|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kiedyś też rysowałam/próbowałam ołówkiem i węglem. Brat cioteczny(malarz) trochę mnie uczył, ale to za gówniarza.Cytat:
Imprezowiczka tak- taka dusza towarzystwa-śmieje się ze wszystkimi( nie wiedzac oczywiście z czego), a jak się wszyscy na Nią patrzą , to juz wogóle nie do poznania dziewczyna. Cytat:
A wiesz, że jak wczoraj byłam u fryzjera, to fryzjerka mówi do mnie- o jakie ma pani kręcone włosy z tyłu- ja mówię, że nie, nie mam- Ona no jak nie? I okazało się, że tam faktycznie się kręcą włosy ja o tym nie wiedziałam nigdy wcześniej-poważnie. Po umyciu zawsze miałam problemy z roczesaniem, zwłaszcza z tyłu, ale nigdy nie patrzyłam na mokre włosy z tyłu w lusterku... Wogóle torba ze mnie, żeby nie wiedzieć takich rzeczy, żeby po tylu latach się dowiadywać, że ma się kręcone włosy? One po rozczesaniu już nie sa kręcone i kręcą się tylko z tyłu. A ja 1,5 roku zastanawiałam się, po kim Jusia ma kręcone włosy?? trzymajcie sięCytat:
![]() Cytat:
Była u Jusi koleżanka- fajnie nawet się zachowywały, bo na zabawę ze sobą jeszcze nie koniecznie. A Jusia, po wyjściu koleżanki-całkiem inna dziewczynka- wesoła, zabawna, a tak to cały dzień buczenie i popłakiwanie. Jeszcze rok-pójdzie do przedszkola, to może tam odnajdzie się wśród dzieci. I mamy mały sukcesik- Jusia zawsze zasypiała ok.22, a od paru dni 21 i już śpi ![]() Kiedyś Patik-pytałaś o dresy- i co kupiłaś coś? Ja mam dwie pary niedawno kupionych( takie same)i miałam nadzieję, że się nie będą mechacić, a one po kilku razach strasznie się zmechaciły....wkurza mnie to strasznie-wszystko takie szmatowate. Telik wrzucał jakiegos linka-ciekawe, czy tamte byłyby pod tym względem ok? |
|||||||
|
|
|
#2912 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Ale się dziś rozkręciłyście - jak za starych dobrych czasów
![]() A mnie akurat nie było, bo mieliśmy z Tymciem wychodne. Pojechaliśmy do mojej przyjaciółki i jej rocznej córeczki. Fajnie się dzieciaki sobą interesowały, tak nie za dużo, ale też nie olewały się. Za to Tymuś znowu nie spał w dzień ![]() Aaa, i nie ma ktoś spadku na zbyciu? Albo wolnego 1,5 mln zł? Chętnie bym przygarnęła Ma dość tego mieszkania, marzy mi się coś większego, ale taka ilość kasy poraża na samą myśl. Bo ja się boję kredytów...Cytat:
Cytat:
A ta Hani wygląda jakby specjalnie taka była. Taka w stylu reggae ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupują ludzie?Cytat:
![]() Cytat:
Świetnie, ze Wam wypalił ten wyjazd No i Domek po raz pierwszy zakochany... ![]() Cytat:
Cytat:
A podejście: nie biegaj, bo się spocisz/ubrudzisz/zbijesz coś mnie dobija Cytat:
Szybko coś pokazuj! Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() Nie, nie , nie Ale pech Helę przesladuje. Grunt, że pije ![]() Cytat:
Cytat:
Co powiedzieli na IP?
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
zdrowka dla chorych dzieci. Jakis wirus panuje.
Gmora siostra dawala nestle i sobie chwalila. A u nas znowu pod gorke, znowu problemy w rodzinie, az mi sie wyc chce.
|
|
#2914 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale nie dałam za wygraną i czapka wygląda jak powinna wyglądać ![]() 2. no proszę - człowiek może się zdziwić czasami co ma na głowie ![]() jakieś radykalne cięcie było ? ![]() ja idę jutro do fryzjera ![]() 3. brawa za sukces spaniowy! super, że Julcia tak się fajnie bawiła ![]() Cytat:
![]() 2. ta Hani taka miała być w zamierzeniu ![]() i o dziwo wyszła od razu a Ali miała być najprostsza z możliwych a pruć musiałam kilka razy, ale efekt zamierzony osiągnięty i tutaj ![]() teraz zabrałam się za troszkę większą robótkę - trochę kijową wełnę mam (wygląda cudnie, swetry z niej są extra, ale do pracy nią to jednak ciężko trochę), ale czuję, że najgorszy początek mam już za sobą ![]() Cytat:
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie to, o czym pomyślałam na szybko...
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
ja znowu nie umiem się zebrac do pisania siedze z mlodym w domu niby tylko katar i kaszel ale bylam z nim u lekarza bo kaszel nie fajny jeszcze dzis go wykuruje w domu (od pon) a jutro mam nadzieje do zlobka moze jakis obiadek na walentynki zrobie dla tz bo na wyjscie czy prezent kasy nie ma ![]() nadrobilam tyle ile maly pozwolil (bo znow etap zycia bez drzemek) i widze ze chorobska nie odpuszczaja ![]() biedne maluszki zdrowka dla Was Nateczko pytalas co u nas jakos leci w sumie nic ciekawego niestety Marinko podziwiam za sile i przytulam mocno silna z Ciebie babka i wierze ze dasz rade wierze ze w koncu karta sie odwroci i jeszcze bedziesz szczesliwa !!!!! no i nie wiem co jeszcze napisac bez cytowania ciezko
|
|
|
|
#2917 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Umordowana jestem jak koń po westernie, przynajmniej dziś w domu siedzę ale pisząc pracę, więc żaden to odpoczynek. Ostatnie dni nawet nie miałam jak napisać, więc pewnie połowy zaznaczonych rzeczy mi ni zacytowało... Cytat:
![]() aniołki masz! Marina, biedaku, ale Cię paskudztwa dopadają.... a teściowa ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie że wyszliście! Doczytałam o rotawirusie, oby szybko przeszło!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Iustyna, zdrówka dla dzieci! Natka, zazdroszczę wyjazdu ![]() Chyba sobie jednak musimy walentynki odpuścić, w tygodniu nie ma czasu, a w najbliższe soboty TŻ idzie do pracy na 24h, więc lipa. Dziś też dopiero wróci z pracy, wczoraj pojechał. Zostaje jakiś wieczór w domu
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Brumek Wasze mieszkanie nie jest wcale takie małe, dla 3 osób jest w sam raz. Ale rozumiem Cię, też mi się marzy: garderoba, pralnia, bawialnia , duży salon.. Oliweczka nie kupiłam. Oglądam do dziś na all, ale jakoś albo mi szkoda kasy ( wiem, 40 zł ale....), a te za 20 zł to szkoda kupować bo to nie bawełna tylko taki śliski szajs. Ostatnio w reserved na dziecięcym kupiłam za 25 zł na przecenie. . Na 158 ( a podwijać muszę jeszcze z 7 cm, mimo że ja mam 167. - chyba się pomylili przy wpisywaniu rozmiaru ) Materiał super, ale trochę za wysokie w stanie i "grubo" się w nich czuje.
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
U nas ( Igor ) znowu 38,2 i takie katarzysko. Boże no. Już o sobie nie wspominam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge sie wbic w rozmowe, zle sie czuje...
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() U mnie znowu śnieg pada. Kurcze chciałabym już wiosnę ![]() Krokusiki, tulipany, narcyzy Brumek Ja też się boję kredytów, tzn bardziej ich spłaty póki co udaję się Nam unikać,ale wiąże się to z tym że mąż do At wyjeżdża ![]() My na walentynkach już byliśmy:P |
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie nie, to podobno cały czas na bieżąco tak jest. Z tym ze tata mówi, zeby halasów w rodzinie nie robic, tylko tak to rozegrac zeby sama sie wkopala. Cytat:
![]() no wlaśnie a jak sie czujesz? co sie dzieje? Nie ide z Karolem do lekarza, jakas poprawa nastapiła chyba, noc spokojna, chociaz wpadł nam na łózko, ale byl taki zaspany ze nawet sie nie rozbudził dobrze, tylko poszedł spac dalej. Z koleji ja za 1,5 godziny mam być u dentysty. Mam ósemke górną do wyrwania, odwlekam juz chyba z pół roku, bo nigdy nie miałam wyrywanego zeba i panicznie sie boje Ale juz zaczyna sie kruszyc wiec lepiej teraz jak później. Jeszcze siotra dzisiaj mówiła ze jak jej ostatnio wyrywał to miała wrazenie ze jej głowe wyrywa.
|
|||
|
|
|
#2924 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej ho
Dziubku dobrze, że u Szymonka to nic poważnego! Cytat:
może sobie jedzonko z Chińczyka zamówimy do domku? Cytat:
przeziębienie czy coś innego Cię wzięło? Cytat:
my o kredycie to nawet nie myślimy - z jedną pensją - bez szans.... co sobie zorganizowaliście na Walentynki? ![]() Cytat:
powodzenia u dentysty! a mnie w gardle drapie :/
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa miało być kino a byliśmy w dwóch restauracjach
a że rzadko wychodzimy we dwoje od jakiegoś czasu to dla Nas był to rarytas powiedz mi, córcia ma na imię po prostu Alutka czy to zdrobnienie ? bo kombinuje i nie mam pojecia...
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za troske, to typowe przy mojej kilkumiesiecznej "przypadlosci"
byle do wrzesnia...
|
|
|
|
#2927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Prawie się wyspałam Tzn pobudka była, owszem, i to dwugodzinna od 3 do 5, ale przed i po trochę pospałam, więc mam wreszcie trochę sił witalnych Za to moja praca w tym miesiącu... z boję się myśleć, ile ma zaległości Cytat:
Zawsze mówię, ze nasze mieszkanie jest świetna dla singli - przestronne, otwarte. Ale jak się pojawiają dzieci, to fajniej by było mieć dla nich pokoje zamiast tej przestrzeni ![]() Cytat:
A babcia dalej roznosi zarazki? Moniu Cytat:
Cytat:
Samo wyrywanie nie boli, bo w znieczuleniu, potem kilka dni trzeba sie tylko pomęczyć...---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Tak myślałam ;
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Brumek co tydzień. Od pon -pt w pt po południu jest i wyjeżdża o 21 w nd. Teraz w sumie cały styczeń był w domu, bo nie było pracy.No,ale mam nadzieję że w tym roku się to zmieni i nie będzie musiał nigdzie jeździć.
Monika to przesrane ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
ale wydaję mi się że znieczulenie dostaniesz i nic nie będziesz czuła. Wiem, że właśnie potem jest dyskomfort. |
|
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Oglaszam wszem i wobec, ze po kilku miesiacach obsuwy, Antek w koncu zaszczepiony MMR A teraz spadam do firmy z Antkiem i papierami... |
|
|
|
#2931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nie pamiętam zaraz przed wakacjami w Leroy Merlin na zakupach remontowych Alutka to nasze zdrobnienie albo Aluś wołamy a imię to Alicja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
lekarz mu zapowiedział żeby się na L4 szykował przynajmniej parę dni bo podobno nie można się wysilać fizycznie ale jemu te ósemki to w bok rosną i praktycznie na zewnątrz ich nie ma więc mu muszą tam nieźle wszystko pociąć :/ Cytat:
a Ty sama jesteś wtedy czy z rodzicami/teściami? ja właśnie często/gęsto siedzę sama z dziewczynami jak TŻ ma wyjazd, ale nie ma co ukrywać, że dzięki nadgodzinom i wyjazdom to czasami nawet uda nam się z wypłaty coś odłożyć więc coś za coś :/
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa aaa Alicja, bo mi Alutka tylko kojarzyło się z Rodzina Zastępczą i nigdy nie wiedziałam jak ta baba w sumie ma na imię
Ja mieszkam z teściami,ale generalnie tydzień mi szybko leci,wiesz jak siądę i zaczynam rozmyślać to ciągnie się nie miłosiernie, a tak to zawsze coś znajdę aby się czymś zająć.Teraz jestem na L4 więc mam jeszcze więcej czasu,ale czekają Nas remonty i inne rzeczy to mam nad czym rozmyślać. Moich rodziców też mam blisko,więc w tygodniu na pewno jesteśmy u dziadków.
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam juz to za sobą. Bardzo sie ciesze, ze spokój bedzie z tym zębem. Uh. Połamał dwie igły na mnie, zalał mi buzie znieczuleniem, nie wiem dlaczego tak, chyba wina igły, przez co słabo mnie znieczuliło, i czułam jak zaczął wyrywac, musiał dołozyc jeszcze zastrzyk, a pozniej to juz minutka i po robocie. Korzenie zdrowe więc ładnie wyszedł. |
|
|
|
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Widzę, że znowu jakiś pogrom chorobowy nastąpił... ![]() Iustyna, jak dzisiaj maluchy? Zdrówka dla Kuby i żeby Zuza nie podłapała. ![]() Mme_Audrey, biedna Helenka... Jeszcze rotawirus się przyplątał, niech szybko wraca do sił. ![]() Kajool, co się dzieje? Monia, ale mnie wystraszyłaś pierwszym postem... Oszczędzaj się i wracaj do formy. ![]() Iwa, świetne rasta czapy! Trzymam kciuki za Hanię, żeby zabieg się odbył. ![]() I po pupie powinnaś dostać, mówiłam że nic nie chcemy w zamian. Brumku, a zamiana mieszkania? Może spróbujcie dać ogłoszenie i poszukać mieszkania o podobnym metrażu z większą liczbą pokoi- czasami są na to chętni? Patik, brawa dla Sarki za przespane noce. ![]() Wróciliśmy do domu i noc od razu o niebo lepsza. Do tego zrobiła się płaczliwa, nie chce sama się bawić i tylko krzyczy "opa", żeby nosić ją na rękach. Do rodziców i teściów nie dociera, że nie można jej na wszystko pozwalać.![]() Teściowie uparcie Nam proponują, że zabiorą Hanię na 5-dniową majówkę nad morze. Hania ani jednej nocy nie spędziła u nich w domu, a oni nie rozumieją czemu się nie zgadzam. (do tego długa podróż bez Nas,nowe miejsce) Po powrocie z takich wczasów pewnie mielibyśmy małe diablątko, a nie dziecko patrząc jaki wpływ mają na nią dziadkowie.![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- AAAA zapomniałam się pochwalić, że Hania jest już 7 dni bez smoka, więc mogę już chyba powiedzieć że odsmokowanie się udało ! Dzisiaj wyrzucę wszystkie skrzętnie pochowane gumowe zatyczki. |
|
|
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
Niestety nie pamiętam
Cytat:
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nawet nie przesrane
bo tu tez problem
|
|
|
|
#2937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że czas tak Ci szybko leci bez TŻ ![]() Cytat:
Cytat:
dziękuję dziękuję mam tylko nadzieję, że niespodzianka chociaż troszkę spodoba się Hani... brawa za odsmokowanie! ja bym swoich dziewczyn nie puściła beze mnie ;P chociaż teraz Hanię to pewnie już tak, ale ona już duża ![]() Ali aż tak pępowiny jeszcze nie odcięłam
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Monika Ja też
zrobiłam chleb od Shiry z ziarnami i pomaga |
|
|
|
#2939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki, żebyś miała jak ja Też mnie straszyli szwami itp, a wyrwany był "normalnie", znieczulenie działało tylko pół godziny ale na drugi dzień w zasadzie już normalnie jadłam (tylko nie gorące)Cytat:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-02-13 o 13:00 |
|||
|
|
|
#2940 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny!
Cytat:
Biedny Kubuś, zdrówka dla niego!!!! [QUOTE=iustyna1;39197586]Dzięki dziewczyny! Kuba ma infekcję górnych dróg oddechowych. Gardło brzydkie, gorączka wysoka. Na razie bez antybiotyku, oby tak zostało. Shira u nas można oddawać do przedszkola od tego roku, w którym dziecko kończy 3 lata. Musi być też dość samodzielne. Czy się dostanie nie wiem, nadzieję mam .Komuś jeszcze miałam odpisać, ale nic nie pamiętam :/. Zdrówka!!![/QUOTE jezusie te nasze dziecka są już takie duże ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
my na walentynki idziemy na kolację do pobliskiego zameczku babcia zostanie z naszą pociechą
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

zapraszam

) i nagle wyszła pani z gabinetu, a Borys akurat był przy tych drzwiach i troszke sie uderzyl, płaczu było troche, a jakas matka obok oczywiscie musiała skomentowac:"Tak to jest jak rodzice puszczaja dziecko zeby biegało", nawet tego nie skomentowałam, tylko popatrzyłam na ta babę .Moze ma dziecko , które potrafi siedzieć spokojnie, moje takie nie jest i nic na to nie poradzę
. Serio. Jak będę kiedyś u siebie w domu to cyknę fotę, bo tam wisi moje dzieło
ja o tym nie wiedziałam nigdy wcześniej-poważnie. Po umyciu zawsze miałam problemy z roczesaniem, zwłaszcza z tyłu, ale nigdy nie patrzyłam na mokre włosy z tyłu w lusterku... Wogóle torba ze mnie, żeby nie wiedzieć takich rzeczy, żeby po tylu latach się dowiadywać, że ma się kręcone włosy? One po rozczesaniu już nie sa kręcone i kręcą się tylko z tyłu. A ja 1,5 roku zastanawiałam się, po kim Jusia ma kręcone włosy??
trzymajcie się
Ma dość tego mieszkania, marzy mi się coś większego, ale taka ilość kasy poraża na samą myśl. Bo ja się boję kredytów...
A ta Hani wygląda jakby specjalnie taka była. Taka w stylu reggae
weź Ty w miare możliwości odpoczywaj w ciągu dnia, bo padniesz nam tu za niedługo całkiem 
Szybko coś pokazuj! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)