|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Czesc!
NorNICZKO - gratulacje!!! W końcu się doczekałaś swojego skarba!!! o matko co za dzień!!! Czy ta końcowka ciąży będzie u mnie taka dramatyczna już do końca? na rzie nie krwawię ani ine plamię, pewnie skończy się na przepowiadających i tyle. jutro widzę się z moją położną. jej bardziej wierzę
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Padam na ryj. Jestem zmęczona fizycznie, psychicznie i mamę TŻ zabiję na dniach jeśli się do mnie odezwie - no comment
![]() Zjadłam dziś lody włoskie śmietankowe, oby Małemu nic po nich nie było
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
He he dziewczny , mojej Idze głowa lata jak pijanej kaczce, nie do opanowania
już mamie i tacie przywaliła z bani Paula, współczuję szpitala, ale bądź pozytywnej myśli. Ja też jechałam z takim nastawieniem jak ty, nawet dzień przed porodem myślałam że w 3 dniach się nie wyrobie. Do godziny 9 nie wiedziałam że rodzę, a potem poszło jak z płatka 2 godziny i po wszystkim tak więc trzymam kciuki za ciebie aby skończyło się tak samo
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa wpadła do nas niezapowiedzianie z rana położna. Syf w pokoju, ja nie umyta bo karmiłam Małego
I stwierdziła, że ona 4 wizyty ma płane przez NFZ więc 2 razy na bank przyjdzie (już 2 razy była), a później ona chciałaby przychodzić do nas co tydzień ważyć Małego. Po co ja pytam? ![]() Pytała czy dokarmiam Małego mm, powiedziałam jej że pediatra nie kazał bo Fabi pięknie przybiera po samym moim pokarmie, to ona że mimo wszystko mam go dokarmiać. Ocipiała baba
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka jak by co to ja Cię zaprosiłam na fb
Maciejka, do mnie teraz przychodzi położna środowiskowa, a od 2 miesiąca ma przychodzić pielęgniarka, inna babka, nie wiem po co, ale jak ma ochotę to niech przychodzi dziewczyny, sory że ja tak z doskoku, ale prawie w ogóle nie mam czasu :/ mała w dzień prawie w ogóle nie śpi :/ 13. SIERPNIA mamy usg bioderek, trochę się martwię że będzie coś nie tak, i trzeba będzie pieluchować. Jakoś mnie to przeraża. |
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
hej, jestem, podczytuję Was. Jakaś zmęczona, rozdrażniona jestem.
Na sr było o porodzie, pozycjach, łagodzeniu bólu, znieczuleniu itd. Im więcej będziemy leżeć w pierwszych fazach porodu tym dłużej to wszystko będzie trwało. O, to się dowiedziałam
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Ah nie miałam czasu się pochwalić - wczoraj byliśmy na spacerze z Małą i ubrałam się ciuchy sprzed ciąży. Legginsy i tunikę, taki fason, że nawet jak mam większy brzuch to spokojnie się w to zmieściłam. I mimo, że jestem grubsza niż przed ciążą to czułam się mega szczupła. Coś fantastycznego
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
idę pod prysznic.
mąż mnie wkurza, muszę się odstresować.... nagadałam mu ostatnio co mi na wątrobie leżało a on widać w d. to ma, kolejny dzień ciupie w grę na kompie cycki opadają Do jutra
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę poczytałam i uciekam spać. Brakuje mi wizażu, ale Amelka mi to wynagradza
|
|
|
|
#3012 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybkie pozbycie się anemii ![]() Jeszcze raz wielkie dla Ciebie za poród - spisałaś się na medal ![]() A Wasz skarb jest cudny ![]() Cytat:
![]() No chłopcy lipcowi jacyś tacy leniwi... może trzeba jakieś zaproszenia wysłać? ![]() Cytat:
dla Leosia
|
|||
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moja córeczka postanowiła chyba już na stałe nie spać w dzień. 2 tyg snu ją zaspokoiło. Na szczęście noce ładnie przesypia i budzi się tylko na karmienia grzeczniutko. Wczoraj w końcu zaakceptowała smoczek, po wielu próbach. Wcześniej pluła nim dalej niż widziała Dziś nawet sama go chwyciła za uchwyt i wyjęła sobie z buzi I tak go sobie dzierżyła w dłoni To chyba przypadek bo przecież tak małe dzieci nie potrafią chwytać..?Norniczka nie zdążyłam Ci jeszcze pogratulować Natee bardzo ciężki miałaś poród... Wszystko dobrze się skończyło, byłaś dzielna, i Ty i synek. 4 godziny partych... Boże... Cytat:
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Ale ale cieżaróweczki pełnia już jutro!!! może stad te skurcze?
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 | |||||
|
Zakorzenienie
|
To mnie moje dziecię ponownie zszokowało. Jak zawsze w kąpieli darła się jak opętana, tak dzisiaj darła się przed kąpielą, a jak ją włożyłam do wody to cisza i pełen relaks. Wyjęłam z kąpieli i znowu rozdarciuch się włączył. I traf tu za taką
![]() No ale teraz nakarmiona poszła słodko spać, w końcu, bo jak pospała w dzień to potem od 18 mi koncerty urządzała. A teraz ja chyba muszę pod prysznic śmignąć tak łatwo nie będzie, bo ona zwykle jak ją na brzuchu położę to zaraz zaczyna się drzeć. Dzisiaj mnie zadziwiła, jak spokojna była, ale jak pobiegłam po aparat to akurat znudziło jej się bycie grzeczną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że masz swój rozum i jej nie słuchasz, bo byś dzieciaka utuczyła jak świniaka na ubój Cytat:
co do pieluchowania, to podobno jest to zupełnie nieefektywne i teraz się od tego odchodzi Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rozwija się nam!!!
|
||
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
moj krzykacz tez po kapaniu najedzony zasypia mi na rekach. wiec ja tez sie klade bo jestem dzis wykonczona
|
|
|
|
#3019 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przytulanki zaczęłam dokładnie po 3 tygodniach od cc Cytat:
Śliczny jest
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówię już o tym, że już nie tylko bryka z boku na bok, na plecy, ale także z pleców na brzuszek
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, to co teraz się robi, jak z bioderkami jest coś nie tak?
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Moja jeszcze nie umie z pleców na brzuszek ani na odwrót, ale to chyba nie musi, jest jeszcze czas co nie? Ale za to niezły z niej kręcioł. Pewnej nocy wstałam do niej, a ona leży obrócona o 180 stopni.
|
|
|
|
#3022 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za szybki powrót do zdrowia.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przykro mi, że tak się porobiło Cytat:
za brak kolki u Fabisia.Cytat:
Też już tak chce...
|
|||||||
|
|
|
#3023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Linka mojej też zdarza się smoczka wyjąć z pyszczka, ale to raczej niechcący, macha tymi łapkami jak głupia i jak trafia na uchwyt to zaciska piąstkę, a potem nią znowu macha i wyciąga smoczka
![]() Za to śmiać mi się chce, jak wypluje smoka, a potem stwierdza, że chce go z powrotem i próbuje głowę przechylić tak, żeby go złapać, ale jej to nie wychodzi Cytat:
jakby to gazik był to by była porażka tych lekarzy na całej liniiCytat:
Moja nie przekręca się z pleców na brzuch, ale co się dziwić jak ona na brzuchu nie cierpi leżeć
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-08-01 o 22:44 |
||
|
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za pomyślne wieści
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nagrałam trochę jak mała leży na brzuchu i próbuje natrafić ustami na smoka, aż się denerwuje, bo zamiast go łapać to łapkami go odsuwała
może kiedyś wam pokaże a teraz mykam spać a więc dobranoc
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
moja mnie rozczula jak łapie pierś, jest wtedy jak taki ptaszek...
słodziak kochany....
|
|
|
|
#3027 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Ale jestem ciekawa mlek z HumanyCytat:
![]() Cytat:
![]() Smaruję oliwką Babydream i jestem zadowolona ![]() Cytat:
Ucałuj go od nas, niech szybko zdrowieje!---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Przy pierwszej wizycie siedziała ponad 2 godziny ![]() Cytat:
![]() Żeby Was nie zdziwiło ![]() Nadalko poznałam po fotkach Igusi
|
||||||
|
|
|
#3028 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() U nas dziś pracowity dzień - posegregowaliśmy mnóstwo rzeczy w mieszkaniu i wybraliśmy się na shopping (poczas gdy z malą została babcia). Kupiłam stanik (o miseczce E - a to ta klasyczna numeracja, ta, co to ma zazwyczaj tylko A, B, C i D), nowe Havaianas, sukienkę i ciut przymałe jeansy- by mieć do czego chudnąć Dziecku bluzkę przyniosłam, bo przecież ma tylko jedną komodę i cztery ikeowskie pudła ubrań, bidusia ![]() Cytat:
na razie niczym - niemiecki minimalizm się kłania ![]() Alexandraaa88 - jak to coś, co z Ciebie wyleciało, to gazik, to... aż słów brak. Jeśli jednak nie, to wydaje mi się, że takie naprawdę duże skrzepy też nie są niczym niezwykłym - mnie zaraz po porodzie przyjaciółka ostrzegła, żebym się nie przestraszyła, jak coś takiego ze mnie wyleci. Nie wyleciało, ale jej historia prawie krew w żyłach mrozi - otóż po swoim porodzie (jakiś tydzień) szła do domu po schodach. Nagle - mówi - poczuła, jakby drugi raz rodziła, bo coś sporego jej spomiędzy nóg wypływa. Do mieszkania doleciała cała we krwi, a w majtkach znalazła skrzep wielkości... jajka. Oboje z mężem natychmiast zadzwonili do szpitala, ze coś takiego się stało i co mają robić - nic nie mają, to normalne - uspokojono ich ![]() Cytat:
Dopóki raz nie zobaczył, jak dziecko:a) nażarte jak bąk, ale karmione ponownie wykonało rzyga na pół pokoju b) wyło, mimo że miało tryskającego mlekiem cyca 2 milimetry od ust. Wreszcie dotarło do małżonka, że niemowlęta płaczą nie tylko z głodu, ale musiałam mu to wprost zademonstrować, wcześniej jakby nie wierzył... może nigdy? ![]() ja karmię szósty tydzień i nie minęło. Mam koleżankę, która karmiła pół roku i mówi, że do samego końca sprawiało jej to ból
|
||
|
|
|
#3029 |
|
Rozeznanie
|
czesc
zadko jestem na forum ale was podczytuje kiedy moge, jestem juz w 37tc, wygladam jak balon waga to juz 86kg masakra ale nie wiecej niz przy pierwszej niuni ta cize znosze lepiej bez wysokiego cisnienia bez opuchnietych nog tylko zgaga mi dokucza. tez mialam przezycia szpitalne z pierwszym i dlugo lezalam w szitalu (wedglug mnie to przez fatalne snitarne warunki w szpitalu ) dlatego wybralam tym razem szpital prywatny ale na fundusz porod.Mam nadzieje ze zdaze d tego szpitala dojechac.Ma byc chlopak...ale imienia nadal nie mam ![]() Brzuch mam twardy i czasami bol miednicy z tylu, przeszywajacy az po calej lewej nodze czasem(nie mialam tego w pierwszej ciazy), nie wiem co on znaczy dziewczyny, mam pytanie czy ten posiew gbs na paciorkowc mozna zrobic samemu i zaniesc do labolatorium ? bo tak mi powiedzial ginekolog zeby kupic w aptece costam i zaiesc do labolatorium, no i nie wiem czy chcial mnie naciagnazc na nowa wizyte zeby przyjsc jeszcze raz na pobranie tego wymazu czy faktycznie moge to sama zrobic? jutro ide do labolatorium pytac, dzieki zaodpowiedz Wszystkim mamom gratuluje a tym nie rozpakowanym dobrego samopoczucia i optymizmu
22.04.2010 kochana córcia Alicja 3630g 02.09.2012 kochany Oskarek 4350g http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png Edytowane przez koglus Czas edycji: 2012-08-02 o 00:19 |
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
![]() Gratuluję świeżo upieczonym mamusią! ![]() Ja męczę się z przeprowadzką ale jutro ostatnie rzeczy zostały do przewiezienia, a na nowym mieszkaniu już też w większości wszystko zrobione, więc w końcu trochę odpocznę.W poniedziałek mam wizytę kolejną i ktg, a poza tym to cierpię na bezsenność ![]() Uciekam dalej próbować zasnąć... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

na rzie nie krwawię ani ine plamię, pewnie skończy się na przepowiadających i tyle. jutro widzę się z moją położną. jej bardziej wierzę

Dostałam skierowanie na piątek do szpitala i będę tam leżeć nie wiadomo ile i nie wiadomo po co i czekać aż może w końcu coś się zacznie
już mamie i tacie przywaliła z bani 

za szybkie pozbycie się anemii
W kulki se z nami leci. Rozmawiałam z koleżanką, która dwa tygodnie temu urodziła, jak jej powiedziałam, że moja nie śpi to ta się roześmiała i stwierdziła, że jednak jest sprawiedliwość na tym świecie, bo jej też nie śpi w nocy 
I tak go sobie dzierżyła w dłoni
To chyba przypadek bo przecież tak małe dzieci nie potrafią chwytać..?