Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 05:22   #3721
weronika_91
Zakorzenienie

IWONCIA co za dziad z tego Twojego faceta no ... a Ty się tak nie przejmuj bo to nie ma sensu , mały to wszystko czuje i potem też jest niespokojny . Tak więc głowa do góry i nie bierz do siebie wszystkiego co mówi maz bo sama wiesz najlepiej jak jest . Przykro tylko że to Ty musisz czuwać w nocy a on się tak szybko przy tym męczy ... ale nie przejmuj się ja sama wstaje w nocy do małego bo tz nic nie słyszy ... ale już do tego przywyklam

Aa właśnie od 2 dni rano kiedy podchodzę do łożeczka słysząc że mały już nie śpi dostaje piękny uśmiech <3 aż łzy mi lecą z wzruszenia
Stary 2012-11-19, 06:10   #3722
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Jak dostawała butle, to była za płasko, teraz dostaje w pozycji prawie siedzącej i po jedzeniu tylko odbija, bez ulewania
Hmmm, ja tak mm podaje zawsze w pozycji prawie siedzącej a i tak uleje nawet po godzinie od jedzenia i odbeknięciu.
Oczywiście rzadko, no ale jest.
Tż go karmi prawie na leżąco co mnie wkur..a i nic nie dociera jak do tego pustaka sie mówi

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
IWONCIA co za dziad z tego Twojego faceta no ... a Ty się tak nie przejmuj bo to nie ma sensu , mały to wszystko czuje i potem też jest niespokojny . Tak więc głowa do góry i nie bierz do siebie wszystkiego co mówi maz bo sama wiesz najlepiej jak jest . Przykro tylko że to Ty musisz czuwać w nocy a on się tak szybko przy tym męczy ... ale nie przejmuj się ja sama wstaje w nocy do małego bo tz nic nie słyszy ... ale już do tego przywyklam

Aa właśnie od 2 dni rano kiedy podchodzę do łożeczka słysząc że mały już nie śpi dostaje piękny uśmiech <3 aż łzy mi lecą z wzruszenia
NIe da sie nie przejmować jak sie słyszy obraźliwe słowa w swoim kierunku bo to boli.
Nie mam sił tego wysłuchiwać bo na to nie zasłużyłam.
Godzine temu wyszedł do pracy i wielce buziaka dał...
Udawałam że śpie.
A wczoraj jeszcze stwierdził że sam z dzieckiem dał by sobie rade i że moge sie wynieść jak chce ale bez dziecka.
A o 20tej czyli po godzinie uspokajania mi go przyniósł i mowi że mam go wziąść bo marudzi i nie wie czemu.
Dureń jeden
Przystawiłam do cycka i była cisza a po 30minutach zasnął.
Niektórzy faceci nie nadają sie na mężów,.a co dopiero na ojców.
Mój nadaje sie do mieszkania w chlewie z piwem do towarzystwa.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 06:23   #3723
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Anesh podeśle na maila zdjęcia

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 07:11   #3724
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Dzień doberek dziołszki ja dopiero dzisiaj usiadłam do kompa cały weekend dość ruchliwy, zaliczyliśmy w sobote spacer po lesie, znów znaleźlismy grzybki i suszą się trzy sznureczki, Sonia dotelniona wraz z siostrą

Potem prace ogrodowe (przycinanie róż, zbieranie nasion, przycinanie roślin, grabienie liści) a że pogoda w sobotę dopisała to było jak znalazł.

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Mamusie
Dawno się nie odzywałam choć podczytuję w miarę często. Moja Julka w piątek skonczyła 7 tygodni. W najbliższy czwartek mamy pierwsze szczepienie i skonsultuję z pediatrą wynik moczu Małej - podwyższone leukocytu w osadzie moczu i za wysokie ph - pamiętam, że w ciąży ja miałam to samo i gin kazał jeść więcej kwasnego.
W przyszłą niedzielę chrzcimy - impreza na 18 osób+2 niemowlaków, robimy w domu - mam nadzieję, że Mała będzie grzeczna w kosciele - trzymajcie kciuki Ciocie
Mała ma ciemieniuszkę i w dodatku mam wrażenie, że chyba nie zarósł jej pepek - stresuję się tym i czekam na czwartkową wizytę u pediatry. Krostki ładnie zeszły po cutibazie - dziękuję za jej polecenie. Choć jak zjem nabiał to niestety coś gdzieś wyskoczy - dieta mamy karmiącej w moim przyopadku jest katorgu
Byłam u gina - ładnie wszystko się zagoiło i moje jajniku już pracują. Polecił mi tabletki Azalia - można łykać przy karmieniu - nie wiem czy brać - i tak jestem padnięta i nie myślę o sexie - Julka to mala imprezowieczka - zasypia ok. 1:00-2:00 - taraz próbuję ją uśpić
Gratuluję Maluszkom nowych tygodni i życzę dużo zdrówka
Asiejka nam na ciemieniuszke pomógł .... mój pokarm .... w dwa dni rozprawiłam się z tymi łuskami. Moja pediatra mi zaleciła. Robiłam tak, że przy każdym karmieniu polewałam małej głowę i wcierałam, po godzinie włoski się odlepiały razem z łuskami. U Sonii ciemieniuszka zaczęła się od uszu potem poszło na całą główkę, największe łuski miała na czubku głowy. Na początku nie wierzyłam pediatrze, że mój pokarm pomoże, cudowałam z oliwkami z wyczesywaniem, a tylko posmarowałam pokarmem pięknie się wygoiło.

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Chwalę wszystkie dzieciaczki, prześliczne maluszki takie słodzinki , gratuluję kolejnych tygodni .

A w sobotę przylazła do mnie @, czyli praktycznie równo po roku, ostatnia była 30 lis 2011 także, czas leci. Też wczoraj naszły mnie myśli, że jeszcze trochę i powrót do pracy a dokładnie w połowie lutego wracam i się zastanawiam, czy dobrać dwa tygodnie urlopu wtedy posiedzę z dziewczynami w domku bo akurat ferie zimowe będą trwały czy od razu wracać a córka ferie u babci spędzi. No nic zobaczymy najważniejsze, że zachomikowałam urlop z 2012 roku więc będzie jak znalazł na długie wakacje hehe

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

Uśmiech naszych malutkich pociech to jak miód na serce moja Sonia od niedawna obdarza uśmiechem każdego, kto do niej zajrzy, i ogólnie zauważyłam, że uwielbia towarzystwo starszej siostry, dziewczyny tak dokazują, że aż miło się słucha ich rozmowy

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:15   #3725
katiem
Wtajemniczenie

A mnie dalej czyści
Nie wiecie co mogę wziąć poza węglem jak karmię?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:03   #3726
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A mnie dalej czyści
Czekolade

Nareszcie jem co chce od ponad tygodnia i nic zlego sie nie dzieje
Ostatnio jadam często crispello czy jak sie to tam pisze i jestem w niebowzięta
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:27   #3727
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry
my własnie wstałysmy z Igusią
coraz ładniej mi nocki przesypia, o 21 już spi a budzi sie dopiero koło 3 i potem to juz koło 7 więc jestem wyspana
dziękuje za wszystkie gratulacje z okazji mojej małej rocznicy z mężem
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Jak sobie pomyślę,ze trzeba bedzie wrócić to pracy to ...
Ale wykorzystam jeszcze dodatkowy macierzyński i cały urlop to bedzie do połowy maja.... i moze troche z nowego urlopu...
ja nawet nie chce o tym myśleć .. macierzyński kończy mi sie 4 lutego, ale wezmę sobie te 4 tyg dodatkowego to wyjdzie koniec lutego a potem wykorzystam jeszcze urlop także do połowy marca będe w domku, a potem eeehh.. pewnie czekają mnie jakieś szkolenia i różne inne pierdoły bo w tesco teraz dopiero u nas zrobili kasy samoobsługowe i pewnie będe musiała wszystkiego od początku sie "uczyć" już pare razy byłam na szkoleniach w innych miastach
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
Jasiu właśnie zjadł 40 ml i poszedł spać, ale jadł 2,5 godziny wczesniej.
Dzisiaj pierwszy raz wykąpałam sama Jasia - jakoś dalismy rade, troche płakał, ale przy wycieraniu się uspokoił.

Przedstawiam Paniom Jasia
przystojniaczek z Jasia

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

dziękujemy.I gratuluje rocznicy
A od czego to szczepienie?
również dziękuje
na pneumokoki , 1 dawka
mogliśmy iść wtedy kiedy będzie 2 dawka 5w1 ale rozłożylam sobie gto finansowo

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
no tak jakbym swojego słyszała że nic nie robie
A to jak on czasem z małym posiedzi i ja pranie robie,obiad robie, sprzątam w tym czasie to jest nic??
I staram sie tak szybko to zrobić żeby on sie k... nie zmęczył trzymaniem małego
Ostatnio mówił że na całą noc weźmie małego do siebie do łóżka żebym odespała a ten wytrzymał 3 godziny i tylko te trzy w których Alan spał, a reszta nocy znowu ja wiec spałam 3 godziny bo potem karmienie i czuwanie bo sie kręcił
A tż spał 9 godzin i dupnie zmęczony.
Dupek i tyle.
Potrafi tylko ubliżać po czym ja tylko becze bo między nami widze że sie już uczucie wypaliło i jest tylko kłótnia i przykrości.
Kwestia czasu jak długo nasz związek jeszcze potrwa.

I sie wyżaliłam
kochana, nie uciekaj od Nas, zaawsze Cię wesprzemy
mąż twój nie zdaje sobie sprawy ile pracy jest przy dziecku, jak mnie to wnerwia!!!
oni to wogóle mało wiedzą a najwięcej do gadania mają...
tulę Cie mocno

najlepszego dla naszych 2- miesiecznych bobasków Henia i Majeczki

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-11-19 o 09:30
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:55   #3728
afternoon
Rozeznanie

Dzień dobry

Kraven, Jasiu piękny, jaki zadumany

Przesyłamy z Filipkiem uściski dla naszych świętujących dzisiaj Henia i Majeczki

Iwoncia, przykro mi z powodu zachowania mężą jeśli czujesz, że są marne szanse na zmiany, myślę, że powinnas się zdystansować i robić swoje. Szkoda Twojej energii i nerwów

Ja jeśli wykorzystam dodatkowy macierzyński + urlop z 2013 i część zaległego z tego roku, to wracałabym do pracy w kwietniu. Podjęłam jednak decyzję, że wybieram kilka miesięcy wychowawczego i do pracy wracam od września.

Katiem ja wiem , że super działa Stoperan, ale nie wiem jak z nim podczas karmienia. A może to jakaś wirusówka? Nie masz temperaury ania łamania w kościach? Oby szybko przeszło

Nawiązując do dyskusji o filmach, ja za horrorami nie przepadam, za to uwielbiam thrilery, zwłaszcza klasyki typu "Siedem" czy "Milczenie owiec". Lubię też pierwszą część "Piły".
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:58   #3729
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
A mnie dalej czyści
Może jakieś przetwory z borówek? Na biegunki są niezastapione.

Z tym ulewaniem to nie tak, ze w ogóle nie uleje, bo i po jakimś czasie pocieknie. Ale nie ma już tak, ze jak wezmę do odbicia to jest bekniecie, a potem obrzyganie z góry na dol.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:58   #3730
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

IK i przez zapalenie piersi nie masz pokarmu??
Bo ja też zapalenie piersi przeszłami niestety z pokarmu nie wiele zostało..

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ja od poczatku karmie modyfikowanym ale @ jeszcze nie dostalam, nie spieszy mi sie i nie tesknie

Czy Wasze maluchy chetnie spia w lozeczkach? Czy marudza jak tylko odchodzicie od nich? Moj Maksio najlepiej na mnie brzuszek do brzuszka
Fabianek śpi w łóżeczku i w dzień i w nocy. Nie śpi z Nami wcale.
Zasypia zazwyczaj przy karmieniu. Ale wczoraj byliśmy u mojej mamci i po karmieniu odłożyłam go do wózka to leżał i usnął

A tak w ogóle to Dzień dobry!
Dzisiaj Fabianek skończył miesiąc!! Dokładnie o 8.20 miesiąc temu sie urodziłtak to zleciało.
Z tej okazji obdarzył mamusie pięknymi uśmiechami podczas rozmowy.

Idę sie szykować,bo jedziemy po zaproszenia na chrzest
i później zawieźć chrzestnej

miłego dnia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:00   #3731
tamlin111
Zakorzenienie

Ja pier... znów nad nami walą. Byłam opier... ale jak widać efekt żaden. Co za ludzie

Cytat:
Nie wiecie moze czy mogę pokarm z całego dnia zamrazac dopiero?... W takim sensie, ze mam pojemniczki na 200 ml, a z reguły jednorazowo moge odciagnac 60 ml. I teraz chodzi mi o to czy moge np. odciagnac 60 ml rano i do lodówki, 60 ml po południu i do lodówki, a nastepnie 60 wieczorem i dopiero wtedy mrozic? Czy lepiej od razu do zamrazarki i zaopatrzyc sie w wiecej mniejszych pojemników?
Możesz dolewać na pewno.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
zrobiłam małej morfologię i wyszło, że ma sporą anemię.
oczywiście naczytałam się durnot w internecie i teraz się boję.
jutro wizyta, trzymajcie kciuki by nie było to coś poważniejszego
Trzymam Paulinka też miała anemię, dostawała żelazo i ładnie jej się wyniki poprawiły.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A czemu żadna Pani nie chce Henia??? Jeśli wda się w tatusia, to będzie tak rozpieszczana, że hej! I tonyyyy ciuchów dostanie
Ja Go biorę. Dla siebie

Cytat:
Jaki malutek cudny

Cytat:
Zupełnie nie mój styl, ale ładnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Gda bierzemy Henia z Zośką!! Takiego przystojniaka ciężko sobie odmówić
No i wyprzedziły mnie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
a możesz pokazać jaki masz?może jest na allegro?Zastanawiałam się czy go nie kupić,bo jeszcze super płaska tam nie jestem,choć nie wierze w jakieś pozytywne rezultaty.
Myślisz,że spadek cm zawdzięczasz pasowi a nie naturze?ja np.tydzień po porodzie nie wchodziłam w swoje dżinsy z przed ciąży,a 2tyg już tak,tylko jeszcze trochę skóry pozostało,ale chyba bez ćwiczeń nic nie pomoże...
Szczerze to nie wierzę w spadek ze 100 na 70cm dzięki pasowi. Po pierwsze pas który wejdzie na 100cm, spadnie z 70-ciu więc już samo to jest zastanawiające. No chyba że 100 było w dniu porodu 30cm czego by się tak pięknie wchłonęło, bo nie skóry. Tłuszczu? Każdy by nosił.
Wiadomo że brzuch się zmniejsza po porodzie, ale 30cm... nie wierzę że pas tak zadziałał.

Cytat:
A to jak on czasem z małym posiedzi i ja pranie robie,obiad robie, sprzątam w tym czasie to jest nic??
I staram sie tak szybko to zrobić żeby on sie k... nie zmęczył trzymaniem małego
Ostatnio mówił że na całą noc weźmie małego do siebie do łóżka żebym odespała a ten wytrzymał 3 godziny i tylko te trzy w których Alan spał, a reszta nocy znowu ja wiec spałam 3 godziny bo potem karmienie i czuwanie bo sie kręcił
Dupek i tyle.
Potrafi tylko ubliżać po czym ja tylko becze bo między nami widze że sie już uczucie wypaliło i jest tylko kłótnia i przykrości.
Ten Twój dziad to jakiś dupek jest. Jak tak można??? To znaczy wiem, że można bo mój eks mi takie coś fundował na porządku dziennym plus dużo gorsze atrakcje, ale ja się pytam dlaczego? Żal nam się tu kiedy tylko chcesz, zawsze trochę Ci ulży, a my cierpliwe jesteśmy, wysłuchamy, przytulimy
Stary 2012-11-19, 10:01   #3732
afternoon
Rozeznanie

Całusy dla Fabianka z okazji miesiąca
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:02   #3733
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
A mnie dalej czyści
Kochana suszone jagodyzalewasz dwie łyżeczki jagód wrzątkiem i ten napar kilka razy pijesz. Działa cuda. Tylko nie wiem czy masz.

I dobre są też tabletki Laremid,ale nie wiem czy karmiące mogą.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:09   #3734
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
najlepszego dla naszych 2- miesiecznych bobasków Henia i Majeczki
Dziękujemy!

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzisiaj Fabianek skończył miesiąc!! Dokładnie o 8.20 miesiąc temu sie urodziłtak to zleciało.
Gratulacje!
Stary 2012-11-19, 10:37   #3735
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry

My już po wizycie położnej... Antoni waży już 4170g.

Od dzisiaj mamy mu dawać witaminę D. Troszkę się boję, bo położna powiedziała, że może nasilić kolki i w takiej sytuacji mamy ją na tydzień odstawić.

Poza tym Antek dziś w nocy mnie zaskoczył. Dostał butlę o 20 zaraz po kąpieli, ale zamiast pójśc spać to o 22 jeszcze grymasił, więc dałam mu herbatki i wypił jakieś 20-30ml, po czym zasnął ok. 22:30. Jako, że w nocy nie wybudzam go na jedzenie, to położyłam się z myślą, że pewnie ok. północy marudek będzie wolał butlę. A on obudził się o... 3:30. Jak to zobaczyłam to wpadłam w panikę i obudziłam TŻ ( biedak, wiem ), że co ze mnie za matka, że dziecko głodzę. Uspokoił mnie, że mam się nie martwić, bo gdyby był bardzo głodny, to pewnie wcześniej by się upomniał o to mleczko.

Kraven Jasio cudny!!!

Cytat:
NIe da sie nie przejmować jak sie słyszy obraźliwe słowa w swoim kierunku bo to boli.
Udawałam że śpie.
A wczoraj jeszcze stwierdził że sam z dzieckiem dał by sobie rade i że moge sie wynieść jak chce ale bez dziecka.
A o 20tej czyli po godzinie uspokajania mi go przyniósł i mowi że mam go wziąść bo marudzi i nie wie czemu.
Dureń jeden
Matko Iwoncia, aż w sercu ściska na myśl o tym, co musisz przechodzić z tym swoim chłopem. U nas też nie zawsze jest sielanka, ale mój przy Twoim i tak wypada niczym anioł. Kochana przytulam Cię mocno i życzę dużo sił. Pomyśl o tym, że to Alanek jest teraz najważniejszym facetem w Twoim życiu, a nie ta wieczna maruda.

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Fabianka!

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-11-19 o 10:39
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:47   #3736
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

u mnie jak zwykle pod górkę, a jakże

zrobiłam małej morfologię i wyszło, że ma sporą anemię.
oczywiście naczytałam się durnot w internecie i teraz się boję.
jutro wizyta, trzymajcie kciuki by nie było to coś poważniejszego

wyniki moczu na szczęście ok.
u nas te woreczki zupełnie się nie sprawdziły. zdecydowanie łatwiej było mi siuśki złapać w plastikowy pojemniczek. zdjęłam małej pieluchę i zaczęłam przemywać pupcię wacikami namoczonymi w ciepłej wodzie.
Mała od razu zaczęła sikać

u nas ciągle kolki ale na szczęście nie tak silne. znalazłam wreszcie sposób by uspokoić małą i rzeczywiście przez kilka dni z rzędu zdaje to egzamin

Kraven, jeśli chodzi o mm to moja mała lubi zjeść mniejsze porcje a częściej. zazwyczaj je co 2 godziny po 60 mm. trzech godzin by nie wytrzymała.

trzymam za Lenke na pewno bedzie dobrze

u nas z jedzeniem tak samo...malo a czesto...meczy mnie to strasznie..ledwo co zj i odbije i znouw trzeba robic i dawac....kiedy jej sie to zmieni

Cytat:
Cześć.
Jasiu właśnie zjadł 40 ml i poszedł spać, ale jadł 2,5 godziny wczesniej.
Dzisiaj pierwszy raz wykąpałam sama Jasia - jakoś dalismy rade, troche płakał, ale przy wycieraniu się uspokoił.

Przesliczny Jaśko

Cytat:

Udawałam że śpie.
Dureń jeden
Iwoncia no co za du** z tego faceta!! jakie teksty on to ciebie w ogole ma. strasznie ci wspolczuje ja bym sie pewnie wyniosła do rodzicow...nie dala bym rady...

Cytat:
A mnie dalej czyści
borowki tak jak dzieczyny pisza, a jak nie masz to moze napij sie kilka łyków coli

Moje dziecko przechodzi samo siebie. skad ona ma w sobie tyle enegri wczoraj nie spala prawie nic w dzien...tylko 40 minut na spacerze...no to mysle super to pojdzie spac od razu po kapieli....kapiel o 7;30 a ta zasnela o 24 chciala zeby z nia rozmawiac, smiac sie itd...oczy jak 5 zl...a ja padam na twarz spala do 5..zadla i juz o 7 pobudka ii wojowala do 10...teraz zasnela,...zobaczymy na ile

tamiln trzymam kciuki za rozprawe!!!!

dziewczyny czy waszym maluchom zdarza sie tak psikac? bo moja psika tak kilka razy dziennie, ze 2-3...i nie wiem czy to normalne..katarku nie ma, karczek cieply...no nie wiem...moze jej zimno i tak jest

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Dla Henia i Majeczki za 2 miesiace wszystkiego naj!! i dla Fabianka za miesiąc

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:50   #3737
marzenka1984
Rozeznanie

Dzień doberek Witam się przy tostach i kawie

Nareszcie kupa ruszyła u Maksa zrobił taką ogromną, że pampers nie wytrzymał i wszystko do prania łącznie z Nim, musiałam pod kranem umyć tyłek bo chusteczek by poszło ze hoho Ulżyło Maksiowi bo od razu zasnął

Jakie macie godziny karmienia, spacerów i kąpieli dziewczyny które karmią mm?

Iwoncia81 Trzymaj się kochana pamiętaj, że denerwując się i mając złe samopoczucie odczuwa to dziecko tak więc postaraj się myśleć o sobie i o Alanie. Mój Tż też nie jest rewelacyjny bo szybko się męczy chociaż jeszcze nic takiego nie zrobił ale przestałam już na to zwracać uwagę.

kasiam187 Chodzi Ci o kichanie? Mój bardzo często kicha.

A jak u Waszych maluchów jest z czkawką? Często mają, bo mój ma prawie codziennie po kilka razy się zdaża.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-11-19 o 10:54
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:55   #3738
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Nareszcie kupa ruszyła u Maksa zrobił taką ogromną, że pampers nie wytrzymał i wszystko do prania łącznie z Nim, musiałam pod kranem umyć tyłek bo chusteczek by poszło ze hoho Ulżyło Maksiowi bo od razu zasnął

Iwoncia81 Trzymaj się kochana pamiętaj, że denerwując się i mając złe samopoczucie odczuwa to dziecko tak więc postaraj się myśleć o sobie i o Alanie. Mój Tż też nie jest rewelacyjny bo szybko się męczy chociaż jeszcze nic takiego nie zrobił ale przestałam już na to zwracać uwagę.

A jak u Waszych maluchów jest z czkawką? Często mają, bo mój ma prawie codziennie po kilka razy się zdaża.
tak dokładnie, z dźwiękiem apsik
czkawka codziennie obowiązkowo musi byc
u nas spacer jest zwykle 13/14. kapiemy miedzy 19 a 20 jada roznie, co2 czasem 3 h...zależy ile zje..spisuje sobie i wychodzi mi ze jada 8 razy na dobe...godziny to roznie...niestety nie sa stale

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-11-19 o 10:58
Stary 2012-11-19, 10:57   #3739
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny, jaki kleik?
Stary 2012-11-19, 11:03   #3740
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Teraz mieliśmy odwiedziny gości, ale Maja nie dała mi za bardzo posiedzieć i porozmawiać A po ich wyjściu zrobiła niezłą jazdę. Uspokoiła się na czas kąpieli, później trochę zjadła i znowu krzyczała, ale teraz śpi, zobaczymy jak długo

śliczna

Cytat:
.

ale uroczy

Cytat:
Po prostu nie chce Wam truć głupot znowu

ja wchodze w buty w które nie wchodziłam przed ciążą a kupiłam je jakieś 5 lat temu
Teraz mi noga wchodzi jak w masło

Już Wam tyle nasmęciłam z powodu doła że nie chce Wam humoru psuć pierdołami

no i nie moge bez Was żyć więc wracam

Mój też 11 tygodni i tylko łapki do buzi lubi wkładać

Dupek i tyle.

I sie wyżaliłam

wyżej sie wygadałam

Dziękuje, już mi lepiej
Cytat:
Hmmm, ja tak mm podaje zawsze w pozycji prawie siedzącej a i tak uleje nawet po godzinie od jedzenia i odbeknięciu.
Oczywiście rzadko, no ale jest.
Tż go karmi prawie na leżąco co mnie wkur..a i nic nie dociera jak do tego pustaka sie mówi

Udawałam że śpie.
Dureń jeden

Przykro mi kochana ze tak jest między Wami.Wiem że ciężko się zdystansować ale musisz bo inaczej oszalejesz.
A dziecko to wszystko odczuwa.
Mam nadzieję że jednak się dogadacie i ułoży się między Wami.

Cytat:

miłego dnia

z okazji skończonego miesiąca

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale zięciunio ładnie rośnie

Aga trzymamy kciuki za Lenkę i jeśli można to napisz jaki znalazłaś sposób na kolki.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:05   #3741
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki kleik?
dziewczyny zagęszczają mleko maluchom kleikiem ryżowym ja zamierzam wprowadzać według tej tabeli żywieniowej, nie wcześniej niz po 4 miesiacu.

Stary 2012-11-19, 11:06   #3742
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Znaleźliśmy powód ulewania Oliwki

opowiadaj

Moze ten sam u Majeczki bedzie?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:07   #3743
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas są bliźnięta... ja z dwójką takich szkrabów nie dałabym rady.... chyba....
No u nas jest parka po stronie męża( jego siostra cioteczna ma) i po mojej stronie moje siostry cioteczne są z bliźniaczek.
Ale to nic!teraz to dopiero się posypało, w lipcu urodziła bliźniaczki żona mojego brata ciotecznego, lada moment urodzi bliźnięta moja siostra cioteczna i w grudniu żona męża brata ciotecznego
Już nie wspominam o pojedyńczych dzieciaczkach co sie porodziły w rodzinie i co jeszcze czekamy normalnie jakiś baby boom!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:09   #3744
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki kleik?
My jemy bobovita ryżowy. Powoli konczymy opakowanie i przejdziemy już na kaszki smakowe. Zośka na wieczór wcina taki gęsty kleik, że łyżka w nim staje a je aż się uszy trzęsą potrafi wcisnąć przy dobrym układzie 180 takiego dania :P
Stary 2012-11-19, 11:16   #3745
colds
Zakorzenienie

Melka już dość długo pcha rączki do buzi, a mimo to zauważyła, że ma dłonie dopiero jakieś 4dni temu.
W chwili obecnej, dzięki swej spostrzegawczości , chwyta zabawki w łapki i przygląda się im Obraca, okręca. Cudowne
A od wczoraj, co położę Ją na brzuszek to przewraca się na plecki. Już wcześniej udało Jej się kilka razy, ale teraz się rozkręciła na dobre

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny zagęszczają mleko maluchom kleikiem ryżowym ja zamierzam wprowadzać według tej tabeli żywieniowej, nie wcześniej niz po 4 miesiacu.
Też tak chciałam i zastanawiam się jeszcze, bo decyzji do końca nie podjęłam
Po prostu tak mi Melka przesypiała od 24 do 6, a teraz budzi się coraz częściej. 4 albo 5. Gdzie je już więcej..
Chciałabym zagęszczać mleko, delikatnie, do skończonego 4miesiąca. Później już wszystko wg tabeli.. Ale sama nie wiem, co robić..
Bo jednak przyzwyczaiłam się do spania takiego . Wiem, wyrodna matka ze mnie
Stary 2012-11-19, 11:19   #3746
katiem
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za rady. kochane jesteście.
Udało mi się dojść do apteki. Rano przypomniałam sobie, że podaję Kubie probiotyk i sama go wzięłam. Jest lepiej.

Cytat:
Czekolade

Nareszcie jem co chce od ponad tygodnia i nic zlego sie nie dzieje
Ostatnio jadam często crispello czy jak sie to tam pisze i jestem w niebowzięta
O tym samym pomyslałam i poszło w pierwszej kolejności.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kraven, Jasiu piękny, jaki zadumany

Przesyłamy z Filipkiem uściski dla naszych świętujących dzisiaj Henia i Majeczki

Iwoncia, przykro mi z powodu zachowania mężą jeśli czujesz, że są marne szanse na zmiany, myślę, że powinnas się zdystansować i robić swoje. Szkoda Twojej energii i nerwów

Ja jeśli wykorzystam dodatkowy macierzyński + urlop z 2013 i część zaległego z tego roku, to wracałabym do pracy w kwietniu. Podjęłam jednak decyzję, że wybieram kilka miesięcy wychowawczego i do pracy wracam od września.

Katiem ja wiem , że super działa Stoperan, ale nie wiem jak z nim podczas karmienia. A może to jakaś wirusówka? Nie masz temperaury ania łamania w kościach? Oby szybko przeszło

Nawiązując do dyskusji o filmach, ja za horrorami nie przepadam, za to uwielbiam thrilery, zwłaszcza klasyki typu "Siedem" czy "Milczenie owiec". Lubię też pierwszą część "Piły".
DZieki kochana.
Stoperanu nie można. Ale własnie chyba wirus bo wczoraj miałam wrażenie, że mi nogi drętwieją. Więc na wirusa nie ma mocnych..

Cytat:
IK i przez zapalenie piersi nie masz pokarmu??
Bo ja też zapalenie piersi przeszłami niestety z pokarmu nie wiele zostało..

Fabianek śpi w łóżeczku i w dzień i w nocy. Nie śpi z Nami wcale.
Zasypia zazwyczaj przy karmieniu. Ale wczoraj byliśmy u mojej mamci i po karmieniu odłożyłam go do wózka to leżał i usnął

Dzisiaj Fabianek skończył miesiąc!! Dokładnie o 8.20 miesiąc temu sie urodziłtak to zleciało
Z tej okazji obdarzył mamusie pięknymi uśmiechami podczas rozmowy

Idę sie szykować,bo jedziemy po zaproszenia na chrzest
i później zawieźć chrzestnej

miłego dnia
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Kochana suszone jagodyzalewasz dwie łyżeczki jagód wrzątkiem i ten napar kilka razy pijesz. Działa cuda. Tylko nie wiem czy masz.

I dobre są też tabletki Laremid,ale nie wiem czy karmiące mogą.
Laremid to to samo co loperamid? Bo loperamid ewentualnie tak. A jagód bym nie zdobyła

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Od dzisiaj mamy mu dawać witaminę D. Troszkę się boję, bo położna powiedziała, że może nasilić kolki i w takiej sytuacji mamy ją na tydzień odstawić.

Poza tym Antek dziś w nocy mnie zaskoczył. Dostał butlę o 20 zaraz po kąpieli, ale zamiast pójśc spać to o 22 jeszcze grymasił, więc dałam mu herbatki i wypił jakieś 20-30ml, po czym zasnął ok. 22:30. Jako, że w nocy nie wybudzam go na jedzenie, to położyłam się z myślą, że pewnie ok. północy marudek będzie wolał butlę. A on obudził się o... 3:30. Jak to zobaczyłam to wpadłam w panikę i obudziłam TŻ ( biedak, wiem ), że co ze mnie za matka, że dziecko głodzę. Uspokoił mnie, że mam się nie martwić, bo gdyby był bardzo głodny, to pewnie wcześniej by się upomniał o to mleczko.

Kraven Jasio cudny!!!

Matko Iwoncia, aż w sercu ściska na myśl o tym, co musisz przechodzić z tym swoim chłopem. U nas też nie zawsze jest sielanka, ale mój przy Twoim i tak wypada niczym anioł. Kochana przytulam Cię mocno i życzę dużo sił. Pomyśl o tym, że to Alanek jest teraz najważniejszym facetem w Twoim życiu, a nie ta wieczna maruda.

Wszystkiego najlepszego dla Fabianka!
Biedny TŻ
Jesteś niemożliwa

Cytat:
trzymam za Lenke na pewno bedzie dobrze

u nas z jedzeniem tak samo...malo a czesto...meczy mnie to strasznie..ledwo co zj i odbije i znouw trzeba robic i dawac....kiedy jej sie to zmieni

Przesliczny Jaśko

Iwoncia no co za du** z tego faceta!! jakie teksty on to ciebie w ogole ma. strasznie ci wspolczuje ja bym sie pewnie wyniosła do rodzicow...nie dala bym rady...

borowki tak jak dzieczyny pisza, a jak nie masz to moze napij sie kilka łyków coli

Moje dziecko przechodzi samo siebie. skad ona ma w sobie tyle enegri wczoraj nie spala prawie nic w dzien...tylko 40 minut na spacerze...no to mysle super to pojdzie spac od razu po kapieli....kapiel o 7;30 a ta zasnela o 24 chciala zeby z nia rozmawiac, smiac sie itd...oczy jak 5 zl...a ja padam na twarz spala do 5..zadla i juz o 7 pobudka ii wojowala do 10...teraz zasnela,...zobaczymy na ile

tamiln trzymam kciuki za rozprawe!!!!

dziewczyny czy waszym maluchom zdarza sie tak psikac? bo moja psika tak kilka razy dziennie, ze 2-3...i nie wiem czy to normalne..katarku nie ma, karczek cieply...no nie wiem...moze jej zimno i tak jest

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Dla Henia i Majeczki za 2 miesiace wszystkiego naj!! i dla Fabianka za miesiąc
O coli nie pomyślałam kurcze. A połączyłabym przyjemne z pożytecznym

Cytat:

Wczoraj i dzisiaj miał czkawkę chyba godzinę. Karmienie nie pomagało. Na szczęście był spokojny. Najczęściej ma raz dziennie.

Tamlin kciuki za dzisiaj

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-19, 11:22   #3747
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Dupek i tyle.
Kochana nasza! Musisz byc silna dla Alanka.
To moze zaproponuj mezowi,ze niech on gotuje i sprzata...Ty zajmujesz sie małym i jeszcze domem... Niech zobaczy jak to jest!
I co najwazniejsze - wrzuc na luz! Przemecz sie i nie zrób obiadu,nie posprzataj kilka dni i moze wtedy sie nauczy!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:23   #3748
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
No u nas jest parka po stronie męża( jego siostra cioteczna ma) i po mojej stronie moje siostry cioteczne są z bliźniaczek.
Ale to nic!teraz to dopiero się posypało, w lipcu urodziła bliźniaczki żona mojego brata ciotecznego, lada moment urodzi bliźnięta moja siostra cioteczna i w grudniu żona męża brata ciotecznego
Już nie wspominam o pojedyńczych dzieciaczkach co sie porodziły w rodzinie i co jeszcze czekamy normalnie jakiś baby boom!
Ale silna ekipa

Nisia śliczna córcia. I jakie ma już niebieskie oczka
Kurcze czyli jest szansa, ze mojemu zostaną brązowe.

Kraven Jasio piekności malutkie

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-19, 11:24   #3749
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
tak dokładnie, z dźwiękiem apsik
czkawka codziennie obowiązkowo musi byc
u nas spacer jest zwykle 13/14. kapiemy miedzy 19 a 20 jada roznie, co2 czasem 3 h...zależy ile zje..spisuje sobie i wychodzi mi ze jada 8 razy na dobe...godziny to roznie...niestety nie sa stale
To u mnie jest jedzenie o 6:00,9:00,12:00, spacer, 15:00,18:00,kąpanie 20:45, 21:00,00:00, i jak dobrze pójdzie to spanie do 5 rano i muszę wyrównywać w ciągu dnia obsówkę godzinową zjada zawsze 130 ml co 3h.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:27   #3750
katiem
Wtajemniczenie

Iwoncia Anesh ma rację. nie podawaj mu posiłków. Ma rączki. niech sam robi. Jeśli Ty i Wasz synek macie być szczęśliwsi to skupcie się na sobie, a nie na egoiście.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
To u mnie jest jedzenie o 6:00,9:00,12:00, spacer, 15:00,18:00,kąpanie 20:45, 21:00,00:00, i jak dobrze pójdzie to spanie do 5 rano i muszę wyrównywać w ciągu dnia obsówkę godzinową zjada zawsze 130 ml co 3h.
No proszę jaki plan dnia. U mnie nie ma regularności co do spania i jedzenia

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości