|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
teraz stwierdzam ze to chyba nie za dobrze, bo ani usg ani ktg, a pod koniec ciaży to mogą sie przydać nastepne usg mam 9 maja - to będzie mój 30 tc. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
tak to samo jak zawsze zapominam tej nazwy rampers, a na metce pisało romper
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z późną kawą i ciastem jogurtowym.
Skończyło mi się mleko, skwaśniała śmetana 18%, więc kawę mam z 30% tłuszczu. Ciasto jogurtowe dobre, ale zasłodziłam się po jednym kawałku, a kupiłam całą foremkę czyli 5-6 razy tyle. Co ja z tym zrobię? I nic mi nie dolega, ale od rana nie mam na nic siły. Cytat:
Cytat:
Ty na pwno musisz naciskać na to, żeby przed porodem porównali wymiary miednicy i dziecka, ale u kuzynki stwierdzili, że co prawda ona jest drobna, ale dziecko małe i ma rodzić sn, a później musieli zastosować kleszcze i chłopiec (wcale nie mały) chyba urodził się lekko siny. Na pewno długo miał na główce wgniecenie.
|
||
|
|
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj byłam dowiedziec się jak wyglądają moje szanse na mieszkanie, bo minely juz 2 miesiące a nie dostałam zadnego listu potwierdzenia ani nic...
no i w jednym miejscu dostalismy 53 punkty, podobno duzo, ale kobiecie ciezko cokolwiek powiedziec, bo narazie nie mają mieszkań. A w 2 miejscu musze doniesc moją umowe z obecnym wynajmującym, bo narazie tylko jestesmy w systemie ... no i musze tam znow jechac, ale najpierw musialam cos zjesc, bo zgłodniałam z tego wszystkiego...Cytat:
![]() odpoczywaj Cytat:
Cytat:
nawet jakbys nie byla w ciazy to tez nie powinien sie tak zachowywac... Cytat:
![]() gratuluje TZta
|
|
#3157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Koleś niemożliwy Cytat:
|
|||
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojemu też się chyba czasem zapomni o ciąży O 10 poszłam na łóżko i obudziłam się o 13 a teraz na szybko robię obiad ![]() śpioch ze mnie niesamowity
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
No kurcze każdemu się może zdarzyć zapomnieć... nie, no naprawdę?????
Ale musi czuć się winny właśnie dzwonił, czy chce sushi bo mimo, że jest na spotkaniach to mi specjalnie przywiezie a pojechal jakieś 40 km od nas!
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
obiad gotowy, ja juz bym mogła jesc bo bede jadla bez ziemniakow, a ziemniaki nastawiłam tz ma byc po 15. Zobaczymy czy bedzie. Jak nie to ja zaczynam szamac
|
#3161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie pomyślę, że wczoraj niosłam zakupy, to bym się ![]() Cytat:
Cytat:
imponująca lista!Cytat:
|
||||
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
Witam przysle Mamusie
Przepraszam ze sie ostatnio nie odzywam ale nie czuje sie dobrze,albo mam twardnienia brzucha albo skurcze W dodatku w tym tyg jestem strasznie zabiegana. Przez caly ydz mam jaies wizyty u lekarzy,no tylko w czw ide z mala do szpitala na kontrole. W pon bylam u ginekologa,jak narazie wszystko ladnie wyglada ale i tak musze na siebie uwarzac. Sprawdzal mi szyjke-w sumie ladnie trzyma,ale pierwszy raz bolalo mnie to badanie. Pozniej w domu na wkladce zauwazylam sporo sluzu,ale nie byl on taki jak zawsze tylko takie jakby grube pasma i tez jakby troszke z krwia. We wt znowu bylo podobnie. No i tak sie zastanawiam czy to moze byc czop sluzowy. Dzis na szczescie jeszcze tak nie bylo ale jak die pojawi tski dziwny sluz jeszcze ze dwa razy to pojde do gina i wypytam sie. W sumie jak tak sobie pomyslalam i policzylam ze dzis koncze 29tydz a jutro wchodze w ta magiczna i dlugo oczekiwana 30 A to mi jeszcze bardziej nasuwa mysli oporodzie i marzenia o tym ze chcialabym juz przytulac swoje malenstwo i dowiedziec sie kim jest-chlopcem czy dziewcxynka. A swoja droga to orzyxnam sie Wam ze nawet nie mam wybranych imion. Co prawda po pierwszym dziecku stwierdzilam ze vorcia ma pierwsz literke po mnie to drugie dziecko bedzie mialo o tż'cie czyli bedzie na m. Moze mi pomozecie i dacie jakies ciekawe ale e miare normalne propozycje
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
czemu bez ziemniaków?
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Luby
rzeczywiscie sporo pytań, ale jesteś pod kontrolą lekarzy, nic Ci nie grozi ... dlaczego nie znasz jeszcze płci? Nie chciałaś czy nie było widać? |
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś nie robiłam obiadu - TZ przywiezie go od babci, bedzie zupka pomidorowa i coś jeszcze, nie wiem ...
A jutro jedziemy do Sopotu. Więc nie bedzie mnie do poniedziałku na forum. Pogoda kiepska, ale nie zrezygnujemy. Najwyzej bedziemy przesiadywać w kawiarniach Wolę nie odkładać wyjazdu na później, chcę korzystać póki mogę, a później np. w maju jak będę w stanie to jeszcze gdzieś pojedziemy ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Maciejka i Blue nie miałam pojęcia ze trzeba zmierzyc miednicę
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-04-18 o 15:05 |
|
|
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
nie chcemy wiedziec,w pierwszej ciazy tez nie wiedzielismy i byla wspaniala niespodzianka
|
#3170 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ad.2 Mam nadzieje,że już tej "koleżanki" nie spotkam ![]() Jaki duży Cytat:
Śliczny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie dzwonił mój mąż i powiedział mi ,że chyba rozkłada go choróbsko
|
|
#3171 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale piękny olbrzymek no niestety.... u nas jest tylko jedno takie porzadne laboratorium na 100-tysięczne miasto jaka sliczna piłeczka Cytat:
lepiej żeby sobie więcej nie zapominał Cytat:
|
|||
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Cytat:
ale podziwiam za cierpliwość ja z kolei nie chciałam wiedzieć za wcześnie - nie chciałam by lekarz snuł przypuszczenia, mówił że na 80 % to chłopczyk czy coś w tym stylu ![]() tak samo nie chcemy podgladać maluszka na 3d czy 4d |
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko pamiętaj, żeby to sushi było z pieczoną rybą lub warzywami ![]() Fajny artykuł znalazłam, pewnie mamusiom doświadczonym to wyda się banalne, ale dla mnie takie uporządkowanie jest bardzo przydatne, mniej paniki będzie ![]() https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,4961.html A tu o wyprawce- niezbędne minimum ![]() http://www.bangla.babyonline.pl/arty...e-zbankrutowac |
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
bo nie mialam ochoty dzis na ziemniaki
![]() obiad pyszny a tz w zamian dał mi ptasie mleczko,knopersa,3bita i 2 pączki ![]() a mówiłam mu wczoraj ze slodyczy nie chce jesc a on do mnie oj ja lubie jak ci tylek rosnie
|
#3175 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Ado mycia zębów używam od paru lat zielonego elmexa i dzięki temu jest całkiem dobrze. Niestety po owocach mi się czasem "uwrażliwia", któraś szyjka. Teraz mam problem z myciem zębów z tej strony, gdzie jest ta odsłonięta i wrażliwa szyjka, brrrr. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sas, wcale nie jesteś beznadziejna, to z Twoim Tż coś jest nie tak. Nie daj sobie wmówić, że jesteś bezwartościowa i gorsza, bo wcale tak nie jest. Chyba nie docenia, że ma taką fajną i bezkonfliktową babkę. Jakby miał być z taką osobą jak ja, to mógłby narzekać. Z resztą, ja jestem takiego zdania, że nic na siłę...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;88/st/20070417/n/Kaja/k/e2c9/age.png http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj87icbg1b.png https://wizaz.pl/forum/album.php?u=42773 Edytowane przez buena Czas edycji: 2012-04-18 o 15:41 |
|||||
|
|
|
#3176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale żeby mieć pewność, to chyba powinnam iść na to badanie ok. 1-2 w nocy. Cytat:
Jak się obudziłam, to na moim zegarku była 6:30 i bardzo się ucieszyłam, że mogę spać dalej. Niestety ta godzina jest na nim nadal, a w rzeczywistości było po 9. Na 11 szłam do dentysty i w sumie ruszyła mi 4 ząbki, ale to były drobiazgi w czymś wyleczonym wcześniej, więc nawet nic nie płaciłam. Ad. 2 Ten III trymestr brzmi dla mnie abstrakcyjnie. Niby już w nim jestem, ale zupełnie tego nie czuję. Chociaż coraz częściej marzę o przytuleniu mojego małego skarbu. Ad. 3 Wiem, że miałaś dobre wyniki cukrzycowe, ale to pisała osoba, która też miała niezłe. Może wiem kto, ale już nie będę strzelać. Ad. 4 Ja poza SR za darmo mam również wizyty u gina, hematologa, endokrynologa i większość badań do nich, więc nie jest najgorzej. |
||
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Dla mnie troche też abstrakcyjnie, ale może nadejda dni, że faktycznie poczujemy sie fizycznie kaputt i ogarna nas słabostki III-go trymestru ja równiez marze już by mieć dziciątko na rekach3. 4.Ale Ci fajnie, ja wydałam już prawie 2000zł na wizyty i badania, a wcale z niczym nie szalałam |
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja wczoraj pisałam o swoich
|
|
|
|
|
#3179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ach aż się rozmarzyłam uwielbiam takie historie a ostatnie 2 zdania mogłabym napisać takie same o sobie![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Na pewno długo miał na główce wgniecenie.

... no i musze tam znow jechac, ale najpierw musialam cos zjesc, bo zgłodniałam z tego wszystkiego...
.
ale bedzie na kolacje

W dodatku w tym tyg jestem strasznie zabiegana. Przez caly ydz mam jaies wizyty u lekarzy,no tylko w czw ide z mala do szpitala na kontrole. W pon bylam u ginekologa,jak narazie wszystko ladnie wyglada ale i tak musze na siebie uwarzac. Sprawdzal mi szyjke-w sumie ladnie trzyma,ale pierwszy raz bolalo mnie to badanie. Pozniej w domu na wkladce zauwazylam sporo sluzu,ale nie byl on taki jak zawsze tylko takie jakby grube pasma i tez jakby troszke z krwia. We wt znowu bylo podobnie. No i tak sie zastanawiam czy to moze byc czop sluzowy. Dzis na szczescie jeszcze tak nie bylo ale jak die pojawi tski dziwny sluz jeszcze ze dwa razy to pojde do gina i wypytam sie. W sumie jak tak sobie pomyslalam i policzylam ze dzis koncze 29tydz a jutro wchodze w ta magiczna i dlugo oczekiwana 30

ale żeby mieć pewność, to chyba powinnam iść na to badanie ok. 1-2 w nocy.