|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
trzydniówkę obie miały.
Gorączki nie ma... no i blednie- wczoraj nie pomyślałam,żeby ja wykąpa w krochmalu, ale dzis rano to zrobiłam i to cos zbledło trochę. Jeszcze wieczorem powtórze- bo to nie wygląda jak potówki(za duże) a one faktycznie sporo sie pocą... Marinka oby nie szkarlatyna, ale obejrze jej język. Zachowuje się normalnie
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Lili nie, nie musi byc w sloncu.
Bella u nas przy szkarlatynie byla inna wysypka. |
|
|
|
#4443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie pisze ostatnio, bo patrz tekst powyzej czegos takiego jeszcze nie przezylam, Blana jest nie do wytrzymania, Klara nie lepiej ![]() jeszcze TZ pojechal do Wawy na delegacje, ech.... moze wieczorem nadrobie ostatni tydzien ![]() Skladam tylko zalegle zyczenia urodzinowe Dominikowi i Zuziakowi - wszystkiego naj naj najlepszego dzieciaczki klaski : |
|
|
|
|
#4444 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale
ze mnie..sto latek Zuzanno samych radości dzieciństwa i mnóstwa zabawek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to nie typowe potówki wiadomo ale może reakcja skóry na wysoką temp i nadmierną potliwość? te krostki są jakieś wystające ponad skórę czy tylko takie plamki? są rozlane nieregularne czy bardziej okragłe? bo zdjęcie słabej jakości i nie widać..
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
jednak wygląda na to,że od przegrzania
na szyjce zginęło, brzuszek blednie po woli- no bo tak jest jak nie ma się w samochodzie klimy:/
Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. Edytowane przez bella7 Czas edycji: 2012-07-01 o 19:21 |
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze napki w bodziakach z biedry się nie urwały, ale strasznie mocno trzymaja, jak odpinam to sie boje że wyrwe z korzeniami ![]() Uuuuhhh to dobrze! |
|
|
|
|
#4447 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() ja jak zwylke bez czasu wolnego, teraz powolutku sobie was poczytuję... Telik i isiaok - 15 we wtroek mi pasuje (chyba, że już nieaktualne - czytam dalej) Ale nie mogę się doczekać Zaczęliśmy urlop a mój mężulo zaniemógł - chyba ma lekki udar cieplny ma gorączkę i głowa go boli . Teraz się w wannie schładza....Idę kłaść małą spać |
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętamy
![]() Co u Ciebie? Ellika niech mąz się kuruje
|
#4450 |
|
Raczkowanie
|
Mam wielki problem. Asia od wczoraj rana ma prawie 40 stopni goraczki. Widziało ją dwóch pediatrów, żaden nie wie co to. Daje jej duzo pic i schładzam kapielami i okładami. Ale teraz juz nawet to nie działa. Innych objawów brak.
Trzydniówka? dzis po obudzeniu miała 37,1, po godzinie 39,5. teraz 39,9. Dodam, ze rano temperatura byla nizsza mimo, ze od paru godzin byla bez przeciwgoraczkowych srodków. Czy temp przy trzydniówce spada czasami. Przepraszam, ze haotycznie i tylko o sobie ale mam mała na rekach a Wy jestescie skarbnica wiedzy. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- bella przechodziłas to podwójnie. Jak to było u Ciebie?
|
#4451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nataszkaaaa widzę Cię!!!! Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-07-01 o 21:42 |
|
|
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
Rysiki ja bym obstawiala ta slawetna trzydniowke, skoro reszta ok i lekarze wykluczaja inne choroby.
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam,że dziewczyny zachowywały się normalnie w dzień, tzn bawiły sie itd. U Lilki temperatura była wysoka prawie cały czas a u Leny nie dochodziła do 38,5 ... I rano faktycznie była nizsza a później rosła bardzo szybko jak u Twojej Asi.
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
ZUZIA
100 LAT!!!!!!!!!! Cytat:
uff dziwnie to wyglada - pierwszy raz widze Witam sie, ja tak pobieznie znowu i to co wylapalam. u nas od czwartku grille az do dzis Tata mial wczoraj zbaieg, dzis lezy plackiem pod kroplowka (zrobili gastroskopie i zalozyli sonde przez brzuch). my wczoraj odwiezlismy brata z rodzina do Pyrzowic i skoczylismy do Ikei. Takie drobiazgi tylko kupilismy. Pozniej do taty domu pojechalam pozbierac rzeczy brata co zostawil i do domu na imieniny TZ wujka, a pozniej szwagierka szwagrowi zrobila grilla urodzinowego byly tance, prawie cala nasza paczka byla rano ledwo sie dobudzilam, ale wyskoczylam do taty, po zkaupy i w poludnie przyjechala kuzynka TZ z UK ze swoim facetem i dzieckiem i rodzicami do nas i dzieciaki taplaly sie w basenie, a my siedzielismy grillowalismy. Pozniej kumpela dolaczyla z mezem i dzieckiem. A jutro juz do pracy - po tyg urlopu do tyrki a ponizej zalaczone fotki z basenu dzieciakow
|
|
#4455 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki kochane. Ale jeżeli w tej chwili jest 40,3 st. powinnam jechac do szpitala? a jeżeli nie, to kiedy powinnam to zrobic?
|
|
#4456 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
rysiki nie pomoge odpukac moja nie miala takiej goraczki. Ja bym zadzwonila po lekarza.
|
#4458 |
|
Wtajemniczenie
|
Rysiki czym mierzysz i gdzie?
Ja pewnie zadzwonilabym na pogotowie. |
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej takim najzwyklejszym jak się potwierdzi to jedz do szpitala ![]() najlepsze na temp są czopki albo mieszanie dwóch syropków bo wtedy większe prawdopodobieństwo że któryś składnik zadziała. |
|
|
|
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
Rysikui- ni to Asiunie dopadlo
zdrówka Isiaok. Ellika - tez nie mogę sie doczekać spotkania, spotykamy sie na rynku? Bo bajkolandia ńie jest w samym rynku tylko kawaleczek dalej. Tak wogole byliśmy tam wczoraj z Jasiem. Chciałam zobaczyc jak zareaguje. Było calkiem fajnie chociaż przyzna myślałam ze jest ładniej ale Jaskowi sie podobało. Wysle wam nr tel na pw. Ellika kochana a ja Cię chyba jeszcze nie widziałam ?? Mam nadzieje ze sie rozpoznany ![]() Brumku - gdzie jesteś ?
|
#4461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tam trzeba w skarpetkach? Super Teliczku,że wszystko sprawdziłasbella Dobrze,że to tylko potówki rysikinie pomoge, lepiej zadzwon na pogotowie carmelanam nie wyskakuja wentyle ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- brumek Niemożliwe,że zostaliście na jeszcze jedna noc...
|
|
|
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłąm ostatnio w takie sytuacji z moim młodym w nocy na pogotowiu i dowiedziałąm się tylko, że mam mu dawać czopki na zbicie, więc bez sensu było w ogóle tam jechać.
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
Rysiki jak Asia teraz ??
Podawaj na zmiane paracetamol i ibuprofen. Powinno zbić. Moze kąpiel Jej zrób. Nalej wody mniej wiecej o podobnej temperaturze co ma Asia i niech polezy i "stygnie" razem z woda. U nas przy trzydniowce temp skakala jak szalona. Potrafiło w godzinę z 37,5 na prawie 39 podskoczyc. Ide czasu juz sie utrzymuje ta temp ???? |
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, żyję (chociaz ledwo, ledwo), spróbuję nadrobić, ale nie wiem, czy dam radę, bo tak zmęczona w życiu nie byłam. Spałam w nocy całe 2,5 godziny
![]() Z miłych rzeczy to, że Tymek w weekend miał inaugurację baseniku ogrodowego i mu się podobało
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski.
Słuchajcie u mnie jakiś pogrom, niech ktoś odgoni te złe moce. Byłam wcz u promotorki, szlak mnie trafia. Zmieniła jej się koncepcja pracy i znowu mam wszystko poprawiać inaczej Do tego, ona chce żebym ja się broniła uwaga 14 lipca bo jest termin Sara w nocy mało sikała, naprawde malutko mimo że wieczorem jadła i w nocy też. Rano siuśki były mega żółte na pampku. Ja oszaleję. Ze mną nie wiadomo co.....do duszy takie życie ja się wszystkim przejmuję.Zmalowana obroniłaś się! Wow, czego sie nie chwaliłaś zazdroszczę mega!Kolina udanych wakacji, myślę ze tż sfolguje trochę. Rysiki jejku ja bym jechała na izbę. Emisia w szpitalu, o nieee. Coś wiadomo dzisiaj nowego? Piękne zdjęcia i tort Sarenki. Wyć mi sie chce, no nie wiem w co mam ręce włożyć.
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
patik nie obroniłam się
![]() współczuje Ci promotorki, ja na szczęście mam równą babeczkę. Sama mi skracała plan pracy żeby mogła to ogarnąć przy małym dziecku ![]() Bry laski
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Rysiki daj znac co z Asią... Patik masz pełne prawo byc wściekła, wyskoczyła jak poparzona z tym terminem. A my byliśmy u pediatry, to pokrzywka na bank o podłożu alergicznym- tylko kurde na co? Mam dalej dawac wapno, kapac w krochmalu i smarowac fenistilem...
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamolinki
na początek spóźnione, ale najszczersze buziaki i życzenia urodzinowe dla Zuzy i dla pozostałych solenizantów również buziaki od ciotki i Hanysy wszystkim chorującym dzieciaczkom i mamusiom dla tych przed obroną mocne kciuki!!! dacie radę dziewczyny nadrobiłam szybciutko wiadomości z weekendu. my odpoczywaliśmy nad morzem. ależ pogoda dopisała...cudnie było. Hania w morzu zakochana i chyba pół plaży wyjadła a teraz wracam do rzeczywistości. i do pracy...a weny nie mam. jeszcze w dodatku myślę, jak niania z Hanią sobie radzi. jak wychodziłam to był ryk.... dla tych, które pytały odpowiadam: niania wyjdzie porównywalnie jak za żłobek. jakieś 100 zł drożej, ale jak bym liczyła wydatek na paliwo, żeby dojechać do żłoba to wyjdzie na jedno. póki co przychodzi na ok. 7 godzin. |
|
|
|
#4469 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Przeczytałam ![]() I po pierwsze: Zuzaczku - sto lat z okazji pierwszych urodzin, piękny blondasku I Dziubeczkowy Szybku-Denisie - sto lat nasz najdroższy łobuziaku No ba! Pytałam o Ciebie parę razy. Raz nawet wpadłaś i potem zaraz zniknęłaś ![]() Cytat:
Coś Ty? ![]() Ale wielki basen U nas tak samo w weekend było ![]() Tu Teliczku ![]() Cytat:
Dzięki za myślenie o mnie, dziewczynki Już się znalazł Cytat:
![]() Szał Super ciuszek Cytat:
![]() Cytat:
Mamy cały czas (już prawie 3 miesiace chyba) 8 ząbków. Teraz dopiero te 4 wyłażą. Cytat:
Cytat:
![]() Brawo ![]() Co się odwlecze... ![]() Cytat:
![]() A my spędziliśmy super miły, upalny weekend. Z małym wyjątkiem - nocą Tymek wstał o 3.30 i koniec spania (a wczesniej o 12 i 24 się przebudzał na trochę z płączem). Więc spałam 2,5 godz. POtem jeszcze go ululałam na godzinkę o 6, ale sama już nie zasnęłam. A o 7 moja ciocia zaczęła odkurzać i go obudziła ![]() Imieniny mojej mamy w sobotę bardzo się udały. BYło ze 30 osób. Tylko teściowa mnie nieco wkurzyła. Wiecie, ze oni w sumie siedzili przy stole z innymi gośćmi w sumie ze 20 minut. A tak to na podłodze, na tarasie z Tymkiem. To niegrzeczne po prostu. Poza tym nie lubię, jak go teściowa traktuje - jak maskotkę. I nie jest to moje wrażenie, bo wieczorem moja ciocia, która pierwszy raz w życiu widziała Tymka i teściówkę na raz powiedziała mamie, że nie daj Boże żebyśmy zostawili, kiedyś Tymka z teściami choć na godzinę, bo ona go zamęczy. Bo własnie bawi się nim jak zabawką, zupełnie nie zwracając uwagi na jego potrzeby. Ona nawet się do niego nie odzywa. Tylko łapie na ręce i nosi, nosi, nosi. No i jak tylko ktoś inny na sekundę go brał, to biegła (dosłownie!) i zabierała ![]() Wiem, ze w gruncie rzeczy bardzo dobra kobieta, ale w tych kwestiach mnie denerwuje i nie potrafi się zachować...
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-07-02 o 10:51 |
||||||||
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

. AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa! !!
klaski :
:dziekuj e:
)
ze mnie..

zębole
ma gorączkę i głowa go boli . Teraz się w wannie schładza....

12.06.2010

zazdroszczę mega!

same antybiotyki drogie...