|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
Cytat:
![]() zastapilam espumisan boboticem, jest silniejszy. jak nie bedzie poprawy to zmienie mleko Cytat:
a ile kropelek podajesz? ja juz nie oczekuj jakis cudow, byle tylko mlody robil czesciej kupki ![]() Cytat:
brawa dla Michasia mojemu zalaczyl sie dzis tryb zajaca "pospi" 5 min i dziekuje. jestem wyspany ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Dla nas przy wyborze wózka przede wszystkim ważna była waga. Mieszkamy na trzecim piętrze bez windy, z wysokim parterem i garażem podziemnym. Więc często noszenie wózka będzie się sprowadzało do 4 piętra... A ten jest faktycznie lekki.
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superaśne fotki! a na drugim jaki fryz? na mprezke "urodzinkowa" jestem juz gotowy ![]() jak patrze na Twojego Krzysiulka to sie napatzrec nie moge jak bardzo jest do Ciebie podobny! Normalnie szok! Istna mamusia! Zazdroszcze ! u nas tyle sniegu ze drzwi ciezko otworzyc na zewnatrz jakby tego bylo malo to jeszcze cos duuuzeeeeeeeego i bialego z nieba pada ![]() ale jestem dobrej mysli bo ponoc niedlugo ma byc w okolicy 10 stopni czyste szalenstwo
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3155 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wszystkie dzieciaczki przecudne!
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...035955979.html Karuzelę taką http://allegro.pl/fisher-price-karuz...015608029.html Oba ustrojstwa polecam ![]() Cytat:
A co do smoczka to też nie mogę nauczyć a mam już 5 różnych... Cytat:
Cytat:
|
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
Pstryczku moja niunia po bebilonie robi z 6 kup, co prawda nie są jakieś mega ale idą z łatwizną, aż się zastanawiam czy nie za dużo
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten bebilon to taki normalny tak? jutro chyba wysle meza po niego, tylko ciekawe czy u nas go dostaniemy...
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
tak dziennie, ja kupiłam w biedronce- zwykły
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
a ile razy dziennie podajesz malej butle? duzo zjada?
|
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
A już wcześniej odstawiłaś nabiał? Poschodziło Wam wszystko z tej buźki? Smarowałaś czymś? Czy może dopiero teraz zaczniesz coś z tym robić po tej wizycie?
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 | |||||
|
Rozeznanie
|
Nareszcie pocytowałam.
![]() Cytat:
Cytat:
I chyba będę się musiała do niego wybrać... Bo dowiedziałam się, że hemoroidów wcale takich dużych nie widać I to nic, że krew z nich leci. Mam tylko jeść więcej nabiału i pić jeszcze więcej wody, żeby dobrze 2. szły. No super.![]() Cytat:
Jak się trafi dobry "egzemplarz" mamy, to jest wręcz nieoceniona. I jak tak też mam.Cytat:
![]() Już duży kawaler. ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3164 | ||
|
Rozeznanie
|
Sama się dziwię, ale jest chyba jeszcze grzeczniejsza, niż była przed. Tylko dzień wcześniej był kiepski, ale odczuwała mój stres.
A tak, żadnej gorączki, jakichś czerwonych śladów ani nic. Tylko lekkie zgrubienia na udach były, ale dzisiaj już prawie zniknęły.![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cudny. Na pierwszym zdjęciu boska minka.![]() ------------------------- Szaja, Dorotka jest naprawdę prześliczna. I ma fajne kudełki. ![]() Lady, Piotruś wygląda jakby mówił: "choć mama naaaa niedźwieeedziaa". Super facecik.![]() ------------------------- Tak w ogóle, to biję się gdzie popadnie - I: - gratuluję kolejnym nowym mamusiom (szczególnie Lubcię, bo najdłużej musi czekać )- witam nową mamusię. Fewciu, wybacz, że tak późno. Cieszę się, że do nas dołączyłaś.![]() ------------------------ Debrah, u nas bujaczek jak na razie sprawdza się, od czasu do czasu, jako usypiacz. No i młoda sobie w nim siedzi, kiedy ja muszę coś zrobić w domu. ----------------------- Wiecie, poza tymi problemami z Grzeczne dzieciątko, uśmiechające się najpiękniej na świecie. Mamę, tża, siostrę, którzy zawsze pomogą, na ile mogą. Oprócz brata, wszyscy cieszą się, że Pola z nami jest. Teraz już sobie nie wyobrażam, że miałoby jej nie być, i że na samym początku ciąży nie chciałam jej.![]() Niewyspana, a jaka szczęśliwa.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-21 o 17:12 |
||
|
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
sama butla, od wczoraj coś mi nie chce jeść i je po trochu ale narazie nie wmuszam bo nie płacze, chyba ma tekie dni
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj duzy duzy |
|
|
|
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,!
Znalazłam cos takiego: http://woombie.pl/ Któraś z was może ma, używa? Zastanawiam się nad kupnem alenie wiem czy warto.
|
#3168 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Książki to tak: http://merlin.pl/Rozwoj-psychiczny-d...FUaN3godZFgAyw Dobry język, nie sucho medyczno psychologiczny, ale też nie laicki http://www.gwp.pl/3080,cwiczymy-w-do...e-dziecko.html na potem, bez sugerowania się tytułem - naprawdę fajne pomysły ![]() Nie polecam natomiast "Języka niemowląt" Tracy Hogg, tudzież "Języka dwulatka". Bełkot nastawiony na tresurę. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39370110]Neti dalrj w szpitalu bo Antoś ma bakterie w moczu, pomoc laktacyjna żadna ;/ ma bedna doła. [/QUOTE]
z tą "opieką" szpitalną to masakra, dobrze że wiem co mnie czeka w moim i że będę mogła liczyć na pomoc nawet jak będę zadawać pytania o najmniejszą pierdołę Jestem nie rodzę
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my Bebilona zmieniliśmy bo sądzilismy że brzusio przez niego bolał (a podobno to przez skazę) na Hipp Bio Combiotic. zadowoleni byliśmy, kupka po nim ładna ale kazał lekarz na pepti ze skazą iść oba mleka mam, prawie nie ruszone i dobre jeszcze przez dwa tygodnie, wysłać Ci? ![]() dopajamy herbatką lub wodą ale jedno i drugie dla niego ba, dlatego z cyca może mu początkowe mleczko starcza? Cytat:
Cytat:
mój osobiście nie lubi być otulony, ja podobno też nie lubiłam
|
|||
|
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
Hope a jak tam ze skazą? Z buźki poschodziło wszystko? Nic nowego się nie pojawia? Jak sobie radzisz z dietą? Co jesz?
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny
Cytat:
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki mam egzemplarz nietypowy Hope ma rację, nie lepiej kocyk?
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
placki znikły łuski i tarka tez kilka pryszczykow jest, niebo a ziemia, uważam co jem, ale kawy z mlekiem się napije, plasterek sera zjem, ostrożnie
|
|
|
|
#3175 |
|
Przyczajenie
|
A ja Wam Dziewczyny powiem, że u mnie dopiero zadziałał niemiecki "Sab Simplex", ale ja dawałam do każdego karmienia. Bobotic był dużo mniej skuteczny... szkoda, bo tego Simplexa trzeba kupować przez pośredników w Polsce.
|
|
|
|
#3176 |
|
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39375007]
Wg mnie wywalona kasa, bo lada chwila niemowlak to będzie chciał rękami i nogami fikać, a nie mieć skrępowane.[/QUOTE] Wg mnie nie znasz tego otulacza, bo gdybyś znała, tobyś wiedziała, że on nie krępuje tylko sprawia, że się dziecko nie wybudza i nie drapie po buzi. Jest ELASTYCZNY. Zresztą zobacz filmy na tej stronie. |
|
|
|
#3177 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- "Wg mnie wywalona kasa, bo lada chwila niemowlak to będzie chciał rękami i nogami fikać, a nie mieć skrępowane." Nie ma takiej opcji! Moje uwielbia woombie i jeśli czasem i robi cyrki to tylko dlatego, że np za długo go przetrzymaliśmy i jest masakrycznie zmęczony. A moja psiapsiuła ma już drugi rozmiar a córeczka ma 6 miesiąc. .. Żeby niemowlak fikał to trochę minie. Lekarz mi powiedział, że czas na zabawę jest w ciągu dnia a nie w nocy, kiedy dziecko powinno spać, żeby roslo i prawidłowo się rozwijało . Amen! Ja i moje przyjaciółki jesteśmy zachwycone i dziękuje Bogu za ten śpiworek
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale te pryszczyki to nowe wyskoczyły czy nie zeszły po maści? Tzn. czy widzisz zależność np. zjesz plasterek sera - wyskakuje coś nowego?
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, codzjennie wcinam rozgotowane jablka ale efekty marne
|
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
Jestem i tak samo jak j1987 nie rodzę ani nic się nie zapowiada żebym miała w najbliższym czasie urodzić. Podczytuje was ale nie chce zanudzać swoim marudzeniem że chce już rodzić. Odebrałam dzisiaj 3 telefony i dostałam 2 sms-y czy już rodzę. Zdjęcia waszych maluszków są śliczne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

trochę mało, ale daję jej espumisan, podaję koper włoski, sama też piję koper i ostatnio nawet len piję, ale nic to nie daje - jak w zegarku co 2 dni meeega gigantyczna kupa
macie jakieś rady na to? 

"pospi" 5 min i dziekuje. jestem wyspany 

)

mozesz sie zapytac tez gin swojego o to, zreszta on chyba mus Ci skierowanie dac? Powodzenia
I to nic, że krew z nich leci.
Mam tylko jeść więcej nabiału i pić jeszcze więcej wody, żeby dobrze 2. szły. No super.
(szczególnie Lubcię, bo najdłużej musi czekać