Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 12:48   #3091
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

u mnie kolki na razie daleko ale malej sie chyba tryb zmienia bo coraz wiecej czasu poswieca na nie spaniu a denerwowaniu matki ktora chcialaby cos zrobic a nie moze bo dziecko kweka bo nie chce spac :P
teraz lezy juz z 15 minut ze slepiami wbitymi przed siebie i nie spi ale nie kweka widze ze jest zmeczona a torba mala nie pojdzie spac.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Info od Muminka: U nas wszystko w porządku tylko czasu brakuje Dzisiaj się odezwę na forum, ja też za Wami bardzo tęsknię! Pozdrawiam buziaki ode mnie i Miłoszka i dziękuję za pamięć

No to czekamy na Muminków
noooo a juz sie martwilam

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:48   #3092
karolka110
Wtajemniczenie

przypomniało mi się, że śniłam o tym, że wypadł mi czopi byłam taka szczęśliwa, że w końcu mam jakiś objaw nadchodzącego porodu.....i nie był wcale obrzydliwy:brzyd al:
Stary 2012-08-02, 12:50   #3093
Soleilka
Zakorzenienie

Nagrałam 2 kołysanki i będę odtwarzać Małemu coby sobie gardła nie zedrzeć

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:53   #3094
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Łolaboga, jakbym ja nagrała to moje dziecię pewnie od razu zaczęło by mówić i by mnie opieprz.... żebym się zamknęła taki ze mnie talent muzyczny

Idę kończyć obiad ...

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:07   #3095
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja chodzę w tym szpitalu po schodzach i nic to nie daje, ściema to jest z tymi schodami!
Na ktg zero skurczy
Z lepszych wiadomości to jest to, że jutro wychodzę, z gorszych że wiem że do tygodnia wrócę
mam mieć jutro badanie, ciekawa jestem czy chociaż rozwarcie się powiększyło
Ale pamiętaj, że dziś pełnia Mam nadzieję że w końcu się jednak dzieciaki zdecydują na wystawienie główek...
Nie ukrywam, że na mojego brzdąca też liczę

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam koszmarny dzień, potem koszmarną noc, teraz czeka mnie kolejny koszmarny dzień Zadzwonił do mnie tata, moja mama rozmawiała na porannym obchodzie z lekarką prowadzącą, jutro będzie miała zabieg. Mieli podobno kroplówkami zbijać, a teraz nagle zabieg. No ale z drugiej strony dobrze, szybciej się tego pozbędzie. Niestety przez to, że ja idę jutro do szpitala, nawet nie będę mogła jej po tym zabiegu odwiedzać, choć to ten sam szpital, ale prawdopodobnie nawet z oddziału mnie nie wypuszczą . Ale oczywiście jak się ma już walić, to na całego. Zadzwoniłam do pracy z nadzieją, że jednak wyślą mi ten rmua za czerwiec, a tu babka mi mówi, że mają awarię całej linii i najwcześniej dodzwonię się do nich w poniedziałek
Poza tym zastanawiam się tak, bo mam spakowaną torbę, i są tam też rzeczy dla dziecka (ubranka, ręcznik, pampersy), no i dla mnie po porodzie (podkłady, wkładki laktacyjne, stanik do karmienia).. I tak myślę, czy jest sens to brać. Chyba przepakuje te rzeczy do reklamówki i jak coś, to mi tz dowiezie, a taszczenie tego ze sobą chyba sobie podaruję
Ja mam dwie torby - w jednej moje rzeczy (koszule, ręczniki, klapki, kosmetyczka, podkłady, podpaski, itp), a w drugiej rzeczy dla młodego - do szpitala potrzebuje pieluchy, chusteczki i krem do tyłka, ale spakowałam też ubrania na wyjście. Ponieważ w szpitalu dziecko jest w ubraniach szpitalnych to nic więcej nie trzeba (jest tylko taka tradycja, że w szpitalu zostawia się jakieś śpioszki i kaftanik - dla następnych dzieci).

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ale nudy co dziewczyny
Nudy, nudy

I oczywiście za wszystkie dzisiejsze wizyty, badania, ktg, usg, i inne
za kolejne tygodnie.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Info od Muminka: U nas wszystko w porządku tylko czasu brakuje Dzisiaj się odezwę na forum, ja też za Wami bardzo tęsknię! Pozdrawiam buziaki ode mnie i Miłoszka i dziękuję za pamięć

Dobrze, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Łolaboga, jakbym ja nagrała to moje dziecię pewnie od razu zaczęło by mówić i by mnie opieprz.... żebym się zamknęła taki ze mnie talent muzyczny

Idę kończyć obiad ...
Mnie byś nie przebiła - kiedyś usłyszałam, że mam tylko ruszać ustami, a nie śpiewać bo tak fałszuje

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:09   #3096
asia665
Wtajemniczenie

Depoison- i u nas też tak jest. Jak Patryś za przeproszeniem walnie teraz kupe to taką meega. To mówisz,że to gazy??

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:12   #3097
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no w koncu zasnela!!

Amelcia
Stary 2012-08-02, 13:20   #3098
Soleilka
Zakorzenienie

Od wczoraj się kłócę z TŻ, super mam go dość...

Bloguję
Stary 2012-08-02, 13:22   #3099
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Od 5 rano miałam koncert pod postacią: nie mogę puścić bąka. Masowałam Fabiemu brzuszek, nosiłam, lulałam, kładłam na brzuś, dałam kropelki i nic. Później wzięłam go na przewijak, ugięłam bardziej nóżki i zaczął się odgazowywać i robić kupę. W pewnym momencie tak mocno naparł, że kupsko przez cały pokój przeleciało no i mamy obsrany wózek
Wysrał się i od tamtej pory śpi

Idę Was nadrobić
niezły rykoszet
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny - napiszcie proszę, czy jak Wasze maluszki ulewają, to też buzią i nosem równocześnie? Wczoraj znów tak było. W dodatku położyłam ją do łóżeczka na boku i nawet częściowo podparłam, a ona i tak się przekręciła na plecki.

.
u nas ulał tak 2 razy noskiem
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Ja tylko na chwileczkę, ciągle mam gości i albo przyjmuję gości albo zajmuję się Amelką. Fakt, że małż mi pomaga no ale karmić małej nie może Chociaż mój mąż najchętniej chciałby mieć choć jednego cyca, żeby móc to robić.
Po południu przychodzi do nas położna - okazało się, że ta sama która prowadziła nam sr
Amelka dzisiaj ładnie spała, obudziła się tylko raz na karmienie
Idę ogarnąć mieszkanie, jeśli zdążę przed gośćmi to jeszcze przyjdę poczytać co u Was.

Dzisiaj pełnia, liczę na wysyp dzieciaczków
u mnie tez dzis bedzie wizyta połoznej mi mąż też bardzo pomaga
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

ja już po tygodniu wyszłam z domu

nauczy się z czasem
ja na razie nie czuje sie na siłech z moim kroczem w sobote idziemy na pierwszy spacer, na urodziny mojej mamy
Cytat:
Hmm mnie też często bolą. Mam wrażenie, że to minie przed zakończeniem karmienia
dokładnie
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

na początku (przy nawale i tych guzach wielkości orzechów) dostałam z apteki ten kombajn Medeli - i to była rewelacja.
Po tamtym już chyba nic szału nie zrobi (niestety wypożyczają go - tzn tylko ten element po lewej, to co po prawej dostaje się gratis na zawsze - tylko na 2-3 tygodnie, na czas unormowania laktacji)
(teraz mam ręczny TT, jest ok, ale trochę trudno się myje)
aaha
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
ja idę na dłużej niż godzinę to biorę flachę z odciągniętym mlekiem, mimo, że jadła przed samym wyjściem
no czyli bede musiała tak robic
Cytat:

oo super ze ok
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:30   #3100
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Od wczoraj się kłócę z TŻ, super mam go dość...
ja tez sie z moim wczoraj poklocilam i tez juz mam go dosyc choc wiem ze jak wroci do pracy i moja mama pojedzie do domu to bedzie mi go tutaj brakowac jak bede z mala caly dzien sama w domu...

Amelcia
Stary 2012-08-02, 13:36   #3101
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tez sie z moim wczoraj poklocilam i tez juz mam go dosyc choc wiem ze jak wroci do pracy i moja mama pojedzie do domu to bedzie mi go tutaj brakowac jak bede z mala caly dzien sama w domu...
A ja mam TŻ cały dzień w domu i nic, dosłownie nic mi nie pomaga. Prosiłam go: poprasuj, zrób mi jeść bo karmię, przebierz Małego, daj mu smoczek bo płacze, zamieć. Jak grochem o ścianę. Nie dość, że w nocy jestem zdana sama na siebie, to w ciągu dnia z wielką łaską raz mu zmieni pampersa i wielce zadowolony. Wydarłam się na niego, to stwierdził, że ja mu nie mówię co ma zrobić przy Małym. To co ja instrukcję obsługi mam mu napisać ?! I on do mnie, że zmęczony jest... To co ja mam powiedzieć Od 2 dni spałam aż godzinę...

Mamuśka była u naszego lekarza, do którego jest Fabiś zapisany. Kazała podawać mu Delicol i go obserwować, do tego mamy skierowanie na badanie moczu. Jeśli po Delicolu Mały będzie miał dalej takie problemy to nie będę mogła karmić cyckiem Do tego jak przyjdziemy na szczepienie, to obejrzy mu bioderka, jeśli wszystko będzie ok, to na usg go nie będzie wysyłać (a to chyba obowiązkowe usg )
Mam nie jeść żadnych serów: białych, żółtych, topionych, twarogu, do tego mleka i jego przetworów do 3 miesiąca życia Maluszka chleb dalej tylko pszenny... zero smażonych do 3 miesiąca, dalej dieta lekkostrawna... I mam uważać co jem i baczniej go obserwować

Bloguję
Stary 2012-08-02, 13:37   #3102
anna99302
Zadomowienie

Dzien dobry. Odpisałam Wamr ano ale widzę, że się nie zapisało. ZNowu mam skurcze. Bardzo nieregularne... ciekawe ciekawe
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:42   #3103
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

dziewczyny jak to jest na spacerkach, załóżmy nakarmicie dziecko i wychodzicie na spacer i za pol godziny woła jeść? dajecie cyca "na ławce" czy cos innego?
Zawsze mam za sobą butlę z odciągniętym mlekiem

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
u nas noc zadziwiająco długa - jak mała zasnęła po 21, tak obudziła się o.. 5:30. Nakarmiłam (uff, co za ulga, już myślałam, że biust mi się z przepełnienia rozerwie) i dalej śpi.
Już czuję, jak będzie koncertować, jak się teraz obudzi
Czyli jest nadzieja, że jeszcze będę spać dłużej niż dwie godziny???

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A i my dzisiaj idziemy z Luśką na szczepienie, proszę trzymać kciuki

Na jaką się zdecydowaliście?

Cytat:
Hej
Od 5 rano miałam koncert pod postacią: nie mogę puścić bąka. Masowałam Fabiemu brzuszek, nosiłam, lulałam, kładłam na brzuś, dałam kropelki i nic. Później wzięłam go na przewijak, ugięłam bardziej nóżki i zaczął się odgazowywać i robić kupę. W pewnym momencie tak mocno naparł, że kupsko przez cały pokój przeleciało no i mamy obsrany wózek
Wysrał się i od tamtej pory śpi

Idę Was nadrobić

Biedny Fabianek... no i Wy też... no i wózek!

Cytat:
Dziewczyny - napiszcie proszę, czy jak Wasze maluszki ulewają, to też buzią i nosem równocześnie? Wczoraj znów tak było. W dodatku położyłam ją do łóżeczka na boku i nawet częściowo podparłam, a ona i tak się przekręciła na plecki.
Dwa razy jej się tak zdarzyło, że poleciało nosem.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Ja tylko na chwileczkę, ciągle mam gości i albo przyjmuję gości albo zajmuję się Amelką. Fakt, że małż mi pomaga no ale karmić małej nie może Chociaż mój mąż najchętniej chciałby mieć choć jednego cyca, żeby móc to robić.
padłam

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Soleilka, a czemu nie wstaje do Małego w nocy? On chyba nie chodzi na rano do pracy...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:43   #3104
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Biedny Fabianek... no i Wy też... no i wózek!
A wózek jest jasny! Będzie to ciężko sprać

Właśnie, nie pokazałam Wam jak wygląda na żywo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_9614.jpg (46,0 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_9615.jpg (40,7 KB, 82 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-08-02, 13:43   #3105
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam TŻ cały dzień w domu i nic, dosłownie nic mi nie pomaga. Prosiłam go: poprasuj, zrób mi jeść bo karmię, przebierz Małego, daj mu smoczek bo płacze, zamieć. Jak grochem o ścianę. Nie dość, że w nocy jestem zdana sama na siebie, to w ciągu dnia z wielką łaską raz mu zmieni pampersa i wielce zadowolony. Wydarłam się na niego, to stwierdził, że ja mu nie mówię co ma zrobić przy Małym. To co ja instrukcję obsługi mam mu napisać ?! I on do mnie, że zmęczony jest... To co ja mam powiedzieć Od 2 dni spałam aż godzinę...

Mamuśka była u naszego lekarza, do którego jest Fabiś zapisany. Kazała podawać mu Delicol i go obserwować, do tego mamy skierowanie na badanie moczu. Jeśli po Delicolu Mały będzie miał dalej takie problemy to nie będę mogła karmić cyckiem Do tego jak przyjdziemy na szczepienie, to obejrzy mu bioderka, jeśli wszystko będzie ok, to na usg go nie będzie wysyłać (a to chyba obowiązkowe usg )
Mam nie jeść żadnych serów: białych, żółtych, topionych, twarogu, do tego mleka i jego przetworów do 3 miesiąca życia Maluszka chleb dalej tylko pszenny... zero smażonych do 3 miesiąca, dalej dieta lekkostrawna... I mam uważać co jem i baczniej go obserwować
oj no to musisz sie za niego zabrac i to konkretnie bo tak nie moze byc tymbardziej ze on jest caly czas w domu...
mi tz duzo pomaga naprawde mala przewija i zajmuje sie jak kwiczy a ja cos robie.
przejal wszystkie obowiazki domowe, teraz juz mu tez pomagam bo sie lepiej czuje i pozmywam albo cos ale w wiekszosci on to robi.
w koncu obydwoje jestesmy rodzicami i tak samo obydwoje tu mieszkamy,
z tztem zrob porzadek naprawde bo to nie w porzadku do Ciebie..
i przepraszam ale po czym on jest taki zmeczony jak nic nie robi bo nie rozumiem?

Amelcia
Stary 2012-08-02, 13:44   #3106
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Mamuśka była u naszego lekaza, do którego jest Fabiś zapisany. Kazała podawać mu Delicol i go obserwować, do tego mamy skierowanie na badanie moczu. Jeśli po Delicolu Mały będzie miał dalej takie problemy to nie będę mogła karmić cyckiem Do tego jak przyjdziemy na szczepienie, to obejrzy mu bioderka, jeśli wszystko będzie ok, to na usg go nie będzie wysyłać (a to chyba obowiązkowe usg )
Czyli kurczaczek gotowany, rosołek i na zmianę i tak przez 3 miechy. Padaka jakaś ... Ale wiem, że i mnie to czeka. Bardzo współczuje, tym bardziej, że tak bardzo chcesz karmić. Trzymam abyś dała radę a Fabisiowi się polepszyło....
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dzien dobry. Odpisałam Wamr ano ale widzę, że się nie zapisało. ZNowu mam skurcze. Bardzo nieregularne... ciekawe ciekawe
Trzymamy kciuki!! I zazdrościmy

wiktoria w boksach jestem ustawiona od miesiąca i blokuje chyba komuś kolejkę, he he ale jak juz weszłam to się nie cofam. Nie ma takiej opcji. To samo zakomunikuje mojemu lekarzowi dzisiaj. Ciekawe jaką wiadomością on mnie zaskoczy Typu: pani jest ładnie zamknięta i to jeszcze potrwa - nie przyjmuje do wiadomości.

Obiad prawie skończony, ciacho na życzonko Męża w piekarniku. Jeszcze chwila, kąpiel i do lekarza. Już nie mogę się doczekać

Stary 2012-08-02, 13:44   #3107
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Soleilka, a czemu nie wstaje do Małego w nocy? On chyba nie chodzi na rano do pracy...
Bo śpi, jak Mały zaczyna płakać to jest tylko "ja pier.dole i obraca się na drugi bok" a ja taka zmęczona czasami już zasypiam nad Małym Ostatnio kapituluję i śpimy w 3 bo chociaż nie muszę wstawać i nosić Małego...
Jak tak dalej ma być to wynoszę się do mamy. Nie daję już rady fizycznie i psychicznie przez mamę TŻ

Bloguję
Stary 2012-08-02, 13:45   #3108
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
jak wcześniej pisałam, najważniejszy jest spokój

Cytat:
A wózek jest jasny! Będzie to ciężko sprać

Właśnie, nie pokazałam Wam jak wygląda na żywo
ładne kolory, no to faktycznie, będzie ciężko sprać

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:46   #3109
Irmusia81
Zakorzenienie

Była u nas położna. Leoś waży 3820g W ciągu tygodnia przybyło mu 400 g

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
dla Leosia

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziś nawet sama go chwyciła za uchwyt i wyjęła sobie z buzi I tak go sobie dzierżyła w dłoni To chyba przypadek bo przecież tak małe dzieci nie potrafią chwytać..?
Leoś też sobie sam "trzyma" smoczek łapie rączką i trzyma, żeby mu z buzi nie wypadł

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Będę musiała to z kimś skonsultować bo już wczoraj moja mama stwierdziła, że to jakieś dziwne jest, że wygląda jak by w tym wszystkim co ze mnie wypadło był gazik... Zachowałam to i trzymam w zamrażarce bo chciałam jutro lekarzowi pokazać... I jak dziś się temu przyjrzałam to rzeczywiście wygląda jakby coś podobnego do gazika tam było
o Boziu Koniecznie idź z tym do lekarza

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Za to śmiać mi się chce, jak wypluje smoka, a potem stwierdza, że chce go z powrotem i próbuje głowę przechylić tak, żeby go złapać, ale jej to nie wychodzi
Leon też tak robi. A jak smoczek jest daleko i nie może go złapać, to jest krzyk
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:49   #3110
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
oj no to musisz sie za niego zabrac i to konkretnie bo tak nie moze byc tymbardziej ze on jest caly czas w domu...
mi tz duzo pomaga naprawde mala przewija i zajmuje sie jak kwiczy a ja cos robie.
przejal wszystkie obowiazki domowe, teraz juz mu tez pomagam bo sie lepiej czuje i pozmywam albo cos ale w wiekszosci on to robi.
w koncu obydwoje jestesmy rodzicami i tak samo obydwoje tu mieszkamy,
z tztem zrob porzadek naprawde bo to nie w porzadku do Ciebie..
i przepraszam ale po czym on jest taki zmeczony jak nic nie robi bo nie rozumiem?
Jak go zapytałam to stwierdził, że jego też Mały budzi i jak tak płacze to nie daje mu spać
Wczoraj miał go wykąpać. Naszykowałam wodę, rozebrał Małego i trzymał go w wanience, a mi kazał go myć no to co to za pomoc... Dla niego to było, że go wykąpał... A ja taka zgarbiona już chodzę, brzuch mnie boli, krzyż mnie boli... Niedługo z tego wszystkiego ta rana mi się rozejdzie...
Dzisiaj rano nawet to kupsko na kolanach musiałam zmywać, bo królewicz sobie spał...
Cytat:
Czyli kurczaczek gotowany, rosołek i na zmianę i tak przez 3 miechy. Padaka jakaś ... Ale wiem, że i mnie to czeka. Bardzo współczuje, tym bardziej, że tak bardzo chcesz karmić. Trzymam abyś dała radę a Fabisiowi się polepszyło....
I takim sposobem anemii chyba nigdy nie wyleczę
Jakbym miała karmić mm, to musiałabym chleb ze smalcem jeść tylko, żeby z kasą wyrobić

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:

ładne kolory, no to faktycznie, będzie ciężko sprać
Nikt takiego nie ma w mieście
Najwyżej będzie w musztardowe kropki
Cytat:
Była u nas położna. Leoś waży 3820g W ciągu tygodnia przybyło mu 400 g
kawał chłopa. I ile przytył Kobito czym to go pasiesz

Bloguję
Stary 2012-08-02, 13:56   #3111
anna99302
Zadomowienie

Dziewczyny, nie mam siły Was nadrabiać. Wybaczcie!
Z dobrych wieści-nie krwawię więc bardzo dobrze, że nie posłuchałam mojej ginki i nie poszłam do szpitala bo poszłabym na darmo!!!!!!!!! wkurzyła mnie tylko, że taka panikara z niej. I fakt, tak jak pisałyście, nie powinna używać wziernika! w szpitalu żaden z lekarzy nie używał!

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
jak wcześniej pisałam, najważniejszy jest spokój
Zgadza się dlatego siedzę i czekam. z położną jestem umówiona dopiero na niedzielę
Cytat:
Jak go zapytałam to stwierdził, że jego też Mały budzi i jak tak płacze to nie daje mu spać
Wczoraj miał go wykąpać. Naszykowałam wodę, rozebrał Małego i trzymał go w wanience, a mi kazał go myć no to co to za pomoc... Dla niego to było, że go wykąpał... A ja taka zgarbiona już chodzę, brzuch mnie boli, krzyż mnie boli... Niedługo z tego wszystkiego ta rana mi się rozejdzie...
Dzisiaj rano nawet to kupsko na kolanach musiałam zmywać, bo królewicz sobie spał...

I takim sposobem anemii chyba nigdy nie wyleczę
Jakbym miała karmić mm, to musiałabym chleb ze smalcem jeść tylko, żeby z kasą wyrobić [COLOR="Silver"]
OJ SOleika! NIe podoba mi się to
na czym on taki zmęczony? chyba nie pracuje?? niech do roboty idzie leń śmierdzący a nie!
Stary 2012-08-02, 13:57   #3112
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
na czym on taki zmęczony? chyba nie pracuje?? niech do roboty idzie leń śmierdzący a nie!
Ma te wesela i próby... Dobrze, że chociaż to dzisiaj jest na próbie od rana i wraca dopiero w nocy...

Bloguję
Stary 2012-08-02, 13:58   #3113
red_scorpio
Rozeznanie

Soleilka taka to właśnie u nas jest polityka prorodzinna... szlag by trafił. Dziś znowu stałam przy półkach z mlekiem i si zastanawiałam... Bebilon to większe to koszt chyba blisko 40 zł a jak czytałam to ono wystarcza na jakiś tydzień czyli jakieś 160 zł za samo mleko, a gdzie reszta - pampersy itp. A Tż należy się lanie na goły tyłek. Spróbuj go zapytać czy jest sobie w stanie wyobrazić jaka Ty musisz być zmęczona skoro robisz przy Małym 24h/dobę...? Skoro on po jednej kąpieli i nocnym przebudzeniu narzeka?
Z drugiej strony jak wyprowadzisz się do mamy to pewnie bliscy Ci pomogą ale Tż ułatwisz życie... Ale ja się nie wcinam

Stary 2012-08-02, 13:59   #3114
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
On ma patent, że zawsze rano jak go rano przebieram to musi się zesrać i wylać na mnie
Co chwile się pręży i płacze, już nie wiem co mam zrobić
Musisz go więc rano przebierać będąc nago nie trzeba będzie ciuchów prać ale wózeczka to mi żal, bo taki macie ładny, pastelowy, trzymam kciuki, żeby się sprało
Biedny Fabiś
Cytat:
Tak myślałam, że zaganiani są Dobrze, że wszytko gra
Cytat:
A tż nie śpiewa małemu? W końcu jest zawodowcem
Cytat:

Oby ten Delicol pomógł
A tż ta jakoś musisz przymusić do pomocy, to nie do pomyślenia, zebyś była sama z tym wszystkim
Cytat:
Powiedz mi kochana czy Ty chcesz już urodzić czy jeszcze nie, bo się pogubiłam i nie wiem czego Ci życzyć
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:59   #3115
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Leoś nie. Tylko raz mu się zdarzyło, jak się objadł bardzo dużo. Zazwyczaj ulewa po trochu, tylko ustami.
Stary 2012-08-02, 14:02   #3116
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka taka to właśnie u nas jest polityka prorodzinna... szlag by trafił. Dziś znowu stałam przy półkach z mlekiem i si zastanawiałam... Bebilon to większe to koszt chyba blisko 40 zł a jak czytałam to ono wystarcza na jakiś tydzień czyli jakieś 160 zł za samo mleko, a gdzie reszta - pampersy itp. A Tż należy się lanie na goły tyłek. Spróbuj go zapytać czy jest sobie w stanie wyobrazić jaka Ty musisz być zmęczona skoro robisz przy Małym 24h/dobę...? Skoro on po jednej kąpieli i nocnym przebudzeniu narzeka?
Z drugiej strony jak wyprowadzisz się do mamy to pewnie bliscy Ci pomogą ale Tż ułatwisz życie... Ale ja się nie wcinam
Dobrze, że te pampersy z Biedronki Małemu podpasowały, to chociaż mniejszy koszt za to będzie... Tak patrząc na mm to mój je do 10 razy po 120 ml... Nie wiem czy mleko na tydzień teraz by wystarczyło, a co dopiero jak będzie większy i będzie więcej jadł
U mnie w domu raczej mi nie pomogą, mama jest schorowana, brat pracuje, a siostra ma tylko 11 lat... Tam też jestem zdana na siebie... Mama jedynie co mogła pomóc i pomagała to kupiła nam 3/4 wyprawki. A mama TŻ dała nam aż 300 zł na wyprawkę O i remont pokoju. Miała dać 1500 zł na same meble, a okazało się, że za 1500 zł mamy cały pokój zrobić. Chrzcin też nie chce, bo by musiała się dorzucić albo kupić prezent a ona jest takim dusigroszem, że masakra. A pracuje w DE legalnie i zarabia 1200 euro miesięcznie, gdzie ma wszystko zapewnione: nocleg, wyżywienie, transport do PL

Bloguję
Stary 2012-08-02, 14:07   #3117
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Powiedz mi kochana czy Ty chcesz już urodzić czy jeszcze nie, bo się pogubiłam i nie wiem czego Ci życzyć
haha no masz rację , tak piszę chaotycznie. Tak, chcę już! W mieszkaniu już wszystko zrobione jeszcze pokój małego , tzn wystarczy wypakować jego rzeczy i ubrać łóżeczko. A prasowaniem i praniem zajęła się moja mama jak była w szpitalu
Stary 2012-08-02, 14:09   #3118
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Fajne urzadzenie
U mnie przy nawale taki reczny laktator nie dawal rady... Zacinal sie i nie szlo NIC (zupelnie!), mialam taki zwykly z aventu.
ja mam ręczny aventu i rewelacyjnie się sprawdza. Wyciąga pełną butlę w 15-20 minut

Cytat:

, tylko szkoda że celował w wózek

Cytat:
I nic się nie działo?
to się dopiero okaże dziś i w nocy

Cytat:

czekamy

Cytat:
u mnie kolki na razie daleko ale malej sie chyba tryb zmienia bo coraz wiecej czasu poswieca na nie spaniu a denerwowaniu matki ktora chcialaby cos zrobic a nie moze bo dziecko kweka bo nie chce spac :P
teraz lezy juz z 15 minut ze slepiami wbitymi przed siebie i nie spi ale nie kweka widze ze jest zmeczona a torba mala nie pojdzie spac.[COLOR="Silver"]
może jest zbyt zmęczona i dlatego nie może zasnąć

o widzę, że zasnęła
Stary 2012-08-02, 14:10   #3119
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Musisz go więc rano przebierać będąc nago nie trzeba będzie ciuchów prać ale wózeczka to mi żal, bo taki macie ładny, pastelowy, trzymam kciuki, żeby się sprało
Biedny Fabiś

A tż nie śpiewa małemu? W końcu jest zawodowcem

Oby ten Delicol pomógł
A tż ta jakoś musisz przymusić do pomocy, to nie do pomyślenia, zebyś była sama z tym wszystkim
Rozbieram go do golasa, ale gorzej ze mną Przecież ja nago nie będę tego robić, jeszcze by mi cycki zaczęły zamiatać podłogę

, nie chce mu się i nie zna kołysanek. A ja jak Fabiś był w brzuszku, to śpiewałam mu Z popielnika

Cegłą przez łeb mu walnę niedługo i się nauczy cham jeden dziecko zrobić umiał, ale zająć się nie ma komu

Bloguję
Stary 2012-08-02, 14:10   #3120
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymamy kciuki!! I zazdrościmy

wiktoria w boksach jestem ustawiona od miesiąca i blokuje chyba komuś kolejkę, he he ale jak juz weszłam to się nie cofam. Nie ma takiej opcji. To samo zakomunikuje mojemu lekarzowi dzisiaj. Ciekawe jaką wiadomością on mnie zaskoczy Typu: pani jest ładnie zamknięta i to jeszcze potrwa - nie przyjmuje do wiadomości.

Obiad prawie skończony, ciacho na życzonko Męża w piekarniku. Jeszcze chwila, kąpiel i do lekarza. Już nie mogę się doczekać
No ja też mam nadzieję na dobre wiadomości w poniedziałek (kolejna wizyta). Ale jak zapytałam lekarza czy będę rodzić niedługo to kazał mi na następną wizytę przynieść fusy z kawy albo herbaty to powróżymy Dowcipniś...
Ciasto też bym zjadła ale nie wiem z czym? mam jabłka papierówki ale nie za wiele i na ciasto za mało Muszę pomyśleć bo coś bym uklepała

Cytat:
Bo śpi, jak Mały zaczyna płakać to jest tylko "ja pier.dole i obraca się na drugi bok" a ja taka zmęczona czasami już zasypiam nad Małym Ostatnio kapituluję i śpimy w 3 bo chociaż nie muszę wstawać i nosić Małego...
Jak tak dalej ma być to wynoszę się do mamy. Nie daję już rady fizycznie i psychicznie przez mamę TŻ
Cytat:
Nie obraź się, ale ten Twój TZ to zachowuje się jak gnojek. Z tego co wiem dziecko jest wspólne i potrzebuje dwojga rodziców. A odwracanie się dupą jak zapłacze - nie będę komentować.
Strasznie mi Cię szkoda ale może jeszcze się odmieni? Mam nadzieję, że to tylko kwestia tego, że musi jeszcze się dostosować do sytuacji... Niektórym zajmuje to więcej czasu.
Trzymam za to kciuki
A teściową olej. I następnym razem jak będzie dawać dobre rady to jej powiedz, że potrzebujesz pomocy w zmywaniu gówna z wózka, a nie dobrych rad

Cytat:
Dziewczyny, nie mam siły Was nadrabiać. Wybaczcie!
Z dobrych wieści-nie krwawię więc bardzo dobrze, że nie posłuchałam mojej ginki i nie poszłam do szpitala bo poszłabym na darmo!!!!!!!!! wkurzyła mnie tylko, że taka panikara z niej. I fakt, tak jak pisałyście, nie powinna używać wziernika! w szpitalu żaden z lekarzy nie używał!

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Zgadza się dlatego siedzę i czekam. z położną jestem umówiona dopiero na niedzielę
za dobre wieści

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości