Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 11:20   #241
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ja chciałabym bez znieczulenia urodzić, ale zobaczymy w praktyce Póki co pójdę z nastawieniem, że nie biorę
Ja też chciałabym rodzić bez zzo, ale konsultację w razie czego zrobię; bo nigdy nie wiadomo co wyjdzie w trakcie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:21   #242
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ooo w moim mieście kolejny raz ktoś 6 w totka wygrał, poprzednio 17 mln teraz coś ponad milion, i znowu to nie bylam ja
I znowu pech
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:24   #243
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ja też chciałabym rodzić bez zzo, ale konsultację w razie czego zrobię; bo nigdy nie wiadomo co wyjdzie w trakcie
Jak ja bym chciała, żeby mocno nie bolało... Raz dwa i po krzyku
Stary 2013-03-19, 11:33   #244
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki
Witam się w nowym wątku na bagatela 7 stronie

Po wizycie wszystko super Malutka waży już 2 kilogramy
No i jest przecudna mrugała do nas na usg i wystawiała język Tatuś zachwycony, bo to jemu oczko puszczała Dumny jak paw! Dodatkowo pierwszy raz tak rozłożyła nogi, że autentycznie wydawało nam się, że to jajka są! Aż lekarz zaczął się śmiać, bo M blady się zrobił hihi - tak się biedny już przyzwyczaił, że to córeczka ma być A i ma bardzo długaśne nogi. Leży główką w dół, a przedwczoraj była jeszcze w poprzek - stąd to wiercenie non stop. I oczywiście wnerwiła się na usg, że ktoś jej brzuch naciska i tak zaczęła kopać, że tą małą stópkę wystawiała ze 3cm nad brzuch - aż gin zaczął się śmiać i ją po tej nóżce dotykać to Ona jeszcze bardziej - no przekochana jest))))
Poza tym hemoglobina mi skoczyła do 12,3! W szoku jestem, bo niedawno było 10,7.

Miłego dzionka życzę
Cieszę się, że wszystko ok!
Duża panienka

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Od stycznia mnie męczą te bezsenne noce;-) a tutaj to już w ogóle sajgon bo punkt 6 rano ktg, temperatura, ciśnienie i proszki. No i of kors moja ulubienica salowa, która zmienia worki na śmieci o 7 i kończy eleganckim trzasnieciem drzwiami
Żyć nie umierać
Współczuję bezsennych nocek

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
heloo z ranaa u mnie dzisij zima , ale zima na calego
U nas od wczorajszego wieczora też

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-19, 11:33   #245
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Witam gaduły
Wczoraj zapomniałam Jenny dopisz mi wizytę na 8.04.
Idę poczytać co i jak było wczoraj jak mnie nie było, może uda mi się chociaż jednym okiem nadrobić.

A właśnie, bo lekarka powiedziała, że mam podrażnione moje okolice intymne i powiedziała, że jakąś maścią mam smarować. Ta maść w opisie na grzybicę, ale powiedziała, że grzybicy nie mam. Pewnie ta choroba mi troszkę "tam" zaszkodziła, macie jakieś pomysły na coś przeciwbakteryjnego łagodzącego? Zawsze mogę jakiś tymianek czy coś spróbować, ale może macie coś sprawdzonego.
jeśli to łagodna postać to spróbuj może jakichś nasiadówek.. z rumianku, z kory dębu
kiedyś miałam żel do higieny intymnej z kory dębu, teraz używam lactacyd i nie mam problemów

Cytat:
Z poprzedniej części, bo cytować się już nie da ...

Lonely na suchą skórę, to smaruj co dzień kremem nawilżającym, a jak będzie mało to dodaj sobie kropelkę olejku migdałowego do tej porcji co na buzię. Ja mam krem nawilżający, niby miał być super hiper, a wcale nie nawilża. Mam ten olejek do brzuszka i dodałam kropelkę do kremu do twarzy, rewelacja.
dzięki spróbuję

Cytat:
Hej Brzuchatki

Witam się w nowym wątku na bagatela 7 stronie

No i jest przecudna mrugała do nas na usg i wystawiała język Tatuś zachwycony, bo to jemu oczko puszczała Dumny jak paw! Dodatkowo pierwszy raz tak rozłożyła nogi, że autentycznie wydawało nam się, że to jajka są! Aż lekarz zaczął się śmiać, bo M blady się zrobił hihi - tak się biedny już przyzwyczaił, że to córeczka ma być A i ma bardzo długaśne nogi. Leży główką w dół, a przedwczoraj była jeszcze w poprzek - stąd to wiercenie non stop. I oczywiście wnerwiła się na usg, że ktoś jej brzuch naciska i tak zaczęła kopać, że tą małą stópkę wystawiała ze 3cm nad brzuch - aż gin zaczął się śmiać i ją po tej nóżce dotykać to Ona jeszcze bardziej - no przekochana jest))))
Poza tym hemoglobina mi skoczyła do 12,3! W szoku jestem, bo niedawno było 10,7.

Miłego dzionka życzę
ale już duża
za hemoglobinę skoczyła tak sama, czy jakoś specjalnie się do tego przyczyniłaś ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:34   #246
vvgh
Wtajemniczenie

Idę podgrzać zupę grzybową
Stary 2013-03-19, 11:34   #247
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Miało być ciepło od wczoraj a za oknem śnieg
A ja chcę w końcu poprać ciuszki dla małego i wolałabym, żeby wyschły na dworze
ja też z tego samego powodu czekam na słoneczko skorzystałam z 2óch dni ładnej pogody 2 tygodnie temu ale to nie wystarczyło na wypranie zgromadzonych skarbów
Stary 2013-03-19, 11:35   #248
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
Znalazłam w szafie torbę pełną ciuszków po małej-nawet nie wiem skąd się wzięły, bo dałabym sobie rękę uciąć, ze wszystko wydałam.. Dodatkowo w tej torbie była 1 reklamówka cała wypchana.. ciuszkami dla chłopca Takimi na lato-rampersiki, koszulki - w szoku jestem - nie pytajcioe skąd mam chłopięce ciuszki bo pojęcia nie mam ale fajnie, że są
Znalazłam też laktator Avent Isis - dokupić muszę tylko nakładkę masującą i laktator jak nowy
Super!

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hello. Dzielę się rankiem piękną wiadomością, a mianowicie... ZDAŁAM TEN EGZAMIN NA TŁUMACZ PRZYSIĘGŁEGO: jupi::j upi: normalnie dziewczyny, mam od tego taki power, że eksploduję, nie wierzyłam w to, że zdam, co prawda teraz czeka mnie druga część egzaminu, ustna, no i w tym celu będę znowu musiała śmigać te parę godzin do Warszawy w przyszłym tygodniu.
Postaram się przez ten tydzień coś skrobnąć, ale z byciem na bieżąco mogę mieć problem, bo chcę jeszcze ostro pozakuwać.
Gratulacje! i powodzenia na ustnym

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-19, 11:37   #249
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
często słyszę teksty, że my niekościelni, że dom niepoświęcony, a jak cokolwiek złego się dzieje to na pewno, bo sie nie modliłam
taaaa bo Pan Bóg tylko patrzy jakby tym ateistom skomplikować życie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
No tak tak. W ogóle poród się przedłuża... Ale jak mi przyjdzie rodzić naturalnie to i tak wezmę
Bo ja tylko zrozumiałam że u ciebie podają nawet później niż po tych 7 czy tam 8 cm
u mnie też czasem dają przy takim rozwarciu, jak akcja zwalnia i kobieta już nie ma sił

Cytat:
ja od razu niemal poczułam ulgę. No ale może to indywidualna sprawa. W ogóle jedyny fajny moment porodu to ten po podaniu znieczulenia a wkłucia nawet juz nie pamietam, bardziej się włożenia cewnika bałam, bo tego NIENAWIDZĘ
do cc procedura jest trochę inna, i wkłuwają się trochę głębiej, więc nie trzeba leżeć i działa szybciej
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:38   #250
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
heloo z ranaa u mnie dzisij zima , ale zima na calego , dobrze ze sanek nie schowalismy do piwnicy , sniegu mamy po kolana i jescze sypie wrr
u mnie śnieżyca na całego, ja chce już wiosnę !!!
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:40   #251
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy z rana dziś mam spotkanie z moją szanowna położną środowiskowa, ciekawe jakie mi newsy zapoda, ostatnio mówiła o zakazie palenia i picia w ciąży
jestem ciekawa jakie rzeczy mi opowie gdy mały już będzie na świecie
Daj znać po spotkaniu czego ciekawego się dowiedziałaś

Cytat:
Witam gaduły
Wczoraj zapomniałam Jenny dopisz mi wizytę na 8.04.
Idę poczytać co i jak było wczoraj jak mnie nie było, może uda mi się chociaż jednym okiem nadrobić.

A właśnie, bo lekarka powiedziała, że mam podrażnione moje okolice intymne i powiedziała, że jakąś maścią mam smarować. Ta maść w opisie na grzybicę, ale powiedziała, że grzybicy nie mam. Pewnie ta choroba mi troszkę "tam" zaszkodziła, macie jakieś pomysły na coś przeciwbakteryjnego łagodzącego? Zawsze mogę jakiś tymianek czy coś spróbować, ale może macie coś sprawdzonego.
Wizyta dopisana.

A dlaczego nie chcesz stosować maści tylko szukasz czegoś innego ??

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nadrobiłaś niestarannie, bo pytałam czy opcja z Wiktorem się zmieniła?
Jak pytanie było w starym wątku to nie nadrabiałam

, póki co zostaje Wiktor.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dzisiaj wstawałam 4 razy w nocy.. Dokładnie co 3 godziny.. jak tak dalej pójdzie to wstawanie do dzieciaczka będzie mi zupełnie niestraszne.. Przynajmniej będzie łatwiej bo mi brzuch nie będzie ciażyl (chyba, że wtedy cycki będą wisieć.. moze nie)

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jestem wściekła!
TŻ rozbił łbem mój ukochany, przedrogi żyrandol!
Nie odzywam się do Niego ;(

Cytat:
Kuźwa jeszcze auto nam odmówiło posłuszeństwa!
Na szrot z Nim
Już nie mam do Niego siły...
Został Nam w spadku po dziadkach samochód, więc dobrze, że ma czym TŻ jechać do ZUSu w tą śnieżycę a jest okropna....

Co zaaaaaa dzień
Oj to zdecydowanie nie Wasz dzień
Oby już nic nie wyskoczyło

Cytat:
Nie udzielili TŻtwoi w ZUSie informacji co do zasiłku - czemu go nie ma.
Że osoba zainteresowana musi przybyć, a TŻ, że nie może, bo ma nakaz leżenia od lekarza, a kobita popatrzyła w zwolnienie, stwierdziła, że jest dwójka, więc mogę chodzić to mam sama sobie przyjść
Co za...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-19, 11:41   #252
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Daj znać po spotkaniu czego ciekawego się dowiedziałaś

byłam i babka zapomniała listy swoich tematów i kazała mi za tydzień przyjść, dobrze że mam 2 min drogi od domu przychodnie, i wgl moja bratowa dostała od swojej położnej śr całą siatke próbek, butelke z aventu, smoczki jakieś a u mnie bieda

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:42   #253
lonely_lady
Zakorzenienie

widziałam burzliwą dyskusję dotyczącą znieczulenia
My też już mówiliśmy o tym na SR i mam takie info jak Mysia.
Często pacjentki czekają ze znieczuleniem, bo nie ból nie jest aż taki straszny i myślą że wytrzymają..
potem przychodzi kryzys 7-8cm i jest płacz i błaganie o znieczulenie..
To troszkę za późno i podanie znieczulenia w tym czasie mija się z celem, niepotrzebnie ta końcówka porodu się wydłuża.

Mimo wszystko jeśli ciężarna się uprze to podają nawet tak późno znieczulenie. Położna mówiła, że kiedyś dziewczyna miała straszny kryzys 8cm i błagała o znieczulenie.. szkoda im się zrobiło, bo wiedziały że zaraz będzie po wszystkim i ściemniły ją że muszą poczekać na anestezjologa.. a za chwilkę dziecko było już na świecie

aaa i faktycznie podczas wstrzykiwania znieczulenia trzeba leżeć/siedzieć skuloną bez ruchu.. i przestrzegano że przy silnych skurczach nie zawsze jest to łątwe.
Znieczulona kobieta przy porodzie musi współpracować z personelem, ale nie jest powiedziane że nie będzie miała czucia w nogach

osobiście poważnie zastanawiam się nad znieczuleniem i bardzo możliwe, że skorzystam z tego przywileju. Zobaczę jeszcze w trakcie jak sytuacja się rozwija i jak znoszę ten ból, ale wiem że do ostatniego momentu czekać nie będę bo to bezsensu..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:43   #254
pawie_oczko
Wtajemniczenie

metro - gratulacje

Motylek - kiepska sprawa, nie da się skleić ? przecież na pewno zrobił to niechcący........

Ja już załatwiłam połowę spraw, chwila odpoczynku i śmigam dalej walczyć ze śmiertelnikami zza okienek

Dzięki za odp. Marimer w zupełności spełnia moje potrzeby nosowe

Wiecie tak przeglądam te wózki, bo większość z Was już ma... już chyba najwyższa pora się zdecydować i niezmiennie nadal bardzo podoba mi się
xlander xmove i maxi cosi mura 4.. ( btw. mało jest takich solidnych wózków, które będą spełniać się nie tylko w mieście ale i w terenie i w dodatku jeszcze jakoś fajnie wizualnie wyglądać )
coś mi się wydaję, że wybiorę między tymi dwoma, oba sprawdziłam tam gdzie chciałabym kupować, że mają gwarancję na 3 lata.. muszę się zmobilizować do zakupu
Stary 2013-03-19, 11:43   #255
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
u mnie śnieżyca na całego, ja chce już wiosnę !!!
u nas też i oczywiście wielkie zaskoczenie drogowców, mega długi korek się zrobił bo oczywiscie drogi ledwo co odśnieżone i każdy 20 km/h jedzie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:55   #256
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Wiecie tak przeglądam te wózki, bo większość z Was już ma... już chyba najwyższa pora się zdecydować i niezmiennie nadal bardzo podoba mi się
xlander xmove i maxi cosi mura 4.. ( btw. mało jest takich solidnych wózków, które będą spełniać się nie tylko w mieście ale i w terenie i w dodatku jeszcze jakoś fajnie wizualnie wyglądać )
coś mi się wydaję, że wybiorę między tymi dwoma, oba sprawdziłam tam gdzie chciałabym kupować, że mają gwarancję na 3 lata.. muszę się zmobilizować do zakupu
za mobilizację

My w niedzielę oglądaliśmy wózki w Smyku i odrzuciliśmy jednak X-landera, ale za to spodobała nam się Maxi Cosi Mura 4 (tzn. mi mniej, mężowi bardziej. Mi np. bardzo nie podoba się rączka/pałąk w spacerówce, ale to szczegół , bo poza tym wózek ok), więc u nas ostateczny wybór będzie między Murą a Mutsy (ja się bardziej skłaniam do Mutsy ). Braliśmy jeszcze pod uwagę Jedo, ale mąż też znalazł kilka rzeczy, które mu nie bardzo pasują, więc u nas wybór Jedo byłby w ostateczności, gdyby nie udało nam się przeznaczyć/znaleźć odpowiedniej kwoty.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-19 o 11:58
Stary 2013-03-19, 11:56   #257
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
w ogóle, w super-pharmie jest promocja, jak macie kartę Lifestyle: femibion 60 tabletek za 15,99 zamiast 42 zł!
chusteczki kindii nawilżane za 2,99 zł
płyn do mycia Johnson pół litra za 9,99 zł
i pampersy paczka za 29,99 zamiast 46 zł

ja sobie wezmę femibion i może te pampy jakby były jakieś małe.
ale z tego co patrzyłam to ten femibion to 1 - czyli dla planujących ciążę lub we wczesnych tygodniach.....

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Nie udzielili TŻtwoi w ZUSie informacji co do zasiłku - czemu go nie ma.
Że osoba zainteresowana musi przybyć, a TŻ, że nie może, bo ma nakaz leżenia od lekarza, a kobita popatrzyła w zwolnienie, stwierdziła, że jest dwójka, więc mogę chodzić to mam sama sobie przyjść
Spróbuj tam zadzwonić
Stary 2013-03-19, 11:57   #258
nuna2
Zakorzenienie

Która się pisze na łazanki??
Stary 2013-03-19, 11:59   #259
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Która się pisze na łazanki??
Ja!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-19, 11:59   #260
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
hello. Dzielę się rankiem piękną wiadomością, a mianowicie... ZDAŁAM TEN EGZAMIN NA TŁUMACZ PRZYSIĘGŁEGO
gratuluje

Cytat:
Jestem wściekła!
TŻ rozbił łbem mój ukochany, przedrogi żyrandol!
Nie odzywam się do Niego ;(
sorry ale zaczęłam się śmiać jak to przeczytałam ... z tego że martwisz się o żyrandol a nie o TŻ wiem, pewnie nic mu się nie stało
ale współczuje ... niech chociaż postara się odkupić ...

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a co do laktatora, wiesz może jaka jest różnica między laktatorem AVENT VIA a AVENT Isis? ta pompka wygląda tak samo... wiem, że w tych pakietach trochę inne dodatki. ale przy Isis jest dużo opinii i dziewczyny piszą, że ciągnie lepiej niż elektryczne pompy szpitalne to mnie przekonuje w sumie... i nie wiem, czy ten VIA tak samo będzie działał...
ja po przeczytaniu różnych opinii kupiłam ISIS

Cytat:
gratuluje

Cytat:
ZZO w Kato:
- Podają jak jest co najmniej 4-5 cm rozwarcie
- Trzeba być koniecznie po konsultacji z anestezjologiem
- Po przyjęciu na IP trzeba powiedzieć, że rozważa się opcję podania ZZO i wtedy oni informują anestezjologów, żeby byli w gotowości oraz robią wynik na morfologię i krzepnięcie.
- W trakcie podania trzeba 10-15 min leżeć nieruchomo
- Rurkę zdejmują dopiero 6-12h po porodzie
ooo. dzięki za info ale jakoś nie wierzę w to że ten anestezjolog faktycznie przyjdzie pewnie będą wciskać kit że jest przy cc czy coś. ale na konsultacje chce się wybrać w przyszły czwartek. mama przyjedzie z Gl i zawiezie mnie

ktoś wie co u Diabli?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:02   #261
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ooo. dzięki za info ale jakoś nie wierzę w to że ten anestezjolog faktycznie przyjdzie pewnie będą wciskać kit że jest przy cc czy coś. ale na konsultacje chce się wybrać w przyszły czwartek. mama przyjedzie z Gl i zawiezie mnie
U nich minusem jest mała ilość anestezjologów. Jeśli będzie poród a np. jakaś operacja to wiadomo, że anestezjolog będzie przy operacji. Położna tłumaczyła nam jak to tam jest, ale już dokładnie nie pamiętam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-19, 12:04   #262
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja!
to zapraszam
Stary 2013-03-19, 12:07   #263
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ktoś wie co u Diabli?
Ja mam nowe info, zapomniałam Wam wieczorem napisać

"Hey. Najprawdopodobniej jutro nas wypuszcza. Nie nastawiam się jakoś bardzo, bo tu decyzje są zmieniane co chwilę. W każdym razie zaczynam myśleć o wypisie na własne życzenie, bo już mam dość Co tam ciekawego na forum ? Wszystkie dotrwałyśmy do 18.03 ? Pozdrawiamy Diabli&Nelka"

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-19, 12:07   #264
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
I znowu pech

anka masz szansę być następna

pola za wizytę i za skok hemoglobiny
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:07   #265
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
to zapraszam
Już lecę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-19, 12:11   #266
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dziękować dobra kobieto!

Śnieg się rozkręcił na dobre. Spadam powiesić pranie i ogarnąć mieszkanko.

Cytat:
dla córci Już 2 kg. No no

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Cytat:
no tak

za udana wizytę

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Moja nie ucieka...kopie aż babka jej nie weźmie. Też czasem sie zastanwiam co to wyrośnie z niej. Położna ostatnio wteirdziła " to pewnie chłopak". Ja mówię, że nie podobno dziewczynka, a ona lekko była zdziwiona. Jakby dziewczynki nie mogły być niegrzeczne.
No właśnie! Ta nasza Kruszyna to łobuziak jakich mało

Cytat:
dzięki za rady

duża panna

Cytat:

za wizytę.
Duuża ta Wasza córeczka
Nic lekarz nie mówi, ze będzie spora?
Według niego to będzie taki typowy średniaczek - przynajmniej ostatnio tak twierdził (28tc - 1157g). Teraz to już sama zaczynam się obawiać... Ale wydaje mi się, że to nie jest tak do końca miarodajne, bo np. brzuszek ma idealnie jak na termin, a nóżki przeszło tydzień dłuższe, więc pewnie stąd ta waga.

Cytat:
Cieszę się, że wszystko ok!
Duża panienka

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ale już duża
za hemoglobinę skoczyła tak sama, czy jakoś specjalnie się do tego przyczyniłaś ?

W sumie to brałam Tardyferon i starałam się też jeść produkty bogate w żelazo, ale nie jakoś bardzo Więc myślę, że to jednak te tablety

Cytat:

gratuluje

Też właśnie się zastanawiałam co tam u diabli....

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:11   #267
vil84
Wtajemniczenie

zaś dodatkowy kilogram na +
dziwne to, dopiero od 32 tc mi lecą kilogramy ale po jednym tygodniowo :/

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:12   #268
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

anka masz szansę być następna

pola za wizytę i za skok hemoglobiny

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:12   #269
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
w trzecim trymestrze wszystkie moje koleżanki przytyły najwięcej

ja się tam nie przejmuję, też na początku nie tyłam, teraz mam 8 na plusie ale nigdzie mnie za bardzo nie przybyło, więc luz

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-03-19 o 12:13
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:12   #270
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Przemuś rośnie to i waga skacze

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości