|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() Nie śpię dzisiaj od 5.00, moje dzieci chca mnie wykończyć ![]() Jutro wizyta u lekarza to może też będziemy dietę rozszerzać.
![]() |
#4262 |
Wtajemniczenie
|
Kochane!
Ja się odmeldowuję, że raczej ciągle czytam teraz... Jakoś nie mogę znaleźć czasu na napisanie czegoś więcej, a zbieram zacytowane posty już chyba z tydzień ![]() W pt lub w pon idę na rozmowę o pracę do banku i muszę się przygotować (poczytać o tym banku i jego produktach). Nie chciałam raczej pracować znowu w banku, ale jednak uczciwe warunki pracy i pieniądze robią swoje ![]() ![]() Poza tym Kajowi "zepsuło się" znowu usypianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zadomowienie
|
Kism będziemy trzymać kciuki w piątek!
I zdrówka dla wszystkich naszych dzieciaczków chorujących i ząbkujących ![]() Dobrze, że napisałyście że te słoiczki się raczej nie nadają do pasteryzacji nowych dań, bo miałam taki pomysł ![]() My przechodzimy na Bebilon Pepti, chyba mamy alergię ![]() Kurczę i nie pamiętam już nic ![]() ![]()
#4264 |
Rozeznanie
|
Hej!
zaaabcia jeśli miałaś dodać zdjęcia to Ci się nie wgrały. moniczka, fajnie że jesteś zadowolona z lekarza. A ja się pochwalę że mi się Hania "naprawiła" z zasypianiem. Miała taki okres że nie chciała zasnąć w dzień- płakała, miała czerwone oczy a jak ją kładłam do łóżeczka to płakała. Za to jak włączyłam suszarkę to po minutce spała. Martwiłam się, że się przyzwyczaja do suszarki. Teraz jest tak jak było przedtem- jak widzę że jest zmęczona to wystarczy ją położyć do łóżeczka, dać smoka, buzi i śpi. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- martula ![]() ![]()
#4265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witaj w klubie. Zaczynam sie zastanawiać czy jest sens wogóle dziś się kłasc wieczorem. Moze lepiej zrobię prasowanie albo obiad na cały tydzień....
![]() |
#4266 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
martula007, ladybird_1987 Dzięki dziewczyny takie właśnie zrobiłam ![]() ![]() Teraz czekam tydzień na wyniki.... ![]() moniczka1302 U mnie jest na odwrót chudnę.... A czytałam że przy podwyższonym to się tyje a u mnie jest na odwrót.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
a jakie objawy się pojawiły? a to na pewno od mleka? Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ziemniakami i marchewką pluje na jakieś 40 cm, czyli prosto na mnie. ![]() No i widziałam, że gorzej mu się kupę robi. Stęka, pierdzi, napina się... wyraźnie nie służy mu póki co. Mamy czas, jak trrzeba będzie to poczekamy jeszcze ![]() Cytat:
![]() kism, trzymam kciuki! Oby się udało. Mnie się płakać chce jak myślę, że moje "maleństwo" będę musiała za niecałe trzy miesiące zostawić. Ale cieszę się, że mam pracę i mam gdzie wracać.
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do spacerku to właśnie też myślałam o chuście, tylko że jak on mi się rozedrze w tej chuście i będę musiała go wyciągnąć to potem kaplica, będzie musiał być na rękach cały czas. Już sama nie wiem, może mnie ktoś jednak podrzuci do miasta, a potem wrócę z mężem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś bliżej Kielc? Z której strony najbardziej Wam odpowiada? ![]() Cytat:
Maciek już prawie 9 ![]() Cytat:
Znam przypadki, że na cycu przesypiają całe noce (chociażby Maciek, odkąd skończył 3,5 miesiąca, tylko 2 razy obudził się w nocy przez te 2miesiące bo bolał go brzuszek), a znam takie, które na mm budzą się często w nocy (chociażby kilka maluchów tutaj na wątku). ![]() Po prostu jedne dzieci posiadły umiejętność samodzielnego uspokajania się i uśnięcia po przebudzeniu, a inne potrzebują na to więcej czasu. Czasami MAciek przebudzi się, powierci, pierdnie, postęka i śpi dalej. Inne dzieciaki od razu budzą się z płaczem i już nie usną samodzielnie. Moim zdaniem nie ma to związku z tym jak są karmione. Cytat:
![]() Obyś przeszła te kolejne 7 miesięcy co najmniej tak dobrze jak ja ![]() Poradzicie sobie na pewno ![]() Cytat:
Nie jestem specjalistą, nie znam się, ale niespełna 5-miesięczne dziecko, o ile samo może już siedzieć, to z tym wstawaniem ja bym się mocno zaniepokoiła. No i nie podawałabym mu rąk żeby siadał, moim zdaniem to za wcześnie dla kręgosłupa. Cytat:
Napisz co lekarz poradzili Cytat:
Błędne koło się robi jak sobie tego smoka wytrąci i nie może zasnąć... Cytat:
Na pewno w końcu się uda.
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Paulinka na dobranoc wypija ok 150-160ml. Nie podaję jeszcze kaszek. Czekam na wizytę we wtorek. Cytat:
![]() ![]() No to się rozpisałam ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Wtajemniczenie
|
Spotkałam się ostatnio z dwoma dziwnymi komentarzami na temat moich - że tak powiem - metod wychowawczych:
1. Wczoraj w sklepie. Miałam Sebę w chuście. Babka w kasie: "ojej, jaki malutki i już tak do góry!" Ja: "nie taki malutki, już ma 4 miesiące skończone". Babka: "eee malutki, malutki, za moich czasów to takie dziecko musiało cały czas leżeć, nie można było brać do góry" ![]() ![]() 2. Dzisiaj, znajoma mojej mamy jak mnie zobaczyła jak wracałam ze spaceru to mówi do niej: "odważna jest, że na takie zimno bierze dziecko na spacer" (było jakieś 12 stopni, a Seba był w polarowym kombinezonie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio jakiś facet w sklepie pyta ile Maciek ma. Mówię ile. On na to, że za wcześnie na takie noszenie w pionie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Wtajemniczenie
|
Rzucam w eter parę pytań, może coś doradzicie
![]() 1. Zagęszczacie czymś zupki czy podajecie same warzywka? A owoce? 2. Po jakim czasie od rozpoczęcia rozszerzania diety można zastąpić zupką całe jedno karmienie? My już rozszerzamy 1,5 tyg, czy już, czy jeszcze czekać i podawać jako uzupełnienie mleka? Seba chętnie wcina, ostatnio miał zupkę marchew-dynia-ziemniak oraz deserek jabłko ![]() 3. Czy wprowadzenie kaszki i kleiku = nowy produkt czy można równolegle z jakimś warzywem? I jeszcze taki mały problem: Sebuś w ogóle nie chce nic pić (oprócz mleka). Daję mu wodę i herbatki, ale tylko robi nimi "grrrrrruuu" i wszystko ścieka po brodzie ![]() ![]() Acha i jeszcze nius: po tych nowych produktach przerwa między kupami skróciła się do 2 dni ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Zgodze sie z tym, ze nie ma co specjalnie prowokowac dziecka, ale wiem na moim przykladzie, ze dzieci w roznym tempie sie rozwijaja.. w 6. miesiecu wstawalam juz sama w lozeczku, trzymajac sie szczebelkow, a majac dokladnie 8 miesiecy i 3 dni zaczelam chodzic ( mama opowiadala mi, ze jak chodzilam to bez schylania glowy wchodzilam pod stol ![]() ![]() ![]() 3. Na nocy to ona zasypia idealnie, kapiel, jedzonko, odbijanie i spanie.. czasami od razu padnie, a czasami w lozeczku sobie gada, popatrzy na swoje rece, nogi i zasypia, tutaj raczej nie ma problemow... Walka wlasnie dotyczy zasypiania w dzien. A powiedz mi, kiedy mu podajesz cycka do spania w dzien... kiedy za dlugo walczycie czy od razu jak widzisz, ze robi sie spiacy? ![]() Nie wiem czy pisalam, najwyzej sie powtorze. Co do jedzenia... Oliwka jest chyba dzieckiem idealnym... dostala juz szpinak, marchewke, ziemniaki, jabluszko, maliny i dzis troszeczke dalam jej gotowanego indyka ( hmm... tyle ile glowka od szpilki, no moze dwie ![]() ![]() Jak juz bedzie sama siedziec, to chce ja rozebrac do samego pampersa lub w jakies najbardziej zjechane bodziaki ubrac i niech sobie je reka ![]() ![]() Okey, ja lece. Zycze wszystkim dobrej, spokojnej i przespanej nocy ![]() Dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Rozeznanie
|
rinco wczoraj w nocy zastanawiałam się właśnie nad tymi zakrętkami od innych słoiczków, trzeba spróbować
co do wprowadzania nowych produktów to też się zastanawiałam nad tą kaszką, bo chodzi Ci o gluten prawda? nie wiem czy można go wprowadzać razem z nowym warzywem czy owocem, bo jakby coś uczuliło to wtedy jest dwóch podejrzanych a nie jeden aha i nie wiem czy mam mniej pokarmu ostatnio bo moje dziecko jedzie na dwa cycusie, pije pierś lewą przez 5 min, później wypluwa znów bierze wypluwa, daje następna ciągnie dłużej bez przerywania też jakieś 5 minut i znów to samo albo zasypia, więc nie wiem co jest grane Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-10-10 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak go nakarmię i on uśnie, to odkladam do łóżeczka. Czasami śpi dalej, czasami się przebudzi, to go próbuję uspokoić, ale bez wyciągania z łóżeczka. Bywa tak, że walczy i nie może usnąć, to wyciągam i daję cycka jeszcze na chwilę. Czasami jak widzę, że jest śpiący ale spokojny to zostawiam i wychodzę. Wtedy albo uśnie albo nie ![]() Jak widać każdy przypadek jest inny ![]() Jak Oliwka tak ładnie je, to poczytaj o BLW http://babyledweaning.pl/ No i polecam kubraki ze szwedzkiego sklepu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawa dla Hani ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eeee ja to juz planuje drugi moze na nastepny rok nawet ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1. my niczym nie zagęszczamy. po co w ogóle zagęszczać? 2. czytałam że to dziecko pokaże nam jaki ma apetyt, ile chce zjeść i w związku z tym będziemy widzieć czy dalej jest głodne czy taki obiadek już wystarczył. ja podaję w tym tyg. jabłuszko jako deserek i nie podaję bezpośrednio po czy przed piersi. Marcia trochę marudzi jak kończymy jeść ale szybko się uspokaja. stopniowo dojdziemy do całego słoiczka ale póki co nie chcę dawać jej takich ilości. 3. ja myślę że kaszka/kleik to nowy produkt. nie mieszałabym tego z innymi nowościami ![]() jeny uroczy! i jaki do Ciebie podobny!! szok! nie za często widać aż tak wyraźne podobieństwo! ![]() dziewczyny czy dalej macie przewijaki na łóżeczkach? ja mam ochotę mój ściągnąć bo Marcia sięga do niego nóżkami i kopie w to. tylko gdzie ją będę wtedy przewijać?? tak jest jednak wygodnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam przewijak od samego poczatku na komodzie.
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie widziałam Twojego męża ale spojrzałam na te zdjęcia to byłam w szoku że takie maluśkie dziecko może być już tak podobne ![]() dziewczyny jak już napiszecie mi jak u Was sprawa z przewijakiem to mam następne pytanie ![]() ja narazie kp ale kaszki zamierzam przygotowywac na mm. w przypadku kaszek bezmlecznych wszystko jest wg mnie ok. ale co z kaszkami mlecznymi (zawierającymi już mm). czy przygotowywanie ich na innym mm (bo nie sądzę że rozkminię jakie jest w składzie kaszki) jest dobrą praktyką? słyszałam, że nie powinno się mieszać mlek modyfikowanych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ad. 1 Ja póki co słoiczkowa, ale na początku zagęszczać nie bedę, po pierwsze zmiksowane warzywa wydają mi się gęste same w sobie, po drugie Filipowi dodatkowych kalorii nie trzeba - sama widziałaś ![]() ad. 2 Ja myślę, że Seba sam Ci to pokaże. Filip domaga się ciągle cyca po słoiczku. Tylko, że my dopiero od tygodnia jemy, no i jeszcze nie zjada całego słoiczka na raz. ad. 3 Nie mam pojęcia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym nie mieszała ![]() Będzie za dużo białka i możesz obciążyc nerki dziecku. Ja daję na wodzie. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Ooo ale fajny z niego chłopczyk, ma bardzo fajną urodę, wygląda na starszego ![]()
![]() |
#4286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Rozeznanie
|
Hej!
zaabcia słodki jest Twój mały. Z tego co pamiętam Twojego męża to powiedziałabym że do taty podobny, ale bardziej mieszany. ![]() I zapomniałam co chciałam więcej napisać.... ![]() Jak widać po mojej obecności Hania wstała dziś o 7.40. Coraz krócej śpi. Dobrze że mi stopniowo skraca błogi sen. ![]() ![]()
#4289 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() _agata "No i polecam kubraki ze szwedzkiego sklepu ![]() Również je polecam, bynajmniej mam pewność, że "po jedzeniu" nie trzeba będzie małego kąpać i przebierać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz właśnie leży i coś tam gada. Nakarmiłam go, przysypiał to odłożyłam. Obudził się i gapi się w karuzelę. Cytat:
![]() Kilka razy próbowałam, ale jak tak dajel pójdzie to jeszcze będzie na cycu dłuuuuuuuuuuugooo ![]() Teraz próbujemy podawać wodę, niech pije.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.