|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Jak mówimy o zwierzakach-oto moje dwie kotki
![]() Oglądają tv(sikorki na drzewie za oknem) ![]() Zjadłam fasolke po bretońsku. na noc
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy jedziecie dokładnie? Bo chyba zapomniałam Zrób dużo zdjęć i nam się później pochwal ![]() Moja koleżanka siedzi w Australii z chłopakiem i jak widzę foty to aż mam ochotę ją zamordować
|
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wjechało na stół Virgin Mohito! Która wpada na impreze?
|
|
|
|
|
#3844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a fasolkę też bym zjadła ale taką od mamusi ![]() zmykam się umyć i powoli zbieram się do spania. Miłej nocki. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() czyli drugiego chłopaka mamy tutaj dobrze dobrze mam większą szansę na dziewczynkę
|
||
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mój rozbójnik
|
|
|
|
|
#3846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale na szczęście jakieś 20-30 km od mojego miasta jest hodowca kameleonów ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Fajne kotki
|
||
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biaaała a ja mam dwie czarnule, doniczki średnio raz na miesiąc kupuję nowe |
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już nasz 2 wątkowy chłopczyk i druga taka nowina dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- 2 zdjęcie ekstra
|
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszędzie widać sierść no ale co mogłam zrobić jak zobaczyłam małą, białą kuleczkę z czarnym ogonkiem, która o mały włos a zginęłaby pod kołami samochodu Ja wolałam oddać storczyki mamie zbyt delikatne są jednak ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- świąteczna poza
|
|
|
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lecimy 24.11 ale wcześniej będziemy jeszcze 2 dni w Berlinie, więc wkacje zbiżają się wielkimi krokami Kolejny słodziak! Jej, ja też chcę kota! |
||
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja starszą bidule przygarnełam ,parszywkiem strasznym była, rok leczenia i do tej pory się odwdzięcza (jak jej sie chce oczywiscie)
|
|
|
|
|
#3852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ashyshqa ![]() Cytat:
latałam jak wariatka wzdłuż plaży. A znajomi się ze mnie śmieli. Cytat:
![]() Justi , Axella pocieszne te Wasze futrzaki
|
|||
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Weszliśmy przypadkiem do sklepu, w którym pracowała moja znajoma i pokazała nam Stefanka - ponoć przyjechał w tym samym dniu co go kupiliśmy, w oczach męża widziałam jak to mówię "je.bli.ki" , a mi też się spodobał, więc do domu wróciliśmy w 3 ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak długo tam zostajecie ?
|
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o samo przywiezienie kameleona Super, wypoczniecie Chcesz kota? Pożyczę Ci mojego na tydzień Cytat:
ja za to meble ciemniejsze mam i kanapę brązową |
||
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba nielegalne
albo trzeba mieć odpowiednie papiery ![]() Bynajmniej w PL ja musiałam zarejestrować w UM kameleona i mamy na niego papiery od hodowcy. Musieliśmy to wszystko załatwić, bo gdyby tak jakiś życzliwy sąsiad czy sąsiadka zadzwonili na policję, a byśmy nie mieli to ponoć jest mandat i to nie mały
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj małż mi powiedział o jakiejś sąsiadce kolegi z pracy, która też we wczesnej ciąży jest, ale rzygała non stop, nic nie mogła jeść ani pić, i podłączyli ją pod kroplówę w końcu. coś jej chyba zapodali, bo po paru dniach wstała jak nowa ![]() a te 1o litrów to wręcz niebezpieczne! tego nerki nie są w stanie przerobić!!! ty wyobrażasz sobie, jak to pijesz i od razu sikasz. a ja to widzę tak: łyk wody = dwa łyki ![]() dzisiaj to rzygałam wszystkim, chyba 10 razy się nazbierało... nie wiem, nie liczyłam
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy na 3 tygodnie
![]() Cytat:
Ja gybym mogła, to bym sobie przywiozła małpkę
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Super
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś mi się teraz skojarzyło, że pisałyście (a dokładnie chyba właśnie Ashysqa zaczęła ten temat) o wyglądzie dzieci- karnacja, oczy, włosy. Ogólnie modlę się żeby dzidzia była zdrowa i to jest najważniejsze ( no z "gratisów" będę happy jak mi nie da popalić podczas porodu
) Ale, bardzo nam się podobają "ciemne dzieciaczki Ja mam ciemne oczy i oprawę oczu, dosyć śniadą karnację, jak byłam mała miałam jasne blond włoski, teraz są brązowe, a latem od słońca robią mi się blond refleksy. Tż ma oczy zielono-piwne i czarne włochy. I tak się zastanawiamy jaka będzie nasza pociecha.. Mój brat jest czarny jak rumun i ma bardzo ciemną karnację, jego żonka blondyneczka, jaśniutka, o niebieskich oczach i córcia wygląda jak mamusia a niby niebieskie oczy to gen recesywny Ciekawa jestem jak będzie u nas---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- ojjj tak.. ja zawsze chciałam małpkę. A ostatnio spodobały mi się też leniwce
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oboje mamy ciemne włosy, ja jak byłam mała to miałam burzę naturalnych loków, mam piwne oczy, a mąż niebieskie, co do karnacji to mamy normalną
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczne macie te kotki
![]() ja uwielbiam koty, mamy teraz przygarniętą ze schroniska kotkę, którą kocham nad życie. jest cudowna, przylepka, zero w niej agresji, nigdy nikogo nie drapnęła czy ugryzła z premedytacją (poza zabawą). w nocy śpi z nami, wpełza pod kołdrę i się przytula, inaczej nie zaśnie ![]() tylko rozrabiara jest straszna, nauczyła się jeść przed 5 rano, jak Mężu do pracy wstaje, i w weekendy mamy mordercze myśli co do kotka ![]() my nawet nie kupowaliśmy kwiatów w doniczkach po wprowadzeniu się, nauczona doświadczeniem z kotem w rodzinnym domu poprzestałam na kwiatkach na balkonie
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-29 o 22:21 |
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam kociaki ![]() moja też są przylepy, śpią ze mną,miziają się,jak wracam czekaja pod drzwiami.. ah,słodkie ![]() boję się trochę toxo tylko,jak to ja zawsze czymś się stresuję
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uciekam spać. Jutro do pracy, koniec laby
![]() |
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się żegnam już dziś
![]() trzeba się wyspać na 11h pracki, oby szybko minęło ![]() Dobranoc |
|
|
|
#3866 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cz.II
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się martwiłam o 1 wynik, a tu się okazało, że niepotrzebnie, bo... w ciąży są inne normy (gin mi poprawił widełki), w labie podali mi normalne ![]() Z tego co wiem to przyjmuje tylko od pon-pt Cytat:
![]() Cytat:
za jutrzejszą obronę ![]() Cytat:
mam nadzieję, że przeprosił.Cytat:
Może wstawię coś z sesji ciążowej, a jak nie to dopiero po porodzie jakąś fotkę maluszka.A co do zdjęć z usg to często znajome wrzucają - mi to nie przeszkadza, chcą się chwalić to niech się chwalą, ale w naszym stanie to wydaje mi się jeszcze za wcześnie (bynajmniej u mnie, w czw zacznę dopiero 10 tc). Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3867 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cz.III
![]() Cytat:
![]() Ja mam od czasu do czasu mdłości, ale jeszcze ani razu nie Cytat:
![]() Mam nadzieje, że teraz będziesz już ciut spokojniejsza ![]() [QUOTE=sharpnowaja;3730421 4 aaaa no i witam w 2 trymestrze ![]() z tej okazji ogłaszam imprezkę ![]() a dla wszytskich Cytat:
![]() Mi z badań został mocz i na kolejnej wizycie zapytam czy muszę ponownie robić tsh i hsb, bo mam wyniki z zeszłego roku ![]() Cytat:
Trzymaj się , ale z drugiej strony pomyśl sobie, że lepiej że wiesz teraz co i jak niż mielibyście być razem, wziąć np. ślub i on by Cię zostawił po pewnym czasie...Cytat:
Cytat:
![]() Złośliwość rzeczy martwych ![]() Też się cieszę
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-29 o 23:23 |
||||||
|
|
|
#3868 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
cz. IV
![]() Cytat:
Jasne, że przyjmiemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super ![]() Ja za każdą 120 zł Cytat:
![]() Ja miałam póki co 2 wizyty i między nimi było 3 tyg różnicy, ale chciałam już wiedzieć czy wszystko ok i czy jest serduszko Na kolejną wizytę wybieram się za jakieś 4 tyg i potem jak wszystko będzie ok to będę chodzić raz na miesiąc...Cytat:
![]() --- No to nadrobiłam zaległości , a teraz chyba pora na prysznic i czas budzić męża, bo niedługo idzie do pracy... No i przyplątał mi się jakiś katar Dobranoc |
|||||||
|
|
|
#3869 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam normalnie mózg w ciąży
Zapomniałam hasła, żeby się zalogować na wizaz i wpisałam 5x złe hasło i mnie zablokowało na 15min a loguję się codziennie, więc naprawdę nie wiem jak to zrobiłam!Eliza ten szpital to na Kraśnickich, ale jak Ty planujesz cc to taka położna się raczej nie przyda, nawet nie wiem, czy wtedy też można. Nie pamiętam też jak wyglądają kwestie formalne, ale byłam zdziwiona, że tak w ogóle można Gwiazdek ja mam synka 1,8mcy ![]() Ashyshqa gratuluję udanej wizyty |
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne koty macie dziewczyny
Mój ukochany został zaibty w sierpniu pod kołami samochodu.To już 3... Ale jeśli wyjdzie, że przechodziłam toxo to jedziemy do schroniska po jakąś kuleczkę ![]() A ja z emocji przed wizytą spać nie mogę i zaczynam się powoli szykować ![]() Ashysqa Gratuluję Tatuś wniebowzięty ![]() A swoją drogą w jakim języku rozmawiacie? Po angielsku? Dziecko będzie dwujęzyczne? Jak jaaa bym tak chciała....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Zrób dużo zdjęć i nam się później pochwal 

i od roku (będzie w listopadzie) kameleona Stefanka
albo trzeba mieć odpowiednie papiery 

za jutrzejszą obronę 

zrobiłam z białym serem, polałam malinkami od Mamusi i wcinam ze smakiem