|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
|
|
|
|
#3782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
jo mom czorny
agata - bardzo ladne focie - i wiesz co.... przypominasz mi mega jedna aktorke - z filmu Love Actually - ta ktora pracowala dla premiera
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
my też maxi cosi granatowy będziemy mieć, o ile w ogóle ten wózek przyjdzie, w co zaczynam powątpiewać.
|
|
|
|
#3784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maxi cosi też bierzemy pod uwagę Cabrio Fix, ale ten BabySafe bardziej mi się podoba Kolor podoba mi się różowy, ale jak ma być dla dwojga dzieci, a nie wiadomo, czy drugi nie będzie syn, to chyba weźmiemy beżowy....albo fioletowy (P nie lubi tego koloru Pewnie z fotelikiem będzie szybka piłka, tak jak dzisiaj z wózkiem ![]() _agata, fajny brzuszek. Pierwszy raz pokazałaś twarz Przynajmniej ja nigdy nie widziałam. Inaczej sobie Ciebie wyobrażałam, ale to chyba tak jest w większości przypadków
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle te citi średnie kolory jak dla mnie mają, cabrio i pebble już troche lepsze
|
|
#3786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
36 stopni wydaje mi się letnia woda....ale mogę się mylićCytat:
albo dwa kilo jest w gratisie![]() Cytat:
ja nie mam takich cudów, ani podgrzewaczy, ani aniołków ani nic innego...stare dobre sposoby mi wystarczają jak na razie
|
|||
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my zamówiliśmy cabrio, z tej nowej kolekcji nawet było w czym wybierać, city do bazy nie można podpiąć chyba, więc w nie się nie wczuwałam. |
|
|
|
|
#3788 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i przystawianie powinno pobudzić laktację jeśli nie będę miała pokarmu? nie wiem czemu ja jestem taka zeschizowana na punkcie tego karmienia mam nadzieję że moje obawy są niepotrzebne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
Poki co zainwestowalam w podgrzewacz i fajny wypasiony termometr.
Gdyby mala miala pokoj przy samych drzwiach wejsciowych to bym pewnie nianie zakupila, ale ma pokoj blisko salonu wiec na razie nie kupuje bo moze bede ja dobrze slyszec no zobaczymy jak wyjdzie w praniu.Zreszta nie wiem jak Wy, ale my nie chcemy przyzwyczajac malej do przyslowiowej ciszy, ze nawet TVka sobie nie włączymy (tak, znam takie przypadki chodzenia na palcach przez wszystkich, bo dziecko spi i mowienia szeptem ).
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
kapukat, no to dosyć wysoka ta temperatura, ale zaczęłam czytać, to w necie są wypowiedzi matek, że ich dzieci np. najlepiej się czują w wodzie o temp. 40 stopni.
nie wiem, moze na początek to tak w 37 będę kąpać i zobaczę czy mu odpowiada
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my bazy mieć nie będziemy... zastanawiałam się nad pozostałymi, ale skoro bazy nie będzie to opcji wpinania nam nie trzeba...
|
|
#3792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem za tym żeby dziecko zasypiało w ciszy, ale jak już zaśnie to też bym chciała zeby było nauczone spania, gdy inni rozmawiają czy tv cicho gra. Zresztą będzie musiało tak spać, bo w jednym pokoju to ja bym musiała nic nie robić tylko siedzieć i patrzeć na niego (chociaż pewnie patrzeć też będę ) |
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba wyczuć jaką temperaturę akurat nasz maluch będzie preferować... hmm swoja droga to skąd ja poznam czy on woli wyższą czy niższą nic to wierzmy w "matczyną intuicję"
|
|
#3794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podgrzewacz też mam bo trafił się w okazyjnej cenie. może przydać się później do podgrzewania zupek i deserków. monitoru oddechu nie kupuję z tych przyczyn o których tutaj dziś pisałyście
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeej!
Dobrze, że dziś weekend, to jakoś udało mi się Was w miarę nadgonić, ale tematów, że hoho, to zaraz się rozgadam ![]() rozowa! Rewelacyjne wieści ![]() Ja byłam na basenie tak, jak planowałam Do bólu niemal dosłownie |
|
|
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
ja jedynie rozważam jeszcze nianię, ale jeśli kupię to na pewno po narodzinach, zobaczę jak to wyjdzie w praniu.
Na dzień dzisiejszy myślę, że może się przydać jak będę na podwórku a mały będzie spał na górze, ale się zobaczy jeszcze. gdzie ten mój mąż...jak wyjechał wozić ślub o 14ej tak jeszcze go nie ma, bo młodzi zdjęcia jeszcze mają :/ |
|
|
|
#3797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z praktycznego punktu widzenia, to faktycznie na jasnych kolorach bardziej widać zabrudzenia, co nie oznacza, że ciemne się nie brudzą Ja nie spełniłam swojego założenia i nie będę miała jasnego wózka więc chyba się zdecyduję na jasny fotelik
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podlogi tez u nas nieumyte, aaa tam...
|
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
Gabbi, do czarnych stelaży x-landerów fajnie pasują własnie jasne, no ale mój mąż kręcił nosem i w końcu stanęło na granacie.
|
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
My też dzisiaj mamy olewkę na sprzątanie
Oglądacie X-faktor? Komu kibicujecie? Ja do ciemnych wózków, fotelików jestem uprzedzona. Mam wrażenie, że one się bardzo nagrzewają w upalne dni. Jak patrzyłam na dzieciaczki, które jeździły teraz w te upały w czarnych wózkach, to mi ich szkoda było. Może przesadzam, ale jakoś tak mi się to do głowy wzięło i już ![]() Podgrzewacz też mam zamiar kupić, bo przyda się później do zupek. Laktatora miałam nie kupować, ale po ostatnich Waszych postach i wypytaniu koleżanek, jednak kupię taki ręczny. O niani też pomyślę, jak będzie trzeba. Póki co Hania będzie z nami w sypialni spała więc niania nam nie potrzebna. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-05 o 20:15 |
|
|
|
#3801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie mam swoich typow bo nie znam za bardzo kandydatow... namowilam meza na wypad do mikolowa jutro na jarmark staroci nie wiem po co tam jade ale uwielbiam takie targi
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
moniczka, masz niedaleko do Mikołowa? W Mikołowie mój P i Jego brat mają filię firmy. Ty to bywasz tu i tam
A to o Będzinie piszesz, a to o Mikołowie. Może zagościsz w Dąbrowie? Zapraszam na kawkę
|
|
|
|
#3803 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się weekendowo
My dziś cały dzień na zewnątrz, spacerujemy się Popołudniu padłam, i poszłam spać Nie wiem jak Wy, ale ja teraz doszłam do takiego etapu, że mam ochotę paść na kolana i błagać o poród czuję się tragicznie Dziękuję za rady odnośnie wózka Cytat:
![]() Staram się znaleźć czas na takie tylko nasze babskie sprawy bo widzę ile jej to radości sprawia ![]() Chociaż moja córa to cała tatusina jest ![]() Zobaczymy jak będzie z Leonem ![]() My rodzice musimy sobie jakoś radzić ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33900585]Cześć Dziewczyny, Gratuluję nowym Mamusiom! I przy okazji zachęcam do rodzenia jutro - mój mąż ma jutro urodziny, oprócz kilku wad jest całkiem fajnym człowiekiem, więc mam nadzieję, że jeśli Wam się uda urodzić jutro (a z tego, co Was podczytuję widzę, że kilka dziewczyn już bardzo chętnie urodzi), to może Wasze dzieci będą dzielić te jego dobre cechy A poza tym całkiem fajna data - 05.05. U mnie bez zmian, 08.05 idę do kardiologa, w czerwcu do poradni genetycznej, ale straciłam już wiarę, że ktokolwiek pomoże mi rozwikłać zagadkę śmierci dziecka. Jutro Dawid będzie miał za to postawiony nagrobek, wybrałam piękny, granatowy kamień. To ostatnia rzecz, którą mogłam dla niego zrobić. Ale nie smucę się już przechodząc obok sklepów z artykułami dziecięcymi, wierzę, że kiedyś będę ich klientką. Póki co, muszę wrócić do normalności, może uda mi się wyjechać z mężem na jakiś weekend gdzieś, potem wracam do pracy i choć moja praca nie jest z marzeń, to bardzo już na to czekam. No i podczytuję Was Kochane, strasznie się cieszę, że póki co same fajne i szybkie porody! Andzya, Twojemu maluszkowi również życzę szybkiego powrotu do zdrówka! No to do następnego, dam Wam znać, jeśli kardiolog udzieli mi jakichś konkretnych informacji (w co wątpię, ale teraz już taki mój los).[/QUOTE] Persephone moc uścisków dla Ciebie no i trzymam kciuki żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli Ta położna to jakaś baba bez serca, nie mogę tego pojąć... Wszystkiego najlepszego dla męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A synek po prostu... aż łzy mi do oczu napłynęły Dasti trzymam kciuki ![]() różowa gratulacje
|
|||||
|
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie faceci w tej edycji x-faktora są jacyś niewdoczni, zlewaja mi się i ich nie odróżniam, kibicuję chyba tej lisowskiej i bajce!
Zespoły, jak dla mnie, też porażka, zwłaszcza ten the chance. |
|
|
|
#3805 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Od rana czytam i zaznaczam posty do odpisania a dopiero teraz udało mi się nadrobić i mam czas dla siebie bo młoda już śpi a mąż ogląda X factor Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Leoś jest prześliczny i ta szelmowska minka, słodziak Co do jedzenia w ciąży to już Ci ktoś linki podrzucił, a pesel załatwia się tak: Nadanie numeru PESEL noworodkowi Numer PESEL jest nadawany noworodkom z urzędu i nie wymaga ani odrębnego wniosku, ani osobistego stawiennictwa rodziców. Procedurę nadania numeru PESEL noworodkowi rozpoczyna pisemne zgłoszenie urodzenia dziecka do Urzędu Stanu Cywilnego właściwego dla miejsca narodzin dziecka. Uwaga: fakt urodzenia dziecka należy zgłosić pisemnie do Urzędu Stanu Cywilnego w ciągu 14 dni od daty narodzin. Pisemne zgłoszenie wystawia lekarz, położna lub zakład opieki zdrowotnej, potwierdzając tym samym fakt urodzenia dziecka oraz datę i miejsce jego narodzin. Zgłoszenie do Urzędu Stanu Cywilnego powinno być dostarczone przez:
Aby otrzymać nadany dziecku numer PESEL, należy zgłosić się z dowodem osobistym do urzędu gminy i przedłożyć albo odpis aktu małżeństwa rodziców, albo odpis aktu urodzenia dziecka, albo jego książeczkę zdrowia. Na jednym z tych dokumentów pracownik urzędu wpisze numer PESEL. Nadanie numeru PESEL nowonarodzonemu dziecku następuje zazwyczaj w terminie 30 dni od dnia zgłoszenia jego narodzin do Urzędu Stanu Cywilnego. Co do zasiłku macierzyńskiego to się nie orientuję, najlepiej zadzwoń do ZUSu i bezpośrednio zapytaj. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny chętnie zobaczyłabym Wasze buzie i brzuszki ale nie mam dostępu do poczty, zresztą sama bym Wam pokazała swojego brzucha w rozmiarze xxl. Wiem, że powinnam napisać pw do agaty ale nie wiem po jakim czasie mogę się "starać" o dostęp ![]() Przyznaję, że moja systematyczność w pisaniu pozostawia wiele do życzenia a do tego Wasze tempo pisania plus mała Oliwka nie zawsze pozwalają mi na aktywne uczestnictwo także zrozumiem jeśli jeszcze będę musiała trochę poczekać na to hasło
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||||||||
|
|
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
karozka klękajmy obie
ja też już nie mam siły.jeszcze kumpela dziś do mnie "ALE TY GRUBA JESTEŚ "
|
#3807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyłączam się i do Was ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3808 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33914505]tak, właśnie sprzątam do imprezy rodzinnej, której tak strasznie bardzo nie chce mi się robić, że chyba dam rodzince do zrozumienia, żeby sobie szybko poszli. Alko będzie, ale w małej ilości, bo przychodzą tylko rodzice. I owszem, z chęcią się napiję, właściwie od porodu nie mogłam nic pić ze względu na leki, najpierw antybiotyk, potem lek na laktację, potem cyklonamina... A jutro wyciągnę męża do knajpki z jakimś fajnym piwem. Trzymam kciuki w dalszym ciągu za piątomajowe dzieciaki![/QUOTE] Najlepszego dla męża i udanej, krótkiej imprezy życzę Bardzo liczyłam na Twoje kciuki, ale Kajetan dalej nie chce wychodzić więc chyba dla nas już nici z tego 5 maja... Cóż, więc teraz już zaczynam liczyć na 6ego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swoją drogą ciekawi mnie to, dlaczego dopuszczają poród naturalny, jeśli rozpocznie się samoistnie, ale taki wywołany przez oksy nie Cóż, miejmy nadzieję, że Dasti jest tam pod dobrą opieką tego swojego ordynatora i w swoim czasie wszystko nam opowie ![]() agatko, witaj! ![]() Cudny chłopak z Twojego synka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Karmienie tylko na żądanie. To, że piersi się nie zmieniły, nie oznacza, że nic w nich nie ma ![]() Cytat:
Gratki!Cytat:
anulka?
|
|||||||||
|
|
|
#3809 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co to z tym internetem u Was się dzieje? Właśnie pytałam ostanio o Ciebie, bo nie pamiętałam, czemu tak ucichłaś... Powodzenia na usg ![]() Cytat:
Dzieci najczęściej chcą jeść częściej, a gdyby się zdarzyło czasem, że noworodek śpi dłużej, to trzeba go obudzić - wg mnie tak właśnie po 4h już. Potem starszemu można już pozwolić spać, zwłaszcza w nocy ![]() Nie ma czegoś takiego, że "nie ma pokarmu" (to bardzo, bardzo skrajne przypadki), noworodek w pierwszych dobach zjada na jeden posiłek dosłownie kilka ml i to mu wystarcza, a z drugiej strony jest szybko trawione! Cytat:
Cytat:
Przystawiaj go tyle, ile trzeba, to i laktacja się dostosujeCytat:
Cytat:
Ale masz rację, zawsze to lepsze niż 15 kg... Wg mnie każdy jeden kg robi różnicę Oooo, super! Miło Cię zobaczyć Brzusiu bardzo fajny, w sam raz, nie za duży, nie za mały. Cytat:
Podgrzewacz mam po Maksie, ale był baaardzo sporadycznie używany, bo mój syn postanowił być super wygodnym dla rodziców dzieckiem i jedzenie (zupki, słoiczki, itp.) tolerował tylko o temp. pokojowej ![]() Cytat:
Cytat:
Boisz się o brak mleka i rzadkie jedzenie, a z drugiej strony jesteś pewna konieczności użycia laktatora w czasie nawału Daj sobie troszkę luzu Cytat:
U nas od początku zachowywaliśmy się przy śpiącym Maksie zupełnie normalnie, rozmawiając normalnym tonem i wszystko robiąc jak zawsze, a do 3 lat spał z nami w pokoju. Do teraz dobrze nam śpi. Zawsze ma otwarte drzwi do pokoju, więc nawet jak przychodzą znajomi wieczorem, wiadomo, że czasem się głośno rozmawia, to i tak nie zamykam mu drzwi, żeby się nie przestraszył, jak się obudzi, a on sobie chrapie w najlepsze ![]() Uff, opisałam się, ale chyba wszystko napisałam, co chciałam
|
||||||||||
|
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Dąbrowie tez czasem bywam, ostatnio bylismy na lodach w Katamaranie na pogorii
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Mamy V-VI cz.VIII

przypominasz mi mega jedna aktorke - z filmu Love Actually - ta ktora pracowala dla premiera
nienawidze gatunku SF 
Przynajmniej ja nigdy nie widziałam. Inaczej sobie Ciebie wyobrażałam, ale to chyba tak jest w większości przypadków