|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
znowu przegrałam postanowienie o powrocie do natury
no i czerwonaczek jestem ![]() kupiłam znowu Joaśkę mrożącą normalnie nie ma porównania ![]() nic mi już nie daje takiego utrwalenia
|
|
#71402 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I kiedy one się zrobiły takie długie? Cytat:
|
|
#71403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio były dłuższe, bo skręt lżejszy, teraz ledwo za szyję, bo mrożący pięknie zmroził ale się wyśpię i oklapną na pewno od jakiegoś, nie bardzo długiego czasu wcieram GP z papryczką i widzę mniej (chociaż nadal sporo) wypadających włosów i bejbiki na skroniach
|
|
|
#71404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Strona 25
Cytat:
![]() Myć będzie ciężko, ale pomaga już płukanie włosów w miękkiej wodzie (tzn. może być też przegotowana) - po spłukaniu wszystkich mazideł, przed płukanką Cytat:
Cytat:
Możesz powtórzyć pytanie? |
|||
|
|
|
#71405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Albo "soczki" będziesz sobie strzelać i odżywiać włosy od wewnątrz ![]() Mniamniamniam . Czym farbowałaś? Jak mnie kusi takie odcień...
|
|
#71406 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale zobacz jaki kochany, sam wymyślił co też może się przydać do włosów i padło na blender. Toż taki mężczyzna to skarb! A blender się przyda nie tylko do masek a co do suszary, to tak sobie pomyślałam, że przecież niedługo święta, choinka, prezenty.....
|
|
#71407 | |||||
|
Zakorzenienie
|
strona 26
Cytat:
Cytat:
Też sięgam po silikony na końcówki, jakby ktoś się pytał - ale wolę cykliczne albo amodimethicone, jest lżejszy Cytat:
![]() Jeśli idzie o zapach i ostatnią szansę dla olejów roślinnych to całkiem fajna jest oliwka BD fur mama Ja nie jestem fanką parafiny, ale oleje hinduskie się na niej opierają i działają. Poza tym sama zobaczysz. Parafina jest ciężka, jeśli Twoje włosy są cienkie to klapną Cytat:
Cytat:
splątane że hej
|
|||||
|
|
|
#71408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam Twoje włosy i skręt, a joaśka mrożąca podbiła moje serduszko (a raczej włosy) i zostanie już chyba na zawsze Cytat:
|
||
|
|
|
#71409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37071015]Tak z ciekawości. Czemu ta parafina jest zła. Z tego co tutaj doczytałam, to wymaga sls do zmycia i oblepia włosy. [/QUOTE] Czemu parafina może być zła: jest ciężka, nadbudowuje się może oblepiać jak silikon i na dłuższą metę wymaga SLS do zmycia Ale też zalety: zmiękcza włosy robi okluzję jak nic ![]() Ja chcę zrezygonować z SLS więc ograniczam wszystko co go wymaga, bo włosy oblepiają i sie rekordowo szybko Cytat:
![]() Chyba że masz włosy kinky - nagle załamuje się kierunek; to nie jest zniszczenie tylko taka natura Cytat:
![]() Cytat:
Jestem zaskoczona!! Pięknie ![]() Ale zaskoczona
|
||||
|
|
|
#71410 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie jest to tak: podgrzanie olejku jakieś 3 minuty zmoczenie włosów i nałozenie go 5-7 minut posprzątanie bałaganu i włosów 2 minchodze z tym na głowie jakies 2-3 godziny, tego czasu nie wliczam mycie 3-4 minuty - a włosy i tak myję zmyczajnie szamponem, jeśli ktoś stosuje odzywki do mycia, albo metody kubeczkowe, wymaga to dużo wiecej czasu nałożenie maski z rozczesaniem włosów kolejne 3 minuty godzina z maską na głowie, w tym czasie robię płukankę kawową, zaparzam kawę, studzę, odcedzam, co też wymaga czasu spłukanie maski 2 minuty nałożenie płukanki/trzymanie jej na głowie 15minut ponowne zmycie, potem nałożenie odżywki b/s jesli ktoś suszy włosy będzie to kolejne 10-15minut ..do tego codziennie wcieram jantar, ale robię to od marca i jest to norma, ale też wymaga czasu rano wiadomo..stylizacja, ale to norma zajmuje to dużo czasu i uwagi czytanie o tym itd, tez wymaga czasu, a doliczając poszukiwania odżywek w całym mieście bilans będzie tragiczny. Wszystko wymaga przygotyowania, trzeba potem jeszcze posprzątać itd., więc nie mówcie, ze to takie proste i szybkie. Tak więc wliczając całą procedurę dbania o włosy wychodzi bardzo dużo czasu, zważywszy na to, że są to tylko włosy. Mi dbanie o siebie też sprawiało przyjemnośc, lubiłam poświęcać czas włosom, ale teraz stało się to dla mnie uciążliwe i nie mam z tego satysfakcji, ze względu na zbyt długie procedury, ale także dlatego, że mimo tych rytuałów włosy wyglądają gorzej. Na inne posty nie odpowiadam, ponieważ nie wnoszą nic konstruktywnego, jest to wątek włosowy, więc słowne utarczki i wykręcanie wypowiedzi typu "nie mówiłam tak, tylko inaczej" są zbędne. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-10-15 o 09:24 |
|
|
|
|
#71411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(olej ew. brudy zmywam nakładając na suche włosy odżywkę i chodząc w tym po domu kilka minut, spłukanie - minuta) Cytat:
np lniana - u mnie od razu zastępuje żel |
||
|
|
|
#71412 |
|
Zadomowienie
|
Malina, coś ty zrobiła??
![]() ![]() ![]() ale masz już długie te włosiska...
|
|
#71413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to jest taki sam zapach jak gotowanie żelu lnianego tylko tak bardzo stężony, że ja aż czuję rybę![]() o rany, faktycznie zrobiłaś z tego procedurę, która trwa latami Nigdy nie przyszłoby mi do głowy np. zmywanie płukanki, przecież to ma być chyba ostatnie płukanie po myciu albo ja o czymś nie wiemCzęsto myję metodą kubeczkową i nie wymaga to ode mnie w ogóle więcej czasu. Mam przygotowany słoik po Waxie, nalewam odżywki, dolewam wody z prysznica, potrząsam i myję normalnie jak szamponem, a nawet mniej, bo głównie skórę głowy.
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-10-15 o 09:34 |
|
|
|
|
#71414 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie dziś. Do tej pory używałam przez rok żelu Isana, był dla mnie ideałem, jednak włosy rozpuszczone mogłam nosić tylko jeden dzień, bo na 2 już było lipnie. Kupiłam też swego czasu lotion z Marca Anthoniego, ale nie jest wart swojej ceny. Teraz mam ochotę skusić się na ten żel Joanna Mrożący, który tak chwalicie. Jakiego efektu powinnam się spodziewać? Nie będzie zabierał objętości skoro tak mega utrwala? Czy włosy po jego użyciu i odgnieceniu są miłe w dotyku? (nie znosiłam szorstkości po Deli czerwonej), czy bardzo wysusza? (kwc mówi, że wysusza
) Kompletnie brak mi pomysłu na stylizację włosów. Zależy mi żebym mogła 2 dni chodzić w rozpuszczonych włosach.
|
|
|
|
#71415 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
końce mają już kolor bardzo jasnego brązu, przejście kolorów ma dosc wyraźną granicę, kilka razy spotkałam się z pytaniami sugerującymi, że kiedys farbowałam włosy a potem zostawiłam je same sobie, ludzie po prostu myślą, że mam odrosty... Najchętniej bym je zafarbowała, ale wiem, że to nie przyniesie niczego dobrego. Z drugiej strony moje włosy już dwukrotnie zmieniały kolor dość diametralnie w ciągu mojego życia i myślę, że może znowu coś takiego następuje i nie musi to być płowienie. Urodziłam się z kruczymi włosami, jako 4 latka mam zdjecia gdzie mam jasny blondzik, a potem przez większośc życia ciepły, złoty brąz. Gdyby chodziło o płowienie granica nie byłaby chyba tak wyraźna, sama już nie wiem, jednak chcę się poprostu pozbyć twgo jaśniejszego koloru.
|
||
|
|
|
#71416 |
|
Zakorzenienie
|
Malina pięknie
|
|
|
|
#71417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam prośbę o KLIKI!! Chodzi o kampanię społeczną na rzecz dzieci niepełnosprawnych i ich rodzin Troszkę pisałam o akcji na moim blogu ale mam wrażenie że przeszła bez echa - chore dzieci są mniej trendy niż kotki? ![]() http://czarownicujaco.blogspot.com/2...myk-sonca.html A jak brzmi prośba - można głosować na dzieciaki, raz dziennie zagłosujcie pliz ![]() Każdy głos jest ważny! Uprosiłam kolegów w pracy, kliknijcie i Wy na moją (znajomych) Emilkę ![]() http://www.promykslonca.pl/at521/ind...a=in&u=karioka Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-10-15 o 10:16 |
|
|
|
|
#71418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do twarożku do chleba czy jedzonego z kubełka, w stylu serek wiejski?
|
|
#71419 |
|
Przyczajenie
|
A jak brzmi prośba - można głosować na dzieciaki, raz dziennie
Każdy głos jest ważny! Zagłosowane
|
|
#71420 |
|
Raczkowanie
|
Coś mi sie wydaje, ze facelle nie nadaje sie do wrazliwych glow , zakupilam go niedawno, umylam wlosy nim tylko z 3 razy i moj skalp az kwiczy z wysuszenia
Ktos ma podobnie? A propo sposobow na zatrzymanie wilgoci we wlosie, plukanki te octowe albo jakies tam inne pomagaja choc trochę? ![]() Zauwazylam ze im bardziej mokro i wilgotno na dworze, to moje wlosy coraz wiecej traca na objetosci, skrecie itp, dlaczego? Czytalam ze jak jest np suche powietrze to zabiera wtedy wilgoc z wlosa zeby byla jakas tam rownowaga, no ale jak na dworze jest nazbyt wilgotno to czemu tak sie dzieje Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-10-15 o 10:19 |
|
|
|
#71421 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie, kawową tak...
A ziołowe? Parzysz zioła, dodajesz żelu lnianego i nie trzeba spłukiwać. SIempre pisała o przyciemnianiu włosów płukankami, kora dębu itp http://siempre-la-belleza.blogspot.c...osow-kora.html http://siempre-la-belleza.blogspot.c...owac-rudy.html Może coś tam znajdziesz dla siebie? |
|
|
|
#71422 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że bardzo szybko rosną .. wyglądają super, a czym farbowałaś? Też bym chciała mieć taki kolor ale moje są bardzo ciemne Cytat:
Cytat:
![]() Też byś w końcu zwątpiła i kupiła Prawda? ![]() Cytat:
Cytat:
Nie zabiera objętości, włosy są miłe w dotyku i mi nie wysusza, aczkolwiek ma alkohol w składzie więc mocno zniszczone włosy faktycznie może wysuszyć.A próbowałaś żelu lnianego? Ajrisz płukanka pokrzywowa to się bardziej do tłustych nada prawda? Czy próbować? Do picia też sobie kupiłam..
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-10-15 o 10:42 |
|||||
|
|
|
#71423 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Facelle nie uczuli, ale podraznic lub wysuszyc ma czym
jakbys chciala daj cec szanse to dodaj olju do porcji, krople Cytat:
Cytat:
Cytat:
raczej do tłustych ale tez wzmacnia cebulki, więc zrównoważenie żelem lnianym może być fajne o ile nie ma się uczulenia na pokrzywę ![]() Cytat:
do 15. grudnia |
||||
|
|
|
#71424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj planuje zaserwować moim włoskom dużo jedzonka obym jutro mogła się pokazać ludziom na oczy bo ostatnie czasy to służył mi totalny minimalizm na włosy... |
|
|
|
|
#71425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę klikać do grudnia, TŻ też a jak będę po urlopie to i z pracy kliknę
|
|
#71426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71427 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#71428 |
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie przez weekend a Wy napisałyście tyyyle... ale nadrobiłam
![]() Malinka, świetne włoski! A ja popelniłam włosową zbrodnię (( (w moim mniemaniu).Oddałam się w ręce fryzjerki, która uczesała mnie na wesele... niestety kręciła mi włosy prostownicą... i podczas kręcenia aż się kopciło z włosów Wczoraj po powrocie przystąpiłam do regeneracji wlosów. Nie miałam czasu na olejowanie, więc zmyłam włosy joaśkowym szamponem zielonym i na godzinę nałożyłam pod folię maskę aloesową NaturVital zmieszaną z różową artiste i niecałą łyżeczką oleju z orzechów laskowych. Potem b/s zielona joaśka. Myślałam, że będzie przyklap, ale wysuszyłam włosy chłodno-ciepłym nawiewem i okazało się, że są puszyste i lśniące, odbite od nasady. Jedyny zły skutek jaki zauważyłam, to taki, że końcówki bardzo mocno zaczepiły o siebie, miałam problem z roczesaniem z maską, która po godzinie powinna już rozwiązać ten problem... Dzis mam mega łupież i włosy zaczynają się przetłuszczać, jest przyklap... to chyba po Joaśce, szampony ze SLES nie służą mi ![]() No i końcówki nadal bardzo mocno zaczepiają o siebie. Ciesze się, jednak, ze ta prostownica nie zaszkodziła mi bardziej. Dziewczyny, co polecacie jako ratunek dla włosów po takich drastycznych zabiegach fryzjerskich? Któraś z Was pytała o czepek foliowy... ja kupiłam dwa w Rossmannie, jest dość obszerny, ale ma fajną gumkę trzymającą. |
|
|
|
#71429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#71430 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam olej lniany ale początkowo smaczny po kilku dniach zaczął gorzknieć i w tej chwili nadaje się tylko na włosy.Cytat:
W Szwecji miękka woda i nagle okazało się, że moje włosy chcą rzetelnego oczyszczania i nie za wielu odżywek/masek. Na oleje się obraziły. Na Facelle zaczęły kaprysić. Kupiłam najtańszy szampon składający się z wody, sles, soli i konserwantów - i do końca pobytu w Szwecji miałam żadnych problemów.Tak swoją drogą - nie jestem przekonana, czy potrzeba częstej aplikacji sles wynikła z systematycznego stosowania parafiny w odżywce Ziai. W Polsce tuż przed wyjazdem stosowałam tę samą Ziaję i nie musiałam używać mocnych detergentów no i inne odżywki były jednak konieczne do nawilżenia. Do Szwecji zabrałam 3 torby(!!!) kosmetyków i dosłownie wszystko okazało się za ciężkie )W tej chwili jestem z powrotem w Polsce i na razie nic się nie zmieniło, choć woda jednak twardsza. Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam zamówić budwigowy przez Doz, ale czy mi go odpowiednio przechowają? ![]() Cytat:
Leję olej "na oko", dodaję różne ziółka, pokrojonego pomidora, ogórka, rzodkiewki, co lodówka dała ![]() Serki wiejskie są zazwyczaj za rzadkie, żeby jej jeszcze rozcieńczać olejem, no i trochę drogo wychodzą. Koniecznie muszę upolować jeszcze olej rzepakowy nierafinowany, bo ma lepsze proporcje kwasów niż oliwa Ponoć smaczny jest.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

a co do suszary, to tak sobie pomyślałam, że przecież niedługo święta, choinka, prezenty..... 

) Kompletnie brak mi pomysłu na stylizację włosów. Zależy mi żebym mogła 2 dni chodzić w rozpuszczonych włosach.

do twarożku do chleba czy jedzonego z kubełka, w stylu serek wiejski?

W Szwecji miękka woda i nagle okazało się, że moje włosy chcą rzetelnego oczyszczania i nie za wielu odżywek/masek. Na oleje się obraziły. Na Facelle zaczęły kaprysić. Kupiłam najtańszy szampon składający się z wody, sles, soli i konserwantów - i do końca pobytu w Szwecji miałam żadnych problemów.