|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.II.
Cytat:
W związku z tym i w związku z lekturą książki "Ty jako swój największy wróg" robię ćwiczenie bez numeru ze str. 202 właśnie pracując nad UTRZYMANIEM PORZĄDKU WŚRÓD SWOICH UBRAŃ. To jest dla mnie rzecz odstręczająca i nieprzyjemna, więc doskonale się nadaje na pracę nad sobą. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Co do pierwszego akapitu na warsztach mamy: zaplanuj tylko 60% dnia właśnie po to, żeby w razie obsuwy nie posypała się całość. Te warsztaty były znakomite. Paulina Perka, polecam. Skorzystałam na tym więcej niż zdołałam tu opisać przez te trzy dni. Prawdopodobnie wyszłam z fobii społecznej..., której na dobra sprawę nikt u mnie nie stwierdził. Znalazłam pewne schematy, zebrałam układankę w całość i zrodził się obraz, który dopełniła moja poniedziałkowa wizyta u psychoterapeutki. To wszystko nowe i świeże. Tak wiele jeszcze pracy nade mną... ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Może inspiracja stąd spłynie? ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Witaj W ogóle witam nowe osoby, tak zajęta jestem odpisywaniem, że nowe posty metodycznie pomijam. Ale witam witam witam, każdy wnosi coś dobrego w ten watek. Cytat:
I uważam, że jak na takich opiekunów to i tak wyszłaś na ludzi kobieto!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!Masz mnóstwo siły, samozaparcia. Mam nadzieję, że nie spalasz się w tej gonitwie za celami. Jeśli masz w głowie bałagan, to kiedyś może on dopomnieć się posprzątania, zdajesz sobie z tego sprawę? Myślę o Iszce zawsze gdy widze Twoje posty. Ona też miała super plan i goniła do celu, aż ciało postanowiło przestac współpracować. Czy ktoś ma bliższy kontakt z Iszką niż pw, gg? Telefon? Adres? - przenoszę do klubu. Martwię się o nią, nie daje w ogóle znaku życia. Może tylko mi nie daje. Dajcie znać, jak któraś jest z nią w kontakcie. Cytat:
Wczoraj otworzyłam, potem zamknęłam i zapomniałam gdzie był ten post. Jak dziś na niego trafiłam ponownie, to aż podskoczyłam. Naprawdę super! ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
To że ktoś był nieświadom i narobił szkód nie powoduje, że my jakoś mniej te szkody odczuwamy. Szczególnie, że z założenia RODZICE są DOROSŁYMI ludźmi.... się nam zdaje.... i im też.... ech. Masz prawo być zła Lasub. Kwestia tylko jak tą złością dalej pokierować, w nieświadomego człowieka, nie ma sensu, tak? Lasub pcha energię jak pociąg w dotarcie do celu? Dobrze na tym wyjdzie. Tez doszłam do złości na własnej terapii, ale na razie nie wiem co dalej. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Z pewnego miejsca nie ma już odwrotu. Do tego miejsca trzeba dotrzeć. Franz Kafka Budowa chińskiego muru i inne nowele (1946) ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
!!!---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Jak do mnie przychodzą ludzie, to kazdy dostaje talerzyk z innej parafii, A jak jest dużo ludzi, to jedni czekają aż zjedzą drudzy ![]() No prawie. Siedza sobie na kolanach, na podłodze, i są jaja. No są, mam się przejąć, bo nie mam salonów? No i co z tego? Lubię te spotkania. Gdy myślę o wyposazeniu mojego domu z marzeń to snuję wtedy fantazje o wyglądzie mojej biblioteczki, o kuchni, czy taki stół czy taki, na pewno weranda zadaszona, żeby jeść śniadanie na zewnątrz i w ogóle lubię odpłynąc. Nie wiem jeszcze jak ten dom będzie wyglądał i gdzie będzie, ale wiem już powoli co tam będzie i buduję po trochu we własnej głowie, mimo, ze ralnie na razie sie na dom nie zanosi. I jak ostatecznie było? Jak się udała impra? Ktoś narzekał, komentował? ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Najeść się i do lasu na spacer. Jessu jak ja nie lubię tych spacerów ! Każdy się wykręca jak umie! ![]() To żeś dobrze gościom zrobiła ![]() Nie złość się! Fajnie, że cała reszta się udała, ekstra!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-05-31 o 14:14 |
|||||||||||
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Hej, właśnie się dowiedziałam że jestem gospodarzem spotkania
Jakoś rzadko wchodzę do klubu i w ogóle nie pokazywało mi, że tam coś się dzieje, sorry że tak późno Wam odpisałam. Adres mój jest w klubie, może być na 14:15?
|
|
#2883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bosz, weźcie się wstrzymajcie na chwilę z tym pisaniem, pisze już 3 dni i ciągle jestem 10 stron w tył!
![]() Cytat:
Co więcej: robiłam! 8 lat temu!!!!! Znalazłam te wpisy! Zrobię jeszcze raz, znów. Nie doszłam jeszcze na czym stoimy 3 czerwca, ale wiem, że będę mieć ze sobą wszystko co mi pomaga z moimi zakichanymi demonami i mam nadzieję na spisanie lub poznanie waszych technik. To jest wątek zmian i przemian, po to, żeby życie każdej z nas kwitło. Super, że jesteście i że chcecie pracować nad sobą. Takie problemy jak mamy my ma mnóstwo ludzi. To że tu jesteście świadczy tylko o tym, że chcecie się zmieniać. Kocham Was Cytat:
Gdy wyciągam rzeczy z szafy mam się SKUPIĆ NA TYM, żeby zostawić porządek w szafie, nie bałagan To samo gdy zbieram rzeczy ze sznurka - nie złożyć i wepchnąć tylko posegregować, zeby w szafie był porządek. Cytat:
Miałam chęć je tu opisać. Dochodzę znów, do bardzo ważnej rzeczy... zobowiązuję sie do tylu spraw! Nie powinnam, a zobowiązuję się! I nagle tu zawalam, tam zawalam i łapię doła! Zobowiązałam się imiennie, ze tu niektórym odpiszę - powiedziałyście, spoko, rozumiemy, ale dla mnie to nie spoko, po co obiecałam skoro mogło nic z tego nie wyjść z powodu ograniczeń czasowych. Teraz mam odpisać w blogu http://drogapoprzezcel.blogspot.com/ . Autor kroczy ścieżką samorozwoju od niedawna. Układa swoje życie. Stawia tyle ciekawych pytań! Jest mnóstwo spraw które miałm ruszyć - w odniesieniu do innych ludzi i nadal jestem w tyle! Miałam przeczytac książkę mojego ucznia, wysłał mi ją rok temu, zaczełam zarzuciłam, bo CIĄGLE MAM COŚ DO ZROBIENIA! CO MA DO ZROBIENIA!!?? Złoszczę się, bo nie wiem gdzie ten czas leci. Świadomie siedze na wątku teraz, mam wolne, mam czas dla siebie, moge robić to co sprawia że czuję się lepiej, że ogarniam moje myśli, wnioskuję, dowiaduję się, rozwiązuję problemy. Uświadomiłam sobie, że zawalam na poziomie drobnych zobowiązań. Odwołałam spotkanie z kolegą, nie pójdę na urodziny do koleżanki, odwołałam spotkanie w sprawie wymieniea się zdjeciami z ostatniej imprezy, nie wiem co 3 czerwca, miałam odwiedzić dizecko u babci to jest max zobowiązanie - pewnie zrobie to w przyszłym tygodniu. Musze uważać co mówię, dobre chęci nie wystarczą, jeśli chce się być zaangażowanym w to co się robi. Bardzo ważna rzecz do rozważenia. Bardzo cenna i ważna.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-05-31 o 14:42 |
|||
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
Raport:
plan na dziś: -zaraz biegnę do lekarza -potem w domu rozdzieram się na 3 części - 1 robi obiad-wykonać ważne telefony jutro spróbuję znówteraz obiadek i maszerujemy do lekarza |
|
|
|
#2885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos allegro.... ile już mówię, ze chce sie tym zająć i zacząć wystawiać?? Pół roku? Rok? Cytat:
I ciężko mi się z tym pogodzić, nie powiem. Wiem że chodzi ci o foto samych rzeczy, ja się włożyłam w rzeczy, widziałam jak w czym wygąldam. Jak masz nadmiar czasu to nawet ta zabawa może cię czegoś nauczyć. Czy od tamtej pory zajrzałam do katalogu z ciuchami? Nie. Rozdrabniam się na milion zobowiązań. ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- jesteś GREAT! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- [1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;34365946]wrzuciłam coś mega pozytywnego w klubiku ![]() ![]() ![]() a tym czymś jest chwalenie się, że wygrałam konkurs na plakat reklamujący moją szkołę [/QUOTE]![]() Stronę 94 zostawiam na później, teraz blog kolegi. Również jest ważny. Dziewczyny, bardzo ważną rzecz sobie uświadomiłam z rozdrabnianiem się. Poruszę tę kwestię w poniedziałek na terapii. http://drogapoprzezcel.blogspot.com/ "Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że tak niewiele dzieli mnie od następnej porażki, od tego że wpaść mogę w te nałogowe mechanizmy jak tylko stracę na moment kontrolę. Jak przestanę być uważny, zaniedbam własne zdrowie (mam na myśli oczywiście całość: Ciało, Umysł i Dusze - w końcu jestem cud'em , to mój umysł bardzo chętnie zacznie pracować na starych schematach."!!! Bardzo ważne przy zmianach nawyków - pilnować, zęby nie dać się zwabić w pułapkę starych nawyków, schematów. 20 minut dziennie - gdzie się to rozmyło? To tylko 20 minut! Prawda? Pomyślcie o tym, pogadamy na spotkaniu.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-05-31 o 15:05 |
||
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
WOW:
obczajcie te fotki: http://www.pmorawski.tarnobrzeg.pl/a...kro/index.html
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Patri, kontrola. CV wysłane?! pamiętaj, to da się zjeść!
|
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Choji- ta Twoja żaba w awatarze wygląda na nieźle przestraszoną - juz wie, że zjedzenie jej nie ominie, co?
Wizyta zaliczona - synek w zasadzie zdrowy - jeszcze mam dawać syrop na resztkę kaszlu i tyle. Godzina czekania - zero siedzenia na d.upie, ale ok, bo dużo siedzieliśmy na polu, łaziliśmy po schodach, ulicy. Za to.... w gabinecie nagły ryk i wrzask, łapał się klamki, chciał uciekać ) - do tej pory czarował panią dr uśmiechami. MASAKRA Ale już do siebie doszłam po tej wyprawie, nie zamierzam się tym jakoś dołować dodatkowo - trudno, nie jestem w stanie w takiej sytuacji wymusić/przekonać go do zmiany zachowania. Lekarka nie takie rzeczy widziała. ![]() Dilayla - założyłam sobie dziś konto na imageshacku (prościzna - podajesz mail, wymyślasz login i hasło, klikasz w linka aktywacyjnego), potem dajesz z głównej strony browse i przeglądasz co masz na komputerze - WAŻNE - nie widzi rozszerzenia .JPG (ręcznie zmienisz na .jpg), zresztą dozwolone rozszerzenia sa podane w dolnym prawym rogu. Nebula |
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Helołł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kręci mnie perspektywa zrobienia np. kremu ale obawiam się, że nawet nie wiedziałabym od czego zacząć i ukręciła jakiś koszmar ![]() Cytat:
![]() co do mnie to póki, co widzę małe postępki w swoim zachowaniu, zbieram się do roboty trochę szybciej niż zwykle (zwykle pół dnia), poza tym walczę intensywnie z wielokrotnym powtarzaniem nie chce mi się, muszę to jakoś z siebie wyplenić i przekształcić na chce mi się
|
||||
|
|
|
#2891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
można się przyłączyć...?
jutro mam egzamin na który w zasadzie nie zaczęłąm się uczyć, póki co mam przerwę w pisaniu - na jutro rano mam odpowiedzieć na 50 przeklętych rozbudowanych pytań na 50 przeklętych osobnych kartkach. i wszystko odręcznie, włącznie z treścią pytań :| jestem dopiero przy którymśnastym... chyba mam już dość tego odkładania wszystkiego na później....
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Caly czas Was podczytuje. Nebulka fajnie, że Twoj Tż otrzymal takie dobre wiadomości Lasub przykro mi z powodu Zosi Cytat:
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
Lilith, ja też nie robię kremów, bo mi się nie chce
Robię tylko toniki, bo to bardzo łatwe jest. Na ogół po prostu mieszam sobie na ręku jakieś oleje, witaminy w proszku itp. (oczywiście wcześniej się zorientowałam co z czym można łączyć) i już. Albo dodaję jednorazowo wzbogacające składniki do gotowych kremów, szamponów itd. Albo robię maseczki.Peeling migdałowy jest bardzo prosty, kupujesz kwas migdałowy w proszku, mieszasz z wodą destylowaną, nakładasz, wytrzymujesz parę minut szczypanie i zmywasz Na początek wypróbuj małe stężenia na kontrolnym odcinku skóry. Ja mam skórę jak słoń, mogłabym się myć domestosem, więc się nie boję, ale jak ktoś nie jest takim cyborgiem jak ja, to lepiej uważać
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
Witam wątkowe świeżynki - yka, asitkax3 - Twój podpis o zmianach emanuje optymizmem!
Addicted, Ty teraz walczysz z sesją? Jeśli tak - życzę powodzenia we wszystkich wyzwaniach. Dzień pełen wyzwań jutro impreza urodzinowa, więc... samo przez się. Nawet nie będę pisać planu.Klubowiczki - do klubu marsz - się popastwić nad Aperem - zrobiłam "coming out" |
|
|
|
#2898 |
|
Rozeznanie
|
od 6 rano udało mi się zrobić 300 zadań gramatycznych i nauczyć na to cholerne zaliczenie z łaciny.
Zaraz wyruszam po wpisy. I spowrotem do nauki. Nie ogarnę... |
|
|
|
#2899 |
|
Konto usunięte
|
zrobilam rozpiskę co mam zrobić do środy...... widzę mega bezsenne noce
|
|
|
|
#2900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Lezy i kwiczy.
![]() Cytat:
Cytat:
Dokładnie. Smutny awatar, smutne posty. Odkąd Cymcia wrzuciła smutnego psa też jej się pogorszyło. Cytat:
![]() Dzięki, warto zapamiętać.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|||
|
|
|
#2901 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taki był plan,zamiar...to była jego impreza i uwazam ,ze nie powinni wymyslać i mi jej zmieniac...a jesli juz to ustalic wczesniejCytat:
ja sobie myslę,to jak pojde do pracy od 8-16 to nie wiem kiedy bede ,prac,sprzatac,gotowac,ba wic sie z dzieckiem ![]() myślę,że mój brak organizacji teraz mnie tak przeraża...i ze mam złe podejscie do tego czasu w ktorym sie znajduje...powinnam faktycznie traktowac to jako urlop wychowawczy,zajmowac sie dzieckiem na 100% a reszta tylko normalnie a mi sie priorytety pomyliły
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2012-06-01 o 10:29 |
||
|
|
|
#2902 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super przeczytać to co napisałaś! Zaglądaj częściej! Cytat:
![]() Grzecznie wysiedziałaś pierwszą godzinę nad tym co miałaś do zrobienia, czy choć pochwaliłaś się za to, czy od razu sięgnęłaś po kij, żeby sobie dołożyć kilka razy? ![]() Oj jak ja Cię spotkam, jak ja Ci dołożę, to będziesz sama przepraszać siebie i postanawiać poprawę. Problem polega na tym, że pewnych rzeczy NIKT nie jest w stanie zrobić za Ciebie. Tak jak za mnie wysyłanie CV. ![]() Kobietko, nie masz nawet pojęcia ile w Tobie widzę siebie i nie masz nawet pojęcia, że wiem jak się z tym męczysz i w jakiej bezsilności jesteś, BO BYŁAM TAM. Może nawet jestem. Tyle ze z CV mi się nie piekli, a egzamin - wiadomo - jest termin przydatności, nie? Poradzimy sobie Coffee, tak? TAK? Cytat:
![]() Cytat:
Proszę Cię pomyśl w inny sposób. Za jakieś 5 lat przyjdzie Ci wspominać Twoje życie. Nawet oparzenie słoneczne jest jakąś przygodą, nie mówiąc już o pozytywach tego wyjazdu. Odpowiedz sobie, nam, wolałabyś za te 5 lat nie mieć tej przygody w swojej przeszłości? Dzień spędzić ...tak, jak wiele innych, takich samych, jednakowych, monotonnych? .. hm? Cytat:
Może sądzisz, że pasja uskrzydla, euforyzuje, rozświetla. Może niektórych tak. Ja odkryłam, że lubię robić zdjecia. Bardzo. Zaczęłam się interesować odrobinę bardziej i już wiem do czego jest ISO ![]() A to wie 90% populacji, która fotografuje ![]() Po prostu lubię, po prostu robię i nie myślę wtedy, ze marnuje czas, co bym zrobiła, gdybym się zajmowała czymś innym, albo co też zrobię jutro na obiad. Myślę o kompozycji, ujęciu, o to czy fotografia wyraża to co chciałam tam zawrzeć. Jakoś tak myślę o zdjeciach gdy je robie i to jest fajne. Pogadamy jak się spotkamy. Moze nie w niedzielę, może w tygodniu. Tak? Cytat:
Ja czułam się jak kretyn gadając do pustego krzesła, ale pani sie nie poddawała, schowała się za szafę i udawała, że jej nie ma i cierpliwie przeczekała mój bunt i zacznę współpracować. To nie ta terapeutka co teraz z nią pracuję, inna. Tez mam podobny efekt po tym. Cytat:
Ciebie też trzeba otrzeźwić zdaje sie. Cytat:
||||||||
|
|
|
#2903 |
|
Konto usunięte
|
Patri- u cymci musi być nawałnica roboty i wówczas jakoś się spinam
ale obiecuję, że na dniach zmienię avatar na coś radośniejszego![]() ![]()
|
|
|
|
#2904 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ech, nic nie mówię...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do komunikacji - ja mam ze studiów wiekszość kolegów i jedną koleżankę. No i teraz żony kolegów. Lepiej mi szło dogadywanie sie z chłopami, dlaczego? nie wiem, może dlatego, żę jestem babą? i nie znosze konkurencji? ![]() Czekam na odpowiedzi kochana, ale bez pośpiechu i nerwówki. Zrób najpierw to co jest najważniejsze. Cytat:
Czasem udawało mi sie przekonać, żę olewam ten głupi egzamin i uczę się, żęby wiedziec, dla samej siebie. Nauczyłam sie 1/3 i z oporem SZŁAM na zaliczenie. Zwykle jakąś czwórke dostawałam. Ufff, kobieto, współczuję takich stanow, bo dokładnie wiem co przechodzisz... Pamiętasz jak pisałam swoją pracę meldowałam sie co 20 minut i wpisywałam jakies zdanie jak poszło z czym walczę. Mi też to bardzo pomagało. Wcześniej czy później będziesz już po wszystkim. Trzymam kciuki, zębyś była dzielna i wytrwała do tego czasu. ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Nas jest w domu trójka - Julia i jej rodzice. Dzielimy się słodyczami, młoda zawsze pyta czy może i nie ma problemu z poczęstowaniem innych swoimi przysmakami. To jest zachowanie normalne. Gdy idzie z tatą do sklepu sobie bierze jogurt jaki lubi, mi bierze taki jaki ja lubię - ona ma 5 lat! Tata lubi batonika Adaś. To, że jesteśmy innym pokoleniem nie oznacza, że ona żyje sama dla siebie. Ona jest częścią naszej "zbiorowości". Cytat:
![]() OK, teraz sprawdzę co naprodukowałyście w klubie. Dziś mam wolną chatę i będę sobie pisać i sobie myśleć i w ogóle nie wiem co jeszcze. ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- I oczywiście Witam Nowe Wątkowiczki!!!! Do Boju!!!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-06-01 o 17:20 |
|||||
|
|
|
#2905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze przeczytalam to dzisiaj rano przed wyjsciem na uczelnie i nawet sobie nie wyobrazasz jakiego dalo mi to kopa. Dziekuje Tak walcze, walcze
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
brawa to się należą Patri, bo od jakiegoś czasu czytam Twoje posty i mam wrażenie, że ktoś Cię podmienił jakby miliony lat świetlnych dalej od tego co kiedyś było
taka optymistyczna i pełna tzw. powera jesteś, tak trzymaj aż miło czytać!![]() a ja się zabieram za odpisywanie, moze w koncu mój internet mi na to pozwoli
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jest początek czerwca.
Do końca roku 2012 mamy 7 miesięcy. Gdybyśmy tak 4 czerwca zaczęły jeszcze raz tydzień wyrzucania, odgruzowywania , porzadkowania domów, a kolejne tygodnie zgodnie z planem 30 days to change..., tzn. tydzień próbowania czegoś nowego, tydzień perfekcyjnego stylu życia tydzien planowania swojego czasu ... i od nowa w lipcu: tydzień wyrzucania, odgruzowywania , porzadkowania tydzień próbowania czegoś nowego, tydzień perfekcyjnego stylu życia tydzien planowania swojego czasu ? Mogłyby dołączyć te dziewczyny, które chcą się podłączyć pod ZMIEŃ SIĘ W 30 DNI. ![]() No i tak myślę, że co za problem każdy miesiąc podzielić na te 4 tygodnie i w kazdym miesiącu próbować coś z życiem robić? Zbyt ogólnie piszę na razie, ale ja naprawde chcę do końca roku ogarnąć się w tym życiu jakoś bardziej.... Co Wy na to? Pewnie nic, bo nie wiecie o czym piszę! AAHHAHAHAHAHHAHAHAHA Mogłabym to pilotować tu jakoś konkretniej. Hm?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-06-01 o 21:31 |
|
|
|
#2908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie chętnie bym wróciła do tego projektu, tylko nie chcę na razie niczego nowego próbować - ale mogłabym poświęcić 2. tydzień na powrót do jakiego rozgrzebanego i rzuconego w kąt zainteresowania. Tylko czy chodzi Ci o to, żeby powtarzać ten projekt przez 7 miesięcy 7 razy pod rząd? Zakładasz że 1 miesiąc nie wystarczy na przeprowadzenie wystarczającej liczby zmian, tak? Czy chodzi o to żeby co miesiąc uczestniczyły w nim inne osoby?
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tydzień nie wystarczył na odgruzowanie, uporządkowanie, poukładanie.
Musiałabym nic innego nie robić. Projekt dobry, ale tempo zabójcze. Pomyślałam, że każdy miesiąc przyniesie nową szansę przyjrzenia się sobie w każdym z tych tygodni. Mam spisane co kiedy Edyta proponowała, więc mogę tu koordynować ten projekt w trakcie jego trwania, zobaczymy co z tego wyjdzie. Do końca roku chciałabym uzyskać w miarę stabilny dzień z jego rutynami. Z gimnastyką, zdrowymi posiłkami, z dobrymi nawykami... Na razie mam wrażenie, ze uporządkowane życie mam jedynie w ...planach, nigdzie więcej... Dziś dzień dziecka, więc robię co lubię, projektuję swój własny kalendarz i stąd ten pomysł z włączeniem w to 30 days to change, bo nam się rozwiał projekt trochę, a był taki dobrze rokujący...
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-06-01 o 22:41 |
|
|
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jak i co mam zaczac od poniedziałku 04.06 tydzien odgruzowywania to ja zajmuje sie tym ciągle i nadal mam sajgon,dzis zrobilam porzadek w szafce(polce) z ciuchami ale do prasowania juz nie doszło poswieciłąm zelazko nad kapiel i relaks jak młody spał
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

Ale mnie chodzi raczej o to, że jak sobie ustalimy godzinę na zrobienie czegoś, a coś nam wypadnie, że nie będziemy mogli tego zrobić w godzinę, tylko przedłuży się to do dwóch, to się cały plan posypie 

!!!
)
buziaki 

jutro impreza urodzinowa, więc... samo przez się. Nawet nie będę pisać planu.

jutro z nim z nów do lekarza i cały tydzien z nim w domu