|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Rano wyprawiłam TŻ do pracy i jeszcze się połozyłam, ale musiałam prawie 40 min Jasia przekonywac, żeby na chwile przestał hasać
![]() Zielona mam nadzieje, że dzisiaj zrobią Ci USG, albo chociaż konsultacje lub badanie. Sojka, Aga faktycznie rozpoznanie porodu wcale takie łatwe nie jest Mam jeszcze troche czasu, ale powoli zaczynam się zastanawiać jak to będzie.
|
#4233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się dzisiaj zdarzyło pierwszy raz ![]() a co do łóżeczka to nie pomogę bo nie mam pojęcia
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
Dno ma obniżane w dowolnej ilości pozycji, bardziej chodziło mi o wymiary typu długość i szerokość. Powiedzmy, że długość to jeszcze, bo to 80 cm, ale szerokość 43 cm to tak mało mi się wydaje.
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że z 5 miesięcy to maksymalnie, zależy kiedy dziecko zacznie się na szczeblach podciągać do siadania. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Długość 80cm to na jakieś pół roku chyba, tak żeby luz był lekki. A szerokość też chyba jakoś tak. Wózki mają do 40cm z reguły i gondola starcza na jakieś pół roku. |
|
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
ojoj to dupnie bo to w zasadzie niewiele szersze od gondoli wózkowej..
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane od jutra będę codziennie na forum, bo męzul kończy l4 i wraca do pracy. Normalnie przyzwyczaiłam siędo tego, że jest cały czas w domku, o suni naszej nie wspomnę, zapłacze się ona chyba jak jutro pańcio wróci do pracy, bo przez te 3 tyg to nie odstępowała go na krok
![]() my w sobotę zaczęłyśmy 39 tydzień, także Jagódka już w 100% donoszona z tej okazji spóźniony soczek dla wszystkich ![]() w czwartek mam wizytę i usg zobaczymy zatem ile malutka waży i jak tam moja szyjka chyba, że wcześniej urodzę, bo dziś w nocy miałam 5 skurczy co 20 min i się zestresowałam kate27 jestem kochana i jeszcze w dwupaku of course podczytuje Was na bieżąco ale nie mam czasu się ostatnio udzielać od czasu do czasu coś pisałam ale chyba nikt nie zauważył![]() anusia dla małego za pokazanie męskości gda, anusia kolejnego tygsojka ale ta Twoja Zosia uparta, dalej wyjśc nie chce już myslałam, że w nocy się coś u Ciebie ruszyło, a tu dalej nic. Też bym już się nie mogła doczekać na Twoim miejscu![]() sandra spóźnione życzonka dla małego aga_ton, niegrzeczna śliczne kąciki dla maleństw ![]() aga_ton fajne to info co wstawilaś, ja jak na szpilkach to już od 36 tyg siedzę, gdy tylko mi fenoterol gin odstawił teraz śmiejemy się z meżem, że Jagódka strajkuje i wychodzić jej się odechciało, bo remont skończyliśmy gdy nic nie było gotowe to jej się śpieszyło, pewnie specjalnie nas straszyła wcześniejszym wyjściem, byśmy szybciej mieszkanko wyszykowali no ale przecież do 17 jeszcze trochę czasu ma
|
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do szpitala mam w sumie blisko z 10 minut góra, chyba, że zacznę rodzić o 15, jak ludzie zaczną wracać z pracy to będzie korek i z 25 minut to może zająć
. Ja jakoś nie boję się, czy rozpoznam poród, no chyba poczuję, że dzidzia naciska, poza tym skurcze, no jakoś to będzie, ale już kiedyś pisałam, że mój TŻ ma taką paranoję, że nie zdążymy dojechać i będzie musiał poród odebrać, nie wiem skąd mu się do wzięło, chyba za dużo się filmów naoglądał |
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Hello dziołszki
Raz jeszcze dziękuje za odp. o te skurcze i stawianie sie brzucha. Jestem uspokojona. zielona Ty masz pecha, nie dość że facet beznadziejny to szpital też porażka ![]() Sojka jak to robisz że do tego porodu i w ogóle do spraw z nim związanych tak lajtowo podchodzisz?? Ty oazą spokoju jesteś. Jak to sie robi bo jak kłębek nerwów jestem ![]() Dzisiaj w nocy myślałam że u mnie coś sie dziać powoli zaczyna bo nie dość że brzuch twardy to zaczął dołem kłuć i boleć dość mocno, ale to jak do wc szłam. Jak wróciłam do łóżka to ustało a maluch sobie pajacyki w brzuchu urządzał z 5 minut. Twn ból był mocny i już nieprzyjemne to było więc już widze ten poród bolesny
|
|
|
|
#4240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja
w jakże słoneczny dzień 20 stopni i jest tak przyjemnie że szok,ale Tz nie ma..![]() Nocka jako tako, nie licząc że co 2 godz na siku wstawałam ![]() ale jakoś tak pusto mi w łóżku było, dawno sama nie spałam. Cytat:
![]() Co wy dziewczyny dzis z tymi skurczami i boleściami , masakra ![]() ja coraz częściej z moją mama rozmawiam o porodzie, boję sie strasznie..a ona mnie aby pociesza ze jak tyle kobiet po pierwszym dziecku sie starało o następne to aż tak źle nie może byc ![]() Jejku co tu dziś robić
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie właśnie koleżanka zadzwoniła i właśnie się do Niej wybieram na cały dzień. Miłego dnia, do wieczora, może jakiegoś dzieciaczka się to tego czasu doczekamy
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu mam mega mdłości i bóle, ciągle coś kłuje i się napina...
![]() I straaasznie mi słabo, ledwo się umyłam... |
|
|
|
#4243 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Alfabia, Ula gratulacje Maluszków!! śliczne te nasze wizażowe dzieciaczki nadrabiam... i może nadrobię, co naskrobałyście. przy moim idealnie grzecznym dziecku nie mam czasu na wizaż. wkurza mnie mój maż bo siedzi na urlopie i czepia się, gdy włączam mojego laptopa i wchodzę na wizaż - że niby czas marnuję. Cholerka... a w domu kto wszystko robi? pranie, sprzątanie łazienki, obiady, opieka nad Zuzanką i jeszcze od 2 dni z psiakiem na dwór wychodzę. On wczoraj odkurzył mieszkanie i wielce się napracował przez 3 ostatnie mce ciąży prosiłam, żeby okna umył - według niego są czyste i okna myje się raz-dwa w roku przed świętami! po niedzieli się za te okna wezmę... ale mnie nerw na niego bierze![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sojeczko, coś się Zosieńka na świat nie spieszy. czeka aż się na staszica zwolni miejsce ![]() Cytat:
ja się nad moją rozklejam i nawet nie sądziłam, że taki rodzaj miłości całkowicie beziteresowny, gotowy do poświęcenia wszystkiego dla takiego maluszka istnieje.. a ja każdego dnia coraz bardziej zakochuje się w moim dzieciątku Cytat:
najważniejsze, że jesteście szczęśliwiczasami się zastanawiam, czy mój związek nie należy do chorych i czy nie najlepszym wyjściem byłoby się rozstać... Cytat:
a teraz katuję się herbatką koperkową - ble... nienawidzę takich "pyszności" ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
do szpitala koleżanka podrzuciła mi huggisy, które zostały jej po córeczce i strasznie mi Małą uczuliły. po Dadzie nic - teraz cały czas ich używamy, za to z chusteczkami eksperymentujemy. Były dady (2 rodzaje), babydream - te z dady zdecydowanie najlepsze są. w moim odczuciu najbardziej wilgotne i takie mięciutkie. Babydream wypadają gorzej. Mam jeszcze huggisy (też dostaliśmy) ale boję się ich testować na mojej kochanej Zuzance ![]() Cytat:
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za katar, żeby przeszedł ![]() A mi smakuje bardzo ten napar z liści malin Ale ja jestem przyzwyczajona, bo kiedyś pijałam dużo ziół, np. pokrzywe i skrzyp na cerę i włosy
|
|
|
|
|
#4245 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja jeszcze nie chcę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie dorwałam do komputera nareszcie
i od miesiaca duma nad tym czy kupic nowy czy nie, zreszta nie ma nad czym sie zastanawiac bo on czesto wyjezdza w firmowych sprawach i komputer miec musi no ale moj to dusigorsz wiec ubolewa nad wydaniem kasy Mąż właśnie kładzie Zuzkę spać i czekam żeby zszedł na dół i jadę na zakupy bo dzisiaj nas odwiedzają znajomi z dziećmi 4latką i 4 miesiaczna cóeczką i robimy grilla. wiec od rana koszenie, sprzatanie i ogarnianie sie potem tylko z teściami na obiadek (przynajmniej to mnie ominie) Maggie aż jestem w szoku ze wam nie pozwalaja tym bardziej ze taka łądna pogoda. Moja córa sprzedała Jasiowi katar i byliśmy z nią wczoraj u lekarza i wzielismy Jaśka do pokazania i zaznaczył żeby własnie wychodzić i zreszta ta druga pediatra z przychodni to samo mówiła. ale 3mamy kciuki byście mogły jutro już wyjsc bo my cały czas sobie wychdzoimy dzisiaj nawet sobie zmłodym bez wózka wyszłam tak jest przyjemnie my sie dzielimy zawsze wieczorem ja kuchnie od salon ogarnia. Ogólnie tylko w nocy ja wstaje bo on pracuje (wogóle nie miał wolnego tyle że on na swoim to jak cos zawsze przyjezdzal) i nie chce by chodził nie wyspany do pracy ehhh Ci mezowie mysla ze sa pepkiem swiata nooo dziewcvzyny a dzisiaj jakieś zmowy były między wami z tymi skurczami bo cpoś dużo się was zebrało
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-09-02 o 12:33 |
|
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już bym w sumie mogła rodzić, od października niby do szkoły muszę wrócić, to mały już by miał ten miesiąc chociaż Ale znając swoje szczęście teraz przez 2 tygodnie będzie mnie tak zwodzić wszystko, jak Sojkę Koperkowa jest na wzdęcia maluszków, mama pije i to ma pomóc dzidzi w trawieniu. |
|
|
|
|
#4248 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() śliczny kącik Cytat:
całuski dla synka Cytat:
Cytat:
![]() też super Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Axa to trzymam kciuki za nowe zmiany ![]() Sojka to cię Zośka straszy noooo........ ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|
#4249 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy pajacyk już za mały ![]() najbardziej mi szkoda, że niektórych bodziaków z krótkim rękawem Zuzanka nie założy. A takie są śliczne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo ja też się zastanawiam i nie wiem sama. Już głupieje. co człowiek to opinia... Nasza Zuzanka już 3300 waży. Mały mój klocuszek Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4250 |
|
Rozeznanie
|
Witamy się i my
i informujemy że zaczynamy dziś 34 tydzień Maggie trzymam kciuki żeby Zuzi katar przeszedł i żebyście wreszcie mogły wyjść na spacer, bo aż serce ściska żeby w taką pogodę kisić się w domu. Dziewczynki śliczne macie te kąciki dla maluchów. Mój małż się uparł że złoży łóżeczko dopiero jak się mała urodzi Ciekawe co u Muminka... Ula a jak Hubert i Oliwia się mają? Macie juz dzieciaczki w domu? Tak miałyśmy się w tą pełnię rozpakowywać i co ? czuję że po tym zastoju jak zaczniemy to wszystkie na raz oczywiście, osobiście na porodówkę się jeszcze nie wybieram. jeszcze kilka tygodni mała musi w brzuszku posiedzieć. jak na razie grzecznie słucha mamusi. kochana moja
|
#4251 | ||
|
Zadomowienie
|
Posprzątałam, nadrobiłam a teraz czekam na koleżankę, za godzinkę ma być i pójdziemy na obiad
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4252 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że i ja będę miała tyle siły i zapału co Ty ![]() gratuluję no trochę się nas nazbierało z tymi skurczami, może hurtowo polecimy na porodówkę ![]() Cytat:
ale chyba i tak nie dam rady go przełknąć ![]() ja już sobie ulżyłam, tzn zwymiotowałam i trochę mi lepiej a muliło mnie od północy ![]() SOJKA, i jak tam? rozkręca się coś? ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
że niby chce sprawdzić w jakim stanie przyszło gratuluję kolejnego tygodnia
|
|||
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ponaklejałam z mężulem naklejki na całą ściane takie fosforyzujące
![]() Kiedyś poleżały sobie na biurku i całą noc sobie świeciły, no oczywiście mniej niż przy pierwszym mocnym naświetleniu ale nie zgasły do końca ![]() Mieliśmy łóżeczko rozłożyć jeszcze, ale jutro robotnicy przychodzą drzwi do szafy w końcu montować więc sie wstrzymałam z łóżeczkiem. Myśle że poczekam do przyszłego weekendu - chyba że zacznie sie wcześniej coś dziać i urodze przed terminem, ale niech ten tydzień posiedzi w brzusiu jeszcze zdrowo |
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
w imieniu mojego synka dziekuje za życzenia ja bylam dzis na ktg poltorej godziny tetno małej skacze![]() lekarka powiedziala,ze dobrze nie jest ale tez nie tragicznie,wieczorem mam isc jeszcze raz-jesli bedzie powtórka z rana to zostaje na oddziale
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za rady
![]() Katee - Zaraz wezmę się za stronę ![]() Tamlin - Mam nadzieje, że to pomoże. ![]() Powiedzcie mi, jak to jest z tym odciąganiem? W szpitalu mówili mi, że jak będę odciągać to nie można do końca, a nawet jak będzie się odciągać do pewnego momentu, to i tak piersi będą myślały, że ma się wiecej dzieci, i będą produkowały więcej mleka. Serio to tak wszystko funkcjonuje? .
|
|
|
|
#4256 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
wpadam się przywitać daję znać, że żyję - nie nadrabiam, bo w dniu w którym przyszłam do domu starsza córka rozchorowała się na anginę więc wyszłam ze szpitala a w domu szpital drugi mąż dostanie urlop chyba dopiero za dwa tygodnie, więc jestem z tym wszystkim sama, ale dam radę bo muszę - nieprawdaż ?? ![]() Elena - wielki buziak za wszystko
|
|
#4257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze jakos to wyjasniłam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej . Kciuki zaciśnięte aby wieczorne ktg było w porządku ![]() ELENA a Tobie co się dzieje z dziaslami?
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi wyszpiegowalam ze przypasowaly wam te butelki z lovi :0 jak cos mam nowe zapakowane smoczki na zbyciu
|
|
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
Elena Ty się nie smiej
facet znowu mnie zrobił na szaro i jednak dziś sie nie pojawią, tylko wysla kurierem poniedzialek - wtorek, zaczynam sie zastanawiac czy nie kombinuje cos.Zielona bardzo Ci wspołczuje sytuacji. Niepewnosc, i niewiedza sa najgorsze. A Twoj leakrz prowadzący gdzie pracuje? próbowalas się z nim może skontaktowac Ty lub Twój mąz?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.

Mam jeszcze troche czasu, ale powoli zaczynam się zastanawiać jak to będzie.
Jestem żonką 
z tej okazji spóźniony soczek dla wszystkich 
od czasu do czasu coś pisałam ale chyba nikt nie zauważył
dla małego za pokazanie męskości

Humorzasta jest.. A dzisiaj przecież mija tydzień odkąd z Nami jest 

.