|
|
#2611 | |||||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() Cytat:
Mój 8 kg niby ale i tak ciężko bo ją niska i niewygidnie mi Cytat:
Cytat:
Co do rodziców rozumiem... Ja to miałam niby ok do 18 urodzin i wszystko zaczęło się sypać... Ehh. Teraz nie odzywam się do ojca i nie chcę go znać, a wszystko przez jego siostrunie bo się wtracily. Ojciec chory na schizofrenię paranoidalna, a one po znachorach go wozily, nie brał leków za ich namową ... Eh nie będę pisać bo wyszlaby z tego powieść do tego komedio - dramat Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40778388]zarąbiście
ja dzisiaj też nagrywałam, i chyba jednak dynia z ziemniakiem nie podchodzi smakowo jutro dam... jabłuszko też może. Z BD mam. masz rewelacyjną zabawkę tę trójkątną Jeśli nadal tak będzie, + do tego niejedzenie, to zrób badania moczu ogólne. Często infekcje dróg moczowych tak się objawiają - nerwy, brak apetytu. Reakcja na sinlac mogłaby być w jednej sytuacji - uczulenie na ryż, bo tam jest. no a jak myślisz? ryżowy z ryżu, kukurydziany z kukurydzy ryżowy powoduje zatwardzenia, kuku nie powinien Nawijko, popatrz u wielu wątkowych dzieci coś sie dzieje - ja myślę, że może skok wzrostowy - 3 miesiące macie, prawda? no i dochodzi kryzys laktacyjny i dziecko musi rozbujać mleko. Cudowanie - mamy czasem, wszystko ciekawsze od jedzenia ![]() Jeśli nie ma bolesnych bąków, prężenia, kupy nie są pieniste i strzelające, to nie problem w laktozie. a z dziewczynami z agatkowego wątku 4 lata już! przepyszne :d ja dzisiaj nagrałam Dorkę jak dynię z ziemniakiem i raczej jej jednak nie smakuje... ee dzięki ![]() cudne [/QUOTE]to nagraj też jak będzie jadła jabłuszko bo rzeczywiście chyba dynia nie podeszła anyway, dziękujemy dziewczyny za miłe słowa ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
chociaz dobrze,ze tata dawal kase bo wiesz jak to jest jak faceci sie wypinaja na rodzine
ja to nie wiem kto u mnie gorszy,ojciec czy matka powiem Wam tak miedzynami,ze ja tak naprawdę nigdy od mamy miłości nie zaznałam, ona była taka zimna i nieczuła nie wiem czy uwierzycie ale moja mama nigdy nie chodziła z nami na spacery, nie kupowała ubrań, nie opiekowałą się tak jak mama- wszystko robił ojciec ![]() nie mam z dzieciństwa choćby jednego wspomnienia żeby mama mnie bujała na huśtawce czy babki ze mną robiła nie wiem w jaki sposób ona urodziła trójkę dzieci nawet jak dostałam pierwszą miesiączke to mówiłam o tym mojej cioci a nie mamie ![]() dlatego ja w wieku 19 lat założyłam swoją rodzinę i przysięgałam sobie być najlepszą mamą na świecie, taka co ma czas dla dzieci, piecze im ciasta, maluje farbami i brudzi się w błocie
|
|
|
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko wczoraj luknęłam na parę zdań..i jak zobaczyłam słowo duch i jeszcze, że gdzieś tam się pojawił to już spać nie mogłam
![]() ja się boję i zwłaszcza, że jestem sama w domu
|
|
|
|
#2615 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kobitki. Jestem z siebie dumna,nadrobiłam Was szybko nawet.
Nie odzywałam się w weekend bo spędzaliśmy weekend rodzinnie. W sobotę pojechaliśmy w trójkę na działkę do teściów i zrobiliśmy sobie grilla. Oczywiście teściowa jak się dowiedziała że jedziemy to przyjechała też ale ok było - bez głupich tekstów i nawet nie skomentowała że Igorek w krótkich spodenkach i koszulce. I baaardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam że nasadziła dla młodego marchewki i dyni na działce. I na dodatek jak kupowała nasiona to wzięła jakąś odmianę polecaną dla dzieci. Powiedziała też że kupi też ziemniaków z pewnego źródła z uprawy ekologicznej. Na dodatek mój teść ma bzika na punkcie jabłonek i tam na działce jabłek jest dużo. Będę młodemu sama słoiczki robiła ![]() A wczoraj pojechaliśmy do parku i spacerowaliśmy 3 godziny a Iguś spał sobie pięknie. W nocy w końcu i do nas dotarła burza. Uuu masakra, tak grzmiało że spać nie mogłam ale na szczęście Igorka to nie wzruszało i spał ładnie. caławdeszczu, marsi, fewciu - współczuję relacji z rodzicami. Przykro mi bardzo że takie sytuacje się zdarzają dziewczyny ale opowieści djerba, szaja - ale filmiki za kilka dni nas też to czeka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to może dlatego że tak przeżywasz mocno ostatnio...
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wkleisz fotkę tego wózka?
|
|
|
|
|
#2617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam 6 lat jak ojciec wyleciał, a mój brat dwa tygodnie, mama była świeżo po porodzie do tego miała depresje poporodową a on nas zostawił wtedy i sobie poleciał... a teraz po latach wielkie pretensje, że nie ma więzi z synem, no jak mozna na miec jak sie syn bez ojca chował prawie całe swoje zycie.... i ma do nas pretensje ze do niego nie dzwonimy itp. ze dopóki my sie nie odezwiemy to on tez nie bedzie sie odzywał... moja mama z bratem w zeszłym roku we wrzesniu tez tam wylecieli, bo tutaj im było ciezko, ojciec przestał wysylac kase, nie mieli za co zyc, byly momenty ze nie mieli na suchy chleb myslisz ze jak sa tam to ma z nimi kontakt? jedynie taki ze przyjedzie do nich i wypomina przeszlosc i ze do mnie to on dzwonil nie bede poki ja sie nie odezwe... dlatego nie zyja tam miedzy soba w dobrych stosunkach. mama i brat troche sie odkuli i nie powiem bo od nich julka juz 4 paczki dosala z rzeczami i zaraz beda organizowac nastepne. dla nas to zawsze troche lzej przynajmniej pieluch nie kupowalismy juz spory czas, ale niestety sie juz koncza ![]() marsi, Ty jestes super mama, żoną, kobietą i fajną kumpelą- chwilowo internetowo ( bo nie chcesz do mnie przyjechać hahaha- to tak na marginesie- żartuje of kors) tak właśnie Cie postrzegam. dobrze, że sie wyrwalas tak szybko, bo za mna to gowno sie ciągneło dosyc długo...
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
calawdeszczu- widzę,że tmatów nam nie zabraknie do rozmów jak się spotkamy
masz odobną sytuację do meduzzy, ona tutaj bidulka też sama bo reszta rodziny za granicą ech, takie to życie popierzone, czuję się jak sierota ale nie ma co nad sobą płakać tylko trzeba pracować żebyśmy naszym dzieciom zafundowali coś lepszego niż nasi starzy jak ja dziękuję Bogu,że mam to co mam, jak otwieram oczy i widzę mojego ukochanego i dwoje cudownych dzieci, lepiej trafić nie mogłam a teraz spadam gaduły do roboty bo dziś mam niezły zapieprz Calawdeszczu- kombinuj nad tym weekendem a jak TZ nie może to niech Cię w autobus wsadzi a ja w portotną drogę mogę Was podrzucić gdzieś,gdzie będzie Wam wygodniej potem dojechać do domu,zastanów się i daj mi znać miłego dzionka dziewczyny ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Black a ja chcę koniecznie posłuhać Twoich opowieści ![]() jeszcze jak mówisz o szatanie, ja to się boję piruna jednego lae uwielbiamy z TZ filmy o egzorcyzmach itpja to miałam raz przeboje po obejrzeniu Emily Rose i czekam z niecierpliwoscią na Twoje opowieści |
|
|
|
#2619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on nas przywiezie nie ma problemu- tak mysle. dzisiaj z nim pogadam. oby tylko julka dobrze zniosla szczepienie i nie dawała później czadu, to jak najbardziej spotkanie aktualne. Black- ja tez czekam na opowieści Twoje
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, szatan nie, ale był czas, że się bawiliśmy z paczką przyjaciół w okultystów, czarna magia i takie tam, do tej pory nękają mnie pozostałości po tym...
|
|
|
|
#2621 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana. Nie było mnie wczoraj chyba od 18 i 6 stron?!?!
![]() Cytat:
Super że była taka grzeczna ! ![]() Cytat:
Ja jak będę musiała wrócić do pracy to nie wiem jak to będzie wyglądało z mojej strony. Bardzo chciałabym z Wami pisać ale wiadomo,praca,dom,dziecko ... jak będę wracać z pracy to pewnie będę tak stęskniona za Darią że nie będzie mi w głowie siadanie do kompa ehhh...![]() Cytat:
Cytat:
). A szczerze bardzo wątpiłam w to że kiedykolwiek mu to przejdzie.Cytat:
Cytat:
jo nie godom po ślonsku... po prostu nie podoba mi się to i nikt u mnie w domu nie nauczył mnie takiego gadania.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-13 o 09:06 |
||||||
|
|
|
#2622 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40779662]Blogerko, nie załamuj się
moja Agatka też miała rozwojowy refluks, ulewać przestała jakoś w 9mcu. Za to z dnia na dzień. A te choroby to spokojnie - to raczej u dzieci które mają refluks... no nie wiem jak on się nazywa? chorobowy, niemijający wraz z dorastaniem. I wiesz, że Dorka też ulewa bardzo przecież. Aczkolwiek jest lepiej niż na początku już.Nawijko i dobrze, nie kłóć się [/QUOTE]mam nadzieję, że i u nas tak będzie ![]() wiem o który refluks Ci chodzi, już też nie pamiętam jak on się nazywa
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
O szatanie to ją będę nawijać ![]() Ale najsampierw ubrać się i śniadanie zjeść póki młodzież grzeczna
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Witam sie z rana. Kocham te "letnie poranki"
|
|
|
|
#2625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- narobilas mi smaka na takie kanapeczki ![]() a ja z lenistwa codziennie musli przerabiam ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- dziewczyny, chcialam powiedziec, ze wczorajsza noc byla juz o niebo lepsza od tej poprzedniej. kaszke podalam o drugiej w nocy na spiocha, jak tylko wyczulam ze budzi sie po karmieniu o 19 i spal do 7.30, tylko teraz bylo 20 min marudzenia przed usypianiem do drzemki
|
|
#2626 |
|
Konto usunięte
|
Meneq, ale ryż który u was jest a to co my mamy...
tak, ryż/kleik ryżowy robią zaparcia jak szlag, po rota jak Agatka 7mcy miała kazali nam własnie jeść marchew z ryżem - gotowana marchew też zapiera Coś miałam się spytać cię i nie pamiętam
|
|
|
|
#2627 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekamy na relacje i przepiekne zdjecia Cytat:
Ale co do pogrubionego to prawie spadlam z fotela Mate wylicytowalam wczoraj wieczorem za calych 9 funtow, praktycznie nowke (podobno ) wiec nawet jak sie nie sprawdzi to nie bedzie wielkiej straty ![]() Ja tez jestem maniaczka zabawek, ale musialam jakis czas temu przystopowac bo Gabi sie przez to rozwydrzona strasznie zrobila. Nie szlo z nia wyjsc do sklepu bo co zobaczyla to chciala i wydawalo sie jej, ze wszystko jest dla niej. A to moja wina niestety byla ![]() Cytat:
Jak wchodzisz do budynku to zapominasz, ze jestes w UK. O uprzejmosci z jaka tutaj sie spotykasz tez mozesz niestety zapomniec ![]() Witam sie z Wami szybko poki moje damy jeszcze spia Zaraz obie wstana i zacznie sie meksyk Historii o duchach nawet nie czytam chociaz mnie korci, ale pozniej jestem taka wystrachana, ze wszedzie gdzie sie nie odwroce tam oczami wyobrazni widze... pajaki Glupie, wiem Dziewczyny, strasznie Wam wspolczuje takich relacji z rodzicami. Dla mnie mama jest jedna z najblizszych osob na swiecie i nie wyobrazam sobie nawet nie miec z nia dobrego kontaktu. To musi naprawde bolec
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Marsi u mnie podobnie tylko rodzina tż, Lenka w sobotę kończy 4 msc zero zainteresowania, co do Marcinów zgadzam się z tobą fajne chłopaki ![]() Odniośnie prezentów z bobowity ja jeszcze z bebilonu miśka nie dostałam ![]() Ja prowadzę i w japonkach i na obcasie. Też wierzę w duchy, wcześniej często jak już było ciemno siadałyśmy w kuchni, siostra, koleżanki i mama nam opowiadała różne historie, kiedyś często się zdarzały, ale wtedy było podniecenie i strach w oczach prze spojrzeniu w okno. Kiedyś moją mamę często mara dusiła, zawsze jak się położyła z brzegu łóżka i taka ciotka kazała jej pomyśleć (powiedzieć) w czasie tego duszenia żeby jutro na obiad przyszła z łyżką i wyobraźcie sobie nastąpnego dnia mama odlewa ziemniaki i wchodzi do domu jej syn w garniturze, z przodu w kieszeni łyżka
|
#2629 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja kwiatuszek i jakiś kremik (uwielbia kremy
)Cytat:
brrrrrrr....ciary mnie przeszłyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40778388]a z dziewczynami z agatkowego wątku 4 lata już![/QUOTE] Szaja, a jak musiałyście wrócić do pracy to jak to pisanie wyglądało? Wiadomo że praca,dziecko,dom i brak czasu na przyjemności... No a jeszcze jak się wraca po całym dniu do domu to wiadomo że ten wolny czas lepiej z dzieckiem spędzić. Cytat:
|
|
#2630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eeeeee. ja jeszcze nie leciałam z dziećmi... i naprawdę trzeba mleko smakować?????? my chcemy lecieć w lipcu i poważnie będę musiała posmakować nutramigenu? bleee... ja będę brała w proszku w butelce i mam nadzieję, że zaleją mi wodą, ale co do smakowania..to jak? proszek na język? a może wziąć lepiej zamknięta puchę mleka? a jak np. bobofruta?
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dziecku codziennie podajesz, ale jestes haha, a tak powaznie, to pewnie w koncu tez mnie to spotka. ja nutramigenu nie probowalam, za to tz z kolega po kilku piwach rozlewali sobie bebilon ar do szklanek i kolega malo nie zwymiotowal ![]() reflusk jak nic
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bralam takie co sie w butelkach juz gotowe do podania kupuje i zawsze kazali mi otwierac i probowac. Z tego co czytalam to norma. Ale jak bierzesz mleko (proszek) osobno i tylko prosisz o zalanie woda na pokladzie to nie powinno byc problemu Chociaz kto ich tam wie
|
|
#2633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziu!!!!!
1 dzien czlowieka nie bylo a tu 10 stron do nadrobienia!!! 1 dzien... ![]() Tak w ogole to heloł!
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bralam takie co sie w butelkach juz gotowe do podania kupuje i zawsze kazali mi otwierac i probowac. Z tego co czytalam to norma. Ale jak bierzesz mleko (proszek) osobno i tylko prosisz o zalanie woda na pokladzie to nie powinno byc problemu Chociaz kto ich tam wie ![]() Co do bobofruta to nie wiem bo nigdy nie bralam ale pojemnosc moze im sie nie spodobac bo to wiecej niz 100ml. Jak to dla Sade to chyba lepiej wziac jakis maly soczek z rurka
|
|
#2636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ola zafundowała mi dziś pobudkę o 6 rano. Litościwa, aż godzinę później niż wczoraj Czytałam wczoraj Wasze opowieści o duchach to się trochę przestraszyłam Meduzza chyba Twój nowy image (grzywka) tak na TŻa działa Meneq pokaż wózek od razu głupia wygooglowałam, ale gdzie tam znaleźc ;] A propos wózków. Czy Wy wiecie, że moja Aleksandra w środe kończy 4 miesiące, a ja dopiero wczoraj odkryłam, że fotelik mogę wpiąć z w stelaż od tej kolumbryny?! Szaja, Aga ucałujcie dziewczyny na 4 miesięcznicę ![]() Dziś podam Oli obiadek, zobaczymy co się będzie działo. Kochane, polecicie mi jakaś spacerówkę? Muszę kupić, bo moja siostra zaciążyła (swoją drogą, super, cieszę się) w listopadzie rodzi, no i wypadałoby oddać jej wózek (pożyczyła mi maritę swoją), a że akurat na dniach becikowe dostanę, to kupię już teraz spacerówkę, póki hajs się zgadza, po potem różnie może być |
|
|
|
#2638 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi - po tej Twoje kapieli kuchennej Leosia, polozylismy Borysa na tym lezaczku w wanience, bo zupelnie zapomnielismy ze go mamy - p. Maria tez nam odradzala i powiem Ci ze to jest duzo wiekszy komfort
![]() w koncu reka mi odpoczela a Borys jaki zrelaksowany, tylko TZ kazalam go przytrzymywac bo sie balam ze nam w dol zjedzie musze mu jeszcze cyknac fotke jak tak sie wyleguje na nim
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
Acha, współczuję relacji z rodzicami
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40778915]Macie moją plujkę
![]() http://www.youtube.com/watch?v=joHwC...ature=youtu.be[/QUOTE] Ale Dorcia super pluje ![]() Szaja, KOCHAM Twój głos! Mogłabym Cię słuchać i słuchać ![]() A Agatka jak słodko mówi Jednym słowem CUDNA RODZINKA! Cytat:
Spałabym u tej koleżanki czy coś ale nigdy w życiu nie wracałabym... Ale macie historie dziewczyny. Strach się bać. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40779543]Dziewczyny coś nam się Bijkora nie odzywa [/QUOTE]Może jeszcze się uczy na ustną. Nadrabiam dalej...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

jutro dam... jabłuszko też może. Z BD mam.

to może dlatego że tak przeżywasz mocno ostatnio...
myslisz ze jak sa tam to ma z nimi kontakt? jedynie taki ze przyjedzie do nich i wypomina przeszlosc i ze do mnie to on dzwonil nie bede poki ja sie nie odezwe... 

). A szczerze bardzo wątpiłam w to że kiedykolwiek mu to przejdzie.
[/QUOTE]

brrrrrrr....ciary mnie przeszły