|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Tak tak tak! Oczywiście, że chcemy.
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Kism wózek prezentuje się świetnie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- coś mnie plecy bolą. idę się umyć. |
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi się też wydaje ze po tp. urodzę
jak na razie żadnych zwiastunów nie mam Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Szmaragdowy kotku doczytałaś moje pytania o balonik??
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) jest Durex ale nie ten zwykły, tylko ten 2w1 - żel intymny i do masażu. On daje rewelacjny poślizg - wszystkie inne lubrykanty po prostu od razu się wchłaniają, a tu jak porządnie tego nałożysz, to możesz ćwiczyć i ćwiczyć . Tylko kup jakiś taki normalny, a nie ten chłodzący czy rozgrzewający ), uczucie, że jest to nieprzyjemne - ale nigdy ból!!! Musisz wtedy spuścić odrobinkę powietrza i ćwiczyć na mniejszej objętości. Ja robiłam tak: kładłam się, wkładałam balonik leciutko napompowany, potem stopniowo, co kilka minut dopompowywałam - do uczucia oporu. Jak zaczynasz czuć opór - postaraj się rozluźniać mięśnie! Wtedy na tej objętości zaciskasz mocno balonik (wskazówka ci skacze do góry) i znów rozluźniasz mięśnie (wskazówka skacze w dół), tak kilka razy. Jak się zmęczysz, to po prostu leżysz sobie z tym balonikiem, możesz delikatnie masować sobie krocze drugą ręką (jedną wciąż trzymasz balonik u nasady, żeby się nie wysuwał). Jak danego dnia czujesz, że jeszcze dasz radę odrobinę mocniej napompować - to zwiększasz objętość - znów chwilkę poleżeć, nauczysz się na zawołanie rozluźniać mięśnie mimo tego uczucia rozpierania i zaciskać i rozluźniać mięśnie. I tak ile dasz radę, żeby się nie zmęczyć za bardzo. Zobaczysz, że z każdym dniem będzie Ci szło coraz lepiej i sprawniej i będziesz kontrolować mięśnie ja tak miałam codziennie więcej o jakieś 2,3 mm na tym szabloniku do pomiaru średnicy po ćwiczeniach wyciągasz z siebie ten napompowany balonik. Jeszcze przed wyjęciem balonika, ale tak za kilka dni, jak już nie będzie to takie dziwne uczucie mieć go w środku w takiej większej objętości spróbuj zmieniać pozycje, ale mając ten balonik w środku - ułóż się na boku, ukucnij, podeprzyj się ręką tak "na pieska". Zobaczysz, która pozycja daje Ci najwięcej miejsca. Zobaczysz sama - po pewnym czasie, jak położysz się na boku i napompujesz balonik, a potem położysz się na plecy, będziesz miała wrażenie, że zaraz Cię rozerwie. I tu będziesz miała namacalny dowód na wyższość rodzenia na boku (gdzie krocze Ci się rozciąga we wszystkich kierunkach i możesz jeszcze poruszać biodrami) niż na plecach Postaraj się ćwiczyć nawet krócej, ale jednak te 2 razy dziennie - naprawdę są lepsze i szybsze efekty i nie zmęczysz się tak. Ja jesteś zmęczona, to po prostu leż z balonikiem w srodku, rozluźniaj się i leciutko dopompowuj. Nie musisz jeszcze go zaciskać i puszczać. Wszystko spokojnie, powoli, to nie aerobic więcej daje takie leżenie z balonikiem i odprężanie się i dopompowywanie i masowanie niż walka zęby dużo razy ściskać i rozlużniać. To ściskanie i rozluźnianie to przy okazji. Najważniejsza jest umiejętność rozluźniania się i takiego leżenia, jak masz dość mocno napompowany balonik. Czujesz nieprzyjemne uczucie - i nie spinasz mięśni, tylko rozluźniasz. Jak rozluźnisz, to zobaczysz, że będziesz miała więcej miejsca i znów będziesz mogła dopompować. Jak się zepniesz, będzie Cię tylko mocniej boleć. Musisz nauczyć się "puszczać" te mięśnie mimo oporu. A balonik zawsze musisz trzymać przy ćwiczeniach jedną ręką, bo się wysunie - cudów nie ma Jak jeszcze są jakieś pytania, to jestem do dyspozycji
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-14 o 22:06 |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a było tak blisko śliczna fotka |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do stanika to ja mam jeszcze z karmienia młodej ale powiem szczerze, że bardzo szybko przerzuciłam się na zwykłe tylko te nie usztywniane.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Szmaragdowy kotku dziękuję bardzo
|
|
|
#3579 |
|
Raczkowanie
|
A ja dopiero wróciłam byłam wybrać kolor farby i nowe halogeny i lampy. Wszystko udało się zakupić więc mam nadzieję w przyszły weekend będzie już po remoncie i zabiorę się za wyprawkę
![]() A staniki ostatnio zakupiłam w outlecie Intimisimi - sportowe w czerwoną kratkę i drugi niebieski każdy po 10,99 miękki i piękny - myślę że do karmienia też będą wygodne. zresztą duży wybór był - i myślałam że z moim rozmiarem 70 DD to ciężko będzie ale naprawdę spory wybór i różna rozmiarówka - no i ta cena
Edytowane przez Michalowa79 Czas edycji: 2012-04-14 o 22:16 |
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pisze z wanny. O dziwo naszła mnie ochota na wylegiwanie. Zawsze po 5 min leżenia miałam dosyć i uciekalam z łazienki. Niech mi mąż sie bie waży teraz dzwonić, zeby przyjechać po niego
|
|
|
|
#3583 | ||||
|
Rozeznanie
|
millena super zdjęcie
ja mam kilka z ciąży - nie za wiele, jakoś nie mam weny a później pewnie będę żałować ale i tak moje nie dorównują twojemu. moje to zupełna amatorszczyzna. i nie słuchaj męża, cykaj ile wlezie bo to super pamiątka ![]() Cytat:
czy to nie jest tak, że jak dziecku poda się butelkę to później już coraz trudniej jest mu jeść z piersi tak jakby sie troszkę "rozleniwia" bo jedzenie z butelki jest wygodne i szybkie a żeby pojeść z piersi to musi sie napracować no i czemu oni z góry zakładają że się nie naje z piersi? pisałaś wcześniej że odciągasz pokarm i że masz całkiem sporo nic nie kumam ![]() i jeszcze jedno głupie pytanie - czy karmiłaś małego tym odciągniętym pokarmem czy go po prostu wyrzuciłaś? Cytat:
Cytat:
nie to co ja, cały dzień bimbam zakupy w tesco rano tak mnie wykończyły że padłam a byłam tam zaledwie godzinę. nie wiem skąd wy dobieracie energię żeby być na nogach cały dzień zaczełam dziś 36tc ![]() w sprawie ciuszków to powiem ci że nie jest u Was źle widziałam taaakie sterty że już nic mnie chyba nie zdziwi poza tym pisałaś chyba że one są do naprawdę dużych rozmiarów tak? więc spoko-ciesz się że masz już większość gotowych i nie będziesz musiała biegać po sklepach no i bardzo słusznie że kupujesz na ciuszkach - ja też zawsze szukam tańszych rozwiązań i jak widzę jak tu niektórzy za jedną szmatke płacą po 20eur to śmiać mi się chce bo dzieci tak szybko rosną... Cytat:
|
||||
|
|
|
#3584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliweńka - super, że już jesteś w domku! Karolinka śliczna! Kapukat - jak fajnie, że masz już Adasia! Pantofelku - gratulacje!!!! Millena - śliczne zdjęcie! ![]() Andzya - a jak nosek, lepiej troszkę już? Olbas jest fajny, ale z tego, co mi mówili w aptece, podobno nie można go używać w ciąży. Anulka - biedny ten Twój Filip...jak byłam mała, ciągle miałam coś z uszami, bo mam strsznie wąskie i krótkie kanały słuchowe...wystarczyło raz smarknąć i wszystko miałam w uszach... jaki to jest ból...szkoda maluszka.. A na mole spożywcze nie ma przypadkiem jakiegoś Raida? Bo na odzieżowe jest na pewno, to może i na te coś mają??? Bo te środki są bardzo skuteczne. Wydaje mi się, że reklamowali kiedyś Raida takiego własnie na jakieś robale jedzeniowe, dam sobie głowę uciąć, że na pewno jest!!!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-14 o 22:33 |
|
|
|
|
#3585 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak patrzę na te staniki do karmienia to mnie nerwica łapie. Chyba kupię sobie sportowe. Obecnie noszę C, przed ciążą A/B tylko że one są tak szeroko rozstawione. No wiecie, nie "patrzą" do przodu tylko na boki. I najlepiej chodziło mi się w bardotkach, trzymały je w ryzach. I teraz tak- bardotki do karmienia są drogie, a z tych tanich cycki mi będą się wydostawać bokami, także chyba te sportowe to będzie najlepsze wyjście. Później też się przydadzą. Nigdy nie miałam motywacji żeby takie kupić- do skakania na skakance Kism, a Ty jakie polecasz?? I jeszcze się pochwalę że uszyłam własnoręcznie poszewkę na rogala do karmienia. A więc koszt całkowity: 25 zł. 10 zł za rogala w lumpkach, 10 zł za materiał i 5 zł za suwak. Czas spędzony na szyciu: jakieś 5 godzin. Wszystko ręcznie. ![]() Radość: bezcenne!
|
|
#3586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdolna bestia z Ciebie!
|
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam też pytanie do missmalezji, co to jest ciemieniucha?
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-14 o 22:44 |
|
|
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie missmalezji wprawdzie
, ale ciemieniuszka to taka żółta skorupka na głowie dziecka, która tworzy się z racji tego, że gruczoły łojowe na główce nie pracują prawidłowo. To jest całkowicie normalne i występuje u dużej grupy dzieci. Nie wolno tej skorupki zdrapywać. Smaruje się obficie oliwką, żeby zmiękczyć (może być taka z oliwek też, zwykła spożywcza jak najbardziej, chodzi o to, żeby było tłuste) na godzinkę przed kąpielą, potem myje włoski i wyczesuje szczoteczką z włosia. Jak unormuje się praca gruczołów, ciemieniuszka sama mija Michałek nigdy nie miał, ale wiem, że czasem to wygląda w ciężkiej postaci jak prawie taki hełm ale nie ma się czym martwić, bo to normalne
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-14 o 22:49 |
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już wszystko wiem jeszcze raz dziękuję
|
|
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
aha, czyli to jakaś dysfunkcja skórna, tak? Ja to skojarzyłam z ciemieniem i piszę, że są dwa i że nic się z tym nie robi, a dopiero teraz mnie olśniło, że ciemieniucha, to zupełnie coś innego
![]() To tylko świadczy o tym, jaka jestem zielona w temacie dzieci Aż mnie to przeraża.
|
|
|
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo proszę, nie ma za co
jakby co, to wiesz, gdzie mnie szukaćJej, ja już niedługo też będę musiała się przeprosić z moim epi-no... ale to szybko leci teraz...
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytuję książkę z której właśnie piszę, akurat jest to "opieka nad noworodkiem"
![]() Ciemieniucha jest dość częstą dolegliwością spotykaną we wczesnym okresie niemowlęcym. pierwsze zmiany pojawiają się zazwyczaj już w początkowych tyg życia. powstaje na skutek nieprawidlowej pracy gruczolow lojowych na brwiach i owłosionej części głowy. W wyglądzie przypomina brunatne plamy, które stanowią zlepek tłustych łusek, ściśle przylegających do podłoża. nie jest groźna,ale wygląda nieestetycznie. leczenie nie stanowi większego problemu,ale wymaga systematyczności i cierpliwości. codziennie trzeba natłuszczać olwiką miejsca objęte zmianą (na ok 1h przed kąpielą) po kąpieli sczesywać łuski szczotką przeznaczoną dla dzieci. zabiegi należy wykonywać do momentu zakończenia tworzenia się ciemieniuchy. do mycia głowy można używać namoczonych w wodzie otrąb które są dobrym środkiem kojącym i zmiękczającym. SzmaragdowyKotek mnie uprzedził Jak zwykle pełna wiedza ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-04-14 o 22:56 |
|
|
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu nadmiar produkcji łoju całkowicie normalny u noworodka i nic się nie przejmuj, każda z nas była zielona, zanim nie urodziła zobaczysz, na szczęście człowiek jest wyposażony w instynkt i jak tylko go nie zagłuszą "doradzacze", to on znakomicie funkcjonuje i świetnie dasz sobie radę!
|
|
#3594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to o doradcach
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3596 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o którym pisała dla dziecka... On może być tak samo bez ograniczeń czasowych u niemowląt i u dorosłych stosowany. Ale to już info na przyszłość widzę Poza tym z tych mocniejszych co można tydzień używać, to lubię i dla siebie i dla Maksa Euphorbium.Cytat:
Mi się strasznie nie podoba to robienie "tobołków" z dzieci i ten szpital biorę pod uwagę tak rezerwowo... Z wielu powodów oczywiście, nie tylko dlatego.Cytat:
), mam dużo zajęć i mam Was ale jak już będę mieć 4-osob. rodzinę i zostanę sama, to dopiero będzie... Cytat:
![]() Każdy fotelik można na samych pasach zamontować. Baza ma za zadanie zwiększać bezpieczeństwo i wygodę. Cytat:
![]() http://allegro.pl/listing.php/search...category=78031 Witaj! Jeszcze raz gratki Śliczna jest Karolinka z tymi długimi włoskami ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że niedługo uda się przejść na samą pierś. A powiedzieli Ci w szpitalu, jak długo wg nich powinnaś tak dokarmiać?? Tak jak piszę miss, najlepszy miernik to przyrost wagi dziecka. Możesz gdzieś tam u siebie podejść np. raz w tygodniu do jakiejś przychodni, żeby zważyć Adasia?Cytat:
jak w czasie tego pierwszego nawału przez kilka dni). Potem stopniowo miałam już mniejsze, ale jednak przez cały czas karmienia było powiększone mniej więcej do takiej wielkości jak w ciąży. Po skończeniu karmienia wróciły dokładnie do stanu sprzed ciąży, czyli maleńkiego Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3597 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Też mnie uczono, że atrakcje żołądkowe są wśród oznak porodu ![]() Piękne! 38 tc i jeszcze nie spakowana? Oj, powinnaś ![]() Cytat:
Różnica pomiędzy "zwykłym" 75A a "dobrze dobranym" przez braffiterkę 70C jest tak samo kosmiczna w moim odczuciu. Żałuję, że odkryłam ją dopiero kilka miesięcy temu, ale lepiej późno niż wcale Cytat:
![]() Zrób może tak jak Dasti radzi... Kup sobie na razie coś tańszego, a po kilku tyg., jak się ustabilizuje laktacja i będziesz mniej więcej widziała, jak Wam idzie karmienie piersią, kupisz sobie coś lepszego, wtedy może mniej będzie żal tej kasy... ![]() Cytat:
Twój wg mnie wcale nie jest dziwny. Oglądałam go na necie nieraz i myślałam, że jakbyśmy się na trzecie dziecko niedługo zdecydowali, to chcę taki Współczuje sytuacji z tż Cytat:
I szlafroka takiego cienkiego też potrzebowałam, bo mam tylko taki gruuuby mięciutki, bardziej zimowy ![]() Cytat:
Oby tylko nie za często te twardnienia...Cytat:
![]() Tak, firanka wisiała tak jak opisywałam, a teściowa dziś moje niezadowolenie i pomysł na jego rozwiązanie potwierdziła i zabrała ją do zwężenia ![]() Cytat:
Dzięki! To się opisałam znowu
|
|||||||||
|
|
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
no ja generalnie uważam, że niestety wszystkie babcie i ciocie należy wystrzelić w kosmos, a słuchać wyłącznie siebie i dziecka. Chyba że mamy zaufanie do osoby, która nam doradza, a ta osoba doradza wtedy, jak jest pytana, a nie żeby sobie pogadać. U mnie jest to np. nasza genialna pediatra A jak już zupełnie nie wiemy, co mamy robić z maluchem, to przytulać---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Mozna stosować w ciąży i u dzieci od 6 lat. disnemar jest bez ograniczenia wieku.Łooo matko... zawijas z trzech pieluszek i to jeszcze w szpitalu... a ortopeda na oddziale był?![]() Mnie osobiście Euphorbioum w ogóle nie pomaga
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-14 o 23:18 |
|
|
|
|
#3599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
normalnie głęboki PRL.. tak kiedyś robili,tylko jeszcze tak mocno wiązali rożki, i stawiali dzieci w tych rożkach pionowo..Nam rehabilitantka mówiła że to zbrodnia na bioderka.. i te 3 pieluchy do tego... koszmar |
|
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny z doświadczeniem - czy stanik do karmienia kupiony w 8 miesiącu będzie rozmiarowo dobry czy lepiej się jeszcze wstrzymać?
Ciągle czytam, że po porodzie piersi się jeszcze powiększają i boję się, że kupię od razu 2 za małe :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

Jak skończę pisać,to podesłać wam na maila?
piszę o edukacji ciężarnych i położnic w zakresie karmienia naturalnego 

jak na razie żadnych zwiastunów nie mam 
czym smarowałaś żeby był poślizg
robiłam wczoraj ćwiczenia rozciągające, jestem tak ciasna że nie potrafiłam go wsadzić jak już wsadziłam i lekko napompowałam to sam się wyślizgiwał
) jest Durex ale nie ten zwykły, tylko ten 2w1 - żel intymny i do masażu. On daje rewelacjny poślizg - wszystkie inne lubrykanty po prostu od razu się wchłaniają, a tu jak porządnie tego nałożysz, to możesz ćwiczyć i ćwiczyć
a było tak blisko
mnie wkurza mój, bo z kolei widzę u niego strach i panikę jak tylko się łapię za brzuch albo rozmawiamy o porodzie. Ja rozumiem, że się może chłopak stresować, ale to przecież ja będę rodzić! I on powinien być dla mnie wsparciem, a nie żebym ja się jeszcze przez niego wkurzała 

po kroplówce przeciwbólowej
zaczełam dziś 36tc
zdolna bestia z Ciebie!
Mam nadzieję, że niedługo uda się przejść na samą pierś. A powiedzieli Ci w szpitalu, jak długo wg nich powinnaś tak dokarmiać?? Tak jak piszę miss, najlepszy miernik to przyrost wagi dziecka. Możesz gdzieś tam u siebie podejść np. raz w tygodniu do jakiejś przychodni, żeby zważyć Adasia?
no ja generalnie uważam, że niestety wszystkie babcie i ciocie należy wystrzelić w kosmos, a słuchać wyłącznie siebie i dziecka. Chyba że mamy zaufanie do osoby, która nam doradza, a ta osoba doradza wtedy, jak jest pytana, a nie żeby sobie pogadać. U mnie jest to np. nasza genialna pediatra