|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#74431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
hihi żartuje, fajnie, że masz lepszy okres teraz, będzie coraz fajniej (po sobie wiem, że grunt to poznać się na nowo ze swoimi włoskami i ich zmiennymi potrzebami i zachciankami)![]() Może za mało miałaś proteinek. Moje lokasy lubia od czasu do czasu taki mocny proteinowy kop, ale przesadzic też już raz przesadziłam i przeproteinowałam, więc uwaga- co za dużo to i włos nie zje
|
|
|
#74432 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no ja należę do tych, co rosną za łopatki, a potem ani rusz jeszcze im pokażę!---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- ja brałam przez ponad rok, odstawiłam rok temu i powiem Wam, że za nimi tęsknię... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na owies zresztą też. może po prostu jestem głodna ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
mi się kiedyś ładnie kręciły po spaniu w mokrych, teraz jest wręcz na odwrót, więc mam wybrane dni w tygodniu, kiedy mogę umyć włosy rano i zdążą mi przeschnąć
|
|
#74433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() komfort jest ) choć pierwsze dwa tygodnie były masakrą (wysyp teki że aż płakać mi się chciało). A tak po za tym to zero efektów ubocznych (no poza ładną cerą i urośniętymi cyckami )No i tak sie truję ale no ale co - czymś truć się trzeba
|
|
|
#74434 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam Wam się pochwalić swoimi włoskami, pomyślałam, że założę album i będę mogła porównywać efekty moich starań, zrobiłam już nawet zdjęcia, a tu bach! aparat mi się rozładował
|
|
|
|
#74435 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
ale nadrobisz, spokojnie czekamy na fotencje!
|
|
#74436 |
|
Przyczajenie
|
Witam Drogie Wizażanki!!
Podczytuję ten wątek i całe forum dla zakręconych od jakiegoś czasu i chciałabym się poradzić doświadczonych osób. Chcę zacząć stosować metodę CG, przeczytałam pigułkę, FAQ i kilka artykułów, zakupiłam sporo kosmetyków tylko chciałabym się dowiedzieć jak je łączyć ze sobą np jaką odżywkę do mycia z jaką odżywką ds, czy jak często używać konkretna odżywkę, czy jakąś rzadziej czy częściej a może czymś je uzupełniać jeśli byłyby za słabe. Zakupiłam następujące rzeczy: - szampon Barwa rumiankowy - szampon alterra migdał&jojoba -szampon green pharmacy do włosów osłabionych i zniszczonych z rumiankiem lekarskim -mann&schroeder - Sanosan- Baby - Shampoo - Szampon dla dzieci i niemowląt -2 odżywki z kauflandu aile fresh cherry i lotus flower -odzywka hegron fioletowa -gloria, emulsja do włosów -2 odżywki mann&schroeder dulgon, oliwka i proteiny mleczne oraz mango i awokado -maska bingo masło Shea i pięć alg -artiste odżywka intensywnie regenerująca z natury -garnier avokado i karite -maska gloria -alterra granat i aloes -alterra morela i pszenica -beauty formulas awokado treatment wax i miód treatment wax -kallos professional argan balsam do włosów z ojelkiem z drzewa arganowego -kallos professional vanilla - maska waniliowa do włosów -mrs potter's balsam idealna równowaga melisa i wit.a, e, f -odżywka bs Joanna Z apteczki babuni - Balsam nawilżająco - regenerujący i Joanna Naturia - Odżywka z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów przetłuszczających się i normalnych -Biovax - Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych -biovax - intensywnie regenerjąca maseczka odbudowa osłabionych włosów + proteiny mleczne -biosilk - silk therapy - Naturalny jedwab - odżywka regenerująca bez spłukiwania -nafta kosmetyczna anna z olejkiem rycynowym -2 olejki green pharmacy: olejek łopianowy z papryką i olejek łopianowy ze skrzypem polnym -rossmann woda brzozowa -bielenda - Żel do włosów GRAFFITI z czarną rzepą bardzo mocny (biały) -Bobini - Mała księżniczka - Płyn ułatwiający rozczesywanie włosów jest tego trochę, oczywiście nie chcę tego stosować na raz. Ważne jest dla mnie to żeby poprawiła się kondycja włosów a niekoniecznie to czy kosmetyk jest zgodny z ortodoksyjną wersją CG. Muszę włosy myc co dwa dni bo mimo tego, że mają suche końce to u nasady długo nie wytrzymują... proszę o jakieś propozycje połączenia, czy wskazania co używać częściej a co rzadziej, tak na początek żebym mogła się powoli uczyć. A może któryś z tych kosmetyków się w ogóle nie nadaje?? z góry dziękuję |
|
|
|
#74437 |
|
EDUkator
|
Ale mi brat niespodziankę zrobił. Miał z narzeczoną wrócić do kraju za 2 tygodnie, a w środę do niego dzwoniłam i marudziłam mu, żeby wrócili wczoraj, to nakrzyczał na mnie, że na pewno będzie bilety zmieniał itd.
A tu przyjechali jednak I tu się zaczyna problem. Nie podcinałam końcówek przez 4 miesiące i pomimo tego, że nie chce mi się ich zabezpieczać to nie widzę rozdwojonych końcówek. Nigdy z tym problemów nie miałam.Ale gdzieś głęboko w głowie siedzi jeszcze to przekonanie, że powinno się je podcinać co miesiąc ![]() A przyszła bratowa jest fryzjerką i nie wiem co robić, czy ciąć już, czy jeszcze poczekać i podciąć przed studniówką ![]()
|
#74438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#74439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie dorwałaś morelową alterrę?! mów mi tu już! ![]() lista wydaje się w porządku, jedynie co do płynu Bobini mam wątpliwości, bo dziewczyny mówiły, że skład ma mocno średni. i jedwab biosilka zawiera bardzo dużo wysuszającego alkoholu, więc ten zakup nie jest najlepszy. ze wskazówek: kallosy warto stosować z jakimś tuningiem, bo same w sobie są dosyć słabe. Garnier i Awokado - obejdzie się bez maski i nie przy myciu odżywką, bo za mocno dociąży/zrobi przytłuszcz
|
|
#74440 |
|
Zakorzenienie
|
Przychodzę tutaj po 2 dniach nieobecności, a tu tyle pięknych loczków i porównań achh
Wczoraj umyłam wieczorem włosy BD, odżywka Alterra Granat i Aloes na chwilkę, rozczesałam na tej odżywce, spłukałam, ugniotłam by nie kapała woda, nałożyłam Joaśkę z miodem i cytryną b/s, ugniatałam, nałożyłam żel Isana czarna męska, pluking na ok. 25min., po zdjęciu koszulki loczki były, ale takie słabe, nie dotykałam ich, wyschły, były sucharki, poszłam spać, rano sucharki były odgniecione, a falki takie nie bardzo.. zmoczyłam ręce, trochę pougniatałam, ale i tak trochę prostych, trochę kręconych.. A teraz, już prawie nic nie ma.. Nie wiem co robię źle.. Może za mało żelu? Albo powinnam na noc jakoś spinać?
|
#74441 | |||||
|
Zadomowienie
|
Lista spora, zaszalałaś
![]() Co do łączenia poszczególnych odżywek ciężko odpowiedzieć konkretnie, z czasem będziesz musiała sama zaobserwować jakie zestawy robią dobrze. Na pewno dobrym pomysłem będzie różowa odżywka Artiste z Garnierem AiK/Alterrą/Treatment waxem/Biowaxem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-biosilk - silk therapy - Naturalny jedwab - odżywka regenerująca bez spłukiwania - tu już padła porada -rossmann woda brzozowa -szczerze mowiąc nie wiem -bielenda - Żel do włosów GRAFFITI z czarną rzepą bardzo mocny (biały) i -Bobini - Mała księżniczka - Płyn ułatwiający rozczesywanie włosów - stylizacja po odżywce b/s oczywiście nie jest to sztywny podział, odżywki myjące można tez wykorzystywać jako odżywki do spłukiwania (jeśli twoje włosy są mniej wymagające) a maski jako odżywki do spłukuwania (jeśli twoje włosy są bardzo zniszczone i wymagające) dlatego też niektóre z odżywek umieściłam w dwóch kategoriach
|
|
|
#74442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#74443 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Coś za coś
też mnie czeka to w grudniu, ale co zrobić ![]() Będzie super, jak zrobisz U ![]() Cytat:
Może spróbuj innego żelu?Podobno Garnier AiK może ciut prostować. A czemu nie stosujesz np. Artiste różowej? Ja jak ją dorwałam i nałożyłam to super włoski miałam Ja zazwyczaj robię tak, że dwa razy pod rząd robię te same zestawy żeby zobaczyć różnice, bo wiadomo od dnia też wiele zależy. Raz w tygodniu robię maskę na ok.godz., dwie. Ale może to być też ten kryzys, a potem będzie fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko włosy mniej piękne i marniejsze ![]() Cytat:
z chęcią bym pobuszowała wśród tylu wspaniałości
|
|
#74444 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma jej na mojej chcęliście- zaraz ogarnę! Choć narazie chciałabym zużyć te kosmetyki co mam. Stwierdziłam że dwa razy jak użyję nie wytarczy, postaram się poużywać po 2/3 tygodniach i wtedy zmienić ![]() Możliwe że to stylizator, dam jeszcze szansę tej isanie i potem przerzucę się znowu na żel lniany, zobaczymy
|
||
|
|
|
#74445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#74446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Najdłuższe miałam do pośladków, średnio mam do tali i rosną.Cytat:
[QUOTE=deszczowypies;37704 674]łoooł, nie chcę wiedzieć, ile hajsu na raz wydałaś gdzie dorwałaś morelową alterrę?! mów mi tu już! ![]() [\quote] Właśnie? ![]() Widziałam ją ostatnio w jakimś rozdaniu na blogu, czyżby gdzieś wróciła? |
||
|
|
|
#74447 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fortunę na to wydałaś, a pewnie połowa z tych rzeczy Twoim włosom nie podejdzie, bo raczej to niemożliwe, żeby wszystko im pasowało. Ale widać, że się zawzięłaś na pielęgnacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#74448 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dziekuję wszystkim za rady wcale fortuny nie wydałam bo to nie był zakup jednorazowy a wiele z tych rzeczy juz miałam w domu choć nie wieedziałam że robią aż taką furorę na wizażu :P aż przypadkiem trafiłam na to forum.a jeszcze co do olejowania - na mokre czy suche włosy?? Zmywac odżywką, SLSem czy wystarczy alterra migdał&jojoba?? a właśnie - czym uzupełniać kallosy?? Edytowane przez monicqua Czas edycji: 2012-11-19 o 19:35 |
|
|
|
|
#74449 |
|
Rozeznanie
|
|
#74450 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
jestem kręconowłosa, ale no właśnie... w połowie można by powiedzieć. Bo moje włosy jednego dnia się skręcają, drugiego bardziej przypominają proste... A staram się przestrzegać reguł zawartych na wątkach dla kręconowłosych. W takim wielki skrócie... myję odżywkami (to akurat bardzo im się spodobało), nakładam oleje (ale powinnam bardziej regularnie), unikam silikonów, włosy schną mi naturalnie, nie suszę, nie czeszę na sucho, nie prostuję już od jakichś 2 lat (kiedyś stale prostowałam ) czasami wspomagam ich skręt żelem lnianym...Ale jakoś nie chcą się zdecydować w którą stronę iść, może powinnam raczej odpuścić im to kręcenie... jeśli rozczeszę włosy na sucho, praktycznie są proste (no chyba że jest duża wilgoć w powietrzu, to wtedy znowu się skręcają) Może taka już ich uroda, ze raz tak raz tak... Jak myślicie, warto walczyć o skręt?
|
#74452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A możesz pokazać jakie zdjęcia? Która z dziewczyn napisała tutaj kiedyś że mało jest ludzi, którzy mieliby całkowicie proste włosy.
|
|
#74453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrafią być takie: (po normalnej pielęgnacji, np zmyciu oleju odżywką, wypłukaniu płukanką octową, odciśnięciu i naturalnym wyschnięciu) Albo nagle takie: Albo pośrodku, takie niezdecydowane ![]() Generalnie jak były krótkie to były proste (coś takiego) Później zaczęły się wywijać i wtedy właściwie postanowiłam spróbować iść w tą stronę, bo było coś takiego: Po warkoczu mam takie włosy (i wtedy to się trzyma czasami nawet do następnego mycia) Po żelu lnianym takie Poradźcie proszę w którą stronę iść, bo naprawdę nigdy nie wiem z czym się rano obudzę
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2012-11-19 o 21:07 |
|
|
|
|
#74454 | ||||||
|
Strażnik Wizażu
|
Uwaga, nadrabiam!
![]() Cytat:
byłoby miło ;P dlatego nadrabiam Cytat:
Cytat:
i właśnie taka długość mnie kusi ![]() Ja też potrafię ![]() Czytamy dalej... ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() EDIT: Ten warkoczyk przy podstawie koczka to doczepiany? Powiedz, że tak :P O tak, zapomniałam napisać! Odrostu nie widać aż tak bardzo Judyta, zapuść naturalki Cytat:
EDIT: Oleju winogronowego nie mam, jak to się stało? ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-11-19 o 21:19 |
||||||
|
|
|
#74455 |
|
EDUkator
|
Zastanawiam się czy można robić tak, że:
O - olej M - mycie a później na jakieś 10 min odżywka d/s humektantowa lub proteinowa, a na to na minutkę d/s emolientowa. No i dalej b/s i stylizator. Pogoda taka, że w sumie na emolienty, ale czuję, że moje włosy potrzebują wszystkiego. Za pierwszym razem wyszło ok, zobaczymy, co teraz, ale nie uważacie, że to za dużo?
|
#74456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#74457 | ||||||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
PS: Brałaś może udział w metamorfozach u Aliny na blogu? ![]() PS: Masz chyba źle dobrany podkład Cytat:
![]() Przerwa, czas na zmycie oleju. Zaraz wracam. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Urodziny? składam spóźnione, lecz szczere życzenia ![]() Cytat:
Ty też wyjdź!Dobra, teraz naprawdę idę myć włosy... |
||||||||
|
|
|
#74458 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu...
Dobra, wstawiam jako załączniki 1.Potrafią być takie: (po normalnej pielęgnacji, np zmyciu oleju odżywką, wypłukaniu płukanką octową, odciśnięciu i naturalnym wyschnięciu) 2. Albo nagle takie: 3.Albo pośrodku, takie niezdecydowane ![]() 4.Generalnie jak były krótkie to były proste (coś takiego) 5.Później zaczęły się wywijać i wtedy właściwie postanowiłam spróbować iść w tą stronę, bo było coś takiego: 6. Po warkoczu mam takie włosy (i wtedy to się trzyma czasami nawet do następnego mycia) 7. Po żelu lnianym takie
|
#74459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#74460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I po prostu mam dwie drogi, albo pracować nad skrętem, albo rozczesywać itd i pracować nad gładkością, żeby puchu nie było (o dziwo wcale nie ma z nim dużego problemu, po rozczesaniu na sucho i daniu jakiejś odżywki po prostu są proste. I nie wiem czy to uwydatnianie skrętu to dobra droga, skoro czasami robią mi takie numery że ni z tego ni z owego całkiem się prostują. Nie wiem jak to Wam wytłumaczyć, o co mi chodzi
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

czy to znaczy że lubią proteiny?
ale Wy tu jesteście przyzwyczajone ze macie cudne lokasy i widzicie ich lepsze i gorsze strony - Margitta
hihi żartuje, fajnie, że masz lepszy okres teraz, będzie coraz fajniej (po sobie wiem, że grunt to poznać się na nowo ze swoimi włoskami i ich zmiennymi potrzebami i zachciankami)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zmotywowało mnie to do dalszego działania
to nie widzę rozdwojonych końcówek. Nigdy z tym problemów nie miałam.

fortunę na to wydałaś, a pewnie połowa z tych rzeczy Twoim włosom nie podejdzie, bo raczej to niemożliwe, żeby wszystko im pasowało. Ale widać, że się zawzięłaś na pielęgnacje

i właśnie taka długość mnie kusi