|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
hej,
Cytat:
wczoraj poszliśmy na 2-godzinny spacer(moje nogi nie są do tego jeszcze przyzwyczajone), dobrze ze miałam mleko w butlii na uspokojenie. Wybraliśmy pielęgniarkę, i właśnie m.in. ma być od zastrzyków w domu. pumas- wybralismy starszą Panią M. Ambroży, chyba juz powinna być na emeryturze. No ale nie mieliśmy większego wyboru niestety.Twoja lekarka nie chciał już nas przyjąć, inna była na urlopie, a faceta mi odradziłaś.Pierwsze wrażenie ok.pytała tylko czy planuje dodatkowe szczepienia czy tylko obowiązkowe, wczesniej mała była wazoną przez pielegniarkę i mierzony miała obwód główki i klatki piersiowej. lekarka zagladneła do buzi, sprawdziła bioderka i kazał sie zjawic za 2 tyg. na kolejne warzenie i obserwacje żółtaczki. |
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Od 5 rano miałam koncert pod postacią: nie mogę puścić bąka. Masowałam Fabiemu brzuszek, nosiłam, lulałam, kładłam na brzuś, dałam kropelki i nic. Później wzięłam go na przewijak, ugięłam bardziej nóżki i zaczął się odgazowywać i robić kupę. W pewnym momencie tak mocno naparł, że kupsko przez cały pokój przeleciało no i mamy obsrany wózek ![]() Wysrał się i od tamtej pory śpi ![]() Idę Was nadrobić
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kciuki zaciśnięte ![]() Lusia to dzielna dziewczynka, na pewno dobrze to zniesie
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że dziecku ulżyło
|
|
#3065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dopiero dzisiaj przeczytałam opis porodu Natee - u nas niestety też są takie szpitale, więc jeśli będę kiedyś miała drugie maleństwo,
to szpital wybiorę w zależności od przewidywanej wagi dziecka - z dużym pojadę tam, gdzie chętnie robią cc,a z maluszkiem tam, gdzie byłam, bo oczywiście wolę sn, niż cc. Moja kiedyś uspokoiła się po samym założeniu czapeczki. Cytat:
Dziewczyny - napiszcie proszę, czy jak Wasze maluszki ulewają, to też buzią i nosem równocześnie? Wczoraj znów tak było. W dodatku położyłam ją do łóżeczka na boku i nawet częściowo podparłam, a ona i tak się przekręciła na plecki. Popłakać też jej czasem pozwalam, Cytat:
Cytat:
Moja z pozycji żabki też próbowała się podnosić na przedramionach, ale główkę chyba miała w tym czasie w dół, a na pewno nie odgiętą do tyłu - to jeszcze nie ten etap. I jak się w ten sposób przesuwała, to z wielkim wysiłkiem popłakując i popiskując przy tym jak psiak. Za to potrafi się przesunąć innym imetodami, więc i tak jak nie jest w łóżeczku, to muszę ją obserwować. Chociażby dlatego tak mi zależy na tym, żeby spała w łóżeczku również w dzień. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-02 o 11:01 |
|||
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Ja tylko na chwileczkę, ciągle mam gości i albo przyjmuję gości albo zajmuję się Amelką. Fakt, że małż mi pomaga no ale karmić małej nie może Chociaż mój mąż najchętniej chciałby mieć choć jednego cyca, żeby móc to robić.Po południu przychodzi do nas położna - okazało się, że ta sama która prowadziła nam sr Amelka dzisiaj ładnie spała, obudziła się tylko raz na karmienie Idę ogarnąć mieszkanie, jeśli zdążę przed gośćmi to jeszcze przyjdę poczytać co u Was. Dzisiaj pełnia, liczę na wysyp dzieciaczków ![]() ![]()
|
|
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Dziewczynki
witam się na dzień przed TP a objawów porodu nadal brak....ale mówicie dziś pełnia mogłoby się cosik ruszyć![]() prince biedny ten Twój Snikersik agusia powodzenia z Lusią na szczepieniu Alexandra powodzenia na wizycie-i oby to jednak nie był gazik....bo nie brzmi to dobrze.... mnie moja Córka wczoraj wieczorem i niemal nocą tak obijała po szyjce, że myślałam, że już wyjdzie.... a poza tym zapomniałam Wam powiedzieć, że ona teraz się coś przekręciła i leży pleckami do mojego kręgosłupa....a to chyba nie dobrze co?? na szczęście jutro mam wizytę i zobaczymy co wykaże USG ![]() ![]() ![]() dziś zamierzam wyjść z domu na jakiś spacer, zajrzę do kilku sklepów, może ją rozruszam
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
a w sumie nic takiego, turkusowe spaghetti/makarony a na zmianę waniliowe http://allegro.pl/makarony-makaron-f...11102846.html#
|
#3069 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3070 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby Hania nie była taka uparta jak moja Agatka, jak już może wyjść to nie chce![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na ktg zero skurczy Z lepszych wiadomości to jest to, że jutro wychodzę, z gorszych że wiem że do tygodnia wrócę ![]() mam mieć jutro badanie, ciekawa jestem czy chociaż rozwarcie się powiększyło
|
||||
|
|
|
#3071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas kolejna noc z brzuszkowymi problemami ![]() Sama już nie wiem czy Małemu zaszkodziło coś co zjadłam czy po prostu ma kolkę W każdym razie nie może spać, pręży się i stęka Dopiero niedawno mu przeszło i śpi spokojnie. Masowanie pomaga tylko na chwilę, kropelki esputicon też słabo sobie radzą i tak się biedny męczy. Bardziej skłaniam się ku kolkom, bo już druga noc wyglądała tak samo, a w dzień jest spokojny![]() Hmm... za tydzień mam wizytę u ginki, to na pewno zappytam ![]() W każdym razie już drugi dzień nie krwawię Cytat:
dużo musiałaś przejść... ale masz teraz największy SkarbCytat:
![]() nauczy się z czasem Cytat:
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
ja do tej pory wykorzystywałam je jako tło do zdjęć
![]() od miesiąca jasny fiolet wisi w kuchni ![]() być może kupię też na resztę pokoi te turkusowe już bym chciała zawiesić
|
#3073 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj miałam koszmarny dzień, potem koszmarną noc, teraz czeka mnie kolejny koszmarny dzień
. Ale oczywiście jak się ma już walić, to na całego. Zadzwoniłam do pracy z nadzieją, że jednak wyślą mi ten rmua za czerwiec, a tu babka mi mówi, że mają awarię całej linii i najwcześniej dodzwonię się do nich w poniedziałek ![]() ![]() ![]() Poza tym zastanawiam się tak, bo mam spakowaną torbę, i są tam też rzeczy dla dziecka (ubranka, ręcznik, pampersy), no i dla mnie po porodzie (podkłady, wkładki laktacyjne, stanik do karmienia).. I tak myślę, czy jest sens to brać. Chyba przepakuje te rzeczy do reklamówki i jak coś, to mi tz dowiezie, a taszczenie tego ze sobą chyba sobie podaruję
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
ach, wczoraj na sr położna nam mówiła że generalnie porodem rządzą 2 hormony - oksytocyna i adrenalina, jeśli tego drugiego jest za dużo już na samym początku to może "zagłuszyć" oksytocynę i wtedy akcja ucichnie, uspokoi się na kilka godzin lub więcej.
|
#3075 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hmm mnie też często bolą. Mam wrażenie, że to minie przed zakończeniem karmienia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla LusiCytat:
Cytat:
Ja też jadłąm wczoraj lody śmietankowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie ma problemu ![]() Cytat:
|
|
#3077 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja i Michal mielismy antybiotyk po porodzie (przez to ze tyle czasu szly wody, rowniez przez to ze zmienily pozniej kolor na zielony), nic przyjemnego, mialam lzy w oczach za kazdym razem jak mu to wskrzykiwali Nieprzyjemnie sie rozchodzilo po zylach, nienawidzilam tego uczucia u siebie, a co dopiero taki maluszek Mial taka zimna raczke po kazdym wstrzyknieciu... BrrrCytat:
![]() Nie moglam sie przestac smiac z pogrubionego Cytat:
Cytat:
Z tym ulewaniem tez tak mielismy.
|
|
#3078 | |
|
Zadomowienie
|
codziennie mi się zdarza
![]() Mała jest karmiona średnio 8 razy dziennie - 6 moim mlekiem i 2 (na ogól zaraz po moim) mm. Nie pytajcie, czemu - jakoś się utarło (ale poważnie - codziennie około 10-11 rano i 21 wieczorem sprawia wrażenie, jakby po wyssaniu wszystkiego, co mam w piersi, wciąż bardzo chciała jeść. Może ma w tych godzinach po prostu większy apetyt? Nie wiem. W każdym razie dorabiamy jakieś 60ml, z czego czasem wypije 10 a czasem 50 i jest zadowolona)Cytat:
Po tamtym już chyba nic szału nie zrobi (niestety wypożyczają go - tzn tylko ten element po lewej, to co po prawej dostaje się gratis na zawsze - tylko na 2-3 tygodnie, na czas unormowania laktacji)(teraz mam ręczny TT, jest ok, ale trochę trudno się myje) |
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie przy nawale taki reczny laktator nie dawal rady... Zacinal sie i nie szlo NIC (zupelnie!), mialam taki zwykly z aventu.
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
asia665 - a jesteś pewna, że u małego to zaparcia? może ma po prostu gazy?
piszę, bo u nas było podobnie - przez jakieś pierwsze 2-3 tygodnie Zosia waliła kupsko po każdym posiłku, potem zaczęła robić raz na 3 dni (za to ile! pielucha wygląda, jakby się w niej znalazł słoik musztardy ). I to jest podobno całkowicie normalne na tym etapie ![]() Cytat:
Nawał się skończył, guzy zniknęły i musiałam go oddać
|
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda ze ja czegos takiego nie mialam, ile to by ulatwilo
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
ale nudy co dziewczyny
|
#3083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() żeby nie płakała ![]() Cytat:
![]() No nie ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, nie dosc ze nudy, to tak mnie wszystko boli, ze tylka z lozka nie moge podniesc, a biore sie powoli za pranie ciuszkow, w sobote wielkie malowanie
po tym chce juz miec wszystko gotowe
|
#3086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3087 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tymi kluczami to ja już straciłam nadzieję, że się zmieni A klucze znalazł na klatce schodowej ![]() Historia z twarzą za oknem dobra Ale chyba bym dostała zawału ![]() Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzień. To chyba pomalutku w bloki startowe wchodzisz?Cytat:
A bardzo mi się podoba kolor.Rozumiem, że chodzi o kolejny tydzień? ![]() Cytat:
A badania na własny koszt zawsze możesz zrobić, pytanie tylko czy trzeba? ![]() Zgodnie z życzeniem ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3088 | ||
|
Zakorzenienie
|
I nic się nie działo?
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() Co chwile się pręży i płacze, już nie wiem co mam zrobić
|
||
|
|
|
#3089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeju, jak tak czytam o kolkach, kupach i gazach to mnie przerażenie bierze... Można by chyba zrobić zestawienie które dziecko nie ma problemów brzuszkowych... A swoją drogą, to mnie się wydaje, że mimo trzymania ścisłej diety przez mamy karmiące to i tak może dojść do kolek. Przecież wszystko co jemy jest napakowane chemią, że lepiej się nad tym nie zastanawiać... nawet taki głupi kurczak czy chleb.... masakra... Gratuluję nowych tygodni, trzymam za wizyty i Lusiowe szczepienie
|
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Info od Muminka: U nas wszystko w porządku tylko czasu brakuje
Dzisiaj się odezwę na forum, ja też za Wami bardzo tęsknię! Pozdrawiam buziaki ode mnie i Miłoszka i dziękuję za pamięć ![]() No to czekamy na Muminków |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

no i mamy obsrany wózek 

to szpital wybiorę w zależności od przewidywanej wagi dziecka - z dużym pojadę tam, gdzie chętnie robią cc,a z maluszkiem tam, gdzie byłam, bo oczywiście wolę sn, niż cc. 

dla Lusi
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)