W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 15:23   #1351
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Ja ide zjesc fryty, pomalowac mordke,przebrac sie i na SR
Stary 2013-05-14, 15:26   #1352
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Biorę w razie W do szpitala, ale nastawiona jestem na nie podawanie
ja tak samo, ale życie pokaże.

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Witam sie brzuchateczki w nowym watku

Nareszcie jutro wizyta i podglad niuni. Zabieram synka niech sobie pooglada siostrzyczke
Piekna pogoda, zaraz bede kosic trawe. Zebralam sie dzis w sobie i poumawialam Mateusza na wizyty u dentysty i alergologa bo mimo tego ze rok temu wprowadzilismy leczenie alergii to niestety chyba za slabe leki na teraz sa. Ma alergie wziewna na 7 rzeczy m.in. trawy wczesne i pozne - strasznie kicha i oczy zalzawione po wyjsciu na podworko. Do fryzjera takze sie umowilam na piatek w ramach odstresowania

Gratuluje udanych wizyt

Nie wylaczam wizazu to w przerwach bede podczytywac zalegle stronki

Na obiadek mialam dzis barszcz ze szczawiem
barszcz ze szczawiem? hm... jeszce takiego nie jadłam.. ostatnio szczawiówkę teściowa na moje życzenie ugotowała, a potem botwinkę ale o takim zestawieniu jeszcze nie słyszałam.

Współczuję Mateuszowi alergii... mały się umęczy

U mnie dzisiaj na obiad makaron z sosem pomidorowym (przecier, krojone pomidory, cebula, czosnek) ) bo mam ogrooomną ochotę na taki prosty...a i wszyscy w domu (łącznie z moim bratem jedzącym tylko mięcho) bardzo lubią. a na pierwsze została zupa (taaaaaaaaaa zapomniałam zapytać mamy o przepis( zadzwonię do niej później).

I nie musiałam iśc do sklepu - leniwa jestem jak cholera! brata wysłałam..

co do tekstów rodziców i różnych osób - cóż, staram się też tym nie przejmować, chociaż zawsze słucham bardzo uważnie i grzecznie. I podsumowuje, że wyjdzie w praniu, na pewno sobie zapamiętam. No chyba że ewidentnie się coś mega zmieniło od "tamtych czasów" to koryguje podpierając się wiedzą z SR.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:29   #1353
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
zapraszam na moje fryty
pysznie wyglądają

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
czasem sie nie da odgonic takich myśli ....
Niestety wiem coś o tym

Cytat:
temat SMOCZEK
podawac? kiedy?
podacie?
kupie jeden ale nie wiem czy będe stosować. Wyjdzie ,,w praniu"

Moje dziecię chyba odwróciło się doopką bo nie czuję kopniaków takich typowych tylko takie wypychanie w okolicach pępka tak to jeszcze Go nie czułam
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:38   #1354
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
pysznie wyglądają

Niestety wiem coś o tym

kupie jeden ale nie wiem czy będe stosować. Wyjdzie ,,w praniu"

Moje dziecię chyba odwróciło się doopką bo nie czuję kopniaków takich typowych tylko takie wypychanie w okolicach pępka:confused: tak to jeszcze Go nie czułam
wlasnie moj tak w wiekszosci robi, jak czuje jakis kopniak to to dla mnie dziwne.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:38   #1355
kooocur
Zakorzenienie

Dupencje 3 mam kciuki, jadę do lekarza na kontrole...

I jak ja mam z Wami pisać jak Wy ciągle coś dobrego pałaszujecie....:confused :

Ja na warzywach i mięsie z parowaru

A tu COCOACOLA , FRYTKI...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:42   #1356
fiazo
Zakorzenienie

Ale mi sie spać chce.chyba się położe na materacu oczekując na ćw.dziś jakaś nowa pani położna-może praktykantka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:47   #1357
Sofina
Raczkowanie

Co do smoczka to dostałam jeden- tommy tippe, sama chyba kupiłabym lovi, a podawać zamierzam jak najrzadziej, no ale wiadomo, wyjdzie w praniu.
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:56   #1358
Myszolka91
Raczkowanie

FRYTKI!!! Od poczatku ciazy ich nie jadlam ale mi smaka narobilyscie. Jztro robie frytasy a dzis pierogi ruskie
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:58   #1359
madi82
Zakorzenienie

Boszzz...nadrobiłąM wAS WKONCU....

Wróciłam z pracy...4 godzny siedziałam w robocie...matkostęsknił am sę za wariatami.
Nacytowałam sie wsio mi zżarło wiec jest tylko część.

Cytat:
zapraszam na moje fryty
PRZEŁKNĘŁAM ŚLINĘ.....
a wogole to tak kusisz tym arbuzem w avatarze...mąż mi wczoraj kupił..dzis go przekroiłam i zepsuty w środku...załamałam się bo takiego smaka miałam...jak mógł sie w środku zepsuć ..z zewnątrz łądnei wyglądał....

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcia ogolonego kocurka
wygląda czadersko, jak jakś lew SUPEREAŚKO!Ciekawe jak się z tym czuje heheh

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Moja mama po moich narodzinach dowiedziała się o kamieniu w pęcherzyku żółciowym. Kamień zajmuje już cały pęcherzyk i daje czasami o sobie znać. Oczywiście mama absolutnie nie chce słyszeć o USG, a co dopiero o operacji
No i oczywiście ostatni raz na oczy ginekologa widziała podczas wypisu ze szpitala jak mnie urodziła Najgorsze jest to, że ja jestem świadoma tego, co może się jej stać, ale nie mam żadnego wpływu
Kurcze...a czemu nie chce iśc do gina? Boi się operacji czy jak???Im póżniej pewnei tym gorzej:/

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 16:02   #1360
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

PRZEŁKNĘŁAM ŚLINĘ.....
a wogole to tak kusisz tym arbuzem w avatarze...mąż mi wczoraj kupił..dzis go przekroiłam i zepsuty w środku...załamałam się bo takiego smaka miałam...jak mógł sie w środku zepsuć ..z zewnątrz łądnei wyglądał....

/
jak ja kupuje arbuza to zawze najpierw og;adam czy nie uszkodzony, czy na gorze i dole twardy, opukuje, czy ma "głuchy" dźwięk i musi mieć takie żółte miejsce, jasny placek na sobie a ogonek musi byc suchy. wtedy wiem, że dobry

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-14 o 16:05
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 16:08   #1361
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dupencje 3 mam kciuki, jadę do lekarza na kontrole...
Trzymam mocno

Cytat:
Ja wczoraj kupiłam pół i zeżarłam i dziś też mam ochotę na arbuzika ale Tż zajęty i mi nie pojedzie do sklepu
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 16:14   #1362
sarna405
Zadomowienie

U mnie dziś placki ziemniaczane i tez frytki z sosem czosnkowym bo synek chciał,a wieczorem mąż przywieźie chamburgera z MC
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 16:26   #1363
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Co do komentarzy bliskich - ja też nie mówię o rzeczach, które nie chcę, by były komentowane.
Ale generalnie u mnie nie ma takich akcji.. Współczuję Wam, że nie możecie sobie tak szczerze porozmawiać np. z mamami (niektóre z Was). Ja na moją bardzo liczę i choć zamierzam o wszystkim decydować sama, to na pewno wezmę pod uwagę jej rady, bo wiem już dziś, że ona nie jest typem osoby "ja wiem wszystko najlepiej" (a taka jest z kolei moja teściowa:/ i tej relacji się bardzo boję, jak będzie Mały na świecie; czasami odnoszę wrażenie, że ta jej chęć posiadania racji we wszystkim wynika z idei, a nie z chęci pomocy komukolwiek...), a potrafi rzeczowo porozmawiać i przyjmuje moje argumenty.

Co do badań - a ja przyznam szczerze, że przed ciążą (właściwie obiema) to się specjalnie nie badałam. Owszem, gin, dentysta, ale tak żeby sobie robić jakieś dodatkowe badania to nie. Nie miałam na to czasu nigdy.
Moja mama ostatnio skorzystała z mammografii w takim mammobusie I na szczęście wszystko wyszło OK, u gina też ostatnio była i jestem spokojna, nie powiem. Choć ona ma inne problemy zdrowotne, najbardziej z sercem. Ale tu też umówiłam jej wizytę u kardiologa, poszła, ma tabletki i też mam nadzieję, że się czuje lepiej.
A może zapiszcie mamę i postawcie ją przed faktem dokonanym?

Ja jestem po obiedzie (kalafior z pary, ryż brązowy i placuszki z cukinii) i spać mi się w dalszym ciągu chce...
Czekam na TŻa, aż wróci z pracy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 16:35   #1364
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Czytam Neni wyprawkę i się wystraszyłam:
majtki Hartmann pakowane po 3 szt... a ja zamówiłam 5 szt, znaczy się wyszłoby 15 szt gaciorów... ufff sprawdziłam, że na aukcji wystawione były pojedynczo
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 16:37   #1365
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja kupuje arbuza to zawze najpierw og;adam czy nie uszkodzony, czy na gorze i dole twardy, opukuje, czy ma "głuchy" dźwięk i musi mieć takie żółte miejsce, jasny placek na sobie a ogonek musi byc suchy. wtedy wiem, że dobry
ten był wszędzie ładny tylko...cały zielony ciemny..nie miał takiej plamki....

28.07.2013r.
Stary 2013-05-14, 16:40   #1366
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ten był wszędzie ładny tylko...cały zielony ciemny..nie miał takiej plamki....
jasna plama to must have w arbuzie
Stary 2013-05-14, 16:44   #1367
sarna405
Zadomowienie

zjadłam wafelka i zagryzam go teraz cipsami
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 16:47   #1368
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
byliśmy w Biedrze i kupiłam jeden kocyk i ręczniczek z kapturkiem. Kocyk kupie drugi bo w domku sprawdziłam i jest super mieciutki a było ich jeszcze sporo także jutro podjedziemy. Ręczniczek moim zdaniem doopy nie urywa i dokupię jeszcze jeden przez internet większy 100x100 cm.
Przy balerinach była taka obstawa że nawet nie mialam jak zajrzeć a oczywiście baby tak się rozpychały że bałam się o brzuszek więc dalam sobie siana.
No i bodziaki fajne były ale chłopięce chciałam te beż/krem/brąz jak dobrze pamiętam ale nie bylo rozmiaru.

Potem podjechaliśmy do Pepco i kupiłam sobie majtusie i biustonosz sportowy no i oczywiście jedne bodziaki 56 w bordowo-siwe paseczki za 4.99 zł dla Adaśka.
jak to bylas w Pepco i do mnie nei zajrzalas o ty niedobra

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
bylam dzis na wizycie u ginekologa wg niego to 32 tydz a wg mnie 31 dziecko jest ułozone pośladkowo i wazy 1,6kg nie wiem czy to mało?? mam juz taki duzy ten brzuch myslalam ze juz z 2 kg wazy.. co do ulozenia mam nadzieje ze maly zrobi fikołka czasem czyje jakby robił
moj Aleks jak bylam u gina to byl 29 tydzien wazyl 1,60 i na szczescie juz sie przekrecil glowa w dol. Takze waga spoko. Z ciekawosciu wyciagnelam z Marysi ciazy swoje dane i wyszlo, ze ida jednak "łeb w łeb" a Marysi urodzona w 39 tyg wazyla 3330 g wiec moze nie bedzie tak zle.

Witajcie, wiecej nie dalam rady nadrobic, wczoraj bylam z Marysia u lekarza - jednak pogorszylo sie zapalenie oskrzeli bo jest obturacja antybiotyk mamy ponoc jeden z najlepszych, natomiast ratuja ja tylko inhalacje, wiec nie ma sily i walczymy z nia. Tu tylko pani dr zmodyfikowala zalecenia poprzedniej. Dostalysmy masc na oczka Oli ale inne. Zobaczymy efekt, bo wczoraj juz nie zdazylam kupic. Za to skoczylismy do mc donaldsa na kolacyjke - ale sie najadlam. Przy okazji spotkalam bylego siostre z mezem i dzieciakami, ale milo bylo kawal czasu sie nie widzialysmy (a moze z 5 lat) i tematow nie braklo.

Dzis znow slomiana wdowa jestem bo TZ pojechal z wujkiem do Dabrowy Gorniczej po auto - nie kupili, a teraz zmierzaja w kierunku Wroclawia, bo wujek ma cos tam odebrac. Wiec moze na wieczor zawitaja w domu. Za to od rana piore. 3 prania wywieszone, 2 wyschly 3 sie suszy na podworku. W tym jedno pranie Aleksa, wiec czeka mnie prasowanie (jak ja tego nie lubie). Moze jutro jak bedzie ladnie upiore jeszcze co nieco dla smyka.

U mnie dzis na obiad pomidorowa z wczoraj - juz zjedzona. Teraz poprawilam kanapkami z serem zoltym i ogorkiem konserwowym.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 16:51   #1369
madi82
Zakorzenienie

aaaa DZOAN jak mogliście zrobić mi takiego psikusa z Lolem:P ALEKSANDER:P

żartuję, każdy wybiera imię takie jak mu pasuję Lolo od Aleksandra też będzie ok któraś fajnie to napisała...ALeksander Karol Lol i tego sie trzymajmy

28.07.2013r.
Stary 2013-05-14, 16:51   #1370
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek spełnienia marzeń i dużo zdrówka!!!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja już od 7 spać nie mogę.. dobrze, że chociaż noce lepiej zaczęłam przesypiać.

Wczoraj w SR położna mówiła o karmieniu piersią, puściła nam film, a później przy pomocy lalki i siebie pokazywała jakie są sposoby karmienia. W każdym razie dziecko zawsze ma być skierowane brzuszkiem do nas, nie tak jak kiedyś matki karmiły, ze dziecko bokiem ciałka do nas i tylko główka przekręcona. Wtedy najwygodniej mu jeść i najlepiej łapie brodawkę, nie zachłysta się powietrzem, no i nasze piersi można uchronić przed uszkodzeniem przez twarde dziąsełka dziecka.
Przykładając dziecko do piersi powinno się ustawić je w ten sposób by nasz sutek był na wysokości pomiędzy noskiem a górną wargą dziecka, nawet troszkę dziecko sutkiem podotykać, żeby wyczuło pokarm i dopiero jak otworzy szeroko usta i wygnie delikatnie główkę do tyłu dostawić pierś i powinno prawidłowo złapać brodawkę, po samą otoczkę.. i na tyle głęboko, że wrażliwe i delikatne jej części nie są drażnione twardym podniebieniem i dziąsełkami dziecka. Wydawało się to proste, ale znając życie takie nie będzie
Położna mówiła, że przez pierwszy miesiąc w nocy lepiej karmić dziecko w łóżku w pozycji leżącej. Nie zmuszać się do wstawania do łóżeczka co chwilę. Dziecko może zasypiać razem z nami pomiędzy karmieniami i lepiej wtedy wypoczywamy. Nie ma też zagrożenia, że przyśniemy przy dziecku i niechcący nam się osunie.
Kładziemy się np. na lewym boku, pod kark poduszkę, dziecko zupełnie na prawym boku, brzuszkiem do nas i zupełnie na płasko, żadnej poduszki i tak ma sobie jeść i można bezpiecznie przysnąć. Niektóre matki boją się, że jak dziecko będzie spało z rodzicami, to później będzie problem z przyzwyczajeniem do łóżeczka, ale położna zapewniała, że w ciągu miesiąca dziecko nie zdąży się przyzwyczaić do spania z rodzicami. (U mojej przyjaciółki to się sprawdziło).
Dziekuję ślicznie za bardzo wartościowe info!

Cytat:
witam z rana!

miałam wczoraj o tym napisać, ale mi się nie chciało.
no więc byłam wczoraj na pierwszej lekcji rodzenia. przede mną jeszcze dwie.

i jak to wygląda tutaj?
no więc było nas z 11 par i to były takie jakby wykłady.
była położna z manekinami (lalka, miednica, kregosłup itp) i puszczała nam film.

Wczoraj powiedziała nam o takich praktycznych sprawach i trochę o szpitalu.
czyli a jakim oddziale będziemy rodziły, bo są 3 oddziały w zależności od komplikacji ciąży, jak dostać się ta, mówiła, że parnter może być z nami, może zostać na noc i takie tam ogólne informacje.

Przerobiliśmy również 2 pierwsze etapy porodu, wszystko o skurczach, jak liczyć czas pomiędzy skurczami.
Powiedziała nam kiedy jechać do szpitala, co gdy wody odejdą itp.

Poznaliśmy również 3 metody znieczuleń praktykowanych w moim szpitalu: Gaz, Pefadin, Epidural.
Opowiedziała duzo o tym, jaki wpływ ma to na nas, na dziecko , wady, zalety.

Potem było o porodzie w wodzie, jakby któraś chciała.

Techniki radzenia sobie z bólem.

Było również coś o poprawnej pozycji, że od 34 tygodnia powinnyśmy siadać w poprawnej pozycji aby ułatwić dziecku zejście powoli główką do kanału rodnego.
Dostałam notatki z tego wszystkiego.
No i to było by chyba wszystko co pamiętam z tej pierwszej lekcji.

A za tydzień trzecia faza porodu i co będzie zaraz po.
Dziekuję Domi mnie to czeka w przyszłym miesiącu,ale i tak dobrze poczytać

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Witamy studniówkowo z Kubanem! :par ty:

Wróciłam właśnie od okulisty i mimo mojej ślepoty -3,5 nie mam przeciwwskazań do porodu sn. To chyba dobrze
za 100 dni i za możliwość porodu sn

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się w 30 tygodniu
Ja dzisiaj znowu w biegu, zaraz lecę do fryzjera a na 15,15 wizyta trzymajcie kciuki bo mały jakiś niemrawy dzisiaj, o 5 kopał a teraz nie bardzo chce się odezwać. Wieczorem będę to nadrobię
za tydzień

Ciężko mi się Was nadrabia,produkujecie jak oszalałe te posty Byłam wczoraj z Tż a Ikea po kilka mniejszych i większych rzeczy Dostałam 2 torby ciuszków,ale jeszcze nie przeglądałam. Wiekszość białe,bo koleżanka nie chciała znać płci i kupiła neutralne na pierwsze miesiące życia,mi to w niczym nie przeszkadza Zamówiliśmy nową sofę do salonu,już się nie mogę doczekać kiedy przywiozą Życzę udanego wieczoru wszystkim Brzuchatkom
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:04   #1371
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
jasna plama to must have w arbuzie
a przepraszam! poszłam sprawdziłam i miał jasną plamę..ale był dziwnie mocno zielony...

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jak to bylas w Pepco i do mnie nei zajrzalas o ty niedobra

Witajcie, wiecej nie dalam rady nadrobic, wczoraj bylam z Marysia u lekarza - jednak pogorszylo sie zapalenie oskrzeli bo jest obturacja antybiotyk mamy ponoc jeden z najlepszych, natomiast ratuja ja tylko inhalacje, wiec nie ma sily i walczymy z nia. Tu tylko pani dr zmodyfikowala zalecenia poprzedniej. Dostalysmy masc na oczka Oli ale inne. Zobaczymy efekt, bo wczoraj juz nie zdazylam kupic. Za to skoczylismy do mc donaldsa na kolacyjke - ale sie najadlam. Przy okazji spotkalam bylego siostre z mezem i dzieciakami, ale milo bylo kawal czasu sie nie widzialysmy (a moze z 5 lat) i tematow nie braklo.

Dzis znow slomiana wdowa jestem bo TZ pojechal z wujkiem do Dabrowy Gorniczej po auto - nie kupili, a teraz zmierzaja w kierunku Wroclawia, bo wujek ma cos tam odebrac. Wiec moze na wieczor zawitaja w domu. Za to od rana piore. 3 prania wywieszone, 2 wyschly 3 sie suszy na podworku. W tym jedno pranie Aleksa, wiec czeka mnie prasowanie (jak ja tego nie lubie). Moze jutro jak bedzie ladnie upiore jeszcze co nieco dla smyka.

U mnie dzis na obiad pomidorowa z wczoraj - juz zjedzona. Teraz poprawilam kanapkami z serem zoltym i ogorkiem konserwowym.
bidulka ta Wasza Marysia, oby szybko sie wykurowała

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Muszę Wam wkleić może którejś się spodoba cudowna piosenka!

http://www.youtube.com/watch?v=883yQqdOaLg

28.07.2013r.
Stary 2013-05-14, 17:27   #1372
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Gwiazdka: nie martw się wagą maluszka, jeśli gin nie mówil że mało to tym, bardziej. Poza tym pamiętaj że tak naprawdę wiek zależy od tego kiedy była owulacja i kiedy faktycznie zaszłaś

Ewevee: zdrówka dla MArysi, coś jej się odczepi choroby nie chcą

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Perse: pyszny ten obiad dzisiaj u ciebie, chyba podpatrzę i jutro taki zrobię. Bo akurat cukinie mam.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:36   #1373
sammi24
Zadomowienie

Cześć kochane mateczki

Gratuluję tygodni i 100 lat dla Marionette

domciatko super rzeczy dostałaś, kurcze, my praktycznie wszystko sami kupujemy (oprócz wanienki, łóżeczka ale bez materaca i wózka - na to dostaniemy w prezencie od najbliższych), nawet ubranek spadkowych nie mamy, po znajomych wszystko dzieciate i ew drugie w drodze albo bezdzietne

sarna chipsy OMG chyba napisze TŻ żeby mi kupił w drodze z pracy

malaczarnakejt ja dziękuję, normalnie demolka u Was w jak w "Domu nie do poznania" to u mnie w porównaniu do tego widoku są kosmetyczne zabiegi
Ja mam dziewczyny dwa tematy/problemy do rozwiązania...pierwszy z nich to wesele koleżanki z pracy, jest 22.06 chyba, jakoś tak, potwierdzenie przybycia było do 31.04. Zakładałam wstępnie, że pójdziemy chociażby posiedzieć bo wiem, że zależy jej na naszej obecności . Potem jak pojawiły się problemy ze skurczami stwierdziłam, że nie ma szans na to wesele. Potem trafiłam do szpitala i zupełnie o sprawie zapomniałam - o terminie potwierdzenia też. Teraz zastanawiam się, czy takie pójście będzie miało sens, bo ja jeśli wysiedzę po moich przejściach to max 2h (pomijam fakt, że w ciąży strasznie drażnią mnie hałasy, nawet tv podkręcona o 3 pkt wyżej niż normalnie słucham). Jest już późno, bo do wesela został miesiąc i tydzień a ja jestem w kropce...z jednej strony bardzo bym chciała iść ale z drugiej wiem, że to będzie bezsensowne, bo będziemy z TŻ siedzieć jak murmuny przy stole i szybko zwiniemy się do domu no i nie przewidzę, czy akurat będę miała lepszy czy gorszy dzień z brzuszkiem, bo jak mam gorszy to leżę całkiem plackiem...nienawidzę być taka niezdecydowana poradźcie co byście zrobiły na moim miejscu?

Druga rzecz - zaistniała taka sytuacja, że muszę jak najszybciej zadeklarować kiedy wracam (powiedzmy) do pracy, czyli rozstaję się z dzieckiem na większość dnia...czy Wy zakładacie już sobie wstępnie jakiś okres, po którym wracacie do pracy? bo ja chciałam po roku od narodzin małego, a teraz okazuje się, że najlepiej byłoby żeby to było 0.5 roku po ale nie wiem czy dam radę go zostawić...nawet nie chcę ale tak się rzeczy u mnie poukładały dziwnie...

Te dwie sprawy od kilku dni nie dają mi spokoju
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:40   #1374
surka
Zakorzenienie

Dostałam pieniądze z ZUS-u Zobaczę czy uda mi się coś odłożyć to może pod koniec miesiąca zrobię jakieś zakupy szpitalne

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

sammi24

Zadzowniłabym do koleżanki i powiedziała, jaka jest sytuacja. Myślę, że w takim przypadku nie będzie miała do ciebie żalu, że nie zjawisz się w tym dniu.

Ja zamierzam wrócić po pół roku, ale to jest tylko założenie i ja pracuję na 0,5 etatu, więc też inna historia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:44   #1375
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Zadzowniłabym do koleżanki i powiedziała, jaka jest sytuacja. Myślę, że w takim przypadku nie będzie miała do ciebie żalu, że nie zjawisz się w tym dniu.

Ja zamierzam wrócić po pół roku, ale to jest tylko założenie i ja pracuję na 0,5 etatu, więc też inna historia
A z kim przy takim założeniu zostawicie maluszka jak będziesz w pracy? kurcze, chociaż na pół etatu to super, bo nie będzie Cie 4h, no plus dojazd, ale można ew. nianie na ten czas jakąś zatrudnić. Chyba, że macie babcie do dyspozycji, ja mam je za daleko
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:45   #1376
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Sammi my mamy wesele 08.06 i chyba nie pójdziemy, tylko do kościoła.

Ja tak samo jak Ty, nie wysiedzę tak długo, też mi muzyka przeszkadza (ostatnio w pubie 2 h myślałam, że oszaleję), a jak byśmy szli na wesele, nawet na te 2-3 h, to wiadomo, że i prezent trzeba większy kupić.. A teraz każdy grosz się liczy Po drugie na wesele musiałabym się ubrać, do kościoła ubiorę jeszcze coś, co ponoszę, a na wesele to wiadomo, że raczej sukienka jakaś elegantsza.
Szczerze przyznam, że żałuję, bo bardzo bardzo lubię tych znajomych, ale takie wyjście będzie chyba najlepsze.

Co do pracy, ja chcę zostać z Małym minimum rok. Zresztą potem i tak nie mam gdzie wracać, czeka mnie szukanie pracy.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:45   #1377
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Hej brzuszeczki
Witamy sie w 32tc czyli 8 miesiacu!
Oczywiscie za pozostale skonczone tc!

Wczoraj mialam bardzo intensywny dzien, z samego ranca upolowalismy w biedrze 2 kocyki (cudowne ), dwa kmpl body i dwa okrycia kapielowe Pozniej objechalismy wszystkie kieleckie hurtownie dzieciece ale i tak pozamawialismy wszystko na allegro bo drozyzna Czyli oprocz paru drobiazgow mamy (jak przyjda zamowione rzeczy ) prawie cala wyprawke!
Taka padnieta wrocilam do domu, ze prawie cala noc przespalam, co nie zdazylo mi sie odkad jestem w ciazy
Dzisiaj tez dzien pelen atrakcji bo trenuje matkowanie na mojej 4 letniej siostrzenicy, istny diabel!

Nie chwalilam sie jeszcze, ze w sob i niedz mam 2 bierzmowania z czego na jednym z nich jestem swiadkiem i dzis na te okazje kupilam sobie 2 pieeekne tuniki po uwaga, uwaga... 15 zl

Przepraszam ale nie nadrabiam bo nie dam rady
Ale powiesc napisalam

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:48   #1378
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć kochane mateczki

Ja mam dziewczyny dwa tematy/problemy do rozwiązania...

1)

pierwszy z nich to wesele koleżanki z pracy, jest 22.06 chyba, jakoś tak, potwierdzenie przybycia było do 31.04. Zakładałam wstępnie, że pójdziemy chociażby posiedzieć bo wiem, że zależy jej na naszej obecności . Potem jak pojawiły się problemy ze skurczami stwierdziłam, że nie ma szans na to wesele. Potem trafiłam do szpitala i zupełnie o sprawie zapomniałam - o terminie potwierdzenia też. Teraz zastanawiam się, czy takie pójście będzie miało sens, bo ja jeśli wysiedzę po moich przejściach to max 2h (pomijam fakt, że w ciąży strasznie drażnią mnie hałasy, nawet tv podkręcona o 3 pkt wyżej niż normalnie słucham). Jest już późno, bo do wesela został miesiąc i tydzień a ja jestem w kropce...z jednej strony bardzo bym chciała iść ale z drugiej wiem, że to będzie bezsensowne, bo będziemy z TŻ siedzieć jak murmuny przy stole i szybko zwiniemy się do domu no i nie przewidzę, czy akurat będę miała lepszy czy gorszy dzień z brzuszkiem, bo jak mam gorszy to leżę całkiem plackiem...nienawidzę być taka niezdecydowana poradźcie co byście zrobiły na moim miejscu?

2)
Druga rzecz - zaistniała taka sytuacja, że muszę jak najszybciej zadeklarować kiedy wracam (powiedzmy) do pracy, czyli rozstaję się z dzieckiem na większość dnia...czy Wy zakładacie już sobie wstępnie jakiś okres, po którym wracacie do pracy? bo ja chciałam po roku od narodzin małego, a teraz okazuje się, że najlepiej byłoby żeby to było 0.5 roku po ale nie wiem czy dam radę go zostawić...nawet nie chcę ale tak się rzeczy u mnie poukładały dziwnie...

Te dwie sprawy od kilku dni nie dają mi spokoju
Ad 1. Ja bym nie dała rady chyba już iść...a w sumei jak odmówicie teraz to jeszcze jest miesiąc by kogoś mogli na to miejsce zaprosić...podobna sytuacja jak u Kejt.
Ad.2 Ja powiedziałam, ze o ile wejdzie roczny macierz. to napewno go będę chciała wykorzystać...poza tym nie mam tu nikogo z rodziny, tzn mamy czy tesciowej która mogłaby se maluszkiem zająć....może powiedz szczerze, ze jest Ci cięzko teraz powiedziec, bo to różnie jest.... przecież mogliby wziąć kogoś na zastępstwo...

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-05-14 o 17:54
Stary 2013-05-14, 17:49   #1379
stokrotka24
Zakorzenienie

Ja już po wizycie, wszystko oki, mały waży 1278g więc wielkoludem nie będzie. Ginka powiedziała, że przez moje nadciśnienie mniejszy będzie. Ale pokazał po raz pierwszy kawałek buzi i jest śliczny wyniki oki, tylko dalej anemię mam. Co do wagi to szok bo schudłam 0,5kg więc 7,5 kg na plusie, ginka kazała mi mniej chodzić. i to na tyle

nastrój mam do du.py, pokłóciłam się z mężem i to tak ostro jak jeszcze nigdy i wyszedł z domu...

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:53   #1380
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
A z kim przy takim założeniu zostawicie maluszka jak będziesz w pracy? kurcze, chociaż na pół etatu to super, bo nie będzie Cie 4h, no plus dojazd, ale można ew. nianie na ten czas jakąś zatrudnić. Chyba, że macie babcie do dyspozycji, ja mam je za daleko
mi by się nie opłącało brać niani na 8 h bo bym jej musiała prawie całą wypłatę oddać...więc wolę sama z małym zostać.Bynajmneij przez rok, potem zobaczymy...możliwe, ze niania wejdzie w ruch...chyba ze wychowawczy ?

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej brzuszeczki
Witamy sie w 32tc czyli 8 miesiacu!
Oczywiscie za pozostale skonczone tc!

Nie chwalilam sie jeszcze, ze w sob i niedz mam 2 bierzmowania z czego na jednym z nich jestem swiadkiem i dzis na te okazje kupilam sobie 2 pieeekne tuniki po uwaga, uwaga... 15 zl

Przepraszam ale nie nadrabiam bo nie dam rady
Ale powiesc napisalam

gratulacjonki za tydzień i czekamy na foty w tuniczkach

28.07.2013r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości