|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
stodal i deflegmin
nadrabiam, 7 stron... ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- średnio pomoge: klamerki i pokrywki od słoików (hit takze artura do dziś!), potem duplo (kinga tez lubi!) oraz WSZYSTKO CO MA AKTUALNIE INNE DZIECKO
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() Trochę się martwię, bo wogóle nie czuję ruchów, wczoraj aby takie jakby jedno mocne kopnięcie, ale sama niewiem... W pierwszej ciąży poczułam (chyba, musiałabym zajrzeć do starej karty) około 18 tyg. więc teraz jest 18, zaraz 19-chyba się nie ma co martwić...każda ciąża jest inna. Trzymam kciuki za oczka
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Ewee ona jest cudowna ale i tak jest dzielny Patik Ja robię na oko gotuję włoszczyznę dodaję ziemniaki w kostkę i kalafior na koniec koperek - moje zupy są bez mięsa czasem dodam skrzydełko. Doprawiam i gotowe.Jak za mało wody dolewam. Marina może jakieś uczulenie, bo szwagier tak ma jak zacznie coś pylić to czerwone oczy ma. Scio czyli Twój fizjo mówi aby tej wypukłości żeby platfus nie był jest zbędny? Carmela dla mnie bramki to cud ! dama uciekała na schody a teraz ppodchodiz tylko do bramek i zaraz wraca bo nudno przy nich a tak to tarasuje łóżkiej turystycznym :P
|
|
|
|
#2734 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
nadrabiam weekend ![]() No to dobre, że chociaż tyle Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze Patik gada - Sara zawsze stosownie do okazji przygotowana Lepiej ) jedna, lub dwie pobudki i dosypia do ok. 7. To duży sukces ![]() Mówi, że stadion rewelacja, full ludzi, doping, atmosfera robiły wrażenie. Tylko nie wiedzieć czemu dach zamknęli i było gorąco jak w ulu. No i wynik nie taki, jak trzeba , ale mówi, że warto coś takiego na żywo zobaczyć, mimo, że w tv lepiej widać ![]() No i poza byciem świetnym kibicem, widać, że i kierowca z niego niezły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oliweczka - ja tne filmy (tylko avi i kilka innych formatów) w VirtualDub Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-06-11 o 09:59 |
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień Dobry, dzieć w żłobie. Ale dzisiaj wył jak zobaczył Panią ze żłobka Ale stałam pod drzwiami i szybko się uspokoił. Udawałam, że układam mu rzeczy w szafce ![]() ![]() Teraz jem śniadanko, a potem gotuje pomidorówe.
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ogladal mecz na działce, a ja w tym czasie usypialam kinge spacerujac z arturem... jak mala padła to jeszcze skopałam dzialkę po meczu odholowałam lekko zataczajacego sie meza i juz lekko spiace dzieci do samochodu, zawiozlam do domu, zanioslam mala i odholowalam artura na 4 pietro (maz juz sobie poradzil), wykąpałam dwójke, nakarmilam 3 i jeszcze wyprawsowalam góre prania, odkurzylam mieszkanie i umylam podłoge
|
|
|
|
|
#2738 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ech, faceci mój po meczu też wyruszył w miasto, ale na szczęście tylko strefę kibica i Hula Kula zwiedzał, żadnych dyskotek bo by w łeb dostał ![]() No to ja też nieśmiało się pochwalę, że Maja chodzi już nie tylko do wyciągniętych rąk mamusi, tylko tak po prostu - puści się i idzie a jaki nerw jest jak upadnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Monia w sumie problem rozwiązany już, ale dziękuje
Butki kupione ale giętkie
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
jak chodzilam z synem do ortopedy (koslawi stopy) to kazali jak najwiecej chodzic na bosaka, szczegolnie po piasku, bo to wlasnie wykształca niby stope by platfusa nie było. nosil takie w miare usztywniane buty tylko dlatego zeby nie koslawic stóp (takie jak pokazywalyscie z elefanten czy tansze - bobini z deichmanna). w przedszkiolu ma polecane befado - maja dobre buty-kapcie
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-06-11 o 10:17 |
|
|
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dałam Szymonowi dzisiaj na śniadanko monte, ale nie lubi
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zjadłam śniadanko, ale zaraz chyba jeszcze poprawię rogalikiem i kawką rozpuszczalną. ![]() Nie mam dziś humoru, to trzeba sie jakoś ratować ![]() Na jutro musialam wziąść urlop-opiekę na Julcię, bo teściowa ma okulistę........... |
||
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) A wczoraj dostał Misia Lubisia i wcinał aż miło nic matce nie zostawił
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana, zanetka dzięki. A w którym momencie dodajecie masło/ oliwę?
dodałam masło jak sie wszystko zaczeło gotować i tak wypłynęło na wierzchu takie tłuste kropki. Tak ma być? gotuje się, zobaczymy co to wyjdzie ![]() Młoda od rana ani kaszy ani mleka nic nie chce.. Mocz łapaliśmy ale się za mało zsiurała, nawet 10 ml nie było. Na analizę i posiew to za mało. Kolejna próba jutro. EDIT: już mi się ładnie masło roztopiło.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-06-11 o 10:34 |
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2747 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja też cichutko liznę tematu
póki co, moja na razie w domu tylko na bosakach, na dworze ma jakieś sandałki po córce koleżanki, ale widzę, że chodzenie w nich ciężko jej wychodzi, więc rzadko zakładam ![]() Cytat:
moja ostatnio wyrżnęła policzkiem o kant szafki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a sesja piękna Brawa nasza ciężaróweczko ![]() ![]() klask i:Nadrobione, idę na herbatę ( o ile Maja się nie obudzi )
|
||||
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam, zeby mi sie chcialo jeszcze cos robic...
mam noc do bańki - czyli jestem dzis w kupie pełna gębą!!! mala wyła od 3 do 4, dostala czopka, spala do 5, potem juz spala u nas, o 6 pobudka. nie wiem co temu dzieciakowi jest... |
|
|
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas leje i nie zapowiada sie na poprawe
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam znowu dość tej pogody
Wczoraj pojechaliśmy na polską mszę i do polskiego sklepu i oczywiście znowu przemokliśmy. Chyba muszę kupić sztormiak Ale zdzierają w tych polskich sklepach Ale nie mogę się oprzeć jak tam jestem.
|
#2751 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie jutro dojdzie.Cytat:
Cytat:
Brawa dla chodzącej Majeczki ![]() Rolety na zamówienie z jakiejśc tam firmy lokalnej, są robione na rozmiar okna. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2752 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kunice
ja buliłam 17 zł ale to u nas na wsi ![]() Cytat:
wiedziałam, że zauważysz mojego posta moja bratnia "kupowa" duszo dziś też 2 pobudki aż się boję pomyśleć co to będzie jak Żbik postanowi ,i oddać za ten relaks!!![]() Cytat:
![]() lubisie są pycha![]() Cytat:
Cytat:
ale miałam dziś widok jechałam do fryzjera farbnąć moje odrosty patrze na głównej drodze bociek maszeruje sobie i nie ma zamiaru się mi cofnąć z przed maski mówię mu bierz skrzydła za pas nie planuję póki co drugiego więc nie prowokuj Shiry!!!!!! ten sięschylił ja patrzę a ten w dziobie trzyma wielkiego kreta aa gdzie Beatka?
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-06-11 o 11:45 |
||||
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
weselne torty
http://niecoinny.blog.pl/2012/06/wedding-cakes/
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Mąkę z wodą rozrabiam dodaje śmietany i siuppp do gara
![]() No ja monte sama wcinam jak Filip nie widzi a potem mnie tak Filip za to gania :P Lubisie też się zdarzy podkradać...Młody już w domu kima, zupa wstawiona można się relaksować :P Monia torty czaderskie
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-06-11 o 12:50 |
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
A my właśnie wróciliśmy od pediatry. Mały ma zapalenie spojówek
![]() Krople dostał. ale jaki marud. Szału można dostać, przyzwyczajony do spacerów, a tu leje jak z cebra ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Carmela a mi się wydaje, że tak przypadkiem można przygnieść dzieciaka... Shira to chyba tylko kwestią czasu jest kiedy pojawi się Żbiczątko nr 2 Bociek prawdę Ci powie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-11 o 13:09 |
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
![]() jestem jestem, jutro składam pracę mgr do dziekanatu, papierzystka wszystkie itd ![]() 25 czerwca obrona, przełożyli bo miała być 22. potem więcej napiszę i nadrobię od piątku ![]() pa
|
|
#2757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie intensywnie rozważałam opcję przejechania gadziny ![]() ![]() no nic zbieram się po monte... (bez komentarzy proszę
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez podkradam dzieciowe jedzenie - jogurty, żelki Artura...
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie ostatnio babka zaczepila na ulicy (stalam z Wiki przed domem i czekalam na M) i mowi oooooo bąbelki robi (ze Wiktoria) bedzie drugie dziecko !! Ja sie na nia patrze, myslalm ze cos zle zrozumialam i pytam, a ona na to ze jak dziecko babelki robi buzia to niedlugo bedzie mialo rodzenstwo
( jakies murzynskie przesady chyba Pytanko: w co sie bawicie z maluchami ? , moj dziec nazwyczajniej w swiecie sie nudzi (pogoda marna i trza w chacie siedziec) i jeszcze sie pochwale ze dzis odwalilam juz kawal dobrej roboty. Od rana i przedpoludniem sprzatalam i robilam przemeblowanie w naszej pieczarze. Teraz jakos wiecej miejsca sie zrobilo
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-11 o 13:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

ale i tak jest dzielny

Świnia 
Zapamięta sobie to Euro 

powiedzial ze tak, zyc to lepiej sobie w leb strzelic. Nie chce mi sie pisac - dol porpstu.
klask i:

zębole
:P Lubisie też się zdarzy podkradać...
ja tez podkradam dzieciowe jedzenie - jogurty, żelki Artura...