Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 10:53   #421
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Lecę do apteki, bo moje leki dzidziusiowe przyszły.
Po drodze biedrona, ale zrobię listę, bo znowu coś zapomnę ...
I ja idę do sklepu po ten stojak na choinkę, może mnie ludzie nie zdepczą....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:55   #422
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
I ja idę do sklepu po ten stojak na choinkę, może mnie ludzie nie zdepczą....
A ja muszę dokupić jeszcze łańcuch na choinkę ale nigdzie nie mają takich jakie mi się podobają

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 10:59   #423
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ech jesteśmy w podobnym tygodniu a mój ni chu chu się nie wierci i lekarz powiedział, że jeszcze na długo uzbroić się w cierpliwość...
A dlaczego jeszcze tak długo lekarz przewiduje? Hmm... U mnie to już druga ciąża, a mówią, że w drugiej szybciej ruchy się czuje. Poza tym wszystko zależy gdzie nam się łożysko umiejscowiło
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Adunia ja mam skierowanie do Centrum Medyczne DeniFem na ulicy Złotej, tel. 535 888 886, mnie tu ginka skierowała telefonicznie się umówiłam .
Tak, rzeczywiście, o Złotą chodziło a nie o szpital. W takim razie może i ja tam dostanę skierowanie.
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja też wolę jak jest chłodniej, a w sypialni 18C to dla mnie optymalna temperatura w salonie tak ok 20C
Też lubię jak w domu jest chłodno, jak w sypialni TŻ odkręci kaloryfer na noc to głowa mnie rano boli z duchoty
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Pokazuje Wam naszego siurka :
Ale fajny siuraczek!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:01   #424
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
proszą? za mną biegają po całym sklepie krzycząc "weź mnie, weź mnie"
a ciuszki piękne

a myślałam że tylko mój jest taki nienormalny też tego nie cierpię
Ja to na razie się opieram tym biegającym ciuszkom, ale jak już poznam płeć to pewnie nawet same mi do torby będą wskakiwały

Mój mówi, że mi daje przecież soczystego buziaka i nie wie o co mi chodzi. A ja po prostu dostaję białej gorączki jak to robi. No nie mogę. Może mnie ślinić gdziekolwiek indziej, ale nie po twarzy!

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Zjadłam ciacha i burczy mi w brzuszku...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:01   #425
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
super, że zdrowa i wszystko ale jak możesz to napisz coś więcej o samym połówkowym, jak przebiega i co się sprawdza ja mam za 18 godzin i doczekać się nie mogę
Sprawdza się serduszko - budowę, domykalność zastawek, przepływ krwi, obecnośc trzech naczyń i przepływy przez nie, wielkość móżdżku i budowę czaski, odległość między oczodołami, kość nosową, fałd karkowy, długość kości ramieniowych i udowych, budowę nerek i żołądka (moja mała opiła się płynu owodoniowego i miała czkawkę), budowę i ciągłość kręgosłupa, ciągłośc podniebienia i górnej wargi, wydolność łożyska wg skali Granuupa, to czy dzidziuś jest dobrze natleniony, przepływy przez pępowinę i ogólnie czy się rusza, wielkość główki, brzuszka i szacunkową wagę (moja córeczka waży ok. 350g)Na koniec dostaje sie papier z wyliczonym ryzykiem zespołu Downa - nam to ryzyko jeszcze spadło w porównaniu z ryzykiem z pierwszego genetycznego
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:04   #426
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuje wszystkim serdecznie za miłe przywitanie Nawet nie wiecie jak milo się czyta
Jak reszta trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty u lekarzy.
Ja dziś pospałam aż do 11 ! :P Jestem teraz na L4 cały tydzień z powodu przeziębienia, ale nigdy tyle nie spałam bo głód mi dokuczał a dziś budzę się a tu prawie południe. Od razu pobiegłam jeść
Brzuszek zaczyna się robić coraz bardziej widoczny, może dla tego, że jestem puki co jeszcze szczupła. Codziennie wieczorami pobolewa mnie macica i te wiązadła, rośnie rośnie i niech rośnie

A co do podmywania to używam Lactacyd femina i puki co i oby tak dalej jeszcze nie miałam w ciąży tych babskich problemów ze swędzeniami itp.

Buziaczkuje
Stary 2012-12-20, 11:05   #427
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Sprawdza się serduszko - budowę, domykalność zastawek, przepływ krwi, obecnośc trzech naczyń i przepływy przez nie, wielkość móżdżku i budowę czaski, odległość między oczodołami, kość nosową, fałd karkowy, długość kości ramieniowych i udowych, budowę nerek i żołądka (moja mała opiła się płynu owodoniowego i miała czkawkę), budowę i ciągłość kręgosłupa, ciągłośc podniebienia i górnej wargi, wydolność łożyska wg skali Granuupa, to czy dzidziuś jest dobrze natleniony, przepływy przez pępowinę i ogólnie czy się rusza, wielkość główki, brzuszka i szacunkową wagę (moja córeczka waży ok. 350g)Na koniec dostaje sie papier z wyliczonym ryzykiem zespołu Downa - nam to ryzyko jeszcze spadło w porównaniu z ryzykiem z pierwszego genetycznego
ile Wy płaciliście za to badanie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 11:06   #428
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, będzie SYN na 100%!!!!!
gratulacje

axella za wizytę

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Wiecie gdzie kupić takie skarpetki dla niemowlaka z napisem "I LOVE DAD"? Bo nie pamiętam gdzie takie były
na all są na 100%

vil za synka mam nadzieję że wszystko będize ok. Eh Ty to masz przygody z tą ciążą
Stary 2012-12-20, 11:13   #429
Mysia mysz
Zakorzenienie

Widziałyście chytrą babę z Radomia?

http://warszawa.naszemiasto.pl/artyk...azki,id,t.html

wstyd na całą Polskę
Stary 2012-12-20, 11:14   #430
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Justi- czy to nie Ty kiedyś pisałaś coś o tym, że nie słuchasz muzyki poważniej, a Twoja dzidzia będzie machała tyłeczkiem przy Beyonce?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-20, 11:17   #431
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Super a co tak skromnie w relacjach
nie miałam wczoraj humoru zbyt dobrego...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ma ktoś szczotkę do włosów TANGLE?!
tangle teezer mam, spoko jest. Mój mąż mówi, że to szczotka dla konia

Cytat:
Melduję, że moje pierwsze marchewkowe ciasto jest już w piekarniku
Ciekawe jak wyjdzie
poproszę o fotkęnigdy nie robiłam, raz widziałam jak koleżanka robi, ale wyszłam zanim sie upiekło, więc nawet nie jadłam

Cytat:
młodzi wstępnie prosili o wino lub książkę. Ale jak rozmawiałam wczoraj z koleżanką to prosiła o coś innego bo większość zapowiedziała książki kucharskie (a ona gotować raczej nie lubi ). Dlatego myślę nad czymś innym zamiast tych kwiatków. Myślałam o dużym pluszaku ale TŻ nie chce czegoś takiego
tylko nie maskotkę, naprawdę tego im nie kupuj. Winko kup

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ile Wy płaciliście za to badanie?
290 zł bodajże, za całość z wizytą 440 zł, więc chyba usg było droższe (wizyta 150 zł, chyba, że to wizyta podrożała... whatever). Moja lekarka ma certyfikat FMF, więc to usg nie tanie no i jest dr n. med więc wizyta u niej droższa niż u innych.
Stary 2012-12-20, 11:18   #432
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Justi- czy to nie Ty kiedyś pisałaś coś o tym, że nie słuchasz muzyki poważniej, a Twoja dzidzia będzie machała tyłeczkiem przy Beyonce?
Ja a o co chodzi?

