Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 20:04   #2641
BioIvO
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33276147]Jasne, na pewno wiesz lepiej czy tym 80% kobiet jest zimno. Widzę, że gram na nerwach niektórym osobom przez swoje "niedopasowane" ubrania.
Nikt poza mną nie wie czy jest mi za zimno czy za ciepło. Dostosowuję ubranie do tego jak ja odczuwam temperaturę, a nie ktoś inny. Dlatego czasem chodzę np. bez kurtki ale w rękawiczkach, bo w dłonie jest mi zimno, a w resztę ciała już nie. Jak wyszłam w odzieży zimowej, to było mi za ciepło. Serio, nie było mi za ciepło na przekór. Już prawie miesiąc chodzę w kurtkach tzw. wiosennych i o dziwo pomimo mojej domniemanej głupoty nie zmarzłam ani nie byłam chora.[/QUOTE]
Na moich nerwach nie grasz, bo nic mi do tego, po prostu wyraziłam swoje zdziwienie.
W moich rejonach pogoda z temp. 5 st. C i z porywistym, przenikliwem wiatrem jest dość typowa w zimie. Podobnie zimne dni zdarzały się i w grudniu i w lutym. Z tym, ze gdyby w kalendarzu był np. 15 grudnia to raczej nie widziałabym tych "gorących" kobiet w trenczach i pantofelkach. A wczoraj większość pań była wg mnie zaskakująco lekko ubranych, w myśl zasady: "jest wiosna to musi być ciepło, zwłaszcza, że mam nowe wiosenne ciuszki do pokazania". I to mnie dziwi

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:11   #2642
Aliseja
Rozeznanie

A mnie tak wkurza ostatnio moja "koleżanka" pożyczyłam jej książke miesiąc temu ,ale ona twierdziła czy narazie jej nie czyta . Chciałam ja odzyskać i juz od jakiegoś czasu cały czas jej pisze i przypominam żeby mi ją przyniosła ,a ona cały czas nie przynosi!! ostatnio jeszcze mi napisała że co jej tak truje o ta książke ,ze przecież mi jej nie zeżre ;/. Kurcze jak na jutro mi nie przyniesie to pojde do domu do niej poprosze książkle i koniec !! . Nie rozumiem takich ludzi , co to za problem ?? komus oddać jego własna rzecz?!
Stary 2012-04-01, 20:48   #2643
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Druga sytuacja, z dzisiaj. Jakieś 2 tygodnie temu kupowałam sobie stanik, w takim salonie, gdzie jest i 60 E itp. Wzięłam czarny, jestem z niego bardzo zadowolona, ale ostatnio kupiłam sobie czerwoną sukienkę i chciałam dobrać coś pod kolor, bo w tej sukience mam zamiar iść na urodziny kolegi. Poszłam do tego samego salonu i biorę ten stanik, który chciałam, ten sam rozmiar co ostatnio, ten sam model, tylko inny kolor. Na to babka, że muszę zmierzyć. Myślę sobie okej. Ale kolejka była nieziemska, postałabym tam co najmniej 2 godziny, a za pół miałam się widzieć z naszą ekipą, żeby dobrać prezent. Ponieważ byłam na 100% przekonana, ze stanik będzie dobry, to poprosiłam, żeby go skasować. Na to babka niemal się na mnie wydarła i nie chciała mi go wydać. Musiałam się niemal o niego szarpać. I tutaj wychodzi kwestia, której osobiście nie znoszę. Choćbym chciała kupić i założyć worek kartofli, to moja sprawa, dopóki płacę i się nie awanturuję w sklepie. Coraz bardziej mnie wkurza, gdy sprzedawca wie lepiej, co powinnam kupić albo co zrobić przed/po zakupem. W ogóle nie pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Pominę fakt, że gdy poprosiłam o czerwony stanik z tej i tej firmy, to pani wyleciała mi z szarym, połyskującym stanikiem z innej firmy, który koniecznie muszę przymierzyć. Ten sklep lubię za dobrą jakościowo bieliznę, ale obsługa mnie irytuje. Bardzo ciężko jest uzmysłowić paniom, że chcę zmierzyć staniki w odosobnieniu i nie potrzebuję pomocy, bo sama wiem, co jest dla mnie dobre. Od paru lat kupuję dobrze dobrane staniki i wiem, jak powinny leżeć i nie potrzebuję mieć odsłanianej przymierzalni przez wlatującą znienacka panią bra-fitterkę, gdy dookoła pełno ludzi, w tym obcych mężczyzn. Tym bardziej, że na dyskrecję nie ma co liczyć, bo pani drze się na cały sklep, że do lewej piersi potrzebna jest wkładka, bo jest za mała (sytuacja z dzisiaj). Gdyby nie dobra jakość, duży wybór krojów, fasonów, kolorów i niskie ceny, to dawno bym już tam nie chodziła.
Salon na M? Mi w tym na M (wtedy był to pierwszy brafitterski w mieście) dobrano stanik, w którym nie mogłam oddychać, a moje spore cycki stały się prawie wklęsłe. Plus panie praktycznie mnie wyśmiały twierdząc, ze bezramiączkowce nie istnieją. Nic nie kupiłam Byłam młoda i głupia, olałam, teraz bym nie odpuściła.

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie tez, ze dziewczyny narzekaja tutaj na ochrone w Rossmanie i nadal tam chadzaja i nadal narzekaja
A jak chcę kupić coś co jest tylko w Rossmannie dostępne to co mam zrobić?

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
Dla mnie te slowa sa normalne Nie wierze,ze ktos chce mnie obrazic poprzez slowo witam. Za to dzien dobry nigdy nie pasowalo mi do korespondencji w internecie. Zreszta wiele zalezy od sklepu. Kiedys zrobilam zakupy w sklepie, który powital mnie slowem Elo Akurat do tego sklepu takie powitanie pasowalo.

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Zgadzam się
Ja zawsze bardzo dbam o poprawność w mailach, niektórzy twierdzą, że przesadzam, a ja uważam, że to wyraz szacunku do adresata.

Wyobraziłam sobie, jak wchodzę do takiego np. mięsnego i od progu radośnie wykrzykuję "witam" Już widzę miny ekspedientek
Witam! Nieśmiało pozwolę sobie wysunąć w kierunku szanownych pań mą uniżoną suplikę... 30 dkg pasztetu zapiekanego.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 22:04   #2644
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość

A jak chcę kupić coś co jest tylko w Rossmannie dostępne to co mam zrobić?
Pozostaje isc do innego Rossmana lub nie kupowac... albo odkryc sobie zamiennik

Przypomnial mi sie tez jeden newsletter zaczynajacy sie od Yo bialasy i konczacy Peace Ale widze, ze juz z tego zrezygnowali.
Stary 2012-04-01, 22:10   #2645
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Niestety, rzadko gdzie w Polsce klient jest dobrze traktowany Nawet sklepy internetowe są niekiedy beznadziejne (marudziłam tu ostatnio na to). Nie wspomnę o braku kultury osób, które są odpowiedzialne za mailowy kontakt z klientem. Formy typu „witam” zamiast „szanowna Pani”, „pozdrawiam” zamiast „z poważaniem” itd., to norma. I regularnie dostaję też maile zaczynające się od „Pani Katarzyno
A ostatnio nawet dostałam maila, w którym pani podpisała się samym imieniem
To mnie też irytuje. Ja jestem nauczona, że jak nie piszę do kumpeli, tylko do kogoś w sprawie zakupu, do operatora internetu czy w innej oficjalnej sprawie, to zachowuję zwroty grzecznościowe, podpisuję się imieniem i nazwiskiem. Koleżance mogę się podpisać nawet Migotka, ale nie podpiszę tak maila do swojej promotorki, a są osoby, które potrafią napisać do wykładowcy maila: "Dzień dobry, czekamy na oceny z koła. Pozdrawiamy. Jaś i Małgosia". Jak raz zobaczyłam maila podobnej treści w folderze wysłane, to prawie zeszłam na zawał. To kompromituje mój cały rok.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 22:29   #2646
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 23:55   #2647
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Salon na M? Mi w tym na M (wtedy był to pierwszy brafitterski w mieście) dobrano stanik, w którym nie mogłam oddychać, a moje spore cycki stały się prawie wklęsłe.
salon na "M" i na 5 liter? ja wprawdzie nie z Wroclawia, ale znam pare osob, ktore korzystalo z uslug brafitterek stamtad i wszystkie one wyszly z za ciasnymi obwodami...

a co do zwrotow w mejlach, przyznam, ze w mojej bujnej korespondencji allegrowej uzywam "witam" i "pozdrawiam" - ale teraz mysle, ze zmienie to na "elo, ziom" i "narka", ew. "papatki" .
Stary 2012-04-02, 00:29   #2648
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Salon na M? Mi w tym na M (wtedy był to pierwszy brafitterski w mieście) dobrano stanik, w którym nie mogłam oddychać, a moje spore cycki stały się prawie wklęsłe. Plus panie praktycznie mnie wyśmiały twierdząc, ze bezramiączkowce nie istnieją. Nic nie kupiłam Byłam młoda i głupia, olałam, teraz bym nie odpuściła.

.
Tak, to ten. Moją przyjaciółkę prawie oddechu pozbawili, bo akurat jej dobrali za ciasny obwód. Nawet jak w internecie przeliczymy wymiary, to wychodzi jej 65 G, a nie 60 G, a ta różnica staje się wyczuwalna. Mi na szczęście nie idzie dobrać za ciasnego obwodu, 60 leży jak ulał. Sama sobie umiem wszystko dobrać i wyregulować, dlatego nie potrzebuję stać w gigantycznej kolejce, a potem robić za aniołka Victoria Secret i fundować wszystkim zgromadzonym pokazu w samej bieliźnie...

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Przykład Ale podpisali się też zdrobnieniami swoich imion
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 00:34   #2649
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Tak, to ten. Moją przyjaciółkę prawie oddechu pozbawili, bo akurat jej dobrali za ciasny obwód. Nawet jak w internecie przeliczymy wymiary, to wychodzi jej 65 G, a nie 60 G, a ta różnica staje się wyczuwalna.
moja kolezanka miala na scisk 71 cm pod biustem i w Milli odziano ja w Rio z obwodem 28...
Stary 2012-04-02, 10:22   #2650
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
salon na "M" i na 5 liter? ja wprawdzie nie z Wroclawia, ale znam pare osob, ktore korzystalo z uslug brafitterek stamtad i wszystkie one wyszly z za ciasnymi obwodami...
Si
Cytat:
Tak, to ten. Moją przyjaciółkę prawie oddechu pozbawili, bo akurat jej dobrali za ciasny obwód. Nawet jak w internecie przeliczymy wymiary, to wychodzi jej 65 G, a nie 60 G, a ta różnica staje się wyczuwalna. Mi na szczęście nie idzie dobrać za ciasnego obwodu, 60 leży jak ulał. Sama sobie umiem wszystko dobrać i wyregulować, dlatego nie potrzebuję stać w gigantycznej kolejce, a potem robić za aniołka Victoria Secret i fundować wszystkim zgromadzonym pokazu w samej bieliźnie...
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
moja kolezanka miala na scisk 71 cm pod biustem i w Milli odziano ja w Rio z obwodem 28...
To ja widzę, że wszyscy mają przejścia z tym sklepem. Pamiętam jak jakaś wizażanka poszła tam i dowiedziała się, że "to nic wstydliwego mieć mały biust" i wciskały jej miseczke B. A cycki miała i to nie B xD Szkoda tylko, ze jednym z elementów całego bistomaniactwa było właśnie odniesienie do sprzedawczyń wciskających wszystkim miseczkę B A Milla miała być we Wro pierwszym faktycznie dobrym sklepem - omijam to to z daleka

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2012-04-02, 14:45   #2651
cynamonowe
Zadomowienie

To miałam chyba wyjątkowe szczęście albo początki ich biznesu nie były takie złe, bo za pierwszym razem dobrały mi dobrze dwa staniki. Następny już był średni, natomiast ostatniego nie noszę w ogóle, bo ma za mały obwód . Od teh pory kupuję staniki w internecie, natomiast nigdy nie zdarzyła mi się u nich sytuacja, że ktoś odchylał zasłonę i robił ze mnie show na cały sklep .

cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:28   #2652
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
To miałam chyba wyjątkowe szczęście albo początki ich biznesu nie były takie złe, bo za pierwszym razem dobrały mi dobrze dwa staniki. Następny już był średni, natomiast ostatniego nie noszę w ogóle, bo ma za mały obwód . Od teh pory kupuję staniki w internecie, natomiast nigdy nie zdarzyła mi się u nich sytuacja, że ktoś odchylał zasłonę i robił ze mnie show na cały sklep .
A ja właśnie kilka miesięcy po otwarciu miałam z nimi takie przeboje
Ale przedstawienia na sklep też ze mnie nie robiono

Cytat:
Stary 2012-04-02, 15:32   #2653
candiess
Zakorzenienie

Strasznie zdziwiło mnie dzisiaj to, że każdy maturzysta w mojej szkole musi zapłacić 10 zł za catering dla nauczycieli, którzy będą egzaminować nas na maturze. Jeżeli każdy zapłaci to wyjdzie około 1500 zł za kanapeczki dla nich. Wydaje mi się, że to normalny dzień pracy? Naprawdę nie mogą sami zaopatrzyć się w jedzenie dla siebie?

Edytowane przez candiess
Czas edycji: 2012-04-02 o 15:35
candiess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:38   #2654
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez candiess Pokaż wiadomość
Strasznie zdziwiło mnie dzisiaj to, że każdy maturzysta w mojej szkole musi zapłacić 10 zł za catering dla nauczycieli, którzy będą egzaminować nas na maturze. Jeżeli każdy zapłaci to wyjdzie około 1500 zł za kanapeczki dla nich. Wydaje mi się, że to normalny dzień pracy? Naprawdę nie mogą sami zaopatrzyć się w jedzenie dla siebie?
U mnie były tylko kanapki, te same dla uczniów i nauczycieli. Płaciło się za nie podczas płacenia za studniówkę Na szczęście na studniówkę nie szłam, więc ani grosza nie zapłaciłam. I dobrze. Kanapeczki były mało świeżymi bułeczkami pszennymi Szkoda byłoby mi kasy na jedzenie, którego nie tknę.

I dziwi mnie to, że u Ciebie w szkole maturzysta ma obowiązek płacić za coś takiego. Z jakiej racji niby. To on utrzymuje nauczycieli? Matura płatna jest? Nie sądzę
Stary 2012-04-02, 15:39   #2655
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Kanapeczki na stoliczku to pewnie wierzchołek góry lodowej. Może po egzaminie będą pożywiać się w restauracji na zakrapianym bankiecie

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:53   #2656
69love69
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o maile do wykładowców to ja zawsze piszę "Szanowany/a Pan/i ....... (wstawić tytuł naukowy)" i tyle

Wchodząc do sklepu mówię dzień dobry, ale w korespodnecji mailowej mniej oficjalnej np allegro używam słowa witam, bo też tak jak niektórym dziwnie mi używać dzień dobry w mailu, bo przecież ktoś go może przeczytac w nocy i wtedy już dzień dobry jest nie na miejscu ;D

A słowo witam używane w kontakcie na żywo jest chyba najczęściej przez facetów, i dość często spotykam się z tym, że kumple/znajomi podają sobie rękę mówiąc "witam".
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:58   #2657
czarno czarna
Raczkowanie

Też miałam niezbyt miłe sytuacje w sklepie z bielizną. Dodam od razu, że jestem młoda (15 lat) rozglądałam się za jakimś porządnim stanikiem. Za pierwszym razem podeszłam do sprzedawczyni i zapytałam sie o konkretny rozmiar, który nosze od jakiegoś czasu i wiem na 100%, że jest mi dobry. Ona spojrzała na mnie i mówi z uśmiechem "ten NA PEWNO będzie na ciebie za duży" ja na to, że może jednak spróbuje, na co ona wywróciła oczami i podała mi go. Za drugim razem byłam z mamą kobieta najpierw obsłużyła moją mame a później wróciła do układania bielizny. Jak podeszłam do niej z pytaniem czy moze mi pomóc to ona takim głosem "zyczliwej cioci" jak do małego dziecka "radziłąbym ci poczekać jeszcze 2 latka, tutaj nie posiadamy takich malutkich rozmiarów"... No kurcze rozumiem że nie mam zbyt dużych piersi ale bez przesady troche uwagi mi się należy. Ciekawe czy wszedzie tak traktują dziewczyny w moim wieku
Stary 2012-04-02, 16:03   #2658
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o maile do wykładowców to ja zawsze piszę "Szanowany/a Pan/i ....... (wstawić tytuł naukowy)" i tyle

Wchodząc do sklepu mówię dzień dobry, ale w korespodnecji mailowej mniej oficjalnej np allegro używam słowa witam, bo też tak jak niektórym dziwnie mi używać dzień dobry w mailu, bo przecież ktoś go może przeczytac w nocy i wtedy już dzień dobry jest nie na miejscu ;D

A słowo witam używane w kontakcie na żywo jest chyba najczęściej przez facetów, i dość często spotykam się z tym, że kumple/znajomi podają sobie rękę mówiąc "witam".
No, ale przecież datai godzina wysłania/dotarcia maila jest widoczna więc czemu dziwnie?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 17:00   #2659
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Też miałam niezbyt miłe sytuacje w sklepie z bielizną. Dodam od razu, że jestem młoda (15 lat) rozglądałam się za jakimś porządnim stanikiem. Za pierwszym razem podeszłam do sprzedawczyni i zapytałam sie o konkretny rozmiar, który nosze od jakiegoś czasu i wiem na 100%, że jest mi dobry. Ona spojrzała na mnie i mówi z uśmiechem "ten NA PEWNO będzie na ciebie za duży" ja na to, że może jednak spróbuje, na co ona wywróciła oczami i podała mi go. Za drugim razem byłam z mamą kobieta najpierw obsłużyła moją mame a później wróciła do układania bielizny. Jak podeszłam do niej z pytaniem czy moze mi pomóc to ona takim głosem "zyczliwej cioci" jak do małego dziecka "radziłąbym ci poczekać jeszcze 2 latka, tutaj nie posiadamy takich malutkich rozmiarów"... No kurcze rozumiem że nie mam zbyt dużych piersi ale bez przesady troche uwagi mi się należy. Ciekawe czy wszedzie tak traktują dziewczyny w moim wieku
Mnie tak nie traktowali Albo ja trafiałam na normalne sklepy, albo Ty trafiłaś na jakiś z beznadziejną obsługą Poszukaj innych sklepów
Stary 2012-04-02, 17:55   #2660
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na maturze nie dawali nic do jedzenia ani uczniom ani nauczycielom ale za to przy płaceniu za studniówkę trzeba było obowiązkowo zapłacić coś 100zł za prezent dla wychowawcy na zakończenie szkoły i kwiaty dla nauczycieli
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 18:51   #2661
201604181004
Konto usunięte

Nie dałam mojej szkole ani grosza, na studniówkę, na składkę, kanapeczki, sreczki, na nic polecam robić to samo co ja

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

A i co mnie dziwi...Dzisiaj na przejściu dla pieszych - strasznie długo paliło się czerwone światło, rozglądam się po bokach a obok pan (na oko 50-60lat) w transporterku ma rudą kicięęęę. I ona się tak patrzy na mnie ja taka zauroczona mówię że ma pan ślicznego kota, a facet się przestraszył chyba odwrócił głowę, nie odezwał się i potem na zielonym skręcił dość szybko

WTF..............
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 18:57   #2662
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Nie dałam mojej szkole ani grosza, na studniówkę, na składkę, kanapeczki, sreczki, na nic polecam robić to samo co ja
Ja również za nic nie płaciłam. Ale fakt, na studniówkę nie szłam.

Cytat:
A i co mnie dziwi...Dzisiaj na przejściu dla pieszych - strasznie długo paliło się czerwone światło, rozglądam się po bokach a obok pan (na oko 50-60lat) w transporterku ma rudą kicięęęę. I ona się tak patrzy na mnie ja taka zauroczona mówię że ma pan ślicznego kota, a facet się przestraszył chyba odwrócił głowę, nie odezwał się i potem na zielonym skręcił dość szybko

WTF..............
O rany, nawet nie mam pomysłu o co mogło chodzić Chyba, że komuś tego futrzaka zawinął
Stary 2012-04-02, 19:05   #2663
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

WTF..............
Kilka dni temu bylam z psem na spacerze. Idziemy sobie ładnie, jakiś facet lekko podchmielony "Czy piesek gryzie?" Odpowiadam, że owszem, może ugryźć na co gość "nie pani się pytałem tylko psa"

Na pewno pies by odpowiedział...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 19:07   #2664
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 19:08   #2665
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Chyba, że komuś tego futrzaka zawinął
Też się zastanawiałam

Ale może zapomniał że ma kota i tekst o ślicznej kici odebrał jakoś inaczej
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 19:32   #2666
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość

Co za okropna obsługa. W sumie chamy wszędzie się znajdą. Czy małe piersi czy duże czy średnie, czy młoda dziewczyna czy starsza, każdy biust zasługuje na porządny stanik. Powinnaś iść gdzie indziej.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 20:34   #2667
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak z tym jest, za sprawdzanie matur nauczyciele dostaja dodatkowe pieniadze, nie wiem jak z siedzeniem w komisji.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 20:40   #2668
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Za sprawdzanie matur dostają pieniądze, a za siedzenie w komisji nie.

Za czasów mojej matury kazali nam płacić na "radę rodziców" (cokolwiek to było) i nawet grozili, że nie dostaniemy świadectwa. Nie pamiętam już czy chodziło o świadectwo maturalne czy ukończenia szkoły. Wtedy ludzie z paniką w oczach biegali do sekretariatu zostawić 2 dychy. Ja nie zapłaciłam
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:03   #2669
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Mnie dziwi z kolei dorabianie "cech narodowych". Ktos sie jakos zachowuje, to nie jest kwestia danej osoby, tylko "cecha narodowa"
Cytat:
Napisane przez katepew Pokaż wiadomość
Trochę mnie właśnie dziwi, że Polacy jak wrócą z zagranicy to achy i ochy jacy to ludzie tam są świetni a my to taki zawistny i złośliwy naród. Wszędzie są ludzie i ludziska. Rozumiem bo musimy być świadomi swoich wad ale takie za przeproszeniem sranie do własnego gniazda to jednak jest mało kulturalne
Cieszę się, że nie jestem w tym poglądzie jedyna . Ale najbardziej mnie bawią osoby, które twierdzą, że narzekanie to nasza cecha narodowa, po czym same marudzą, w jakim to strasznym państwie żyją, jakie to okropne Polaczki ich otaczają... No cóż, droga wolna .

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:52   #2670
reverse
Zadomowienie

Dziwi mnie używanie określenia "cecha narodowa". Dla mnie to tak, jakby ktoś twierdził, że wszystkie blondynki są głupie - bezpodstawne uogólnienia.

Dziwi mnie rasizm. Nie potrafię zrozumieć, jak ktoś się może uważać za lepszego od innych. Wszyscy się rodzimy, umieramy - każdy z nas ma wspólne cechy.

A co do matur: rok temu, gdy pisałam maturę i pojawił się temat zbiórki pieniędzy, kilka osób się oburzyło i jedna z nauczycielek nam powiedziała: "lepiej zapłaćcie, bo jeśli egzaminator ma siedzieć cały dzień (chodziło akurat o ustne) i was oceniać, to lepiej, żeby nie był głodny -inaczej może was źle ocenić."
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości