|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
11 | 17,46% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
3 | 4,76% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
4 | 6,35% |
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
9 | 14,29% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
10 | 15,87% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
6 | 9,52% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
Cytat:
Odciągam i daję z butli bo miałam tak zgryzione sutki że szok. Ja plakalam i one. Stwierdziłam że zadowolona mama to zadowolone dzieci i nie będę się męczyć. Wiadomo że laktator tak nie wyciągnie pokarmu jak mały ssak ;-) no i podobno szybciej się traci pokarm jak używa się tylko laktatora ale trudno... Jestem ciekawa co wam zaproponują...jak coś to nadal 1 łóżko wolne;-) A i tak pewnie najlepiej będzie jak wyjdziecie i na spokojnie się poprzystawiacie w domu. Ta położna od laktacji tak powiedziała jednej dziewczynie. Żeby się nie przejmowala bo zaraz ją wypisza do domu i ona założy się o wszystkie pieniądze że w domu będzie 100 razy lepiej. Także głowa do góry! ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Aha! I pijemy dużo! Nawet 3l płynów dziennie. To pobudza laktacje nawet bardziej niż te wszystkie herbatki;-) ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Patrzcie! http://dobra-mama.pl/bez-kategorii/prosba-o-pomoc.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4683 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja umieram, już chyba dźwig mnie będzie w nocy podnosił na sikanie....tak mnie boli spojenie, że nie mogę się ruszyć, no po prostu jakby mi ktoś tam nakopał...przy chodzeniu mniej, ale też ledwo chodzę, a za małym muszę biegać teraz...do tego czuję się jakaś taka spuchnięta i zesztywniała, chociaż niby spuchnięta nie jestem. Wczoraj cały dzień brzuch się napinał. Jutro dopiero ktg, na którym znając szczęście nic nie wyjdzie i jeszcze mi każe gin łazić do oporu...nie chcę porodu, ale tego stanu też mam już dość... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski pomocy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja na szybko informuje, ze u nas wszystko dobrze
![]() ![]() Paulina ![]() Barwineczek ![]() Sharp ![]() Maja rose ![]() Axella ![]() Can ![]() Ash ![]() Potterka ![]() Przepraszam, ze tak zbiorowo ale inaczej teraz nie ma szans, mam nadzieje ze nikogo nie pominelam, jesli tak to ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis mija u nas tydzien ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis ide sciagac szwy a teraz uskuteczniam szybka walke o sen ![]() Postaram sie szybko do Was wrocic, ale wiem, ze nie bedzie latwo ![]() Milego dnia, 3mam kciuki za Was i Wasze brzuszki ![]()
#4686 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Hej dziewczyny. Dzis nowy dzien. Na dzien dobry wyplakalam sie mezowi przez tel i troche zeszly ze mnie emocje. Bedziemy walczyc. Rozmawialam z lekarka, bede na zmiane prztystawiac mala i odciagac laktatorem. Beda mi go tu pielegniarki sterylizowac. Mam kubeczek do dokarmiania medeli, zobaczymy czy sie sprawdzi. Zoltaczka malej zeszla ladnie ze skory, po 12 maja byc wyniki z krwi.
Aas pije juz duzo bo mnie ciagle suszy ale bede miala motywacje,zeby pic jeszcze wiecej ![]() ![]() Kingus oni Ci tam niezle weszli na psychike w tym szpitalu... Co ma byc dobrego w lezeniu? Jak bylam w zeszlym tyg na patologii przyjeli dziewczyne dzien po terminie. Polezala 1 dzien, wyszla na wlasna prosbe i kolejnego dnia przyjechala z akcja. Z reszta sama znasz takie historie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Pawie super że sobie tak dobrze radzicie
![]() Jeny. Dziewczyny śpią a mi się nudzi. Zaraz będę musiała je obudzić na karmienie i to zawsze jest dla mnie mega smutne bo one tak ślicznie śpią... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4688 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Ash oj wiesz jak jest w tych szpitalach, panikuja, zaraz ma byc moj lekarz prowadzacy, niech spojrzy na ktg - jak powie, ze jest ok to wyjde, jak bedzie mial watpliwosci to zostane, przemecze sie te kilka dni.
Co do laktacji to dobrze robicie, ze nie rezygnujecie, trzeba walczyc do konca! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj co dwa dni sprawdzaja i widzę jak jednego dnia wody przezroczyste a za dwa dni zielone albo metnę i porody przyspieszają migiem
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam liczę bardziej na średniaczka niż olbrzymka ![]()
![]() |
#4693 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest śliczna..słodka ![]() Cytat:
![]() kochanie często przystawiaj ..a jak śpi dłużej niż dwie czy trzy godziny ..co zapewne zaraz się zmieni...to weź ją na rączki..w Twoim wypadku połóż ją przy sobie..głaskaj po policzku i sutkiem dotykaj jej ust ..możesz kropelkę wycisnąc ..wtedy poczuje nawet zapach mleczka a nie tylko Twój i przez sen może nawet pociągnąc pare łyczków..co jej zupełnie starczy ![]() wiem że jak dziecko śpi to jest żal wybudzac ale tak trzeba..bo zbyt wiele stracą na wadze lub wpadną nawet w anemie..ale 300 czy 400g spokojnie w normie..i nie świadczy tu raczej o nie dożywieniu tylko wypróżnieniu ..oczyszczaniu się po porodzie..nie przejmuj się tym zupełnie... wierzę że dasz radę..i świetnie Ci idzie.. ![]() Cytat:
![]() Kinga dobrze pisze ![]() ..sama najlepiej wyczujesz swoje dziecko..sama będziesz wiedziala jak i co zrobic by Twoje maleństwo było zaspokojone pod każdym względem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
axello..kochanie..myślę ze to Twoja Zu ma kryzys..nie Ty.. dzieci po porodzie w drugiej czasami trzeciej dobie nieświadomie próbują "zdominować" swoją mamę ![]() Axello..daj maleńkiej i sobie czas na nauczenie się siebie wzajemnie..Ty bez trudu odczytasz jej wymagania..a mała Zu będzie zadowolona i uspokoi swoje "wyrywne" nie dokońca zrozumiałe zachowanie.. ![]() mimo wszystko radzisz sobie swietnie..chcesz i karmisz ją.. ![]() już za chwilę załapie o co chodzi z tym "duzim"sutkiem i będzie ssała az jej będą się uszka trzęsły ![]() ![]() Ja nie pozwałalam dokarmiac moich dzieci.. tylko po pierwszej dobie raz dostał butelkę 10ml. mm..bo włąśnie miał kryzyz..i nie wiedział czego chce..po nocy walki..i tulenia małego .. potem już ani raz..i mleko zaczęło mocno napływac... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
i noworodkowi starczy nawet co kilka chwil pare łyczków..(5ml)..na jedno karmienie z piersi nie więcej.. to że wydaje nam się ze maleństwo ciągle się budzi i głodne to znaczy że świetnie trawi nasz pokarm i szybko chce zaspokoic swoje pragnienie.. żołądeczek jest maleńki i te 5ml. zapełni na chwilkę go ..a że nasze mleko jest superstrawne szybko przelatuje tu i ówdzie i małe chce jeszcze.. w chwili kiedy czuje się nasycone przysypia bo mu błogo..bo mu dobrze.. a my myślimy że dziecko się budzi po chwili bo nie dokarmione ...nie... dziecko zwyczajnie "zrobiło się głodne" bo żołądeczek zrobił się pusty.. celem dokarmiania jest raczej powiększenie żołądeczka zeby dziecko mogło więcej zjesc a mama miała satysfakcje z tego że dziecko dużej śpi bo się porządnie najadło.. potem kolki i problemy brzuszkowe..bo układ pokarmowy niedojrzały..itd. dziecko swoim rytmem pomału będzie zwiększało porcje i wtedy Ty tez to odczujesz..poczekaj jeszcze chwile cierpliwie.. ![]() zobaczysz mała będzie jadła i ssała tak jak Ty tego sobie życzysz tylko za jakiś czas..jak będzie silniejsza ![]() ![]() Twój spokój odbije się też na Sofci.. nauczycie się siebie wzajemnie obsługiwac..współgrac..zo baczysz! ![]() ale się pomądrowałam..przepraszam ... tak bardzo chciałabym Wam pomóc... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaś słodkie dzieciaczki, takie malutkie. Faktycznie inne, ale podobne ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo lubię czytać twoje porady bo są takie zyciowe, spokojne i wyważone. Dziewczyny na pewno uspokoiłaś, a ja, mam nadzieję, coś z tego zapamiętam na przyszłość.
![]() |
#4698 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() troszkę zadroszczę ![]() Cytat:
no i przynajmniej próby oxy powinnas już dostac.. nie wiem nie chcę się mądrzyc ale właź do wanny lub pod prysznic i pocieraj sutki..polewj sobie plecy ..kark ku dołowi aż do krzyża bardzo ciępłą wodą.. masuj sytki..w ten sposów wydzielisz oxytocynę..i załapiesz skurczyki..parę razy weź taki prysznic relaksujący w ciągu dnia...po kilkanaście minut... powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
xal..dziękuję za te słowa ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a zapomniałam - chodzenie po schodach też nic nie daje ![]() Edytowane przez klauda88 Czas edycji: 2013-05-10 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4701 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() --- witam się w ten piękny dzień ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
kurcze ta oxy 14 dnia... trochę późno, nie na każdą od razu działa... mam nadzieję, że wszystko będzie ok i dziecko nie będzie miało 5kg ![]() Ada ja też lubię czytać Twoje rady już raz pytałam - nie myślałaś o tym aby zostać doulą? ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- pomaga ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety co do tych liści i wiesiołka dowiedział się dopiero teraz ![]() a co do porodu to jednak się łudzę, że urodzę jeszcze dzisiaj co najwyżej pójdę jutro do lekarza i ten mi karze zgłosić się do szpitala na wywołanie i już wtedy pójdzie z górki powiem szczerze, że zaczynam się bać iż mała na prawdę będzie olbrzymkiem - coraz częściej przechodzi mi przez myśl, że może będę musiała mieć cesarkę ;/ wolałabym sn ale to sie zobaczy nie ma co gdybać na zapas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a to na USG można zobaczyć jakie są wody?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję ![]() przepraszam ..nie zauważyłam pytania wcześniej ![]() hmmm...wiesz myślałam o tym ![]() ![]() spróbuję...mimo że musiałabym zrobic pewnie odpowiednie kursy ..i trochę poczekam az mi dzieci podrosną..bo Ja jestem z tych matek co do lat trzech szkrabków nikomu nie oddają na "przechowalnie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4708 |
Raczkowanie
|
czy mogłaby któraś polecić jakąś książkę na temat rozwoju dziecka w pierwszych dniach i miesiącach życia, opieki nad dzieckiem, jego rozwojem itp??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuję.. zrobiłam się czerwona.. ![]() teraz stoje to znaczy robie podejścia do szaf i szukam czegoś odpowiedniego do ubrania ![]() ![]() kiecke już włozyłam i może byc ale coś na górną partie ciała też by wypadało włożyc..he he.. muszę iśc z moim małym uciekinierem na poczte..kawał drogi..ale babcia paczkę przysłała to ide uchachana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ash, przykro mi z powodu problemów z laktacją. ![]() ![]() Aaś, dziewczynki są cudowne. ![]() ![]() ![]() Ada, kurcze, wizaż nie ma takiej fajnej ikonki bijącej pokłony, a teraz by się przydała. ![]() ![]() ![]() ![]() Dzień dobry! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.