Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 375 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 14:16   #11221
Niezadowolencja
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
No koniecznie na szarlotkę musimy się umówić . Zapraszam do mnie na wioskę .
Co do zrostu - dr mówiła, że powinien puścić, ale to było już dawno - w listopadzie. Wtedy jeszcze nic nie kazała z nim robić, ale rzeczywiście zadzwonię i zapytam . Na golaska zbytnio go nie widać, ale jak próbuję zbliżyć piersiaki, to dołek w tym miejscu się robi, dość głęboki, mogłabym go ewentualnie plasteliną zalepić
PLASTELINA!!! Miałam dziś kupić dla dzieciaków Nic to, może następnym razem nie zapomnę. Tymczasem przyjechała trampolina faktycznie miło się na niej skacze.
Stary 2013-01-28, 14:23   #11222
belseno
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Co do zrostu - dr mówiła, że powinien puścić, ale to było już dawno - w listopadzie. Wtedy jeszcze nic nie kazała z nim robić, ale rzeczywiście zadzwonię i zapytam . Na golaska zbytnio go nie widać, ale jak próbuję zbliżyć piersiaki, to dołek w tym miejscu się robi, dość głęboki, mogłabym go ewentualnie plasteliną zalepić
no mi też robi się w miejscu zrostu zagłębienie jak napne mięśnie. Poczekam jeszcze ze 2 miesiące i zadzwonie do doktorka...może jakieś laserki pomogą...nie wiem, narazie masuje to będzie juz chyba z 4 miesiąc masażu a niby po 2tyg. miało puścić

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość
PLASTELINA!!! Miałam dziś kupić dla dzieciaków Nic to, może następnym razem nie zapomnę. Tymczasem przyjechała trampolina faktycznie miło się na niej skacze.
Ty skaczesz na trampolinie?
Stary 2013-01-28, 14:27   #11223
Saba08
Zadomowienie

Amorcio ja tylko na szybko patrzyłam i były jakieś allergany o podobnej wysokości a większej projekcji Ale tak gadam i tak pewnie bym nie zamieniła, bo jakoś mentory najbardziej do mnie wtedy "przemawiały"

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
a mi coś babcia nie chce dać pieniędzy tak jak wcześniej obiecała że dołoży mi się do op to teraz kręci, że biedzie biedować i takie tam że nie będzie miała nawet by dać w kościele na tace... i dupa jak dziś mi nie da pieniędzy to będę musiała przełożyć op na przyszły rok aż dozbieram te 4 tyś ;( jestem zdołowana powiedziałam żeby chociaż te 3,5 tyś resztę pożyczę zobaczymy dam znać jak coś się wyjaśni
jak już się nastawiłam zaczęłam załatwiać to komplikacje się zaczynają może mama coś na babcię wpłynie
Mam nadzieje, że zmieni zdanie i wszystko się uda. Trzymam kciuki
Stary 2013-01-28, 14:39   #11224
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
no mi też robi się w miejscu zrostu zagłębienie jak napne mięśnie. Poczekam jeszcze ze 2 miesiące i zadzwonie do doktorka...może jakieś laserki pomogą...nie wiem, narazie masuje to będzie juz chyba z 4 miesiąc masażu a niby po 2tyg. miało puścić

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Ty skaczesz na trampolinie?

Tylko sprawdzałam jakie to uczucie No nie mogłam się oprzeć.
Stary 2013-01-28, 15:10   #11225
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość
Tylko sprawdzałam jakie to uczucie No nie mogłam się oprzeć.
uffff....już się przeraziłam ale sprawdzić to i ja bym była chętna

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
..........
czy którakolwiek z Was żałuje operacji? czy faktycznie warto zacisnąć zęby i się zdecydować?
ja nie żałuję, decyzja zajęła mi kilka lat, ciągle było coś ale w końcu dojrzałam a teraz nie mogę się już wiosny i lata doczekać i nowych staniczków

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez maja2013 Pokaż wiadomość
....
ja mam podobnie tyle, że kasa nie stanowi problemu, mam fobię na punkcie narkozy, boję się bólu i tego, że potem mogę żałować. Czy któraś z dziewczyn na forum żałuje?
Ponawiam też pytanie o kliniki w Szczecinie i godnego polecenia dr?
tak jak wyżej napisałam a posiadanie piersi jest cudownym uczuciem. Wreszcie się czuję normalnie. A bólu i narkozy boi się większość z nas...to normalne

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
..........
Dużo chodzę, ale przy każdym ruchu się zastanawiam, czy nie robię sobie krzywdy, ale tak leżeć nie potrafię. Raz straciłam lekko równowagę schodząc z łóżka i mnie coś zabolało w lewej piersi, ale mam nadzieję, że ok.
Dziewczynki po napiszcie, jak znacie jakiś patent na podnoszenie się i czy lepiej leżeć cały czas, bo ja sobie tego nie wyobrażam. Naszykowane 3 książki do czytania a ja weny kompmletnie na to nie mam.
pewnie już wiesz... ale napisze Chodzenie jak najbardziej wskazane i wręcz zalecane. Twój doktorek jak mnie wypisywał podał mi to jako pierwsze zalecenie, jak najmniej leżeć jak najwięcej chodzić Poprawiasz w ten sposób krążenie. Ja w najtrudniejszym okresie spałam na kanapie i przy podnoszeniu zaczepiałam stopami o boki kanapy bo samymi mięśniami nie dawałam rady

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez niezapominajka1987 Pokaż wiadomość
[B]Przedpo Ty jesteś świeżynką więc pytam Ciebie w pierwszej kolejności. Czy masz jakieś siniaki na brzuchu? Krwiaki? I jak zniosłaś narkoze? Ja nigdy nie byłam pod narkozą i troche się boje tego co będzie po... A pytam o te siniaki bo prawdopodobnie po operacji będę szła do nowej pracy i tam będą konieczne badania lekarskie. No i nie chce przed jakimś obcym doktorem wyskoczyć z ewentualnymi siniakami na brzuchu i się tłumaczyć skąd się wzięły Dziewczyny miałyście siniaki?
Zależy kiedy będziesz miała to badanie ale tak z miesiąc to ma się mocno ograniczone ruchy, ubranie i rozebranie stanowi problem także nawet jak nie wyjdą Ci siniaki to dobry lekarz prawdopodobnie zauważy, że coś jest nie tak. Ja miałam siniaki na mostku i po bokach i wystawały z pod stanika. A co jeśli lekarz na badaniu wstępnym będzie kazał zdjąć biustonosz? Ja kiedyś na jakimś cholernym badaniu okresowym jeszcze jak nie miałam biustu zostałam o to poproszona przez lekarza ogólnego
Stary 2013-01-28, 16:48   #11226
lauren25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cikulinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Chora jestem okrutnie ehhh,spać nie mogę ...,ale za to znalazlam coś fajnego ...oczywiscie ,dla nas wszystkich przed op.
graficzny przewodnik po implancikach ,jest to na szwedzkiej str.,bo akurat tu mieszkam i tu bede robic cycuchy ,ale spokojnie ...jak klikniecie na link to wszytsko mozna przetlumaczyc ,sa rysunki i kształty,rozmiary różnych firm i róznych impalntów !!!
miłego wybierania
http://www.plastikoperationsforum.se/implantat
Bardzo przydatna stronka!! Szkoda że wcześniej przed op na coś podobnego nie trafiłam... byłam w tym temacie praktycznie zielona i zdałam się na opinię lekarza z doborem wkładek. Podobnie jak Saba możliwe, że teraz wybrałabym inna firmę heh

Dzisiaj mijają mi 2mce, przydałyby się jakieś fotki ale straaasznie mi się nie chce robić ... ;-P

Edytowane przez lauren25
Czas edycji: 2013-01-28 o 16:51
lauren25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 17:31   #11227
iloona79
Zadomowienie

[QUOTE=korolowa;38895768]o nieeeee, wiesz co, ja może jestem już nudna z tym psychologiem,ale powiem Ci, że ja po 4 latach związku, dopiero teraz mogę powiedzieć ze się w nim odnalazłam i małymi kroczkami staję się taki jaki być powinien, poszłam do psychologa bo wytworzyłam sobie jakaś maskę kobiety silnej, która ze wszystkim da sobie radę, a w głębi oczekiwałam i szukałam opieki, wsparcia itp....nie dostawałam tego od mojego TŻ bo niby jak, jak mu zupełnie inne sygnały wysyłałam, kłóciliśmy się ciągle, a teraz w końcu budujemy nasz związek, a nie niszczymy.

Cześć Dziewczyny,
korolowa,tak sobie czytam co napisałas,to narmalnie jakbym o sobie czytała i mojej drodze do szczęśliwego związku-myślę ze jak dłuzszy czas coś niedobrego się dzieje,coś nas "gniecie" to nalezy udac si epo pomoc,bo zostaje nam wowczas nakreslony inny zupełnie punkt widzenia danej sytuacji a wtedy łatwiej jest rozpocząć drogę ku dobremu
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 17:39   #11228
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lauren25 Pokaż wiadomość
Bardzo przydatna stronka!! Szkoda że wcześniej przed op na coś podobnego nie trafiłam... byłam w tym temacie praktycznie zielona i zdałam się na opinię lekarza z doborem wkładek. Podobnie jak Saba możliwe, że teraz wybrałabym inna firmę heh
My to dobre jesteśmy Lauren

Cytat:
Napisane przez lauren25 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mijają mi 2mce, przydałyby się jakieś fotki ale straaasznie mi się nie chce robić ... ;-P
Koniecznie!!! Szybciutko rób i wstawiaj
Stary 2013-01-28, 18:06   #11229
Foxy89
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Jak czytam o tym, że taki problem jest z normalnym funkcjonowaniem po operacji to jestem przerażona.
Powoli dojrzewam do myśli, żeby zrobić zdjęcia swoich "wyjściówek". Mogę wtedy liczyć na Wasze typy wielkości silikonów ?
Stary 2013-01-28, 18:23   #11230
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninka28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i jeszcze się nie orientuje w tym forum mam kilka pytań czy któras z Was robiła piersi w Gdańsku? ja byłam juz na 2 konsultacjach u dr E.S i A.R i mam dylemat bo kazda powiedziała co innego i namieszały mi w głowie bo już miałam swoją wizje jakie chce piersi i teraz już nic nie wiem . Czy polecacie któraś dr a moze któraś robiła już piersi u tych akurat Pań
ja robilam u dr s a jakie wkladki polecil Ci jeden dr i drugi??jaka masz wyjsciowke??

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nkolodii Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki.dziś idę do pracy,najciężej to jak będę godzina15;30 dziś..dziś rano jak się kapałam zakryłam lustro recznikiem żebym się nie rozplakać..i chyba zacznie szukać może jakiegoś urżadzenia z ultradzwiekiem które pomaga na jędrnośc piersi,może troszky skóre mi ujedrni,nie wiem czy są takie urzadzenia jeżeli są to napiszcie mi..jest mi nie dobrze po tym heviranie wymiatowalam.już jego nie biore..
a miedzy wami ok?moze uda Ci sie nazbierac pieniadze co wczesniej tz mial Ci dac na op??

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
a mi coś babcia nie chce dać pieniędzy tak jak wcześniej obiecała że dołoży mi się do op to teraz kręci, że biedzie biedować i takie tam że nie będzie miała nawet by dać w kościele na tace... i dupa jak dziś mi nie da pieniędzy to będę musiała przełożyć op na przyszły rok aż dozbieram te 4 tyś ;( jestem zdołowana powiedziałam żeby chociaż te 3,5 tyś resztę pożyczę zobaczymy dam znać jak coś się wyjaśni
jak już się nastawiłam zaczęłam załatwiać to komplikacje się zaczynają może mama coś na babcię wpłynie
ojoj na kosciol o matko mam nadzieje ze jednak babcia nie odmowi
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:00   #11231
dreamer365
Raczkowanie

Witam Was Kobietki wieczorową porą :-*

Dzisiaj zrobiłam potrzebne do operacji badania krwi i ekg (bez USG piersi, bo to mam już za sobą, zrobiłam początkiem stycznia przy okazji wizyty kontrolnej u ginekologa). Usg i ekg są w porządku A na pozostałe wyniki czekam do czwartku.

Cytat:
Napisane przez Cikulinka
graficzny przewodnik po implancikach ,jest to na szwedzkiej str.,bo akurat tu mieszkam i tu bede robic cycuchy ,ale spokojnie ...jak klikniecie na link to wszytsko mozna przetlumaczyc ,sa rysunki i kształty,rozmiary różnych firm i róznych impalntów !!!
miłego wybierania
http://www.plastikoperationsforum.se/implantat
Cikulinka,
pomocne! dzięki

Cytat:
Napisane przez LittleButterfly
ja niestety na razie musiałam odłożyć operację fajnie że mama zaczęła Cię wspierać, u mnie jak na razie rodzice jeszcze tego nie zrozumieli i jak nadaża się okazja to zaczynają mi mówić o konsekwencjach i starać się zniechęcić, szkoda że mama nie rozumie jaki to problem prawie nie mieć piersi jak na razie dalej zbieram pieniążki a odpowiedni czas na op jeszcze przyjdzie, i niestety rodzice nie będą mieli już nic do gadania
niedługo lato , oj ciężko będzie
Little Butterfly,
przykro mi, że musiałaś przełożyć op Ale tak jak piszesz, jeszcze trochę i spełnisz swoje marzenie o piersiach! bądź wytrwała, przetrwasz lato mając przed sobą właśnie tę piękną „cycatą” perspektywę! :-*
Myślę, że Twoi rodzice potrzebują czasu, żeby zrozumieć, że to dla Ciebie żaden kaprys (wygląda na to, że w ten sposób postrzegają sprawę), a duży problem i kompleks, który stale się za Tobą ciągnie i nie daje w pełni cieszyć się życiem.
Jeśli nie zdążą dojść do tego punktu przed Twoją op, oświeci ich po

Cytat:
Napisane przez tomatti
Witaj dreamer
Ja także niedawno dołączyłam, i mam DOKŁADNIE taki sam problem z aktywnym uczestniczeniem na forum. Mimo najszczerszych chęci nie da się być z Wami na bieżąco, no trochę się człowiek zraża, bo chce, a nie może no. Ale nie poddaje sie. Czytam Wasze starsze wpisy, by dowiedzieć się jak najwięcej. Może uda się z czasem dołączyć do tego grona na stałe, jeszcze przed planowaną w tym roku op.
Tomatti,
dobrze wiedzieć, że mój przypadek nie jest odosobniony :P
Zbroimy się wobec tego w cierpliwość, czytamy i, w miarę technicznych możliwości, udzielamy się

Cytat:
Napisane przez tomatti
dr. zaproponował mi 335 okrągłe. Z konsultacji byłam zadowolona, miły dr, wszystko wyjaśnił, dokładnie wymierzył, po żartował ze mną aż zapomniałam połowy pytań z wrażenia
A jakie są Twoje wymiary? i jaki rozmiar chciałabyś uzyskać po? Ja mam mieć też okrągłe 345 albo 365 przy 170 cm, 53 kg, 75 pod, 86 w…i marzy mi się pełne C
a propos konsultacji..ja z racji tego, że jestem nerwusem i stres jest moim stałym kompanem w różnorakich sytuacjach, zabrałam ze sobą pytania wypisane na kartce, co trochę pomogło, chociaż po wyjściu i tak, z podekscytowania, część informacji po prostu się z mojej głowy ulotniła…;P

Niezadowolencja,
niezależnie od przeznaczenia Twojej trampoliny, myślę, że też bym się skusiła, to świetna sprawa, a na pewno super sposób na relaks i rozładowanie emocji po całym dniu (np. kiedy dzieci już śpią)

Pozdrawiam! :-*

Cytat:
Napisane przez Saba08
Sporo teraz kobietek przybędzie od JJ Dreamer gratulacje dobrych wyników, już lada dzień operacja
dziękuję

Edytowane przez dreamer365
Czas edycji: 2013-01-28 o 21:54
dreamer365 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:15   #11232
Saba08
Zadomowienie

Sporo teraz kobietek przybędzie od JJ Dreamer gratulacje dobrych wyników, już lada dzień operacja

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Foxy89 Pokaż wiadomość
Jak czytam o tym, że taki problem jest z normalnym funkcjonowaniem po operacji to jestem przerażona.
Nie ma co się przerażać To jest wbrew pozorom poważna operacja, więc musi nieść za sobą pewien dyskomfort. Ale świadomość i widok piersi wynagradza ból i niedogodnosci Nawet jeśli niektóre osoby zaraz po operacji jej żałują, to jak ból mija zmieniają zdanie
Stary 2013-01-28, 20:44   #11233
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Belsenko
Ale ci zazdroszczę tego, że są mięciutkie . Moje jakieś takie twarde, czuć, że sztuczne, może dlatego, że anatomki? .
Czucie pod spodem już wróciło, ale w sutkach jeszcze nie .
Też chyba swój zrost będę masować, bo coś czuję, że już sam nie puści. Chyba krzywdy cyckowi nie zrobię tym masowaniem, co
Lecę do Twojego albumu
Zadzwoń i spytaj, żeby się sama skóra nie rozbiła bo dopiero będzie cyrk

Cytat:
Mya mam pytanko, bo czytałam Twój komentarz u Kici odnośnie układania piersi w staniku i powiedz mi jak ja powinnam to robić? Bo ostatnio złapałam się na tym, że jak włożę stanik to wsuwam rękę w miseczke i całą pierś podnoszę do góry i teraz nie wiem czy to im nie szkodzi? Czy to jest tak, że może powinnam ja naciągać do dołu?
Ty chyba nie musisz nic naciągać układaj je tak żeby im było wygodnie i żeby sutki było równo a będzie dobrze

Cytat:
Plasteliną zalepić Ty nie kombinuj tylko dzwoń do Pani dr i pytaj co z tym zrostem robić. To miejsce jest troszkę trudne do puszczania - jak zbliżasz piersi ciągnie bardziej, a opaść nie ma jak W prawdzie nie ma jeszcze paniki- bo wiem że po 8 msc można go ewentualnie zacząć laserem rozluźnić- no ale może już czas zacząć mu troszkę dokuczać

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Amorcio ja tylko na szybko patrzyłam i były jakieś allergany o podobnej wysokości a większej projekcji Ale tak gadam i tak pewnie bym nie zamieniła, bo jakoś mentory najbardziej do mnie wtedy "przemawiały"
Eeeee, ale allergany mają mniejszą pojemność więc co z tego

Cytat:
Sporo teraz kobietek przybędzie od JJ Dreamer gratulacje dobrych wyników, już lada dzień operacja[COLOR="Silver"]
tak, zastanawiający wysyp

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Przestań- 4 tyś to nie powód do tego by być załamanym. Parę miesięcy i na pewno uzbierasz. Może sprzedaj coś - no nie wiem np złoto. A Babci daj buziaka i powiedz że rozumiesz i się nie gniewasz i że poczekasz dłużej ale sobie dozbierasz. Powód nie jest na tyle ważny by siać nieporozumienia i robić Babci przykrość czy wyrzuty. Będzie może dłużej- ale zaplanujesz wszystko lepiej i obędzie się już z pewnością bez komplikacji.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

tu jak zwykle duzo sie dzieje ale to dobrze nasz watek nie wygasnie))

dziewczyny dzis zakladalam stanik i jakos tak pociagnelam piersia nie wiem jak ja to zrobilam ze strasznie mnie teraz boli a ten bol jakby idzie od blizny jak myslicie moglam sobie ja jakos narwac od srodka bo jak dotykam to tez boli

i te wstretne rozstepy wydaje mi sie ze chyba coraz wiecej ichczy z implantami mozna chodzic na laser na te wstręciuchy????
A Ty co narozrabiałaś ech . Może i jakieś włókna się naderwały albo naciągnęły ze dwa tygodnie poboli i będzie dobrze.
Ja sobie z miesiąc temu przez sen naciągnęłam mięsień na piersi Hihi jak spałam sobie mięsień naciągnęłam - tzn wciągałam przez sen poduszkę pod brzuch. Zabolało mnie tak jak na szyi zaboli, albo na łydce - jak się mięsień naciągnie Rano w samochodzie wsteczny- a mnie boli Z tydzień czułam to napięcie - no ale przeszło
Na lasery można chodzić, a jakie dokładnie chcesz robić? I to nowe rozstępy Ci wychodzą czy stare powiększają? Bo jak nowe to laser nie pomoże- musisz elastyczność skóry zwiększać. Laserem zmniejszysz już istniejące zmiany. A czy Ty jesz oleje i czy dietę masz dobrą

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:51   #11234
dariac31
Raczkowanie

[QUOTE=Amorcio;38774379]Daj znac jak bedzie mozna gratulowac. Ja na pierwsza ciaze czekalam rok a na druga 7lat. Na poczatku zalapalam 2Wirusy, 6 tyg chora lezalam ale pozniej bylo dobrze do 7mca. pozdrawiam i dbaj o

Ilonko -ja niestety nawet pod czas pierwszej ciąży nie cieszyłam się zbyt dużym biustem ,piersi moje jedynie się ujędrniły .

Dziewczynki - będę z Wami cały czas mimo ,że operacje przekładam na następny rok to i tak co się odwlecze to nie uciecze.Szczęściary te co są już. po .

Edytowane przez dariac31
Czas edycji: 2013-04-12 o 15:54
dariac31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:01   #11235
Amanina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość

Amanina dziękuję Ci kochana ... no brak mi słów
ciesze sie, ze moje cycki pomogly Ci podjac decyzje ))

DZIEWCZYNKI, witam sie wieczorem ze wszystkimi i witam wszystkie nowe na forum nasze przyszle cycolinki - dreamer, tomatti, montana, widze ze ten przelom stycznia i lutego to tu obrodzi w nowosci dobrze, dobrze)

ja mam dzis kiepski dzien.. tak mnie jakos dopadlo, te problemy z TŻem od jakiegos czasu sie utrzymuja i juz tak zaczelam na niego obojetniec, ze w sumie to mi wszystko jedno. ech, a moze to ta listopadowa deperecha mnie jeszcze w styczniu trzyma

nadrobilam wszystkie posty, wiec jestem na biezaco
nkolodii: przykro mi ze tak wyszlo z piersiami.. nie chce oceniac, ale reakcja Twojego mezczyzny to taka dosc .. zaskakujaca. nie zalamuj sie, poukladaj swoje sprawy, a potem zbieraj na cycuszki!!!

przedpo: my tu na pierwsze zdjecia czekamy!!!! czytalam, ze czujesz sie niezle, to najwazniejsze

jusi: nie zalamuj sie, CYCKI BEDA tak czy siak, wiem ze sie nastawilas, ale jak babinka kreci nosem, no to mowi sie trudno. ucaluj, jak mya radzi i zbieraj a moze jednak babcia zmieni zdanie..
Stary 2013-01-28, 21:13   #11236
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amanina Pokaż wiadomość
ja mam dzis kiepski dzien.. tak mnie jakos dopadlo, te problemy z TŻem od jakiegos czasu sie utrzymuja i juz tak zaczelam na niego obojetniec, ze w sumie to mi wszystko jedno. ech, a moze to ta listopadowa deperecha mnie jeszcze w styczniu trzyma
Widzisz, czasami tak się uzbiera, ale może warto ze sobą porozmawiać? Bo może on też niepewnie się czuje, albo coś mu leży na sercu? W każdym razie powodzenia
Stary 2013-01-28, 21:14   #11237
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Foxy89 Pokaż wiadomość
Mój facet też ma dość opowieści o cyckach. Zbieram dokumentację fotograficzną pięknych piersi, żeby zrozumiał dlaczego chcę tej operacji, ale widzę, że już ma dość. A ja siedzę przed kompem i siedzę i zbieram te fotki. Aż nie mogę się napatrzeć
Hihihi- ma dosyć, a to dopiero początek Ty dopiero szukasz fotek
Piersiaki na zdjęciach fajne, rozmiarek rozsądny- nie będziesz miała problemu by takie mieć
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,

jak ja zazdroszczę tym z Was, które już są po!
ja mam straszne rozterki - niby nienawidzę swoich piersi, czuję się totalnie niekobieco, ale...:
- za taką kasę mogłabym sporo popodróżować (a to uwielbiam),
- boję się bólu (niedawno miałam laparoskopię brzucha i pierwsza doba była horrorem, a co dopiero powiększenie piersi...),
- boję się, że jak już zrobię, to będzie tak bolało, że za te 10-12 lat nei będę chciała kolejnej operacji na wymianę implantów

poza tym dopóki mam na sobie stanik (push up, a jak...) to te moje piersi nie są takie złe, dopiero jak zdejmuję to mam ochotę plakać. a to, że mój facet zawsze miał bardzo biuściaste partnerki i lubi duże biusty wcale nie pomaga
czy którakolwiek z Was żałuje operacji? czy faktycznie warto zacisnąć zęby i się zdecydować?
Nie widzę związku między piersiami dziewczyn Tż a Twoim biustem czy członek Twoich poprzednich facetów też jest jakimś problemem Nie wmawiaj sobie takich rzeczy- faceci na prawdę nie kochają nas za duże cycki cóż by to była za płytka miłość!
Musisz być pewna i decyzję musisz przemyśleć. Przypadki że dziewczyna żałuje operacji są na pewno- choć na naszym forum żałują i owszem że tak późno zrobiły piersi albo że wzięły mniejszy implant

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Nkolodi wydaje mi się, że każdy facet sztuczne piersi kojarzy podobnie. Może porozmawiaj z nim na spokojnie, wytłumacz mu jak dla Ciebie to ważne, jak się czujesz z tymi piersiami, które masz teraz. Jeżeli go kochasz to powiedz mu, że tak jest i jego zdanie również jest dla Ciebie ważne i chciałabyś, by zaakceptował to. Ja z moim mężem miałam podobnie, w końcu po licznych rozmowach się zgodził, skoro z tego powodu miałam być szczęśliwsza No i jestem, on się nie może doczekać kiedy będzie mógł się nimi porządnie pobawić.
Wczoraj byliśmy u znajomych (tych co kiedyś, ale kilku jeszcze z Polski z urlopu wróciło), a że popili to i mieli odwagę podjąć ten temat. Powiedzieli, że oni wiedząc o mojej operacji spodziewali się czegoś innego, że będę miała jakieś dwa ogromne melony a tak jak patrzą na mnie to oni różnicy nie widzą (mimo tego, że miałam obcisłą bluzę na sobie), wyglądam tak jak wcześniej, jestem taka jak byłam wcześniej. Zdziwienie lekkie jak to możliwe. Mój tż do nich, że za dużo kolorowych gazetek i pornoli się naoglądali i stąd ich zdanie na ten temat:D (w sumie jeden taki magazyn nawet na stoliku mieli). Oni z bananami na pyszczkach wyskoczyli z tekstem "Dżastinka Ty jesteś dalej taka nasza, jak zawsze"
no tak, zawsze to samo- "myśleliśmy, że będą inne, bardziej arbuzowate". Takie ludzie mają pojęcie - ale jak to Anika napisała -i niech mają

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
miło że pytasz
wolnymi krokami posuwam się do przodu.
Zaplanowałam parę rzeczy,które chciałabym zrobić i osiągnąć.
*Tak jeszcze minimum z 7kg zgubić,żeby dobrze się czuć i lepiej prezentować.
* Jutro umawiam się na usg piersiaków, o ile termin spasuje w tym cyklu,bo niby tylko do 15dc można/najlepiej.(Troszkę spędza mi to sen z powiek,bo babcia,jej siostra,jej brat miały sprawy rakowe i moja mama też coś tam ze sprawami kobiecymi na szczęście w tym przypadku nic złośliwego)
*Zabrałam się za uzębienie.Poleczyłam wszystkie ząbki i w końcu robię sobie most,bo mam spory ubytek i nie chciałabym żeby pakując mi rurę widzieli ten bałagan,no i też zdrowotnie chce mieć ładne,poleczone ząbki.Udało mi się odłożyć 1600zł i jestem w trakcie wizyt.
*teraz będę zbierać na badanie tych markerów,co pewnie też rozciągnie się w czasie.
*tak samo tego chce jak chciałam pół roku temu
*dr i kliniki nie zmieniam.Jak pkt.pierwszy osiągnę,to znów zadzwonię i się umówię na konsultację
Być może mój mąż wyemigruje zarobkowo,to wtedy sprawa szybciej posunęłaby się na przód.Pozostaje mi czekać i realizować zamierzony plan.A w tym czasie będę tu przesiadywać z wami.
Bardzo ambitne plany brawo- małymi kroczkami dojdzie się dalej niż dużymi. I życzę oczywiście by Tż wyjechał

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
Hej, no nie wiem czy ta ilość postów jest do nadrobienia i przeczytania, gorączka tu jakaś panuje ;-)

słuchajcie (znaczy sie czytajcie), ostatnio tak sie zastanawiałam "jakie to one są te "sztuczne" piersi" i wiecie co.... już wiem
wszystkie które są już po operacji to wiedzą a te dziewczyny które są przed to już WAM piszę:
te "sztuczne" piersi wcale nie są takie sztuczne (moze tylko z pochodzenia, bo kupione i wmontowane ) ale ... ale są cudowne, są piękne, są kształtne, są jędrne! są sprężyste... i wyglądają jak dla mnie bardzo naturalnie! bałam się że one są twarde ale to nie jest twardość to jest jędrność :brzyda l: no i są naprawdę cudowne...
ja już nie mam żadnych wątpliwości, że takie chcę!!!
i nie mogę się doczekać!!!!

pozostaje kwestia wyboru odpowiedniego rozmiaru no i firmy...
no i terminu, bo ważą sie moje losy...

Amanina dziękuję Ci kochana ... no brak mi słów
Ocho- chyba jakieś macanko było Jest dokładnie jak napisałaś. Piersi są jędrne i fajne. Miękkie, naturalne obwiślaki już miałam i podziękuje

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2013-01-28 o 21:16
Stary 2013-01-28, 21:18   #11238
Amanina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Ocho- chyba jakieś macanko było Jest dokładnie jak napisałaś. Piersi są jędrne i fajne. Miękkie, naturalne obwiślaki już miałam i podziękuje
no bylo bylo juz pisalam, ze nikt mnie tak nie obmacal jak margo do tej pory DD

Sabciu: no z nim problem taki, ze nie potrafi rozmawiac i zaraz sa wrzaski i obwinianie, a ja juz wymiekam. jak bede chciala dziecko w domu, to se swoje urodze cholera.. temat rzeka, a ja zamierzam miec mily wieczor !!!
Stary 2013-01-28, 21:21   #11239
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Nie ma co się przerażać To jest wbrew pozorom poważna operacja, więc musi nieść za sobą pewien dyskomfort. Ale świadomość i widok piersi wynagradza ból i niedogodnosci Nawet jeśli niektóre osoby zaraz po operacji jej żałują, to jak ból mija zmieniają zdanie
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:28   #11240
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amanina;38910054
[B
Sabciu:[/B] no z nim problem taki, ze nie potrafi rozmawiac i zaraz sa wrzaski i obwinianie, a ja juz wymiekam. jak bede chciala dziecko w domu, to se swoje urodze cholera.. temat rzeka, a ja zamierzam miec mily wieczor !!!
no tak, ktoś powiedział, ze faceci dojrzewają tylko do 12 roku życia
Stary 2013-01-28, 21:28   #11241
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Mya mam pytanko, bo czytałam Twój komentarz u Kici odnośnie układania piersi w staniku i powiedz mi jak ja powinnam to robić? Bo ostatnio złapałam się na tym, że jak włożę stanik to wsuwam rękę w miseczke i całą pierś podnoszę do góry i teraz nie wiem czy to im nie szkodzi? Czy to jest tak, że może powinnam ja naciągać do dołu?
A wiesz, że ja intuicyjnie to samo robię? Prawusa na dół spycham, a lewusa do środka

Cytat:
uffff....już się przeraziłam ale sprawdzić to i ja bym była chętna
To ja mam plan - najpierw do mnie na szarlotkę, a potem do Niezadowolencji na trampolinę, żeby kalorie spalić

Cytat:
Dokładnie . Mnie tam nawet jakoś strasznie nie bolało, myślałam, że będzie gorzej, a tu miłe zaskoczenie

Cytat:
Zadzwoń i spytaj, żeby się sama skóra nie rozbiła bo dopiero będzie cyrk

Plasteliną zalepić Ty nie kombinuj tylko dzwoń do Pani dr i pytaj co z tym zrostem robić. To miejsce jest troszkę trudne do puszczania - jak zbliżasz piersi ciągnie bardziej, a opaść nie ma jak W prawdzie nie ma jeszcze paniki- bo wiem że po 8 msc można go ewentualnie zacząć laserem rozluźnić- no ale może już czas zacząć mu troszkę dokuczać
Cyrk na kółkach będzie, a raczej cyrk na cyckach . Ok, to nie masuję. Ale nie uwierzycie - ja nawet do dr nie mam jak zadzwonić . U mnie codziennie pełna chałupa młodzieży - ferie mają no i nie mają co ze sobą zrobić matoły . W tej chwili w sypialni siedzę zamknięta, bo dół opanowali jak szarańcza jakaś. Głośno, gwarno, gofry jedzą, muzyki słuchają W piwnicy zasięgu nie mam, w garażu za zimno, no całe życie człowiek pod górkę ma

[QUOTE=dariac31;38909222]
Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Daj znac jak bedzie mozna gratulowac. Ja na pierwsza ciaze czekalam rok a na druga 7lat. Na poczatku zalapalam 2Wirusy, 6 tyg chora lezalam ale pozniej bylo dobrze do 7mca. pozdrawiam i dbaj o siebie,

Amorcio jak na razie wyniki badań mam dobre ale nie mam objawów ciążowych takich jak mdłości itd .Mieszkam w kraju gdzie usg jest tylko raz w czasie ciąży i ja mam dopiero termin na marzec.

Ilonko -ja niestety nawet pod czas pierwszej ciąży nie cieszyłam się dużym biustem ,piersi moje jedynie się ujędrniły .Już nie wspomnę że wstydziłam się karmić dlatego własnie że mam tak malutkie piersi.Wiadomo może tym razem będzie jakiś przełom

Dziewczynki - będę z Wami cały czas mimo ,że operacje przekładam na następny rok to i tak co się odwlecze to nie uciecze.Szczęściary te co są już. po .
Oj, jak ja Ci zazdroszczę no i oczywiście gratuluję
Stary 2013-01-28, 21:32   #11242
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amanina Pokaż wiadomość
no bylo bylo juz pisalam, ze nikt mnie tak nie obmacal jak margo do tej pory DD

Sabciu: no z nim problem taki, ze nie potrafi rozmawiac i zaraz sa wrzaski i obwinianie, a ja juz wymiekam. jak bede chciala dziecko w domu, to se swoje urodze cholera.. temat rzeka, a ja zamierzam miec mily wieczor !!!
no to ładnie. Ale nie ma jak macanko A poważnie na prawdę najlepiej jest dotknąć by móc ocenić
Byłam raz z wizytą u jednej wizażanki- w domku. I też się macałyśmy Mój Tż przyjechał po mnie samochodem pod blok. A tam był szlaban- bo to było osiedle z ochroną. I kolejka samochodów stoi, i ludzie pod furtką a ochroniarza nie ma. Ludzie zaczęli trąbić i ktoś poszedł go szukać- a on stał pod oknem i kogoś podglądał No i wiecie co się okazało no tak -podglądał nas jak się macałyśmy po cyckach i sobie pokazywałyśmy Koleżankę następnego dnia ślicznie przywitał- z wielkim uśmiechem i szczęściem w oczach i pewnie do dziś ma wielbiciela

Stary 2013-01-28, 21:34   #11243
Amorcio
Wtajemniczenie

[QUOTE=dariac31;38909222]
Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Daj znac jak bedzie mozna gratulowac. Ja na pierwsza ciaze czekalam rok a na druga 7lat. Na poczatku zalapalam 2Wirusy, 6 tyg chora lezalam ale pozniej bylo dobrze do 7mca. pozdrawiam i dbaj o siebie,

Amorcio jak na razie wyniki badań mam dobre ale nie mam objawów ciążowych takich jak mdłości itd .Mieszkam w kraju gdzie usg jest tylko raz w czasie ciąży i ja mam dopiero termin na marzec.

Ilonko -ja niestety nawet pod czas pierwszej ciąży nie cieszyłam się dużym biustem ,piersi moje jedynie się ujędrniły .Już nie wspomnę że wstydziłam się karmić dlatego własnie że mam tak malutkie piersi.Wiadomo może tym razem będzie jakiś przełom

Super, to teraz gratuluje
A co to za kraj gdzie USG z ubezp tylko raz przysluguje? Ja druga ciażę nosiłam w DE i tam mialam 3USG z ubezp ale mialam ich duzo w sumie jak trafilam do szpitala.Urodzisz, wykarmisz malymi, jedrnymi cycusiami, odczekasz po karmieniu tak jak ja teraz czekam I nie wstydz sie, nie kazda kobieta moze karmic swoje dzieci i takim jest przykro
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:37   #11244
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
no to ładnie. Ale nie ma jak macanko A poważnie na prawdę najlepiej jest dotknąć by móc ocenić
Byłam raz z wizytą u jednej wizażanki- w domku. I też się macałyśmy Mój Tż przyjechał po mnie samochodem pod blok. A tam był szlaban- bo to było osiedle z ochroną. I kolejka samochodów stoi, i ludzie pod furtką a ochroniarza nie ma. Ludzie zaczęli trąbić i ktoś poszedł go szukać- a on stał pod oknem i kogoś podglądał No i wiecie co się okazało no tak -podglądał nas jak się macałyśmy po cyckach i sobie pokazywałyśmy Koleżankę następnego dnia ślicznie przywitał- z wielkim uśmiechem i szczęściem w oczach i pewnie do dziś ma wielbiciela
hahahhaahahhahahaah Ale to prawda, też uważam, że dotknięcie dużo daje, bo tak to nie jesteśmy sobie w stanie wyobrazić, jakie to uczucie
Stary 2013-01-28, 21:40   #11245
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:

Cyrk na kółkach będzie, a raczej cyrk na cyckach . Ok, to nie masuję. Ale nie uwierzycie - ja nawet do dr nie mam jak zadzwonić . U mnie codziennie pełna chałupa młodzieży - ferie mają no i nie mają co ze sobą zrobić matoły . W tej chwili w sypialni siedzę zamknięta, bo dół opanowali jak szarańcza jakaś. Głośno, gwarno, gofry jedzą, muzyki słuchają W piwnicy zasięgu nie mam, w garażu za zimno, no całe życie człowiek pod górkę ma
dziś jak pójdą zabarykaduj drzwi , może się jutro nie dostaną

Stary 2013-01-28, 21:44   #11246
anika75
Zadomowienie

Cytat:
hahahaha, to se chłopina pooglądał

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
dziś jak pójdą zabarykaduj drzwi , może się jutro nie dostaną
Jutro to ja swoich na wioskę wyślę i wtedy się zabarykaduję . Niech i inne matki obżerają, zemsta musi być
Stary 2013-01-28, 21:46   #11247
klaudeczka2010
Zadomowienie

WITAJCIE KOCHANE!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

weszłam i od razu się uśmiałam....MAYU dobre ,..tego nie opowiadałaś nigdy:hah aha:

JA DALEJ W ŚWIETNYM HUMORZE...i właśnie skończyłam się pakować....w czwartek I'll go to EGIPT........

czy ja mogłabym poprosić skrót wydarzeń..bo jestem zacofana z kilka dni...błagam!!!!!!!!!!!!! !
Stary 2013-01-28, 21:49   #11248
anika75
Zadomowienie

Cytat:
hahahhaahahhahahaah Ale to prawda, też uważam, że dotknięcie dużo daje, bo tak to nie jesteśmy sobie w stanie wyobrazić, jakie to uczucie
Tak, tak . Ja też miałam okazję pomacać jedną naszą Cycolinkę . Co prawda już swoje miałam, ale były to jeszcze świeżaki kilkudniowe. Teraz w chwilach słabości przypominam sobie, jakie mięciutkie były Jej cycochy i czekam na dzień, kiedy moje tak zmiękną
Stary 2013-01-28, 21:50   #11249
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Tak- oczywiście nie można lepiej sprawdzić Więc jesli ktoś ma możliwość- to niech maca ile wlezie
I uważam jeszcze , że łatwiej ocenić jędrność piersi u kogoś niż u siebie. Jestem pewna że gdyby Anika pomacała moje piersiaki odebrała by je zupełnie inaczej niż swoje. A ja macając Jej- też bym pewnie oceniła je jako jędrne piersi a nie twarde. Tak myślę bo gdyby były jakoś inaczej twarde Pani dr by to wychwyciła.

Stary 2013-01-28, 21:51   #11250
anika75
Zadomowienie

Klauduś, Ty tu natychmiast pisz, kto Cię do takiego stanu doprowadził

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości