|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
u mnie kolki na razie daleko ale malej sie chyba tryb zmienia bo coraz wiecej czasu poswieca na nie spaniu a denerwowaniu matki ktora chcialaby cos zrobic a nie moze bo dziecko kweka bo nie chce spac :P
teraz lezy juz z 15 minut ze slepiami wbitymi przed siebie i nie spi ale nie kweka widze ze jest zmeczona a torba mala nie pojdzie spac. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3092 |
|
Wtajemniczenie
|
przypomniało mi się, że śniłam o tym, że wypadł mi czop
i byłam taka szczęśliwa, że w końcu mam jakiś objaw nadchodzącego porodu.....i nie był wcale obrzydliwy :brzyd al:
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Nagrałam 2 kołysanki i będę odtwarzać Małemu coby sobie gardła nie zedrzeć
|
|
|
|
#3094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taki ze mnie talent muzyczny ![]() Idę kończyć obiad ... |
|
|
|
|
#3095 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ukrywam, że na mojego brzdąca też liczę ![]() Cytat:
Nudy, nudy ![]() I oczywiście za wszystkie dzisiejsze wizyty, badania, ktg, usg, i inne ![]() za kolejne tygodnie.---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
Depoison- i u nas też tak jest. Jak Patryś za przeproszeniem walnie teraz kupe to taką meega. To mówisz,że to gazy??
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj się kłócę z TŻ, super
mam go dość...
|
|
|
|
#3099 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja na razie nie czuje sie na siłech z moim kroczem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie z moim wczoraj poklocilam i tez juz mam go dosyc choc wiem ze jak wroci do pracy i moja mama pojedzie do domu to bedzie mi go tutaj brakowac jak bede z mala caly dzien sama w domu...
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I on do mnie, że zmęczony jest... To co ja mam powiedzieć Od 2 dni spałam aż godzinę...Mamuśka była u naszego lekarza, do którego jest Fabiś zapisany. Kazała podawać mu Delicol i go obserwować, do tego mamy skierowanie na badanie moczu. Jeśli po Delicolu Mały będzie miał dalej takie problemy to nie będę mogła karmić cyckiem )Mam nie jeść żadnych serów: białych, żółtych, topionych, twarogu, do tego mleka i jego przetworów do 3 miesiąca życia Maluszka chleb dalej tylko pszenny... zero smażonych do 3 miesiąca, dalej dieta lekkostrawna... I mam uważać co jem i baczniej go obserwować
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry. Odpisałam Wamr ano ale widzę, że się nie zapisało. ZNowu mam skurcze. Bardzo nieregularne... ciekawe ciekawe
|
|
|
|
#3103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na jaką się zdecydowaliście? Cytat:
Biedny Fabianek... no i Wy też... no i wózek! Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Soleilka, a czemu nie wstaje do Małego w nocy? On chyba nie chodzi na rano do pracy... |
|||||
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
A wózek jest jasny!
Będzie to ciężko sprać ![]() Właśnie, nie pokazałam Wam jak wygląda na żywo
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tz duzo pomaga naprawde mala przewija i zajmuje sie jak kwiczy a ja cos robie. przejal wszystkie obowiazki domowe, teraz juz mu tez pomagam bo sie lepiej czuje i pozmywam albo cos ale w wiekszosci on to robi. w koncu obydwoje jestesmy rodzicami i tak samo obydwoje tu mieszkamy, z tztem zrob porzadek naprawde bo to nie w porzadku do Ciebie.. i przepraszam ale po czym on jest taki zmeczony jak nic nie robi bo nie rozumiem? |
|
|
|
|
#3106 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
abyś dała radę a Fabisiowi się polepszyło....Cytat:
![]() wiktoria w boksach jestem ustawiona od miesiąca i blokuje chyba komuś kolejkę, he he ale jak juz weszłam to się nie cofam. Nie ma takiej opcji. To samo zakomunikuje mojemu lekarzowi dzisiaj. Ciekawe jaką wiadomością on mnie zaskoczy Typu: pani jest ładnie zamknięta i to jeszcze potrwa - nie przyjmuje do wiadomości. Obiad prawie skończony, ciacho na życzonko Męża w piekarniku. Jeszcze chwila, kąpiel i do lekarza. Już nie mogę się doczekać
|
||
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio kapituluję i śpimy w 3 bo chociaż nie muszę wstawać i nosić Małego...Jak tak dalej ma być to wynoszę się do mamy. Nie daję już rady fizycznie i psychicznie przez mamę TŻ
|
|
|
|
|
#3108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Była u nas położna. Leoś waży 3820g
![]() Cytat:
łapie rączką i trzyma, żeby mu z buzi nie wypadł![]() Cytat:
Koniecznie idź z tym do lekarzaCytat:
|
|
#3110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj miał go wykąpać. Naszykowałam wodę, rozebrał Małego i trzymał go w wanience, a mi kazał go myć no to co to za pomoc... Dla niego to było, że go wykąpał... A ja taka zgarbiona już chodzę, brzuch mnie boli, krzyż mnie boli... Niedługo z tego wszystkiego ta rana mi się rozejdzie...Dzisiaj rano nawet to kupsko na kolanach musiałam zmywać, bo królewicz sobie spał... Cytat:
![]() Jakbym miała karmić mm, to musiałabym chleb ze smalcem jeść tylko, żeby z kasą wyrobić ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Nikt takiego nie ma w mieście Najwyżej będzie w musztardowe kropki ![]() Cytat:
kawał chłopa. I ile przytył Kobito czym to go pasiesz
|
|||
|
|
|
#3111 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie mam siły Was nadrabiać. Wybaczcie!
Z dobrych wieści-nie krwawię więc bardzo dobrze, że nie posłuchałam mojej ginki i nie poszłam do szpitala bo poszłabym na darmo!!!!!!!!! wkurzyła mnie tylko, że taka panikara z niej. I fakt, tak jak pisałyście, nie powinna używać wziernika! w szpitalu żaden z lekarzy nie używał! ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Zgadza się Cytat:
na czym on taki zmęczony? chyba nie pracuje?? niech do roboty idzie leń śmierdzący a nie!
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj jest na próbie od rana i wraca dopiero w nocy...
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Rozeznanie
|
Soleilka taka to właśnie u nas jest polityka prorodzinna... szlag by trafił. Dziś znowu stałam przy półkach z mlekiem i si zastanawiałam... Bebilon to większe to koszt chyba blisko 40 zł a jak czytałam to ono wystarcza na jakiś tydzień
czyli jakieś 160 zł za samo mleko, a gdzie reszta - pampersy itp. A Tż należy się lanie na goły tyłek. Spróbuj go zapytać czy jest sobie w stanie wyobrazić jaka Ty musisz być zmęczona skoro robisz przy Małym 24h/dobę...? Skoro on po jednej kąpieli i nocnym przebudzeniu narzeka?Z drugiej strony jak wyprowadzisz się do mamy to pewnie bliscy Ci pomogą ale Tż ułatwisz życie... Ale ja się nie wcinam
|
|
|
|
#3114 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie trzeba będzie ciuchów prać ale wózeczka to mi żal, bo taki macie ładny, pastelowy, trzymam kciuki, żeby się sprało![]() Biedny Fabiś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tż ta jakoś musisz przymusić do pomocy, to nie do pomyślenia, zebyś była sama z tym wszystkim Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Leoś nie. Tylko raz mu się zdarzyło, jak się objadł bardzo dużo. Zazwyczaj ulewa po trochu, tylko ustami.
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w domu raczej mi nie pomogą, mama jest schorowana, brat pracuje, a siostra ma tylko 11 lat... Tam też jestem zdana na siebie... Mama jedynie co mogła pomóc i pomagała to kupiła nam 3/4 wyprawki. A mama TŻ dała nam aż 300 zł na wyprawkę O i remont pokoju. Miała dać 1500 zł na same meble, a okazało się, że za 1500 zł mamy cały pokój zrobić. Chrzcin też nie chce, bo by musiała się dorzucić albo kupić prezent a ona jest takim dusigroszem, że masakra. A pracuje w DE legalnie i zarabia 1200 euro miesięcznie, gdzie ma wszystko zapewnione: nocleg, wyżywienie, transport do PL
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się dopiero okaże dziś i w nocy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() o widzę, że zasnęła
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież ja nago nie będę tego robić, jeszcze by mi cycki zaczęły zamiatać podłogę ![]() ![]() Cegłą przez łeb mu walnę niedługo i się nauczy cham jeden dziecko zrobić umiał, ale zająć się nie ma komu
|
|
|
|
|
#3120 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dowcipniś...Ciasto też bym zjadła ale nie wiem z czym? mam jabłka papierówki ale nie za wiele i na ciasto za mało Muszę pomyśleć bo coś bym uklepała ![]() Cytat:
Cytat:
Strasznie mi Cię szkoda ale może jeszcze się odmieni? Mam nadzieję, że to tylko kwestia tego, że musi jeszcze się dostosować do sytuacji... Niektórym zajmuje to więcej czasu. Trzymam za to kciuki ![]() A teściową olej. I następnym razem jak będzie dawać dobre rady to jej powiedz, że potrzebujesz pomocy w zmywaniu gówna z wózka, a nie dobrych rad ![]() Cytat:
za dobre wieści
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

Dzisiaj się odezwę na forum, ja też za Wami bardzo tęsknię! Pozdrawiam buziaki ode mnie i Miłoszka i dziękuję za pamięć 

i byłam taka szczęśliwa, że w końcu mam jakiś objaw nadchodzącego porodu.....i nie był wcale obrzydliwy

. Ale oczywiście jak się ma już walić, to na całego. Zadzwoniłam do pracy z nadzieją, że jednak wyślą mi ten rmua za czerwiec, a tu babka mi mówi, że mają awarię całej linii i najwcześniej dodzwonię się do nich w poniedziałek 

za wszystkie dzisiejsze wizyty, badania, ktg, usg, i inne
za kolejne tygodnie.

no i mamy obsrany wózek
I on do mnie, że zmęczony jest... To co ja mam powiedzieć
)

I tak go sobie dzierżyła w dłoni