|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
A jakie są wieści?
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Co to za wieści?
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i po meczu Oglądanie meczu z dwójką dzieci to nie to![]() właśnie się kąpią i do drugiego już sobie usiądę w spokoju ![]() aania bosko Adaś wygląda na tych fotach!!
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
I ja nie oglądała, meczu ( a miałam niby kibicować z dzieciem ) a byłam na spacerze. Ale cudowna pustka w mieście...fajnie tak, cicho.
Boże, ale Adaś jest słodki! ale piękne te zdjęcia... on sam siedział na krzesełku? jak to wyglądało? patik co jest? ![]() alibany ale fajną ma pracę Twój facet! ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- a bliżaniaczki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2615 |
|
Rozeznanie
|
I ja jednym okiem zerkałam na mecz-jakoś mnie tez to nie rusza. Ale cisza błoga na osiedlu, żadnego pędzącego auta, nawet psy nie zaszczekały, pootwierałam okna, bo wiedziałam, że nic małej nie przebudzi
a tak spędziłam ten czas na szperaniu w necie przepisów na ciekawe sałatki/surówki, ozdoby urodzinowo-roczkowe fajne rzeczy można znaleźć, ale nie ma co szaleć, bo gości-dzieci nie będzie, więc na dziadku czy cioci obrusik, serwetki, patera itp. z hello kitty szału nie zrobią Ale jakieś girlandy, czy dla małej akcesoria zamówię. Męża praca na pewno do tych ciekawszych należy, ale tak jak ciekawa to i stresująca, nerwowa, odpowiedzialna szczególnie w programach na żywo. Nie widziałam go już 3 tyg. podobno schudł parę kilo. Na szczęście przyjedzie na dwa dni w przyszłym tygodniu to go podtuczę trochę Jak wyjeżdżał Ala potrafila z ledwością zrobić 2-3 kroczki a teraz jak przyjedzie to już mała do niego przybiegnie (albo i nie - bo go nie pozna )Również chciałam wyrazić zachwyt Adasiem, który już na drugim zdjęciu nie mógł zachować powagi (ile można) Też jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce.No i bliźniaczki the best!! Zazdroszczę im, takie dwie pokrewne duszyczki, zawsze będą mogły na sobie polegać, wspierać - bliźniacza więź jest taka nadzwyczajna. Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-06-08 o 21:01 |
|
|
|
#2616 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podałam o 16.30 2,5 ml oby coś pomogło Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Wkońcu po 3 miesiącach wyszedł nam trzeci ząbek - górna, lewa jedynka
|
|
#2617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas też po ok 3 mcach 3 jedynka się przebiłą ale to jakiś tydzien temu, ciekawe ile będziemy czekać na kolejne zębiska no i teraz wiem o czym dziewczyny pisały ze zgrzytaniem zębami, mała zgrzyta aj a gęsiej skórki dostaje!!
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-06-08 o 21:16 |
|
|
|
|
#2618 | ||
|
Zakorzenienie
|
jacieeee, Scio, alibany, Marina, Madziulka
![]() co się dzieje? Jakie wieści?Cytat:
Pytał czy mały stoi czy musi siedzieć, więc Adaś stał, ja sobie siedziałam z boku, a fotograf go zagadywał, zwracał uwagę tak żeby patrzył w odpowiednie miejsce, a te śmiechy były wywołane pluszakiem i działaniami fotografa No i szybciutko się uwinął, myślałam że będzie gorzej ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Sarunia kibicowała naszym
![]() tak |
|
|
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
Patik co jest? Nie smutaj
![]() Ania, świetne 2 odsłony Adaśka - taki poważny Pan Adam i urwisek Adasiek Carmela, mamy takie same bodziaki Biedra rządzi Pogranicznicy nie zapowiadali strajków, podwyzki dostali, ale celnicy coś się pultali, więc niech się nastawi... Jeśli jedzie przez Bezledy to już bardzo blisko nas Ale od Was to chyba przez Gronowo czy coś takiego bliżej... Dobranoc! |
|
|
|
#2621 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kibicki i kibice
![]() My dziś nieoczekiwanie pojechaliśmy na działkę, bo pogoda piękna była, poza tym mąż chciał sobie coś przy samochodzie porobić, a jeszcze poza tym tam raźniej mecz oglądać, bo dużo ludzi I cudny dzień spędziliśmy. Pierwszy raz od dawna był upał i słoneczko (z małą przerwą na burzę). Tymek jadł ogórka kiszonego po raz pierwszy i domagał się więcej I jeszcze z nowości gotowana kapustę dostał. I też jadł, aż mu się uszy trzęsły ![]() No ale przez mecz dopiero niedawno wróciliśmy do domu, więc dzieć już padał na twarz. A w samochodzie oczywiście nie raczył się zdrzemnąć Tak późno (o 22.00) jeszcze nigdy nie szedł spać. I nawet nie marudził, dopiero po kąpieli, przy wycieraniu tak się rozpłakał, tak szlochał, że go uspokoić parę minut nie mogłam. Aż mi się głupio zrobiło, że go tak dziś wymęczyłam Zapamięta sobie to Euro ![]() Cytat:
I tak długo karmiłaś i dałaś małej to, co najlepsze A z ciekawości - czemu karmiłaś już tylko raz dziennie? Wolała inne pokarmy? Cytat:
Ale one piękne ![]() Cytat:
A jak noc? Lepiej coś? Cytat:
A na drugim ten jego zmarszczony nosek Cytat:
Cytat:
|
|
#2622 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobre i to Mój też zdecydowany mlekopij Choć inne rzeczy je z wielkim smakiem. Tylko w małych ilościach. No i zawsze po jakimkolwiek jedzeniu, chce szybko mleka ![]() Cytat:
Biedna Cytat:
Cytat:
![]() Co powiedział? Cytat:
|
|
#2623 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo
moje dziecko pokochało teletubisie i jak mówię do niej hejo to się cala cieszy ![]() nadrobiłam trochę i póki pamiętam youyou hania też uwielbia obrazki dla maluchów też o zwierzątkach mamy jeszcze kilka i uważam, że są superiustynko bidulko to się niecaierpiałaś patik ta promotorka to straszna baba!! ją!! a co gin powiedział??lenka i lilka i adaśko i wikusia my też kibicowałyśmy, ale wiadomo jak się skończyło... |
|
|
|
#2624 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Ale fotki fajne Adaś aleeeee fotka do dowodu ![]() Ewoludek Wiki spryciula, dawno jej nie widziałam Sarenka My tez dziś w barwach biało czerwonych Urzadzilismy u znajomych w ogrodzie strefę kibica taka spora na 50osób Było dużo dzieciaczkow, świetna atmosfera Wszyscy ubrani na biało czerwono z pomalowanmi twarzami odsoiewalismy hymn. JasieK jak radzimy kibic jadł ogórki malosolne ![]() Po 20 byliśmy w domu i godzinę walczyliśmy żeby Jasiu zasnął Cytat:
Jak tak wakacje Cytat:
Cytat:
![]() A w jakiej postaci dawalam awokado? Wodaqua Dla Zosi za raczkiCo do zabawek to u nas hitem jest pileczka Taka mała wielkości piłki tenisowej Rzucamy po mieszkaniu i raczkujac biegamy za nią Taki raczkowy futbol
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie podobnie i nawet chłopaki ogórasem meczyk zagryzali ![]() A awokado wczoraj dawałam surowe. Takie wygrzebane z kawałka sushi ![]() I mój Kibic
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Dominik wstał o 5 ![]() TŻ wrócił wczoraj nabity jak działo Świnia ![]() Zbieram się pozałatwiać parę spraw.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-06-09 o 07:50 |
|
|
|
#2627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz tu się mocno wierzy w szkodliwość leków dla takiego brzdąca - i jak to jeden lekarz powiedział mi- ktar to i tak bedzie i ma prawo byc od pażdziernika do marca ![]() ja osobiście jestem bardzo przeciwna antybiotykom i zawsze zapieram się nogami i rękami by ich nie dostać. ![]() Cytat:
Marinko A u nas T. pzryujechał na 4 dni i w niedzielę wyjeżdza znowu potem my jedziemy z rewizytą do teściów na tydzień, ale sobie odpocznę- nic nie będę robić. NIC!!!!![]() I mój przyszły szwagier przywiezie namiot i materac i bedę sobie spać pod namiotem w ogródku - bo takie mam życzenie ![]() mój T. to mieszczuch i wygodniś więc on będzie spał w domu ![]() Patik -promotorka ci się trafiła . ale znam lepsze egzemplarze. tydzień przed obroną mój kolega nie wiedział czy siębroni czy nie. i gdzieś tam w środku podejrzewał, że będzie się bronił, a tu nagle wielka zje..a od promotora, że jego praca w ogóle się nienadaje do obrony i musi napisać nową . chłopak był załamany - wysłął mi pracę do sprawdzenia i niestety promotor miał racjęBędzie dobrze kochana A co gin powiedział? a my we trójkę wczoraj poszliśmy na basen ![]() W domu mu trochę przeszło ale i tak mama jest number 1!!! |
||
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Laski macie jakiś sprawdzony przepis na spód do pizzy, ale cienki ? Bo gruby umiem :P
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Pojechaliśmy do Ustronia i wróciliśmy następnego dnia. ARMAGEDON. Nie pamiętam tak okropnej nocy jaka była w Ustroniu, dama nie umiała spać, ząbkuje do tego, mało jadła. Nie wiem co się stało mojemu dziecku. Przypuszczam, że głowa ją też mogła boleć, bo my z mężem na środkach przeciwbólowych byliśmy tak nam głowy pękały. Wróciliśmy i spała 2,5h,ale w nocy znowu postękiwanie, płacz i zgrzytanie zębów. Czuje się źle, wyglądam źle i wg do du.py. Nie odnoszę się do postów, bo nie jestem na bieżąco, a nie mam sił doczytać... Co do Hotelu polecam szczególnie mamusiom z dzieciakami, dostaliśmy nawet łóżeczku z poduszką i kołderka, krzesełka do karmienia w Restauracji i pokój zabaw pełen zabawek. Dzieci od 3 lat można zostawić i iść np na masaż. Dama była zachwycona,ale co z tego jak potem marudziłą jak stara baba Padam na twarz ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Zmalowana rozwałkuj po prostu tylko ciasto jak najcieniej. 3 szkl mąki 1 szkla wody 05, kostki drożdży 3 łyżki oleju bądź oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki soli. Czasem jak mam czas to sobie rośnie, jak nie ot nie rośnie od razu do piekarnika daję. Blachę posypuję mąką aby ciasto nie przywarło i było barziej kruche. Drożdżę rozpuszczam sobie w tej szkl wody zimnej i dodaje do mąki.. |
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
a ile ma się piec ? I jakie dajesz dodatki ? ;>
|
#2631 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny! (heheh remis buuuu a było tak pięknie)
![]() gdzie było koko koko ![]() Cytat:
hihi dobrze, że chociaż niektóre mnie rozumieją ![]() Cytat:
ja znam kupić w biedrze ciasto francuskie cieniutko i smacznie jest ![]() ![]() Cytat:
![]() wodagua przepisik wczoraj zamiast włazić na wizaż obejrzałam sobie Mumie (Imotep jest niczego sobiedziś dwie pobudki ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii NIE CHWALĘ !!!!!!!!!!!! ![]() o w mordę o mało znów nie podałabym ci tego przepisu ![]() 30dkg mąki 2 jajka 15dkg masła(roztopić wystudzić) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody sól pieprz do smaku (można inne przyprawy jakie lubisz dodać) cebulka posiekana w kostkę szyneczka też w kostkę ok pół szklanki sera żółtego pieczarki lub paprykę ja robiłam z pieczarkami nie wiem jak zachowa się papryka w cieście. w jednej wymieszać sypkie składniki w drugiej mokre energicznie wymieszać wrzucić dodatki delikatnie wymieszać. piec w180 w przepisie pisało 20 minut ja piekłam 40. jakiś dobry sosik do tego typu diabelski i super wszystkim smakowało fajna przegryzka na mecz była
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-06-09 o 10:15 |
|||
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić.. zdałam wszystkie egzaminy
|
#2633 |
|
Wtajemniczenie
|
Chemię wykładać
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Brumek świetny kibic Sarcia zawsze stosownie do okazji wystylizowana ![]() Kiepsko w nocy spałam, i Sara też kwękała, płakała, 2x jadła. Coś się popsuły nocki ostatnio. ![]() Nie mam co pisać, wena mnie opuściła.
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
cześć
ja znowu jestem z rytmu wybita, nic nie wiem co się dzieje u was i to nie przez puzzle, które nabyłam ![]() strrrraszliwe zmęczenie mnie dopadło jakieś, wczoraj spałam już o 22 dzień wcześniej podobnie w ciągu dnia zdrzemnęłam się razem z dzieckiem nie wiem skąd taki niż, kawy nie pomagają w tesco dawali tigery, dziś spróbuje na tym lecieć na tej stronie widzę fotki Sary i Tymka - świetni kibice ![]() ja zdjęć nie zdążyłam zrobić, mały tak podskakiwał z tatą że ostatecznie trochę zupki na bodziaku wylądowało, bodziak do prania a mały w zastępczym wylądował bez barw narodowych przy kolejnej okazji zrobię na pewno zrobilam za to zdjęcie do dowodu, sama, wywołałam i wniosek na dowód tymczasowy już złożony ![]() Zmalowana, gratuluje
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Ja z pytaniem Od kilku dni zaczął boleć mnie nadgarstek, na pewno nie stłukłam nigdzie, żadne maści nie pomagają Wiem, że któraś też miała kłopot z ręką, co lekarz powiedział, albo przypisał ???
|
|
|
|
#2637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() A ja sie od rana biję z myślami, czy jechać też dziś na tę działkę czy nie. ładnie jest na razie, a tam moja rodzinka, więc miałabym towarzystwo i Tymek świeże powietrze. Bo mąż dziś cały dzień pracuje. Z drugiej strony nie chce mi się jechać znowu tych 60 km w jedną stronę. Poza tym zaczęło się chmurzyć... Potrzebuję kopa w tą albo w tamtą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. No, jeśli mówisz, że to sukces, to brawo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-06-09 o 11:04 |
||||
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana piekę tak długo w 200 stopniach, żeby ser się fajnie zrobił. Dodaję zazwyczaj ser żółty starty na dole (pod nim oczywiście sos: ketchup+czosnek+oregano+b azylia) na to plastry szynki, papryka czerwona,ogórek konserwowy, pieczarki i na górę mozarella czasem dodam kukurydzy,boczku w plastrach ale im mniej tym lepiej bo wtedy nie puszczają dużo soków te składniki i pizza jest bardziej chrupiąca. Na sam koniec przed daniem do piekarnika posypuję oregano. Dobrze upieczona pizza po przekrojeniu na kawałki nie powinna się łamać ani tak wiesz wisieć jak ją bierzesz do buzi, powinna być sztywna
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko, Ania ma właśnie teraz takie kłopoty z ręką. I okazało się niestety że to zespół cieśni nadgarstka. Idź sprawdzić do lekarza, bo to dość poważna sprawa i trzeba leczyć.
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek wcześniej byliśmy u babci i jej nic nie dolegało... nie wiem może teraz jest bardziej "dojrzała" i więcej rozumie i się bała ? nie wiem... wiem że na pewno zęby jej dokuczają, bo ślini się strasznie i wkłada wszystko do buzi.Problemem było też to, że nie umiała zasnąć na noc było za jasno a u Nas zawsze rolety zaciągnięte,a tam tylko ręcznik mogłam zarzucić na okno w końcu jak zasneła to po godzinie obudziła się z rykiem i tak całą noc ryk,sen,ryk...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

... A ja raczej nie z tych rozczulających się 
Oglądanie meczu z dwójką dzieci to nie to

(zdjęcie ze zdjęcia robiłam więc jakość średnia)

zębole
Zapamięta sobie to Euro