|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Pisałaś o zmianie uchwytow. ale uchwyty masz raptem 2 w szafie wiec to nie taka tragedia, moze daloby rade dokupic...
a widzialas te komody? nie daloby rady nic z tego skompletowac? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...bedroom/10451/ ewentualnie cos z tego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18835/ |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kostki do gry to dostaliśmy z mężem na 10 rocznicę ślubu od znajomy i jeszcze parę innych świńskich gadżetów |
|
|
|
|
#2853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|
#2854 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po jednodniowej przerwie. Na wstępie chciałam:
pogratulować małej synka ,gocha cieszę się bardzo, że z Ewcią wszystko jest ok ![]() i gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36504934]A ja nie dość, że noc masakryczna, to jeszcze zdupiony humor, tak mi cholernie przykro że szok. Urodziny mam. Wiecie, że ani moja matka (2 piętra wyżej, byłam u niej dzisiaj bo zabawkę młodej) ani mój szanowny mąż, który ma dzisiaj wolne - nawet życzeń nie złożyli? Nic ku.rwa, ani me, ani be. Bo po co pamiętać, jeszcze prezent jakiś kupić by trzeba było, zbędny wysiłek [/QUOTE] Kochana wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin! Zdrowia, szczęścia, miłości i zdrowego maluszka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ludziom nie wstyd tak oszukiwać innych! Pstryczku ciacho wygląda niesamowicie smacznie
|
||||||
|
|
|
#2855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
I wogole to Tż też zawsze że jakas taka jestem, np przed wczoraj wieczorem że nic inicjatywy nie mam itp. A ja wykończona, nos jak burak z kataru, i z każym kichnięciem masa glutów, to jaką ja mam miec inicjatywę
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie,że na listopadowym dwie dziewczyny urodziły dużo za wcześnie
![]() jednaj dziewczynia bliźniaczki, niestety jedna zmarła, druga walczy o życie ale wiem,że robi postępy a dziś czytałam,że kolejny maluszek przyszedł na świat trzeba trzymać mocno kciuki by było wszystko ok
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-09-14 o 10:38 |
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczności i cena aż żal byłby nie kupić.
|
#2858 | |||||
|
Konto usunięte
|
Spokojnie, znajoma ostatnio w 32/33 tygodniu poznała
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
opowiem Wam dwie historie co mi się wczoraj przytrafiły, jedna wesoła druga w☠☠☠☠...... ca jadę wczoraj z TZ w delegacje, za miastem taka piękna prosta dwupasmówka i wylot na autostradę- zatrzymuje nas policja,że będzie mandacik bo prędkość przekroczona TZ biedny idzie do radiowozu a ja wyłaże z auta z tym wielgachnym brzuchem i mówię- panie policjancie tylko szybko bo ja się zaraz zesikam i wiecie co? policjant puścił TZ no a teraz druga mniej przyjemna- znalazłam laskę w necie co się ogłaszała,że sprzeda mi tygryska, przy okazji wyszło,ze ma masę innych pięknych "firmowych" ciuszków, dużo zbędnych bo kupowała w galeriach w zakupowym szale no po zdjęciach wygladało to wszystko bardzo dobrze, wyszlo tego dwa wielkie worki ,w tym dwa kombinezony zimowe, chciala za to 300 zl po negocjacji- w koncu sie zgodzilam bo ubranka naprawde piekne umowila sie z moim bratem na miescie ze mu przywiezie- bo to z innego miasta ciuszki dostalam ale sluchajcie w tak oplakanym stanie ze wyc mi sie chce wszystko jest z lumpeksow bo widze po metkach,ze u nas po prostu nie ma takich firm do tego jest wiele poplamionych oczywiście tygryska nie było no i pisze do tej pani ze jest cos nie halo- tel wylaczony, pewnie byl pre-paid adresu nie znam bo nie chciala żeby do niej do domu jechac nie wiem co mam robic plakac mi się chce ze się nabralam jak mala dziewczynka no fakt,ze zostalam z worami niezlych ciuszkow ale nie tak to mialo wygladac i nadal nie mam swojego tygryska!!!!![/QUOTE] Pierwsza - cudneDruga... oszustka. Policja? chybabym zgłaszała. TO już nawet nie chodzi o ciuszki z SH, bo wiele jest pięknych jak nie wiem co i w doskonałym stanie, ale jak piszesz- szmaty, nie to co miało być... Cytat:
![]() Cytat:
No to wieczorem przed snem napisałam maila, że dziękuję za przemiłe życzenia urodzinowe on przed snem czyta zawsze. To w nocy leciał przepraszać, kazałam mu spadać, niech się bardziej stara ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- A wczoraj piekłam ciacho orzechowo jabłkowe, uwielbiam je, bo banalne do zrobienia a pyszne
|
|||||
|
|
|
#2859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tej baby, brak słów;/ ;/ ;/ ;/ właśnie ja się powoli zastanawiam czy zamówić jakiś zestaw z allegro czy nie.. Weźźźźźźź ale smaka robisz!! :P ja zjadłam pół pysznej drożdzówki dziś z marmoladą uwielbiam Cytat:
Cytat:
Jakos ostatnio mam doła, ciągle bym płakała... tzt się wkurza na mnie, mowi ze najlepiej to usiąść i beczec jak jakas idiotka, a mu mowie ze mogłby mnie chociaz zrozumiec ze hormony itd to przytulil i znowu to samo... juz nie chce mi sie siedziec w tym domu, juz bym poszla na uczelnie, jeszcze dwa tygodnie na szczescie bo mozna sie zamulić calkiem...
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak sobie piszemy o tych snach, ze straszne, ze głupie itd a ja dziś miałam "proroczy" sen który niestety się sprawdził
|
|
|
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
Natychmiast MUSZĘ to zjeść
![]() Dzień dobry Pogoda dziś brzydka, ja mam bajzel w kuchni i nie chce mi się sprzątać. Ale trzeba się za to wziąć, bo nikt za mnie tego nie zrobi ![]() Pstryczku jaki sen? Mam nadzieję, że nie stało się nic złego |
|
|
|
#2862 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wychodzi na to, że Twoi rodzice ułożyli już dawno scenariusz Twojego życia, tylko to jest ich wizja. Ten scenariusz zmieniliście z TŻtem żyjąc własnym życiem i tego Ci życzę, abyście nadal potrafili żyć własnym życiem i nie ulegać presji ze strony rodziny. Nie wszystko w życiu jest zawsze zaplanowane, ale ja wierzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Dziecko bez ślubu to nie żaden wstyd i nigdy nie daj sobie Tego wmówić. Decyzja o ślubie czy to teraz czy kiedyś powinna być tylko Wasza i na pewno nie podejmowana w pośpiechu i dla zadowolenia otoczenia. Musisz przede wszystkim zadbać o dziecko i swój związek bo to teraz Wy będziecie tworzyć nową rodzinę. Piszesz, że jesteście niezależni finansowo, więc sobie poradzicie, a rodzina zapewne kiedyś zmieni nastawienie, ale może im to zająć trochę czasu, a w tym momencie szkoda Twoich nerwów i dziecka, które też to czuje. Dobrze, że się odezwałaś, tu na pewno dostaniesz tylko pozytywne wibracje. ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to mój Krzyś wczoraj się niesamowicie dużo ruszał. Miałam wrażenie wieczorem, że jakaś dyskoteka tam trwa w brzuchu , tak skakał, kopał. Na brzuchu wręcz były fale dunaju
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-09-14 o 11:20 |
||||
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i teraz znając siebie będę przeżywać każdy sen |
|
|
|
|
#2864 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Szaja spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe
100 lat!! charlizz Smutne to co piszesz. Rodzice życia nie przeżyją za ciebie, Oni mieli swój czas. Podejrzewam że zakochają się we wnuku jak się urodzi Róbcie jak czujecie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może da się to zgłosić na policje? Jesiuu!!! Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36518916] A wczoraj piekłam ciacho orzechowo jabłkowe, uwielbiam je, bo banalne do zrobienia a pyszne [/QUOTE]A gdzie przepis? Pstryczek co się stało? |
|||||
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36505174]Dzięki baby moje
![]() Nie liczę na niespodziankę, ot, po prostu niektórzy widzą tylko czubek własnego nosa.[/QUOTE] Szaja dopiero nadrabiam watek więc spóźnione ale gorące życzenia
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
Pstryczku cóż to był za proroczy sen??
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... dobrze że mało brałam tych tabletek bo mi po nich niedobrze było, ja pierdziele, a teraz boli mnie ucho i od tego chyb aoko i mama radzi idź do lekarza, ale jakiego jak tu same takie niedouki.Monamur dzięki za info
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy wam o tym pisać bo sie może tylko niepotrzebnie zestresujecie a propo swoich snow.. Niby sen to tylko sen no ale...
|
|
|
|
#2869 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pstryczku, co się dzieje??? Przepis na ciacho orzechowo-jabłkowe (duża blacha): 7-8 sporych jabłek, ja wolę słodkie szklanka cukru 8 łyżek oleju Jabłka obrać, pokroić w byle jaką kostkę, zasypać i zalać, odstawić na godzinę-dwie, by puściły sok. Do tego wsypać: pół-szklankę posiekanych orzechów, 3 szklanki mąki, 4 jajka, półtorej łyżeczki cukru wanilinowego, łyżeczkę sody, łyżeczkę proszku do pieczenia. Wymieszać b. dokładnie i na posmarowaną, posypaną blachę rozłożyć, uklepać. Piec w temp. 220st ok 40 minut, na wierzchu ma być ładnie zrumienione
|
|
|
|
|
#2870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze że masz wsparcie tż jest Was dwoje więc wszystko powinno się ułożyć. Pełny szacun też dla jeo rodziców że umieli tak się odnaleźć w tej sytuacji. Swoimi się nie przejmuj, może dziecko ich skruszy a jak nie to nie ma sobie co stresu dokładać. Trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze układało. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
|
#2871 |
|
BAN stały
|
hej kochane
Szaja ciasto wydaje się do roboty banalne więc chyba się skuszę napisałaś że blachę smarujesz i obsypujesz. Ale czym obsypujesz? Bułką tartą, mąką? Marsi z tą babką to masakra jakaś. Jak to człowiek kurcze nie może nikomu ufać, bo na każdym roku tylko krętactwo ![]() Wstałam jakaś opuchnięta. Oczy mam podkrążone, nosem trochę ciągnę - chyba coś mnie łapie
|
|
|
|
#2872 |
|
Konto usunięte
|
Bułką tartą, smaruję margaryną leciutko i troszkę bułki, ot, byleby było, nadmiar otrzepuję i wywalam.
Fajne ciacho, bardzo fajnie smakuje z jakąkolwiek czekoladową polewą ale już mi się nie chciało robić.
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2874 |
|
BAN stały
|
aha, a Szaja ten sok z jabłek co powstanie to zostawiasz czy odlewasz?
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
W niedziele mój wujek, starszy juz czlowiek, miał zawał. Zabrali go do szpitala, przywrocili funckje zyciowe ale byl w spiaczce. Niedługo potem wybudił się z tej spiaczki, reagował nawet na polecenia lekarza, powoli mieli go zacząć dłączac od tych wszystkich rurek itp.
Dziś w nocy sniła mi sie moja babcia ale nie bezposrednio bo jej nie widziałam. Babcia zmarła u nas w domu 4 lata temu. Śniło mi sie jak jej syn (mój wujek) mówił że babcia dzis zmarła w szpitalu tak ok 17tej. Po przebudzeniu sie zdziwiłam sie ze babcia zmarła w szpiatalu... Za chwile tel od cioci ze wujek zmarł dzis nad ranem. Niech sie jeszcze dowiem że zmarł ok 5 nad ranem to juz w ogóle ![]() Najgorszy jest ten sen... Każdy gdzieś tam w duszy przeczuwał ze to tak może sie skonczyc, wujek mial 4 zawały to i tak cud ze tyle lat dozył. Ale mam taką świadomośc ze to babcia mi dała znak że wujek zmarł... |
|
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstryczku napisz koniecznie co się stało bo ja się zdenerwowałam strasznie tak poważnie to zabrzmiało!
|
#2877 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
przykra sprawa. trzymaj się tam! a z tymi snami to coś w tym jest. mojej mamie się śni jej nieżyjący tata jak coś ma się złego wydarzyć i o dziwo faktycznie zawsze tak jest. Ja sama nie doświadczyłam jeszcze czegoś takiego.Marsi na pocieszenie http://allegro.pl/cudny-pajacyk-tygr...620697609.html http://allegro.pl/kombinezon-tygryse...609673438.html http://allegro.pl/pajacyk-disney-tyg...619386473.html http://allegro.pl/firmowe-body-dl-re...614205791.html http://allegro.pl/disney-super-welur...626038139.html http://allegro.pl/body-pajacyk-tygry...621177267.html http://allegro.pl/disney-polar-ciepl...621994110.html http://allegro.pl/56-uroczy-welurowy...626350872.html Musisz mieć swojego wymarzonego tygryska |
|
|
|
|
#2878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam takich snów..mi bardzo rzadko coś się śni a jak juz raz na pół roku sie zdarzy to jakies pierdoły tylko. A tutaj takie rzeczy w snach, aż mnie ciarki przeszły.
|
|
#2879 |
|
Konto usunięte
|
Ilkas, nie odlewam, bo tego malutko się robi
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

choć wzdęcia mam nie z tej ziemi po niej
pogoda taka że spałam do 10 i gdyby nie psy (szczekaczka im się włączyła) to spałabym dalej .

22.05.2008
14.08.2011
Głupio to powiedziałam.
Fakt, obydwoje denerwujemy się przed tym ślubem, w dodatku jak pomyślę o jego ojcu to szlag mnie trafia, to po prostu nie jest dobry człowiek ten jego ojciec i straszny cham i egocentryk. Jeszcze mam 38,5 stopnia gorączki, łeb jak sklep, katar i gardło chore, a TŻ cały czas stękał, że taka jakaś zdupniała jestem 

napisałaś że blachę smarujesz i obsypujesz. Ale czym obsypujesz? Bułką tartą, mąką?