Stary 2012-12-20, 11:18   #433
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

wstyd na całą Polskę

Ja pracuje w sklepie z odzieżą używaną. Chyba nic mnie już nie zdziwi, te starsze kobiety to po prostu pomsta w biały dzień. Na promocjach wieszaki sobie z rąk wyrywają, wyzywają się na całego, czasem musimy interweniować bo by się pobiły. Potrafią po 3 godziny chodzić po sklepie i jeszcze ze 2 godziny czekać na jego otwarcie a jak jest kolejka do kasy to opierdzielają młodszych, że starszej kobiety do kasy nie przepuszczą. Masakra po prostu.
Stary 2012-12-20, 11:21   #434
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja a o co chodzi?
Widziałaś to- http://www.youtube.com/watch?v=T8qVgBln2PM

Samba też jest dobra- http://www.youtube.com/watch?v=fSBnNA_dHNU

A ja muszę chyba repertuar zmienić skoro mój maluch już zaczyna słyszeć, bo mi mały gangster wyrośnie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-20, 11:23   #435
Lublana
Zadomowienie

Cytat:

wstyd na całą Polskę
cały internet się z niej nabija
ogólnie ludzie są potworni u nas w Krk Kościuszko co roku organizuje wigilie dla ubogich na Rynku, raz brałam w tym udział, wprawdzie pod kątem obsługi mediowej, ale byłam cały dzień na miejscu i normalnie baby w futrach się tłoczyły między tymi bezdomnymi i wyciągały łapy po jedzenie i konserwy różne...ogólnie ludzie wyglądający na zadbanych podczas gdy tam było całe mnóstwo prawdziwie potrzebujących.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 11:23   #436
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ja już po wizycie
u nas córeczka! dla równowagi wątku
za córcię, ale do równowagi to jeszcze daleko

antoinettee, lilitha witajcie

szprotka za 16 tc

nuna dzwoń do gina
Stary 2012-12-20, 11:24   #437
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
290 zł bodajże, za całość z wizytą 440 zł, więc chyba usg było droższe (wizyta 150 zł, chyba, że to wizyta podrożała... whatever). Moja lekarka ma certyfikat FMF, więc to usg nie tanie no i jest dr n. med więc wizyta u niej droższa niż u innych.
No trochę sporo ale fajnie, że Twoja lekarka się tym zajmuje My chcieliśmy iść ale chyba nie damy rady Liczę, że mój gin mi posprawdza co może.

Powiem Ci, że Twoja nawet nie liczy się aż tak słono u nas 100-120zł to norma, także ja chętnie bym dopłaciła 30zł aby mieć godzinne wizyty

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Widziałaś to- http://www.youtube.com/watch?v=T8qVgBln2PM

Samba też jest dobra- http://www.youtube.com/watch?v=fSBnNA_dHNU

A ja muszę chyba repertuar zmienić skoro mój maluch już zaczyna słyszeć, bo mi mały gangster wyrośnie
Widziałam!! I nauczę tak mojego

Stary 2012-12-20, 11:26   #438
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Widziałam!! I nauczę tak mojego
Dobry jest ten maluch. A jak fajnie mu noga lata!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-20, 11:39   #439
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
No trochę sporo ale fajnie, że Twoja lekarka się tym zajmuje My chcieliśmy iść ale chyba nie damy rady Liczę, że mój gin mi posprawdza co może.

Powiem Ci, że Twoja nawet nie liczy się aż tak słono u nas 100-120zł to norma, także ja chętnie bym dopłaciła 30zł aby mieć godzinne wizyty
my teoretycznie nie musieliśmy tego robić, bo na ostatnim usg w 17 tc tez to posprawdzała i było ok, ale chcieliśmy mieć filmno i tez uważamy, że lepiej zrobić takie badanie skoro mamy możliwośćPóki co za wizyte płacilismy minimalnie 250 zł, bo 150 zł konsultacja i 100 zł dodatkowo usg, więc jest połowa ciąży a wydaliśmy już prawie 1500 zł na lekarza i usg, ale za to wszystkie inne badania robię za darmo w luxmedzieOgólnie choćbym miała i pięć stów za wizytę płacić za każdym razem to i tak bym do tej lekarki chodziła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 11:41   #440
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no, podobno kiedyś badało się płeć w ten sposób (test ciążowy i na płeć w jednym): do pojemniczka wrzucało się ziarna pszenicy i jęczmienia. kandydatka sikała na to, i jeśli coś zakiełkowało, to znaczyło, że jest w ciąży. i w zależności od tego, które ziarna zakiełkowały, określało się płeć
żartujesz, prawda?

Cytat:
tylko nie maskotkę, naprawdę tego im nie kupuj. Winko kup
ale winka nie chciała. A wiem że z takiej dużej maskotki by się cieszyła, bo kiedyś mi opowiadała że była na ślubie i ktoś dostał i ona też by tak chciała

szprotka widziałam już kiedyś te filmiki, świetne dzieciaki

Cytat:
i normalnie baby w futrach się tłoczyły między tymi bezdomnymi i wyciągały łapy po jedzenie i konserwy różne...ogólnie ludzie wyglądający na zadbanych podczas gdy tam było całe mnóstwo prawdziwie potrzebujących.
bo prawda jest taka że ten kto na prawdę potrzebuje wstydzi się iść do takiego miejsca
Stary 2012-12-20, 11:46   #441
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ale winka nie chciała. A wiem że z takiej dużej maskotki by się cieszyła, bo kiedyś mi opowiadała że była na ślubie i ktoś dostał i ona też by tak chciała
no to skoro ma takie marzenie to możesz je spełnićtylko możesz nie być jedyna, my dostaliśmy na szczęście jedną tylko maskotkę i mnóstwo kwiatów mimo, że napisaliśmy na zaproszeniach, że nie chcemy kwiatów tylko winow każdym razie my zawsze zamiast kwiatów dajemy winko
Stary 2012-12-20, 11:50   #442
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
(...) i nasze maleństwo okazuje się .... SYNKIEM nie wiem czy ten lekarz tydzień temu był ślepy czy co, ale ten był od razu pewny na 100%, a potem moja gin to potwierdziła jeszcze
znowu jajca!!!
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Vil , gratuluję synka
Będzie dobrze, na pewno, trzymam kciuki
Ja bym się z ciekawości musiała zainteresować tym twardym brzuchem, jak to wygląda i się objawia, bo czytam, że dużo dziewczyn tak ma i spokojnie ciąże donoszą i dzieci są zdrowe. Ale sama chciałabym coś więcej wiedzieć w razie.
podobno przy niedoborach magnezu może twardnieć brzuch. sporo by trzeba było jeść bananów, orzechów i ... już nie pamiętam co jeszcze. ale i tak ciężko pokryć zapotrzebowanie, więc trzeba podpytać lekarza, w jakiej formie i ile najlepiej dodatkowo magnez wcinać.
ja mam zamiar się spytać dzisiaj, bo czasem czuję, że mam braki - lekkie tiki mięśni na przykład. albo spięte mięśnie w łydach
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
U nas sprawa skomplikowana z racji międzynarodowości... Imiona najbardziej na tapecie to: Antoni, Sofia, Layla. Wiem, że w Polsce dziwnie brzmią zagraniczne imiona, ale szczerze mówiąc nie mam pewności, czy własnie w PL nasze dziecie się będzie wychowywać. A imiona (zwłaszcza żeńskie), które występują w takiej samej formie w polskim i angielskim wcale mi się nie podobają... Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu
no u nas tak samo trochę to skomplikowane. myślę, że zostaniemy w niemczech, ale chcę, żeby imię pasowało do polskiego nazwiska. jakoś nie podoba mi się połączenie np. John Kowalski czy Sven Nowak jak polskie nazwisko, to polskie imię. ale takie, żeby niemcy potrafili wymówić. więc Błażej, wszelkie rz, sz, cz i ł odpadają. najlepiej coś, co tak samo wygląda w niemczech. przychodzi mi do głowy póki co tylko Hubert i Leon z tych, co mi by się też podobały. tylko że Leon tu strasznie popularne...
Cytat:
Ufff.. dobrze, że ten dzień się już kończy. Ledwo żyję..
Ale załatwiłam panią pulmonolog
jestem happy, bo przyjeła mnie na NFZ, więc kasa zaoszczędzona. Opierniczyła mnie strasznie, że mając astmę nie jestem już tak długo pod kontrolą i nie biorę leków.. Przepisała mi leki i peeqtometr, żebym codziennie rano mierzyła sobie wydolność.. jak będzie sporo gorsza to mam szybko do niej przychodzić
Ogólnie duuużo spraw dziś pozałatwialiśmy.
Ze ślubnych rzeczy:
W restauracji potwierdziliśmy rezerwację, byliśmy w cukierni potwierdzić zamówienie na torta i wybrać smak. Byliśmy u florystki zamówić bukiet ślubny i przypinkę dla Pana Młodego. Załatwiliśmy też intercyzę u Notariusza.
Ogólnie dzień pełen wrażeń.. Teraz idę Was troszkę nadrobić
brawa! dużo pozałatwiałaś wczoraj, no i z tą astmą to ojjjj, fajnie że lekarka z jajem i teraz się tobą zajmie
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jednak jestem na chwile

dżizas! 10stron nowego wątku!!!!

jestem zadowolona z wizyty wszystko super, brzuszek trochę większy niż powinien ale to pewnie po tacie
i teraz zje bka za za niska wage, i tak zle i tak nie dobrze

"matko,ma pani pic 1,5l plynow dziennie. nie 5jak ostatnio, nie pol jak teraz-tylko 1,5!"

a płci nie poda bo "to nie jest wazne przy ocenie anatomi plodu"

no coz,to jeden z tych lekarzy ktorzy nie mowia
pojdziemy na to 3d pewnie za czas jakiś

najważniejsze,że jest ok

mowie ze nie czuje bejbika, ze raz czuje a raz pare dni cisza,

stwierdzil ze spoko loko i nie umiem sie wyciszyc i skupic, i ze powinnam robic poobiednia sesje na lezaco by czuc bejbika

za miesiac znow wizyta,bez usg raczej. lozysko z przodu ale nie nisko wiec jest ok. bejbik lezy jak trzeba i wariuje jak niewiem co

usg przez brzuch-laskotki mega

u teściówki miło, nawet mnie przytuliła,do teraz mi dziwnie

no,to wsio
widzialam new siurka, ja tez chce juz wiedziec!
ech, no co za gnojek, że nie zajrzał między nóżki, skoro już wszystko oglądał ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej
ja już po wizycie
u nas córeczka! dla równowagi wątku i spełnia się teraz moje wielkie marzenie. Pani doktor pewna, widziała narządy wargi itd
Po tej wizycie nic szczególnego się nie dowiedziałam, szyjka OK, wyniki OK. Tylko tyle i aż tyle.
28.12 mam połówkowe prenatalne w całkiem innym ośrodku. Jeszcze tylko kilka dni niepewności
jeeeeee! dziewczyna w końcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:51   #443
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no to skoro ma takie marzenie to możesz je spełnićtylko możesz nie być jedyna, my dostaliśmy na szczęście jedną tylko maskotkę i mnóstwo kwiatów mimo, że napisaliśmy na zaproszeniach, że nie chcemy kwiatów tylko winow każdym razie my zawsze zamiast kwiatów dajemy winko
no w razie czego też kupię wino w sumie my od nich dostaliśmy winko

już jutro jadę do domku normalnie nie mogę się już doczekać
zaraz zmykam robić obiad, później z TŻtem będziemy dalej remontować. No i jeszcze pakowanie nas dzisiaj czeka, a muszę SPORO rzeczy zabrać do domu (a jeszcze więcej zabrać do siebie ).
Jutro od rana będzie młyn rano badanie, szybkie zakupy, później dokończenie pakowania, obiad i wyruszamy

jeszcze dzisiaj nam mają łóżko dostarczyć (ciekawe czy dojadą ).
Stary 2012-12-20, 11:53   #444
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
podobno przy niedoborach magnezu może twardnieć brzuch. sporo by trzeba było jeść bananów, orzechów i ... już nie pamiętam co jeszcze. ale i tak ciężko pokryć zapotrzebowanie, więc trzeba podpytać lekarza, w jakiej formie i ile najlepiej dodatkowo magnez wcinać.
ja mam zamiar się spytać dzisiaj, bo czasem czuję, że mam braki - lekkie tiki mięśni na przykład. albo spięte mięśnie w łydach
zgadza się, przy niedoborach magnezu, ale też przy infekcjach. Przy niedoborach leżec i jeść magnez (najlepiej Asmag Forte). Podpytajcie swoich lekarzy. W skrajnych niedoborach szpital i kroplówka z magnezem.
Stary 2012-12-20, 12:08   #445
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
my teoretycznie nie musieliśmy tego robić, bo na ostatnim usg w 17 tc tez to posprawdzała i było ok, ale chcieliśmy mieć filmno i tez uważamy, że lepiej zrobić takie badanie skoro mamy możliwośćPóki co za wizyte płacilismy minimalnie 250 zł, bo 150 zł konsultacja i 100 zł dodatkowo usg, więc jest połowa ciąży a wydaliśmy już prawie 1500 zł na lekarza i usg, ale za to wszystkie inne badania robię za darmo w luxmedzieOgólnie choćbym miała i pięć stów za wizytę płacić za każdym razem to i tak bym do tej lekarki chodziła
łoł 250zł to już faktycznie sporo no ale z tego co piszesz to warto

Cytat:
My też chyba, że wiem, że ktoś nie lubi wina

Stary 2012-12-20, 12:14   #446
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
A ja muszę dokupić jeszcze łańcuch na choinkę ale nigdzie nie mają takich jakie mi się podobają
Ja łańcucha nie mam i nie będę miała. Kupiłam organzę i zobaczę czy obwinę nią drzewko czy porobię kokardki na gałęziach A stojak zakupiony

Cytat:
Super, że wszystko ok A taki papierek z ryzykiem Downa i dwoma innymi dostałam też w 13tc

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuje wszystkim serdecznie za miłe przywitanie Nawet nie wiecie jak milo się czyta
Jak reszta trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty u lekarzy.
Ja dziś pospałam aż do 11 ! :P Jestem teraz na L4 cały tydzień z powodu przeziębienia, ale nigdy tyle nie spałam bo głód mi dokuczał a dziś budzę się a tu prawie południe. Od razu pobiegłam jeść
Brzuszek zaczyna się robić coraz bardziej widoczny, może dla tego, że jestem puki co jeszcze szczupła. Codziennie wieczorami pobolewa mnie macica i te wiązadła, rośnie rośnie i niech rośnie

A co do podmywania to używam Lactacyd femina i puki co i oby tak dalej jeszcze nie miałam w ciąży tych babskich problemów ze swędzeniami itp.

Buziaczkuje
Te pobolewania to normalka, wszystko się rozciąga, odpoczywaj na L4

Cytat:

wstyd na całą Polskę
Jeju nie widziałam tego.... Porażka.....

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja pracuje w sklepie z odzieżą używaną. Chyba nic mnie już nie zdziwi, te starsze kobiety to po prostu pomsta w biały dzień. Na promocjach wieszaki sobie z rąk wyrywają, wyzywają się na całego, czasem musimy interweniować bo by się pobiły. Potrafią po 3 godziny chodzić po sklepie i jeszcze ze 2 godziny czekać na jego otwarcie a jak jest kolejka do kasy to opierdzielają młodszych, że starszej kobiety do kasy nie przepuszczą. Masakra po prostu.
Ty to się kobieto naoglądasz A mówią, że to młodzież jest niewychowana...

Motylku ja mam Tangle Teezer i jestem bardzo zadowolona, kupiłam też swojej siostrze i ona mówi, że nie wie czemu do tej pory męczyła się ze zwykłą szczotką

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:23   #447
humpback
Zakorzenienie

nie słyszałam o tej babce z Radomia, ale to masakra jakaś

prąd nam wysiadł w pracy i przez 1,5h nic nie robiliśmy i czekaliśmy aż wróci
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:24   #448
sharpnowaja
Zakorzenienie

dopiero weszłam na nasz klub i w szoku jestem, nic nie wiedziałam o tej akcji

axella i Ty masz mały brzuch? no proszę Cię! ciążę widać jak nic

idę robić obiad
Stary 2012-12-20, 12:25   #449
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cloche Pokaż wiadomość
no u nas tak samo trochę to skomplikowane. myślę, że zostaniemy w niemczech, ale chcę, żeby imię pasowało do polskiego nazwiska. jakoś nie podoba mi się połączenie np. John Kowalski czy Sven Nowak jak polskie nazwisko, to polskie imię. ale takie, żeby niemcy potrafili wymówić. więc Błażej, wszelkie rz, sz, cz i ł odpadają. najlepiej coś, co tak samo wygląda w niemczech. przychodzi mi do głowy póki co tylko Hubert i Leon z tych, co mi by się też podobały. tylko że Leon tu strasznie popularne...
Masz rację, dziwnie brzmią zagranoczne imiona w połaczeniu z polskim nazwizkiem, moi znajomi, którzy mieszkają w Szkocji(oboje Polacy) nazwali syna Scott i troszkę się im dziwiłam.
U nas nazwisko jest dla odmiany niemieckie ale w polskim nie brzmi bardzo dziwnie, tylko ma dużo podwójnych liter... W każdym razie jak już będzie wiadomo czy mamy chłopca czy dziewczynkę to się poważnie zastanowimy, w którą stronę pójdziemy.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2012-12-20 o 12:27
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:28   #450
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Matko jak się wystraszyłam!!! Siedzę przed laptopem na łóżku i wstałam na chwilę do kuchni. Wracam a tu w miejscu gdzie siedzę taka plama czerwonawa. Normalnie nogi mi się ugięły. Ale okazało się, że to dżem, z którym jadłam chleb. Boże...
ło matko dobrze, że po prostu taki ciaprok jesteś i to dżem
Cytat:
Wczoraj nasz syn pięknie skopał tatę Pierwszy raz Mężu zachwycony, stwierdził, że kopie jak Messi
aaaale faza!!!!!!
Cytat:
Maść jak najbardziej można w ciąży. Ponieważ aplikowana zewnętrznie w żaden sposób nie powinna szkodzić maluchowi.
Ja Tobie i nunie oprócz Tantum Rosa mogę polecić jeszcze picie olbrzymich ilości kefiru. Do tego, może to mało apetyczne, ale ja przy mocnym dokuczaniu tym kefirem się także przemywam. Biorę trochę na płatek kosmetyczny i przykładam tam. Na pewno to też pomaga przywrócić dobrą florę.
a wiecie, że kefir może mieć i 2% alkoholu? ale różne są... jak się szklankę wypije, to chyba nie będzie źle... ale bezpieczniej jakieś probiotyczne jogurty może?
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja też wolę jak jest chłodniej, a w sypialni 18C to dla mnie optymalna temperatura w salonie tak ok 20C
to tak jak u mnie
Cytat:
Hej, hej z wrażenia nie spaliśmy z mężem pół nocy tylko gadaliśmy o Leosiu, teściowa się śmiała, że lalkę już kupiła, chciała wnuczkę, bo sama miała 3 chłopów w domu. Mały w nocy zrobił sobie dyskotekę i wariował w brzuchu, nawet tż pod ręką wyczuł.
Pokazuje Wam naszego siurka :
no jest siurak jak nic!

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
a mozesz napisac jak przez internet?
Ja dzis kolejne spotkanie, codziennie sie widzimy. Jakos tak dziwnie
o, to ostro idziecie może się to fajnie skończyć
ja się z moim poznałam na takim normalnym czacie tematyczno-regionalnym (polacy w niemczech czy coś takiego). wtedy chodziłam do niemieckiej szkoły i sobie dodatkowo szkoliłam język odrabiając za młodzież lekcje z niemieckiego, bo tam wchodzili i prosili o pomoc a mój obecny małż wtedy wyjechał do niemiec dopiero i chciał sobie pogadać po polsku czasami, bo niemieckiego jeszcze dobrze nie znał. i tak się parę razy zgadaliśmy, potem przeszliśmy na gadu-gadu, potem telefony i po 3 miesiącach wielka randka jechał 700km do mnie... i mnie zwalił trochę z nóg, bo do łóżka jeszcze pierwszego dnia z nim polazłam i to w ogóle pierwszy raz w życiu. no ale on mówił, że to nie liczyło się jako bum bum na pierwszej randce, bo przecież 3 miesiące ze sobą randkowaliśmy no można mnie tak wytłumaczyć. niech będzie... no i i tak wyszło nam na dobre
Cytat:
No racja. 10% więcej wolnego- ile to wychodzi, godzinka dziennie przy 10h wymiarze pracy?!?
nie no, nie te warunki... o niemieckiej korporacji mowa na każde dwa tygodnie przypada dzień wolnego czyli zamiast 30 dni urlopu mają 55
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości