Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 16:06   #3151
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wózek BabyActive Elipso 2w1. Bardzo lekki i zgrabnie się składa i rozkłada.
bardzo ladny

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pstryczku: gratulacje dla Małego!
.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
moja robi raz na 2 dni trochę mało, ale daję jej espumisan, podaję koper włoski, sama też piję koper i ostatnio nawet len piję, ale nic to nie daje - jak w zegarku co 2 dni meeega gigantyczna kupa macie jakieś rady na to?
to i tak niezle. moj co 3-4 dni. ostatnio robil w niedziele
zastapilam espumisan boboticem, jest silniejszy. jak nie bedzie poprawy to zmienie mleko

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Pstryczku, ja daje 3x dziennie, efekt niesamowity

Pstryniu- 2 miesiące juz? oj, leci leci zdróweczka
dzia
a ile kropelek podajesz?
ja juz nie oczekuj jakis cudow, byle tylko mlody robil czesciej kupki

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Kubusiu!

Michaś dziś skończył 5 tygodni Mam nadzieję że to jego marudzenie to skok rozwojowy, bo wymiękam

brawa dla Michasia

mojemu zalaczyl sie dzis tryb zajaca "pospi" 5 min i dziekuje. jestem wyspany
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Moje szesciotygodniowe cudenko
śliczny!!!!

Cytat:
Kurczę, ale te dzieci są cudne!
Na av Pstryczka napatrzeć się nie mogę,a teraz jeszcze Pietraszek <3

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 16:13   #3152
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dla nas przy wyborze wózka przede wszystkim ważna była waga. Mieszkamy na trzecim piętrze bez windy, z wysokim parterem i garażem podziemnym. Więc często noszenie wózka będzie się sprowadzało do 4 piętra... A ten jest faktycznie lekki.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 16:16   #3153
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Pstryczku - dokładnie, masz racje, za 3 dni no bo Krzysiu w końcu z Wigilii, tak więc 2 miechy 24 lutego.

A takie mam fajne zdjęcie to daje.
superaśne fotki! a na drugim jaki fryz?
na mprezke "urodzinkowa" jestem juz gotowy
jak patrze na Twojego Krzysiulka to sie napatzrec nie moge jak bardzo jest do Ciebie podobny! Normalnie szok! Istna mamusia!

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dzis bylysmy na pierwszym spacerku Zosia caly przespala..
Zazdroszcze ! u nas tyle sniegu ze drzwi ciezko otworzyc na zewnatrz jakby tego bylo malo to jeszcze cos duuuzeeeeeeeego i bialego z nieba pada
ale jestem dobrej mysli bo ponoc niedlugo ma byc w okolicy 10 stopni czyste szalenstwo

Stary 2013-02-21, 16:19   #3154
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ejj nie umiem dodać zdjęć niby się ładują, a potem wyskakuje mi infromacja, że moja sesja wygasła wiecie, o co chodzi??

w ogóle cudne macie dzieciaczki powiem wam, że udany ten nasz wątek - piękne dzieci nam się porodziły

Lady, czy Pietraszko ma już dziewczynę? Bo jak coś to moja Ania pewnie będzie chętna tzn mama by ją chętnie wyswatała
U mnie to samo ze zdjęciami dlatego nie dodawałam żadnego, jedynie awatar
Stary 2013-02-21, 16:20   #3155
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dziewczyny, wszystkie dzieciaczki przecudne!
Cytat:
dooookładnie moja mama jak u niej ostatnio bylam i młody akurat nie miał najlwepszego dnia i czesto chcial sobie pociumkac wyskoczyła mi z tekstem: ", skad wiesz ze sobie pojadl jak nie wiesz ile zjadł? jak was karmilam butlą to wiedziłam a on ciągle marudzi i tak czesto je to moze sie nie najada?" wytlumaczyłam co i jak z tym karmieniem na żadanie ale zastanowiało mnie to, az wczoraj sie przekonałam, ze moje młode naprawde żerte jest zostawiłam go z babcią na 3 godz, z zapasem 90 ml w butli gdyby zglodniał, przed moim wyjsciem zdoił oba cyce, po 2,5 godz zażądał jesc, sciągnął z butli a za 10 minut musiałam dawac cyca i jeszcze całego oprożnił poszłabym z torbami gdyby był na mm
A ile już Bartuś waży?
Cytat:
Słuchajcie - mamy które mają bujaczki!
Od kiedy wasze dzidzie się nimi interesują? Jakie macie? Linki mile widziane. Myślę, co kupić mojej Małej na pierwszą zabawkę.
Na matę chyba za mała. Karuzelkę albo bujak, albo i to i to? )
Leżaczek mamy taki
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...035955979.html
Karuzelę taką
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...015608029.html
Oba ustrojstwa polecam
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a tak w ogole to mam pytanie czy moge na forum powrocic???????????, ostatnio pisalam 9 stycznia ale dziewczynki na poczatku jak dzidzi spala to i ja spalam nie mialam czasu na nic, pozniej bylysmy w szpitalu bo mala miala infekcje ukl moczowego i infekcje gornych drog oddechowych i

A i chcialabym nauczyc ja smoczka ale ona nie chce 3 razy tylko sie udalo i ciagle wisi mi na piersi i to nocą wlasnie w dzien nie, o noca tylko przy piersi sie uspokaja a smoka krzywi sie i wypluwa, moze cos doradzicie, bo ciezko tak ciagle na piersi
Ojeju biedulka a jakie objawy były zanim trafiłyście do szpitala?
A co do smoczka to też nie mogę nauczyć a mam już 5 różnych...
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
PSTRYCZKU brawa dla Kubulesława. DZIEWCZYNY PYTANKO MAM:Kiedy bylyscie pierwszy raz z bejbi u lekarza na wazeniu i mierzeniu?Po 3 tygodniach?
Pierwsza wizyta pediatry u nas była domowa, przyszła bez zapowiedzi jakoś 2-3 tydzień. A ważenie przy szczepieniu w 7 tygodniu.
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A my wczoraj wieczorem zaczelismy stosowac metode 3-5-7. W nocy nie spalam poltorej godziny ale po nastepnym karmieniu Mala zasnela po 2 minutach, sama w lozeczku!! Stosowal ktos? albo slyszal??

http://tatapad.pl/dziecko/jak-skutec...stuprocentowa/
Moim zdaniem ta metoda jest bezduszna i służy tylko i wyłącznie wygodnictwu rodziców. Dziecko uczy się nie zasypiać a tego że nie może liczyć na mamę w trudnych chwilach...
Stary 2013-02-21, 16:24   #3156
misia1505
Rozeznanie

Pstryczku moja niunia po bebilonie robi z 6 kup, co prawda nie są jakieś mega ale idą z łatwizną, aż się zastanawiam czy nie za dużo
Stary 2013-02-21, 16:32   #3157
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Pstryczku moja niunia po bebilonie robi z 6 kup, co prawda nie są jakieś mega ale idą z łatwizną, aż się zastanawiam czy nie za dużo
dziennie? ten bebilon to taki normalny tak? jutro chyba wysle meza po niego, tylko ciekawe czy u nas go dostaniemy...

Stary 2013-02-21, 16:40   #3158
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dziennie? ten bebilon to taki normalny tak? jutro chyba wysle meza po niego, tylko ciekawe czy u nas go dostaniemy...
tak dziennie, ja kupiłam w biedronce- zwykły
Stary 2013-02-21, 16:51   #3159
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wiem, dlatego rozważamy jeszcze. W ogóle ponoć to jest jedna z aktywnych szczepionek i jeśli zaszczepimy Małą a sami nie byliśmy szczepieni to zaraz będziemy na to chorować. Tak koleżanka męża miała, bo lekarz jej nie poinformował o tym fakcie.

Moja Zuza ma jakieś niespokojne okresy teraz. Jak nie śpi to jest ok, ale jak ma zasypiać to drze się wniebogłosy. Smoczek trzeba dać, a jak wypadnie to dalej się drze. I muszę często przy niej być, robić szuszuszu i się na chwilę uspokaja. Wczoraj to dała taki koncert że wymiękałam
Nie wiem czy ją coś boli , czy po prostu to taki etap rozwoju
Bo po rotawirusie przez tydzień trzeba dokładnie ręce myć po każdym przewijaniu, bo organizm ją wydala. Zapewne higieny nie odpowiedniej nie zachowała i się zaraziła
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 16:52   #3160
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
tak dziennie, ja kupiłam w biedronce- zwykły
a ile razy dziennie podajesz malej butle? duzo zjada?

Stary 2013-02-21, 16:56   #3161
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas sie zaczeło wlasnie od krostek, pozniej pojawiały sie czerwone plamy na calej twarzy- na wczorajszym szczepieniu dopytałam - mam ogramniczyc spozyanie produktów nabiałowych (no 1 szklanka mleka dziennie a nie karton )
A już wcześniej odstawiłaś nabiał? Poschodziło Wam wszystko z tej buźki? Smarowałaś czymś? Czy może dopiero teraz zaczniesz coś z tym robić po tej wizycie?
Stary 2013-02-21, 17:05   #3162
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
dziekujemy
dobrze ze z piersia juz lepiej
co to tego przypadku to jakas masakra! az mnie ciarki przeszly jak to czytalam. najgorsze ze nie wiadomo co mu jest wiec pewnie i lecza na slepo czlowiek chucha dmucha do lekarza biega jak tylko malenstwo kichnie a tu nie wiadomo co to i skad to cholerstwo

tak, my podajemy bebiko.
co do pytania - wydaje mi sie ze tak. ja nigdy nie podawalam i do tej pory nie podaje tyle i tyle ml. je ile chce i tego od poczatku sie trzymam. maly przybiera na wadze wiec chyba jest ok.
zje z cyca i jak widze ze jeszcze glodny to robie 60ml i zje tyle na ile ma ochote

ja ubranko do chrztu

a polecasz jakas konkretna?

prosze bardzo, sluze na przyszlosc

co do snu - pamietam jak jeszcze w szpitalu mialam "sasiadke" ktorej dziecie ogolnie placzliwe bylo, ona jakos go nie bardzo umiala uspokoic, wkurzala sie, no to i maly sie wkurzal i taka karuzela.
ja po porodzie nie spalam 24 godz albo i lepiej. 2 czy 3 doby tak ten malutki wrzeszczal w nieboglosy ze az polozna ze swojej kanciapy z drugiego konca korytarza!!! go uslyszala i przyszla sprawdzic co sie dzieje a ja nic! tez spalam jak zabita
widocznie bylas baaaardzo zmeczona i organizm musial sie zregenerowac

jakie wlosieta ma! na zajaczka kup jej zestaw do czesania

my na szczepeniu

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

dzia!
chyba za 3, nie?

nafijka, jak bedziesz miala czas to zrob porzadeczek na 1 stronie bos ty jeszcze w dwupaku tam jestes inne rozpakowane mamcie tez
Apteka w sieci, ja tam kupuję. Tyle, że jak ty dajesz tyle mleczka to nie wiem czy Ci się opłaca. Na ile Ci starcza opakowanie Bebika. Powiem Ci, że przeliczyłam i wcale to bebiko tak tanio nieb wychodzi. Jest niewiele tańsze od mojego enfamilu czy bebilonu (one tak samo kosztują).
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 17:06   #3163
Wisienka_0809
Rozeznanie

Exclamation Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Nareszcie pocytowałam.

Cytat:
Wisienko, proktolog. Wpolczuje bardzo mozesz sie zapytac tez gin swojego o to, zreszta on chyba mus Ci skierowanie dac? Powodzenia ja po pierwszym treningu z chodakowska, czuje sie super mega padnieta
ale jaka satysfakcja pewnie?
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Wisienko, tak jak Lady pisze - proktolog. Mi na szczescie czopki i masci pomogly chociaz kremu profilaktycznie jeszcze uzywam
Dzięki dziewczyny. I chyba będę się musiała do niego wybrać... Bo dowiedziałam się, że hemoroidów wcale takich dużych nie widać I to nic, że krew z nich leci. Mam tylko jeść więcej nabiału i pić jeszcze więcej wody, żeby dobrze 2. szły. No super.

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
TZ na noc w pracy zostal i spala u mnie mama.Alez ona ma cierpliwosci.W ogole gdyby nie ona to wczoraj pewnie bym caly dzien chodzila w pizamie,brudna i glodna.Dzieki Ci Boze za taka mamusie.
Skąd ja to znam. Jak się trafi dobry "egzemplarz" mamy, to jest wręcz nieoceniona. I jak tak też mam.

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Jak zwykle na początku - wybaczcie, że rzadko się odzywam
Staram się oczywiście na bieżąco Was podczytywać. Strasznie Was podziwiam, że tak dzielnie sobie radzicie z Maleństwami

Ja nadal jestem w 2paku i już zastanawiam się powoli czy tak nie zostanie do końca życia
Nie przepraszaj, tylko... odzywaj się częściej!

Cytat:
hej!
Kubulesław skonczyl dzis 2 miesiace!
Już duży kawaler.

Cytat:
Szczerze to nie słyszałam o tej metodzie, ale przeczytałam ten artykuł. Po przeczytaniu - może ja się nie znam i jestem nadopiekuńczą matką, ale mnie ta metoda się nie podoba i wcale nie uważam jej za dobrą, a wręcz uważam ją nawet za złą, bo czy dziecko to maszyna?? i ma żyć według stopera. Dziecko zaśnie, bo zmęczy się płaczem (w końcu 7 minut to bardzo długo), ale to nie będzie zaśnięcie w spokoju tylko po zmęczeniu.
A ten fragment to w ogóle jakaś masakra, ryk?, cyrki? - jak dla mnie bezduszność.
Jeśli znów usłyszysz ryk, jest szansa, że sam przejdzie, i to dość szybko. Metoda jest bardzo skuteczna, działa już od pierwszego dnia, a po tygodniu cyrki się kończą.

Maluszek nie potrafi inaczej okazywać swoich potrzeb jak przez płacz, więc nie wierzę w to, że to może być jakieś wykorzystywanie ze strony dziecka, ono po prostu nas wtedy potrzebuję, ale to moje zdanie, więc nie potraktujcie tego jako wymądrzanie Jak dla mnie ta metoda to bardziej dla rodziców, a nie dla dziecka została wymyślona.
Dokładnie, gościu wydaje się traktować dziecko jak robota, który ma robić wszystko tak, jak on mu każe. Ciekawe jak wychowuje swoje dzieci, musztrą?
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 17:07   #3164
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Wisienka jak Pola po tym szczepieniu się czuje?
Sama się dziwię, ale jest chyba jeszcze grzeczniejsza, niż była przed. Tylko dzień wcześniej był kiepski, ale odczuwała mój stres. A tak, żadnej gorączki, jakichś czerwonych śladów ani nic. Tylko lekkie zgrubienia na udach były, ale dzisiaj już prawie zniknęły.

Cytat:

Musze: sprzatnac kuchnie, duzy pokoj, odkurzyc, umyc podlogi, zebrac pranie, a dalej sniadania nie zjadlam
I wizaż.

Cytat:
Szajka, Dorka cudna, i te wlosiska!

Little, kochana, ja mialam podobnie jak Laurka, Pietraszko lezal u mnie na lozku, a dziewczyna z sali nie mogla mnie dobudzic, a nawet podeszla raz czy dwa i mu szuszala! Ja bylam totalnie kaput.
To u nas jest na odwrót - ja budzę się na lekki odgłosik z łóżeczka, a tż nawet jak młoda leży z nami w łóżku i się drze na maxa, to się nie obudzi.

Cytat:
Cudny. Na pierwszym zdjęciu boska minka.

-------------------------

Szaja, Dorotka jest naprawdę prześliczna. I ma fajne kudełki.

Lady, Piotruś wygląda jakby mówił: "choć mama naaaa niedźwieeedziaa". Super facecik.

-------------------------

Tak w ogóle, to biję się gdzie popadnie - .
I:
- gratuluję kolejnym nowym mamusiom i trzymam kciuki za te ostatnie nierozpakowane (szczególnie Lubcię, bo najdłużej musi czekać)
- witam nową mamusię. Fewciu, wybacz, że tak późno. Cieszę się, że do nas dołączyłaś.

------------------------

Debrah, u nas bujaczek jak na razie sprawdza się, od czasu do czasu, jako usypiacz. No i młoda sobie w nim siedzi, kiedy ja muszę coś zrobić w domu.

-----------------------

Wiecie, poza tymi problemami z , to mogę śmiało powiedzieć, że mam teraz raj na ziemi. Grzeczne dzieciątko, uśmiechające się najpiękniej na świecie. Mamę, tża, siostrę, którzy zawsze pomogą, na ile mogą. Oprócz brata, wszyscy cieszą się, że Pola z nami jest. Teraz już sobie nie wyobrażam, że miałoby jej nie być, i że na samym początku ciąży nie chciałam jej.
Niewyspana, a jaka szczęśliwa.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-02-21 o 17:12
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 17:14   #3165
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
a ile razy dziennie podajesz malej butle? duzo zjada?
sama butla, od wczoraj coś mi nie chce jeść i je po trochu ale narazie nie wmuszam bo nie płacze, chyba ma tekie dni
Stary 2013-02-21, 17:18   #3166
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Apteka w sieci, ja tam kupuję. Tyle, że jak ty dajesz tyle mleczka to nie wiem czy Ci się opłaca. Na ile Ci starcza opakowanie Bebika. Powiem Ci, że przeliczyłam i wcale to bebiko tak tanio nieb wychodzi. Jest niewiele tańsze od mojego enfamilu czy bebilonu (one tak samo kosztują).
na poczatku jak wszystko bylo ok to patrzylam na kase ale teraz jak sa problemy z kupencjami to pal licho kase. zeby tylko zadzialalo hmm, ciezko mi powiedziec na ile mi starcza opakowanie bo ja roznie daje. czasami raz, dwa razy dziennie, czasami co do drugiego karmienia wiec nie jestem w stanie powiedziec na ile mi starcza jedno bebiko. moze faktycznie jak narazie daruje sobie ta apteke. jak bedzie wieksze zapotzebowanie to wtedy tak zamowie. dzia!

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Już duży kawaler.
:
oj duzy duzy dzia!

Stary 2013-02-21, 17:43   #3167
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny,!
Znalazłam cos takiego:
http://woombie.pl/
Któraś z was może ma, używa? Zastanawiam się nad kupnem alenie wiem czy warto.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 17:58   #3168
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Pstryczku: gratulacje dla Małego!
Moja jutro kończy miesiąc.

Słuchajcie, jak liczyć te skoki rozwojowe? jeśli chmurka jest przy 5tygodniu to chodzi o to, że jak dziecko zacznie 5 tydzień to w czasie trwania tego tygodnia ta chmurka jest?
A nie skończony 5ty a początek szóstego?

W ogóle - macie może jakąś godną polecenia ksiązkę o maluszkach? Studia studiami, ale ja bym chciała bardziej szczególowo i tak "dla rodzica". A nie tylko z teorii.
Co do skoku - ja to umownie traktuję, bo to orientacyjnie tylko, wiadomo, że jak 5 tydzień to raczej +/- kilka dni w przód i tył a nie środek drugiego miesiąca. U nas akurat marud ogromny był dokładnie w ostatni dzien 5 tygodnia i pierwszy 6

Książki to tak:

http://merlin.pl/Rozwoj-psychiczny-d...FUaN3godZFgAyw

Dobry język, nie sucho medyczno psychologiczny, ale też nie laicki

http://www.gwp.pl/3080,cwiczymy-w-do...e-dziecko.html na potem, bez sugerowania się tytułem - naprawdę fajne pomysły

Nie polecam natomiast "Języka niemowląt" Tracy Hogg, tudzież "Języka dwulatka". Bełkot nastawiony na tresurę.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wózek BabyActive Elipso 2w1. Bardzo lekki i zgrabnie się składa i rozkłada.

śliczności
Bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,!
Znalazłam cos takiego:
Wg mnie wywalona kasa, bo lada chwila niemowlak to będzie chciał rękami i nogami fikać, a nie mieć skrępowane.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:11   #3169
j1987
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39370110]Neti dalrj w szpitalu bo Antoś ma bakterie w moczu, pomoc laktacyjna żadna ;/ ma bedna doła. [/QUOTE]

Cytat:
Biedna Neti.. i znowu to samo ze szpitalem..
z tą "opieką" szpitalną to masakra, dobrze że wiem co mnie czeka w moim i że będę mogła liczyć na pomoc nawet jak będę zadawać pytania o najmniejszą pierdołę

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny a nie wiecie co u Lubci, iffonki7 i j1987?
Jestem nie rodzę tak jakoś przez cały dzień nie miałam czsu żeby pisać bo krokiety robiłam a jak skończyłam to byłam tak zmęczona, że nic mi się nie chciało i przysypiałam oglądając telewizję. Mam już dość tego czekania aż coś się zacznie dziać. Kilka skurczyków i tyle a dzieć się kręci i wierci. Oj coś czuję że będzie to poród wywoływany
Stary 2013-02-21, 18:14   #3170
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj chcialam kupic espumisan bo nam sie konzy ale ze nie bylo to kupilam wlasnie ten bobotic. mam nadzieje z i u nas polepszy sie z kupkami

a jak stosujecie ten bobtic? ak jak w ulotce? 8 kropelek 4 razy dziennie?

zobacze jak bedzie z tym bobotikiem. jesli za wiele sie nie poprawi to jak skonczymy pakowanie bebiko to moze zmienimy na jakies inne. tylko jakie?

Mamy, ktore dokarmiaja mm
-jak czesto wasze pociechy robia kupki?

ja dzis tez w szoku po nocce jestem
mlody zasnal snem mega kamiennym o 18.00 czyli jak dla mnie chyba o najgorszej porze bo se mysle - wstanie o 20 i potem do polnocy hulaj dusza....
co sie okazalo? obudzil sie o 22.30, zjadl i dalej spaciu. obudzil sie o 3.00
ja o tej 3.00 bylam juz tak wyspana ze prawie chcialam juz wstawac
codziennie ostatnio.. raz, dwa? nie raz mu nóżki muszę w górze potrzymać..
my Bebilona zmieniliśmy bo sądzilismy że brzusio przez niego bolał (a podobno to przez skazę) na Hipp Bio Combiotic. zadowoleni byliśmy, kupka po nim ładna ale kazał lekarz na pepti ze skazą iść
oba mleka mam, prawie nie ruszone i dobre jeszcze przez dwa tygodnie, wysłać Ci?

dopajamy herbatką lub wodą ale jedno i drugie dla niego ba, dlatego z cyca może mu początkowe mleczko starcza?

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
właśnie o tym wcześniej pisałam

Cytat:
Hej dziewczyny,!
Znalazłam cos takiego:
a nie lepiej Ci kocykiem otulać zamiast pieniążki tracić? na tym filmiku (od Bokeh) Pan pokazuje http://www.youtube.com/watch?feature...&v=ASEjSYlnbzM
mój osobiście nie lubi być otulony, ja podobno też nie lubiłam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:22   #3171
ILLUSION
Wtajemniczenie

Hope a jak tam ze skazą? Z buźki poschodziło wszystko? Nic nowego się nie pojawia? Jak sobie radzisz z dietą? Co jesz?
Stary 2013-02-21, 18:27   #3172
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Moje szesciotygodniowe cudenko
Śliczny

Cytat:
Pstryczku - dokładnie, masz racje, za 3 dni no bo Krzysiu w końcu z Wigilii, tak więc 2 miechy 24 lutego.

Aalllle minka
Stary 2013-02-21, 18:29   #3173
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,!
Znalazłam cos takiego:
Już widzę młodego jak w tym wierzga i się wygina z wrzaskiem Taki mam egzemplarz nietypowy Hope ma rację, nie lepiej kocyk?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:33   #3174
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Hope a jak tam ze skazą? Z buźki poschodziło wszystko? Nic nowego się nie pojawia? Jak sobie radzisz z dietą? Co jesz?
placki znikły łuski i tarka tez kilka pryszczykow jest, niebo a ziemia, uważam co jem, ale kawy z mlekiem się napije, plasterek sera zjem, ostrożnie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:44   #3175
KaskaKati
Przyczajenie

Cytat:
bardzo ladny

to i tak niezle. moj co 3-4 dni. ostatnio robil w niedziele
zastapilam espumisan boboticem, jest silniejszy. jak nie bedzie poprawy to zmienie mleko

A ja Wam Dziewczyny powiem, że u mnie dopiero zadziałał niemiecki "Sab Simplex", ale ja dawałam do każdego karmienia. Bobotic był dużo mniej skuteczny... szkoda, bo tego Simplexa trzeba kupować przez pośredników w Polsce.
KaskaKati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:45   #3176
KaskaKati
Przyczajenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39375007]
Wg mnie wywalona kasa, bo lada chwila niemowlak to będzie chciał rękami i nogami fikać, a nie mieć skrępowane.[/QUOTE]

Wg mnie nie znasz tego otulacza, bo gdybyś znała, tobyś wiedziała, że on nie krępuje tylko sprawia, że się dziecko nie wybudza i nie drapie po buzi. Jest ELASTYCZNY. Zresztą zobacz filmy na tej stronie.
Stary 2013-02-21, 18:58   #3177
KaskaKati
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Już widzę młodego jak w tym wierzga i się wygina z wrzaskiem Taki mam egzemplarz nietypowy Hope ma rację, nie lepiej kocyk?
Mój się z kocyków i rożków wyplątywał w minutę. To wulkan energii. Dopiero to zadziałało. Też byłam uprzedzona, ale po nieprzespanych tygodniach zrozumiała, że 130 złotych za spokój i sen to naprawdę niewiele. Tyle za kablówkę Mąż płaci (z internetem). Co miesiąc...

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

"Wg mnie wywalona kasa, bo lada chwila niemowlak to będzie chciał rękami i nogami fikać, a nie mieć skrępowane."

Nie ma takiej opcji! Moje uwielbia woombie i jeśli czasem i robi cyrki to tylko dlatego, że np za długo go przetrzymaliśmy i jest masakrycznie zmęczony. A moja psiapsiuła ma już drugi rozmiar a córeczka ma 6 miesiąc. .. Żeby niemowlak fikał to trochę minie. Lekarz mi powiedział, że czas na zabawę jest w ciągu dnia a nie w nocy, kiedy dziecko powinno spać, żeby roslo i prawidłowo się rozwijało . Amen! Ja i moje przyjaciółki jesteśmy zachwycone i dziękuje Bogu za ten śpiworek
Stary 2013-02-21, 19:00   #3178
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
placki znikły łuski i tarka tez kilka pryszczykow jest, niebo a ziemia, uważam co jem, ale kawy z mlekiem się napije, plasterek sera zjem, ostrożnie
Ale te pryszczyki to nowe wyskoczyły czy nie zeszły po maści? Tzn. czy widzisz zależność np. zjesz plasterek sera - wyskakuje coś nowego?
Stary 2013-02-21, 19:14   #3179
badziabadzia
Zakorzenienie

Lady, codzjennie wcinam rozgotowane jablka ale efekty marne
Stary 2013-02-21, 19:30   #3180
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny a nie wiecie co u Lubci, iffonki7 i j1987?

Jestem i tak samo jak j1987 nie rodzę ani nic się nie zapowiada żebym miała w najbliższym czasie urodzić. Podczytuje was ale nie chce zanudzać swoim marudzeniem że chce już rodzić. Odebrałam dzisiaj 3 telefony i dostałam 2 sms-y czy już rodzę.

Zdjęcia waszych maluszków są śliczne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości