Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 11:49   #1921
scotasia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

To teraz troszkę pocytuje, poki Domiś spi
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lady, a Ty pękłaś? O, to masakra... Pęknięcie to chyba najgorsze, co może być.
Ja po porodzie zapytalam, jak tam sytuacja wyglada, czy duze szkody to połozna powiedziala, ze troszkę pękłam... A inna połozna jak sciągała mi szwy to zapytała, czy to pierwsza ciąża. Mowie, ze tak, to ona na to, ze bardzo dziwne, ze mnie nie nacieli, tylko pozwolili peknąć. Czyli chyba to nie było takie małe pekniecie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
dziewczyny poradźcie coś na przeziębienie czuje, że coś mnie chwyta i tak się boję, żeby nie przeszło na okruszka
Ja praktykowalam tylko herbate z sokiem malinowym i na bol gardła Propolki. Jakos przeszło

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Hej mamusie, strasznie pędzicie ciężko Was nadrobić. Ja dziś pierwszy dzień sama z Kubusiem, bo tż dziś do pracy już musiał pójść. Mam nadzieję, że sobie poradzę...
Z rana o 7 Kubuś obudził mnie swoim skrzeczeniem i glegleniem, przewinęłam, nakarmiłam, trochę polulałam i usnął jestem z siebie i z Małego dumna

u mnie tak samo

a powiedz mi jakim laktatorem ściągasz? Bo ja mam w domu ręcznego aventa i nic nie leci w szpitalu odciągałam takim elektrycznym z medeli i fajnie leciało a w domu porażka
Chyba mam ten sam i tez mi się nie udaje nim sciągać. Myslalam, ze to ja taka ofiara i nie umiem po prostu, a to widocznie lipny model
Tez sie bałam jak to bedzie, jak mąż wróci do pracy. Bo po powrocie ze szpitala praktycznie sam wszystko robił, ja tylko karmiłam ale juz drugi tydzien leci i jakos dajemy sobie z Domisiem rade

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Moje dziecko poszło spać o 21 i obudziła się o 24 i do 7 rano nie spała w ogóle,w ciągu dnia spała godzinę czyli 4go?w w ciągu doby, jestem wykończona!
Współczuje... moj Domis chyba juz sie ustabilizował. Wstaje mi ok 1-2 i potem 4-5. I albo usnie jeszcze na godzinke albo od 5 oczy jak 5zł

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hejka
U mnie śniegu nadal dużo, pod blokiem nie odśnieżone, nie ma nawet jak na spacer wyjść bo się wózek zakopie
Mała ładnie spała od 20 do 24, potem pobudka o 4, potem o 6 ale to coś z płaczem się obudziła, dałam cycka i zaraz zasnęła i potem o 8
Teraz leży w bujaczku i gada z małpkami

Czy Wasze pociechy często mają czkawkę ?? Moja jak tylko zaczyna coś tam gaworzyć to zaraz czkawkę dostaję i sie denerwuje...
U mnie tez masa sniegu. Wczoraj było po prostu pieknie, zaspy po pas, lekki mroz i bezchmurne niebo. W sam raz na Boże Narodzenie, a nie na Wielkanoc..
Tez mamy czesto czkawke

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moj robi tak samo (niespokojny sen, charczenie, itp).
Wlasnie wrocilismy od pediatry. Zapytalam przy okazji o to. Twierdzi, ze to normalne i wynika z niedojrzalosci ukladu nerwowego. Przejdzie

A poszlismy w zwiazku z wysypka. Na szczescie to nie skaza!! A jedynie tradzik. Mamy kupic w aptece masc samorobna i te najwieksze krostki smarowac jeszcze Clotrimazolum.
O no to dobrze wiedziec jej ilez to dolegliwosci maja te nasze maluchy...

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
I jeszcze Wam coś napiszę bo nadal w szoku jestem w sobotę byli u nas przyjaciele i w końcu przywieźli film i zdjęcia ze ślubu i wesela (pod koniec sierpnia byliśmy u nich świadkami na ślubie). No i ja poszłam do Biedronki kupić kilka rzeczy i kupiłam też wódkę zeby towarzycho jakies dronki sobie mogło sączyć. I wiecie że mnie babka w kasie poprosiła o dowód? No myślałam że padnę...mówię jej że u mnie już za rok 30 na karku, dziecko w domu a ona "proszę pokazać dowód bo bardzo młodo Pani wygląda" i nie odpuściła. A jak zobaczyła rocznik 84 to widok jej miny...bezcenny
Mnie w szpitalu przy windzie zaczepiła lekarka, ze bardzo mnie przeprasza, ale musi zapytac ile mam lat, bo wygladam na 16 w sumie sie nie dziwie, w szlafroku, bez makijazu, w kucykua mam 26

edit. No i pospane...całe poł godziny. Eh Domiś....

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2013-03-18 o 11:51
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:51   #1922
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Woow..moj Dominik nie chcial mi zasnąc od kilku godz i w koncu pusciłam mu http://www.youtube.com/watch?v=XUSfE6bRy6c i ZASNĄŁ
Moja tez przy tym pare razy zasnęła

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Illusion, gratulacje młodzizno hehe
ja byłam w zeszłym roku jeszcze przed ciążą w pubie w Częstochowie u przyjaciółki, poszłam zamówić grzańce, gość powiedział, że chce ode mnie dowód, ja go wyśmiałam ale dałam ten dowód, on patrzy i mówi, "ooooo, pani mój rocznik, jakie ładnie imię, miło mi" po czym patrzy i"uuuu, ale z Bytomia, taki kawał...?" po czym w ten sam dzień dostałam od niego zaproszenie na fejsie

rozwaliłaś mnie tym
Nieźle pewnie każdej dziewczynie która mu się spodoba mówi żeby dowód pokazała a potem je zaprasza na fejsie
Stary 2013-03-18, 11:52   #1923
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Kurcze, bidulki jestescie z tymi niespokojnymi maluchami
A co one robia jak nie spia? Leza spokojnie, rozgladaja sie raczej domagaja sie uwagi/noszenia, itp?
moja jak nie śpi, to domaga się uwagi - trzeba do niej mówić, nosić na rączkach, a najlepiej jak TŻ pajacuje, wtedy ubaw po pachy
Cytat:
Hehe dzięki A mąż to miał ze mnie polewkę cały weekend i teksty że prokurator na karku bo nieletniej dziecko zrobił

A co do alkoholu to cichutko zazdraszczam. Czasem mąż mnie pyta czego mi tak najbardzie brakuje przy kp, co bym tak zjadła z największą ochotą to ja zawsze odpowiadam że z jedzenia NIC mi nie brakuje ale wypiłabym drinka i reddsa jabłkowego. Czy to już zakrawa na alkoholizm?
Podłość naszej psychiki nie zna granic Jak karmiłam piersią to tylko snułam wizje co ja bym nie zjadła, czego bym nie wypiła. Teraz karmię mm i poza jednym desperadosem nie zdobyłam się na żadne szaleństwo, no jeszcze puszka coli. Jakoś dziwnie mi ochota przeszła na wszelkie zakazane potrawy/napoje
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:53   #1924
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Z opóżnieniem ale witam się i ja w odchowalni
Witam nową mamusię
Eh chcialabym sie wiecej udzielac, ale moje malenstwo ostatnio jest strasznie absorbujące....
I od razu zwracam się do Was z problemem. Czy Wasze maluchy tez wydają takie dziwne dzwieki, jakby chrapanie zwłaszcza w nocy przy przebudzaniu?? Bo moj Dominik za kazdym razem tak wlasnie mnie budzi - pochrapuje sobie. A ostatnio wogole niespokojnie spi i tak mu furczy czasem w nosku. Podejrzewalam katar, ale nic mu z noska nie cieknie i przy oczyszczaniu noska czasem tylko jakas zielona kozucha się pojawi
Dzis w nocy dodatkowo mi zwymiotował i jakos się tak krztusił kilka razy. Czy to sa objawy kataru, przeziebienia?? Czy moze to po prostu za suche powietrze? Nie mam nawilzacza.
Ewadylewska jak się u Twojej niuni ten katar objawił?
Przepraszam ze nic nie cytuje i nie odnosze się do nikogo obiecuje poprawe jak tylko Was troche nadrobie.

Edit. Mały je normalnie, smoczka ciągnie, wiec chyba moze normalnie oddychac przez nosek. eh..
moja też takie odgłosy wydaje, ale to ponoc z czas mija - tak mi pediatra powiedziała
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:53   #1925
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Wiecie co? Musze zapisać Darie do okulisty przez to ze była tyle czasu naświetlana przez żółtaczkę to trzeba zbadać oczka. I co? Jak już po dwóch godzinach w końcu się dodzwoniłam to jeszcze się dowiedziałam ze nie ma terminów już na ten rok!!!! nosz kurrrr.....a dopiero marzec jest!!

Nasza służba zdrowia......

Właśnie Szaja - już pytałam ale może przeoczyłaś moje pytanie...
Pisałaś o syropie Gastrotuss Baby. Można to podać bez konsultacji z pediatrą czy lepiej nie?
No właśnie....już dzisiaj pisałam co myślę o tej pożal się Boże "służbie zdrowia". To żart chyba jakiś z tymi terminami....

A co do syropu to niby jest bez recepty więc szkodliwy nie może być. Później wezmę ulotkę i zobaczę co tam napisali ale na razie nie mogę się ruszyć bo Iguś się wtulił we mnie i śpi
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:53   #1926
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wyszlam za Japonczyka i z uwagi, ze mnie latwiej przystosowac sie do zycia w Japonii niz jemu w Polsce, zamieszkalam tu na stale.
Japonia jest moim drugim domem, zyje mi sie tu doskonale, mam szczescie poznawac samych swietnych ludzi.
Pomieszkiwalam juz jakis czas przed przeprowadzka na stale, takze wiedzialam, co mnie czeka i bylam gotowa na wypadek roznych sytuacji. Poza tym nieco liznelam kultury wczesniej, takze szoku nie przezylam. Rowniez tz jest bardzo malo japonski.
Ludzie sa bardzo pomocni i mili, zwlaszcza na prowincji, gdzie mieszkam. Tylko trzeba im dac czas na oswojenie sie z blada twarza.
Jesli cos Cie szczegolnie interesuje, to pisz. Chetnie obale blednie przedstawiany w Polsce wizerunek Japonii i Japonczykow.
oj Japonii zazdroszczę, zawsze chciałam tam jechać.
wrzuć nam jakieś fociaki miejsca gdzie mieszkasz, jesli mozesz i chcesz ofkors
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:55   #1927
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Moja tez przy tym pare razy zasnęła

rozwaliłaś mnie tym
Nieźle pewnie każdej dziewczynie która mu się spodoba mówi żeby dowód pokazała a potem je zaprasza na fejsie
ciekawe jak by sobie cwaniaczek radził jakby nie było fejsa itd.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:55   #1928
LadyWhisper
Zakorzenienie

Illusion, ja za to redds żurawinowy, AAAAAAAAAAAAAAAAAA jak skończę kp to chyba codziennie jednego będę obalała aaaa i wino malinowe domowej roboty mojej ciotki, na ślub dostaliśmy i tak sobie czzeka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:57   #1929
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe dzięki A mąż to miał ze mnie polewkę cały weekend i teksty że prokurator na karku bo nieletniej dziecko zrobił

hahaha

Cytat:
A co do syropu to niby jest bez recepty więc szkodliwy nie może być. Później wezmę ulotkę i zobaczę co tam napisali ale na razie nie mogę się ruszyć bo Iguś się wtulił we mnie i śpi
O dziękuję to będę czekać

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
meneq ja też bym z chęcią foteczki zobaczyła o ile to nie problem dla Ciebie
Stary 2013-03-18, 12:01   #1930
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
TŻ wczoraj wrócił o mamusi z teorią, że powinniśmy małej zmienić mleko, bo nie robi kupy (raz na dwa dni) a jak robi to taką żółtą i rzadką i ją brzuch boli po tym mleku. ja rozumiem,że on się może na tym nie znać, ale ta kobietaq wychowała dwójkę dzieci a ma wiedzę jak 15latka
współczuje kochana i trzymam kciuki żeby było lepiej.
Posran$@$@ne są takie rady.

Cytat:
Moje dziecko poszło spać o 21 i obudziła się o 24 i do 7 rano nie spała w ogóle,w ciągu dnia spała godzinę czyli 4go?w w ciągu doby, jestem wykończona!
współczuje Ci.
moja spi pięknie, ale w dzien nic ale to mi akurat nie przeszkadza.

Cytat:
owszem - miewam, pod pachą boli ale słąbo (choć bywa czasami że mocno), i takie włąśnie kłucie jak mleko napływa a mała w tym czasie cyca ciągnie

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

o ja z tymi cycami tez tak mam

w ogóle ostatnio jak karmie mała to z drugiego cyca to mam fontanne. Owszem leciało mi jak karmiłam małą ale nie tak jak teraz.
Cytat:
Ryz, zwlaszcza kleisty
Produkty sojowe
Ryby o bialym miesie
Wegorz
Warzywa bulwiaste najlepiej podane jako goraca zupa
Wodorosty
Olej sezmowy
Generalnie dania kuchni japonskiej

Takze bazylia

I uwaga: mandarynki!!
Dlaczego mandarynki?
Poniewaz podczas karmienia piersia nie mozna dopuscic do wychlodzenia organizmu, stad gorace zupy, cieple napoje.
Mandarynki rowniez rozgrzewaja organizm. Ogolnie owoce, ktore zbiera sie zima wlasnie maja wlasciwosci rozgrzewajace. Takze jablka sa ok.
Natomiast unikac bananow, wychladzaja.

Dla mnie zbawienna okazala sie zupa z wodorostow wakame z jednym z gatunkow okonia oraz herbata zbozowa i rooibos.

Na sushi w Polsce uwazalabym, zwlaszcza teraz.
Sushi na mdlosci polecam!
Kiedy mnie meczyly, to poza sushi nie bylam w stanie jesc nic innego.
mandarynki ;o o moze jutro zjem? hmm

ja wprowadzam powoli nabiał. Mała miala kolki itd. A wczoraj sobie dolałam mleka do inki, nic jej nie było !!

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
a my ciągle mamy katar!! już nie wiem, dwa tygodnie już...
dostała Juvit C, nasifin i deflehgmin. Juvit C jeszcze podaję, ale nasifinu nie no i tego deflegminu tez nie.
Nie wiem...
.
kurna, moja tez juz tydzien ma katar i nie przechodzi daje nasivin ale dzis juz ostatni raz bo tylko 5 dni kazala lekarka no i witamine c i d..pa nie przechodzi;/
na dodatek końcówki mi sie skonczyly do fridy, w 5 aptekach nie ma zadnych koncowek;/ matula musi leciec w miasto i szukac. Musze zamówić jakiś bez wymiany aplikator..

Cytat:

Czy Wasze pociechy często mają czkawkę ?? Moja jak tylko zaczyna coś tam gaworzyć to zaraz czkawkę dostaję i sie denerwuje...
moja miala czesto ale juz jej mija to. Teraz to tylko jak temp zmienia, rzy zmiane pampersa czasem

Ech i poniedzialek, tzt pojechal znowu w delegacje.. ech...

http://sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/transmi...CJA_TRANSMISJA

o matkach I Kwartału

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-03-18 o 12:15
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:01   #1931
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
a my ciągle mamy katar!! już nie wiem, dwa tygodnie już...
dostała Juvit C, nasifin i deflehgmin. Juvit C jeszcze podaję, ale nasifinu nie no i tego deflegminu tez nie.
Nie wiem...
My wojowaliśmy z katarem 2,5 tygodnia. U takich maluszków długo to trwa niestety.
Cytat:
Illusion, ja za to redds żurawinowy, AAAAAAAAAAAAAAAAAA jak skończę kp to chyba codziennie jednego będę obalała aaaa i wino malinowe domowej roboty mojej ciotki, na ślub dostaliśmy i tak sobie czzeka
A do kiedy planujesz karmić?
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:06   #1932
s i l v e r
Zakorzenienie

http://sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/transmi...CJA_TRANSMISJA

Konferencja w Sejmie na żywo! Matki pierwszego kwartału!
Stary 2013-03-18, 12:22   #1933
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
redsik żurawinowy

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:29   #1934
onaella
Zakorzenienie

cześć

u nas kolek ciąg dalszy i codziennie od 18 mamy koncert jakich mało

no ale dajemy radę i jak już Synek się uspokoi to w nocy nareszcie ładnie zaczyna spać, jeszcze tylko żeby pokochał swoje łóżeczko to by było idealnie

a ja w sobotę zakończyłam karierę matki karmiącej, o ile w ogóle mogę o sobie tak powiedzieć bo karmić to w ogóle nie karmiłam tylko cały czas odciągałam. Już ostatnimi czasy było z dnia na dzień coraz mniej mleka a w sobotę jak nawet 30 nie odciągnęłam to dałam sobie spokój żeby już nie mieszać dziecku.
Ehhh, szkoda ..... niby wiem, że nie moja wina, ale jednak dołek jest

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:29   #1935
s i l v e r
Zakorzenienie

Idę z Darią na spacerek
Stary 2013-03-18, 12:30   #1936
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Aha dziewczyny chyba mi się traci pokarm (Daria się nie najada,denerwuje się przy piersi,łapie ją , za chwile wypluwa...płacze....) od paru dni już muszę dokarmiać butla ( i coraz częściej to robię)
Widze że coraz wiecej z nas ma taki problem ja zawsze jak Hania nie chce łapie mega doła i podaje ta butle z "krwawiącym" sercem...
Od dwóch dni odpukać mała nie płakała przy karmieniu cycem ale to może sie zmienić bez powodu...
a jak karmisz mm próbuj odciągnąć sobie do butli i narobić tak zapasów żeby potem karmić z butli swoim dasz tak rade??
Cytat:
Wyszlam za Japonczyka i z uwagi, ze mnie latwiej przystosowac sie do zycia w Japonii niz jemu w Polsce, zamieszkalam tu na stale.
Japonia jest moim drugim domem, zyje mi sie tu doskonale, mam szczescie poznawac samych swietnych ludzi.
Pomieszkiwalam juz jakis czas przed przeprowadzka na stale, takze wiedzialam, co mnie czeka i bylam gotowa na wypadek roznych sytuacji. Poza tym nieco liznelam kultury wczesniej, takze szoku nie przezylam. Rowniez tz jest bardzo malo japonski.
Ludzie sa bardzo pomocni i mili, zwlaszcza na prowincji, gdzie mieszkam. Tylko trzeba im dac czas na oswojenie sie z blada twarza.
Jesli cos Cie szczegolnie interesuje, to pisz. Chetnie obale blednie przedstawiany w Polsce wizerunek Japonii i Japonczykow.
a jakie są błędne przedstawiania Japończyków w Polsce?

też jestem za zdjęciami z Twojej okolicy

A z męzem rozmawiasz po japońsku czy angielsku może? Polskiego go uczysz ?

Cytat:
Moj robi tak samo (niespokojny sen, charczenie, itp).
Wlasnie wrocilismy od pediatry. Zapytalam przy okazji o to. Twierdzi, ze to normalne i wynika z niedojrzalosci ukladu nerwowego. Przejdzie

A poszlismy w zwiazku z wysypka. Na szczescie to nie skaza!! A jedynie tradzik. Mamy kupic w aptece masc samorobna i te najwieksze krostki smarowac jeszcze Clotrimazolum.
A to nie jest lek na grzybice?
Cytat:
Ja to nawet nie zdarzłam tego zurawinowego spróbować :P Ale jakoś do alko mnie nie ciągnie... tzn pewnie że nie raz mam ochotę się napić ale co tam poczekam :P albo somersby gruszkowy u nas w pl niesttey nie ma

Szaja a wiesz że Dominika urodziła ? i niefartem przed 18 marca i też ten urlop może ją ominąć jakbym urodziła dzień przed to bym się wściekła...

Hania coraz częściej zasypia w bujaczku, tylko nie wiem czy może tak spać tam 2h ? tylko jak ja przenoszę do łóżeczka to od razu otwiera oczy mały zgredek

W weekend był mój tata i powiesił mi ramki i przykręcił półeczke i troche się przytulniej zrobiło w Haniowym pokoiku ( z początku była to nasza sypialnia ale nie oszukujmy się....)

Dostałam tez zamówione hula hop i nie umiem go złożyć za mało wyćwiczone mięśnie musze więcej nosić Hanie na rękach
Stary 2013-03-18, 12:39   #1937
marsi11
Zakorzenienie

hej

Leo dziś kończy 3 miesiące ja nie chce żeby on tak szybko rósł

jest cudowny i kocham go tak strasznie,że nie mogę

poszliśmy wczoraj z TZ na kolacje z przyjaciółmi, maly został z teściową, ściągnęłam mleczko i nie bylo żadnego problemu,

Cytat:
Witam mamuśki

Wiecie co? Musze zapisać Darie do okulisty przez to ze była tyle czasu naświetlana przez żółtaczkę to trzeba zbadać oczka. I co? Jak już po dwóch godzinach w końcu się dodzwoniłam to jeszcze się dowiedziałam ze nie ma terminów już na ten rok!!!! nosz kurrrr.....a dopiero marzec jest!!

my już bylismy dwa razy na kontroli po fototerapii- raz 130 zł drugi 100 bo promocja ale już jest ok

Cytat:
Ryz, zwlaszcza kleisty
Produkty sojowe
Ryby o bialym miesie
Wegorz
Warzywa bulwiaste najlepiej podane jako goraca zupa
Wodorosty
Olej sezmowy
Generalnie dania kuchni japonskiej

Takze bazylia

I uwaga: mandarynki!!
Dlaczego mandarynki?
Poniewaz podczas karmienia piersia nie mozna dopuscic do wychlodzenia organizmu, stad gorace zupy, cieple napoje.
Mandarynki rowniez rozgrzewaja organizm. Ogolnie owoce, ktore zbiera sie zima wlasnie maja wlasciwosci rozgrzewajace. Takze jablka sa ok.
Natomiast unikac bananow, wychladzaja.

Dla mnie zbawienna okazala sie zupa z wodorostow wakame
z jednym z gatunkow okonia oraz herbata zbozowa i rooibos.

Na sushi w Polsce uwazalabym, zwlaszcza teraz.
Sushi na mdlosci polecam!
Kiedy mnie meczyly, to poza sushi nie bylam w stanie jesc nic innego.
kocham glony wakame, mam kg w domu bo żarłam je namiętnie w ciąży jak miałam skurcze łydek, jest to niesamowita kopalnia magnezu

zrobię sobie dzis sałatke z wakame bo mi smaka narobiłaś

a co do suhi to pewnie przez imbir bo dziala właśnie przeciw mdłością

achaaaa-piosenka u nas działa

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-03-18 o 12:42
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:49   #1938
LadyWhisper
Zakorzenienie

na pewno do 6mż, a potem zobaczymy

a ja mam już w d.upie ten cały macierzyński, ile się nadenerwowałam.... Wr....

Cytat:
ciekawe jak by sobie cwaniaczek radził jakby nie było fejsa itd.
pewnie listy by pisał?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Przyszła moja chustaaaaaaaaaaaaa jest piękna!!!!!!! Wrzucam do pralki od razu tylko gdzie wysuszyć i jak prawie 5m materiału?

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Dziewczyny, czy to możliwe, że Małemu się nagle odwidziały jakieś pozycje do karmienia? od paru dni jak chcę nakarmić na siedząco, w normalnej pozycji to się denerwuje, płacze, wypluwa cycka, jak na leżąco to od razu się zasysa, najada się jak bączek i idzie spać

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:49   #1939
maluchna30
Zadomowienie

Długo mnie nie było i wybaczcie nie jestem w stanie was nadrobić.Oleńkę męczy brzuszek. W dzień potrafi nie spać od 7 rano do 17, potem na chwilę usypia, a ja jestem tak wykończona, że nawet nie myślę o wizażu, ale o Was owszem. Nocki też nieciekawe i ogólnie jestem bardzo wyczerpana. Mówią, że dzieci kp nie mają kolek, a to gówno prawda. Odstawilam dzisiaj ser żółty. Zobaczymmy czy będzie poprawa. Jutro szczepionka 5w1, błagamy o kciuki, bo strasznego stresa mam.

Cytat:
Dziewczyny kp czy Was też tak bolą cycki?
Ostatnio bolą mnie non stop,a to jakieś kłucie,dziubanie ,albo tak jakby skurcz w cycach najbardziej pod pachą ,nie mam żadnych zastójów ani nic tylko taki dziwny ból a i między piersiami w okolicach mostka boli jak dotykam -jakbym miała tam siniaki, no i nasila się po użyciu laktatorem...
Dosłownie, to jest takie uczucie drętwienia i wtedy najczxęściej mleko kapie z cyca.
Cytat:
No właśne o tym pisałam. Cały czas się zastanawiam jak takie maleństwo może tak krótko spać???
Stary 2013-03-18, 12:50   #1940
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A to nie jest lek na grzybice?
Tak, dlatego niektore laski z wizazu smaruja nia np luszczacy sie skalp (wywolany drozdzakami).

Zreszta pediatra powiedziala, ze te krostki to moze byc tradzik niemowlecy (albo lojotokowe zapalenie skory).

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-03-18 o 12:52
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:57   #1941
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam mamuśki

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej

Leo dziś kończy 3 miesiące ja nie chce żeby on tak szybko rósł

jest cudowny i kocham go tak strasznie,że nie mogę

poszliśmy wczoraj z TZ na kolacje z przyjaciółmi, maly został z teściową, ściągnęłam mleczko i nie bylo żadnego problemu,

my już bylismy dwa razy na kontroli po fototerapii- raz 130 zł drugi 100 bo promocja ale już jest ok
Dziewczyny a jak to jest z tymi kontrolami wzroku? Bo moj Dominik tez był naswietlany a nikt mi nie powiedzial,ze mamy sie gdzies zgłosić w tym celu?
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:58   #1942
maluchna30
Zadomowienie

Nawijko możesz mi wpisać KP na 1 stronie. Dziękuję.
Stary 2013-03-18, 12:59   #1943
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nie uwierzysz, ale nie mam zdjec okolicy, w ktorej mieszkam. Malo atrakcyjna.
Przy okazji spaceru moge zrobic pare zdjec i podeslac.
Dzis zdjecie okolic - jakas godzinke drogi od miejsca, gdzie mieszkam.
Tylko mnie nie zlinczujcie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (109,9 KB, 74 załadowań)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:00   #1944
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Mój mały ma co najmniej dwie czkawki na dzień ale to podobno nic groźnego do dziecka.

Cytat:
HA co do alkoholu to cichutko zazdraszczam. Czasem mąż mnie pyta czego mi tak najbardzie brakuje przy kp, co bym tak zjadła z największą ochotą to ja zawsze odpowiadam że z jedzenia NIC mi nie brakuje ale wypiłabym drinka i reddsa jabłkowego. Czy to już zakrawa na alkoholizm?
tylko obawiam się że jak bym wypiła po takiej długiej przerwie drinka to bym lezała pod stołem

Cytat:
Chyba mam ten sam i tez mi się nie udaje nim sciągać. Myslalam, ze to ja taka ofiara i nie umiem po prostu, a to widocznie lipny model
Tez sie bałam jak to bedzie, jak mąż wróci do pracy. Bo po powrocie ze szpitala praktycznie sam wszystko robił, ja tylko karmiłam ale juz drugi tydzien leci i jakos dajemy sobie z Domisiem rade
Z tego co kojarze to mamy ten sam laktator avent via. Ja jestem z niego bardzo zadowolona.

Cytat:
a ja mam już w d.upie ten cały macierzyński, ile się nadenerwowałam.... Wr....
Ja to samo.

W ogóle umowę mam na czas określony do 30.04 ale dyrekcja obiecała że mi przedłuży pomimo macierzyńskiego bo jest zadowolona z mojej pracy a tym czasem rozmawiając z koleżanka z pracy przed porodem dowiedziałam się że już szuka kogoś na mojej miejsce i że na zebraniu mówiła że ja na pewno nie wrócę nie wiem o co jej się rozchodzi i szkoda że osobiście mnie o tym nie poinformowała. A zresztą może i dobrze bo nie byłam w 100% zadowolona z tej pracy.

Byłam dzisiaj u lekarza z małym odnoście wodnistych i śluzowatych kupek. Mam dokarmiać mm HA i podawać BioGaie i powinno wszystko wrócić do normy, najprawdopodobniej te kupki takie od zwykłego mm które dla Bartusia jest za ciężkie. I mamy już 4195 g czyli przybraliśmy równo 200 g w tydzień.

Czy na szczepionkę 5w1 kupowaną w aptece trzeba mieć recepte?

Po jakim czasie od zlożenia papierów dostałyście macierzyńskie? W ogóle dostaje się je na początku czy na końcu miesiąca?

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-03-18 o 13:08
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:02   #1945
Wisienka_0809
Rozeznanie

Witam mamusie po weekendzie.
Nie odzywałam z dwóch powodów:
1. W sobotę od 15 do 1 w nocy było prądu. 10 godzin! MA-SA-KRA!
2. W niedzielę byliśmy u teściów, po powrocie kąpanie młodej i tak zleciało.
Teraz biorę się za nadrabianie.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:06   #1946
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Mój mały ma co najmniej dwie czkawki na dzień ale to podobno nic groźnego do dziecka.

Czy na szczepionkę 5w1 kupowaną w aptece trzeba mieć recepte?
Moja ma bardzo często czkawkę. Co do 5w1 to tak, ja musiałam mieć receptę.
Stary 2013-03-18, 13:08   #1947
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podobnie, czytam glownie na telefonie, podczas chwili oddechu
Wrzucilam do klubu moja slicznote

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Mam takiego supermena Szałowo młody w nim wyglądał Już chyba z niego wyrósł

Cytat:
Ostatnio bolą mnie non stop,a to jakieś kłucie,dziubanie ,albo tak jakby skurcz w cycach najbardziej pod pachą ,nie mam żadnych zastójów ani nic tylko taki dziwny ból a i między piersiami w okolicach mostka boli jak dotykam -jakbym miała tam siniaki, no i nasila się po użyciu laktatorem...
Czasem mnie boli jak cholera. Za to jak czytam o fontannach z drugiej piersi to jestem w szoku, ja już nawet nie muszę nosić wkładek laktacyjnych, nic mi nie cieknie. No ale młody się najada więc się nie przejmuję.

Cytat:
Woow..moj Dominik nie chcial mi zasnąc od kilku godz i w koncu pusciłam mu http://www.youtube.com/watch?v=XUSfE6bRy6c i ZASNĄŁ
Ja Miśkowi puszczałam w brzuchu jak był, teraz z zaciekawieniem słucha.

Cytat:
aaaaaaaa jest piękna!!!!!!! Wrzucam do pralki od razu tylko gdzie wysuszyć i jak prawie 5m materiału?

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Dziewczyny, czy to możliwe, że Małemu się nagle odwidziały jakieś pozycje do karmienia? od paru dni jak chcę nakarmić na siedząco, w normalnej pozycji to się denerwuje, płacze, wypluwa cycka, jak na leżąco to od razu się zasysa, najada się jak bączek i idzie spać
Ja też dziś chustę dostałam i też już wyprałam Cieszę się jak dziecko
Co do karmienia, młody też ostatnio ma bunt, jak na siedząco chcę nakarmić to wije się jak piskorz. Dziś musiałam mu na siłę główkę na leżąco przytrzymać bo ze zmęczenia i głodu w histerię prawie wpadł. No ale zassał i zasnął. Ja już czasem nie wiem jak go karmić.

Michaś dziękuje za komplementy
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:08   #1948
Wisienka_0809
Rozeznanie

Napisałam smsa do Lubci i czekam na odp.
Stary 2013-03-18, 13:11   #1949
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Moja ma bardzo często czkawkę. Co do 5w1 to tak, ja musiałam mieć receptę.
A czy po tą receptę muszę iść z małym czy mogę sama?
Stary 2013-03-18, 13:14   #1950
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja też nie wierze.
Zresztą polecam książkę - Piotr Dzedzej-Porzucone sutanny. Opowieści byłych księży.
Umówmy się - księża są mężczyznami, a wiadomo, że u nich popęd seksualny (zazwyczaj) jest dość wysoki. Gdzieś czytałam, że na jego zahamowanie biorą jakieś tabletki. Jak ktoś chce, to może - inni wolą sobie pochędożyć.

Cytat:
Ja nie odciągam laktatorem, ale też tak mam. Ale skoro to zwiastuje zwiększoną produkcję mleka, to mogę się tylko cieszyć.

--------------

Chyba Debrah pytała o to, ile dzieci najwięcej wytrzymują bez jedzenia? Moja dwa razy miała 9 godzin.

Charlizz - jeśli wiesz, że to dobra decyzja, to nic, tylko trzymać kciuki i życzyć, żebyś sobie ułożyła życie. Z tż, albo na nowo bez niego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości