|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Cytat:
a Twój starszy synek kiedy zaczął chodzić ?Cytat:
ale uspokoiłaś mnie troche Cytat:
To do roczku jeszcze może zacząć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Krystianek te żjuż ma ścięte włoski Cytat:
Przy meblach Krystianek chodzi , trzyma sie czasem tylko jedną rączką ale sie trzyma Cytat:
Jestem w szoku wszystko mi zacytowało Witam ostatni raz z Kudowy jutro rano jedziemy do domu ![]() Dla dzisiejszych solenizantów Filipek ![]() Wszystkie fotki Telik fajne okularki
|
||||||||
|
|
|
#1592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Hejeczka
![]() Byli dziś u nas znajomi z 2,5 letnim synkiem (zresztą moim chrześniakiem ). On jest boski! Grzeczny, sympatyczny i pięknie, wyraźnie, poprawnie mówi, używając takich mądrych słów, że aż mi kopara opadała I co najfajniejsze bawił się z Tymciem Trochę był niepewny, jak Tymuś piszczał zamiast odpowiadać, ale generalnie super razem wyglądali. Bo Tymuś siedział przy nim jak zaczarowany. Całe popołudnie dziecka nie miałam ![]() Cytat:
A prosiątko pokaż, pokaż ![]() Cytat:
Obje jesteście biedni ![]() Cytat:
![]() Ja ogórka w zasadzie nie daję jeszcze, bo zapomniałam tzn. spróbował chyba ze dwa dni temu dwa plasterki, ale jakoś mu nie podeszły, bo nie prosił o więcej...
|
|
#1593 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem mamuśki kochane. Nie pisałam żeby wam nie smęcić, już troszkę lepiej. Dziękuje że pytałyście
![]() Zaległe STO LAT dla Sary, Juleczki, Hani ![]() i dla Tymona i Blanki : ![]() Niestety raczej nie będę. Za tydzień pewnie w rejonie Ikei będę codziennie, w tym tyg. wątpię, chyba że we wtorek na szybko Jeśli wcześniej Brumek nie będzie, to oczywiście kupię Cytat:
świetny! zazdroszczę po cichutku My może w trakcie urlopu TŻ dopiero z papierami ruszymy...Cytat:
![]() moje nawet czerwcowe, a sam nie pójdzie Przy żyrafie, przy meblach, za rękę goni jak szalony, sam się nie odważył jeszcze. Cytat:
Jak dziś się czujesz? Cytat:
![]() Cytat:
dziubasku, trzymaj się!! Wczoraj mieliśmy małą imprezkę, miał być grill, w końcu pogoda plany popsuła, siedzieliśmy w domu. Ale taka grupa,. przy której nie może być inaczej, niż suuuuper, i tak właśnie było. A dziś pojechaliśmy do teściów, mały z dystansem, na koniec dopiero dał całuska, ale na ręce nie poszedł ![]() Strasznie całuśne to moje dziecko, moje przyjaciółki jak zobaczy to zaraz chce całować, w sobotę co chwilkę musiał robić rundkę
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1595 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieje ze teraz mi nie skasuje
![]() Jula i Hania sto lat dziewczynki Brumiątko wielki buziak na miesiąc przed pierwszymi urodzinami Ostatnie dni jesteś niemowlaczkiem ![]() I dla Blaneczki tez buziaczek Dziubku Natka a nie piszesz co u was ![]() Brumeczku jak ten czas leci Nasże dzieci koleguja sie z innymi Fajnie ze Maks taki towarzyski to chyba nieczeste w tym wieku A my z Jachem dziękujemy za miłe słowa Wizytę w zoo przelozylismy b pogoda średnia Za to pojechaliśmy na basen Potem na pizze( dieta A na koniec do znajomych na lody( dieta!!! Moje dziecko schowalo sie pod ławeczce ( taka gimnastyczna) u tych znajomych i zrobił taka kuuuupę ze załatwił i body i spodnie
|
#1596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. 3. Ale zawodnik Umie się ustawić w życiu ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
A z tego, że to ostatnie dni chce mi się wyć ![]() 2. j.w. ![]() 3.
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Znowu zostałam slomianą wdówką, do tego z mega mega mega absorbującym dzieckiem, które nie pozwoli mamusi odspanąć nawet na minutkę za dnia, a wieczorem przez dobrą godz. mimo zmęczenia nie zamierza usnąć Dla Julii i Haneczki wszystkiego słodziachnego z okazji urodzin!!! Dla Tymka i Blanki za miesiąc i Wy świętujecie![]() Patik super, że imprezka sie udała, biedna Sara z tymi zębami..... dziubek tulę wirtualnie natka przypomniało mi się a propos teścia..... Mój był identyyko!!!gdy my sie budowalismy on swoim znajomym opowiadął, że to on się buduje, każde szczegóły budowy im relacjonował jako swojego domu Tylko jego udział w tej budowie kończył się tylko na gadaniu, zresztą tak jest do dziś....ale już nie zwracamy na to zbytnio uwagi, bo ten typ tak ma i na starość się go nie zmieni......Ala za ogórka dałaby sie pokroić. Dostaje trzęsiawki gdy go widzi!!! Nie widzę, by coś jej z tego powodu dolegało, aczkolwiek przed zaśnięciem mam wrażenie, że męczy ją brzuszek....ale za dnia potrafi zjeśc dużo różności, że ciężko mi stwierdzić od czego to może być.....obstawiam też cały czas bebiko, które ewidentnie ją zatwardza, muszę kombinować z jej jadlospisem tak, by było coś na rozluźnienie..... |
|
|
|
#1598 |
|
Wtajemniczenie
|
Szybki melduneczek z Krakowa!
I ogromne buziaki dla roczniakow i swietujacych miesiecznice! |
|
|
|
#1599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to się dziwię, żę mamy-cycuś się zrobił. Ja marudzę jak mnie jeden ząb boli, a co dopiero 4 ! Co prawda one wychodzą ale ból podobny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak samo jak u Ciebie zjada tyle różności w dzień, że nie jestem wstanie wyłapać skąd to się wzięło... NA rozluźnienie stolca polecam jabłko,arbuz, śliwki Idę spać
|
|||
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
alibany mój też się trzęsie na widok ogórasów. W każdej postaci, kiszone, surowe, małosolne
![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-07-22 o 22:30 |
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla współsplenizantów
na szybko wklejam zdjęcia z imprezki udało się fajnie, Julcia dostała rowerek podobny do takiego co ma Julek i klocki Wader takie od roku duże w sam raz do gryzienia i parę innych rzeczy poniżej foty
|
|
#1603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze mnie Julia i Hania wszystkiego najlepszego z okazji PIERWSZYCH urodzinek Tymuś i Blanka wklejam filmik, Brumku obiecany prosiaczek w roli glownej http://www.youtube.com/watch?v=QQ-W-Ym-5YM Beata sliczne zdjecia, widac ze urodziny sie udaly
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-07-22 o 23:25 |
|
|
|
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty Beatko jesteś tak bardzo dziewczęca, ze a mi miło na Ciebie patrzeć ![]() Cytat:
Prosiak jest świetny, taki zadziorny Wiki to chyba będzie pogromcą dzikich zwierząt, sądząc po tym, jak je rozstawiała po kątach
|
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super fotki z urodzinek Cytat:
to nie kuzyneczka tylko mała sąsiadka nasza, ma 2 latka i Julcia uwielbia się z nią bawić razem - bardzo grzeczna dziewczynka.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-07-23 o 05:46 |
||
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Przepraszam,ze się nie odniosę ale jakas rozbita jeszcze jestem![]() Więc buziaki dla naszych Rocznych Dzieci0 i za miesięcznice U nas o niebo lepiej-dziewczyny zdrowsze, Lenie przebiły się wszystkie czwórki a Lili została jedna, nie przebita... aż sie kłów teraz boję. ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Beatko ale tort CUDO, ja tak nie umiem.
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
hallllo? śpicie?
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktoria chciała zwierzątka na dwór wyprowadzić (wyrzucić
) filmik fajnie zrobiłaś.---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Wczoraj mnie nie było ![]() ale spóźnione życzenia urodzinowe dla Hani i Julci ![]()
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
... Nie wiem co napisać. Beata jeszcze raz powiem ze tort super. Humor wisielczy. Sara pół nocy jęczała przez sen, smarowałam dentonoxem nad ranem i usnęła. Nie wyspana jestem. Bu Nienawidze tej baby
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak dokladnie za zwolnieniem jest chęć odpoczynku, wyspania się ( jak się da)itd., natomiast przeciw to, że dopiero leci 6 miesiąc i chciałabym pociągnąć jeszcze miesiąc. Kiedyś z resztą rozmawiałam z kierowniczka i Jej powiedziałam, że od września bym szła na zwolnienie(tak też ma przyjść moja zastępczyni) jeżeli wszystko będzie ok. I tak wstępnie podjęłam decyzję, że narazie nie idę na zwolnienie Fajny mieliscie pomysł z tym, żeby Tymek sam sobie wybrał rowerek ![]() Przeczytałam, że spotkania ze znajomymi udane Super![]() A na e-maila mi odpiszesz? ![]() Witam. Składam zaległe urodzinowe życzenia dla Sary i Julci Patik- super, że masz już za sobą tą imprezę-pochwal się, co dostała Sara? i czekamy na zdjęcia oczywiście. Beatka-PIĘKNY tort, jeszcze raz ubolewam, że mieszkasz tak daleko odemnie juz bym Cie prosiła o zrobienie takiego cuda nie mówiąc już o zaproszeniu na urodziny![]() Taką masz sliczną, dziewczęcą buzię( co z resztą Brumek trafnie zauważyła) A Juleczka taka panieneczka słodka To krótki opis weekendu :W sobotę jeździłyśmy z Julką po sklepach - kupiłyśmy między innymi tę deskę na sery , odwiedziłyśmy prababcię Julci i ogólnie raczej odpoczywałyśmy( w piątek porobiłam ,,grubsze" rzeczy). Wieczorem pojechaliśmy jeszcze wszyscy na zakupy i koniec dnia.A w niedzielę rano poprasowałam, a potem pojechaliśmy na działkę rozkładać taki pawilon/namiot ze ścianami- zobaczyć czy wszystko jest ok-bo pod nim beda urodziny Julci na działce no i po sprawdzeniu i zapakowaniu spowrotem do pudła pojechaliśmy do teściowej na obiad. Wieczorem P. poszedł na noc, a ja z Julcia spacerek Nocka dzisiaj kiepska ![]() Wiecie co ja zobaczylam w piątek wieczorem w buzi Julci? Czarno-bordowo-sine dziąsełko tylko w miesjcu górnej 4-bardzo napuchnięte i wypchnięte, ale zęba nie czuć. Odrazu siadłam na kompa, google i to jest podobno krwiaczek/sinak, który może się pojawić przy wychodzeniu tych ząbków. Wasze dzieci też tak miały? |
||
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też był krwiak na czwórce taki aż bordowo-siny :/
Dzień Dobry, kumpela uraczyła mnie cukiniami i co ? Siedzę i marynuje w zalewie musztardowej. Zostało mi jeszcze i chyba zrobię z nich dżem Ale ze mnie kura domowa..
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam cukinie i jutro zrobię leczo
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
to mi ulżyło, że to normalne
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
ja po urodzinach kingi. nie daje zdjec... bo ne mam. robili inni i na moim aparacie są zaledwie 2 zdjecia. ale ogolnie i pogod i goscie i zarcie super!!! nawet tort sie udał, chocicaz ja amło takie rzeczy robie i nie umiem nawet.
nadrabiam... |
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja cukini mam DOSYĆ!!! Rośnie tego kupę na działce-P. aby wywozi do babci, a babcia przetwarza na bigos (blee), albo robi faszerowaną (blee) a przecież nie powiem babci, że nie dobre.
A sama nie mam kiedy smażyć( bo lubimy smażoną z jajkiem i bułką), bo z Julcią fizycznie nie da się tego zrobić. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Super, że się wszystko udało
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba co dziennie będę miała na jesień krem z dyni na obiad Wczoraj teściowa dała mi do zrozumienia, że lepiej jakbym kabaczki miała, bo dynie to kiedyś robiły za pożywkę gdy była bieda i nie było nic innego do jedzenia Aaaaaaaa lato wróciło brumek a tak teraz skojarzyłam, gdy zrobiło sie te kilka dni chłodniej Tymcio jeszcze się tak pocił?? czy to ewidentnie wina upałów jakie wtedy były?? ide marude na spanie położyć....... |
|
|
|
|
#1617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
wrzucilismy na dzialce w kojec i dzieciaki nurkowały. zabawa po pachy!!!
|
||
|
|
|
#1618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() Szymuś i Żbik - buziaki za 13-tkę A Malwiś za 11-tkę Cytat:
A może najpierw piątki wyjdą, przed kłami ![]() Cytat:
Cytat:
2. Aha, skoro masz siłę i chęć to super ![]() 3. Za godzinkę wysmaruję maila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dynię lubiłam pieczoną, z ziemniaczkami pieczonymi, ale z 5 nie wiedziałbym co zrobić. Marynowanej nie lubię. A, jeszcze zupa-krem z dyni jest boska ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

a Twój starszy synek kiedy zaczął chodzić ?
ale uspokoiłaś mnie troche 

Trochę był niepewny, jak Tymuś piszczał zamiast odpowiadać, ale generalnie super razem wyglądali. Bo Tymuś siedział przy nim jak zaczarowany. Całe popołudnie dziecka nie miałam 

ze mnie