|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() to Iw już jest po?? ![]() Gratulacje! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- No adaikaka brzuś już nisko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
iw gratulacje, ale się namęczyłaś
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Gosia super,że wszystko na usg ok
![]() Zia a no właśnie chciałam napisać to co chyba Gosia pisała ,że Cię podziwiam,że dajesz radę na basen jeszcze śmigać, no ale byłaś aktywna całą ciążę , a nie to co ja , leniwa słonica przeistaczająca się na końcówce w wieloryba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Iw gratulacje ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
Desia, ale cudowności na tych Twoich zdjęciach! Pięknie urządziłaś pokoik
![]() ![]() ![]() o rany to i ja muszę się wziąc za ostatnie zdjęcia przy łóżeczku! ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- MoniaHan super fotki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Wszystkim nowym Mamusiom gratki!!!!!!!! ![]() iw32 powodzenia!!! ![]() no i jak najszybszego rozpakowania wszystkim przeterminowanym i w okolicach terminu ![]() Pisałyście o tym ile Wasze dzieciaki są aktywne w ciągu dnia, otóż moja córeczka wczoraj nie spała od 9 rano do 16, a później od 23 do 4 rano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i dziś w końcu (w niedzielę Milka skończyła miesiąc) odpadł pępuszek ![]() Ja stwierdziłam, że muszę ograniczyć słodycze i jedzenie w ogóle, bo waga mi stanęła, a chciałabym na wakacje ładnie wyglądać ![]() Wszystkie zdjęcia na mailu śliczne, moniahan moja Milenka ma takie same krostki na buzi, ma być u mnie w tym tygodniu położna, to się jej spytam cóż to takiego i jak z tym walczyć... |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale muszę powiedzieć, że po 2 dniach totalnego nic nie robienia moja opuchlizna znacznie zelżała... nie powiem, że wcale jej nie ma, ale już tak nie boli przynajmniej... ![]() oj nisko to na pewno... ale jakiś taki kwadratowy się zrobił od ostatniego czasu ![]() *** nie wytrzymam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Dziewczyny jeszcze chcialam Wam cos napisac o nosidelkach-nie kupujecie tych tanich, bez atestu na allegro-bo nie sa bezpieczne dla kregoslupow dzieciecych oraz dla stawow biodrowych. Najbezpieczniejsza jest chusta ktora tak przewiazujecie ze dziec ko ma usztywniony kregoslup, nigdzie sie on nie wygina jak nie powinien i odpowiednio odwiedzione stawy biodrowe. Jeszcze tak jest w tych drogich nosidlach, ale patrzcie czy posiadaja pozytywna opinie, bo mozna tylko krzywdy narobic dziecku. Cytat:
I czasem odciagalam "resztki" z tej piersi z ktorej jadl ok. 20 minut (a maksymalnie je 30 minut z jednej) to tez po karmieniu odciagalam tylko 20-30 ml...Ja odciagam laktatorem teraz jak planuje gdzies wyjsc a zbliza sie pora karmienia, ale odciagam z jednego cyca a drugiego zostawiam zeby maly zjadl. Jak zje z jednego cyca to wychodze cos zalatwiac a mama ma dla niego w razie czego gdyby chcial jeszcze odciagniete z drugiego. (Bo on czasem chce z jednego tylko zjesc a czasem z obu je na jedno karmienie-zalezy ile zjadl w ostatnim karmieniu i jaka jest przerwa. Z tego co pediatra mi mowil, karmienie piersia i tylko piersia ale dziecko musi przybierac na wadze i to jest wyznacznikiem. A macie taka specjalna wage dla niemowlecia? Bo wiesz taka zwykla waga nie jest dokladna. A poza tym najbardziej miarodajne jest wazenie co 2-3 tygodnie, tak mi mowil lekarz, nie ma sensu czesciej. To powoduje tylko zamartwianie sie, a dziecko w ciagu doby malusio przybiera. Ma przybierac ok. 150-200 gr na tydzien i ja np waze malego w przychodni, na tej samej wadze. Pytalas jeszcze ile czasu zajmuje mi sciagniecie pokarmu z jednego cyca-to moim laktatorem medeli elektrycznym migusiem-bo 5 minutek i piers mam oprozniona ![]() Jeszcze raz gratulacje! ![]() Ignacy cudowny. A z tymi piersiami, to sie zgodze, ze jednak podanie butli uczy malucha inne otwierania usteczek, do piersi dziecko otwiera szeroko buzke a do smoka w butli nie musi. Wspolczuje Ci spioszka, bo jak pamietasz ja opisywalam kiedys w ciazy jeszcze o moim pierwszym synku Filipku, ze byl strasznym spiochem i dlatego go nie karmilam cycem tylko przez m-c odciagalam sie laktatorem i mu dawalam z butli mleko. On wogole sie nie chcial dobudzic do jedzenia a cyc mogl nie istniec dla niego i tak nauczyl sie butli bo jesc dziecko musialo. Zycze Ci mimo trudnosci by Ci sie udalo. Ja teraz mam drugiego synka przeciwienstwo pierwszego-taki ssak od urodzenia ze tylko cyca "odkrecic" i dac mu, bez cyca zyc nie moze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chusta przydala mi sie tez kiedy maly byl chory i ciagle chcial byc na rekach, wtedy gdy dziecko wazy wiecej to wybawienie dla rąk ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Także wg mnie, zgaga lub jej brak o niczym nie świadczy.
![]() |
#4810 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() My dzis sami,bo T pojechal w delegacje i wroci jutro popołudniu. Takze dzis nocka w pełni moja ![]() Bylismy dzisiaj na USG bioderek i wszystko ok ![]() Dziwnym trafem Robcio u lekarza zawsze jest grzeczny, pospi, popatrzy, troszke postęka ![]() _________________________ ____________ Iw gratulacje!! ![]() ![]() Gosia super,ze na USG wszystko dobrze wyszlo. Mam nadzieje,ze dzieki temu czujesz się spokojniejsza. Eryczek juz niedlugo będzie w Twoich ramionach ![]() konia ale Twoje dziewczynki to slicznotki ![]() ![]() Mała dasz rade ![]() ![]() Emigra dziekuje za te info ktore napisalas o usypianiu..bo ja mam tendencje do usypiania na sobie- lezy sobie jak zabka. Potem przenosze do lozeczka i czesto wlasnie sie wybudza i cala zabawa od poczatku. Dzis sprobowalam Twojego sposobu i po 10 podejsciach z uspakajaniem jak zaczal jojczyc zakumał czacze i poszedł w kime ![]() _________________________ ___ Musze Wam powiedziec, ze Robcio ma łysinke na środku ![]() ![]() ______________ Kwietniówki sciskam mocno i trzymam za Was codziennie kciuki! zeby szybko i bezbolesnie! ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan jaki Ivorek zaciekawiony
![]() ![]() Desia śliczny pokoik...no i zdjęcie przy łóżeczku ![]() Adaikaka jaki brzuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zadomowienie
|
Monia Twoja Haneczka taka słodzinka
![]() desia ale masz slicznie urządzony kącik dla Malutkiej ![]() ![]() adaikaka brzusio juz pokazny! bardzo ladnie ![]() ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Mravka super ze usg bioderek w porzadku. A Robercik uroczy tygrysek
![]()
#4814 |
Zakorzenienie
|
iw gratulacje
![]() pempek jak ciuszki 56 za male to teraz 62? ile twoje dziecie ma tygodni? dziewczyny sliczne fotki na mailu!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Rozeznanie
|
Aguśka nie mamy specjalnej wagi, ważymy na kuchennej w misce na razie - jest bardzo dokładna do 0,001 kg
no to bardzo dużo ściągasz jak 60 ml z jednej piersi, a nie boisz się, że za bardzo rozkręcisz laktację? kurcze ja już nie wiem co mam z nim zrobić ;/ a co do spania - dziś miałam 3 podejścia do odkładania i zasypiania małego (od 11 do 14.30) i 3 razy skończyło się to oczywiście płaczem w niebogłosy takim, że na końcu to już razem płakaliśmy mam jakieś ciężkie dni ostatnio... |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wlasnie powiedział, ze powinno się to wchłonąć ,ale należy obserwować i On też za 6 tyg się znowu temu przyjrzy. Był tylko zdziwiony,ze pediatra nic nam nie powiedział. Wyczytałam w internecie ,ze to sie moze wchłaniać nawet do 2 lat..wiec wydaje mi sie,ze nie ma się czym martwić. no chyba,ze (tfu tfu) coś Go zacznie bolec itp
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chodze jak połamana bo rwa daje mi nieźle popalic ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Mravka mam nadzieję,że te wodniak zniknie
![]() ![]() A Nina to faktycznie jest taka rezolutna, ale do damy Jej daleko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() same Mamuśki zobaczycie ile to szczęścia ![]() ![]() Desia pokoik jak marzenie ![]() ![]() ![]() Monia Hanusia słodzinka malutka, taka drobniutka kruszynka ![]() ps. zle napisalam ze zobaczycie , chodzilo mi o to ze tyle jeszcze rADOSCI przed Wami, tyle wzruszen ....echhhh sie porycze chyba Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-10 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() btw.kupilam Robciowi mate i az sie nie mogę doczekac jutro kuriera. Będzie tylko niezła wtopa jak sie okaze,ze ma to głęboko w poważaniu ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy nasze dzieciaki po urodzeniu też będą tak szalały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysle ze odezwie sie jutro to sie dowiemy, tyle ze na 11.30 mam wizyte i niew iem czy bede mogla zaraz wiesci przekazac! Zia, jaka tam odwazna! Cykora mam jak nie wiem co! Dziekuje, kacik pokazalam dzis Viki, wiec moze Ja to zmobilizuje ![]()
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mravka a gdzie byłas na tym usg? A włoski sie wytarły, ale odrosną na pewno szybciutko. Pamiętam jak kiedyś Aguśka wklejała zdjęcia Filipka - jak mu się niesamiwicie włoski zmieniały ![]() ah i dzięki za kciuki ![]() ![]() Aguśka fajnie że jesteś! ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-10 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciesz sie ze przestalas puchnac, ja zaczelam ale jakos tak jeszcze do przyjecia to jest mysle ![]() Tak - Iw juz po, ale nic wiecej sie nie odzywa, wie ze czekamy ale nie bede jej naciskac bo nacierpiala sie caly dzien, to nalezy jej sie odpoczynek! Dziekuje Lena ![]() Moze zechce juz ta mala ksiezniczka ruszyc sie z tego brzuszka jak zobaczyla swoj kacik ![]()
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj tak, Iw się nalezy odpoczynek! a Viki pewnie niedługo się pojawi, żeby powylegiwać się w takim cudnym łóżeczku ![]() Idę na serial ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.