Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 19:48   #2611
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Byłam u gina. Wieści dobrych brak.

Do duszy to wszystko.
A jakie są wieści?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 20:07   #2612
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Wiecie co? mi wisi ten mecz. Żadnych uczuć patriotycznych we mnie nie ma w tym momencie.

Oliweczka nie wiem co zrobię...na pewno poprawię, ale wątpię żeby udało mi się obronić w czerwcu, tym bardziej że 2 tyg przed terminem trzeba złożyć oprawioną pracę do dziekanatu. Terminu jeszcze nie wyznaczyła, ale marne szanse. Jestem taka zła, pracę napisałam już dawno a to ona nie wywiązała się ze swoich zobowiązań.
Szkoda gadać.

Do duszy to wszystko.
Mi też wisi, mąż oglądał u sąsiada a ja się nudziłam przed laptopem...

Co to za wieści?
Stary 2012-06-08, 20:10   #2613
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
To moje panny mówia tak: Mama, tata, baba i dziadzia,tota(ciocia), daj, am (jeść);czasem wołają : daj am.
Dziś Lila mnie zaskoczyła pokazała na szafę paluszkiem wskazującym i mów :"miś"

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

no i koko na kurki
i starają się naśladować psa
śliczne te Twoje pannice

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No więc bolało... Tż mnie w poczekalni słyszał ... A ja raczej nie z tych rozczulających się
ale teraz już będzie tylko lepiej

No i po meczu Oglądanie meczu z dwójką dzieci to nie to
właśnie się kąpią i do drugiego już sobie usiądę w spokoju

aania bosko Adaś wygląda na tych fotach!!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 20:38   #2614
Marina1
Zakorzenienie

I ja nie oglądała, meczu ( a miałam niby kibicować z dzieciem ) a byłam na spacerze. Ale cudowna pustka w mieście...fajnie tak, cicho.

Boże, ale Adaś jest słodki! ale piękne te zdjęcia... on sam siedział na krzesełku? jak to wyglądało?

patik co jest?

alibany ale fajną ma pracę Twój facet!

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

a bliżaniaczki! ale ładne dzieci.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 20:56   #2615
alibany
Rozeznanie

I ja jednym okiem zerkałam na mecz-jakoś mnie tez to nie rusza. Ale cisza błoga na osiedlu, żadnego pędzącego auta, nawet psy nie zaszczekały, pootwierałam okna, bo wiedziałam, że nic małej nie przebudzi a tak spędziłam ten czas na szperaniu w necie przepisów na ciekawe sałatki/surówki, ozdoby urodzinowo-roczkowe fajne rzeczy można znaleźć, ale nie ma co szaleć, bo gości-dzieci nie będzie, więc na dziadku czy cioci obrusik, serwetki, patera itp. z hello kitty szału nie zrobią
Ale jakieś girlandy, czy dla małej akcesoria zamówię.

Męża praca na pewno do tych ciekawszych należy, ale tak jak ciekawa to i stresująca, nerwowa, odpowiedzialna szczególnie w programach na żywo. Nie widziałam go już 3 tyg. podobno schudł parę kilo. Na szczęście przyjedzie na dwa dni w przyszłym tygodniu to go podtuczę trochę
Jak wyjeżdżał Ala potrafila z ledwością zrobić 2-3 kroczki a teraz jak przyjedzie to już mała do niego przybiegnie (albo i nie - bo go nie pozna)

Również chciałam wyrazić zachwyt Adasiem, który już na drugim zdjęciu nie mógł zachować powagi (ile można) Też jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce.

No i bliźniaczki the best!! Zazdroszczę im, takie dwie pokrewne duszyczki, zawsze będą mogły na sobie polegać, wspierać - bliźniacza więź jest taka nadzwyczajna.

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-06-08 o 21:01
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 21:09   #2616
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
W necie wyczytała, już nie pamiętam gdzie, żeby podawać po pół łyżeczki 2 razy dziennie - ja dawałam rano po pobódce i jedzeniu oraz około 17 dłuższy czas przed jedzeniem (o 19 idziemy spać) po 1 łyżeczce bo i tak wszystkiego nie wypiła... Czy pomógł? Rozwinęła się i tak infekcja, ale łatwiej jej się odkasływało. Jak skończył się termin podawania stodalu, to dałam jeszcze ze 2 dni prawoślzowy i już przeszło. Może spróbuj...
Dzięki
Podałam o 16.30 2,5 ml oby coś pomogło

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
1. Hedelix
2. my mamy doidy, ale już go nie używamy odkąd kupiłam to:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...wytami-lub-bez

Na doidy szału nie było, choć i tak sukces bo z żadnej butelki pić nie chciała, ale ten minus, że się wylewało po brodzie, bo brakowało Mai umiejętności, a ten lovi jest świetny - pije jak z kubka, ale nic się nie wylewa

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Mój łobuz na zdjęciach do dowodu (zdjęcie ze zdjęcia robiłam więc jakość średnia)
Cudny jest

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Wkońcu po 3 miesiącach wyszedł nam trzeci ząbek - górna, lewa jedynka

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 21:15   #2617
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

U nas też po ok 3 mcach 3 jedynka się przebiłą ale to jakiś tydzien temu, ciekawe ile będziemy czekać na kolejne zębiska no i teraz wiem o czym dziewczyny pisały ze zgrzytaniem zębami, mała zgrzyta aj a gęsiej skórki dostaje!!

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-06-08 o 21:16
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 21:16   #2618
aania_20
Zakorzenienie

jacieeee, Scio, alibany, Marina, Madziulka
Cytat:

Do duszy to wszystko.
co się dzieje? Jakie wieści?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Boże, ale Adaś jest słodki! ale piękne te zdjęcia... on sam siedział na krzesełku? jak to wyglądało?
Fajnie było, też się zastanawiałam jak takiemu maluchowi zrobić zdjęcie, ale fotograf miał podejście Pytał czy mały stoi czy musi siedzieć, więc Adaś stał, ja sobie siedziałam z boku, a fotograf go zagadywał, zwracał uwagę tak żeby patrzył w odpowiednie miejsce, a te śmiechy były wywołane pluszakiem i działaniami fotografa No i szybciutko się uwinął, myślałam że będzie gorzej
Cytat:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 21:45   #2619
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Sarunia kibicowała naszym

Cytat:
Przez Obw. Kaliningradzki będzie przejeżdżał?
tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02846.jpg (29,2 KB, 36 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:33   #2620
wodaqua
Zadomowienie

Patik co jest? Nie smutaj
Ania, świetne 2 odsłony Adaśka - taki poważny Pan Adam i urwisek Adasiek
Carmela, mamy takie same bodziaki Biedra rządzi Pogranicznicy nie zapowiadali strajków, podwyzki dostali, ale celnicy coś się pultali, więc niech się nastawi... Jeśli jedzie przez Bezledy to już bardzo blisko nas Ale od Was to chyba przez Gronowo czy coś takiego bliżej...
Dobranoc!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:40   #2621
brumek
Zakorzenienie

Hej kibicki i kibice

My dziś nieoczekiwanie pojechaliśmy na działkę, bo pogoda piękna była, poza tym mąż chciał sobie coś przy samochodzie porobić, a jeszcze poza tym tam raźniej mecz oglądać, bo dużo ludzi I cudny dzień spędziliśmy. Pierwszy raz od dawna był upał i słoneczko (z małą przerwą na burzę).

Tymek jadł ogórka kiszonego po raz pierwszy i domagał się więcej I jeszcze z nowości gotowana kapustę dostał. I też jadł, aż mu się uszy trzęsły

No ale przez mecz dopiero niedawno wróciliśmy do domu, więc dzieć już padał na twarz. A w samochodzie oczywiście nie raczył się zdrzemnąć Tak późno (o 22.00) jeszcze nigdy nie szedł spać. I nawet nie marudził, dopiero po kąpieli, przy wycieraniu tak się rozpłakał, tak szlochał, że go uspokoić parę minut nie mogłam. Aż mi się głupio zrobiło, że go tak dziś wymęczyłam Zapamięta sobie to Euro

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Muszę wam powiedzieć, że odstawiam małą od UU.
Od paru dni zanika mi pokarm - karmiłam małą tylko w nocy, czyli 1-2/dobę i w dodatku coś ostatnio niedojadałam i zeszłej nocy Karola ciumała i ciumała te moje biedne flaczki i nic nie przełykała - normalnie na zasadzie smoczka. Także pokarm mi zanikł

I tak długo karmiłaś i dałaś małej to, co najlepsze
A z ciekawości - czemu karmiłaś już tylko raz dziennie? Wolała inne pokarmy?

Cytat:
Promotorka wysłała mi pracę z sugestiami co do poprawy. Powiem tak: do poprawy jest prawie wszystko, cała część badawcza wsio a jak się pytałam jak mam to wszystko pisać to nie było komu odpowiedzieć tylko teraz jestem tak zła aż mnie trzęsie.
Nie w porządku ta baba! Jasne że mogą być uwagi itp, ale po takim czasie taka ilość poprawek, to nie fair

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Oto moje panny
Ale one piękne Czego słuchają?

Cytat:
Cześć dziewczyny! Tylko się przywitam niestety, a nie odniosę do postów ( choć pobieżnie przeczytałam, by być na bieżąco ). Łeb mi cały pęka - zaczęło się od kataru Mai, a teraz przeszło na mnie i na tża

A jak noc? Lepiej coś?

Cytat:
Zdjęcia zrobione, mały miał chyba dobry wpływ na fotografa, bo w cenie jest 6 zdjęć a my dostaliśmy 12 + jeszcze trzy duże gratis potem jakieś wrzucę
No i wniosek o dowód złożyłam, przynajmniej to z głowy
Powiem Ci Aniu, że przecudne te zdjęcia Nie mogę oczu nacieszyć. Bo na pierwszym wyszedł tak, ze tylko go złapać i zacałować do upadłego. Tak słodka minka, niewinna, sierotkowata
A na drugim ten jego zmarszczony nosek

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wzięłam/dostałam od rodziców kamerę i powiedzcie mi znawczynie jak się ,,tnie"taki filmik? w jakim programie, wogóle jak się do tego zabrać?
Ja raczej nie pomogę, bo filmy obrabiam w iMovie. A to wyłącznie Macowy program...

Cytat:
Dałam niani wolne i siedzę z Zochem, któremu kilka dni temu wyszedł 3 ząb, a 2 tygodnie temu ruszyła w świat z raczkowaniem (chyba się już tu tym chwalłam).

U na wszystko dobrze, Zosia cudna, niania daje radę,
Brawo za raczki, brawo za ząb i brawo za ogólną fajność Zosieńki
Stary 2012-06-08, 22:44   #2622
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Ja tak na szybko, bo obiad zjedzony, a Mały jeszcze spi

U was problem, bo dzieci niewiele piją mleka, a mój to własciwie tylko mleczkiem by się żywił Mlekoholik (cycoholik?) mi sie trafił

Patik ale masz z tą promotorka
Ale rzadko bywasz, łobuzico Ale dobre i to
Mój też zdecydowany mlekopij
Choć inne rzeczy je z wielkim smakiem. Tylko w małych ilościach. No i zawsze po jakimkolwiek jedzeniu, chce szybko mleka

Cytat:
No więc bolało... Tż mnie w poczekalni słyszał ... A ja raczej nie z tych rozczulających się
Niedobrze Biedna

Cytat:
My też na meczu z Mają w domu same tżowi się pofarciło i będzie na żywo oglądał mecz na narodowym kumpel miał jeden wolny bilet i miał go komuś sprzedać,
Ale czad! Wrócił już? Jak wrażenia?

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
robi studio tvp.Ten cały duży ekran z logiem euro to praca męża {dumna}

Wow!

Cytat:
Co powiedział?

Cytat:

Stary 2012-06-08, 22:54   #2623
pieleszka
Wtajemniczenie

hejo

moje dziecko pokochało teletubisie i jak mówię do niej hejo to się cala cieszy

nadrobiłam trochę i póki pamiętam

youyou hania też uwielbia obrazki dla maluchów też o zwierzątkach mamy jeszcze kilka i uważam, że są super

iustynko
bidulko to się niecaierpiałaś

patik ta promotorka to straszna baba!! ją!! a co gin powiedział??

lenka i lilka i adaśko i wikusia cuda małe

my też kibicowałyśmy, ale wiadomo jak się skończyło...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 23:44   #2624
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo

Ale fotki fajne

Adaś aleeeee fotka do dowodu

Ewoludek
Wiki spryciula, dawno jej nie widziałam
Sarenka

My tez dziś w barwach biało czerwonych
Urzadzilismy u znajomych w ogrodzie strefę kibica taka spora na 50osób
Było dużo dzieciaczkow, świetna atmosfera
Wszyscy ubrani na biało czerwono z pomalowanmi twarzami odsoiewalismy hymn. JasieK jak radzimy kibic jadł ogórki malosolne
Po 20 byliśmy w domu i godzinę walczyliśmy żeby Jasiu zasnął

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!

Oczywiście dla Jasia,że juz zdrowiutki
Na razie pracuje po 5h, od 8 do 13. Opiekunka jest mój brat napisał własnie mature, studia dopiero w pazdzierniku wiec ma troche czasu. Po 13 idzie sobie dorobic dotaty wiec jest szczesliwy.
Ja jestem baaaardzo zadowolona! Uwielbiaja sie nawzajem, Adas wdraża moje zakazy i nakazy, trzyma sie wybranego menu-Jestem pewa, że Ewcia ma z nim lepiej niz z moja mama czy teściowa-one na pewno próbowały by wychowywać ja swoimi metodami. Cały dzień spiewaja, bawia sie-codziennie Ewka umie coś nowego-to go pochwaliłam
Żaden ząb sie nie wykluwa...

Marina,Telik Mój brat też jest młodszy ale kochamy sie na zabójodkąd przekroczył 20 dogadujemy sie jeszcze lepiejchociaż też czasami sie zastanawiałam jak to możliwe, że jeszcze nie zginął
więc jest nadzieja
Może mój tez w końcu pójdzie po rozum do głowy

Fajny układ z godzinami pracy i bratem
Witaj na pokładzie mam pracujących
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Buziaki dziewczynki!
Tesknie...
Hola amigos
Jak tak wakacje

Cytat:

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej kibicki i kibice

My dziś nieoczekiwanie pojechaliśmy na działkę, bo pogoda piękna była, poza tym mąż chciał sobie coś przy samochodzie porobić, a jeszcze poza tym tam raźniej mecz oglądać, bo dużo ludzi I cudny dzień spędziliśmy. Pierwszy raz od dawna był upał i słoneczko (z małą przerwą na burzę).

Tymek jadł ogórka kiszonego po raz pierwszy i domagał się więcej I jeszcze z nowości gotowana kapustę dostał. I też jadł, aż mu się uszy trzęsły

No ale przez mecz dopiero niedawno wróciliśmy do domu, więc dzieć już padał na twarz. A w samochodzie oczywiście nie raczył się zdrzemnąć Tak późno (o 22.00) jeszcze nigdy nie szedł spać. I nawet nie marudził, dopiero po kąpieli, przy wycieraniu tak się rozpłakał, tak szlochał, że go uspokoić parę minut nie mogłam. Aż mi się głupio zrobiło, że go tak dziś wymęczyłam Zapamięta sobie to Euro
Widzę ze podobnie spędziliśmy wieczór
A w jakiej postaci dawalam awokado?

WodaquaDla Zosi za raczki

Co do zabawek to u nas hitem jest pileczka
Taka mała wielkości piłki tenisowej
Rzucamy po mieszkaniu i raczkujac biegamy za nią
Taki raczkowy futbol
Stary 2012-06-09, 00:24   #2625
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Widzę ze podobnie spędziliśmy wieczór
A w jakiej postaci dawalam awokado?
Teliczku (uwaga, będę słodzić), ale ja Cię lubię, wiesz?
Faktycznie podobnie i nawet chłopaki ogórasem meczyk zagryzali
A awokado wczoraj dawałam surowe. Takie wygrzebane z kawałka sushi

I mój Kibic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_3822.jpg (53,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_3861.jpg (60,3 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_3846.jpg (84,5 KB, 58 załadowań)
Stary 2012-06-09, 07:48   #2626
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

Dominik wstał o 5 Żadne próby pacyfikacji nie powiodły się. Nawet butla o 6 nie dała rady go zmorzyć. No trudno
TŻ wrócił wczoraj nabity jak działo Świnia
Zbieram się pozałatwiać parę spraw.

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2012-06-09 o 07:50
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:04   #2627
agni82
Zadomowienie

Cytat:
1. Dziewczyny ponawiam pytanie - co wasze dzieciaki przyjmowały na kaszel?
2. Która z Was ma kubek doidy? Polecacie?

http://www.ebay.co.uk/itm/Doidy-Cup-...item80170d99fd
Madziulka, nie dają tu nic na kaszel, ale polecają, kładzenie dziecka na brzuszku i oklepywanie plecków i robienie w łązience parówki. to powinno oczyścić drogi oddechowe. jak Emil miał kaszelek (mały) to raz mu zrobiłąm parówkę w łazience i potem pozwoliłam kaszleć po 2 tygodniach przeszło.
wiesz tu się mocno wierzy w szkodliwość leków dla takiego brzdąca - i jak to jeden lekarz powiedział mi- ktar to i tak bedzie i ma prawo byc od pażdziernika do marca
ja osobiście jestem bardzo przeciwna antybiotykom i zawsze zapieram się nogami i rękami by ich nie dostać.
Cytat:
biedactwo ale już lepiej?

Marinko

A u nas T. pzryujechał na 4 dni i w niedzielę wyjeżdza znowu. na tydzień.wytrzymamy. potem my jedziemy z rewizytą do teściów na tydzień, ale sobie odpocznę- nic nie będę robić. NIC!!!!
I mój przyszły szwagier przywiezie namiot i materac i bedę sobie spać pod namiotem w ogródku - bo takie mam życzenie
mój T. to mieszczuch i wygodniś więc on będzie spał w domu
Patik -promotorka ci się trafiła. ale znam lepsze egzemplarze. tydzień przed obroną mój kolega nie wiedział czy siębroni czy nie. i gdzieś tam w środku podejrzewał, że będzie się bronił, a tu nagle wielka zje..a od promotora, że jego praca w ogóle się nienadaje do obrony i musi napisać nową. chłopak był załamany - wysłął mi pracę do sprawdzenia i niestety promotor miał rację, ale mógłby mu to duuuużo wcześniej powiedzieć
Będzie dobrze kochana
A co gin powiedział?

a my we trójkę wczoraj poszliśmy na basen i T. zanurzył Emila pod wodą i Emil się wkurzył i w ogóle do końca na basenie nie zszedł z moich rąk a jak widział T. to takie zabójcze spojrzenia mu posyłał że aż strach było się bać.
W domu mu trochę przeszło ale i tak mama jest number 1!!!
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:28   #2628
Zmalowana
Zakorzenienie

Laski macie jakiś sprawdzony przepis na spód do pizzy, ale cienki ? Bo gruby umiem :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:45   #2629
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się.

Pojechaliśmy do Ustronia i wróciliśmy następnego dnia.
ARMAGEDON.
Nie pamiętam tak okropnej nocy jaka była w Ustroniu,
dama nie umiała spać, ząbkuje do tego, mało jadła.
Nie wiem co się stało mojemu dziecku.
Przypuszczam, że głowa ją też mogła boleć,
bo my z mężem na środkach przeciwbólowych byliśmy tak nam głowy pękały.
Wróciliśmy i spała 2,5h,ale w nocy znowu postękiwanie, płacz i zgrzytanie zębów.
Czuje się źle, wyglądam źle i wg do du.py.

Nie odnoszę się do postów,
bo nie jestem na bieżąco,
a nie mam sił doczytać...

Co do Hotelu polecam szczególnie mamusiom z dzieciakami,
dostaliśmy nawet łóżeczku z poduszką i kołderka,
krzesełka do karmienia w Restauracji i pokój zabaw pełen zabawek.
Dzieci od 3 lat można zostawić i iść np na masaż.
Dama była zachwycona,ale co z tego jak potem marudziłą jak stara baba nie pamiętam tak marudnej mojej córki...

Padam na twarz

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Zmalowana rozwałkuj po prostu tylko ciasto jak najcieniej.

3 szkl mąki
1 szkla wody
05, kostki drożdży
3 łyżki oleju bądź oliwy z oliwek
1 łyżeczka cukru
1,5 łyżeczki soli.

Czasem jak mam czas to sobie rośnie,
jak nie ot nie rośnie od razu do piekarnika daję.
Blachę posypuję mąką aby ciasto nie przywarło i było barziej kruche.
Drożdżę rozpuszczam sobie w tej szkl wody zimnej i dodaje do mąki..

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:07   #2630
Zmalowana
Zakorzenienie

a ile ma się piec ? I jakie dajesz dodatki ? ;>

Stary 2012-06-09, 10:10   #2631
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny! (heheh remis buuuu a było tak pięknie)

gdzie było koko koko
Cytat:

Mój łobuz na zdjęciach do dowodu (zdjęcie ze zdjęcia robiłam więc jakość średnia)
jeeee ale fajny łobuz, ale nikogo nie zwiedzie ta grzecznie zaczesaną grzyweczką

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
kasza jęczmienna - u nas się też czasem tak mówi.

hihi dobrze, że chociaż niektóre mnie rozumieją

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
TŻ wrócił wczoraj nabity jak działo Świnia

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski macie jakiś sprawdzony przepis na spód do pizzy, ale cienki ? Bo gruby umiem :P

ja znam kupić w biedrze ciasto francuskie cieniutko i smacznie jest
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witam się.

ARMAGEDON.
Przypuszczam, że głowa ją też mogła boleć,
bo my z mężem na środkach przeciwbólowych byliśmy tak nam głowy pękały.
Wróciliśmy i spała 2,5h,ale w nocy znowu postękiwanie, płacz i zgrzytanie zębów.
Czuje się źle, wyglądam źle i wg do du.py.

aaa to mała łobuzica dała Wam popalić

wodagua przepisik wczoraj zamiast włazić na wizaż obejrzałam sobie Mumie (Imotep jest niczego sobie)

dziś dwie pobudki ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii NIE CHWALĘ !!!!!!!!!!!!

o w mordę o mało znów nie podałabym ci tego przepisu

30dkg mąki
2 jajka
15dkg masła(roztopić wystudzić)
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
sól pieprz do smaku (można inne przyprawy jakie lubisz dodać)
cebulka posiekana w kostkę
szyneczka też w kostkę ok pół szklanki
sera żółtego
pieczarki lub paprykę ja robiłam z pieczarkami nie wiem jak zachowa się papryka w cieście.
w jednej wymieszać sypkie składniki w drugiej mokre energicznie wymieszać wrzucić dodatki delikatnie wymieszać. piec w180 w przepisie pisało 20 minut ja piekłam 40.

jakiś dobry sosik do tego typu diabelski i super wszystkim smakowało fajna przegryzka na mecz była

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2012-06-09 o 10:15
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:25   #2632
Zmalowana
Zakorzenienie

Zapomniałam się pochwalić.. zdałam wszystkie egzaminy koniec studiowania. Jeszcze tylko obrona i mogę iść zamiatać podłogi

Stary 2012-06-09, 10:36   #2633
iustyna1
Wtajemniczenie

Chemię wykładać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:40   #2634
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Brumek świetny kibic
Sarcia zawsze stosownie do okazji wystylizowana

Kiepsko w nocy spałam, i Sara też kwękała, płakała, 2x jadła. Coś się popsuły nocki ostatnio.

Nie mam co pisać, wena mnie opuściła.
Stary 2012-06-09, 10:46   #2635
Kolina
Zadomowienie

cześć

ja znowu jestem z rytmu wybita, nic nie wiem co się dzieje u was
i to nie przez puzzle, które nabyłam

strrrraszliwe zmęczenie mnie dopadło jakieś, wczoraj spałam już o 22
dzień wcześniej podobnie
w ciągu dnia zdrzemnęłam się razem z dzieckiem
nie wiem skąd taki niż, kawy nie pomagają
w tesco dawali tigery, dziś spróbuje na tym lecieć

na tej stronie widzę fotki Sary i Tymka - świetni kibice

ja zdjęć nie zdążyłam zrobić, mały tak podskakiwał z tatą że ostatecznie trochę zupki na bodziaku wylądowało, bodziak do prania a mały w zastępczym wylądował bez barw narodowych
przy kolejnej okazji zrobię na pewno

zrobilam za to zdjęcie do dowodu, sama, wywołałam i wniosek na dowód tymczasowy już złożony

Zmalowana, gratuluje
Stary 2012-06-09, 10:59   #2636
brunetka2000
Zakorzenienie

hej
Ja z pytaniem
Od kilku dni zaczął boleć mnie nadgarstek, na pewno nie stłukłam nigdzie, żadne maści nie pomagają Wiem, że któraś też miała kłopot z ręką, co lekarz powiedział, albo przypisał ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:03   #2637
brumek
Zakorzenienie

Hej

A ja sie od rana biję z myślami, czy jechać też dziś na tę działkę czy nie. ładnie jest na razie, a tam moja rodzinka, więc miałabym towarzystwo i Tymek świeże powietrze. Bo mąż dziś cały dzień pracuje. Z drugiej strony nie chce mi się jechać znowu tych 60 km w jedną stronę. Poza tym zaczęło się chmurzyć... Potrzebuję kopa w tą albo w tamtą

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

ARMAGEDON.
Słuchaj, a może po prostu nowe miejsce, nowe łóżeczko i tylko to? Bo Tymek tak ma - jak śpi poza domem, to ... nie śpi wcale Nic innego mu nie dolega, tylko to. Dlatego boję się wyjazdu na wakacje z nim

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
1.gdzie było koko koko

2.dziś dwie pobudki ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii NIE CHWALĘ !!!!!!!!!!!!
1. Bo ponoć to plagiat i nie pozwolili...
2. No, jeśli mówisz, że to sukces, to brawo

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja znowu jestem z rytmu wybita, nic nie wiem co się dzieje u was
i to nie przez puzzle, które nabyłam

Cytat:
Brumek świetny kibic

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić.. zdałam wszystkie egzaminy koniec studiowania. Jeszcze tylko obrona i mogę iść zamiatać podłogi

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-06-09 o 11:04
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:03   #2638
zanetaa88
Zakorzenienie

Zmalowana piekę tak długo w 200 stopniach, żeby ser się fajnie zrobił. Dodaję zazwyczaj ser żółty starty na dole (pod nim oczywiście sos: ketchup+czosnek+oregano+b azylia) na to plastry szynki, papryka czerwona,ogórek konserwowy, pieczarki i na górę mozarella czasem dodam kukurydzy,boczku w plastrach ale im mniej tym lepiej bo wtedy nie puszczają dużo soków te składniki i pizza jest bardziej chrupiąca. Na sam koniec przed daniem do piekarnika posypuję oregano. Dobrze upieczona pizza po przekrojeniu na kawałki nie powinna się łamać ani tak wiesz wisieć jak ją bierzesz do buzi, powinna być sztywna

Stary 2012-06-09, 11:04   #2639
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
hej
Ja z pytaniem
Od kilku dni zaczął boleć mnie nadgarstek, na pewno nie stłukłam nigdzie, żadne maści nie pomagają Wiem, że któraś też miała kłopot z ręką, co lekarz powiedział, albo przypisał ???
Brunetko, Ania ma właśnie teraz takie kłopoty z ręką. I okazało się niestety że to zespół cieśni nadgarstka. Idź sprawdzić do lekarza, bo to dość poważna sprawa i trzeba leczyć.
Stary 2012-06-09, 11:13   #2640
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek wcześniej byliśmy u babci i jej nic nie dolegało... nie wiem może teraz jest bardziej "dojrzała" i więcej rozumie i się bała ? nie wiem... wiem że na pewno zęby jej dokuczają, bo ślini się strasznie i wkłada wszystko do buzi.Problemem było też to, że nie umiała zasnąć na noc było za jasno a u Nas zawsze rolety zaciągnięte,a tam tylko ręcznik mogłam zarzucić na okno w końcu jak zasneła to po godzinie obudziła się z rykiem i tak całą noc ryk,sen,ryk...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości