|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Ja ide zjesc fryty, pomalowac mordke,przebrac sie i na SR
|
#1352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Cytat:
ale o takim zestawieniu jeszcze nie słyszałam.Współczuję Mateuszowi alergii... mały się umęczy U mnie dzisiaj na obiad makaron z sosem pomidorowym (przecier, krojone pomidory, cebula, czosnek) ) bo mam ogrooomną ochotę na taki prosty...a i wszyscy w domu (łącznie z moim bratem jedzącym tylko mięcho) bardzo lubią. a na pierwsze została zupa (taaaaaaaaaa zapomniałam zapytać mamy o przepis ( zadzwonię do niej później).I nie musiałam iśc do sklepu - leniwa jestem jak cholera! brata wysłałam.. ![]() co do tekstów rodziców i różnych osób - cóż, staram się też tym nie przejmować, chociaż zawsze słucham bardzo uważnie i grzecznie. I podsumowuje, że wyjdzie w praniu, na pewno sobie zapamiętam. No chyba że ewidentnie się coś mega zmieniło od "tamtych czasów" to koryguje podpierając się wiedzą z SR.
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
pysznie wyglądająNiestety wiem coś o tym ![]() kupie jeden ale nie wiem czy będe stosować. Wyjdzie ,,w praniu" Moje dziecię chyba odwróciło się doopką bo nie czuję kopniaków takich typowych tylko takie wypychanie w okolicach pępka tak to jeszcze Go nie czułam
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie moj tak w wiekszosci robi, jak czuje jakis kopniak to to dla mnie dziwne.
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Dupencje 3 mam kciuki, jadę do lekarza na kontrole...
![]() I jak ja mam z Wami pisać jak Wy ciągle coś dobrego pałaszujecie....:confused : Ja na warzywach i mięsie z parowaru ![]() A tu COCOACOLA , FRYTKI... |
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi sie spać chce.chyba się położe na materacu oczekując na ćw.dziś jakaś nowa pani położna-może praktykantka
|
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Co do smoczka to dostałam jeden- tommy tippe, sama chyba kupiłabym lovi, a podawać zamierzam jak najrzadziej, no ale wiadomo, wyjdzie w praniu.
|
|
|
|
#1358 |
|
Raczkowanie
|
FRYTKI!!! Od poczatku ciazy ich nie jadlam ale mi smaka narobilyscie. Jztro robie frytasy a dzis pierogi ruskie
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Boszzz...nadrobiłąM wAS WKONCU....
Wróciłam z pracy...4 godzny siedziałam w robocie...matko stęsknił am sę za wariatami.Nacytowałam sie wsio mi zżarło wiec jest tylko część. PRZEŁKNĘŁAM ŚLINĘ..... a wogole to tak kusisz tym arbuzem w avatarze...mąż mi wczoraj kupił..dzis go przekroiłam i zepsuty w środku...załamałam się bo takiego smaka miałam...jak mógł sie w środku zepsuć ..z zewnątrz łądnei wyglądał.... wygląda czadersko, jak jakś lew SUPEREAŚKO!Ciekawe jak się z tym czuje hehehCytat:
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja kupuje arbuza to zawze najpierw og;adam czy nie uszkodzony, czy na gorze i dole twardy, opukuje, czy ma "głuchy" dźwięk i musi mieć takie żółte miejsce, jasny placek na sobie a ogonek musi byc suchy. wtedy wiem, że dobry
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-05-14 o 16:05 |
|
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam mocno
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś placki ziemniaczane i tez frytki z sosem czosnkowym bo synek chciał,a wieczorem mąż przywieźie chamburgera z MC
|
#1363 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Co do komentarzy bliskich - ja też nie mówię o rzeczach, które nie chcę, by były komentowane.
Ale generalnie u mnie nie ma takich akcji.. Współczuję Wam, że nie możecie sobie tak szczerze porozmawiać np. z mamami (niektóre z Was). Ja na moją bardzo liczę i choć zamierzam o wszystkim decydować sama, to na pewno wezmę pod uwagę jej rady, bo wiem już dziś, że ona nie jest typem osoby "ja wiem wszystko najlepiej" (a taka jest z kolei moja teściowa:/ i tej relacji się bardzo boję, jak będzie Mały na świecie; czasami odnoszę wrażenie, że ta jej chęć posiadania racji we wszystkim wynika z idei, a nie z chęci pomocy komukolwiek...), a potrafi rzeczowo porozmawiać i przyjmuje moje argumenty. Co do badań - a ja przyznam szczerze, że przed ciążą (właściwie obiema) to się specjalnie nie badałam. Owszem, gin, dentysta, ale tak żeby sobie robić jakieś dodatkowe badania to nie. Nie miałam na to czasu nigdy. Moja mama ostatnio skorzystała z mammografii w takim mammobusie I na szczęście wszystko wyszło OK, u gina też ostatnio była i jestem spokojna, nie powiem. Choć ona ma inne problemy zdrowotne, najbardziej z sercem. Ale tu też umówiłam jej wizytę u kardiologa, poszła, ma tabletki i też mam nadzieję, że się czuje lepiej.A może zapiszcie mamę i postawcie ją przed faktem dokonanym? Ja jestem po obiedzie (kalafior z pary, ryż brązowy i placuszki z cukinii) i spać mi się w dalszym ciągu chce... Czekam na TŻa, aż wróci z pracy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Czytam Neni wyprawkę i się wystraszyłam:
majtki Hartmann pakowane po 3 szt... a ja zamówiłam 5 szt, znaczy się wyszłoby 15 szt gaciorów... ufff sprawdziłam, że na aukcji wystawione były pojedynczo
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
ten był wszędzie ładny tylko...cały zielony ciemny..nie miał takiej plamki....
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
zjadłam wafelka i zagryzam go teraz cipsami
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ty niedobraCytat:
Witajcie, wiecej nie dalam rady nadrobic, wczoraj bylam z Marysia u lekarza - jednak pogorszylo sie zapalenie oskrzeli bo jest obturacja kawal czasu sie nie widzialysmy (a moze z 5 lat) i tematow nie braklo. ![]() Dzis znow slomiana wdowa jestem bo TZ pojechal z wujkiem do Dabrowy Gorniczej po auto - nie kupili, a teraz zmierzaja w kierunku Wroclawia, bo wujek ma cos tam odebrac. Wiec moze na wieczor zawitaja w domu. Za to od rana piore. 3 prania wywieszone, 2 wyschly 3 sie suszy na podworku. W tym jedno pranie Aleksa, wiec czeka mnie prasowanie (jak ja tego nie lubie). Moze jutro jak bedzie ladnie upiore jeszcze co nieco dla smyka. U mnie dzis na obiad pomidorowa z wczoraj - juz zjedzona. Teraz poprawilam kanapkami z serem zoltym i ogorkiem konserwowym.
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa DZOAN jak mogliście zrobić mi takiego psikusa z Lolem:P ALEKSANDER:P
żartuję, każdy wybiera imię takie jak mu pasuję Lolo od Aleksandra też będzie ok któraś fajnie to napisała...ALeksander Karol Lol i tego sie trzymajmy
|
|
|
|
#1370 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek
spełnienia marzeń i dużo zdrówka!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za 100 dni i za możliwość porodu sn ![]() Cytat:
za tydzieńCiężko mi się Was nadrabia,produkujecie jak oszalałe te posty Byłam wczoraj z Tż a Ikea po kilka mniejszych i większych rzeczy Dostałam 2 torby ciuszków,ale jeszcze nie przeglądałam. Wiekszość białe,bo koleżanka nie chciała znać płci i kupiła neutralne na pierwsze miesiące życia,mi to w niczym nie przeszkadza Zamówiliśmy nową sofę do salonu,już się nie mogę doczekać kiedy przywiozą Życzę udanego wieczoru wszystkim Brzuchatkom
|
||||
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
a przepraszam! poszłam sprawdziłam i miał jasną plamę..ale był dziwnie mocno zielony...
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Muszę Wam wkleić może którejś się spodoba cudowna piosenka!http://www.youtube.com/watch?v=883yQqdOaLg |
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdka: nie martw się wagą maluszka, jeśli gin nie mówil że mało to tym, bardziej. Poza tym pamiętaj że tak naprawdę wiek zależy od tego kiedy była owulacja i kiedy faktycznie zaszłaś
Ewevee: zdrówka dla MArysi, coś jej się odczepi choroby nie chcą ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Perse: pyszny ten obiad dzisiaj u ciebie, chyba podpatrzę i jutro taki zrobię. Bo akurat cukinie mam.
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane mateczki
![]() Gratuluję tygodni i 100 lat dla Marionette ![]() domciatko super rzeczy dostałaś, kurcze, my praktycznie wszystko sami kupujemy (oprócz wanienki, łóżeczka ale bez materaca i wózka - na to dostaniemy w prezencie od najbliższych), nawet ubranek spadkowych nie mamy, po znajomych wszystko dzieciate i ew drugie w drodze albo bezdzietne ![]() sarna chipsy OMG chyba napisze TŻ żeby mi kupił w drodze z pracy ![]() malaczarnakejt ja dziękuję, normalnie demolka u Was w jak w "Domu nie do poznania" ![]() Ja mam dziewczyny dwa tematy/problemy do rozwiązania...pierwszy z nich to wesele koleżanki z pracy, jest 22.06 chyba, jakoś tak, potwierdzenie przybycia było do 31.04. Zakładałam wstępnie, że pójdziemy chociażby posiedzieć bo wiem, że zależy jej na naszej obecności . Potem jak pojawiły się problemy ze skurczami stwierdziłam, że nie ma szans na to wesele. Potem trafiłam do szpitala i zupełnie o sprawie zapomniałam - o terminie potwierdzenia też. Teraz zastanawiam się, czy takie pójście będzie miało sens, bo ja jeśli wysiedzę po moich przejściach to max 2h (pomijam fakt, że w ciąży strasznie drażnią mnie hałasy, nawet tv podkręcona o 3 pkt wyżej niż normalnie słucham). Jest już późno, bo do wesela został miesiąc i tydzień a ja jestem w kropce...z jednej strony bardzo bym chciała iść ale z drugiej wiem, że to będzie bezsensowne, bo będziemy z TŻ siedzieć jak murmuny przy stole i szybko zwiniemy się do domu no i nie przewidzę, czy akurat będę miała lepszy czy gorszy dzień z brzuszkiem, bo jak mam gorszy to leżę całkiem plackiem...nienawidzę być taka niezdecydowana poradźcie co byście zrobiły na moim miejscu?![]() Druga rzecz - zaistniała taka sytuacja, że muszę jak najszybciej zadeklarować kiedy wracam (powiedzmy) do pracy, czyli rozstaję się z dzieckiem na większość dnia...czy Wy zakładacie już sobie wstępnie jakiś okres, po którym wracacie do pracy? bo ja chciałam po roku od narodzin małego, a teraz okazuje się, że najlepiej byłoby żeby to było 0.5 roku po ale nie wiem czy dam radę go zostawić...nawet nie chcę ale tak się rzeczy u mnie poukładały dziwnie... Te dwie sprawy od kilku dni nie dają mi spokoju |
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam pieniądze z ZUS-u
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- sammi24 Zadzowniłabym do koleżanki i powiedziała, jaka jest sytuacja. Myślę, że w takim przypadku nie będzie miała do ciebie żalu, że nie zjawisz się w tym dniu. Ja zamierzam wrócić po pół roku, ale to jest tylko założenie i ja pracuję na 0,5 etatu, więc też inna historia
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Sammi my mamy wesele 08.06 i chyba nie pójdziemy, tylko do kościoła.
Ja tak samo jak Ty, nie wysiedzę tak długo, też mi muzyka przeszkadza (ostatnio w pubie 2 h myślałam, że oszaleję), a jak byśmy szli na wesele, nawet na te 2-3 h, to wiadomo, że i prezent trzeba większy kupić.. A teraz każdy grosz się liczy Po drugie na wesele musiałabym się ubrać, do kościoła ubiorę jeszcze coś, co ponoszę, a na wesele to wiadomo, że raczej sukienka jakaś elegantsza.Szczerze przyznam, że żałuję, bo bardzo bardzo lubię tych znajomych, ale takie wyjście będzie chyba najlepsze. Co do pracy, ja chcę zostać z Małym minimum rok. Zresztą potem i tak nie mam gdzie wracać, czeka mnie szukanie pracy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Hej brzuszeczki
Witamy sie w 32tc czyli 8 miesiacu! ![]() Oczywiscie za pozostale skonczone tc!Wczoraj mialam bardzo intensywny dzien, z samego ranca upolowalismy w biedrze 2 kocyki (cudowne Pozniej objechalismy wszystkie kieleckie hurtownie dzieciece ale i tak pozamawialismy wszystko na allegro bo drozyzna Czyli oprocz paru drobiazgow mamy (jak przyjda zamowione rzeczy ) prawie cala wyprawke!Taka padnieta wrocilam do domu, ze prawie cala noc przespalam, co nie zdazylo mi sie odkad jestem w ciazy ![]() Dzisiaj tez dzien pelen atrakcji bo trenuje matkowanie na mojej 4 letniej siostrzenicy, istny diabel! ![]() Nie chwalilam sie jeszcze, ze w sob i niedz mam 2 bierzmowania z czego na jednym z nich jestem swiadkiem i dzis na te okazje kupilam sobie 2 pieeekne tuniki po uwaga, uwaga... 15 zl ![]() Przepraszam ale nie nadrabiam bo nie dam rady ![]() Ale powiesc napisalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2 Ja powiedziałam, ze o ile wejdzie roczny macierz. to napewno go będę chciała wykorzystać...poza tym nie mam tu nikogo z rodziny, tzn mamy czy tesciowej która mogłaby se maluszkiem zająć....może powiedz szczerze, ze jest Ci cięzko teraz powiedziec, bo to różnie jest.... przecież mogliby wziąć kogoś na zastępstwo... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-14 o 17:54 |
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie, wszystko oki, mały waży 1278g więc wielkoludem nie będzie. Ginka powiedziała, że przez moje nadciśnienie mniejszy będzie. Ale pokazał po raz pierwszy kawałek buzi i jest śliczny
nastrój mam do du.py, pokłóciłam się z mężem i to tak ostro jak jeszcze nigdy
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

( zadzwonię do niej później).
pysznie wyglądają
czasem sie nie da odgonic takich myśli ....
tak to jeszcze Go nie czułam

12.06.2010