Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2482 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 13:23   #74431
JudytaKas
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Jeszcze powiem Wam, że po :
olej z avkado+ bingo shea na całą noc, mycie kallos mleczny, maska_ bingo spirulina i keratyna+ keratyna+ wciag z młodego owsa, ułożone samą isaną - miałam booosssskie włosy czy to znaczy że lubią proteiny?

Wczoraj jak im dołożyłam sam zel jeszcze raz to juz nie było tak ładnie, pomógł garnier AiK. Dziś tylko glutek.

Przepraszam, ze tak sie zachwycam teraz kudełkami, jeszcze coś o mnei pomyśłicie... ale Wy tu jesteście przyzwyczajone ze macie cudne lokasy i widzicie ich lepsze i gorsze strony - Margitta
A dla mnie, jak mnie włosy ostatnio tak wnerwiały, wszystko wyciągane na szczotce sterczało, nie chciałam chodzić w ogóle w rozpuszczonych - teraz przeżywam dlatego ja k mrówka wiecie co... dopiero widzę ze moje włosy mogą jakoś wyglądać... normalnie ... tak sie cieszę że wlazłam na jakiś watek metamorfozy, gdzie chyba eloe polecała komuś glutka, wlazłam na glutka i pomyśłałam, czemu by nie spróbować?

ZOSTAJĘ
się tak nie chwal hihi żartuje, fajnie, że masz lepszy okres teraz, będzie coraz fajniej (po sobie wiem, że grunt to poznać się na nowo ze swoimi włoskami i ich zmiennymi potrzebami i zachciankami)
Może za mało miałaś proteinek. Moje lokasy lubia od czasu do czasu taki mocny proteinowy kop, ale przesadzic też już raz przesadziłam i przeproteinowałam, więc uwaga- co za dużo to i włos nie zje

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 13:31   #74432
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja tak mam !
wtedy zawsze slyszę, że włosy mi sie kruszą, że coś tam
W życiu nie miałam włosów do talii, bo nigdy mi takie nie urosły - teraz też prawie stoją w miejscu - rosną do zapięcia stanika a potem stają
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
o tak

do zapięcia stanika? - żeby mi tak chocaż trochę za ramiona urosły i mogą juz stać w miejscu
Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo, miałam już parę razy lekko za łopatki, ale później już nie ma szans na dłuższe
Cytat:
Mi najszybciej rosną z długości od brody do łopatek, potem jak ślimaki

Wczoraj miłąm piekne włoski, ale ja nie umiem zdjęc robić i jakieś ogonki widać, których normalnie nie ma, no i nie widać tego skrętu, który sie po jajcu uskutecznił
Miskaa79 piękne lokasy może po zastosowaniu się do Twoich rad dot. odżywki będę miała KIEDYŚ takie same

no ja należę do tych, co rosną za łopatki, a potem ani rusz a marzą mi się takie grube, gęste, do stanika... jeszcze im pokażę!

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
ja też i nie mam zamiaru tego zmieniać
ja brałam przez ponad rok, odstawiłam rok temu i powiem Wam, że za nimi tęsknię... ładna cera, schudłam, cycki mi się zwiększyły - no cud miód. ale teraz bez stałego partnera nie chce mi się truć.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Oddaję głos na U - ja już chyba tutaj dałam sie poznac ze ogonów wiszących nie lubię... lepsze krótsze i pięniejsze niz na siłę długie i cieniaste na końcach
to już naprawdę czuję się w obowiązku iść do fryzjera

Cytat:
Cytat:
Jeszcze powiem Wam, że po :
olej z avkado+ bingo shea na całą noc, mycie kallos mleczny, maska_ bingo spirulina i keratyna+ keratyna+ wciag z młodego owsa, ułożone samą isaną - miałam booosssskie włosy czy to znaczy że lubią proteiny?

Wczoraj jak im dołożyłam sam zel jeszcze raz to juz nie było tak ładnie, pomógł garnier AiK. Dziś tylko glutek.

olej z awokado brzmi super, mam na niego ochotę od dłuższego czasu... na owies zresztą też. może po prostu jestem głodna

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez makowa_panienka89 Pokaż wiadomość
deszczowypies i jeszcze ode mnie wszystkiego najlepszego!! niech Ci się włoski przepięknie układają!!

A ja Wam się pochwalę, że w pt wieczorem miałam drugie podejście do plunkingu, ale tym razem zamiast dosuszać włosy suszarką po prostu położyłam się z wilgotnymi spać, i rano miałam cudowne loki! Na uczelni dostałam tyle komplementów, że szok zmotywowało mnie to do dalszego działania
dziękuję Kochana

mi się kiedyś ładnie kręciły po spaniu w mokrych, teraz jest wręcz na odwrót, więc mam wybrane dni w tygodniu, kiedy mogę umyć włosy rano i zdążą mi przeschnąć

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 13:54   #74433
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ja brałam przez ponad rok, odstawiłam rok temu i powiem Wam, że za nimi tęsknię... ładna cera, schudłam, cycki mi się zwiększyły - no cud miód. ale teraz bez stałego partnera nie chce mi się truć.
Ja też roczek brałam (a czaiłam się na nie przez pół roku), pół roku przerwy i znowu powróciłam (prz okazji badania sobie zrobiłam)
komfort jest ale właśnie jaką ja buzię ładną miałam(zero przyszcza nawet małej krosteczki) choć pierwsze dwa tygodnie były masakrą (wysyp teki że aż płakać mi się chciało). A tak po za tym to zero efektów ubocznych (no poza ładną cerą i urośniętymi cyckami)
No i tak sie truję ale no ale co - czymś truć się trzeba

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 14:16   #74434
makowa_panienka89
Raczkowanie

Chciałam Wam się pochwalić swoimi włoskami, pomyślałam, że założę album i będę mogła porównywać efekty moich starań, zrobiłam już nawet zdjęcia, a tu bach! aparat mi się rozładował no nic.... pochwalę się jutro
makowa_panienka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 14:37   #74435
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
piękne, gęste, lśniące - daaaaaj!

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość

wow!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez agrestor Pokaż wiadomość
CG stosuję dopiero od sierpnia, nie odrzuciłam grzebienia. Czeszę się drewnianym z szeroko rozstawionymi zębami, zazczywaj z odżywką b/s i lekko odciśniętymi włosami [ gdy czesałam tylko na d/s to tak mi się plątały, że nie mogłam palcami przejechać...]. Może one faktycznie mają teraz kryzys tak jak AjriszMarta sugerowała...
Może faktycznie kryzys włosowy Cię dopadł. Moje też czasem mają fochy. Cały zeszły miesiąc miałam porażkę na głowie

Cytat:
Napisane przez makowa_panienka89 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam się pochwalić swoimi włoskami, pomyślałam, że założę album i będę mogła porównywać efekty moich starań, zrobiłam już nawet zdjęcia, a tu bach! aparat mi się rozładował no nic.... pochwalę się jutro
Tzw. złośliwość rzeczy martwych ale nadrobisz, spokojnie czekamy na fotencje!
Stary 2012-11-19, 15:21   #74436
monicqua
Przyczajenie

Witam Drogie Wizażanki!!

Podczytuję ten wątek i całe forum dla zakręconych od jakiegoś czasu i chciałabym się poradzić doświadczonych osób. Chcę zacząć stosować metodę CG, przeczytałam pigułkę, FAQ i kilka artykułów, zakupiłam sporo kosmetyków tylko chciałabym się dowiedzieć jak je łączyć ze sobą np jaką odżywkę do mycia z jaką odżywką ds, czy jak często używać konkretna odżywkę, czy jakąś rzadziej czy częściej a może czymś je uzupełniać jeśli byłyby za słabe.

Zakupiłam następujące rzeczy:
- szampon Barwa rumiankowy
- szampon alterra migdał&jojoba
-szampon green pharmacy do włosów osłabionych i zniszczonych z rumiankiem lekarskim
-mann&schroeder - Sanosan- Baby - Shampoo - Szampon dla dzieci i niemowląt
-2 odżywki z kauflandu aile fresh cherry i lotus flower
-odzywka hegron fioletowa
-gloria, emulsja do włosów
-2 odżywki mann&schroeder dulgon, oliwka i proteiny mleczne oraz mango i awokado
-maska bingo masło Shea i pięć alg
-artiste odżywka intensywnie regenerująca z natury
-garnier avokado i karite
-maska gloria
-alterra granat i aloes
-alterra morela i pszenica
-beauty formulas awokado treatment wax i miód treatment wax
-kallos professional argan balsam do włosów z ojelkiem z drzewa arganowego
-kallos professional vanilla - maska waniliowa do włosów
-mrs potter's balsam idealna równowaga melisa i wit.a, e, f
-odżywka bs Joanna Z apteczki babuni - Balsam nawilżająco - regenerujący i Joanna Naturia - Odżywka z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów przetłuszczających się i normalnych
-
Biovax - Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych
-biovax - intensywnie regenerjąca maseczka odbudowa osłabionych włosów + proteiny mleczne
-biosilk - silk therapy - Naturalny jedwab - odżywka regenerująca bez spłukiwania
-nafta kosmetyczna anna z olejkiem rycynowym
-2 olejki green pharmacy: olejek łopianowy z papryką i olejek łopianowy ze skrzypem polnym
-rossmann woda brzozowa
-bielenda - Żel do włosów GRAFFITI z czarną rzepą bardzo mocny (biały)
-Bobini - Mała księżniczka - Płyn ułatwiający rozczesywanie włosów

jest tego trochę, oczywiście nie chcę tego stosować na raz. Ważne jest dla mnie to żeby poprawiła się kondycja włosów a niekoniecznie to czy kosmetyk jest zgodny z ortodoksyjną wersją CG. Muszę włosy myc co dwa dni bo mimo tego, że mają suche końce to u nasady długo nie wytrzymują...
proszę o jakieś propozycje połączenia, czy wskazania co używać częściej a co rzadziej, tak na początek żebym mogła się powoli uczyć. A może któryś z tych kosmetyków się w ogóle nie nadaje??

z góry dziękuję
monicqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 15:41   #74437
Majka1503
EDUkator

Ale mi brat niespodziankę zrobił. Miał z narzeczoną wrócić do kraju za 2 tygodnie, a w środę do niego dzwoniłam i marudziłam mu, żeby wrócili wczoraj, to nakrzyczał na mnie, że na pewno będzie bilety zmieniał itd.
A tu przyjechali jednak

I tu się zaczyna problem. Nie podcinałam końcówek przez 4 miesiące i pomimo tego, że nie chce mi się ich zabezpieczać to nie widzę rozdwojonych końcówek. Nigdy z tym problemów nie miałam.
Ale gdzieś głęboko w głowie siedzi jeszcze to przekonanie, że powinno się je podcinać co miesiąc
A przyszła bratowa jest fryzjerką i nie wiem co robić, czy ciąć już, czy jeszcze poczekać i podciąć przed studniówką

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 16:48   #74438
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Ale mi brat niespodziankę zrobił. Miał z narzeczoną wrócić do kraju za 2 tygodnie, a w środę do niego dzwoniłam i marudziłam mu, żeby wrócili wczoraj, to nakrzyczał na mnie, że na pewno będzie bilety zmieniał itd.
A tu przyjechali jednak

I tu się zaczyna problem. Nie podcinałam końcówek przez 4 miesiące i pomimo tego, że nie chce mi się ich zabezpieczać to nie widzę rozdwojonych końcówek. Nigdy z tym problemów nie miałam.
Ale gdzieś głęboko w głowie siedzi jeszcze to przekonanie, że powinno się je podcinać co miesiąc
A przyszła bratowa jest fryzjerką i nie wiem co robić, czy ciąć już, czy jeszcze poczekać i podciąć przed studniówką
Ścinaj, tylko pare centymetrów a lepiej się poczujesz Ty i Twoje włosy

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 17:48   #74439
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicqua Pokaż wiadomość
Witam Drogie Wizażanki!!

Podczytuję ten wątek i całe forum dla zakręconych od jakiegoś czasu i chciałabym się poradzić doświadczonych osób. Chcę zacząć stosować metodę CG, przeczytałam pigułkę, FAQ i kilka artykułów, zakupiłam sporo kosmetyków tylko chciałabym się dowiedzieć jak je łączyć ze sobą np jaką odżywkę do mycia z jaką odżywką ds, czy jak często używać konkretna odżywkę, czy jakąś rzadziej czy częściej a może czymś je uzupełniać jeśli byłyby za słabe.

-szampon green pharmacy do włosów osłabionych i zniszczonych z rumiankiem lekarskim
-2 odżywki mann&schroeder dulgon, oliwka i proteiny mleczne oraz mango i awokado
-maska gloria
-alterra granat i aloes
-odżywka bs Joanna Z apteczki babuni - Balsam nawilżająco - regenerujący i Joanna Naturia - Odżywka z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów przetłuszczających się i normalnych
-
-biovax - intensywnie regenerjąca maseczka odbudowa osłabionych włosów + proteiny mleczne
-biosilk - silk therapy - Naturalny jedwab - odżywka regenerująca bez spłukiwania
-2 olejki green pharmacy: olejek łopianowy z papryką i olejek łopianowy ze skrzypem polnym
-rossmann woda brzozowa

jest tego trochę, oczywiście nie chcę tego stosować na raz. Ważne jest dla mnie to żeby poprawiła się kondycja włosów a niekoniecznie to czy kosmetyk jest zgodny z ortodoksyjną wersją CG. Muszę włosy myc co dwa dni bo mimo tego, że mają suche końce to u nasady długo nie wytrzymują...
proszę o jakieś propozycje połączenia, czy wskazania co używać częściej a co rzadziej, tak na początek żebym mogła się powoli uczyć. A może któryś z tych kosmetyków się w ogóle nie nadaje??

z góry dziękuję
łoooł, nie chcę wiedzieć, ile hajsu na raz wydałaś gdzie dorwałaś morelową alterrę?! mów mi tu już!
lista wydaje się w porządku, jedynie co do płynu Bobini mam wątpliwości, bo dziewczyny mówiły, że skład ma mocno średni. i jedwab biosilka zawiera bardzo dużo wysuszającego alkoholu, więc ten zakup nie jest najlepszy.

ze wskazówek: kallosy warto stosować z jakimś tuningiem, bo same w sobie są dosyć słabe. Garnier i Awokado - obejdzie się bez maski i nie przy myciu odżywką, bo za mocno dociąży/zrobi przytłuszcz

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 18:06   #74440
miranda122
Zakorzenienie

Przychodzę tutaj po 2 dniach nieobecności, a tu tyle pięknych loczków i porównań achh

Wczoraj umyłam wieczorem włosy BD, odżywka Alterra Granat i Aloes na chwilkę, rozczesałam na tej odżywce, spłukałam, ugniotłam by nie kapała woda, nałożyłam Joaśkę z miodem i cytryną b/s, ugniatałam, nałożyłam żel Isana czarna męska, pluking na ok. 25min., po zdjęciu koszulki loczki były, ale takie słabe, nie dotykałam ich, wyschły, były sucharki, poszłam spać, rano sucharki były odgniecione, a falki takie nie bardzo.. zmoczyłam ręce, trochę pougniatałam, ale i tak trochę prostych, trochę kręconych.. A teraz, już prawie nic nie ma..
Nie wiem co robię źle.. Może za mało żelu? Albo powinnam na noc jakoś spinać?

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 18:12   #74441
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Witam Drogie Wizażanki!!

Zakupiłam następujące rzeczy: (....)
Lista spora, zaszalałaś
Co do łączenia poszczególnych odżywek ciężko odpowiedzieć konkretnie, z czasem będziesz musiała sama zaobserwować jakie zestawy robią dobrze.
Na pewno dobrym pomysłem będzie różowa odżywka Artiste z Garnierem AiK/Alterrą/Treatment waxem/Biowaxem
Cytat:
Raz na jakiś czas, dla oczyszczenia włosów
Cytat:
-maska gloria
Mycie na co dzień

Cytat:
-alterra granat i aloes
do spłukiwania

Cytat:
bez spłukiwania

Cytat:
-Biovax - Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych
Maski przed myciem

-biosilk - silk therapy - Naturalny jedwab - odżywka regenerująca bez spłukiwania - tu już padła porada
-rossmann woda brzozowa -szczerze mowiąc nie wiem
-bielenda - Żel do włosów GRAFFITI z czarną rzepą bardzo mocny (biały) i
-Bobini - Mała księżniczka - Płyn ułatwiający rozczesywanie włosów - stylizacja po odżywce b/s

oczywiście nie jest to sztywny podział, odżywki myjące można tez wykorzystywać jako odżywki do spłukiwania (jeśli twoje włosy są mniej wymagające) a maski jako odżywki do spłukuwania (jeśli twoje włosy są bardzo zniszczone i wymagające) dlatego też niektóre z odżywek umieściłam w dwóch kategoriach
Stary 2012-11-19, 18:14   #74442
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Przychodzę tutaj po 2 dniach nieobecności, a tu tyle pięknych loczków i porównań achh

Wczoraj umyłam wieczorem włosy BD, odżywka Alterra Granat i Aloes na chwilkę, rozczesałam na tej odżywce, spłukałam, ugniotłam by nie kapała woda, nałożyłam Joaśkę z miodem i cytryną b/s, ugniatałam, nałożyłam żel Isana czarna męska, pluking na ok. 25min., po zdjęciu koszulki loczki były, ale takie słabe, nie dotykałam ich, wyschły, były sucharki, poszłam spać, rano sucharki były odgniecione, a falki takie nie bardzo.. zmoczyłam ręce, trochę pougniatałam, ale i tak trochę prostych, trochę kręconych.. A teraz, już prawie nic nie ma..
Nie wiem co robię źle.. Może za mało żelu? Albo powinnam na noc jakoś spinać?
Też mam czasami ten problem i jedynym wyjściem wtedy dla mnie jest zmoczyć trochę włosy i podsuszyć dyfuzorem

Stary 2012-11-19, 18:36   #74443
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
chyba niestety U jest jednoznaczne z odrobiną ciachnięcia
Coś za coś też mnie czeka to w grudniu, ale co zrobić
Będzie super, jak zrobisz U

Cytat:
Napisane przez agrestor Pokaż wiadomość
Patrzyłam na bloga Wiedźmy
Możliwe że to to, dopiero zaczynam swoją przygodę z włosoaniactwem więc nie wiem jeszcze co najlepiej mi służy
Mogę Ci napisać co robiłam przez ostatnie cztery mycia, bo prowadzę "dzienniczek włosowy":
08.11- nafta kosmetyczna na 10 min na skalp, mycie włosów dwa razy facelle + maseczka ziaja z ceramidami i kondycjonerami na ~3 minuty + joanna balsam mleko i miód b/s +pantene do włosów kręconych + l'biotica serum A+E na końce + żel isana [ tylko kupiłam ' zły', nie pomarańczowy ;( ]
staram się przejść na CG ale tutaj dałam silikony [maska i pantene] bo prostowałam włosy i chciałam je zabezpieczyć [ może na to tak tragicznie zareagowały?]. Dodam że robię to naprawde rzadko. Maksymlnie 2 razy w roku na specjalne okazje
11.11- mgiełka- aloes z oliwką alterra z papają na ok. 2h, mycie szamponem EVA z czarną rzepą [ z sles] + l'biotica maska do włosów wypadających na godzinę ponad + płukanie zimną wodą i sokiem z aloesu + kropla olejku pomarańczowego allterra i serum A+E na końce+ odżywka joanna miód i mleko b/s + żel isana
14.11- mycie facelle 1x + garnier AiK na ok. 10min spłukane zimną wodą+ joanna miód i mleko b/s + żel isana
18.11 - alterra papaja z kilkoma kroplami oleju sezamowego i rycynowego na długość na ok 2 godziny na zwilżone włosy +mycie alterrą morelową 1x + garnier AiK na ok 10 min spłukane zimną wodą +joanna miód i mleko b/s + isana żel + goldwell kerasilk na końcówki [silikon].

Przepraszam że tak dużo tekstu.. Jakieś uwagi?
Dzisiaj spałam w warkoczu i wygląda to całkiem dobrze. Starannie rozczesałam włosy, tej nocy też spróbuję spać w warkoczu i zobaczymy... Jak nie to może jeszcze szarpnę się na spanie w chuście

CG stosuję dopiero od sierpnia, nie odrzuciłam grzebienia. Czeszę się drewnianym z szeroko rozstawionymi zębami, zazczywaj z odżywką b/s i lekko odciśniętymi włosami [ gdy czesałam tylko na d/s to tak mi się plątały, że nie mogłam palcami przejechać...]. Może one faktycznie mają teraz kryzys tak jak AjriszMarta sugerowała...
A może to tez o stylizator chodzi? Mnie np. kompletnie nie pasuje żel Bielendy z czarną rzepą, no po prostu fatalnie włosy wyglądają, jakis przyklap się robi Może spróbuj innego żelu?

Podobno Garnier AiK może ciut prostować.

A czemu nie stosujesz np. Artiste różowej? Ja jak ją dorwałam i nałożyłam to super włoski miałam Może też nie pasować Ci b/s.
Ja zazwyczaj robię tak, że dwa razy pod rząd robię te same zestawy żeby zobaczyć różnice, bo wiadomo od dnia też wiele zależy. Raz w tygodniu robię maskę na ok.godz., dwie.

Ale może to być też ten kryzys, a potem będzie fajnie

Cytat:
czy Wy też tak macie, że włosy od pewnej długości rosną dużo wolniej, albo wręcz w ogóle nie chcą rosnąć?
Taaak

Cytat:
ja tak mam !
wtedy zawsze slyszę, że włosy mi sie kruszą, że coś tam
W życiu nie miałam włosów do talii, bo nigdy mi takie nie urosły - teraz też prawie stoją w miejscu - rosną do zapięcia stanika a potem stają
Wypisz, wymaluj, ja
Tylko włosy mniej piękne i marniejsze

Cytat:
Witam Drogie Wizażanki!!

-maska gloria
-alterra granat i aloes
-
-rossmann woda brzozowa

z góry dziękuję
O jaaaaa, ale lista z chęcią bym pobuszowała wśród tylu wspaniałości

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 18:44   #74444
agrestor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Mycie na co dzień
Naprawdę można tą odżywką b/s myć włosy? Czy to pomyłka?

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
A może to tez o stylizator chodzi? Mnie np. kompletnie nie pasuje żel Bielendy z czarną rzepą, no po prostu fatalnie włosy wyglądają, jakis przyklap się robi Może spróbuj innego żelu?

Podobno Garnier AiK może ciut prostować.

A czemu nie stosujesz np. Artiste różowej? Ja jak ją dorwałam i nałożyłam to super włoski miałam Może też nie pasować Ci b/s.
Ja zazwyczaj robię tak, że dwa razy pod rząd robię te same zestawy żeby zobaczyć różnice, bo wiadomo od dnia też wiele zależy. Raz w tygodniu robię maskę na ok.godz., dwie.

Ale może to być też ten kryzys, a potem będzie fajnie
Nie wiem nawet co to ta artiste Nie ma jej na mojej chcęliście- zaraz ogarnę! Choć narazie chciałabym zużyć te kosmetyki co mam. Stwierdziłam że dwa razy jak użyję nie wytarczy, postaram się poużywać po 2/3 tygodniach i wtedy zmienić
Możliwe że to stylizator, dam jeszcze szansę tej isanie i potem przerzucę się znowu na żel lniany, zobaczymy
agrestor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 18:50   #74445
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość

O jaaaaa, ale lista z chęcią bym pobuszowała wśród tylu wspaniałości
myślę że tutaj każda z nas ma takie odczucia. Ja na razie zrobiłam tylko listę co kupić

Stary 2012-11-19, 19:01   #74446
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
czy Wy też tak macie, że włosy od pewnej długości rosną dużo wolniej, albo wręcz w ogóle nie chcą rosnąć?
chyba nie . Najdłuższe miałam do pośladków, średnio mam do tali i rosną.
Cytat:
Ja też za jajkiem nie przepadam, pytałam tutaj dziewczyny czy na moje sztywne włosy będzie dobre, powiedziały że co któreś mycie mam dawać, ale chyba całkiem odstawie i protein poszukam w czymś innym
spróbuj z mlecznymi proteinami.
[QUOTE=deszczowypies;37704 674]łoooł, nie chcę wiedzieć, ile hajsu na raz wydałaś gdzie dorwałaś morelową alterrę?! mów mi tu już!
[\quote]

Właśnie?
Widziałam ją ostatnio w jakimś rozdaniu na blogu, czyżby gdzieś wróciła?
Stary 2012-11-19, 19:04   #74447
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Witam Drogie Wizażanki!!

-maska gloria
-alterra granat i aloes
-
-rossmann woda brzozowa

z góry dziękuję
oesu fortunę na to wydałaś, a pewnie połowa z tych rzeczy Twoim włosom nie podejdzie, bo raczej to niemożliwe, żeby wszystko im pasowało. Ale widać, że się zawzięłaś na pielęgnacje
Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
jeśli nie masz rozdwojonych końcówek to ich jeszcze nie ścinaj może, chyba że już zaczynają źle się układać, wywijać to wtedy minimalnie podetnij.
Cytat:
myślę że tutaj każda z nas ma takie odczucia. Ja na razie zrobiłam tylko listę co kupić
też mam taką listę, sukcesywnie powolutku jakoś ją skracam, ale nie porwałabym się na taki duży zakup jak koleżanka. Ostatnio w portfelu słyszę szelest paragonów, a nie banknotów

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 19:33   #74448
monicqua
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Lista spora, zaszalałaś
Co do łączenia poszczególnych odżywek ciężko odpowiedzieć konkretnie, z czasem będziesz musiała sama zaobserwować jakie zestawy robią dobrze.
Na pewno dobrym pomysłem będzie różowa odżywka Artiste z Garnierem AiK/Alterrą/Treatment waxem/Biowaxem
Raz na jakiś czas, dla oczyszczenia włosów
Mycie na co dzień

do spłukiwania

bez spłukiwania

Maski przed myciem

-biosilk - silk therapy - Naturalny jedwab - odżywka regenerująca bez spłukiwania - tu już padła porada
-rossmann woda brzozowa -szczerze mowiąc nie wiem
-bielenda - Żel do włosów GRAFFITI z czarną rzepą bardzo mocny (biały) i
-Bobini - Mała księżniczka - Płyn ułatwiający rozczesywanie włosów - stylizacja po odżywce b/s

oczywiście nie jest to sztywny podział, odżywki myjące można tez wykorzystywać jako odżywki do spłukiwania (jeśli twoje włosy są mniej wymagające) a maski jako odżywki do spłukuwania (jeśli twoje włosy są bardzo zniszczone i wymagające) dlatego też niektóre z odżywek umieściłam w dwóch kategoriach
a czy użycie maski przed myciem nie mija się trochę z celem?? Tzn nawilżysz maską a później to wszystko usuwasz??

dziekuję wszystkim za rady wcale fortuny nie wydałam bo to nie był zakup jednorazowy a wiele z tych rzeczy juz miałam w domu choć nie wieedziałam że robią aż taką furorę na wizażu :P aż przypadkiem trafiłam na to forum.
a jeszcze co do olejowania - na mokre czy suche włosy?? Zmywac odżywką, SLSem czy wystarczy alterra migdał&jojoba??

a właśnie - czym uzupełniać kallosy??

Edytowane przez monicqua
Czas edycji: 2012-11-19 o 19:35
monicqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 19:39   #74449
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość

spróbuj z mlecznymi proteinami.
tzn. mleko i jogurt naturalny?

Stary 2012-11-19, 19:53   #74450
Szotta
Zakorzenienie

Witajcie

jestem kręconowłosa, ale no właśnie... w połowie można by powiedzieć. Bo moje włosy jednego dnia się skręcają, drugiego bardziej przypominają proste...
A staram się przestrzegać reguł zawartych na wątkach dla kręconowłosych.
W takim wielki skrócie... myję odżywkami (to akurat bardzo im się spodobało), nakładam oleje (ale powinnam bardziej regularnie), unikam silikonów, włosy schną mi naturalnie, nie suszę, nie czeszę na sucho, nie prostuję już od jakichś 2 lat (kiedyś stale prostowałam ) czasami wspomagam ich skręt żelem lnianym...

Ale jakoś nie chcą się zdecydować w którą stronę iść, może powinnam raczej odpuścić im to kręcenie... jeśli rozczeszę włosy na sucho, praktycznie są proste (no chyba że jest duża wilgoć w powietrzu, to wtedy znowu się skręcają)

Może taka już ich uroda, ze raz tak raz tak...
Jak myślicie, warto walczyć o skręt?

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 20:18   #74451
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
tzn. mleko i jogurt naturalny?
tak, mi szczególnie dobrze robi jogurt z miodem.
Stary 2012-11-19, 20:34   #74452
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Witajcie

jestem kręconowłosa, ale no właśnie... w połowie można by powiedzieć. Bo moje włosy jednego dnia się skręcają, drugiego bardziej przypominają proste...
A staram się przestrzegać reguł zawartych na wątkach dla kręconowłosych.
W takim wielki skrócie... myję odżywkami (to akurat bardzo im się spodobało), nakładam oleje (ale powinnam bardziej regularnie), unikam silikonów, włosy schną mi naturalnie, nie suszę, nie czeszę na sucho, nie prostuję już od jakichś 2 lat (kiedyś stale prostowałam ) czasami wspomagam ich skręt żelem lnianym...

Ale jakoś nie chcą się zdecydować w którą stronę iść, może powinnam raczej odpuścić im to kręcenie... jeśli rozczeszę włosy na sucho, praktycznie są proste (no chyba że jest duża wilgoć w powietrzu, to wtedy znowu się skręcają)

Może taka już ich uroda, ze raz tak raz tak...
Jak myślicie, warto walczyć o skręt?

A możesz pokazać jakie zdjęcia? Która z dziewczyn napisała tutaj kiedyś że mało jest ludzi, którzy mieliby całkowicie proste włosy.

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
tak, mi szczególnie dobrze robi jogurt z miodem.
dziękuję, na pewno spróbuje

Stary 2012-11-19, 21:05   #74453
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
A możesz pokazać jakie zdjęcia? Która z dziewczyn napisała tutaj kiedyś że mało jest ludzi, którzy mieliby całkowicie proste włosy.
Sama nie wiem co pokazać, żeby przedstawić problem...

Potrafią być takie: (po normalnej pielęgnacji, np zmyciu oleju odżywką, wypłukaniu płukanką octową, odciśnięciu i naturalnym wyschnięciu)

Albo nagle takie:

Albo pośrodku, takie niezdecydowane

Generalnie jak były krótkie to były proste (coś takiego)

Później zaczęły się wywijać i wtedy właściwie postanowiłam spróbować iść w tą stronę, bo było coś takiego:

Po warkoczu mam takie włosy (i wtedy to się trzyma czasami nawet do następnego mycia)

Po żelu lnianym takie

Poradźcie proszę w którą stronę iść, bo naprawdę nigdy nie wiem z czym się rano obudzę

.

Edytowane przez Szotta
Czas edycji: 2012-11-19 o 21:07
Stary 2012-11-19, 21:17   #74454
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Uwaga, nadrabiam!

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
,Już wcześniej Codziennik mnie zwabił, czekam na foty Ostatnio też jakoś jednocześnie wstawiałyśmy zdjęcia
Wrzuciłam, nie wiem czy ktoś skomentował byłoby miło ;P dlatego nadrabiam

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
No musze, rozjasniana czesc, czyli pewnie z 10 cm bedzie, a potem znow rozjasniacz, tylko ze wyzej tym razem Tak od kosci policzkowych
Aaaa, się rozumie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Pokazuję się po ścięciu. Fajnie się skręciły dziś bo dostały protein wreszcie
Przeprzeprzepiękne! i właśnie taka długość mnie kusi

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ale chciałam dodać, że potrafię dotknąć językiem wszystkich zębów
Ja też potrafię
Czytamy dalej...

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Pare fot. Dzisiejsze wlosy, jakiś zeszłotygodniowy loczek, pare fryzur
Wyjdź!
EDIT: Ten warkoczyk przy podstawie koczka to doczepiany? Powiedz, że tak :P

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
JudytaKas ładniutkie
O tak, zapomniałam napisać! Odrostu nie widać aż tak bardzo Judyta, zapuść naturalki

Cytat:
Wrzuciłam fotki do codziennika, ale cięcia nie widać przez kiepskie warunki pogodowe Następnym razem dodam może lepsze, jak Martek odda tego słoneczka trochę
Świetna objętość!
EDIT: Oleju winogronowego nie mam, jak to się stało?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Koczek genialny . Swoją drogą to ciekawe - ty nie możesz robić fryzur (znaczy możesz, ale ciężko - nie dość że gęściochy to śliskie), a ja mogę ale mi się nie chcę . A taakie faajne.
A ja znowu nie potrafię nawet kucyk/koczek mi się rozwala...

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-11-19 o 21:19
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 21:24   #74455
Majka1503
EDUkator

Zastanawiam się czy można robić tak, że:
O - olej
M - mycie
a później na jakieś 10 min odżywka d/s humektantowa lub proteinowa, a na to na minutkę d/s emolientowa.
No i dalej b/s i stylizator.
Pogoda taka, że w sumie na emolienty, ale czuję, że moje włosy potrzebują wszystkiego.
Za pierwszym razem wyszło ok, zobaczymy, co teraz, ale nie uważacie, że to za dużo?

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 21:26   #74456
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Sama nie wiem co pokazać, żeby przedstawić problem...

Potrafią być takie: (po normalnej pielęgnacji, np zmyciu oleju odżywką, wypłukaniu płukanką octową, odciśnięciu i naturalnym wyschnięciu)

Albo nagle takie:

Albo pośrodku, takie niezdecydowane

Generalnie jak były krótkie to były proste (coś takiego)

Później zaczęły się wywijać i wtedy właściwie postanowiłam spróbować iść w tą stronę, bo było coś takiego:

Po warkoczu mam takie włosy (i wtedy to się trzyma czasami nawet do następnego mycia)

Po żelu lnianym takie

Poradźcie proszę w którą stronę iść, bo naprawdę nigdy nie wiem z czym się rano obudzę
Nie widzę tych zdjęć, tylko ja mam ten problem?

Stary 2012-11-19, 21:45   #74457
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez eiri
Oparłam się dziś zakupowi kilku odżywek, jestem megadzielna
A jakie kusiły?

Cytat:
A moje włosy mają dobry dzień, to ostatnio zdarza się co drugi dzień, muszę wszystko sobie przeanalizowac. Musiałam związać ale fajnie się kosmyki powysuwały i powstał koczek który zawsze mi się podobał - taki artystyczny nieład
Bardzo fajny bałagan, podoba mi się

Cytat:
Napisane przez Mimi08 Pokaż wiadomość
Potem włosy w koszulkę bawełnianą albo w pieluchę, zalezy co mam pod ręką.
Na jak długo zakładasz tę pieluchę/koszulkę?
PS: Brałaś może udział w metamorfozach u Aliny na blogu?
PS: Masz chyba źle dobrany podkład

Cytat:
u mnie gwoździem do trumny był zestaw: olej + Potters do mycia + d/s + maska + b/s. a ponieważ już wykorzystałam jedną nieobecność na porannych zajęciach w związku z natychmiastową potrzebą mycia głowy, teraz jestem ostrożniejsza
O matko
Przerwa, czas na zmycie oleju. Zaraz wracam.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
ależ piękne fryzurki, szczytam moich możliwości jest wysuszenie włosów już zrobienie kucyka stwarza mi problem kompletnie nie mam ręki do robienia jakiś ładnych upięć a tak wiele mi się podoba
Hahaha, siostro!

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
jakie sprężyny, boskie! ja swoich nie farbuję już od roku, zawzięcie powracam do naturalków, ale odrost mam zabójczy
Brawo! Nie farbuj będę odradzać farbowanie do us*anej śmierci

Cytat:
mi ostatnio całkiem malutko starczyło na sześć dni, może powinnam zacząć dawać więcej

Miskaa78 właśnie myję Twym sposobem, niestety na krótko Isana kakaowa, Potters i d/s jak będę miała przytłuszcz we własne urodziny, to składam reklamację
Więcej, więcej! Włosy i skalp kochają gluta!

Urodziny? składam spóźnione, lecz szczere życzenia wszystkiego co najlepsze, zdrówka, spełnienia marzeń, burzy lokasów!

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Dzisiaj mi stuknęły 3 miesiące (pokracznego) CG
Wklejam z tej okazji zmiany moich włosów
Ty też wyjdź!
Dobra, teraz naprawdę idę myć włosy...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 21:53   #74458
Szotta
Zakorzenienie

Nie wiem czemu...
Dobra, wstawiam jako załączniki

1.Potrafią być takie: (po normalnej pielęgnacji, np zmyciu oleju odżywką, wypłukaniu płukanką octową, odciśnięciu i naturalnym wyschnięciu)

2. Albo nagle takie:

3.Albo pośrodku, takie niezdecydowane

4.Generalnie jak były krótkie to były proste (coś takiego)

5.Później zaczęły się wywijać i wtedy właściwie postanowiłam spróbować iść w tą stronę, bo było coś takiego:

6. Po warkoczu mam takie włosy (i wtedy to się trzyma czasami nawet do następnego mycia)

7. Po żelu lnianym takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w1.jpg (17,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w2.jpg (11,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w3.jpg (11,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w4.jpg (12,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w5.jpg (23,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w6.jpg (30,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w7.jpg (19,7 KB, 42 załadowań)

.
Stary 2012-11-19, 21:59   #74459
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czemu...
Dobra, wstawiam jako załączniki

1.Potrafią być takie: (po normalnej pielęgnacji, np zmyciu oleju odżywką, wypłukaniu płukanką octową, odciśnięciu i naturalnym wyschnięciu)

2. Albo nagle takie:

3.Albo pośrodku, takie niezdecydowane

4.Generalnie jak były krótkie to były proste (coś takiego)

5.Później zaczęły się wywijać i wtedy właściwie postanowiłam spróbować iść w tą stronę, bo było coś takiego:

6. Po warkoczu mam takie włosy (i wtedy to się trzyma czasami nawet do następnego mycia)

7. Po żelu lnianym takie
I Ty masz wątpliwości czy włosy się kręcą? rada: używaj żelu lnianego, po nim bardzo fajne fale wychodzą

Stary 2012-11-19, 22:13   #74460
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
I Ty masz wątpliwości czy włosy się kręcą? rada: używaj żelu lnianego, po nim bardzo fajne fale wychodzą
Nie, nie to że mam wątpliwości że się kręcą, bo one potrafią się bardzo poskręcać, tyle że potrafią też nagle być proste...
I po prostu mam dwie drogi, albo pracować nad skrętem,
albo rozczesywać itd i pracować nad gładkością, żeby puchu nie było (o dziwo wcale nie ma z nim dużego problemu, po rozczesaniu na sucho i daniu jakiejś odżywki po prostu są proste.

I nie wiem czy to uwydatnianie skrętu to dobra droga, skoro czasami robią mi takie numery że ni z tego ni z owego całkiem się prostują.

Nie wiem jak to Wam wytłumaczyć, o co mi chodzi

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości