Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 09:23   #2731
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Dziewczyny co Wasze dzieciaki dostawały na kaszel?
stodal i deflegmin

nadrabiam, 7 stron...

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Doświadczone mamusie-może macie jeszcze jakies hity zabawkowe?
średnio pomoge: klamerki i pokrywki od słoików (hit takze artura do dziś!), potem duplo (kinga tez lubi!) oraz WSZYSTKO CO MA AKTUALNIE INNE DZIECKO

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 09:38   #2732
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Oliweczko o matko, już połowa praktycznie...Kiedy masz wizytę u gina? 27 czerwca? pisałaś, ale nie zapamiętałam...może poznasz płeć
hmm, dobry pomysł z tymi zdj. do portfela.
Ile takie zdjęcia dowodowe malucha kosztują?
18, za tydzień dokładnie i BARDZO liczę na poznanie płci
Trochę się martwię, bo wogóle nie czuję ruchów, wczoraj aby takie jakby jedno mocne kopnięcie, ale sama niewiem...
W pierwszej ciąży poczułam (chyba, musiałabym zajrzeć do starej karty) około 18 tyg. więc teraz jest 18, zaraz 19-chyba się nie ma co martwić...każda ciąża jest inna.

Trzymam kciuki za oczka

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 09:38   #2733
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się.

Ewee ona jest cudowna piękna, boska. NO cud malina ! świetne zdjęcia. Skąd mogę wziąć takie piękne rampersy ? Co do taty, pewnie go to wszystko przerosło ale i tak jest dzielny

Patik Ja robię na oko gotuję włoszczyznę dodaję ziemniaki w kostkę i kalafior na koniec koperek - moje zupy są bez mięsa czasem dodam skrzydełko. Doprawiam i gotowe.Jak za mało wody dolewam.

Marina może jakieś uczulenie, bo szwagier tak ma jak zacznie coś pylić to czerwone oczy ma.

Scio czyli Twój fizjo mówi aby tej wypukłości żeby platfus nie był jest zbędny?

Carmela dla mnie bramki to cud ! dama uciekała na schody a teraz ppodchodiz tylko do bramek i zaraz wraca bo nudno przy nich a tak to tarasuje łóżkiej turystycznym :P

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 09:54   #2734
karolinee1983
Zadomowienie

Cześć nadrabiam weekend

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Aleeeee po wyjęciu szwów jest lepiej! już prawie nie boli!
No to dobre, że chociaż tyle

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Mój łobuz na zdjęciach do dowodu (zdjęcie ze zdjęcia robiłam więc jakość średnia)
Drugie zdjęcie rozwaliło mnie na łopatki radość pełną gębą!

Cytat:

Wkońcu po 3 miesiącach wyszedł nam trzeci ząbek - górna, lewa jedynka

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sarunia kibicowała naszym
Dobrze Patik gada - Sara zawsze stosownie do okazji przygotowana

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A jak noc? Lepiej coś?
Lepiej ( aż się boję to pisać, żeby nie było dziś w nocy tragedii ) jedna, lub dwie pobudki i dosypia do ok. 7. To duży sukces

Cytat:

Ale czad! Wrócił już? Jak wrażenia?

Mówi, że stadion rewelacja, full ludzi, doping, atmosfera robiły wrażenie. Tylko nie wiedzieć czemu dach zamknęli i było gorąco jak w ulu. No i wynik nie taki, jak trzeba , ale mówi, że warto coś takiego na żywo zobaczyć, mimo, że w tv lepiej widać

Cytat:

I mój Kibic
No i poza byciem świetnym kibicem, widać, że i kierowca z niego niezły

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam.

Dominik wstał o 5 Żadne próby pacyfikacji nie powiodły się. Nawet butla o 6 nie dała rady go zmorzyć. No trudno
TŻ wrócił wczoraj nabity jak działo Świnia
Zbieram się pozałatwiać parę spraw.
Wybacz - stwierdzenie mnie rozbroiło

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dziś dwie pobudki ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii NIE CHWALĘ !!!!!!!!!!!!
No to rewelacja! W końcu! Nie chwal, nie chwal

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić.. zdałam wszystkie egzaminy koniec studiowania. Jeszcze tylko obrona i mogę iść zamiatać podłogi

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 09:58   #2735
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
No ale przez mecz dopiero niedawno wróciliśmy do domu, więc dzieć już padał na twarz. A w samochodzie oczywiście nie raczył się zdrzemnąć Tak późno (o 22.00) jeszcze nigdy nie szedł spać. I nawet nie marudził, dopiero po kąpieli, przy wycieraniu tak się rozpłakał, tak szlochał, że go uspokoić parę minut nie mogłam. Aż mi się głupio zrobiło, że go tak dziś wymęczyłam Zapamięta sobie to Euro
i pomyslec ze kinga notorycznie po 22 idzie spac...

oliweczka - ja tne filmy (tylko avi i kilka innych formatów) w VirtualDub

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-06-11 o 09:59
Stary 2012-06-11, 09:59   #2736
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Czy mi ktoś wytłumaczy krok po kroku jak mam zrobić zupkę kalafiorową la dziecka?
Ile wody?
Mam: kalafior, ziemniaki, marchew, ryż, pierś z kurczaka..no to chyba tyle pietruszki, pora, selera nie mam, a też by się przydało, co?
Wszystko razem ugotować, dodać masło albo oliwę i już? to ma być gęste czy lejące?
ciekawe czy zechce zjeść to.
No ja na wodę wrzucam mięsko, jak się zagotuje to szumy zdejmuje, potem wrzucam warzywa jakie mam, jak stare warzywa to po 10 min dopiero wrzucam 2 łyżki ryżu, jak młode to od razu z warzywami i trzeba często mieszać żeby nie przeywierało. Ja Filipowi już nie miksuję, mięsko drobno kroje, albo rozdrabniam, a warzywka widelcem drobie, aha i zabielam na koniec zupke i zagęszczam i dodaje koperek, natkę.

Dzień Dobry,
dzieć w żłobie. Ale dzisiaj wył jak zobaczył Panią ze żłobka Ale stałam pod drzwiami i szybko się uspokoił. Udawałam, że układam mu rzeczy w szafce

Teraz jem śniadanko, a potem gotuje pomidorówe.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 10:08   #2737
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
jacieee ja też działam niewychowawczo momentami, grunt, że skutecznie
mówisz, że Twój facet wrócił nabrzdyngolony po meczu?

Mój też. A jeszcze sie wkurzyłam, bo gdy rano wrzucałam jego spodnie do pralki, wyciągnęłam z nich bilet z dyskoteki ( mielczanki w Papilonie się bawił ). A ze mną to nigdzie nie wyjdzie, za nic...

przykro mi się zrobiło, awanturę mu zrobiłam, ale on też się rzucał oczywiście, że mi to wiecznie jest tylko przykro i spasowałam. Siedzi dziś w robocie od 8 rano do 23, niechce mi się kotów drzeć.
my, znaczy sie mój . ogladal mecz na działce, a ja w tym czasie usypialam kinge spacerujac z arturem... jak mala padła to jeszcze skopałam dzialkę po meczu odholowałam lekko zataczajacego sie meza i juz lekko spiace dzieci do samochodu, zawiozlam do domu, zanioslam mala i odholowalam artura na 4 pietro (maz juz sobie poradzil), wykąpałam dwójke, nakarmilam 3 i jeszcze wyprawsowalam góre prania, odkurzylam mieszkanie i umylam podłoge niezły mecz

Stary 2012-06-11, 10:09   #2738
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
U mojego taty na Wielkanoc mieliśmy podobny problem, wieczorem zasypiała ok, ale rano po 5 jak tylko wschodziło słońca DZIEŃ DOBRY JA JUŻ NIE ŚPIE Teraz jak mamy jechac na wakacje już są zamówione rolety zaciemniające
A możesz dać linka do tych rolet??? Naiwnie myślę, że może przedłużą poranne spanie Mai

Cytat:
jacieee ja też działam niewychowawczo momentami, grunt, że skutecznie
mówisz, że Twój facet wrócił nabrzdyngolony po meczu?

Mój też. A jeszcze sie wkurzyłam, bo gdy rano wrzucałam jego spodnie do pralki, wyciągnęłam z nich bilet z dyskoteki ( mielczanki w Papilonie się bawił ). A ze mną to nigdzie nie wyjdzie, za nic...

przykro mi się zrobiło, awanturę mu zrobiłam, ale on też się rzucał oczywiście, że mi to wiecznie jest tylko przykro i spasowałam. Siedzi dziś w robocie od 8 rano do 23, niechce mi się kotów drzeć.

Ech, faceci mój po meczu też wyruszył w miasto, ale na szczęście tylko strefę kibica i Hula Kula zwiedzał, żadnych dyskotek bo by w łeb dostał

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
J
Ach i oficjalnie chyba mogę powiedzieć, ze moje dziecko chodzi
No to ja też nieśmiało się pochwalę, że Maja chodzi już nie tylko do wyciągniętych rąk mamusi, tylko tak po prostu - puści się i idzie jeszcze dosyć nieporadnie, często ląduje na tyłku, ale ciśnie dalej a jaki nerw jest jak upadnie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Marina mam swoją teorię: byłaś/jesteś dla nich:
* za ładna,
* za dojrzała.
To samo pomyślałam - taka kobieca zazdrość

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś ma zły humor to może chociaż moja Lena poprawi troszkę nastrój
zapraszam do obejrzenia mojej ŚMIESZKI
Poprawiła gęba sama się śmieje

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
hej

wróciłyśmy z weekendowego wypadu do mojej siostry na wioskę. wrzucam zatem Haneczkę, bo nas tu dawno nie było
ślicznota cieszę się bardzo, że po Hani nic a nic nie widać trudów operacji, mega dzielna dziewczyna

Cytat:
Ładnie daje czadu

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-06-11, 10:10   #2739
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Laski mam znowu pytanie. Dylemat nawet Wiem, że są różne opinie. Ale jak dziecko chodzi np. prowadząc wózek, albo za palce to musi mieć już sztywne buty ?
nie wg mojej pediatry czy firzjoterapeutów, tak wg moich tesciów, rodziców i babć

Stary 2012-06-11, 10:13   #2740
Zmalowana
Zakorzenienie

Monia w sumie problem rozwiązany już, ale dziękuje Butki kupione ale giętkie

Stary 2012-06-11, 10:15   #2741
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Platfus zależy od profilowanej wkładki niby, a nie od sztywności Sama już nie wiem kuźwa no za dużo tego. Chciałabym kupić mu lekkie sandałki jakieś. Ale opinie są tak sprzeczne że już nie wiem
jak chodzilam z synem do ortopedy (koslawi stopy) to kazali jak najwiecej chodzic na bosaka, szczegolnie po piasku, bo to wlasnie wykształca niby stope by platfusa nie było. nosil takie w miare usztywniane buty tylko dlatego zeby nie koslawic stóp (takie jak pokazywalyscie z elefanten czy tansze - bobini z deichmanna). w przedszkiolu ma polecane befado - maja dobre buty-kapcie

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-06-11 o 10:17
Stary 2012-06-11, 10:20   #2742
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dałam Szymonowi dzisiaj na śniadanko monte, ale nie lubi Kwasił się, zamykał oczy, strząchał się. W ogóle on nie lubi niczego słodkiego, z czekoladą, czy kakao

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 10:21   #2743
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oliweczka - ja tne filmy (tylko avi i kilka innych formatów) w VirtualDub

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
my, znaczy sie mój . ogladal mecz na działce, a ja w tym czasie usypialam kinge spacerujac z arturem... jak mala padła to jeszcze skopałam dzialkę po meczu odholowałam lekko zataczajacego sie meza i juz lekko spiace dzieci do samochodu, zawiozlam do domu, zanioslam mala i odholowalam artura na 4 pietro (maz juz sobie poradzil), wykąpałam dwójke, nakarmilam 3 i jeszcze wyprawsowalam góre prania, odkurzylam mieszkanie i umylam podłoge niezły mecz
Ależ Ty robotna

Zjadłam śniadanko, ale zaraz chyba jeszcze poprawię rogalikiem i kawką rozpuszczalną.
Nie mam dziś humoru, to trzeba sie jakoś ratować

Na jutro musialam wziąść urlop-opiekę na Julcię, bo teściowa ma okulistę...........

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-06-11, 10:26   #2744
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Dałam Szymonowi dzisiaj na śniadanko monte, ale nie lubi Kwasił się, zamykał oczy, strząchał się. W ogóle on nie lubi niczego słodkiego, z czekoladą, czy kakao
Mój uwielbiam czekoladowe deserki i monte też ) A wczoraj dostał Misia Lubisia i wcinał aż miło nic matce nie zostawił

Stary 2012-06-11, 10:31   #2745
patik87
Zakorzenienie

Zmalowana, zanetka dzięki. A w którym momencie dodajecie masło/ oliwę?
dodałam masło jak sie wszystko zaczeło gotować i tak wypłynęło na wierzchu takie tłuste kropki. Tak ma być?
gotuje się, zobaczymy co to wyjdzie
Młoda od rana ani kaszy ani mleka nic nie chce..
Mocz łapaliśmy ale się za mało zsiurała, nawet 10 ml nie było. Na analizę i posiew to za mało. Kolejna próba jutro.

EDIT: już mi się ładnie masło roztopiło.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-06-11 o 10:34
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 10:31   #2746
Marina1
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/fotoreport...rtaz-maly.html ale psychole
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 10:35   #2747
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

widze że temat butów przerabiacie, posiedzę cicho i poczytam
Ja też cichutko liznę tematu póki co, moja na razie w domu tylko na bosakach, na dworze ma jakieś sandałki po córce koleżanki, ale widzę, że chodzenie w nich ciężko jej wychodzi, więc rzadko zakładam

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Ala dzisiaj łupnęła głową o cement Juz wolałabym gdyby miała jakies zadrapanie krew by poleciała. A tak taki stłumiony huk i nie wiem czy będzie jakiś guz, czy nic jej się nie stało
Bidula moja ostatnio wyrżnęła policzkiem o kant szafki płaczu było co nie miara i wielki siniak na policzku

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja tylko chcialam sie przywitac, padam na pysk. mlody dal mi troche w kosc

Cytat:

aaaajjj i zapomniałam dopisać! Musimy chyba kupić bramke zabezpieczającą, bo tak nam Sarenka ucieka z salony że szok ucieka i coś psoci, albo wyleje wode z psich misek, albo wspina się na wózek, to znowy ukradnie 2 litrowy Lenor z łazienki i dumna z nim maszeruje
Niezły zbój z niej

Cytat:
Mąż wypatrzył 4-tą białą perełkę czyli mamy kasowniczka

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Bylam dzis u taty i kiepsko powiedzial ze tak, zyc to lepiej sobie w leb strzelic. Nie chce mi sie pisac - dol porpstu.

jak ktos chce zobaczyc sesje marysi zapraszam ----> KLIK nie bede wam tu zasmiecac forum.
Przykro mi z powodu taty

a sesja piękna

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Aha! Jeszcze się pochwalę, że trwa już 5 miesiąc
Brawa nasza ciężaróweczko klask i:

Nadrobione, idę na herbatę ( o ile Maja się nie obudzi )

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-06-11, 10:37   #2748
83monia
Zakorzenienie

nadrobilam, zeby mi sie chcialo jeszcze cos robic...

mam noc do bańki - czyli jestem dzis w kupie pełna gębą!!! mala wyła od 3 do 4, dostala czopka, spala do 5, potem juz spala u nas, o 6 pobudka. nie wiem co temu dzieciakowi jest...

Stary 2012-06-11, 10:52   #2749
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

Ja kilka dni temu dalam i smakowalo....

u nas leje i nie zapowiada sie na poprawe
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 11:04   #2750
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
u nas leje i nie zapowiada sie na poprawe
Mam znowu dość tej pogody Wczoraj pojechaliśmy na polską mszę i do polskiego sklepu i oczywiście znowu przemokliśmy. Chyba muszę kupić sztormiak
Ale zdzierają w tych polskich sklepach Ale nie mogę się oprzeć jak tam jestem.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 11:37   #2751
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Patik Ja robię na oko gotuję włoszczyznę dodaję ziemniaki w kostkę i kalafior na koniec koperek - moje zupy są bez mięsa czasem dodam skrzydełko. Doprawiam i gotowe.Jak za mało wody dolewam.
A dlaczego robisz bez mięska?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Carmela dla mnie bramki to cud ! dama uciekała na schody a teraz ppodchodiz tylko do bramek i zaraz wraca bo nudno przy nich a tak to tarasuje łóżkiej turystycznym :P
Bramka kupiona i mam już info od sprzedającego że wysłana Pewnie jutro dojdzie.

Cytat:
aha i zabielam na koniec zupke i zagęszczam i dodaje koperek, natkę.
Zagęszczasz i zabielasz czym?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A możesz dać linka do tych rolet??? Naiwnie myślę, że może przedłużą poranne spanie Mai

Brawa dla chodzącej Majeczki
Rolety na zamówienie z jakiejśc tam firmy lokalnej, są robione na rozmiar okna.

Cytat:
Już kilka lat temu o tym słyszałam. Co kraj to obyczaj, skaczą tak na szczęście, mnie to jakosnie razi.

Cytat:
Jak mieszkaliśmy w Ie wcale mnie te sklepy nie pociągały, kupiłam czasami kopiec kreta i tyle.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 11:41   #2752
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kunice

Cytat:
Ile takie zdjęcia dowodowe malucha kosztują?
ja buliłam 17 zł ale to u nas na wsi

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Lepiej ( aż się boję to pisać, żeby nie było dziś w nocy tragedii ) jedna, lub dwie pobudki i dosypia do ok. 7. To duży sukces

No to rewelacja! W końcu! Nie chwal, nie chwal
o widzę, że u ciebie również postęp wiedziałam, że zauważysz mojego posta moja bratnia "kupowa" duszo dziś też 2 pobudki aż się boję pomyśleć co to będzie jak Żbik postanowi ,i oddać za ten relaks!!
Cytat:
Mój uwielbiam czekoladowe deserki i monte też ) A wczoraj dostał Misia Lubisia i wcinał aż miło nic matce nie zostawił
ale mnie kusisz żeby kupić małemu monte lubisie są pycha

Cytat:
a ciekawe kto ochroni te biedne dzieci jak ten stary cap nie wymierzy i nadepnie takie maleństwo!

Cytat:
pewnie chce się takich polskich dobrotek jak się jest za granicą

ale miałam dziś widok jechałam do fryzjera farbnąć moje odrosty patrze na głównej drodze bociek maszeruje sobie i nie ma zamiaru się mi cofnąć z przed maski mówię mu bierz skrzydła za pas nie planuję póki co drugiego więc nie prowokuj Shiry!!!!!! ten sięschylił ja patrzę a ten w dziobie trzyma wielkiego kreta masakra ale miał śniadanie fujjjjj w końcu musiałam wysiąść z mojego szerszenia i przegonić delikwenta

aa gdzie Beatka?

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2012-06-11 o 11:45
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 11:51   #2753
83monia
Zakorzenienie

weselne torty http://niecoinny.blog.pl/2012/06/wedding-cakes/

Stary 2012-06-11, 12:49   #2754
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Zagęszczasz i zabielasz czym?
Mąkę z wodą rozrabiam dodaje śmietany i siuppp do gara
Cytat:

ale mnie kusisz żeby kupić małemu monte lubisie są pycha
No ja monte sama wcinam jak Filip nie widzi a potem mnie tak Filip za to gania :P Lubisie też się zdarzy podkradać...

Młody już w domu kima, zupa wstawiona można się relaksować :P

Monia torty czaderskie

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2012-06-11 o 12:50
Stary 2012-06-11, 13:06   #2755
Marina1
Zakorzenienie

A my właśnie wróciliśmy od pediatry. Mały ma zapalenie spojówek
Krople dostał.
ale jaki marud. Szału można dostać, przyzwyczajony do spacerów, a tu leje jak z cebra

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Carmela a mi się wydaje, że tak przypadkiem można przygnieść dzieciaka...

Shira to chyba tylko kwestią czasu jest kiedy pojawi się Żbiczątko nr 2 Bociek prawdę Ci powie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-06-11 o 13:09
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:07   #2756
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

aa gdzie Beatka?
miło że ktoś zatęsknił

jestem jestem, jutro składam pracę mgr do dziekanatu, papierzystka wszystkie itd

25 czerwca obrona, przełożyli bo miała być 22.

potem więcej napiszę i nadrobię od piątku

pa

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:13   #2757
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Krople dostał.
ale jaki marud. Szału można dostać, przyzwyczajony do spacerów, a tu leje jak z cebra

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

.
W sumie lepiej zapalenie, niż alergia. Daje sobie wpuszczać te krople?

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
miło że ktoś zatęsknił

jestem jestem, jutro składam pracę mgr do dziekanatu, papierzystka wszystkie itd

25 czerwca obrona, przełożyli bo miała być 22.

potem więcej napiszę i nadrobię od piątku

pa
to będę trzymała kciuki 25

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-06-11, 13:17   #2758
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

No ja monte sama wcinam jak Filip nie widzi a potem mnie tak Filip za to gania :P Lubisie też się zdarzy podkradać...
ach muszę przez ciebie maszerować do sklepu po monciaka

Cytat:
Krople dostał.

Carmela a mi się wydaje, że tak przypadkiem można przygnieść dzieciaka...

Shira to chyba tylko kwestią czasu jest kiedy pojawi się Żbiczątko nr 2 Bociek prawdę Ci powie.
ojj biedny zdrówka dla oczek

no właśnie intensywnie rozważałam opcję przejechania gadziny

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
miło że ktoś zatęsknił

pa
to powodzonka pewnie że tęsknię

no nic zbieram się po monte... (bez komentarzy proszę)
Stary 2012-06-11, 13:33   #2759
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ach muszę przez ciebie maszerować do sklepu po monciaka

no nic zbieram się po monte... (bez komentarzy proszę)
ja tez podkradam dzieciowe jedzenie - jogurty, żelki Artura...

Stary 2012-06-11, 13:48   #2760
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Mnie ostatnio babka zaczepila na ulicy (stalam z Wiki przed domem i czekalam na M) i mowi oooooo bąbelki robi (ze Wiktoria) bedzie drugie dziecko !! Ja sie na nia patrze, myslalm ze cos zle zrozumialam i pytam, a ona na to ze jak dziecko babelki robi buzia to niedlugo bedzie mialo rodzenstwo ( jakies murzynskie przesady chyba bo to murzynka byla)

Pytanko: w co sie bawicie z maluchami ? , moj dziec nazwyczajniej w swiecie sie nudzi (pogoda marna i trza w chacie siedziec)

i jeszcze sie pochwale ze dzis odwalilam juz kawal dobrej roboty. Od rana i przedpoludniem sprzatalam i robilam przemeblowanie w naszej pieczarze. Teraz jakos wiecej miejsca sie zrobilo

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-06-11 o 13:53
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości