W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 17:32   #3511
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
własnie tak mi się wydawało, że pisałaś że chcesz karmić, a zobaczyłam te NUK-i i chciałam przestrzec szybciutko. W nas masz wsparcie!!
Małgosia miała smoczki tylko z NUK-a i karmiłam ją bez problemy 11 mcy. Nawet z butelkowaniem małej miałam problem bo nie chciała.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:37   #3512
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Naleśnik jedną warstwę więcej niż my, raczkujący jedną warstwę mniej niż my bo się więcej i szybciej rusza. Ale jak pytałam co ze skwarem to powiedziała, że samo body wystarczy (ale to się chyba nie tyczyło noworodka?)
dotyczy również jeśli liczyć jako dodatkowe okrycie pieluszkę

A widzisz z tym NUK-iem ja też byłam tym karmiona (niecałe 3 mieś na piersi, ale to raczej z braku wsparcia i pomocy fachowej niż smoczka, tak mama mówiła), ale miałam problemy ze zgryzem potem co podobno też jest efektem...

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Idzia: kooochaaanaaaaaa 370 zł za recaro ozłocę cię normalnie za to promo! tym bardziej że w Gdyni mam odbiór osobisty. Rewelka!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:40   #3513
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
dotyczy również jeśli liczyć jako dodatkowe okrycie pieluszkę

A widzisz z tym NUK-iem ja też byłam tym karmiona (niecałe 3 mieś na piersi, ale to raczej z braku wsparcia i pomocy fachowej niż smoczka, tak mama mówiła), ale miałam problemy ze zgryzem potem co podobno też jest efektem...
Zgryz u nas ok. To chyba indywidualna sprawa każdego dziecka. Ja bym karmiła 12 mcy ale się pochorowałam i nie mogłam karmić przy tych lekach.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:50   #3514
d0tkaaa
Zakorzenienie

domi ni ja tez mialam folie i instrukcje ale przyszlosciowo myslac mozna cos tam spakowac he...

mysle i chyba na ta komunie ubiore sukienke i balerinki,nie bede swirowac w obcasy czy koturny chodziaz sa wygodne...alr wysokie.bez sensu tez przebieranie itp myslalam ze dam rady ale jak ma byc taka pogoda jak dzis to pewnie zaraz nogi spuchniete itp.he.balerinki tez ok zrozumieja haha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:53   #3515
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
My od rana dom odgruzowywaliśmy No ale w sypialni już porządek i pokój Małego prawie gotowy Nawet ma już fajny sprzęt grający gówniarz

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Kurcze jak się zabraliśmy za sprzątanie, to normalnie takiej weny dostałam, że aż z szafek w kuchni wszystko powyciągałam, odkurzyłam, lekkie przemeblowanie w środku zrobiłam.. wszystko jest na błysk.. Mąż łazienkę wysprzątał, podłogi umył, w kuchni mi pomógł i skończył LEDy i listwy przyklejać..

No to się chwalę.. ze specjalną dedykacją dla Neni
Ale super! Rewelacja, możesz pochwalić TŻ
I fajną baterię macie! Mamy podobną
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny zaraz Was nadrobie z komórki a tymczasem witam się z auta jadąc na wystawę z psiakiem i w 32 tygodniu czyli 8 mscu ciąży

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I powodzenia!
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Moje emocje jeszcze nie opadły. Spałam dziś u małego, żeby tego smrodu nie wąchać, książę jeszcze śpi i dobrze, do przed 10 teściowa zabiera Norberta na cały dzień i wtedy sobie ulżę, co ma dziecko słuchać wrzasków, nie? A mam zamiar mówić bardzo głośno... tak, żeby każdy nerw w tej resztce mózgu "drgnął" jak dzwon Zygmunta To na kacu działa najlepiej... Ja rzadko bywam wredna, ale jak już mi ktoś zajdzie za skórę, to nie ma przebacz

Przepraszam!

Oj mojego to bym zeżarła z kapciami razem gdyby tel nie odbierał
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

Wczoraj zadzwoniła do nas żona kuzyna i powiedziała, że ma dla nas kołyskę po swojej córci. ponoć fajna, bujana automatycznie, z muzyczką. cieszę się bardzo, bo nie miałam za bardzo gdzie trzymać malutkiej na dole w salonie. będzie sobie leżeć w kołysce.
Super prezent, zazdroszczę!
Idę ponadrabiać

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-19 o 17:55
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:14   #3516
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Ja obstawiam, że Malinka.. ale Ty też masz już całkiem całkiem blisko, widzę, że jutro nowy tydzien zaczynasz
Nom wg babystrology bo moja ginka liczy inaczej Trzymam się TP na 1 lipca i już
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ale zgrabnyalez mnie ten upal wykancza ostatnimi czas juzczuje ze jedt ciezko itp jeszcze w taki upal.ale lepsze to niz deszcz he

co do zestawu na wyjscie ze szpitala to sie nie zastanawialam jeszcze ale cos podobnego do domi napewno,przy czym jak nirraz idziemy ze szw do parku i widze jak naubierane sa te niemowlaki czy male dzirci to szok.niewiem moze jestem dziwna ale nie mowcie mi ze jak jest taka pogoda jak dzis w krk czyli upal jak niewiem to niemowlak w gondoli musi byc ubrany w body pajaca swterek spodenki czapke i przykryty pielucha..bez jaj..albo w grubego pajaca i przykrytego kocem...
No dokładnie się zastanawiam jak ubrać w taką pogodę dziecko żeby się nie ugotowało
Cytat:
własnie tak mi się wydawało, że pisałaś że chcesz karmić, a zobaczyłam te NUK-i i chciałam przestrzec szybciutko. W nas masz wsparcie!!

Jakby któraś chciała, to mogę podesłać materiały dotyczące karmienia piersią z poradni laktacyjnej, w której byłam. Na priv poproszę.
Dostałam razem z inną całą masą rzeczy również materacyk do łóżeczka. Używany, ale był tylko kilka miesięcy, bo kuzynka się wyprowadziła do USA. Nie wygląda, aby był zużyty i zastanawiam sie, czy jedna kupować nowy.. czy go tylko odświeżyć (no i jak?)
Ja ja chcę już na priva piszę

Mamuśki a co z pieluszkami które mają wycięcie na pępuszek w pierwszych dniach po porodzie?? Widziałam takie huggies i nie wiem czy jest sens takie kupować??
Stary 2013-05-19, 18:21   #3517
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Nie martw się mój też będzie miał mega dużo zielonego
Trochę asekuracyjnie ten zielony biorę na wypadek dziweczynkowej niespodzianki i mamy już zieloną wanienkę, rożek, jedną pościel,cienki kocyk i trochę ubranek
Tak że ja już chyba muszę z tym zielonym skończyć

Zdążycie
Co do wesela to też mam ten problem. zbieram się żeby do koleżanki zadzwonić ale jakoś mi głupio
Niby wstępnie powiedziałm że może będziemy ale że dam znać do końca maja bo wesele 29czerca ale teraz wiem że na pewno nie dam rady. Siły nie te no i kaski nam trochę szkoda...
Jednak te cztery stówki pasowało by dać a za to możemy mieć cos dla małego. Jak sobie pomyślę że miała bym jeszcze coś do ubrania kupić i isc tam posiedzieć ze 3 godzinki to zupełnie mi to nie pasuje
A ja oczywiście mam fazę na białe i większość ciuszków, które kupiłam sama jest białych. Na szczęście te od znajomych są kolorowe to dziecko będzie normalnie wyglądało
Białą mam wanienkę, przewijak, ochraniacz na łóżeczko, białe będzie też łóżeczko

Też odmówiliśmy wesele na 29 czerwca
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam dziewczyny!!!

wczoraj mnie nie było, bo miałam dość aktywny dzień.
rano w szkole w pracy, a później pojechaliśmy na urodznki do rodzinki.

No i dostałam paczkę od kuzynek z niemiec.
patrzcie laski co dostałam!!!!!
szał

(a ja zamiast spać w niedziele rano to ukladam, segreguje i bawie sie moimi nowymi zabawkami
Łał!
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zabuszki
Ja sobie wisze na pasku i podczytuje regularnie, a poza tym wykorzystuje meza na maxa do prac remontowo-meblkowo-logistycznych w weekend .
Pozwolil mi tylko pomachac troszke NA SIEDZACO waleczkiem po czesciach biurka rozebranych.
Wczoraj zrobil okno dachowe u Lali (szlif, lakier, odnowienie wneki calej) i odnowil sciane w kuchni, potem upichcil przepyszna obiadokolacje i umyl pieknie naczynia. A dzis dokanczal pod nadzorem regal narozny, zabezpieczyl i powynosil zbedne wozki do piwnicy (tylko Royce zostal u nas) i wlasnie poszli z Lala do parku na hulajnoge.
Boze, jakis ideal mi sie trafil
Albo nim wstrzasnelo widmo szpitala
dla meża
Cytat:
Mamy zwycięstwo ! Więc wracamy do domu już z Młodzieżowym Championem Polski !!! dziękujemy za kciuki! nadrobie jak już będę miała dostęp do kompa!

Ale macie gwiazdę w domu

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-19 o 18:22
Stary 2013-05-19, 18:23   #3518
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

o widzicie nie tylo ja dostaje rzeczy hahha

lachryma też coś dostanie!!

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Mamuśki a co z pieluszkami które mają wycięcie na pępuszek w pierwszych dniach po porodzie?? Widziałam takie huggies i nie wiem czy jest sens takie kupować??
jak dla mnie nie ma sensu kupowac
bo pępek szybciej sam odpadnie niż Ty zużyjesz paczkę takich pieluszek.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:28   #3519
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Różnie bywa, czasami pępek trzyma się 2 tygodnie..
Ja też się nad nimi zastanawiam.
Są jeszcze Bella takie z wycięciem i być może jeszcze jakieś.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:40   #3520
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:

Jak odpadnie szybciej to i tak mogę je zużyć do końca. Z drugiej strony w zwykłych pampkach można zawsze wyciąć taki łuk hmmm

Edytowane przez Ghia
Czas edycji: 2013-05-19 o 18:47
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:42   #3521
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Perse- tak swoją drogą,to ja zawsze pamiętam kiedy Ty masz kolejny nowy tydzien i jak wstaje rano to mysle "oooo dzisiaj Perse, a jutro ja" hahaha : brzydal: ciekawi mnie tez która pierwsza urodzi :P
A ja zawsze myślę tak "Ooo dziś Perse, jutro Enlevee i pojutrze ja zaczynam nowy tydzień/miesiąc/rodzę "

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Najlepiej pieluszkę wywinąć. Te wycięcie zazwyczaj i tak wypada nad pępkiem u takiego maleństwa.
Stary 2013-05-19, 18:52   #3522
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Znalazłam takie opinie i oczywiście nie są jednoznaczne
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...es-newborn-1-2

Zależy od dziecka i oczekiwań. Chyba zaryzykuję i kupię paczkę i takich i zwykłych. Potem TŻ dokupi te które się lepiej sprawdzą
Stary 2013-05-19, 19:00   #3523
Neni1984
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/55244/...rezie_zdjecia/
Stary 2013-05-19, 19:03   #3524
madi82
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40884459]hej dziewuszki!

witam się w weekend, podczytuję czasem, ale coś mi się wizaz sypie w przeglądarce więc kicha ;(

już jesteśmy po weselu było super, na początku obawiałam się trochę tańczyć, ale potem już nie miałam oporów i szalałam do 24 zapomniawszy całkiem o brzuchu , potem syn mój starszy padł w ciągu sekundy i musiałam odtransportować go do łóżka ;( a szkoda, bo w ogóle nie byłam zmęczona i super się bawiłam
naprawdę dawno tak się nie wytańczyłam [/QUOTE]

jaką miałaś kreację?

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

W gratisie moje rozczochrane futro testowalo wielkosc kosza w wozku
e no futro całkiem zadowolone jak widać

Cytat:
Mamy zwycięstwo ! Więc wracamy do domu już z Młodzieżowym Championem Polski !!! dziękujemy za kciuki! nadrobie jak już będę miała dostęp do kompa!

Gratulacje, zdolna ta Wasza synkowa psinka

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Helloł Żabki

Podczytywałam Was w fonie wiec jestem w miare na bieżąco
...
Dobrze, że już jesteś

Cytat:

No i dostałam paczkę od kuzynek z niemiec.
patrzcie laski co dostałam!!!!!
szał
)
WOW jaka wyprawka.SUPER.

ELAINE to i ja na priv poprosze co tam z tej poradni masz

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:03   #3525
Margosia__
Zakorzenienie

Dotkaaa byliśmy zobaczyć porodówkę

Zajęło nam to całe 15 minut włącznie ze znalezieniem jej
Może poród też tyle zajmie?

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:04   #3526
Oliath
Zakorzenienie

Elaine, moze sprobuj posypac materacyk szczodrze soda oczyszczona, zostaw na 24 h w suchych warunkach, potem zbierz sode odkurzaczem - totalne odswiezenie plus usuwa wszelkie zapachy - a potem piana z mydla na gabce jesli jeszcze nie bedziesz do konca spokojna
Ja bym uzyla sody i po prostu kupila nowke pokrowiec na materacyk.
Jak z gabki to laduj do wanny i wypierz normalnie w mydle, potem nie wykrecaj za mocno tylko zostaw w wannie w miare pionowo, a jesli masz warunki, to potem dosusz na swiezym powietrzu.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:05   #3527
Margosia__
Zakorzenienie

Enlevee dla pieskowego Synusia

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:09   #3528
Oliath
Zakorzenienie

Wyprasowalam PRAWIE wszystko, co mialam do prasowania, a teraz jescze zrobilam strucle z jablkami i druga wytrawna na ostro dla mojej glodnej rodziny. Bedziemy ogladac 1 sezon Supernatural do oporu, zazerajac sie francuzami
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:11   #3529
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Znalazłam takie opinie i oczywiście nie są jednoznaczne
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...es-newborn-1-2

Zależy od dziecka i oczekiwań. Chyba zaryzykuję i kupię paczkę i takich i zwykłych. Potem TŻ dokupi te które się lepiej sprawdzą
O właśnie, ja mam pampki (dostałam gratis jeszcze w poprzedniej ciąży, razem z jakimiś płytkami o pielęgnacji dziecka), Newborny, to będę je miała, a kupię chyba te z wycięciem z Belli właśnie, zobaczymy, jak wycięcie nie będzie zdawało egzaminu, to będę używała pampków, a potem kupię inne, pewnie tańsze.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:18   #3530
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Zgryz u nas ok. To chyba indywidualna sprawa każdego dziecka. Ja bym karmiła 12 mcy ale się pochorowałam i nie mogłam karmić przy tych lekach.
no widzisz, ja się tam nie znam. Przekazuję tylko to, co usłyszałam w poradni

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej
My od rana dom odgruzowywaliśmy No ale w sypialni już porządek i pokój Małego prawie gotowy Nawet ma już fajny sprzęt grający gówniarz
a fotki???

Cytat:
my nie kupujemy, będziemy wywijać. Pępek odpada do 2 tygodni.
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
j
ELAINE to i ja na priv poprosze co tam z tej poradni masz
to maila poprosze

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

oby! zyczę i Tobie i sobie i wszystkim na naszym wątku

Cytat:
Elaine, moze sprobuj posypac materacyk szczodrze soda oczyszczona, zostaw na 24 h w suchych warunkach, potem zbierz sode odkurzaczem - totalne odswiezenie plus usuwa wszelkie zapachy - a potem piana z mydla na gabce jesli jeszcze nie bedziesz do konca spokojna
Ja bym uzyla sody i po prostu kupila nowke pokrowiec na materacyk.
Jak z gabki to laduj do wanny i wypierz normalnie w mydle, potem nie wykrecaj za mocno tylko zostaw w wannie w miare pionowo, a jesli masz warunki, to potem dosusz na swiezym powietrzu.
bardzo dziękuję
Spróbuję z sodą oczyszczoną, bo dziecko sprawdzone było:P

Idę na spacer...po całym dniu leniuchowania

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:22   #3531
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

To dziś ja przejmuję pałeczkę od Oli i wrzucam nutkę na co prawda kończący się weekend, ale lepiej późno niż wcale
http://www.youtube.com/watch?v=2zNSgSzhBfM
Antonio przy tym szaleje
Stary 2013-05-19, 19:23   #3532
Neni1984
Zakorzenienie

Elaine na fotki za wcześnie, bo brakuje kilku ważnych "szczegółów', w tym zasłonki i szafy, a jeden kąt jest nadal zastawiony kartonami...

Oliath spróbuje z tą sodą jak będę czyściła wersalkę w tygodniu
Stary 2013-05-19, 19:27   #3533
sarna405
Zadomowienie

Ewusia fajnie , ze się odezwałaś i trzymam za zdrowie i wzrok żeby wracało do normy
My z męzem dziś cały dzień bylismy na wsi u tesciów grilowaliśmy mąż się opalał a ja w cieniu na leżaczku
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:35   #3534
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Oliath no widzisz co ja bym bez Ciebie zrobiła ? Przypomniałaś mi że zapomniałam o czwartkowym odcinku greys anatomy i o nowym sezonie the borgias

TŻ poszedł grać w kosza bo mu dziś siłkę zamknęli (dramat) więc ja sobie pooglądam Tak się zastanawiam kiedy i czy w ogóle wróce na mój fitness TŻ obiecuje, że tak podzielimy obowiązki żebym mogła się trochę poruszać od czasu do czasu Mam nadzieję, bo mnie już nosi. Cały sezon deski przepadł. Sezon rowerowy też jak na razie doopa zbita No ale dla tego mojego szkraba wszystko
Stary 2013-05-19, 19:35   #3535
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
jak tylko 8 dni to zleci a potem już L4?
tak od czerwca idę na l4

Cytat:
fiazo: no i czas na l4 co? właśnie spojrzałam na Twój suwaczek i ja tak poszłam jakoś jak Ty teraz jesteś...a co za zajęcia?
dokładnie, teraz jak jestem jest mi super extra, bez wahania od czerwca uciekam, niech się cieszą, że i tyle wytrzymałam

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
D
A musisz wracać? I może nie będzie tak źle
wracam bo chcę dostać jeszcze dodatkową kaskę na koniec miesiąca

Cytat:
Zabuszki
Ja sobie wisze na pasku i podczytuje regularnie, a poza tym wykorzystuje meza na maxa do prac remontowo-meblkowo-logistycznych w weekend .
Pozwolil mi tylko pomachac troszke NA SIEDZACO waleczkiem po czesciach biurka rozebranych.
Wczoraj zrobil okno dachowe u Lali (szlif, lakier, odnowienie wneki calej) i odnowil sciane w kuchni, potem upichcil przepyszna obiadokolacje i umyl pieknie naczynia. A dzis dokanczal pod nadzorem regal narozny, zabezpieczyl i powynosil zbedne wozki do piwnicy (tylko Royce zostal u nas) i wlasnie poszli z Lala do parku na hulajnoge.
Boze, jakis ideal mi sie trafil
Albo nim wstrzasnelo widmo szpitala

We wtorek jestem zarejestrowana raniutko do internisty w Luxmedzie, mam nadzieje od razu natychmiast powtorzyc wyniki i wydebic jakis antybiotyk, bo srednio chyba ten Furagin daje rade... tzn. po nocy przespanej z nogami wysoko jest lepiej, ale jednak troszke opuchniete sa te stopy, a ja naprawde MUSZE teraz poprasowac na wypadek jakbym jednak MUSIALA isc do szpitala i pewnie w ten gorac do wieczora jeszcze spuchne.
dla męża i pamiętaj o odpoczynku

Cytat:

Domi już duży brzuszek

Ewusia odpoczywaj i wracaj do zdrowia

któraś pytała co za zajęcia na których dziś byłam-jestem na 2gim sem w szkole policealnej i robię technika BHP, jestem maniaczką naukową bo kończąc tą szkołę będę miała już 5 zawodów
trochę się boje co to będzie po porodzie, jak ja na zajęcia będę chodzić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:47   #3536
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Jak odpadnie szybciej to i tak mogę je zużyć do końca. Z drugiej strony w zwykłych pampkach można zawsze wyciąć taki łuk hmmm
Cytat:
Najlepiej pieluszkę wywinąć. Te wycięcie zazwyczaj i tak wypada nad pępkiem u takiego maleństwa.
własnie czytam i miałam pisać - zwykłego pampka zapinamy rzepami poniżej pępka i wywijamy to, co włazi na pępuszek na rzepy U nas pępek odpadł w 5 dobie, więc chwilę po powrocie ze szpitala

Socha wygląda ślicznie Malinowskiej nie oceniam, bo jestem stronnicza (jakoś jej nie lubię)

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
My z męzem dziś cały dzień bylismy na wsi u tesciów grilowaliśmy mąż się opalał a ja w cieniu na leżaczku
oj Sarenko - zazdroszczę diabelnie... sama bym tak poleżakowała...

Miałam na dłużej na wieś jechać, czekają, pytają, niby to tani wyjazd, bo pokrywam głównie przejazd i wałówkę dla Norberta (coś słodkiego, soczki, jakieś żarełko śniadaniowe), reszta w ramach gościny, ale... to też kosztuje, a konto wysuszone jak paczka rodzynek Smutno mi, bo potem pewnie za jakieś dwa lata pojedziemy...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:49   #3537
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Idzia: kooochaaanaaaaaa 370 zł za recaro ozłocę cię normalnie za to promo! tym bardziej że w Gdyni mam odbiór osobisty. Rewelka!
Ciesze się, że mogłam pomóc. A jaki kolor bierzesz? bo własnie obczaiłam, ze sa trzy kolory jeszcze tansze, bo po promo wyjdzie 350zł. 'tylko dwa jakies takie jasne, ale jeden z pomaranczem moze byc. Zobacz sobie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:51   #3538
Neni1984
Zakorzenienie

Zmykam pooglądać coś z mężem
Stary 2013-05-19, 20:00   #3539
sarna405
Zadomowienie

ja mam blisko do tesciowej 14 km do siostry 3 km oby dwie na wsi domki maja podwórko ogród i mozna wypoczywać co weekend gdzieś jadę
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:11   #3540
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
a pokaze Wam jeszcze zdjecie z wczoraj))
bylismy nad morzen, bylo pochmurnie ale cieplo,
bedzie widac moj brzuch
Oj widac widac Domi wogóle jakie długie masz juz włoski
Cytat:
Rockyy ee tam dziwne, normalne

matczyna zaborczośc
Cytat:
no wiem wiem,
bedziemy musialy sie wspierac, bo jak nie Wy to ja nie wiem.

po prostu tyle kolezanek w okol probowalo, i po 5 dniach, 2 tygodniach rezygnowało, mama mojego tż też nie rozumie o co mi chodzi z tym cycem, mój też się nie zna, i tak nie wiem.

ale będzie dobrze.
najwyżej będę miała małą przy cycu całe dnie.
Niejedna kobita byłaby szczesliwa ze tesciowa jest za karmieniem mm i ze wogole takie sie preferuje a Ty chcesz naturalnie bedzziemy sie nawzajem wspierac.Na SR polozna mowiła nam ze najwazniejsze to sie nie poddawac nawet jak poczatki są trudne.
I bron Boze nie neguje jak ktos chce od poczatku karmic z butli.To jest indywidualna decyzja kazdej z nas i nie znaczy ze bedzie złą matką.
Cytat:
Ja obstawiam, że Malinka.. ale Ty też masz już całkiem całkiem blisko, widzę, że jutro nowy tydzien zaczynasz
eeee ja chyba tez obstawiam Malinke

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
domi ni ja tez mialam folie i instrukcje ale przyszlosciowo myslac mozna cos tam spakowac he...

mysle i chyba na ta komunie ubiore sukienke i balerinki,nie bede swirowac w obcasy czy koturny chodziaz sa wygodne...alr wysokie.bez sensu tez przebieranie itp myslalam ze dam rady ale jak ma byc taka pogoda jak dzis to pewnie zaraz nogi spuchniete itp.he.balerinki tez ok zrozumieja haha
No pewnie ze balerinki Najwygodniejsze
Cytat:
Hej
Laura tez ma sprzet grający podłączony Zeby mogła zasypiac i radia posłuchac
Cytat:
:

Zastanawiam sie nad jedną paczuszką chociaz .
Cytat:
A ja oczywiście mam fazę na białe i większość ciuszków, które kupiłam sama jest białych. Na szczęście te od znajomych są kolorowe to dziecko będzie normalnie wyglądało
Białą mam wanienkę, przewijak, ochraniacz na łóżeczko, białe będzie też łóżeczko
Ja sie zakochałam w białym lozeczku i jak zdecydujemy jednak sie na szczebelkowe to bedzie białe
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Nie zdziwiłabym sie w Twoim przypadku jakbys expresowo wykluła gluta

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości