Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2324 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 12:43   #69691
horgen
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Hej, hej Chciałam się z Wami podzielić tą stroną: http://www.tightlycurly.com/ingredients
bardzo fajna strona, nie znałam jej wcześniej, a właśnie czegoś takiego szukałam

kolejne piękne kręciołki

Edytowane przez horgen
Czas edycji: 2012-09-20 o 12:44
horgen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:47   #69692
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Wstawiam moje z trochę innym odcieniem czerwieni Pielęgnacja u mnie bez zmian jak na razie.
Oskalpuję Cię i zrobię sobie perukę z Twoich włosów Są cudne
Stary 2012-09-20, 12:51   #69693
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
dziewczyny plizzz doradźcie CIENIOWAĆ czy NIE CIENIOWAĆ
Boję się! Ale z drugiej strony - kto nie ryzykuje ten nie ma
postopniu, nie piórkuj i będzie na pewno dobrze
większa objętość, u mnie też mocniejszy skręt
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Chiałam się pochwalić ładnym skrętem po oleju sezamowym ale deszcz i wiatr pospsuły mi plan
wstawiam więc obraz moich kręciołków po przejściach
troszkę puszku, ale skręt piękny
Cytat:
Wstawiam moje z trochę innym odcieniem czerwieni Pielęgnacja u mnie bez zmian jak na razie.
kocham Cię
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:04   #69694
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
zakochałam się

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:26   #69695
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
ależ gdzie mi do twoich cudeniek właśnie się ślinię do monitora jak tak na nie patrze a skręt masz śliczniutki, z przodu normalnie sprężynki
Dziekuje Jeszcze z tylu mogly by byc od gory troche bardziej sprezynkowe

Cytat:
boźe jaki cudny kolor <3

Cytat:
Napisane przez Jutte Pokaż wiadomość
wojownicza ksiezniczka masz przepiękne loki! napisz co robisz ze są takie cudowne
.
Wlasciwie to robie chyba to co wy wszystkie tutaj :P przede wszystki jak sie dowiedzialam o tym ze wlosy suche trzeba olejowac to zaczelam raz na jakis czas ( w zaleznosci od tego na jak bardzo suche wygladaja ) nakladam na nie olej z kokoska czasem na noc a jak nie mam czasu to na iles godzin przed myciem czasami zamiast kokoska daje olej ze slodkich migdalow (albo czasem do odzwki b/s tez dodaje kilka kropel migdalka ) Myje je delikatnymi szamponami nawilzajacymi +odzywka d/s po myciu splukuje daje odzywke b/s zel (wczesniej mialam grafiti cudo poprotu <3 albo lniany ) wygniatam cala wode z wloskow w recznik pozniej podpinam spinkami (ale ostatnio nie dawalo rezultatu ) a wiec zawinelam je w koszulke i podzialalo pokrecily sie od samej gory

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
doberek
Chiałam się pochwalić ładnym skrętem po oleju sezamowym ale deszcz i wiatr pospsuły mi plan
wstawiam więc obraz moich kręciołków po przejściach

coraz ładniejsze mam odkąd jesten CG(przynajmniej tak myślę), gdyby jeszcze tak były gęstsze no i szybciej rosły no i ...

namiętnie łykam CP(już drugie opakowanie - 2 razy dziennie po 2 tabletki) i od tygodnia chyba wcieram Jantar, może coś pomoże (na grzywce mam trochę babyhair), piję też w pracy pokrzywę i skrzyp

to juz chyba taki urok moich włosów, że nie chcą być dłuższe i troszeczke gęstsze...

no i muszę znaleźć jakiś balsam do mycia, bo chciałabym spróbować i za cho...re nie wiem jaki
dzięki ci Ross

ponarzekałam sobie ... mam chyba jesienną depreche

Ja mam obsesje na punkcie rosniecia moich wlosow :P ja tez pije pokrzywe i jeszcze raz na tydzien wcieram nafte kosmetyczna ktora ma pzyspieszac wzrost ponoc moze tez sprobuj
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:44   #69696
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
dziewczyny plizzz doradźcie CIENIOWAĆ czy NIE CIENIOWAĆ
Boję się! Ale z drugiej strony - kto nie ryzykuje ten nie ma

Przypomnę, że mam fale jakieś 2B,w porywach lepiej lub gorzej (2A - 2C).
Ja mam wycieniowane i moje włosy teraz lepiej się kręca i ładniej układają, wcześniej dłuugo miałam włosy jednej długości i jak patrze na zdjęcia to wygładałam okropnie, jakieś takie ciężkie były i układały sie w litrę A... ale pewnie każdemu pasuje coś innego.

Poza tym nie wiem jak to możliwe ale moje włosy słabo sie kręca jak rozczesze je tylo raz z nałożoną odżywką d/s za to duuużo ladniej (i wyzej) kręcą sie jak je rozczesuje z nałożoną odzywką b/s, nie wiem jak to możliwe, jakas dziwna jestem

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:50   #69697
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam lekko cieniowane, żeby wyglądało, że mam więcej na głowie
Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Ja mam wycieniowane (fotki niedawno pokazywałam i mam w galerii), dzięki temu jest lepszy skręt i faktycznie wygląda, jakby ich było więcej. I lżej walczyć z przyklapem, bo włosy są lżejsze.
Minusem jest to, że nie mogę zawinąć ślimaczka i związać, bo wypadają z kucyka, te krótsze...
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
postopniu, nie piórkuj i będzie na pewno dobrze
większa objętość, u mnie też mocniejszy skręt
Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Ja mam wycieniowane i moje włosy teraz lepiej się kręca i ładniej układają, wcześniej dłuugo miałam włosy jednej długości i jak patrze na zdjęcia to wygładałam okropnie, jakieś takie ciężkie były i układały sie w litrę A... ale pewnie każdemu pasuje coś innego.

dzięki przekonałyście mnie, przy następnej wizycie cieniuję kilka gróźb i szantaży i może nawet zachowam długość
Stary 2012-09-20, 15:08   #69698
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Oskalpuję Cię i zrobię sobie perukę z Twoich włosów Są cudne
Hahahaha, uważaj - będe sie bronić
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

kocham Cię
Ja Ciebie też
Cytat:
zakochałam się

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość

boźe jaki cudny kolor <3
Kolorek świeży, to i dobrze wygląda - 2 dni temu nakładany na włosy.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:07   #69699
Callia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
przeglądaj wszystko co w pierwszym wpisie.. ;d

Koleżance, której dałam link do zakręconego forum, a która nie umiała się tu odnaleźć napisałam coś takiego. Może Tobie lub jeszcze komuś też się przyda.
" W całej metodzie CG, czyli pokrótce w metodzie gdzie myje się włosy zwykłymi odżywkami chodzi o to, żeby nie używać silikonów w składach kosmetyków, które to ukazują na zewnątrz, że włosy są piękne, a tak naprawdę wewnętrznie płaczą.
ETAP 1 - OLEJOWANIE
Nakłada się na włosy jakąś odżywkę, najlepiej na włosy lekko zwilżone i na to nakłada się olej tak, żeby go było na włosach czuć w dotyku Można trzymać taką mieszankę albo godzinę czy dwie, lub też jak masz czas, siłę i ochotę całą noc
ETAP 2 - MYCIE
Olej z włosów spłukuje się samą wodą na początek, a później się je myje odżywką. To jest jasne. Dziewczyny z forum wyznają metodę mycia włosów tak zwaną kubeczkową (polega ona na tym, że do jakiegoś pojemniczka wlewa się odżywki - tyle ile jest konieczne na wymycie własnych włosów - i dolewa się wody, to się miesza, wstrząsa jak się da i jest).
ETAP 3 - ODŻYWKA DO SPŁUKIWANIA
Normalnie nakłada się odżywkę przeznaczoną na spłukanie, można ją z godzinkę nawet na głowie potrzymać jak jest czas, jak nie ma to nałożyć WYCZESAĆ/ROZCZESAĆ (tylko w tym miejscu się rozczesuje i w żadnym innym) i spłukać.
ETAP 4 - ODŻYWKA BEZ SPŁUKIWANIA
I tu się zaczyna dowolność. Oraz lekkie zawirowanie. Głowa ma być przechylona w dół raczej. Włosy najlepiej odcisnąć w pieluchę (w pepco sztuka kosztuje 3 zł) albo w coś bawełnianego np. koszulkę, przykładając jak tacę na rękach i ponosząc ręce ku górze, włosy się tak zwijają w ruloniki i docisnąć do głowy, to czynić aż włosy będę względnie suche, w sensie odcieńczone z wody. Następnie nakłada się odżywki bez spłukiwania. Trzeba wyczuć i odżywkę i jak na nią włosy zareagują. Ja na przykład kładę już od nasady odżywkę, bo moje włosy się nie przetłuszczają w ogóle, ale jak ktoś ma do tego skłonności to lepiej nadkładać od ucha w dół.
ETAP 5 - STYLIZACJA
No i tu mamy pole do popisu. Na forum królują żele. Mnie one nie satysfakcjonują. Zaraz pod spodem Ci dam na nie dane, więc jak już to będziesz musiała sprawdzić czy Ci podpasują. Ja preferuje piankę. UWAGA! JEST TYLKO JEDNA PIANKA ZGODNA Z METODĄ CG (curly girl)
To by było na tyle suchej teori teraz co kupić do poszczególnego etapu.

ZAKUPY!!!
Etap 1 - olej
możesz zacząć od zwykłego oleju domowego tylko koniecznie słonecznikowy
aczkolwiek ja polecam Olej lniany - do kupienia możliwe, że w jakimś supermarkecie, ale ja go kupuje w zielarskim
Etap 2 - mycie
Masz do wyboru (to są najczęstsze myjadła używane przez dziewczyny z forum)
ISANA Z OLEJKIEM Z BABASSU - kupisz tylko w rossmnnie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-spulung.html
lub
FACELLE PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ tylko w rossmannie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...sensitive.html tak mniej więcej wygląda
Etap 3 - odżywka d/s
Garnier A i K - wszędzie się go kupi
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html
lub
odzywki alterry - szczególnie lubiana ta z pszenicą, ale ją wycofują
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42910,glanz-spulung-aprikose-weizen-odzywka-nadajaca-polysk-do-wlosow-pozbawionych-blasku-i-lamliwych-morela-i-pszenica.html
albo z granatem - tą kocham - kosztuje 10 zł, dostępna tylko w rossmannie, ale ja wyczekuje na promocję jakąś, bo czasami nawet 5 zł kosztuje
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,38398,alterra-feuchtigkeits-spulung-granatapfel-aloe-vera.html
lub
Odżywki BINGO - je się da kupić albo przez internet, albo w większych miastach w Tesco albo w Auchanach, dlatego ją będę szukać w Rzeszowie jak się studia zaczną, bo mi się już kończą, a były dobre
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,36412,bingospa-maska-do-wlosow-maslo-shea-i-piec-alg.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,40375,bingospa-maska-do-wlosow-ze-spirulina-i-keratyna.html
lub odżywka Gloria - jeszcze jej nie próbowałam, ale dziewczyny dużo dobrego o niej piszą - też pewnie w Rzeszowie ją można zastać
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html
Etap 4 - odżywka b/s
Z apteczki babuni - na pewno jest w rossmanie tylko trzeba uważać, żeby nie kupić szampnu, bo mają taką samą szatę graficzną
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...enerujacy.html
albo
jakieś odżywki joanny - szczerze - ja ich nigdzie w sklepach nie mogę dojrzeć, ale dziewczyny ciągle o nich piszą
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...jasnianiu.html
Etap 5 - stylizacja
Te żele co mówiłam no to takie królują
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...stremalny.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...yling-gel.html taki tylko nie niebieski a pomrańczowy
lub
no i królowa wśród stylizatorów Pianka
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...81&tx=48&ty=73 ot ta

Jak masz jakieś pytania to pisz, bo zamiast coś wyjaśnić to mogłam namieszać. Zdaję sobie z tego sprawę. "

dziuwlenka bardzo ale to bardzo Ci Kochana dziękuję Nic nie namieszałaś puki co to bardzo dla mnie zrozumiałe Mam nadzieje że uda mi się dojść do tak pięknych włosków jak wasze
Callia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:08   #69700
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Pierwsze 4 zdjecia to z dzisiaj po myciu juz praktycznie wyschniete a nastepne 3 to po 2 dniach od mycia
Jaki skręt i to od samej góry

Cytat:
doberek
E tam, fajnie jest

Cytat:
(na grzywce mam trochę babyhair)

Cytat:
to juz chyba taki urok moich włosów, że nie chcą być dłuższe i troszeczke gęstsze...
będą i dłuższe i gęstsze

Cytat:
No tak... przyszła i poraziła swoją czerwienią
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:23   #69701
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
dzięki przekonałyście mnie, przy następnej wizycie cieniuję kilka gróźb i szantaży i może nawet zachowam długość
Ja sie zzastanawialam czy stopniowac czy cieniowac i w koncu wystopniowalam troche bo balam sie ze jak wycieniuje to mi sie afro zrobi :p

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

I ja znalazlam sposob na fryzjera taki ze wchodze i mowie chce to to to i to zrobione tak i tak jezeli pan czy pani nie zrobi tak jak ja chce i skroci mi choc o odrobine wiecej niz na to pozwolilam to bede odstraszac klientow i na wszystkich forach napisze zla opinie o tym salonie fryzjerskim :P zwykle fryzjer sie usmiecha i robi to co ja chce z moimi wlosami :P (wiec metoda dziala :P )
Stary 2012-09-20, 17:25   #69702
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
E tam, fajnie jest

będą i dłuższe i gęstsze
za te słowa mam nadzieję, że uda mi się "wyhodować" jeszcze burzę loków - może te babyhair to taka zapowiedź lepszych, gęstszych dni

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:33   #69703
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Ja sie zzastanawialam czy stopniowac czy cieniowac i w koncu wystopniowalam troche bo balam sie ze jak wycieniuje to mi sie afro zrobi :p

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

I ja znalazlam sposob na fryzjera taki ze wchodze i mowie chce to to to i to zrobione tak i tak jezeli pan czy pani nie zrobi tak jak ja chce i skroci mi choc o odrobine wiecej niz na to pozwolilam to bede odstraszac klientow i na wszystkich forach napisze zla opinie o tym salonie fryzjerskim :P zwykle fryzjer sie usmiecha i robi to co ja chce z moimi wlosami :P (wiec metoda dziala :P )
ja jak usiądę na fotel to mówię, że chcę skrócić 2 cm a 2 cm to jest tyle: (pokazuję na włosach), mówię, ze zapuszczam i niech się nie waży obciąć więcej, do tego życzę sobie suszenie bez żadnych szczotek i prostowania, chłodnym nawiewem, bez użycia żelu, pianki, lakieru, gumy i żadnych innych świństw i proszę o cięcie tylko nożyczkami - bez degażówek i brzytwy.
I działa Fryzjerzy tez lubią konkrety

Jeden raz mi się zdarzyło, że mi fryzjerka powiedziała, że bez degażówek nie umie. Podziękowałam za usługę i wyszłam.
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:05   #69704
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
za te słowa mam nadzieję, że uda mi się "wyhodować" jeszcze burzę loków - może te babyhair to taka zapowiedź lepszych, gęstszych dni
na pewno i na pewno bedziesz miala te wymarzona burze lokow trzymam kciuki

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
ja jak usiądę na fotel to mówię, że chcę skrócić 2 cm a 2 cm to jest tyle: (pokazuję na włosach), mówię, ze zapuszczam i niech się nie waży obciąć więcej, do tego życzę sobie suszenie bez żadnych szczotek i prostowania, chłodnym nawiewem, bez użycia żelu, pianki, lakieru, gumy i żadnych innych świństw i proszę o cięcie tylko nożyczkami - bez degażówek i brzytwy.
I działa Fryzjerzy tez lubią konkrety

Jeden raz mi się zdarzyło, że mi fryzjerka powiedziała, że bez degażówek nie umie. Podziękowałam za usługę i wyszłam.
Bo z fryzjerami to wlasnie tak trzeba konkretnie i wtedy robia tak jak im sie powie a nie tak jak czasami prosisz zeby obcial 2 cm a pozniej patrzysz a twoje wlosy zamias do polowy plecow to siegaja do ramion
Stary 2012-09-20, 18:25   #69705
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Jaki szałłłł

Cytat:
Moje wloski tez zdecydowanie lepiej sie ukladaja gdy sa wycieniowane, a nie obciete na prosto Ale nie za mocno, bo wtedy wierzch kreci sie zbyt mocno w stosunku do spodu. Wiec ja tez jesli mialabym Ci cos doradzic to bym lekko pocieniowala
Wlasnie dzis lub jutro siostra mi podetnie metoda pięciokucykową Ciekawa jestem co z tego wyjdzie, mam nadzieje ze nie skonczy sie to koniecznoscia obciecia polowy wlosow

Demka wlosy po olejowaniu na wode z miodem fajniejsze niz po olejowaniu na sama wode, bardziej odzywione, wiec polecam, tym bardziej ze to taki latwo dostepny i "banalny" skladnik U mnie chyba nawet jest lepszy efekt niz po psikankach z roznymi polproduktami.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:27   #69706
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
dobre Tylko mnie często brak asertywności I zawsze jestem beznadziejnie miła

Cytat:
Bo z fryzjerami to wlasnie tak trzeba konkretnie i wtedy robia tak jak im sie powie a nie tak jak czasami prosisz zeby obcial 2 cm a pozniej patrzysz a twoje wlosy zamias do polowy plecow to siegaja do ramion
taaa, przeżyłam to w czerwcu. Do dzisiaj czekam aż mi ta długość odrośnie. 10 cm jak nic. I jeszcze wszyscy pytali potem co się stało
Stary 2012-09-20, 18:42   #69707
Chatul
ma zielone pojęcie

Ile u Was w Rossmannie kosztuje odżywka Granat i Aloes? U mnie dawniej była po 9,69, dzisiaj już za 9,99 zł ją widziałam
Stary 2012-09-20, 18:48   #69708
martysek
Zadomowienie

Chatul, sama się zastanawiałam, czy Alterka zawsze kosztowała 9,99, a taka właśnie cenę widzę już od około miesiąca.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:50   #69709
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Chatul, sama się zastanawiałam, czy Alterka zawsze kosztowała 9,99, a taka właśnie cenę widzę już od około miesiąca.
Kosztowała 9,69… Przynajmniej u mnie. Teraz już kosztuje 9,99
Stary 2012-09-20, 19:01   #69710
Martek_
Zadomowienie

Benek jak zwykle wpadła i powaliła czerwienią .

Byłam w Naturze i wreszcie kupiłam artiste, dzisiaj testy. Jak myślicie, zmieszać z Alterką czy z babassu?
Stary 2012-09-20, 19:01   #69711
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Demka wlosy po olejowaniu na wode z miodem fajniejsze niz po olejowaniu na sama wode, bardziej odzywione, wiec polecam, tym bardziej ze to taki latwo dostepny i "banalny" skladnik U mnie chyba nawet jest lepszy efekt niz po psikankach z roznymi polproduktami.
Dziękować właśnie siedzę z papką na włosach, miód też wrzuciłam, a co!

Cytat:
Przeginają jak tak to ja s*am na Alterrę (jak i Ross)! Trza znaleźć dobre źródło Alverde

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:10   #69712
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
ja ostatnią morelową już za 9,99 kupowałam.. :/
Stary 2012-09-20, 19:15   #69713
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
ja ostatnią morelową już za 9,99 kupowałam.. :/
Ja tak samo. Pamiętam, że Morelka była droższa od Aloesu i Granatu… Teraz AiG podrożał
Stary 2012-09-20, 19:56   #69714
Enilis
Rozeznanie

dziuwlenka dobrze zrozumiałam że w Rzeszowie studiujesz? a co jeśli można wiedzieć?
będę wiedzieć do kogo się zwracać jak będę jakiś kosmetyków z CG szukać
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:03   #69715
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Przeginają jak tak to ja s*am na Alterrę (jak i Ross)! Trza znaleźć dobre źródło Alverde
Sprawdz czy nie masz w pobliżu sklepu z chemią i kosmetykami niemieckimi. Ja u ciebie taki znalazłam. Alverde nie ma niestety, ale jest Balea i chyba jeszcze coś niemieckiego
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:05   #69716
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Benek jak zwykle wpadła i powaliła czerwienią .
Ja tak wpadam na chwilę, ponieważ w zasadzie nie mam problemów z moimi włosami. Pielęgnację im dobrałam odpowiednią i nie skarżą się Zawsze dobrze wyglądają i chwała im za to. A jak focha czasem strzelą (np. przez pogodę) to upinam i tyle.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:06   #69717
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie, że się uda babyhair są na to dowodem

Cytat:
Też już płaciłam za nią 9,99. Pamiętam, że jakiś rok temu płaciłam 8 z groszami.

Ross strzela sobie samobója. A szkoda.
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:09   #69718
Enilis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Sprawdz czy nie masz w pobliżu sklepu z chemią i kosmetykami niemieckimi. Ja u ciebie taki znalazłam. Alverde nie ma niestety, ale jest Balea i chyba jeszcze coś niemieckiego
A skąd jesteś?
Stary 2012-09-20, 20:10   #69719
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
dziuwlenka dobrze zrozumiałam że w Rzeszowie studiujesz? a co jeśli można wiedzieć?
będę wiedzieć do kogo się zwracać jak będę jakiś kosmetyków z CG szukać
logistykę na polibudzie
tylko, że ja sama dopiero teraz będę obszukiwać Rzeszów aż strach pomyśleć ile pieniędzy ta zostawię.. ;P

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:14   #69720
Enilis
Rozeznanie

Ja już jakieś pojęcie mam gdzie co bo to już 2 rok, ale to zawsze lepiej jak ktoś jest i można się coś dowiedzieć. Dobrze że bingacze są (kupiłam ostatnio) jak coś to pytaj. Ja ostatnio na same do włosów kosmetyki zostawiłam tam 60 zł w jeden dzień...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości