Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2381 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 00:26   #71401
Maliniarka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

znowu przegrałam postanowienie o powrocie do natury

no i czerwonaczek jestem

kupiłam znowu Joaśkę mrożącą
normalnie nie ma porównania
nic mi już nie daje takiego utrwalenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rudoo.jpg (57,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rudoo (2).jpg (54,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg porównanie lampa.jpg (54,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rudoo (3).jpg (34,7 KB, 48 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 00:33   #71402
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

no i czerwonaczek jestem

normalnie kocham ten kolor i skręt
I kiedy one się zrobiły takie długie?

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość

Biedna ale to zawsze cos :P nastepnym razem to juz bedzie dyfuzor :P
Akurat, musiałabym mu coś wmówić a nie mam pomysłu a z tym bananem w sumie nie głupie ..
Stary 2012-10-15, 00:39   #71403
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
normalnie kocham ten kolor i skręt
I kiedy one się zrobiły takie długie?

ostatnio były dłuższe, bo skręt lżejszy, teraz ledwo za szyję, bo mrożący pięknie zmroził ale się wyśpię i oklapną na pewno

od jakiegoś, nie bardzo długiego czasu wcieram GP z papryczką i widzę mniej (chociaż nadal sporo) wypadających włosów i bejbiki na skroniach
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 07:34   #71404
AjriszMarta
Zakorzenienie

Strona 25
Cytat:
Napisane przez vargant Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy mogę stosować psikadło/myć włosy wodą destylowaną? a jeśli tak, to gdzie ją mogę nabyć?
Destylowaną niekoniecznie, ale demineralizowaną kupisz np w hipermarkecie na dziale samochodowym albo AGD
Myć będzie ciężko, ale pomaga już płukanie włosów w miękkiej wodzie (tzn. może być też przegotowana) - po spłukaniu wszystkich mazideł, przed płukanką

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie... jak dajecie radę utrzymać włosy pod reklamówką? Jakąś opaskę stosujecie czy inne gumy, żeby się to trzymało na głowie?
Sama reklamowka

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Teraz chcę wrócić do olejowania dlatego moje pytanie wyżej odnośnie oliwki Bambino. Niestety nikt mi nie odpowiedział...
Niestety pytających jest dużo a odpowiadających mało... Ja tu często zaglądam po 8-12h pracy ledwo widząc na oczy - wtedy odpowiadam tylko na te pytania, które dotrą do mojego małego móżdżku.
Możesz powtórzyć pytanie?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 07:35   #71405
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Ja mojemu tlumaczylam chyba z 30 min co to jest za suszarka z dyfuzorem jak wyglada i na co mi to i po wysluchaniu mojego wykladu odpowiedzial tyle "jak twoje wlosy maja byc jeszcze ladniejsze to Ci kupie to nawet zaraz ":p
Łooo, jaki milutki

Cytat:
Nie ma dyfuzora jest blender... że niby będę sobie mogła miskować bananka do maski ..
Zawsze coś . Albo "soczki" będziesz sobie strzelać i odżywiać włosy od wewnątrz

Cytat:
no i czerwonaczek jestem
Mniamniamniam . Pokaż się jeszcze w świetle dziennym, koniecznie . Czym farbowałaś? Jak mnie kusi takie odcień...
Stary 2012-10-15, 07:56   #71406
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
a u mnie dzisiaj tak. pierwszy raz zaryzykowałam i dałam całkiem dużo żelu, a nawet 2, efekt bardzo mi się podoba. moje bad hair days w końcu minęły.. a jeszcze jakiś tydzień temu było wg mnie naprawde paskudnie efekt mi się podoba, co myślicie?
cudne włosiska, zazdroszczę! A tak naprawdę to aż mnie skręca!

Cytat:
Boże, wysłałam mojego TŻ do Tesco (niby myszkę do komputera chciał koniecznie kupić bo swoją zostawił u Mamy w domu) i poprosiłam ładnie, żeby się rozejrzał za suszarką z dyfuzorem i od 2,5 h. Go nie ma(do Tesco autem 5 min.), myślicie, że poległ..?
Cytat:
Nie ma dyfuzora jest blender... że niby będę sobie mogła miskować bananka do maski ..
Ach ci faceci ale zobacz jaki kochany, sam wymyślił co też może się przydać do włosów i padło na blender. Toż taki mężczyzna to skarb! A blender się przyda nie tylko do masek a co do suszary, to tak sobie pomyślałam, że przecież niedługo święta, choinka, prezenty..... może niespodziankę szykuje?
Stary 2012-10-15, 08:59   #71407
AjriszMarta
Zakorzenienie

strona 26
Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
AjriszMarta: Ja nie dam rady bez silikonów, liczy się chyba to jak włosy wyglądają....
Podpatrz Iwonsię albo stare wpisy Caskady
Cytat:
Ja jeszcze do niedawna stosowałam silikony, ale tylko do zabezpieczania (psikacz glisskur i serum milargan), oprócz tego wszystkie szampony, odzywki, maski były pozbawiane oblepiaczy. Do tego olejki i było ok. Faktem jest, że bez sillkonów moje włosy po prostu szybciej się niszcza
Znalazłaś odpowiedź sama - brawo, niektórym długo zajmuje, żeby dojść do takich wniosków
Też sięgam po silikony na końcówki, jakby ktoś się pytał - ale wolę cykliczne albo amodimethicone, jest lżejszy

Cytat:
ale ja wiem jak powinna wyglądać pielęgnacja. Kiedyś siedziałam dużo tu na forum Teraz chciałam tylko wrócić do olejowania m.in i dlatego pytałam czy oliwka Bambino się do takowego nadaje, bo zapachów olejów spożywczych nie lubię.
Spróbuj to zobaczysz
Jeśli idzie o zapach i ostatnią szansę dla olejów roślinnych to całkiem fajna jest oliwka BD fur mama
Ja nie jestem fanką parafiny, ale oleje hinduskie się na niej opierają i działają. Poza tym sama zobaczysz. Parafina jest ciężka, jeśli Twoje włosy są cienkie to klapną

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Odnosnie cieniowania włosow, dlaczego zawsze ?
Wtedy jest jakas wieksza objetosc czy lepszy skret czy jak?
Ja mam za dużą objętość i walczę z nią odkąd pamiętam, poza tym są nieprzewidywalne, codziennie układają się inaczej. Jeśli są wycieniowane to wygląda to bardziej sensownie. ze dwa razy w życiu miałam niewycieniowane i możemy to pieszczotliwie nazwać dużym nieporozumieniem

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
znowu się zahennowałam śmierdzę bagienkiem, ale włosy mają taaaaaaaaaaaaaaaaki blask!
a ja się ziółkami splątane że hej

Stary 2012-10-15, 09:11   #71408
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:

no i czerwonaczek jestem

piękny kolor!
uwielbiam Twoje włosy i skręt, a joaśka mrożąca podbiła moje serduszko (a raczej włosy) i zostanie już chyba na zawsze

Cytat:

ostatnio były dłuższe, bo skręt lżejszy, teraz ledwo za szyję, bo mrożący pięknie zmroził ale się wyśpię i oklapną na pewno

od jakiegoś, nie bardzo długiego czasu wcieram GP z papryczką i widzę mniej (chociaż nadal sporo) wypadających włosów i bejbiki na skroniach
aj, te olejki, tak na nie chorowałam a tam olejek łopianowy sieje spustoszenie

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 09:16   #71409
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
3. Czy rumianek jako płukanka bardzo wysuszy włosy? Czy może go łączyć z lipą albo płukanką z żelu lnianego? Ostatnio płukałam w rumianku i specjalnie szkodliwości nie widziałam, a skalp mniej swędzi.
Może wysuszać, a może dopiero na dłuższą metę, więc zwracaj uwagę. Mój suchy skalp koniecznie domagałby się dodatku żelu albo lipy.

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37071015]Tak z ciekawości. Czemu ta parafina jest zła.
Z tego co tutaj doczytałam, to wymaga sls do zmycia i oblepia włosy.
[/QUOTE]
Czemu parafina może być zła:
jest ciężka, nadbudowuje się
może oblepiać jak silikon i na dłuższą metę wymaga SLS do zmycia
Ale też zalety:
zmiękcza włosy
robi okluzję jak nic

Ja chcę zrezygonować z SLS więc ograniczam wszystko co go wymaga, bo włosy oblepiają i sie rekordowo szybko

Cytat:
5. Oprócz pytania o rumianek mam jeszcze jedno: jak dotykam pojedynczy włos, tzn. przejeżdżam wzdłuż niego palcami i czuję nierówności, to czy to coś konkretnego oznacza? Czy to miejsca w których się skręca, czy raczej zniszczenia?
Opowiada Ci swoją historię
Chyba że masz włosy kinky - nagle załamuje się kierunek; to nie jest zniszczenie tylko taka natura

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dieta w sensie zdrowego, racjonalnego żywienia. Tak, uznałam, że choć dla mnie ze słodyczy najlepsze są śledzie
A dla mnie łosoś wędzony

Cytat:
Teraz muszę zamówić sobie olej lniany do twarożków, tylko boję się, żeby nie okazał się gorzki.
jestem na bieżąco to piszę:
  1. oleofarm jest smaczny, nawet luzem
  2. olvita budwigowy jest gorzki, daje ścierką
  3. zielony nurt budwigowy jest ok w sałatce, luzem tak o; nie daje ścierką (kupisz go w mojej zielarni www.zielarnia24.pl)
Oleje lniane nielodówkowe nie mają sensu

Cytat:
Jestem zaskoczona!!
Pięknie
Ale zaskoczona

Stary 2012-10-15, 09:18   #71410
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Kilku godzin? Yhm...Nałożenie oleju 5 minut może (a nawet nie), mycie z odżywką b/s i stylizatorem jakieś 10 minut. Suszenie czasem to jakiś kwadrans gdzie te godziny?

A co robisz, że tyle czasu Ci to zajmuje? Opisz nam dokładnie.

Może i takie manie/grupy fanatyczek są, ale chyba zależy od człowieka czy jest podatny na ich wpływ
....
U mnie jest to tak:
podgrzanie olejku jakieś 3 minuty
zmoczenie włosów i nałozenie go 5-7 minut
posprzątanie bałaganu i włosów 2 min
chodze z tym na głowie jakies 2-3 godziny, tego czasu nie wliczam
mycie 3-4 minuty - a włosy i tak myję zmyczajnie szamponem, jeśli ktoś stosuje odzywki do mycia, albo metody kubeczkowe, wymaga to dużo wiecej czasu
nałożenie maski z rozczesaniem włosów kolejne 3 minuty
godzina z maską na głowie, w tym czasie robię płukankę kawową, zaparzam kawę, studzę, odcedzam, co też wymaga czasu
spłukanie maski 2 minuty
nałożenie płukanki/trzymanie jej na głowie 15minut
ponowne zmycie, potem nałożenie odżywki b/s
jesli ktoś suszy włosy będzie to kolejne 10-15minut
..do tego codziennie wcieram jantar, ale robię to od marca i jest to norma, ale też wymaga czasu
rano wiadomo..stylizacja, ale to norma
zajmuje to dużo czasu i uwagi

czytanie o tym itd, tez wymaga czasu, a doliczając poszukiwania odżywek w całym mieście bilans będzie tragiczny. Wszystko wymaga przygotyowania, trzeba potem jeszcze posprzątać itd., więc nie mówcie, ze to takie proste i szybkie.

Tak więc wliczając całą procedurę dbania o włosy wychodzi bardzo dużo czasu, zważywszy na to, że są to tylko włosy. Mi dbanie o siebie też sprawiało przyjemnośc, lubiłam poświęcać czas włosom, ale teraz stało się to dla mnie uciążliwe i nie mam z tego satysfakcji, ze względu na zbyt długie procedury, ale także dlatego, że mimo tych rytuałów włosy wyglądają gorzej.

Na inne posty nie odpowiadam, ponieważ nie wnoszą nic konstruktywnego, jest to wątek włosowy, więc słowne utarczki i wykręcanie wypowiedzi typu "nie mówiłam tak, tylko inaczej" są zbędne.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-10-15 o 09:24
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 09:25   #71411
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest to tak:
podgrzanie olejku jakieś 3 minuty
zmoczenie włosów i nałozenie go 5-7 minut
posprzątanie bałaganu i włosów 2 min
chodze z tym na głowie jakies 2-3 godziny, tego czasu nie wliczam
mycie 3-4 minuty - a włosy i tak myję zmyczajnie szamponem, jeśli ktoś stosuje odzywki do mycia, albo metody kubeczkowe, wymaga to dużo wiecej czasu
niekoniecznie, u mnie mycie odżywką met kubeczkową i pozostawienie tego jako d/s trwa tyle co szampon + odżywka
(olej ew. brudy zmywam nakładając na suche włosy odżywkę i chodząc w tym po domu kilka minut, spłukanie - minuta)
Cytat:
nałożenie maski z rozczesaniem włosów kolejne 3 minuty
godzina z maską na głowie, w tym czasie robię płukankę kawową, zaparzam kawę, studzę, odcedzam, co też wymaga czasu
spłukanie maski 2 minuty
nałożenie płukanki/trzymanie jej na głowie 15minut
nie sprawdziły Ci się płukanki, których nie trzeba zmywać?
np lniana - u mnie od razu zastępuje żel

Stary 2012-10-15, 09:30   #71412
yarrowia
Zadomowienie

Malina, coś ty zrobiła??
ale masz już długie te włosiska...
Stary 2012-10-15, 09:31   #71413
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
  3. zielony nurt budwigowy jest ok w sałatce, luzem tak o; nie daje ścierką (kupisz go w mojej zielarni
Mój Oleofarm śmierdzi mi rybą i średnio lubię go nakładać na włosy Wydaje mi się, że to jest taki sam zapach jak gotowanie żelu lnianego tylko tak bardzo stężony, że ja aż czuję rybę

Cytat:
....
U mnie jest to tak:
o rany, faktycznie zrobiłaś z tego procedurę, która trwa latami Nigdy nie przyszłoby mi do głowy np. zmywanie płukanki, przecież to ma być chyba ostatnie płukanie po myciu albo ja o czymś nie wiem Ja olejuję wyłącznie na noc, mycie to max. 5 min, ew. jeszcze 5 z odżywką na głowie, a godzinne maski robię 1-2 razy w tygodniu. Do tego myję włosy 3 razy w tygodniu, a w pozostałe nic nie robię. Gdy mam wyjść z domu o 7 to wystarczy, że wstanę o 6 - zdążę umyć i wysuszyć włosy.

Często myję metodą kubeczkową i nie wymaga to ode mnie w ogóle więcej czasu. Mam przygotowany słoik po Waxie, nalewam odżywki, dolewam wody z prysznica, potrząsam i myję normalnie jak szamponem, a nawet mniej, bo głównie skórę głowy.

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-10-15 o 09:34
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 09:35   #71414
iwonsia01
Zadomowienie

Witam ponownie dziś. Do tej pory używałam przez rok żelu Isana, był dla mnie ideałem, jednak włosy rozpuszczone mogłam nosić tylko jeden dzień, bo na 2 już było lipnie. Kupiłam też swego czasu lotion z Marca Anthoniego, ale nie jest wart swojej ceny. Teraz mam ochotę skusić się na ten żel Joanna Mrożący, który tak chwalicie. Jakiego efektu powinnam się spodziewać? Nie będzie zabierał objętości skoro tak mega utrwala? Czy włosy po jego użyciu i odgnieceniu są miłe w dotyku? (nie znosiłam szorstkości po Deli czerwonej), czy bardzo wysusza? (kwc mówi, że wysusza ) Kompletnie brak mi pomysłu na stylizację włosów. Zależy mi żebym mogła 2 dni chodzić w rozpuszczonych włosach.
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:03   #71415
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
niekoniecznie, u mnie mycie odżywką met kubeczkową i pozostawienie tego jako d/s trwa tyle co szampon + odżywka
(olej ew. brudy zmywam nakładając na suche włosy odżywkę i chodząc w tym po domu kilka minut, spłukanie - minuta)
nie sprawdziły Ci się płukanki, których nie trzeba zmywać?
np lniana - u mnie od razu zastępuje żel
Ajriszmarta: wybacz, ale nie przeczytałam Twojej poprzedniej wiadomości. Ech dzięki, może innym dojście do tego zajmuje dłużej, bo ich włosy nie niszcza się tak szybko bez siliikonów. U mnie ten proces bardzo szybko postępuje...Zobaczymy co będzie jak wrócę do dawnej pielęgnacji, ale szykuje się chyba przedterminowe cięcie. Nie chcę tego robić pod wpływem chwili..

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Mój Oleofarm śmierdzi mi rybą i średnio lubię go nakładać na włosy Wydaje mi się, że to jest taki sam zapach jak gotowanie żelu lnianego tylko tak bardzo stężony, że ja aż czuję rybę

o rany, faktycznie zrobiłaś z tego procedurę, która trwa latami Nigdy nie przyszłoby mi do głowy np. zmywanie płukanki, przecież to ma być chyba ostatnie płukanie po myciu albo ja o czymś nie wiem Ja olejuję wyłącznie na noc, mycie to max. 5 min, ew. jeszcze 5 z odżywką na głowie, a godzinne maski robię 1-2 razy w tygodniu. Do tego myję włosy 3 razy w tygodniu, a w pozostałe nic nie robię. Gdy mam wyjść z domu o 7 to wystarczy, że wstanę o 6 - zdążę umyć i wysuszyć włosy.

Często myję metodą kubeczkową i nie wymaga to ode mnie w ogóle więcej czasu. Mam przygotowany słoik po Waxie, nalewam odżywki, dolewam wody z prysznica, potrząsam i myję normalnie jak szamponem, a nawet mniej, bo głównie skórę głowy.
Wszędzie czytałam, że płukankę kawową trzeba zmyć, gdyby tak nie było wiele by mi to ułatwiło: zaparzam dwie łyżeczki kawy mielonej, zalewajac szklanką wody, odstawiam na pół godziny, odcedzam, do pojemniczka wlewam kawę i dolewam 300-500 ml. Trzymam na włosach 15 minut. Stosuję tę płukankę w celu przyciemnienia włosów, bo coś mnie trafia...są wypłowiałe od słońca, do połowy długosci mają piękny hebanowy kolor, chciałabym, żeby były takie na całej długości. końce mają już kolor bardzo jasnego brązu, przejście kolorów ma dosc wyraźną granicę, kilka razy spotkałam się z pytaniami sugerującymi, że kiedys farbowałam włosy a potem zostawiłam je same sobie, ludzie po prostu myślą, że mam odrosty... Najchętniej bym je zafarbowała, ale wiem, że to nie przyniesie niczego dobrego. Z drugiej strony moje włosy już dwukrotnie zmieniały kolor dość diametralnie w ciągu mojego życia i myślę, że może znowu coś takiego następuje i nie musi to być płowienie. Urodziłam się z kruczymi włosami, jako 4 latka mam zdjecia gdzie mam jasny blondzik, a potem przez większośc życia ciepły, złoty brąz. Gdyby chodziło o płowienie granica nie byłaby chyba tak wyraźna, sama już nie wiem, jednak chcę się poprostu pozbyć twgo jaśniejszego koloru.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:07   #71416
Malwina_89
Zakorzenienie

Malina pięknie

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:10   #71417
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
O to widzisz - inny nos, inne wrażenia ;]

Dziewczyny mam prośbę o KLIKI!!
Chodzi o kampanię społeczną na rzecz dzieci niepełnosprawnych i ich rodzin
Troszkę pisałam o akcji na moim blogu ale mam wrażenie że przeszła bez echa - chore dzieci są mniej trendy niż kotki?
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...myk-sonca.html
A jak brzmi prośba - można głosować na dzieciaki, raz dziennie zagłosujcie pliz
Każdy głos jest ważny!
Uprosiłam kolegów w pracy, kliknijcie i Wy na moją (znajomych) Emilkę
http://www.promykslonca.pl/at521/ind...a=in&u=karioka

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-10-15 o 10:16
Stary 2012-10-15, 10:11   #71418
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:

no i czerwonaczek jestem

ale masz ładny kolor i kręciołki

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dieta w sensie zdrowego, racjonalnego żywienia. Tak, uznałam, że choć dla mnie ze słodyczy najlepsze są śledzie to jednak nadal ryb jem za mało. No i generalnie był pewien problem z tłuszczami nienasyconymi (choć oliwa króluje w kuchni od lat). Zaczęłam brać kapsułki a potem otworzyli na moim osiedlu świetny sklep rybny, więc i rybek pojawiło się więcej na stole. W Szwecji było jeszcze lepiej, w zwykłym markecie mają świetny wybór przeróżnych, steki z tuńczyka były pyszne
Teraz muszę zamówić sobie olej lniany do twarożków, tylko boję się, żeby nie okazał się gorzki.
ooo, zaczynamy gadać o jedzeniu, dobry temat! jak to olej lniany do twarożków? nigdy na to nie wpadłam, rozwiń do twarożku do chleba czy jedzonego z kubełka, w stylu serek wiejski?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:14   #71419
elka1986
Przyczajenie

A jak brzmi prośba - można głosować na dzieciaki, raz dziennie
Każdy głos jest ważny!

Zagłosowane
Stary 2012-10-15, 10:15   #71420
affbe
Raczkowanie

Coś mi sie wydaje, ze facelle nie nadaje sie do wrazliwych glow , zakupilam go niedawno, umylam wlosy nim tylko z 3 razy i moj skalp az kwiczy z wysuszeniaglowa swedzi i swedzi, w ogole mi to chyba najbardziej odpowiada do mycia gloria albo mrs potters aloesowy ^^
Ktos ma podobnie?
A propo sposobow na zatrzymanie wilgoci we wlosie, plukanki te octowe albo jakies tam inne pomagaja choc trochę?

Zauwazylam ze im bardziej mokro i wilgotno na dworze, to moje wlosy coraz wiecej traca na objetosci, skrecie itp, dlaczego? Czytalam ze jak jest np suche powietrze to zabiera wtedy wilgoc z wlosa zeby byla jakas tam rownowaga, no ale jak na dworze jest nazbyt wilgotno to czemu tak sie dzieje

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2012-10-15 o 10:19
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:15   #71421
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Wszędzie czytałam, że płukankę kawową trzeba zmyć
Faktycznie, kawową tak...
A ziołowe? Parzysz zioła, dodajesz żelu lnianego i nie trzeba spłukiwać.
SIempre pisała o przyciemnianiu włosów płukankami, kora dębu itp
http://siempre-la-belleza.blogspot.c...osow-kora.html
http://siempre-la-belleza.blogspot.c...owac-rudy.html
Może coś tam znajdziesz dla siebie?

Stary 2012-10-15, 10:41   #71422
maroooda
Raczkowanie

Cytat:

GP?
Mam wrażenie, że bardzo szybko rosną .. wyglądają super, a czym farbowałaś?
Też bym chciała mieć taki kolor ale moje są bardzo ciemne

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Zawsze coś . Albo "soczki" będziesz sobie strzelać i odżywiać włosy od wewnątrz
soczki tak i koktajle

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość

Ach ci faceci ale zobacz jaki kochany, sam wymyślił co też może się przydać do włosów i padło na blender. Toż taki mężczyzna to skarb! A blender się przyda nie tylko do masek a co do suszary, to tak sobie pomyślałam, że przecież niedługo święta, choinka, prezenty..... może niespodziankę szykuje?
Akurat sam! To jest efekt częstego powtarzania "o ja biedna bez blendera"
Też byś w końcu zwątpiła i kupiła ja bym poczekała do Świąt ale mam dość ciągłego prostowania...

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Malina, coś ty zrobiła??
ale masz już długie te włosiska...
Prawda?

Cytat:
Kliknęłam, i będę codziennie klikać codziennie, do kiedy ta akcja?

Cytat:
Witam ponownie dziś. Do tej pory używałam przez rok żelu Isana, był dla mnie ideałem, jednak włosy rozpuszczone mogłam nosić tylko jeden dzień, bo na 2 już było lipnie. Kupiłam też swego czasu lotion z Marca Anthoniego, ale nie jest wart swojej ceny. Teraz mam ochotę skusić się na ten żel Joanna Mrożący, który tak chwalicie. Jakiego efektu powinnam się spodziewać? Nie będzie zabierał objętości skoro tak mega utrwala? Czy włosy po jego użyciu i odgnieceniu są miłe w dotyku? (nie znosiłam szorstkości po Deli czerwonej), czy bardzo wysusza? (kwc mówi, że wysusza ) Kompletnie brak mi pomysłu na stylizację włosów. Zależy mi żebym mogła 2 dni chodzić w rozpuszczonych włosach.
Skuś się póki w promocji jest w rossie Nie zabiera objętości, włosy są miłe w dotyku i mi nie wysusza, aczkolwiek ma alkohol w składzie więc mocno zniszczone włosy faktycznie może wysuszyć.
A próbowałaś żelu lnianego?

Ajrisz płukanka pokrzywowa to się bardziej do tłustych nada prawda? Czy próbować? Do picia też sobie kupiłam..

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-15 o 10:42
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:45   #71423
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Coś mi sie wydaje, ze facelle nie nadaje sie do wrazliwych glow
Facelle nie uczuli, ale podraznic lub wysuszyc ma czym
jakbys chciala daj cec szanse to dodaj olju do porcji, krople
Cytat:
A propo sposobow na zatrzymanie wilgoci we wlosie, plukanki te octowe albo jakies tam inne pomagaja choc trochę?
lniana! bardo działa

Cytat:
Zauwazylam ze im bardziej mokro i wilgotno na dworze, to moje wlosy coraz wiecej traca na objetosci, skrecie itp, dlaczego? Czytalam ze jak jest np suche powietrze to zabiera wtedy wilgoc z wlosa zeby byla jakas tam rownowaga, no ale jak na dworze jest nazbyt wilgotno to czemu tak sie dzieje
chłoną i siadaja pod ciezarem?

Cytat:
Napisane przez elka1986 Pokaż wiadomość
Zagłosowane

Cytat:
Ajrisz płukanka pokrzywowa to się bardziej do tłustych nada prawda? Czy próbować? Do picia też sobie kupiłam..

raczej do tłustych ale tez wzmacnia cebulki, więc zrównoważenie żelem lnianym może być fajne
o ile nie ma się uczulenia na pokrzywę

Cytat:
Kliknęłam, i będę codziennie klikać codziennie, do kiedy ta akcja?
dziękuję!
do 15. grudnia

Stary 2012-10-15, 11:09   #71424
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
O to widzisz - inny nos, inne wrażenia ;]

Dziewczyny mam prośbę o KLIKI!!
Chodzi o kampanię społeczną na rzecz dzieci niepełnosprawnych i ich rodzin
Troszkę pisałam o akcji na moim blogu ale mam wrażenie że przeszła bez echa - chore dzieci są mniej trendy niż kotki?
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...myk-sonca.html
A jak brzmi prośba - można głosować na dzieciaki, raz dziennie zagłosujcie pliz
Każdy głos jest ważny!
Oddane

Dzisiaj planuje zaserwować moim włoskom dużo jedzonka obym jutro mogła się pokazać ludziom na oczy bo ostatnie czasy to służył mi totalny minimalizm na włosy...
Stary 2012-10-15, 11:13   #71425
maroooda
Raczkowanie

Cytat:

raczej do tłustych ale tez wzmacnia cebulki, więc zrównoważenie żelem lnianym może być fajne
o ile nie ma się uczulenia na pokrzywę

dziękuję!
do 15. grudnia
A to spróbuję bo zrobiłam wieeeeeeeeeelki zapas.
Będę klikać do grudnia, TŻ też a jak będę po urlopie to i z pracy kliknę
Stary 2012-10-15, 11:13   #71426
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Będę klikać do grudnia, TŻ też a jak będę po urlopie to i z pracy kliknę
Dziękujemy

Stary 2012-10-15, 11:30   #71427
affbe
Raczkowanie

Cytat:

chłoną i siadaja pod ciezarem?

tak, dokladnie tak, co moge z tym zrobic wiesz?
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:09   #71428
cyferki
Raczkowanie

Nie było mnie przez weekend a Wy napisałyście tyyyle... ale nadrobiłam

Malinka, świetne włoski!

A ja popelniłam włosową zbrodnię(( (w moim mniemaniu).
Oddałam się w ręce fryzjerki, która uczesała mnie na wesele... niestety kręciła mi włosy prostownicą... i podczas kręcenia aż się kopciło z włosów Do tego ponad 50 wsuwek metalowych (lakierowanych) i tony lakieru.

Wczoraj po powrocie przystąpiłam do regeneracji wlosów. Nie miałam czasu na olejowanie, więc zmyłam włosy joaśkowym szamponem zielonym i na godzinę nałożyłam pod folię maskę aloesową NaturVital zmieszaną z różową artiste i niecałą łyżeczką oleju z orzechów laskowych. Potem b/s zielona joaśka.
Myślałam, że będzie przyklap, ale wysuszyłam włosy chłodno-ciepłym nawiewem i okazało się, że są puszyste i lśniące, odbite od nasady. Jedyny zły skutek jaki zauważyłam, to taki, że końcówki bardzo mocno zaczepiły o siebie, miałam problem z roczesaniem z maską, która po godzinie powinna już rozwiązać ten problem...
Dzis mam mega łupież i włosy zaczynają się przetłuszczać, jest przyklap... to chyba po Joaśce, szampony ze SLES nie służą mi
No i końcówki nadal bardzo mocno zaczepiają o siebie.

Ciesze się, jednak, ze ta prostownica nie zaszkodziła mi bardziej.
Dziewczyny, co polecacie jako ratunek dla włosów po takich drastycznych zabiegach fryzjerskich?

Któraś z Was pytała o czepek foliowy... ja kupiłam dwa w Rossmannie, jest dość obszerny, ale ma fajną gumkę trzymającą.
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:16   #71429
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez xMissix
Wieczorem zmoczyłam dłonie nałozyłam na nie odrobinkę olejku i delikatnie przejechałam palcami po włosach (tak tylko zeby byly wilgotne) potem wgniotłam we włosy odzywke b/s Joanna miód i mleko dośc sporo, a nastepnie związałam włosy w warkocz ale tutaj bardzo ważne: nie robię warkocza nad karkiem tylko na czubku glowy (luźnego!!) chodzić sie w nim nie da ale spac jak najbardziej rano znowu troszkę zwilżyłam wlosy i dalam odrobinkę issany z babassu.
Podejrzewam tez, ze do ich dobrego stanu po trzech dniach przyczynił się brak stylizatora. Tak to zwykle żel który nakładalam po myciu włosów na trzeci dzień robił mi już strąki na glowie, ale pewna nie jestem czy to jego wina.
Zrobiłam prawie dokładnie tak samo i zaraz idę spać w tym stanie Zobaczymy jakie będą jutro efekty
Mogę już przestawić rezultaty: rano włosy wyglądały dobrze, skręt ani się nie pogorszył ani nie polepszył - był dokładnie taki sam, więc byłam w szoku, bo dzień wcześniej wyszedł naprawdę fajny. Trochę przesadziłam z tym olejem (dałam lniany) bo rano wciąż go widziałam na końcówkach, więc już nic więcej nie robiłam i tak wyszłam z domu. Po kilku godzinach mam niestety puch. Muszę jeszcze popracować nad tą metodą
Stary 2012-10-15, 12:19   #71430
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Dzięki Heh, znowu te łydki... Trudno, pomyślę jeszcze.
1. Co do suplementacji... Też łykam magnez... 20 minut stresu ponoć nieźle przetrzebia jego zapasy w organizmie. a ja nerwowa i potrzeba mi go dla spokoju. Mam taki z melisą A jaki łykasz? Z czym związany?
Ale komu ja to mówię, pewnie wiesz, że lepsze organiczne.
W tej chwili biorę Chela-Mag B6 Olimpu.
Cytat:
2. Wiesz, że lepiej uzupełniać dietę o omega-3? Omega 6 i tak mamy wszędzie pododawany, przeciętny Europejczyk zajada omega 6 : omega 3 w stosunku 20:1, a powinno być... 5:1. Za dużo omega-6 może prowadzić do miażdżycy i takich tam... (mam świra na punkcie cholesterolu, prowadzę Mamie dietę na jej nadwyżkę... ).
Tak, czytałam o tym
Cytat:
Są oleje lniane, które zawierają wyjątkowo dużo omega-3, jak się dobrze poszuka to można nawet i taniej dostać. Mama pije go dla zdrowia na śniadanie, dodajemy do sałatek i innych potraw na zimno (bo z nim jak z oliwą - na gorąco traci właściwości) no i podbieram go do olejowania włosów Ale tak naprawdę najlepsze omega-3 są w rybach

Edit: widzę że z rybami za pan brat Może lniany nie tyle gorzki... Mama narzeka, że jedzie tranem, a ona tranu nie cierpi... Ja nic nie czuję xD
A ja nie wiem, jak pachnie tran Mam olej lniany ale początkowo smaczny po kilku dniach zaczął gorzknieć i w tej chwili nadaje się tylko na włosy.
Cytat:
Ja chcę zrezygonować z SLS więc ograniczam wszystko co go wymaga, bo włosy oblepiają i sie rekordowo szybko
A ja wprost przeciwnie. Wróciłam do sls W Szwecji miękka woda i nagle okazało się, że moje włosy chcą rzetelnego oczyszczania i nie za wielu odżywek/masek. Na oleje się obraziły. Na Facelle zaczęły kaprysić. Kupiłam najtańszy szampon składający się z wody, sles, soli i konserwantów - i do końca pobytu w Szwecji miałam żadnych problemów.

Tak swoją drogą - nie jestem przekonana, czy potrzeba częstej aplikacji sles wynikła z systematycznego stosowania parafiny w odżywce Ziai. W Polsce tuż przed wyjazdem stosowałam tę samą Ziaję i nie musiałam używać mocnych detergentów no i inne odżywki były jednak konieczne do nawilżenia. Do Szwecji zabrałam 3 torby(!!!) kosmetyków i dosłownie wszystko okazało się za ciężkie Pasowała tylko Ziaja Codzienna Pielęgnacja z jojobą (bo na przykład taka Ziaja Intensywna Pielęgnacja z miodem też już obciążała )

W tej chwili jestem z powrotem w Polsce i na razie nic się nie zmieniło, choć woda jednak twardsza.

Cytat:
A dla mnie łosoś wędzony
Mlask!

Cytat:
jestem na bieżąco to piszę:
  3. zielony nurt budwigowy jest ok w sałatce, luzem tak o; nie daje ścierką (kupisz go w mojej zielarni www.zielarnia24.pl)
Dzięki, Oleofarm właśnie mi zgorzkniał Chciałam zamówić budwigowy przez Doz, ale czy mi go odpowiednio przechowają?

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ooo, zaczynamy gadać o jedzeniu, dobry temat! jak to olej lniany do twarożków? nigdy na to nie wpadłam, rozwiń do twarożku do chleba czy jedzonego z kubełka, w stylu serek wiejski?
Kupuję zwykły twaróg w kostce, rozrabiam zazwyczaj z jogurtem greckim lub śmietaną Leję olej "na oko", dodaję różne ziółka, pokrojonego pomidora, ogórka, rzodkiewki, co lodówka dała
Serki wiejskie są zazwyczaj za rzadkie, żeby jej jeszcze rozcieńczać olejem, no i trochę drogo wychodzą.
Koniecznie muszę upolować jeszcze olej rzepakowy nierafinowany, bo ma lepsze proporcje kwasów niż oliwa Ponoć smaczny jest.

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości