|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Właśnie do 3 lat
|
#3062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie chore maluszki! Dziękujemy za życzenia z okazji naszej małej rocznicy. Maja już śpi więc idę zrobić coś koło siebie bo wyglądam jak ostatnia dziadówa.
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Nisia
.Kochana jestes
|
|
|
|
#3064 | |
|
Wtajemniczenie
|
bylismy w galeri, patrzyłam za butkami i nic mi w oko nie wpadło
![]() chyba jeszcze nie czas.. kiedy w sklepach pojawia sie kolekcja wiosenna? a teraz odpoczywam, mała wykąpana i już śpi Jutro jedziemy do teściów ![]() kupiłam im kwiatka w takiej dużej doniczce, od Igusi dostaną ![]() Cieszę się , bo nie będziemy tam długo bo na 18 idziemy na naukiCytat:
![]() na ślub cywilny kupiłam brązowe , założyłabym ale dla mnie za wysokie, tymbardziej , że wesele to długaśna impreza, nogi by mi chyba z tyłka wyszły ![]() pomyślę nad tymi butami, dzięki o widzisz, dobrze gadasz ![]() ten czerwony kolorek mnie kusi! |
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co do odciągania napletka... Nam w szpitalu a także nasza pediatra kazała odciągać od początku i najlepiej w trakcie kąpieli, więc tak robie i pięknie schodzi. Wczoraj jak pediatra odwiedziła nas w domu i sprawdzała to jest wszystko super
No i nikt mi nie powie co to za prezentacja?
|
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia, Kaate chce zrobić prezentację podobna do tej co robiła Anesh, tylko że mam z dzieciaczkami
|
|
|
|
#3067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Ty biedaku z Tż-tem w ogole nie masz kontaktu? On nie wie co u Maji? Cytat:
![]() [QUOTE=Kalpana;38738635] Colds mnie się taki podoba i chyba go kupię, jak już będę miała zamiar dawać Krystiankowi picie z kubeczka http://allegro.pl/magiczny-kubek-ave...952887018.html QUOTE] Ja też nad nim myślę i pewnie kupię bo mnie ciekawi. No jak żadnej wygody? Kiedy maluch jest głodny daje się pierś i nie musi czekać na butlę. W nocy nie trzeba wstawaći robic tylko pyk cycuś na wierch i po kłopocie. Nie mówiąc o oszczędnościach ![]() ja też zgłupiałam. Cytat:
idę odciągnąć mleczko i się kładę. |
|||
|
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
ja znowu lecę na pyszczek.Miałam dziś super spotkanie z przyjaciółkami, jest nas 7 w sumie i dawno tak się nie uśmiałam! miło też posłuchac opowieści nie z tej planety tzn. niedzieciowej ![]() Dziękujemy z Zosią za życzenia 3 miesiące minęły jak nic... ![]() Asiulka, bądź dalej taka dzielna jak jesteś! Musicie razem przejść przez to wszystko, ale na pewno skończy się dobrze. Anesh masz przeboje z tą babą, jakaś tupeciara nie z tej ziemi Jak leżałam na poporodowej bałam się o współlokatorkę - na szczęście i jedna, i druga która mi się trafiła były bardzo w porządku. Martusia myślę że taki brak chęci i zaufania do podzielenia się dzieckiem minie. Mnie zajęło to miesiąc ;-) ale przemogłam się i pozwoliłam innym osobom np. wziąć Zosię na ręce. Dobrze że zdajesz sobie sprawę dlaczego masz takie obawy... Dobranoc! |
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jejku czekajcie na mnie bo też chcieć ja być tam z Alanusiem mym kochanym tylko on chwilowo niedysponowany do fotek bo chorusiany. Jedno mam tylko fajne ale to za mało
|
|
|
|
|
#3070 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio u teściów, teściowa nie dość, że ugotowała dla mnie obiadek, to jeszcze nosiła małego non stop i uśpiła go dwa razy, a ja przez ten czas poleżałam na łóżku masującym i się poleniłam... Jeśli teraz dziecko zacznie się przyzwyczajać do dziadków i tworzyć z nimi więź, to potem będzie dużo łatwiej podrzucić je np. na weekend. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi zajęło z 2 miesiące
|
||||
|
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
Kraven dzięki za odp.
Wiecie pól biedy jeśli napletek chociaż troszkę da się odprowadzić. Bo to jest dobre rokowanie na przyszłośc. Ale co jeśli jest nieodprowadzalny w ogóle? wtedy wiadomo, ze jak się użyje siły to ujście popęka i jeszcze większej szkody narobimy. Tak mi się przynajmniej wydaje. A ten kubek Aventu jest na tej samej zasadzie co Lovi więc bedzie fajny Kraven pytałaś od kiedy. Ja myślę, że to od Ciebie zależy. Ale na pewno jak już siedzi i potrafi utrzymać w łapkach. I jeśli chodzi o lovi to nie ma siły - trochę się wyleje, ale jest to naprawdę niewielka ilość i dziecko też uczy się, żeby starać się nie rozlewać
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie!
Henio zrobił kupkę popołudniu żółtą z zielonymi pasmami śluzu. Pytanie, czy podawać mu jutro to jabłko? gazy mu normalnie odchodzą i humor ma dobry cały dzień... A i była tu mowa kiedyś o dostępie do klubu... Ja jestem za dostępem dla nowych mam co się długo już udzielają. Takich jak Marzenka, Iwa, Lewek, Kaczuszka... Nie wiem czy kogoś pominęłam?
Edytowane przez gda Czas edycji: 2013-01-19 o 21:53 |
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
gda-sojka pisała, żeby nie przerywac po 1razie wprowadzania, tylko dac na drugi dzien i wtedy zobaczyć reakcje, bo brzuszek sie musi przyzwyczaic. u nas po pierwszym dniu ziemniaczka z dynia byly zaparcia, a na drugi dzien juz super
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- dawala ktoras te kaszki na dobranoc z hippa ze sloiczka albo taka z proszku? tylko firmy nie pamietam.Obie po 4mc.
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać bo już mi się oczy kleją. Do jutra
|
#3075 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tzn przynajmniej w zarze, h&m, mango bo te dzis nawiedziłam. smyk spadl z cen bardzo, kupilam dzis pajace po 35 zl 3paki. jesli chodzi o buty to ja ci radze patrzec w takich zwyklych sklepach bo szkoda dac 300 czy nawet 200 za buty co raz ubierzesz. ja dalam za swoje 140, wygodne byly, nieduzy obcas, w zwylkym sklepie kupilam. a potem na allegro za 60zl sprzedałam ![]() Cytat:
jestem bardzo zadowolona z karmienia butla, raz tz daje raz ja, a butla w mik sie robi, 10 minut i po jedzeniu![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Katee
ta prezentacja to w movie maker? ![]() Zaczynam sie załamywac. Bo mam liste co mam zrobic w mieszkaniu i ograniczony troche budżet...nawet bardzo ograniczony Mam do kupienia/wymiany:zlewozmywak,wanne,wc,piec lazienkowy,wodomierz. Wymiana podłóg montaz listew malowanie scian i sufitow i kaloryferow i musze kupic meble kuchenne-kuchnie mam malutka na to wszystko mam jakies 4-5tys ![]() i teraz jak przegladam ceny podłog to masakra juz nawet zwykle wykladziny pcv 25zl za m2 znalazlam fajne panele,myslicie ze beda pasowac jak zdecyduje sie na fioletowe sciany w pokoju dziennym? bo chyba ten braz dam do sypialni.Zreszta wszystko wyjdzie w praniu.http://www.leroymerlin.pl/podlogi-dr...1847,l188.html i czy ma ktos takie jasne panele i jak to sie sprawdza w praktyce? |
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam dobre wieśći Dzisiaj lekarz powiedział że on nie przypuszcza żeby Jasiu miał jakieś powikłania. Choroba została tutaj zdiagnozowana w tydzień więc bardzo szybko! i szczescie w nieszczesciu że jestesmy tutaj bo oni pod tym katem są uczuleni. a w polsce mogłoby to dłuzej trwać bo i tak czy siak by się to rozwineło. wiec tak naporawde po tomografii nie widac by moizg byl uszkodzony co najczesciej wlasnie po tym badaniu sie to diagnozuje. Jasiu ma byc pod kontrola 5 lat peidatry i neurologa. Mamy go stymulowac ma chodzic do przedszkola normalnie. jestem taka szczesliwa. i nawet jesli mialby pozniej mowic czy cos to idzie to naprawic i mamy sie nie martwic. dziekujemy wszystkim za kciuki |
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin
i jak myslisz czy jak poprosze mops o zasilek celowy chociazby na farby czy piec lazienkowy to mi dadza jakis grosz? niewiesz jak to wyglada? zaznaczam ze tz nie pracuje na umowe tylko na czarno i jest zarejestrowany w Pup i od lutego bedzie pobieral 630zl bodajze. I czy jest cos takiego ze jak nie ma pracy to moze dostawac kase z pup nawet przez 12mies jesli ma male dzieci do lat 15tu? cos takiego slyszalam |
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Iwoncia81;38743949]
Cytat:
ale kurde butów jeszcze fajnych nie widziałam na wiosnę;ptak też chce zrobić, kupić w zwykłym sklepie Cytat:
Jasio z tego wyjdzie, my wszystkie tu trzymamy kciuki! zadam głupie pytanie czy wszystkie butelki mają smoczki 0+ czy dostanę taką już ze smoczkiem o średnim przepływie 3+ czy muszę kupić osobno butelkę i osobno smoczek? |
||
|
|
|
#3083 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę Cytat:
Zdrówka,obyście szybko do domu wróciły. Cytat:
Zdrówka dla Alanka.Prezentacja jak wypali,będzie troszkę inna ![]() Cytat:
c hyba tylko herbatki/wodeCytat:
Zdrowiejcie obie i do domku wracajcie szybko Cytat:
![]() Ja pamiętam jak dziewczyny chwaliły swoje pociechy w wieku Kubusia a on się nie chwapił do tych czynności,a po tygodniu też zaczął.Chyba,że Cię coś bardzo niepokoi to lepiej skonsultuj z lekarzem.
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
takie polaczenie:
|
|
|
|
#3087 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
,bo psychicznie bym z nią nie wytrzymała.Kochana a nikt nie może Ci przynieść innej karty/nowego starteru?jak masz zdjętego simlocka to bez problemu. Cytat:
Wiem,ze jest ci ciężko,ale jak będziesz zmęczona to nie będziesz mieć siły na np.zabawy z córcią.Wiem po sobie,kiedy Kuba szaleje w nocy to rano ciężko mi usta otworzyć,ale odsłaniam rolete i wstaje.Czasem trzeba dać sobie pomóc A powiedz,jak kazała małą układać,by zachęcić do podnoszenia głowy? Cytat:
Cytat:
bo akurat avent mimo niekapka-kapie ale i tak go pewnie kupie![]() Cytat:
Może pogadaj z tż,w końcu to też jego córka! Cytat:
Podobają mi się te słowa: "Człowiek nie jest bogaty tym, co posiada, lecz tym, bez czego z godnością może się obejść." /Immanuel Kant Cytat:
Cytat:
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
JESTEM!!!!
JAK MI WAS BRAKOWAŁO!!! to dopiero jest uzależnienie! jak ja nadrobię tyyyle stron! ależ sie cieszę, że znów mogę być z Wami (BTW to nie mąż mi zablokował. sama nie wiem, co się stało, że przez kilka dni wizaż mi nie działał, bo z serwerem łączył się bez problemu a później d***) Tak mi dziwnie, że nie wiem, co u Was... ale postaram się nadrobić. I tak na szybko pochwalę mą córi za kolejne szczepienie, gdy nie płakała, za brak marudzenia z powodu ząbka. Wczoraj skończyła 5mcy z wagę 6550 i 62 cm zmierzonymi i zważonymi u pediatry. a dziś z tej okazji było pierwsze jabłuszko - średnio smakowało. lecę do małej, bo się budzi... gdyby nie to pewnie bym do rana siedziała i nadrabiała...
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie był u mnie lekarz i dostałam ochrzan za czytanie głupot w internecie... Jesli jakies pytania to tylko do niego badz naszego pediatry. No i powiedział ze najważniejsze ze ani nue miał drgawek, zapaści, utraty przytomności napadów padaczkowych i on zawsze kojarzył nas. Praktycznie miał tylko wysoka gorączkę wysypke i wypukle ciemiaczko no i senność. I powiedział ze te biały świadczą o bardzo łagodnym przebiegu choroby. Takie słowa od lekarza sa poprostu zbawieniem! No i mam wkoncu zakaz czytania wiec koniec z puerdolami
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka cudowne wiadomosci
Moje dziecko chyba zdrowieje bo juz sie 2 raz na jedzenie obudzilo Maggie super ze jestes. Nie znikaj nam juz.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Jestem żonką 

.Kochana jestes

Chociaż powiem Wam, że nawet się cieszę, bo planuję zaraz położyć się chociaż na godzinkę. Ta maleńka dziewczynka, z którą dzielimy salę ma nocny tryb życia. Całą noc płacze w niebogłosy. Jak uda nam się ją wyciszyć ( wspieram jej dzielną mamę jak tylko potrafię, bo ona biedula to już zupełnie wygląda jak cień człowieka) to pośpi max. 30 minut i na nowo płacze. Pielęgniarki zrzucają winę na kolki. Za to mój Antek zupełnie niewzruszony śpi, gdy ona tak płacze, więc rano budzi się pełen energii i patrzy tylko się bawić. Ta malutka i jej mama chociaż troszkę odsypiają noc w dzień, a ja już nie mogę, bo muszę moim rozrywkowym facetem się zająć.
Zdrówka dla Alanka.
c hyba tylko herbatki/wode
Nawet sobie nie wyobrażasz jak się cieszę!!!
,bo psychicznie bym z nią nie wytrzymała.
Później patrzą w gardło. Za każdym razem słyszę, że osłuchowo i gardło... czyściutko. Jedynie wczoraj rano na wizycie powiedzieli mi o tym zdjęciu. No i dopytują mnie czy Mały kaszle. Chyba zapytam jutro na wizycie o wykrztuszanie, bo mnie to martwi bardzo. Jestem w ogóle wściekła, bo Antoś od leków dostał problemów z kupką, a oni wszyscy mi gadają, że to normalne przy chorobie. A ja rękę sobie dam uciąć, że to od leków, bo ja znam moje dziecko i jest już chore 3 tydzień, a dopiero teraz dostał tego rozwolnienia.