Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 21:38   #1591
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Twardy zawodnik
Nie chodzi na pewno kikla naszych maluszków, nie przejmuj się
Krystianek przesypianie podróży ma po tatusiu mój Tż jako dziecko przespał całą droge ze Śląska na Mazury
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

[LEFT]vaniliova mój B też jeszcze nie chodzi
ale uważam że to dobrze on raczkuje i będzie miał silniejsze mięśnie
on by już chodził zrobi kroczki ale jak kuma że idzie do siada]
Krystianek też raczkuje a jak zrobi pare kroczków to też siada boją sie Ci nasi synkowie a Twój starszy synek kiedy zaczął chodzić ?
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Mój z początku czerwca a nie chodzi. Absolutnie się tym nie martwię. Lekarka ( i inna druga ) mówią, że to normalne
No właśnie ja sie boje że lekarka znowu karze nam iść na rehabilitacje ale uspokoiłaś mnie troche
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

u nas urodzinki Julci jutro i dzis przygotowania pochawalę się Wam moje dzieło
Taki śliczny że szkoda jeść
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek z początku sierpnia co prawda ale też nie chodzi jeszcze.
]
To do roczku jeszcze może zacząć
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Vaniliova - nie martw sie chodzeniem Krystka - to nie jest zaden wyscig, a kazde dziecko i tak kiedys stanie na nozki)
ale czy Blaneczka bedzie chciała takiego kawalera co nie dość że nie chodzi to jeszcze twierdzi że kotek robi hau hau
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Hania dzisiaj obudziła się o 6.20, a ja nieprzyzwyczajona do tak wczesnego wstawania mówię do niej: Hania połóż się. Ona na mnie włazi zaczepia, a ja na to :Hania nie wiem jak Ty, ale ja jeszcze śpię. Mała usiadła, pomyślała i na cały głos krzyczy BABA.

Mama się uparła, żeby podciąć Hani grzywę, ja powiedziałam, że się nie podejmuję, więc ona wzięła nożyczki i zaczęła. Zrobiła Hani takiego "schoda", że sie przeraziłam i przejęłam ster. Udało się zrobić prostą grzywkę, ale Hania teraz wygląda jak giermek.:

Krystianek te żjuż ma ścięte włoski
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

A chodzeniem się nie przejmuj, Krystianek ma jeszcze czas
:

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziękujemy za komplementy, ale jak to mówią lepiej nie chwalić. Otóż zaraz jak wam napisałam, to tej samej nocy Idę chyba strasznie brzuszek bolał. Okropnie płakała. Coś strasznego. Nawet nie jestem do końca pewna czy to brzuch, ale wydawał się twardy, a po espumisanie poszły pierdy. Noc (druga z rzędu) skreślona, bo później nie mogłam zasnąć. Powiem, wam, że to coś strasznego jak dziecko tak cierpi. Co chwilę zerkałam na zegarek i zastanawiałam się kiedy jechać/dzwonić na pogotowie.

[/COLOR]Vanilowa - Ida jeszcze nie chodzi sama. Zrobi do 4 kroczków. No i przy meblach chodzi. A Krystek nie chodzi w sensie sam, czy zupełnie, nawet przy meblach?
Biedna Ida
Przy meblach Krystianek chodzi , trzyma sie czasem tylko jedną rączką ale sie trzyma
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej
przepraszam ,że ogólnie i hurtowo
dla solenizantów mnóstwo

u nas jazda bez trzymanki

maly od kilku dni jest marudny, non stop by na mnie wisiał a jedyną jego zabawą jest chodzenie z naszą asekuracją , nie zajmie się sam , nie zabawi
idą mu naraz 4 czwórki

cała reszta bez zmian, stąd dołek coraz głębszy...

Jestem w szoku wszystko mi zacytowało

Witam ostatni raz z Kudowy jutro rano jedziemy do domu

Dla dzisiejszych solenizantów BlankaTymek

Filipek

Wszystkie fotki
Telik fajne okularki
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 21:50   #1592
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Hejeczka

Byli dziś u nas znajomi z 2,5 letnim synkiem (zresztą moim chrześniakiem ). On jest boski! Grzeczny, sympatyczny i pięknie, wyraźnie, poprawnie mówi, używając takich mądrych słów, że aż mi kopara opadała I co najfajniejsze bawił się z Tymciem Wczoraj dziewczynka w tym samym wieku miała go w nosie, a dziś Maksio siedział z nim na podłodze, opowiadał różne rzeczy, proponował mu zabawki, pytał czy może bawić się jego rzeczami Trochę był niepewny, jak Tymuś piszczał zamiast odpowiadać, ale generalnie super razem wyglądali. Bo Tymuś siedział przy nim jak zaczarowany. Całe popołudnie dziecka nie miałam

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Jestem Brumciu Juz mi lepiej.... mialam wczoraj gorszy dzien i tak sie to zebralo razem.
Dzis za to poprawilam sobie humor zakupami (na rynku bylismy). Kupilam dla Wiki krzeselko do karmienia (mathercare) za UWAGA: 1.50 Ł pachacz za 5 Ł taki z bajerami i dwie maskotki po 20 pensow. Krowa i prosiaczek (jak zobaczylam tego prosiaczka to od razu Brumku o Tobie pomyslalam) pozniej Wam pokaze jakie milusie sa
teraz pije kawke a reszta spi....
Dobrze że lepiej. Ale i tak mam wrażenie, że od kilku tygodni jesteś smutniejsza, taka przygaszona...
A prosiątko pokaż, pokaż

Cytat:
maly od kilku dni jest strasznie marudny, non stop by na mnie wisiał a jedyną jego zabawą jest chodzenie z naszą asekuracją , nie zajmie się sam , nie zabawi
idą mu naraz 4 czwórki
No to trudno się dziwić że marudny
Obje jesteście biedni

Cytat:

I dla dzisiejszych Tymonka i Blanki

Cytat:
Dziękujemy za komplementy, ale jak to mówią lepiej nie chwalić. Otóż zaraz jak wam napisałam, to tej samej nocy Idę chyba strasznie brzuszek bolał. Okropnie płakała. Coś strasznego. Nawet nie jestem do końca pewna czy to brzuch, ale wydawał się twardy, a po espumisanie poszły pierdy. Noc (druga z rzędu) skreślona, bo później nie mogłam zasnąć. Powiem, wam, że to coś strasznego jak dziecko tak cierpi. Co chwilę zerkałam na zegarek i zastanawiałam się kiedy jechać/dzwonić na pogotowie.
A wczoraj nie było okazji sprawdzić czy powtórzy chodzenie spać, bo miałam gościa i Ida zasnęła mi na rękach w trakcie wizyty.

Swoją drogą, zastanawiam się nad przyczyną tego bólu brzucha. Czy dajecie swoim dzieciom świeże ogórki? Wiem, że są cieżko-strawne, a Ida tego dnia ukradła mi pół ogórka ze stołu i zjadła....
Ojej, ale ją musiało mocno bolec
Ja ogórka w zasadzie nie daję jeszcze, bo zapomniałam tzn. spróbował chyba ze dwa dni temu dwa plasterki, ale jakoś mu nie podeszły, bo nie prosił o więcej...
Stary 2012-07-22, 21:58   #1593
aania_20
Zakorzenienie

Jestem mamuśki kochane. Nie pisałam żeby wam nie smęcić, już troszkę lepiej. Dziękuje że pytałyście

Zaległe STO LAT dla Sary, Juleczki, Hani
i dla Tymona i Blanki :

Cytat:
(Aaniu, Ty specjalnie przed spotkaniem się nie goń- to nic pilnego).

Niestety raczej nie będę. Za tydzień pewnie w rejonie Ikei będę codziennie, w tym tyg. wątpię, chyba że we wtorek na szybko Jeśli wcześniej Brumek nie będzie, to oczywiście kupię

Cytat:
Projekt mamy ten http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...844d799c5,2273 z naszymi drobnymi przeróbkami typu dwustanowiskowy garaż, pokój nad garażem, zmiana miejsca kotłowni itp

świetny!

zazdroszczę po cichutku My może w trakcie urlopu TŻ dopiero z papierami ruszymy...

Cytat:
Miałam nie chwalić, ale.... jestem pod takim wrażeniem, że muszę się podzielić. Ida poszła dziś sama spać. Bawiłyśmy się, nagle poszła do sypialni, weszła na łóżko przykryła się kocykiem, wsadziła sobie smoczek i... 10 min później już spała.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Czy jest jakieś jeszcze dziecko lipcowe które nie chodzi ???

moje nawet czerwcowe, a sam nie pójdzie Przy żyrafie, przy meblach, za rękę goni jak szalony, sam się nie odważył jeszcze.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Jestem ale mam zgona dziewczyny. Dostalam jakies cholerne lekarstwa, po ktorych nawet prowadzic nie powinnam. Super sie czuje, nie powiem.
Wybaczcie ale nie doniose sie do żadnych postow.
zdrówka!
Jak dziś się czujesz?

Cytat:
3. Mój mąż całe dzieciństwo miał na podwórku ksywkę Garnuszek, bo go ojciec tak idiotycznie obcinał

Cytat:
hej
dla solenizantów mnóstwo

maly od kilku dni jest strasznie marudny, non stop by na mnie wisiał a jedyną jego zabawą jest chodzenie z naszą asekuracją , nie zajmie się sam , nie zabawi
idą mu naraz 4 czwórki

dziubasku, trzymaj się!!

Wczoraj mieliśmy małą imprezkę, miał być grill, w końcu pogoda plany popsuła, siedzieliśmy w domu. Ale taka grupa,. przy której nie może być inaczej, niż suuuuper, i tak właśnie było.
A dziś pojechaliśmy do teściów, mały z dystansem, na koniec dopiero dał całuska, ale na ręce nie poszedł
Strasznie całuśne to moje dziecko, moje przyjaciółki jak zobaczy to zaraz chce całować, w sobotę co chwilkę musiał robić rundkę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 22:02   #1594
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystianek przesypianie podróży ma po tatusiu mój Tż jako dziecko przespał całą droge ze Śląska na Mazury

Dla dzisiejszych solenizantów BlankaTymek
Pozazdrościć takiej cechy - podróż się nie dłuży

za życzenia
Stary 2012-07-22, 22:03   #1595
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Mam nadzieje ze teraz mi nie skasuje
Jula i Hania sto lat dziewczynki

Brumiątko wielki buziak na miesiąc przed pierwszymi urodzinami

Ostatnie dni jesteś niemowlaczkiem
I dla Blaneczki tez buziaczek

Dziubku

Natka a nie piszesz co u was
Brumeczku jak ten czas leci
Nasże dzieci koleguja sie z innymi
Fajnie ze Maks taki towarzyski to chyba nieczeste w tym wieku

A my z Jachem dziękujemy za miłe słowa

Wizytę w zoo przelozylismy b pogoda średnia
Za to pojechaliśmy na basen
Potem na pizze( dieta)
A na koniec do znajomych na lody( dieta!!!)
Moje dziecko schowalo sie pod ławeczce ( taka gimnastyczna) u tych znajomych i zrobił taka kuuuupę ze załatwił i body i spodnie
Stary 2012-07-22, 22:07   #1596
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
1. Jestem mamuśki kochane. Nie pisałam żeby wam nie smęcić, już troszkę lepiej. Dziękuje że pytałyście

2. Zaległe STO LAT dla Sary, Juleczki, Hani
i dla Tymona i Blanki :

3. Wczoraj mieliśmy małą imprezkę, miał być grill, w końcu pogoda plany popsuła, siedzieliśmy w domu. Ale taka grupa,. przy której nie może być inaczej, niż suuuuper, i tak właśnie było.
A dziś pojechaliśmy do teściów, mały z dystansem, na koniec dopiero dał całuska, ale na ręce nie poszedł
Strasznie całuśne to moje dziecko, moje przyjaciółki jak zobaczy to zaraz chce całować, w sobotę co chwilkę musiał robić rundkę
1. I tak się trochę martwię, co się złego wydarzyło... :galsiu:
2.
3. Ale zawodnik Umie się ustawić w życiu

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. Brumiątko wielki buziak na miesiąc przed pierwszymi urodzinami
Ostatnie dni jesteś niemowlaczkiem

2. Brumeczku jak ten czas leci
Nasże dzieci koleguja sie z innymi
Fajnie ze Maks taki towarzyski to chyba nieczeste w tym wieku

3.Moje dziecko schowalo sie pod ławeczce ( taka gimnastyczna) u tych znajomych i zrobił taka kuuuupę ze załatwił i body i spodnie
1. Dziękujemy równie wielce
A z tego, że to ostatnie dni chce mi się wyć Z jednaj strony pękam z dumy, że on już taki duży i tyle umie, z drugiej żal mi każdej chwili która minęła. Ale co ja Ci będę tłumaczyć, pewnie masz podobnie
2. j.w.
3. zaznaczył swój teren. Raz a porządnie
Stary 2012-07-22, 22:11   #1597
alibany
Rozeznanie

Witam!
Znowu zostałam slomianą wdówką, do tego z mega mega mega absorbującym dzieckiem, które nie pozwoli mamusi odspanąć nawet na minutkę za dnia, a wieczorem przez dobrą godz. mimo zmęczenia nie zamierza usnąć

Dla Julii i Haneczki wszystkiego słodziachnego z okazji urodzin!!!
Dla Tymka i Blanki za miesiąc i Wy świętujecie

Patik super, że imprezka sie udała, biedna Sara z tymi zębami.....

dziubek
tulę wirtualnie

natka przypomniało mi się a propos teścia..... Mój był identyyko!!!
gdy my sie budowalismy on swoim znajomym opowiadął, że to on się buduje, każde szczegóły budowy im relacjonował jako swojego domu Tylko jego udział w tej budowie kończył się tylko na gadaniu, zresztą tak jest do dziś....ale już nie zwracamy na to zbytnio uwagi, bo ten typ tak ma i na starość się go nie zmieni......

Ala za ogórka dałaby sie pokroić. Dostaje trzęsiawki gdy go widzi!!! Nie widzę, by coś jej z tego powodu dolegało, aczkolwiek przed zaśnięciem mam wrażenie, że męczy ją brzuszek....ale za dnia potrafi zjeśc dużo różności, że ciężko mi stwierdzić od czego to może być.....obstawiam też cały czas bebiko, które ewidentnie ją zatwardza, muszę kombinować z jej jadlospisem tak, by było coś na rozluźnienie.....
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 22:26   #1598
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Szybki melduneczek z Krakowa!

I ogromne buziaki dla roczniakow i swietujacych miesiecznice!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 22:27   #1599
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
hej
dla solenizantów mnóstwo

idą mu naraz 4 czwórki

Naraz
to się dziwię, żę mamy-cycuś się zrobił.
Ja marudzę jak mnie jeden ząb boli, a co dopiero 4 !
Co prawda one wychodzą ale ból podobny

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
u mnie były takie po 49zł i 79zł
ale ja nie kupuje bo młody się boi chodzić ma jedne sandały i na tym koniec
ma bardzo małą nogę 18

B przez cały dzień spał ok 15min w aucie i nie chce spać
U mnie UWAGA aż 1 para przeceniona była, którą kupiłam przed tą całą akcja 2 pary kupujesz 3 gratis....

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Ala za ogórka dałaby sie pokroić. Dostaje trzęsiawki gdy go widzi!!! Nie widzę, by coś jej z tego powodu dolegało, aczkolwiek przed zaśnięciem mam wrażenie, że męczy ją brzuszek....ale za dnia potrafi zjeśc dużo różności, że ciężko mi stwierdzić od czego to może być.....obstawiam też cały czas bebiko, które ewidentnie ją zatwardza, muszę kombinować z jej jadlospisem tak, by było coś na rozluźnienie.....
Moja ma jakieś krostki nie liczne,ale są i też nie wiem z czego
Tak samo jak u Ciebie zjada tyle różności w dzień, że nie jestem wstanie wyłapać skąd to się wzięło...

NA rozluźnienie stolca polecam jabłko,arbuz, śliwki

Idę spać

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 22:28   #1600
Zmalowana
Zakorzenienie

alibany mój też się trzęsie na widok ogórasów. W każdej postaci, kiszone, surowe, małosolne

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2012-07-22 o 22:30
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 22:39   #1601
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
I ogromne buziaki dla roczniakow i swietujacych miesiecznice!

Cytat:
Stary 2012-07-22, 22:51   #1602
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Najlepsze życzenia dla współsplenizantów

na szybko wklejam zdjęcia z imprezki udało się fajnie, Julcia dostała rowerek podobny do takiego co ma Julek i klocki Wader takie od roku duże w sam raz do gryzienia i parę innych rzeczy

poniżej foty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04022zmn.jpg (59,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04024zmn.jpg (33,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04025zmn.jpg (43,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04028zmn.jpg (41,7 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04041zmn.jpg (25,1 KB, 44 załadowań)

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 23:18   #1603
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

Dla Julii i Haneczki wszystkiego słodziachnego z okazji urodzin!!!
Ale ze mnie

Julia i Hania wszystkiego najlepszego z okazji PIERWSZYCH urodzinek

Tymuś
i Blanka

wklejam filmik, Brumku obiecany prosiaczek w roli glownej
http://www.youtube.com/watch?v=QQ-W-Ym-5YM

Beata sliczne zdjecia, widac ze urodziny sie udaly

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-07-22 o 23:25
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 00:32   #1604
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
na szybko wklejam zdjęcia z imprezki udało się fajnie, Julcia dostała rowerek podobny do takiego co ma Julek i klocki Wader takie od roku duże w sam raz do gryzienia i parę innych rzeczy
poniżej foty
Piękny ten tort. I w ogóle pyszności na stole Ty Beatko jesteś tak bardzo dziewczęca, ze a mi miło na Ciebie patrzeć A co to za mała kuzyneczka siedzi obok Julci?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Tymuś
i Blanka

wklejam filmik, Brumku obiecany prosiaczek w roli glownej
http://www.youtube.com/watch?v=QQ-W-Ym-5YM

Prosiak jest świetny, taki zadziorny Wiki to chyba będzie pogromcą dzikich zwierząt, sądząc po tym, jak je rozstawiała po kątach
Stary 2012-07-23, 05:44   #1605
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Przesyłam zdjęcia Julci, Mateuszka i wózka

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny, wiecie co, jestem przerażona. Właśnie umyłam łeb i mi włosy dosłownie garściami lecą. Aż się boję czesać, boję je myć itp, bo zawsze mam cały czarny pukiel w ręku.
Nie miałam tak, mam od ok m-ca. A niby biorę skrzypowitę już 2 miesiące...
Boję się, że zostanę łysa.
witam w klubie.. mnie tak samo lecą strasznie.. po myciu nad wanną czesze bo tak to byłyby wszędzie na podłodze...

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
tort Julka
cudowności - bardzo pomysłowy

super fotki z urodzinek
Cytat:

Przepiękny! Tort marzenie - ozdobny, ale delikatny Powiesz krok po kroczku jak robiłaś
I czy góra jest przewidziana do jedzenia, czy będziesz zdejmować przed krojeniem?
tak na szybko odpowiadam - cały przewidziany do jedzenie, dekoracja z masy cukrowej zrobiona wycinana wykrawaczkami do lukru plastycznego - motylki w 3 rozmiarach i margerytki w 4 rozmiarach. - lukier plastyczny tylko na wierzchu bo cały byłby zbyt słodki, boki obsypane kokosem, miał być zielony kokos na bokach ale w sklepie nie było a barwniki do ciasta to zielony i fiolet - i kwiatki wyszły taki lila róż - bo różowego nie mogłam kupić nigdzie.

Cytat:
Piękny ten tort. I w ogóle pyszności na stole Ty Beatko jesteś tak bardzo dziewczęca, ze a mi miło na Ciebie patrzeć A co to za mała kuzyneczka siedzi obok Julci?
to nie kuzyneczka tylko mała sąsiadka nasza, ma 2 latka i Julcia uwielbia się z nią bawić razem - bardzo grzeczna dziewczynka.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-07-23 o 05:46
Stary 2012-07-23, 06:16   #1606
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
Przepraszam,ze się nie odniosę ale jakas rozbita jeszcze jestem

Więc buziaki dla naszych Rocznych Dzieci0 i za miesięcznice

U nas o niebo lepiej-dziewczyny zdrowsze, Lenie przebiły się wszystkie czwórki a Lili została jedna, nie przebita... aż sie kłów teraz boję.

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ----------

Beatko ale tort CUDO, ja tak nie umiem.
Stary 2012-07-23, 09:01   #1607
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

hallllo? śpicie?

Stary 2012-07-23, 09:14   #1608
Lili 83
Zakorzenienie

Wiktoria chciała zwierzątka na dwór wyprowadzić (wyrzucić )
filmik fajnie zrobiłaś.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Wczoraj mnie nie było
ale spóźnione życzenia urodzinowe dla Hani i Julci
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 09:21   #1609
patik87
Zakorzenienie

Hej.

...
Nie wiem co napisać.
Beata jeszcze raz powiem ze tort super.

Humor wisielczy.
Sara pół nocy jęczała przez sen, smarowałam dentonoxem nad ranem i usnęła. Nie wyspana jestem. Bu

Nienawidze tej baby
Stary 2012-07-23, 09:39   #1610
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Na Stansted
Ale jestem podjarana , nie widziałam ich od 11 grudnia..

Trzymajcie kciuki za szczęśliwy lot w ogóle to ich pierwszy lot samolotem, pierwszy wyjazd za granicę..
To ja swoich dłużej nie widziałam, od września.
Cytat:
Odrywa się po całej kromce i się je

No to ulżyło , że wszystko w porządku
`a co do tego zwolnienia, to jakie masz za, a jakie przeciw? Bo rozumiem, że za jest przemęczenie i chęć odpoczęcia już. A przeciw?

Pojechaliśmy wieczorem do sklepu, gdzie mają wystawione smart trike'i, zeby Tymuś sobie sam kolor wybrał Położyliśmy go na podłodze kilka metrów od rzędu rowerków i pognał od razu do ... zielonego Potem jeszcze dwa razy eksperyment powtórzyliśmy w różnych konfiguracjach i zawsze szedł do zielonego, a na krowę spojrzał krótko tylko raz Więc chyba postanowił. Nie powiem, że po mojej myśli, ale cóż...

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Jutro i pojutrze mamy znajomych. Ciasta już zrobione, kompocik ugotowany, owoce kupione, jutro jeszcze zakupy na obiad jakiś. Choć nie mam pomysłu jaki
A masz na swoim blogu przepis na ten chleb? Wcześniej nie wydrukowałam sobie przepisu i teraz już nawet nie pamietam jak się go robiło

Tak dokladnie za zwolnieniem jest chęć odpoczynku, wyspania się ( jak się da)itd., natomiast przeciw to, że dopiero leci 6 miesiąc i chciałabym pociągnąć jeszcze miesiąc. Kiedyś z resztą rozmawiałam z kierowniczka i Jej powiedziałam, że od września bym szła na zwolnienie(tak też ma przyjść moja zastępczyni) jeżeli wszystko będzie ok.
I tak wstępnie podjęłam decyzję, że narazie nie idę na zwolnienie- pójdę na urlop od 13 sierpnia, a potem prawdopodobnie odrazu na zwolnienie i będzie ok.

Fajny mieliscie pomysł z tym, żeby Tymek sam sobie wybrał rowerek

Przeczytałam, że spotkania ze znajomymi udane Super
A na e-maila mi odpiszesz?

Witam.

Składam zaległe urodzinowe życzenia dla Sary i Julci
Patik- super, że masz już za sobą tą imprezę-pochwal się, co dostała Sara? i czekamy na zdjęcia oczywiście.

Beatka-PIĘKNY tort, jeszcze raz ubolewam, że mieszkasz tak daleko odemnie juz bym Cie prosiła o zrobienie takiego cuda nie mówiąc już o zaproszeniu na urodziny
Taką masz sliczną, dziewczęcą buzię( co z resztą Brumek trafnie zauważyła) A Juleczka taka panieneczka słodka

To krótki opis weekendu:
W sobotę jeździłyśmy z Julką po sklepach - kupiłyśmy między innymi tę deskę na sery, odwiedziłyśmy prababcię Julci i ogólnie raczej odpoczywałyśmy( w piątek porobiłam ,,grubsze" rzeczy). Wieczorem pojechaliśmy jeszcze wszyscy na zakupy i koniec dnia.
A w niedzielę rano poprasowałam, a potem pojechaliśmy na działkę rozkładać taki pawilon/namiot ze ścianami- zobaczyć czy wszystko jest ok-bo pod nim beda urodziny Julci na działce no i po sprawdzeniu i zapakowaniu spowrotem do pudła pojechaliśmy do teściowej na obiad. Wieczorem P. poszedł na noc, a ja z Julcia spacerek
Nocka dzisiaj kiepska

Wiecie co ja zobaczylam w piątek wieczorem w buzi Julci? Czarno-bordowo-sine dziąsełko tylko w miesjcu górnej 4-bardzo napuchnięte i wypchnięte, ale zęba nie czuć. Odrazu siadłam na kompa, google i to jest podobno krwiaczek/sinak, który może się pojawić przy wychodzeniu tych ząbków. Wasze dzieci też tak miały?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:50   #1611
Zmalowana
Zakorzenienie

U nas też był krwiak na czwórce taki aż bordowo-siny :/

Dzień Dobry,
kumpela uraczyła mnie cukiniami i co ? Siedzę i marynuje w zalewie musztardowej. Zostało mi jeszcze i chyba zrobię z nich dżem
Ale ze mnie kura domowa..

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:56   #1612
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja kupiłam cukinie i jutro zrobię leczo

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:56   #1613
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
to mi ulżyło, że to normalne

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-23, 11:00   #1614
83monia
Zakorzenienie

ja po urodzinach kingi. nie daje zdjec... bo ne mam. robili inni i na moim aparacie są zaledwie 2 zdjecia. ale ogolnie i pogod i goscie i zarcie super!!! nawet tort sie udał, chocicaz ja amło takie rzeczy robie i nie umiem nawet.

nadrabiam...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:08   #1615
Oliweczka1985
Zakorzenienie

A ja cukini mam DOSYĆ!!! Rośnie tego kupę na działce-P. aby wywozi do babci, a babcia przetwarza na bigos (blee), albo robi faszerowaną (blee) a przecież nie powiem babci, że nie dobre.
A sama nie mam kiedy smażyć( bo lubimy smażoną z jajkiem i bułką), bo z Julcią fizycznie nie da się tego zrobić.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja po urodzinach kingi. nie daje zdjec... bo ne mam. robili inni i na moim aparacie są zaledwie 2 zdjecia. ale ogolnie i pogod i goscie i zarcie super!!! nawet tort sie udał, chocicaz ja amło takie rzeczy robie i nie umiem nawet.

nadrabiam...
Urodziny przed urodzinami Super, że się wszystko udało

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-23, 11:09   #1616
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Dzień Dobry,
kumpela uraczyła mnie cukiniami i co ? Siedzę i marynuje w zalewie musztardowej. Zostało mi jeszcze i chyba zrobię z nich dżem
Ale ze mnie kura domowa..
A u mnie w ogródku rosnie co najmniej 6 dyń i nie mam pojęcia co z tym zrobić.....macie jakieś fajne sprawdzone przepisy chyba co dziennie będę miała na jesień krem z dyni na obiad
Wczoraj teściowa dała mi do zrozumienia, że lepiej jakbym kabaczki miała, bo dynie to kiedyś robiły za pożywkę gdy była bieda i nie było nic innego do jedzenia

Aaaaaaaa lato wróciło
brumek a tak teraz skojarzyłam, gdy zrobiło sie te kilka dni chłodniej Tymcio jeszcze się tak pocił?? czy to ewidentnie wina upałów jakie wtedy były??

ide marude na spanie położyć.......
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:14   #1617
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
hmmm akurat u mojego siostrzenca jezdzik nadal jest hiciorem, a ma juz 4 lata. Ale przypomnialyscie mi, ze musze jeden z jezdzikow Szymka wystawic. Dostal dwa na urodziny, a dwoch przeciez nie bedzie uzywal
jezdziki to hicior dla dzieci bedzie chyba zawsze (artur tez z checia by jezdzil ale ze wzgledu na to ze za male sa juz dla niego, nie pozwalam mu, bo jak sie odepchnie i wraca nogami to szoruje po betonie = buty podarte!)

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Ogladałam te kulki w Tesco...i nie kupiliśmy. Są ciensze i mniejsze niz te z placów zabaw-już widzejak turlaja sie we wszystkie zakamarki
kinga dostala na urodziny 500 kulek wrzucilismy na dzialce w kojec i dzieciaki nurkowały. zabawa po pachy!!!

Stary 2012-07-23, 11:14   #1618
brumek
Zakorzenienie

Dzieńdoberek

Szymuś i Żbik - buziaki za 13-tkę
A Malwiś za 11-tkę

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
U nas o niebo lepiej-dziewczyny zdrowsze, Lenie przebiły się wszystkie czwórki a Lili została jedna, nie przebita... aż sie kłów teraz boję.
Uff
A może najpierw piątki wyjdą, przed kłami

Cytat:
tak na szybko odpowiadam - cały przewidziany do jedzenie, dekoracja z masy cukrowej zrobiona wycinana wykrawaczkami do lukru plastycznego - motylki w 3 rozmiarach i margerytki w 4 rozmiarach. - lukier plastyczny tylko na wierzchu bo cały byłby zbyt słodki, boki obsypane kokosem, miał być zielony kokos na bokach ale w sklepie nie było a barwniki do ciasta to zielony i fiolet - i kwiatki wyszły taki lila róż - bo różowego nie mogłam kupić nigdzie.

to nie kuzyneczka tylko mała sąsiadka nasza, ma 2 latka i Julcia uwielbia się z nią bawić razem - bardzo grzeczna dziewczynka.
Dzięki, Beatko

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Nienawidze tej baby

Cytat:
1. A masz na swoim blogu przepis na ten chleb? Wcześniej nie wydrukowałam sobie przepisu i teraz już nawet nie pamietam jak się go robiło

2. Tak dokladnie za zwolnieniem jest chęć odpoczynku, wyspania się ( jak się da)itd., natomiast przeciw to, że dopiero leci 6 miesiąc i chciałabym pociągnąć jeszcze miesiąc. Kiedyś z resztą rozmawiałam z kierowniczka i Jej powiedziałam, że od września bym szła na zwolnienie(tak też ma przyjść moja zastępczyni) jeżeli wszystko będzie ok.
I tak wstępnie podjęłam decyzję, że narazie nie idę na zwolnienie- pójdę na urlop od 13 sierpnia, a potem prawdopodobnie odrazu na zwolnienie i będzie ok.

3. A na e-maila mi odpiszesz?
1. Nie wstawiałam, ale jeszcze w tym wątku, parę dni temu, Lili go wklejała...
2. Aha, skoro masz siłę i chęć to super
3. Sorki!
Za godzinkę wysmaruję maila

Cytat:

nadrabiam...
Suepr że tak się udało A Ty pewnie padasz na nos, co?

Cytat:
A ja cukini mam DOSYĆ!!! Rośnie tego kupę na działce-P. aby wywozi do babci, a babcia przetwarza na bigos (blee), albo robi faszerowaną (blee) a przecież nie powiem babci, że nie dobre.
A sama nie mam kiedy smażyć( bo lubimy smażoną z jajkiem i bułką), bo z Julcią fizycznie nie da się tego zrobić.
W piątek takie mieliśmy
Stary 2012-07-23, 11:15   #1619
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

W przyszłym tygodniu pojedziemy chyba na licytacje ziemi z domem, chcemy mieć domek letniskowy na wsi, jakieś 20 min. od Pobierowa w Zachodniopomorskim. W życiu nie bylismy na przetargu z gminy, musze poczytać jak to wygląda
jak wygracie bedziesz sie ze mna spotykac ja tu taka samotna kropka na mapie...

Stary 2012-07-23, 11:17   #1620
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaa lato wróciło
brumek a tak teraz skojarzyłam, gdy zrobiło sie te kilka dni chłodniej Tymcio jeszcze się tak pocił?? czy to ewidentnie wina upałów jakie wtedy były??
Już się nie poci, czyli upały Dzięki za pamięć
Ja dynię lubiłam pieczoną, z ziemniaczkami pieczonymi, ale z 5 nie wiedziałbym co zrobić. Marynowanej nie lubię. A, jeszcze zupa-krem z dyni jest boska

Cytat:
kinga dostala na urodziny 500 kulek wrzucilismy na dzialce w kojec i dzieciaki nurkowały. zabawa po pachy!!!
500??? To się nalatasz za nimi

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości