ślubujące w 2012:) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 22:36   #4381
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Katushka - jak dla mnie zdecydowanie pierwsza! Bardziej elegancka i ładniej leży

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Justynaa - my koperty wrzucimy do normalnej prezentowej torebki...

Wyborowa - te łódki to rzeczywiście lepiej sobie odpuścić i zostawić na plener...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:38   #4382
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katushka Pokaż wiadomość
Hej kobitki
Opuścić wizaż na kilka dni to potem ciężko Was nadrobić

Kupiłam ostatnio dwie sukienki z myślą o poprawinach, a teraz mam dylemat i nie wiem którą ubiorę. Eh te baby...nie ma sukienki - źle, jest więcej niż jedna - też źle

(zdjęcia kiepskie, bo dopiero co cyknęłam sobie, sama na dodatek)
Zdecydowanie czerwona. Świetnie podkreśla twoją figurę. Ta druga wygląda jakby była za duża, hm/
Możesz podać w jakim sklepie kupiłaś tą czerwoną i za jaką cenę? jak dla mnie ta sukienka jest bombowa.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Katushka - jak dla mnie zdecydowanie pierwsza! Bardziej elegancka i ładniej leży

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Justynaa - my koperty wrzucimy do normalnej prezentowej torebki...
W sumie to też niezły pomysł. Że też ja na to nie wpadłam
A co z butelkami wina ?

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:39   #4383
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie. Co para młoda robi z kopertami, które otrzymują od gości albo z butelkami wina ( bo my nie chcemy kwiatów, tylko wina)?
Słyszałam o pudełkach na koperty, ale czy to nie wygląda waszym zdaniem jak zbieranie datków już sama nie wiem jak to ugryźć. Co o tym sądzicie ?

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Ja bym odpuściał podczas wesela te łódeczki. Wydaje mi sie to romantyczne ale pewnie nudne dla gości.
Natomiast co do 3 dniowego kawalerskiego ważne by kierowca ( o ile jadą autem ) był trzeźwy. Ponadto powinnaś się cieszyć, ze twój TŻ kumpli, z którymi może gdzieś wyskoczyć, zrelaksować się i zatęsknić za Tobą. No chyba, że masz kiepskie doświadczenia z tego typu wyjazdów twojego TŻ to rozumiem. Ale jeśli wszystko było ok. To ciesz się, że on się może dobrze bawić i korzystaj z wolnych chwil.

Ja lubię czasami zostać na weekend sama w mieszkaniu. Mam wtedy weekend tylko dla siebie...
z tego co mi wiadomo koperty daje się młodemu a on oddaje świadkowi ,ale pewnie różnie to bywa , my kupiliśmy właśnie to pudełko na koperty ale zobaczymy czy je weźmiemy
pojechali na dwa samochody , kierowcy trzeźwi ale pasażerowie nie .
kiepskich doświadczeń nie mam , ale jak słyszałam że na ostatnim wyjeździe na któym całe szczęście nie było mojego tż chcieli ich wywalić z hotelu za zachowanie to już wyobrażam sobie co tam się działo , to nie jest ciche i spokojne towarzystwo
ale mam nadzieję że jakoś to będzie .
Cytat:
Jeszcze raz dziękuję dziewczyny za wszystkie komplementy, na prawdę człowiek fajnie się czuje, jak ktoś popiera jego wybór

Wyborowa - miałam na myśli, że chyba lepiej płacić po weselu (ale namieszałam w tym zdaniu)
a to mieliście "pomocników" przy wyborze garnituru....
nie spotkałam się z takim czymś jak płacenie po weselu i aż mnie zszokowałaś teraz

Cytat:
To ile tych kumpli mu zostało? Piszesz że co roku któryś ma ślub i są takie wyprawy, to pocieszeniem dla ciebie może być że twój tż jest ostatnim i za rok już nie będzie wypraw
Nic się nie przejmuj na pewno wrócą cali i zdrowi.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

My niestety też musimy płacić przed weselem, mianowicie w piątek, co mnie troszkę zdziwiło. No ale pewnych rzeczy nie przeskoczę. Trzeba będzie zapłacić salę przed. natomiast zespół możemy opłacić nawet 30 dni po imprezie
kumpli zostało jeszcze troszkę , jeden ma wesele we wrześniu , brat w przyszłym roku i jeszcze chyba ze 3 czy 4 zostało oooooooooo zgrozooooooo !!!!!!!!
Stary 2012-05-25, 22:45   #4384
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
z tego co mi wiadomo koperty daje się młodemu a on oddaje świadkowi ,ale pewnie różnie to bywa , my kupiliśmy właśnie to pudełko na koperty ale zobaczymy czy je weźmiemy
pojechali na dwa samochody , kierowcy trzeźwi ale pasażerowie nie .
kiepskich doświadczeń nie mam , ale jak słyszałam że na ostatnim wyjeździe na któym całe szczęście nie było mojego tż chcieli ich wywalić z hotelu za zachowanie to już wyobrażam sobie co tam się działo , to nie jest ciche i spokojne towarzystwo
ale mam nadzieję że jakoś to będzie .

nie spotkałam się z takim czymś jak płacenie po weselu i aż mnie zszokowałaś teraz

kumpli zostało jeszcze troszkę , jeden ma wesele we wrześniu , brat w przyszłym roku i jeszcze chyba ze 3 czy 4 zostało oooooooooo zgrozooooooo !!!!!!!!
No to faktycznie zostało ich trochę. W sumie to nie ma na co liczyć, że będą siedzieli i grali w karty
Ważne by wrócili cali i zdrowi ponadto ja bym się po części cieszyła na twoim miejscu, że ma rozrywkowego mężczyznę, a nie mola książkowego czy komputerowego
Ja z doświadczenia wiem, że facet potzrebuje się czasem wyszaleć z kumplami. Mój TŻ jest właśnie na zjeździe szkoleniowo integracyjnym. I powiem szczerze że zdziwiłam się co to za wyjazd gdzie organizator uprzedał by wziąć ze sobą "prowiant" bo najbliższy sklep 12 km
Szok!!!!!!!!! jak usłyszałam... Dorośli ludzie

Mama Franka

Stary 2012-05-25, 23:16   #4385
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam stresa przed moim jutrzejszym panieńskim... I tak sobie myślę, czy ja nie jestem jakaś dziwna?? Zamiast się cieszyć, że niespodzianka, że dziewczyny się postarały i przygotowały coś fajnego, to ja się denerwuję, że nic nie wiem...
Ale przed chwilą otrzymałam cudowną wiadomość, że moja świadkowa przyjdzie jednak na panieński. Miała nie iść bo niedawno zmarł jej dziadek ale jednak idzie i jestem przeszczęśliwa bo smutno mi było jak myślałam, że jej nie będzie
Bardzo was proszę o kciukaski żeby jutro imprezka się udała
aaaa i najważniejsze żebym wytrzymała kondycyjnie Bo wczoraj narobiłabym sobie ładnego kłopotu, bo wpadłam do dziury i przekręciłam sobie nogę... I dziś mnie trochę boli na szczęście nie boli jakoś bardzo więc nie skręciłam tylko pewnie coś tam naciągnęłam. Ale co jak co, mam przed tym ślubem jakiegoś pecha bo non stop mi coś dolega Masakra ...
Imprezka napewno będzie przednia tylko nóżkę sobie może zawiń w bandaż na noc żeby jutro nie bolała. Ja mam takie same obawy jak ty odnośnie panieńskiego nie lubię klubów, nie przepadam za niespodziankami, nie lubię jak ktos za mnie podejmuje decyzje ale wierzę ze moja świadkowa wymyśli coś z czego będę zadowolona i Twoje dziewczyny też na bank zaplanowały dla Ciebie ekstra wieczór wiec rób sie na bóstwo i baw sie dobrze
Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Kochana niestety jeszcze ostatni minuty w pracy, później w domku na szybko jakaś kanapka i mam nadzieję, że 17:15 już będę w drodze
Dziękuję za kciuki
za jutro za TŻ
Cieszę się ze jeszcze zdążyłam zacisnąć kciuki i myślę że już jest po strachu
Cytat:

Pradip
sukienka z H&M, mam nadzieję, że nikt w takiej nie wyskoczy ale jakby co to mam tą czarno białą zapasową
nie wiem jaką macie układy z mamą tż-ta, ale nie ma co ukrywać, będzie wam łatwiej jak pomoże...
Wiesz co Tż wyciągnął mnie do sklepu i aż zajrzałam do H&M bo strasznie mi sie spodobała ta Twoja sukienka ale u Ciebie ona jest ślicznie białą a w sklepie była ni to ecru ni to żółtawa taka "stara" Mierzyłam jeszcze kilka i najbardziej spodobała mi się zwykła czarna mini i tak mnie kusi czy by właśnie na panieński nie wziąć...
Co do mamy Tża to zaraz po tym jak przekazał mi tą informacje powiedział że miło ale on nie jest przekonany do tego więc jak widać nasze relacje nie są najlepsze...
Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
A jeszcze nie wiem kiedy pojadę na próbną. Może jak skończymy zapraszać i będzie więcej czasu bo teraz to tylko praca, aerobic, zapraszanie.. i tak w kółko A jeszcze w niedziele komunia. Zastanawiam się czy nie iść w spodniach białych + różowa bluzka i buty takie z różem kupiłam ostatnio. Jak myślicie wypada? Czy może lepiej sukienka? (mam jakieś ale mam trochę wesel i wolałam je na nie zostawić...).
Inspirację wklejam.. Ale za dużo się nie zmieniło . Tylko nie umiem zrobić zestawienia więc wkleję fotki.
Strasznie podoba mi sie Twoje bolerko i makijaż ale juz Ci to nie raz pisałam
A dużo Wam jeszcze zaproszeń zostało?
Wszystkie PM ćwiczą moja świadkowa też się na zumbę zapisała a ja? Ja dziś próbując cos zatańczyć z Tż usłyszałam że mogłabym co nieco zrzucić do tego pierwszego tańca...
Ja byłam na komunii w białych spodniach i czarnej bluzce i nikt mnie nie zjadł
Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Miałam dziś przymiarkę - ostatnią. Suknię mam już w domku, ledwo mieści mi się w szafie... Oczywiście załączam zdjęcia, bo wiem jaka to frajda - sama uwielbiam oglądać czyjeś zdjęcia w sukniach
Niestety buty, które kupiłam i które bardziej mi się podobał okazały się zbyt wysokie... co prawda nogi nie wystawały mi spod kiecki, ale pani w salonie stwierdziła, że "granica" została przekroczona i odradziła mi wyjście w nich. Znalazłam jednak białe sandałki... znowu z jakąś wielką ozdobną pierdółką, ale co tam - nawet jak dam duuuży krok, to nie widać butów
Wyglądasz bajecznie tylko tych butów szkoda a jakie inne znalazłaś?
Właśnie wybOrOowa Ty nie odebrałaś jeszcze swoich butów?
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
TŻ odebrał winietki są piękne.... jutro fotę wrzucę bo aparat pożyczony koledze.
Aha no i mam juz gosci rozdzielonych po pokojach- uffff teraz tylko usadzanie przy stołach mi zostało. Czy miałyście może "koncert życzeń" odnośnie siedzenia przy stole? Mnie się ju parę osób zapytało jak będa siedzieć bo by chciały przy tym czy przy tamtej trochę mnie to wkurzyło bo jak bym miała brać pod uwagę wszystkie życzenia to najlepiej jakby stali a nie siedzieli
No i kolejne rzeczy można odhaczyć
U mnie nikt o winietki sie nie pyta i boje się że nikt ich się nie spodziewa i będzie dym
Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
ooo dziękuję za wyrozumiałość! CIESZĘ SIĘ, że się podobają
A wogóle dziś podjęłam decyzję i oznajmiłam, iż wieczór panieński będzie stylizowany na lata 50 .będziemy się stylizować hihi
Proszę ale pamiętaj ze to ostatni raz
Świetna decyzja napewno stylizacje będą szałowe.
Cytat:
a Ty masz białą suknie czy ecri ?
myślę że jak my będziemy mieli dwa długie stoły to do jednego przyczepić nr 1 i 2 i na tej tablicy wypisać kto przy 1 ma siedzieć a kto przy 2 i ewentualnie jedna duża stojąca kartka na każdym stole może być ?
a co do kupowania przez teściowe ...jeśli teściowa jest ok to spoko , moja powiedziała że zapłąci za garnitur ale oczywiście nie że dała pieniążki tylko musiała jechać doradzić ze swoim całym orszakiem sprzymierzeńców a tego nie polecam
Sama nie wiem u mnie przy tych stołach będzie siedziało po około 40 osób wiec jedna kartka może zginąć. Bardziej myślałam żeby albo porobić jakieś około 10 osobowe grupki i do każdej kartka albo tylko "rodzina PM" "znajomi PM" itd
Mam ten komfort że przyszła teściowa na 100% z nami po garnitur nie pojedzie ale nawet jeśli chce dobrze to wiele już takich obietnic z jej ust słyszeliśmy i albo nie dochodziły one do skutku albo było jeszcze gorzej...
Cytat:
A my wczoraj zakończyliśmy spotkania w poradni rodzinnej i nie było źle nawet nam się podobało
Dzisiaj byliśmy na sali , zapłacone , menu ustalone i wszystkie szczegóły , tylko jedno nie ustalone mamy stawik takie małe jeziorko i możliwość zaprosić gości na zewnątrz przepłynąć się łódeczką , wypić tam szampana i pokaz sztucznych ogni czy coś tam podobnego , jakoś nie bardzo mi się to pływanie podoba bo nie chciała bym wyjść mokra o godzinie 21 ze stawu mój tż jest chętny ale może lepiej zostawić to na zdjęcia plenerowe może by się udało
no i czy gościom by się chciało wyrywać od zabaw , picia itp żeby popatrzyć jak pływamy łódką
Jestem padnięta i zmęczona ale myślę o tż któy dziś wyjechał UWAGA !!! na 3 dni kawalerskiego z kumplami do Władysławowa , z czego jadą i już są na pruci ,chciała bym żeby dojechali cali , a już o tym co będą dziś robić albo jutro nie chce myśleć
to jakaś mania u jego kumpli co roku któryś ma ślub , 2 lata temu pojechali na 3 dni do Wisły , rok temu na mazury ,mojego tż akurat nie było bo musiał pracować ,a w tym roku przyszła kolej nad morze ...ależ jestem zła
Fajnie że takie szczegóły juz dopinacie a co do łódki to powiem Ci tak dla młodych może i jest to frajda (zakładając ze nie skąpią się w wodzie) może i romantycznie to wygląda ale prawda jest taka ze dla gości jest to nudne no bo ile można patrzeć na parę która pływa łódką? a odejść tez raczej nie wypada więc ja bym zrezygnowała. Nie przejmuj sie Tż niech sie chłopak wybawi. Sama piszesz że to juz ich taka tradycja i zawsze wszystko dobrze się kończy
Cytat:
Mam do was pytanie. Co para młoda robi z kopertami, które otrzymują od gości albo z butelkami wina ( bo my nie chcemy kwiatów, tylko wina)?
Słyszałam o pudełkach na koperty, ale czy to nie wygląda waszym zdaniem jak zbieranie datków już sama nie wiem jak to ugryźć. Co o tym sądzicie ?
Para młoda oddaje świadkom Ja początkowo myślałam żeby to pudełko które mam przeznaczyć właśnie na książki i wino które dostaniemy a koperty wkładać w torebkę na prezent ale świadkowa mówi że lepiej koperty do pudełka a z prezentami od razu kursować do samochodu.

Jeszcze raz wszystkim Wam kochane dziękuję za kciuki i proszę o nie puszczanie ich do jutra gdzieś do 12. Ja juz uciekam spac bo jutro mam piknik i muszę wcześnie wstać i zajrzę do Was dopiero wieczorkiem. Mam nadzieję ze jak zwykle będę miała kilka stron do przeczytania dobranoc
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:18   #4386
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Hej kobitki

Kupiłam ostatnio dwie sukienki z myślą o poprawinach, a teraz mam dylemat i nie wiem którą ubiorę. Eh te baby...nie ma sukienki - źle, jest więcej niż jedna - też źle

Zdecydowanie czerwona O wiele lepiej na Tobie lezy

Jest: 68
Cel: 58

Aparatka
Góra---> od 16.01.2014
sara1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:19   #4387
justiii87
Zakorzenienie

Malgos_12 – bardzo ładnie wyglądasz
Pradip – TŻ powiedział że nie jedzie na wesele be ze mnie. Więc mój Miś odsypia ciężki tydzień a Ja siedzę i robię projekty na Inżynierie środowisk. Jeśli wesele było by w Naszych okolicach to Ja bym wróciła z zajęć i byśmy pojechali ale że to w Szczecinie to nie opłacał by się nam jechać 400 km bo w niedziele egzamin rano.
qmpela86 – TŻ nie dał zrobić sobie zdjęcia, ale ma w poniedziałek jeszcze jedną więc może da sobie zrobić fotunie
wesola84 – jaka szprycha z Ciebie
malaOlaa – mi jeszcze tylko pół roku zostało i będę Pani mgr inż. i koniec

Powiem Wam dziewczyny że jestem już tym wszystkim tak zmęczona że na czasy nie daje rady W tym semestrze mam 11 projektów do tego przygotowania ślubno - weselne. Marzy mi się spakować walizki dla Nas i wyjechać daleko i we dwójkę... eh

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-05-25 o 23:23
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:43   #4388
Malgos_12
Zakorzenienie

Justynaa - my nie prosiliśmy o nic, co kto przyniesie to będzie... a mama wymyśliła, że ma taki duży kosz, to w razie czego można go wstążką udekorować i postawić i tam wrzucać prezenty. Podobno już był w tym celu wykorzystywany i zdał egzamin. Niejednokrotnie widziałam jak świadkowie nie nadążali odbierać prezentów, kopert, a nie mówiąc już o tym, żeby był czas biec do auta w tym czasie

Wyborowa - w moich stronach to normalne... jedynie co słyszałam to szwagierka musiała zapłacić 40% wcześniej, ale to we Wrocławiu. Ja się właściwie nie spotkałam, żeby płacić wcześniej całą sumę jak dotąd zapłaciłam 1400zł (szkoda, że taka kwota nie zostanie

Pradip - moja sukienka nie jest biała, jest właśnie ivory, ale nie jest żółta... na pewno bliżej jej do bieli
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 00:53   #4389
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Kochane jak zwykle podczytuję, a Wy pędzicie... ale jakoś daję radę
Tak po krótce spróbuję odpisać, z góry zaznaczam, że to bardzo pobieżne, bo ciężko za Wami nadążyć
Malgos śliczna sukienka
Qmpela bardzo ładne zestawienie
Justii super kolczyki
Inusiaa jak dla mnie zestawienie pasuje (o ile kolczyki to same kryształki bez żanej "otoczki" bo światło tak dziwnie odbija), tylko zobacz z suknią czy nie będzie tego za dużo
Kasioonya super, że nie masz aparatu!!!! Wiem co to znaczy, bo sama nie mogę się doczekać dnia ściągnięcia
Miałam dziś przymiarkę - ostatnią. Suknię mam już w domku, ledwo mieści mi się w szafie... Oczywiście załączam zdjęcia, bo wiem jaka to frajda - sama uwielbiam oglądać czyjeś zdjęcia w sukniach
Niestety buty, które kupiłam i które bardziej mi się podobał okazały się zbyt wysokie... co prawda nogi nie wystawały mi spod kiecki, ale pani w salonie stwierdziła, że "granica" została przekroczona i odradziła mi wyjście w nich. Znalazłam jednak białe sandałki... znowu z jakąś wielką ozdobną pierdółką, ale co tam - nawet jak dam duuuży krok, to nie widać butów
No i powiem Wam, że przeszłam się w sukni po salonie i w sumie masakra... muszę psychicznie przygotować się i nauczyć się poruszania w niej - takiej szerokiej kiecki nigdy na sobie nie miałam... chociaż jak stwierdziłam, że moja suknia jest wilka, pani powiedziała że ja chyba wielkiej sukni nie widziałam
Prześliczna ta suknia!!! Wyglądasz ekstra

Cytat:
Hej kobitki

Obie sukienki mi się podobają, ale faktycznie druga jakby lekko za duża... Ale czerwona świetna! i do tego bardzo modna ostatnio

Dziewczęta:

tusiamar, Malgos_12, Viollet87, magnusia, qmpela86, malaOlaa, sara1988, haczyk7, jojla, JJJustynaAAA, Pradip...

Jesteście mega kochane Dziękuję Wam bardzo, jakoś tak mi lepiej i bardziej pozytywnie jak poczytałam tyle fajnych słów od Was. Macie racje, muszę wrzucić na luz, zrobić się na bóstwo - o ile to możliwe i dobrze bawić. Nogę smarowałam maścią cały dzień więc mam nadzieję, że jutro dam radę A później oczywiście podzielę się z Wami relacjami Mam nadzieję, że będę miała jakieś fotki
Buziaki dla Was moje drogie

Ps-dorobiłam się dziś w końcu podwiązki na ślub hehe

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 08:18   #4390
magnusia
Zakorzenienie

wybOrOowa- tak to z tymi chłopami jest ale niech się bawią, napewno poszaleją ale wszysko będzie dobrze a Ty masz weekend dla siebie

JJJustynAAA- my z kopertami mamy zamiar zrobić tak, że damy świadkowi taką dużą torbę ozdobną jak na prezenty i tam je będzie wkładał, pudełka nie kupowaliśmy

katushka- super ta czerwona kiecka- ślicznie w niej wyglądasz a tak jak dziewczyny mowią ta druga wygląda na za dużą. Jest bardzo ładna ale wydaje się jakby była w pasie za szeroka

Ja dziś jadę na drugą przymiarkę zdjąć niestety nie będzie po po pierwsze aparat u kolegi a po drugie z TŻ-tem jadę. Oczywiście TŻ nie zostanie wpuszczony do salonu i będzie w samochodzie czekał

No i TŻ ma dziś wieczór kawalerski szykuje się z 15 chłopa na imprezę- już sobie wyobrażam taką bandę szalejącą po mieście
Stary 2012-05-26, 08:38   #4391
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
muszę psychicznie przygotować się i nauczyć się poruszania w niej - takiej szerokiej kiecki nigdy na sobie nie miałam... chociaż jak stwierdziłam, że moja suknia jest wilka, pani powiedziała że ja chyba wielkiej sukni nie widziałam
ślicznie!!!!! ja dzień przed ślubem na zajęcia z tańca poszłam w butach i halce...mało co się nie zabiłam

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:

No i TŻ ma dziś wieczór kawalerski szykuje się z 15 chłopa na imprezę- już sobie wyobrażam taką bandę szalejącą po mieście

przygotuj się, że odwiedzą klub ze striptizem ja się nie przygotowałam i miałam focha na tż

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:

Dziewczęta:

tusiamar, Malgos_12, Viollet87, magnusia, qmpela86, malaOlaa, sara1988, haczyk7, jojla, JJJustynaAAA, Pradip...

Jesteście mega kochane Dziękuję Wam bardzo, jakoś tak mi lepiej i bardziej pozytywnie jak poczytałam tyle fajnych słów od Was. Macie racje, muszę wrzucić na luz, zrobić się na bóstwo - o ile to możliwe i dobrze bawić. Nogę smarowałam maścią cały dzień więc mam nadzieję, że jutro dam radę A później oczywiście podzielę się z Wami relacjami Mam nadzieję, że będę miała jakieś fotki

Ps-dorobiłam się dziś w końcu podwiązki na ślub hehe

I jak się bawiłaś? Teraz pewnie odsypiasz Czekamy na relację i fotki

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Magnusia - u mnie nikt nie poruszył tego tematu mama mówiła, że już mniej więcej wie jak wszystkich pousadza - zupełnie zdaję się na nią... a ja spokojnie rozsadzę rodzinkę Tż-ta bo to w końcu całe 11 osób (a właściwie nie całe bo jedno to dziecko poniżej roczku hahaha)

u mnie podpisałam stoły rodzina i znajomi a i tak się wszyscy wymieszli.... w nosie, była przynajmniej integracja

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
)
bierz tę pomarańczowo-czerwoną - (nie wiem jak nazwać ten kolor) super jest!!! jeszcze szpile do tego i jakaś bransoletka i będziesz boska
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 09:39   #4392
Wariate
Raczkowanie

Cześć dziewuszki długo mnie nie było ale to przez tę nową pracę opowiem w skrócie: poszłam w czwartek na 7:30, formalności formalności i jeszcze raz formalności.. do swojego biurka dotarłam niewiele przed końcem dnia pracy więc tylko zdążyłam przejrzeć jak wygląda moje stanowisko pracy i gdzie moje szafy, papiórki etc. W piątek formalności ciąg dalszy, szkolenie bhp. lekarz, ... ok 12.00 mogłam zsiąść do pracy. Okazało się, że nie mogę się 'przyuczać' bo nie ma na to ani czasu ani kogoś kto mógłby to zrobić ponieważ w wydziale, do którego trafiłam skład się posypał (babeczki na L4 ciążowe pouciekały) i została garstka która musiała ogarnąć obowiązki nieobecnych i swoje jednocześnie. Więc z grubsza powiedziano mi co i jak i... koniec pracy (dłużej w sądzie nie wolno zostawać). A w pn i wt (dwa całe dni od rana do końca dnia pracy) sesje.... czyli całe dnie spędzone na salach rozpraw a więc na gorąco bez konkretnego przygotowania, zabrałam na pentdrivie jakieś ogólne wzory protokołów i innych potrzebnych dokumentów i zostałam wyrzucona na wielki ocean niewiadomych ) po tych dwóch dniach wróciłam do domu i... wypiłam butelkę wina. Byłam zajechana - głównie psychicznie i stresowo. Teraz już trochę lepiej bo od tamtego czasu do tera starałam się ogarniać i przyswajać jak najwięcej inf, żeby wszystko szło sprawniej i z mniejszym zdenerwowaniem na obecną chwilę jest przyzwoicie nawet jest lepiej, niż w pewnym momencie przypuszczałam. Ale.... póki co mam inf., że osoba którą zastępuję ma chorobowe do 5 czerwca, więc jeśli wróci koniec mojej pracy a jeśli nie wróci, mam zapewnione siodełko do kolejnej daty chorobowego. Szczęście w nieszczęściu: kobitka chora a ja mam pracę. Tyle u mnie właściwie. TŻ wraca może 'już' jutro wieczorkiem więc kilka zaproszeń ostatnich trzeba rozwieźć, zamówić już alkohol, napoje, spotkać się ze skrzypaczką, organistą i uzgodnić ostatnie elementy umowy z florystką do dodekorowania sali kwiatami. I właściwie chyba tyle

Cytat:
Gratuluje i ciesze się razem z Tobą. Sama jestem na etapie zmiany pracy i wiem jak to wygląda. Także ciesz się, że się załapałaś. Jesteś bystra i na pewno sobie poradzisz z nowymi obowiązkami. Ja jutro śmigam na rozmowę więc trzymajcie za mnie również kciuki.

Poza tym staram się nadrobić to co wypisujecie, ale ciężko.
Bardzo dużo tu się dzieje.
Ale widzę że humorki dopisują, więc wszystko. Gra
Będę was nadal podczytywać a w wolnych chwilach nawet się udzielać
Miłego dnia
Zaczynam odkurzać strony wątku z czasu, który mnie nie było więc jak nie napisałaś jak poszło Ci na rozmowie to koniecznie daj znać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 09:39   #4393
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
No to faktycznie zostało ich trochę. W sumie to nie ma na co liczyć, że będą siedzieli i grali w karty
Ważne by wrócili cali i zdrowi ponadto ja bym się po części cieszyła na twoim miejscu, że ma rozrywkowego mężczyznę, a nie mola książkowego czy komputerowego
Ja z doświadczenia wiem, że facet potzrebuje się czasem wyszaleć z kumplami. Mój TŻ jest właśnie na zjeździe szkoleniowo integracyjnym. I powiem szczerze że zdziwiłam się co to za wyjazd gdzie organizator uprzedał by wziąć ze sobą "prowiant" bo najbliższy sklep 12 km
Szok!!!!!!!!! jak usłyszałam... Dorośli ludzie
no cieszę się że się oderwie od tego wszystkiego , odpocznie czy nie , macie rację za bardzo się przejmuję albo zazdroszczę że ja zostałam z dzieckiem w domu a on się będzie bawił 3 dni
dziś syn zostaje z babcią a ja uciekam na panieński świadkowej
oooo losie 12km do sklepu to dopiero wyprawa cieszyła bym się jak by mój tż i kumple mieli do sklepu 12km i braki alkoholu
Dzwonił do mnie za 15 ósma rano że go obudzili na wódkę a jego głowa bardzo boli i że nic z drogi nie pamięta , obudził się w hotelu nie wiem Tylko czy śmiać się czy płakać wyluzuję
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Właśnie wybOrOowa Ty nie odebrałaś jeszcze swoich butów?

Fajnie że takie szczegóły juz dopinacie a co do łódki to powiem Ci tak dla młodych może i jest to frajda (zakładając ze nie skąpią się w wodzie) może i romantycznie to wygląda ale prawda jest taka ze dla gości jest to nudne no bo ile można patrzeć na parę która pływa łódką? a odejść tez raczej nie wypada więc ja bym zrezygnowała. Nie przejmuj sie Tż niech sie chłopak wybawi. Sama piszesz że to juz ich taka tradycja i zawsze wszystko dobrze się kończy

Jeszcze raz wszystkim Wam kochane dziękuję za kciuki i proszę o nie puszczanie ich do jutra gdzieś do 12. Ja juz uciekam spac bo jutro mam piknik i muszę wcześnie wstać i zajrzę do Was dopiero wieczorkiem. Mam nadzieję ze jak zwykle będę miała kilka stron do przeczytania dobranoc
odebrałam buty i zapomniałam o nich , miałam tyle na głowie, odbierałam na biegu bo w tym samym dniu rano co przymiarka i to tak na szybko było że zapomniałam
łódkę jednak myślę że sobie darujemy bo tak jak pisałam wydaje mi się to nudne przedstawienie dla gości
ok i wyluzuje niech odpocznie od nas i wyszaleje się dzięki
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość

Powiem Wam dziewczyny że jestem już tym wszystkim tak zmęczona że na czasy nie daje rady W tym semestrze mam 11 projektów do tego przygotowania ślubno - weselne. Marzy mi się spakować walizki dla Nas i wyjechać daleko i we dwójkę... eh
też bym się spakowała i wyjechała z tż i małym .... u mnie już końcówka i jestem tama zmęczona tym wszystkim że czasami bym zrezygnowała
Cytat:
Justynaa - my nie prosiliśmy o nic, co kto przyniesie to będzie... a mama wymyśliła, że ma taki duży kosz, to w razie czego można go wstążką udekorować i postawić i tam wrzucać prezenty. Podobno już był w tym celu wykorzystywany i zdał egzamin. Niejednokrotnie widziałam jak świadkowie nie nadążali odbierać prezentów, kopert, a nie mówiąc już o tym, żeby był czas biec do auta w tym czasie

Wyborowa - w moich stronach to normalne... jedynie co słyszałam to szwagierka musiała zapłacić 40% wcześniej, ale to we Wrocławiu. Ja się właściwie nie spotkałam, żeby płacić wcześniej całą sumę jak dotąd zapłaciłam 1400zł (szkoda, że taka kwota nie zostanie

Pradip - moja sukienka nie jest biała, jest właśnie ivory, ale nie jest żółta... na pewno bliżej jej do bieli
dla mnie o tyle lepiej że w sumie to co dostaniemy zostaje dla nas a tak pewnie jak bysmy musieli zapłacić po byśmy byli za tym żeby z tych pieniążków co dostaniemy zapłacić za sale ooo też bym chciała zapłacić 1400 tylko
wczoraj bolało jak dawałam 23000 za sale
Cytat:

oś tak mi lepiej i bardziej pozytywnie jak poczytałam tyle fajnych słów od Was. Macie racje, muszę wrzucić na luz, zrobić się na bóstwo - o ile to możliwe i dobrze bawić. Nogę smarowałam maścią cały dzień więc mam nadzieję, że jutro dam radę A później oczywiście podzielę się z Wami relacjami Mam nadzieję, że będę miała jakieś fotki

Ps-dorobiłam się dziś w końcu podwiązki na ślub
Kochana będzie dobrze w końcu to Twój panieński i nikt nie może na siłę Ci niczego narzucić więc spokojie , mam nadzieję żę nózka już nie boli i będziesz "densowała" dzisiaj na parkiecie .. będzie bosko udanej zabawyyyyyyyy
pokazuj podwiązke , ja na swoją czekam
Cytat:
wybOrOowa- tak to z tymi chłopami jest ale niech się bawią, napewno poszaleją ale wszysko będzie dobrze a Ty masz weekend dla siebie

Ja dziś jadę na drugą przymiarkę zdjąć niestety nie będzie po po pierwsze aparat u kolegi a po drugie z TŻ-tem jadę. Oczywiście TŻ nie zostanie wpuszczony do salonu i będzie w samochodzie czekał

no własnie weekend dla siebie i dziecka czyli prawie tak jak każdy
mój tż widział mnie w sukience i pomagał wybierać co za tym idzie był też na przymiarce
nie no tak to być nie może , teraz aparaty są w telefonach bierz telefon i pstrykaj fotki z przymiarki czekamy !!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-05-26, 09:54   #4394
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magnolia777 Pokaż wiadomość
@Wariate: z całego serca gratuluję pracy
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
No i musimy iść do spowiedzi, - nie chcę, nie lubię ;/ Jak wasze spowiedzi? Wszystko mówiłyście czy coś Wam "umknęło"?
Cytat:
Napisane przez Magnolia777 Pokaż wiadomość
A co do spowiedzi, to nam ksiądz powiedział, że jak mamy potrzebę, to możemy się wyspowiadać z całego życia. Miałam jak najlepsze chęci ku temu, ale jak podeszłam do konfesjonału to mnie zaczęły nerwy zżerać; ksiądz mnie lekko uspokoił stwierdzając, żebym powiedziała tylko ciężkie grzechy, no i koniec końców i tak połowy zapomniałam
Tak naprawdę było dużo strachu o nic
Cytat:
Jesli chodzi o spowiedz, to ja zamierzam do niej podejść tylko raz ( mieszkamy ze sobą już od ponad 3 lat). I znaleźć księdza który mnie wyspowiada a nie będzie wypytywał w jakiej pozycji, jak często coś robimy bo nie po to jest moim zdaniem spowiedź przedślubna.
Ja osobiście polecam dominikanów albo kapucynów.
Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Temat spowiedzi w ogóle dla mnie jest jednym z cięższych, ogólnie to nie uznaje spowiedzi i nie przystępuje do niej już dobre 8 lat, mam bardzo dobrego przyjaciela księdza z którym często na ten temat rozmawiam i jakoś szczególnie mnie on nie potępia z tego powodu, według niego spowiedź powinna mieć charakter "terapeutyczny" a że tak owej terapii nie potrzebuje więc ok. Niewiem jak będzie z tą spowiedzią przedślubną bo jakoś nie uśmiecha mi się pójść do spowiedzi wyśpiewać ułożony w głowie wierszyk grzechów...
No i właśnie temat dla mnie godny zapłakania.... u nas to jest zwykle tak, że ksiądz u którego bierzesz ślub jest właściwym do wyspowiadania młodych, 'odhaczając' i tę powinność, że Nowożeńcy zaliczyli. Nic do niego nie mam, jest przesympatyczny ale z jednej strony wolałabym nie opowiadać wszystkiego temu konkretnemu, który będzie mi lada chwila udzielał ślubu, z drugiej strony w ogóle nie uśmiecha mi się opowiadać cokolwiek z mojego życia szczególnie, że niestety sporo księży pyta o szczegóły dokładnie jak pisała JJJustynAAA. Jak to z całego życia spowiedź? Przecież z owego 'całego życia' to na bieżąco (w końcu czasami podchodzi się przecież do spowiedzi) człowiek się spowiada. Więc chyba tylko z tych grzechów popełnionych a nie z tych już wyspowiadanych i nie powtórzonych?
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34018191]jupi! gratuluję!!!!k laski:[COLOR="Silver"]ja się już nadstawiam[COLOR="Silver"]może to głupie, ale ja sobie spisałam na kartce, aby nie zapomnieć...[/QUOTE]
) Kurcze nie znalazłąm adekwatnej emotikonki ale poczekaj... o taka jest: Z tą kartką to nie takie głupie, ale co tam pisać tzn nie zrozum mnie źle nie pytam co Ty pisałaś ale nie bardzo wiem czy powinnam zamieścić tam coś 'ekstra'?

Stary 2012-05-26, 09:54   #4395
magnusia
Zakorzenienie

Wariate-no dawno Cię nie było super, że wdrażasz się w pracę- będzie dobrze może jak będzie wszystko OK to znajdą dla Ciebie etat? Trzymam kciuki a wiesz, że tutejsze kciuki pomagają

wybOrOowa- o matko za 15 ósma już drinkują mają zdrowie chłopaki ja nawet nie chcę myśleć co to będzie jak mi się te pijane chłopy do domu zwalą bo kilka z nich będzie uu nas nocować

Dobra Kochane za 15 minut ruszam do salonu
Stary 2012-05-26, 10:14   #4396
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
Wariate, u nas z ilością gości podobnie. Lista rośnie, a wraz z nią koszta...
A w jakim programie robiłaś te naklejki? Masz jakiś szablon? A mogłabym zobaczyć, jak to robiłaś?
A o tych palcach upaćkanych tuszami do drzewa, to nie pomyślałam... A masz rację, może to być problem!
Jeśli chodzi o schodzenie białego złota, to sprawa wygląda następująco: białe schodzi, jeśli jest "bielona"tylko wierzchnia wartswa żółtego- po prostu się to ściera. Jeśli zaś do paska żółtego jest dołożony, jakby
doklejony obok cały pasek z białego złota, wtedy się trzyma! Żeby to sprawdzić, należy popatrzeć na wnętrzne obrączki- jeśli jest całe żółte, to znaczy, że białe złoto się zetrze. Jeśli widać 2 paski- białe i żółte- białe będzie cały czas.
Gratuluję pracy
Mayeczka, nie denerwuj się spowiedzią, u nas było naprawdę w porządku, jak na innych. Muszę jednak przyznać,
że przygotowaliśmy się solidnie.
Co do spowiedzi znowu pytanie, co tzn. 'solidnie się przygotować' myślałam, że zwykły rachunek sumienia w zupełności wystarczy

Pierścionek - na białej części jest biały też od spodu a tylko z wierzchu zaczął żółknąć dokładnie pod kolor tej części z żółtego złota.

Wzory robiłam trochę w picasso a trochę w programie, który ściągnęłam demo z interntu (czasami się zawiesza ale to rzadko i jak dla mnie - amatora pełną gębą - w zupełności wystarczy a i tak nie potrafię wykorzystać większości jego funkcji) nazywa się PhotoFiltre. W sumie graficznie mam 10 różnych wzorów (ogólny wizerunek jest taki sam: karykaturka wycieniowana do połowy i zielona 'ramka'. Ramki są różne poza kolorystyką i wierszyki są różne bo jest ich strasznie dużo). Zamysł mieliśmy taki, żeby jeden wierszyk nie powtarzał się częściej niż 4-6 razy. Generalnie nie udałoby mi się wrzucić wszystkich wzorów/wierszyków, bo zamęczyłabym Was na śmierć a i tak część pewnie jeszcze odrzucimy i nie wszystko będziemy wykorzystywać. Wrzucam 10 różnych grafik które zrobiłam (jeszcze do ostatecznego dopieszczenia przed wysłaniem do drukarni). Proszę o szczere opinie Przy pierwszych siedziałam po kilka godzin. Poznawałam program (tzn. jego podstawy) i opracowywałam plan jak ugryźć to wszystko. Później szło mi coraz łatwiej Wcześniej miałam przygotowane już wierszyki. Na początku miało to wyglądać tak: mieliśmy pomysł i wierszyki a resztą miała zająć się jakaś firma, tzn. zrobić projekt, wydrukować i wysłać na nasz adres. Ale jak podostawałam cenniki to złapałam się za głowę - najtańsi życzyli sobie za 1 projekt 25 zł (bez wklejania zdjęcia/karykatury, bo za tę obróbkę dodatkowa gaża) a najdroższy... uwaga... 650 zł (cennik za wydruk i przesyłkę odrębnie szacowany). Stwierdziłam, że poupadali chyba na głowy i zrobiłam sama. Nie są nie wiadomo jak powalające ale za darmo, no i jak cała reszta razem z zaproszeniami tylko nasze od początku do końca. Więc tak czy tak uważam, że warto było.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

nie mogę wrzucić załączników, nie wiem dlaczego

Stary 2012-05-26, 10:22   #4397
Wariate
Raczkowanie

Próbuję jeszcze raz wrzucić załączniki. Zmieniłam rozszerzenie plików może tutaj tkwił problem.
Przód i ostatnia jest na tył butelki taka malutka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (58,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (55,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (59,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (51,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (57,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (54,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (57,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (58,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (50,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (51,9 KB, 7 załadowań)

Stary 2012-05-26, 10:23   #4398
Wariate
Raczkowanie

tył

Widzę, że po wrzuceniu na wizaz, trochę pogorszyła się rozdzielczość ale generalnie widać co i jak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tył.jpg (17,2 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Wariate
Czas edycji: 2012-05-26 o 10:24
Stary 2012-05-26, 11:07   #4399
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
tusiamar- to się naz7wa vacu power- taka bieżnia próżniowa- podciśnienie opina Ci talię i brzuch a na dole latasz bo bieżnia chodzi fajna sprawa w sumie ja chodze tu: http://www.ladiesfirst.com.pl/
O matko u mnie jeszcze pisanki leżą na takiej szafeczce- masz rację- czas schować

dziś się dowiedziałam, że kościół "nie zapewnia" dekoracji krzeseł i klęcznika- masakra!! wyrwałam telefony do dziewczyn z tego dnia co ja i je obdzwoniłam- na szczęcie wzystkie są za tym aby podzielić się kosztami.
Już zorganizowałąm dziewczynę która robi dekoracje i jest z tej miejscowości co kościół i tam też często robi, ma mi foty i kosztorys przysłać Popbrałam maile od lasek z mojego dnia i w 20 min miałam sprawę ogarniętą- kurde sama byłam w szoku Ale wiecie co: dzwonię na jeden kontakt a tam gościu mówi, że to nie aktualne i jego była miała odwołać w kościele. Ja przeprosiłam no bo głupio i mówię "oj to bardzo przepraszam ,przykra sprawa" a gościu domnie "dla mnie wcale nie taka przykra nawet dobra- ja tam się cieszę "
Oooo.. pisanki też musze schować
W kościele, gdzie my będziemy brać ślub niby nieodpłatnie można wykorzystać sobie czerwony dywan, biały materiał na klęcznik dla Młodych itd. - trzeba jedynie później wyprać, wyprasować i odnieść. Ale skoro florystka ubiera nam kościół i powiedziała, że ona ma swoje i w cenie wszystko przygotuje to ja jestem za. Szczególnie, że później nie musze się martwić, żeby pamiętać o zabraniu, wypraniu i odwiezieniu.

Z tym gościem to Ci powiem..... nie wyobrażam sobie.... chociaż jak widać i takie przypadki się zdarzają (nie tylko w filmach)

Co do tematu dekoracji: ostatnio dowiedziałam się bedąc na sali, że dekoracja sali i owszem jest wliczona w cenę ale jedynie dekoracja materiałowa. Kwiaty musimy sami... więc poleciałam do swojej florystki od wszystkiego i pytam... nie zajmują się dekoracją sal.... ale poszła nam na rękę w związku z tym, że wszelkie tego typu kwestie powierzamy im i na poczatku czerwca mam ją zabrać na tą salę, żeby mogła zobaczyć ile czego byłoby potrzeba i dodekoruje kwiatami (tzn. zobowiązała się do zrobienia kilku bukietów), oczywiście z dodatkową opłatą której jeszcze nie znam. W sumie to i tak nie chcieliśmy za dużo dekoracji na sali bo ma swój specyficzny urok i szkoda ją zasłaniać za bardzo więc powinna być taka opcja w sam raz.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy aby wypada jak świadkowa ma jaśniejszą sukienke niż PM?
Moim zdaniem nie... byłam sama na ślubie znajomych i miałam krótką sukienkę ecru. Ale zadbałam o to, żeby upewnić się czy PM nie będzie miała też ecru (miała śnieżno białą) i dodałam ciemne dodatki. PM ma być na świeczniku a nie jej świadkowa (nawet jeśli jest piękna) na swój dzień i swoje 5 minut musi poczekać (chyba, że już jest zamężna)

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
;( Właśnie się dowiedziałam od TŻ, że rodzina z jego strony prawdopodbnie nie przyjedzie - 8 osób! Powód: Żałoba po śmierci matki/babci. Zrozumiałabym wszystko, ale ciocia TŻ chorowała już długo i była naprawdę w podeszłym wieku, wiedzieli, że wszystko się może zdarzyć, a mimo to twierdzili, że przyjadą całym składem!!! Jest mi strasznie przykro. Tyle czasu planujemy wesele, wiedzieli od początku o nim! My się tak staramy, a ludzie mają to gdzieś ;/ ehh ;(
Mojej bratowej zmarł parę dni temu ojczym.... więc ma żałobę a my ślub 'za chwilę'. No i mój brat tez ma żałobę. Niby jego już minie ale bratową mam dziwną i jak ona powie, że ma mieć żałobę 5 lat to konsekwentnie będzie od niego tego wymagać i pewnie tak się stanie jestem na to przygotowana. Po zawiezieniu im zaproszenia potwierdzili że będą (nie wyobrażam sobie, żeby na moim ślubie miało zabraknąć mojego jedynego brata) ale z góry powiedzieli, że będą się umiarkowanie bawić (czyt. nie tańczyć) z racji żałoby. Na swój sposób rozumiem i cieszę się że w ogóle przyjdą bo jak znam swoją bratową gotowa wymyśleć , ze nie pójdzie i zmusić do tego mojego brata. Więc jednym słowem mogło być gorzej Ale nie zdziwi mnie fakt jak np 'zmęczona bratowa' postanowi wynieść się z bratem do domu spać przed północą. Już się przygotowuję na to psychicznie przykro mi będzie ale cóż... taka jest... (na marginesie, ładnych parę lat temu kiedy zmarł mój dziadek, ona miała mieć 18-stkę i mimo, że nie zaprosiła jeszcze nikogo na konkretny termin to uznała, żałoba po dziadku nie jest tak ważna i najwyżej mój brat będzie tańczył z nią tylko wolne kawałki..... w tydzień po pogrzebie... zaplanowała swoją imprezę). Ale nie ważne.

Uważam, że mogliby przyjechać na Wasz ślub, być z Wami w tym dniu, zjeść obiad, posiedzieć w gronie rodziny i najwyżej nie tańczyć jeśli mają żałobę. Może nie wpadli na takie rozwiązanie(?)

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
no właśnie- też się dziwię. Kwiatki też będzie trzeba dorabiać bo jak zobaczyłam dekorację to mało nie padłam- wielkie cmentarne białe chryzantemy . Stwierdzenie księdza "robimy taką na jaką nas stać"- no jasne a 900 zł to ja na gromnice i lakier i bejcę do konfesjonałów pałcę, nie
O jaa... płacisz 900 zł i ksiądz mówi, że nie można z takiej kwoty nic ładniejszego i mniej żałobnego wytworzyć? To już Ci mówię, że choćby z białych mieczyków będzie pięknie wyglądać dekoracja kwiatowa w kościele i za taką cenę powinnaś się spokojnie zmieścić jeśli to nie jest wielka katedra... My za udekorowanie sporego kościoła ewangelickiego (ze wszystkimi 4-ma bocznymi ołtarzami, głównym, ławkami, wielką chrzcielnicą przy wejściu, miejscem gdzie siedzą Młodzi i świadkowie, balaskami + takimi dodatkami jak świece w szklanych kulach na schodkach przed wejściem pod ołtarz, itd) wszystko w białych różach i subtelnym dodatku jasno-zielonych małych margaretek płacimy 1400 zł (za taką samą dekorację tylko że mieczykami zamiast białych róż kobieta wyceniła 1000 zł).

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34023209]
moja świadkowa pytała czy może kupić sobie suknie w kolorze szampana. pozwoliłam, bo ja mam białą, ale absolutnie świadkowa nie powinna mieć koloru sukni jak PM! i w grę wg mnie nie wchodzi też czerń/brąz/szary - to takie smutne[/QUOTE]

Czy ja wiem... smutne może tak jak się spojrzy np na ubiór typowo biurowy ale suknie wieczorowe/koktajlowe w tych kolorach mają swój urok. Ja np jakieś 11 lat temu na ślubie mojego brata miałam suknię czarną przechodzącą w granat (rybkę), byłam świadkową i ani na zdjęciach ani na filmie nie wydaje się ona smutna czy za ciemna poza tym ja się odejmie takie klasyczne kolory właśnie szczególne na takie okazje jak wieczorowe imprezy wystawne to pozostanie krwista czerwień (moja ulubiona ale ile osób takie założy) albo same pastele zemdlić może

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Mój też pewnie machnie ręką ale ja sama boję się podjąć usadzania wszystkich. My będziemy mieć swój stół dla siebie i świadków więc przy nim nikt nie usiądzie a po naszych bokach będą 2 stoły dla gości i prawde mówiąc jest mi obojętne jak usiądą i nawet wolałabym żeby sie sami wymieszali bo Tż mówi że u nas pewnie będzie jak u jego siostry że stół mojej rodziny będzie pełen a u niego kilka niedobitków...
No to mim zdaniem tym bardziej winietki, właśnie, żeby tych 'paru niedobitków' nie było z głową rozsadzić gości, pomieszać rodziny, mniej więcej wiekowo usadzić i wszyscy się poznają, zgrają itd. Tzn. mam nadzieję, że mnie się tak uda ale sama też nie podejmę się decyzji o rozsadzaniu gości, może poradzę się siostry mojego TŻ ona lubi bawić się w takie pierdółki i ma zmysł do tego typu rzeczy
Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
No niestety jeszcze przed zapraszaniem, bo przez wzorową pracę pkp i idealne zgranie pociągów w połączeniach z przesiadką, brat TŻ z dziewczyna zamiast dotrzeć do nas przed 23.00 dotarli przed 5 rano, więc już nie myśleliśmy o zapraszaniu, a dziś TŻ ma służbę wraca jutro rano, więc najwcześniej jutro po południu uda nam się wręczyć zaproszenie.
No to ja miała tez dość zabawną historię Od razu jak dostałam zaproszenia, każde po kolei zaczęłam przeglądać, czy imiona i nazwiska dobrze wypisane, czy os. tow. wszędzie dopisana gdzie powinna być, ale zaproszenia od strony TŻ odkładałam żeby on sam to sprawdził bo ja nie do końca się łapie w tych jego gościach. No i później ja już swoje sprawdziłam, on tez i mówi do mnie, żę to zaproszenie (podał mi je) to na pewno nie z jego strony, ja mówię, że z mojej to też nie, nie znam tych ludzi. Więc dzwonie do mamy a ona do mnie "to Twoja chrzestna" . Dodam tylko, że ostatnio widziałam ją na swojej komunii, nigdy nie pamiętam jak ma na imię, a nazwisko znam tylko panieńskie
Jesteś mistrzynią
Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Oj u nas krotki rekaw odpada-nie podoba nam sie i niestety bedzie musial sie przemeczyc Poza tym sala jest klimatyzowana, wiec upału w srodku nie bedzie gratuluję nowej pracy!!! mam nadzieje ze przezyłaś pierwszy dzień bez stresów
Krótki u nas jedynie w okolicach północy na przebranie. Tak to nie wyobrażam sobie na ślubie i głównej części uroczystości weselnych, żeby zabrakło długiego rękawa klima też będzie więc powinno być znośnie. Druga na krótki rękaw na poprawiny.
Dziękuję

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
ja chyba dekorowała nie będę , chodzi mi o mieszkanie w bloku ...

no właśnie czy któraś może dekoruje klatkę schodową w bloku , drzwi od domu itp ????????????????????????? ???
Mu mieszkamy już razem od niemal 5 lat ale 'wychodzić' do ślubu będziemy od swoich rodziców (obydwoje od niedawna mieszkają w tej samej miejscowości więc Młody będzie miał rzut beretem). Samo wejścia do budynku dekorujemy, tzn. kupiłam już takie ozdobne plakaty (ale dyskretne bo nie lubimy jak jest naciepane za dużo) i ew. po 2-3 malutkie baloniki gdzieś przy furtce (za przepychem w tej kwestii też nie przepadamy a trzeba cś dać bo część gości po przeprowadzce rodziców może nie trafić) Co bedzie u rodziców młodego... pewnie nic poczestunek dla jego gości, którzy tam wpadną a u moich będzie przygotowane kawałek miejsca gdzie będziemy mogli ukęknąć do bogosławieństwa i misa zapełniona wodą, w której zanurzone będą perełki biało zielone (jak cała dekoracja ślubno - weselna) a po wodzie będą pływać małe zapachowe świeczuszki. To jedyna dekoracja jaka będzie, gdzieś niespecjalnie rzucająca się w oczy na komodzie u rodziców wyłącznie jako akcent.

Stary 2012-05-26, 11:29   #4400
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Oj ty mi mówisz o tym o czy ja się boję myśleć, chciałabym mieć choć 2 dzieci a już 30 na karku w następnym roku, a też chcę mieć dużo sił na ich wychowywanie... a parę lat temu jak się wspomniało o kimś pod 30-tkę toż to prawie dinozaury dla mnie były...
spowiedzią się nie przejmuję nie byłam chyba ze 4 lata, ksiądz powiedział, żeby wrócić na przedślubną
Mamy podobne obawy i plany i sama pamiętam jak byłam dzieckiem, mówili o planowanym (pierwszym z wielu dotychczas) końcu świata. Miałam kuzynkę, która wtedy liczyła sobie 20 lat. Pamiętam jak dziś, jak przeleciało mi przez głowę: kurcze... jak ma się skończyć świat to jeszcze nie teraz, żebym chociaż zdążyła mieć 20 lat - jak ona - to już prawie wszystko co najważniejsze będzie za mną a później to już tylko starość... więc świat może się skończyć tja... teraz mam 30-stke na karku i czuję, że świat czeka na mnie otworem i że dopiero zaczynam prawdziwe życie

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Podoba mi sie ale ja wolałabym tańszą bo tak jak piszą dziewczyny goście mogą ją olać no i ja chcę z czymś fioletowym wiec jakby któraś z Was zobaczyła taką to dajcie proszę znać

Wariate gratuluję pracy i zazdroszczę Ci bardzo bardzo bardzo
Może tutaj coś ładnego znajdziesz ja zamawiałam u tej kobiety karteczki 3D jako podziękowania dla świadków, robiła mi na moje indywidualne zamówienie i wg mojego pomysłu. Jest bardzo miła, otwarta na sugestie i terminowa. http://www.fantazyjnekartki.pl/?ksie...w-weselnych,28 a i ceny ma bardzo przyzwoite
Dziękuję strasznie się cieszę z tej pracy choć pewnie nie na długo ale zawsze troch kaski wpadnie

Stary 2012-05-26, 11:30   #4401
Inusiaa88
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34332191]
I jak się bawiłaś? Teraz pewnie odsypiasz Czekamy na relację i fotki
[/QUOTE]

kochana mój panieński odbędzie się dziś wieczorem

Cytat:
Kochana będzie dobrze w końcu to Twój panieński i nikt nie może na siłę Ci niczego narzucić więc spokojie , mam nadzieję żę nózka już nie boli i będziesz "densowała" dzisiaj na parkiecie .. będzie bosko udanej zabawyyyyyyyy
pokazuj podwiązke , ja na swoją czekam

No ja myślę, że będzie dobrze Noga dziś na szczęście lepiej więc idę na tany tany
Dodaje zdjęcie podwiązki na Twoje życzenie hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3371.jpg (31,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF3372.jpg (33,5 KB, 7 załadowań)

Stary 2012-05-26, 11:44   #4402
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
ale nie patrzcie na moją rozczochraną czuprynę, oczywiście tż nie widział, że mi włosy wyszły...
taka mała ślubna sukienka ... myślę, że troszkę poszerza mi biodra, ale maskuje brzuszek
Mnie tam się bardzo podoba bardzo.

Chyba pobieżnie ogarnełam cały wątek od kiedy mnie nie było. Mam nadzieję, że nic takiego nie pominęłam biegnę z pieskiem na spacer i zaraz wracam dalej przeglądać

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Wariate-no dawno Cię nie było super, że wdrażasz się w pracę- będzie dobrze może jak będzie wszystko OK to znajdą dla Ciebie etat? Trzymam kciuki a wiesz, że tutejsze kciuki pomagają

wybOrOowa- o matko za 15 ósma już drinkują mają zdrowie chłopaki ja nawet nie chcę myśleć co to będzie jak mi się te pijane chłopy do domu zwalą bo kilka z nich będzie uu nas nocować

Trzymaj trzymaj przydadzą się jak nie wiem dziękuję Kochana

Stary 2012-05-26, 13:40   #4403
qmpela86
Raczkowanie

Dziewczyny przepraszam ale nie mam czasu żeby wszystko przeczytać i skomentować bo mam bardzo zapracowany dzień a jutro komunia..

Dlatego chciałabym was prosić o wybór sukienki na jutrzejsza komunie. Miały być białe spodnie i bluzka ale TŻ chciał sukienkę to niech ma
Chciałam je wykorzystać na wesela które mamy w tym roku ale może kupie coś innego

Wklejam zdjęcia. Ja chyba jestem bardziej za tą ostro różową a Wy? Oczywiście na to jeszcze marynarka bo nie zapowiada się upał...

Dodaje jeszcze zdjęcie welonu od kuzynki (zwykły tiulowy), który biorę na przymiarkę w poniedziałek . Jak będzie pasował to będzie już coś pożyczonego na ślub .

*przepraszam za jakość zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0187.jpg (95,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0188.jpg (93,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0191.jpg (92,2 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0192.jpg (98,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0194.jpg (72,7 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-05-26, 13:47   #4404
justiii87
Zakorzenienie

qmpela86 - Moim zdaniem sukienka nr 2 ostra różowa Bardzo kobieco w niej wyglądasz

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-05-26 o 13:48
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 14:07   #4405
niki19
Zadomowienie

Cześć
JA już w domku , wykładowca nie przyszedł na zajęcia więc zmyliśmy się wszyscy do domu ,tylko szkoda ,że nie dał znać wcześniej to spokojnie mogłam wczoraj wrócić
No ale nic ,i tak jest fajnie, prawie do południa posiadziałam z dziewczynami z uczelni a teraz rozkminiam jakąś imprezke na wieczór

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
Próbuję jeszcze raz wrzucić załączniki. Zmieniłam rozszerzenie plików może tutaj tkwił problem.
fajne świetny pomysł z tymi karykaturami zarówno na zaproszeniach jak i teraz na naklejkach na alko i wierszyk na tył butelki świetny

Cytat:

Dlatego chciałabym was prosić o wybór sukienki na jutrzejsza komunie. Miały być białe spodnie i bluzka ale TŻ chciał sukienkę to niech ma
Chciałam je wykorzystać na wesela które mamy w tym roku ale może kupie coś innego

Wklejam zdjęcia. Ja chyba jestem bardziej za tą ostro różową a Wy? Oczywiście na to jeszcze marynarka bo nie zapowiada się upał...

Dodaje jeszcze zdjęcie welonu od kuzynki (zwykły tiulowy), który biorę na przymiarkę w poniedziałek . Jak będzie pasował to będzie już coś pożyczonego na ślub .

Wg mnie 2 bardzo ładna
Ja na jutrzejszą komunię mam o podobnym kroju tylko czarno-białą

Zmykam zrobić sobie kawke i ogarnąć troche dom .

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-05-26 o 14:10
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 14:21   #4406
katushka
Raczkowanie

GG do katushka Wyślij wiadomość przez MSN do katushka

Malgos_12, JJJustynAAA, sara1988, Inusiaa88, magnusia, tusiamar - Dziękuję dziewczęta za opinię. Zostanę przy tej pierwszej sukience. Jej kolor to taki koralowy, malinowy - coś takiego. JJJustynAAA kupiłam ją na giełdzie odzieżowej za 110zł. Spodobały mi się takie sukienki w zarze, ale tam ponad 300zł kosztują.

Natomiast ta druga sukienka nie jest za duża, tylko odcinana zaraz pod buistem i dlatego może tak się wydaje. Ale rzeczywiście ta pierwsza bardziej elegancka i tak też się w niej czuje, a w drugiej bardziej luźno. No i ta druga ma przedłużony tył co trochę nawiązuje do trenu sukni ślubnej Dlatego takie dylematy trochę

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Dziewczyny przepraszam ale nie mam czasu żeby wszystko przeczytać i skomentować bo mam bardzo zapracowany dzień a jutro komunia..

Jeśli bardziej jesteś za tą różową to się nie zastanawiaj nawet Ta pierwsza sukienka też jest ładna, taka dziewczęca. A druga taka kobieca, podkreślająca i ładnie w niej wyglądasz.

14. 07. 2012
katushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 14:40   #4407
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewuszki długo mnie nie było ale to przez tę nową pracę opowiem w skrócie: poszłam w czwartek na 7:30, formalności formalności i jeszcze raz formalności.. do swojego biurka dotarłam niewiele przed końcem dnia pracy więc tylko zdążyłam przejrzeć jak wygląda moje stanowisko pracy i gdzie moje szafy, papiórki etc. W piątek formalności ciąg dalszy, szkolenie bhp. lekarz, ... ok 12.00 mogłam zsiąść do pracy. Okazało się, że nie mogę się 'przyuczać' bo nie ma na to ani czasu ani kogoś kto mógłby to zrobić ponieważ w wydziale, do którego trafiłam skład się posypał (babeczki na L4 ciążowe pouciekały) i została garstka która musiała ogarnąć obowiązki nieobecnych i swoje jednocześnie. Więc z grubsza powiedziano mi co i jak i... koniec pracy (dłużej w sądzie nie wolno zostawać). A w pn i wt (dwa całe dni od rana do końca dnia pracy) sesje.... czyli całe dnie spędzone na salach rozpraw a więc na gorąco bez konkretnego przygotowania, zabrałam na pentdrivie jakieś ogólne wzory protokołów i innych potrzebnych dokumentów i zostałam wyrzucona na wielki ocean niewiadomych ) po tych dwóch dniach wróciłam do domu i... wypiłam butelkę wina. Byłam zajechana - głównie psychicznie i stresowo. Teraz już trochę lepiej bo od tamtego czasu do tera starałam się ogarniać i przyswajać jak najwięcej inf, żeby wszystko szło sprawniej i z mniejszym zdenerwowaniem na obecną chwilę jest przyzwoicie nawet jest lepiej, niż w pewnym momencie przypuszczałam. Ale.... póki co mam inf., że osoba którą zastępuję ma chorobowe do 5 czerwca, więc jeśli wróci koniec mojej pracy a jeśli nie wróci, mam zapewnione siodełko do kolejnej daty chorobowego. Szczęście w nieszczęściu: kobitka chora a ja mam pracę. Tyle u mnie właściwie. TŻ wraca może 'już' jutro wieczorkiem więc kilka zaproszeń ostatnich trzeba rozwieźć, zamówić już alkohol, napoje, spotkać się ze skrzypaczką, organistą i uzgodnić ostatnie elementy umowy z florystką do dodekorowania sali kwiatami. I właściwie chyba tyle

Zaczynam odkurzać strony wątku z czasu, który mnie nie było więc jak nie napisałaś jak poszło Ci na rozmowie to koniecznie daj znać
No niestety ja zamierzam ( bardzo chcę ) od prywatnego pracodawcy na państwową posadkę się dostać i niestety jest bardzo trudno! Od kilku miesięcy próbuję i jest masakra. Nawet jak dobrze ( tak mi się wydaje ) przejdę rozmowę kwalifikacyjną to potem posadę dostaje ktoś inny. Ech
Ale trzeba próbować cały czas.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:

Zdecydowanie różowa. Wyglądasz w niej bardzo kobieco. Ponadto ten kolor jest obecnie dość modny. W pierwszej wyglądasz też dobrze ale dziewczęco, a w różowej sexi. No i marynarka będzie lepiej wyglądała do różowej.

Mama Franka

Stary 2012-05-26, 15:32   #4408
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:

ja bym po takim piciu nogą nie miała siły ruszyć a co dopiero pić od rana chyba bym zwróciła
pijane chłopy w domu ooooo powodzenia
Cytat:
super naklejki na wódeczkę
Cytat:
kochana mój panieński odbędzie się dziś wieczorem
No ja myślę, że będzie dobrze Noga dziś na szczęście lepiej więc idę na tany tany
Dodaje zdjęcie podwiązki na Twoje życzenie hehe
no to super że nóżka gotowa na balecik to szalonej zabawy
Cytat:

zdecydowanie różowa
Cytat:
Malgos_12, JJJustynAAA, sara1988, Inusiaa88, magnusia, tusiamar - Dziękuję dziewczęta za opinię. Zostanę przy tej pierwszej sukience. Jej kolor to taki koralowy, malinowy - coś takiego. JJJustynAAA kupiłam ją na giełdzie odzieżowej za 110zł. Spodobały mi się takie sukienki w zarze, ale tam ponad 300zł kosztują.

Natomiast ta druga sukienka nie jest za duża, tylko odcinana zaraz pod buistem i dlatego może tak się wydaje. Ale rzeczywiście ta pierwsza bardziej elegancka i tak też się w niej czuje, a w drugiej bardziej luźno. No i ta druga ma przedłużony tył co trochę nawiązuje do trenu sukni ślubnej Dlatego takie dylematy trochę

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Jeśli bardziej jesteś za tą różową to się nie zastanawiaj nawet Ta pierwsza sukienka też jest ładna, taka dziewczęca. A druga taka kobieca, podkreślająca i ładnie w niej wyglądasz.
też bym stawiała na 1-szą ślicznie wyglądasz
Stary 2012-05-26, 16:01   #4409
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:

Obie mi się podobają, ale jak ja miałabym wybierać to chyba numer 1. Może dlatego, że sama bardzo lubię takie sukienki. Chociaż druga też jest fajna Oj tam, której nie wybierzesz to będzie ładnie!

Pomalowałam pazurki... Dołączyłam zdjęcie
Papiloty na głowie i teraz lecę się robić na bóstwo a potem ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3375.jpg (44,8 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez Inusiaa88
Czas edycji: 2012-05-26 o 16:04
Stary 2012-05-26, 16:11   #4410
qmpela86
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za wszystkie opinie . Chyba faktycznie wybiorę różową i niech się TŻ cieszy

Cytat:
Obie mi się podobają, ale jak ja miałabym wybierać to chyba numer 1. Może dlatego, że sama bardzo lubię takie sukienki. Chociaż druga też jest fajna Oj tam, której nie wybierzesz to będzie ładnie!

Pomalowałam pazurki... Dołączyłam zdjęcie
Papiloty na głowie i teraz lecę się robić na bóstwo a potem ...
Super kolorek! Koniecznie zrób foty jak będziesz już cała gotowa!

Udanej zabawy!!!! :ben etton:

Edytowane przez qmpela86
Czas edycji: 2012-05-26 o 16:13
qmpela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości