|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Małgosia miała smoczki tylko z NUK-a i karmiłam ją bez problemy 11 mcy. Nawet z butelkowaniem małej miałam problem bo nie chciała.
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() A widzisz z tym NUK-iem ja też byłam tym karmiona (niecałe 3 mieś na piersi, ale to raczej z braku wsparcia i pomocy fachowej niż smoczka, tak mama mówiła), ale miałam problemy ze zgryzem potem co podobno też jest efektem...---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Idzia: kooochaaanaaaaaa 370 zł za recaro ozłocę cię normalnie za to promo! tym bardziej że w Gdyni mam odbiór osobisty. Rewelka!
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
domi ni ja tez mialam folie i instrukcje ale przyszlosciowo myslac mozna cos tam spakowac he...
mysle i chyba na ta komunie ubiore sukienke i balerinki,nie bede swirowac w obcasy czy koturny chodziaz sa wygodne...alr wysokie.bez sensu tez przebieranie itp myslalam ze dam rady ale jak ma byc taka pogoda jak dzis to pewnie zaraz nogi spuchniete itp.he.balerinki tez ok zrozumieja haha |
|
|
|
#3515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
My od rana dom odgruzowywaliśmy No ale w sypialni już porządek i pokój Małego prawie gotowy ![]() Cytat:
![]() I fajną baterię macie! Mamy podobną ![]() Cytat:
![]() I powodzenia! ![]() Cytat:
Przepraszam! ![]() Oj mojego to bym zeżarła z kapciami razem gdyby tel nie odbierał ![]() Cytat:
Idę ponadrabiać
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-19 o 17:55 |
||||
|
|
|
#3516 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam się TP na 1 lipca i już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamuśki a co z pieluszkami które mają wycięcie na pępuszek w pierwszych dniach po porodzie?? Widziałam takie huggies i nie wiem czy jest sens takie kupować?? |
|||
|
|
|
#3517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
![]() Białą mam wanienkę, przewijak, ochraniacz na łóżeczko, białe będzie też łóżeczko ![]() Też odmówiliśmy wesele na 29 czerwca Cytat:
Cytat:
dla meżaCytat:
![]() ![]() ![]() Ale macie gwiazdę w domu Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-19 o 18:22 |
||||
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
o widzicie nie tylo ja dostaje rzeczy hahha
![]() lachryma też coś dostanie!! ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() bo pępek szybciej sam odpadnie niż Ty zużyjesz paczkę takich pieluszek. |
|
|
|
|
#3519 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Ja też się nad nimi zastanawiam. Są jeszcze Bella takie z wycięciem i być może jeszcze jakieś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Jak odpadnie szybciej to i tak mogę je zużyć do końca. Z drugiej strony w zwykłych pampkach można zawsze wyciąć taki łuk hmmm
Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-05-19 o 18:47 |
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Najlepiej pieluszkę wywinąć. Te wycięcie zazwyczaj i tak wypada nad pępkiem u takiego maleństwa. |
|
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam takie opinie i oczywiście nie są jednoznaczne
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...es-newborn-1-2 Zależy od dziecka i oczekiwań. Chyba zaryzykuję i kupię paczkę i takich i zwykłych. Potem TŻ dokupi te które się lepiej sprawdzą |
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40884459]hej dziewuszki!
witam się w weekend, podczytuję czasem, ale coś mi się wizaz sypie w przeglądarce więc kicha ;( już jesteśmy po weselu było super, na początku obawiałam się trochę tańczyć, ale potem już nie miałam oporów i szalałam do 24 zapomniawszy całkiem o brzuchu , potem syn mój starszy padł w ciągu sekundy i musiałam odtransportować go do łóżka ;( a szkoda, bo w ogóle nie byłam zmęczona i super się bawiłam ![]() naprawdę dawno tak się nie wytańczyłam jaką miałaś kreację? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ELAINE to i ja na priv poprosze co tam z tej poradni masz
|
||||
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dotkaaa byliśmy zobaczyć porodówkę ![]() Zajęło nam to całe 15 minut włącznie ze znalezieniem jej ![]() Może poród też tyle zajmie?
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine, moze sprobuj posypac materacyk szczodrze soda oczyszczona, zostaw na 24 h w suchych warunkach, potem zbierz sode odkurzaczem - totalne odswiezenie plus usuwa wszelkie zapachy - a potem piana z mydla na gabce jesli jeszcze nie bedziesz do konca spokojna
![]() Ja bym uzyla sody i po prostu kupila nowke pokrowiec na materacyk. Jak z gabki to laduj do wanny i wypierz normalnie w mydle, potem nie wykrecaj za mocno tylko zostaw w wannie w miare pionowo, a jesli masz warunki, to potem dosusz na swiezym powietrzu.
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Enlevee
dla pieskowego Synusia
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprasowalam PRAWIE wszystko, co mialam do prasowania, a teraz jescze zrobilam strucle z jablkami i druga wytrawna na ostro dla mojej glodnej rodziny. Bedziemy ogladac 1 sezon Supernatural do oporu, zazerajac sie francuzami
|
#3529 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3530 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to maila poprosze ![]() Cytat:
zyczę i Tobie i sobie i wszystkim na naszym wątku![]() Cytat:
Spróbuję z sodą oczyszczoną, bo dziecko sprawdzone było:P Idę na spacer...po całym dniu leniuchowania
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
To dziś ja przejmuję pałeczkę od Oli i wrzucam nutkę na co prawda kończący się weekend, ale lepiej późno niż wcale
http://www.youtube.com/watch?v=2zNSgSzhBfM Antonio przy tym szaleje |
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine na fotki za wcześnie, bo brakuje kilku ważnych "szczegółów', w tym zasłonki i szafy, a jeden kąt jest nadal zastawiony kartonami...
Oliath spróbuje z tą sodą jak będę czyściła wersalkę w tygodniu |
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia fajnie , ze się odezwałaś i trzymam
za zdrowie i wzrok żeby wracało do normy My z męzem dziś cały dzień bylismy na wsi u tesciów grilowaliśmy mąż się opalał a ja w cieniu na leżaczku
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Oliath no widzisz co ja bym bez Ciebie zrobiła ? Przypomniałaś mi że zapomniałam o czwartkowym odcinku greys anatomy i o nowym sezonie the borgias
TŻ poszedł grać w kosza bo mu dziś siłkę zamknęli (dramat) więc ja sobie pooglądam TŻ obiecuje, że tak podzielimy obowiązki żebym mogła się trochę poruszać od czasu do czasu Mam nadzieję, bo mnie już nosi. Cały sezon deski przepadł. Sezon rowerowy też jak na razie doopa zbita No ale dla tego mojego szkraba wszystko
|
|
|
|
#3535 | |||
|
Zakorzenienie
|
tak od czerwca idę na l4
Cytat:
wracam bo chcę dostać jeszcze dodatkową kaskę na koniec miesiąca Cytat:
dla męża i pamiętaj o odpoczynku Cytat:
![]() Domi już duży brzuszek Ewusia odpoczywaj i wracaj do zdrowia któraś pytała co za zajęcia na których dziś byłam-jestem na 2gim sem w szkole policealnej i robię technika BHP, jestem maniaczką naukową bo kończąc tą szkołę będę miała już 5 zawodów trochę się boje co to będzie po porodzie, jak ja na zajęcia będę chodzić |
|||
|
|
|
#3536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miałam na dłużej na wieś jechać, czekają, pytają, niby to tani wyjazd, bo pokrywam głównie przejazd i wałówkę dla Norberta (coś słodkiego, soczki, jakieś żarełko śniadaniowe), reszta w ramach gościny, ale... to też kosztuje, a konto wysuszone jak paczka rodzynek Smutno mi, bo potem pewnie za jakieś dwa lata pojedziemy...
|
||||
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze się, że mogłam pomóc. A jaki kolor bierzesz? bo własnie obczaiłam, ze sa trzy kolory jeszcze tansze, bo po promo wyjdzie 350zł. 'tylko dwa jakies takie jasne, ale jeden z pomaranczem moze byc. Zobacz sobie.
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam pooglądać coś z mężem
|
|
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
ja mam blisko do tesciowej 14 km do siostry 3 km oby dwie na wsi domki maja podwórko ogród i mozna wypoczywać co weekend gdzieś jadę
|
#3540 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi wogóle jakie długie masz juz włoski ![]() matczyna zaborczośc ![]() Cytat:
bedzziemy sie nawzajem wspierac.Na SR polozna mowiła nam ze najwazniejsze to sie nie poddawac nawet jak poczatki są trudne.I bron Boze nie neguje jak ktos chce od poczatku karmic z butli.To jest indywidualna decyzja kazdej z nas i nie znaczy ze bedzie złą matką. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Najwygodniejsze Cytat:
Zeby mogła zasypiac i radia posłuchac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

co podobno też jest efektem...
No ale w sypialni już porządek i pokój Małego prawie gotowy 

Trzymam się TP na 1 lipca i już 

i umyl pieknie naczynia. A dzis dokanczal pod nadzorem 

Mam nadzieję, bo mnie już nosi. Cały sezon deski przepadł. Sezon rowerowy też jak na razie doopa zbita