|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
![]() Polecam ten w sztyfcie - jestem do niego uzależniona https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-lip-balm.html |
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
|
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath: odpisałam
) na 12 stronie![]() Oliath: poszłam jakos na początku do gina w Luxmedzie, powiedziałam, ze prowadzi mnie inny lekarz, ale chciałabym badania robić tutaj, skoro płacę abonament - wystawił mi karte ciąży Luxmedu i większość badań (oprócz glukozy, przeciwciał, WR, HBS, HIV, tych obciążających) mogę robić podchodząc do rejestracji podając kartę i mówiąc że chce morfologię czy badanie moczu czy co tam zleci mi prywatnie gin. Mam to zapisane na karteczce i tylko podaję. Na te obciążające muszę mieć skierowanie od ichniejszego lekarza, ostatnio na glukozę wystawiał mi internista. Na krzepnięcie i wątrobowe - umówiłam gina i poprosiłam od razu o skierowanie na te badania malinki dzisiaj zamawiam ![]() czarownica: no niby nie brzmi że dużo zostało, ale doskonale Cie rozumiem, bo wszystkiego sama nie zrobisz, TZ w pracy więc czasu mało na ogarnięcie tego, no i sił po pracy brakuje. Roza: witamy )sammi: nie kupuję pościeli do wózka, kocyk, śpiworek będzie w użyciu ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- widzę że mam już wyniki na krzepliwość, wątrobę, mocz i krew.. jakąs infekcja widzę znowu bo i bakterie i leukocyty... czyli urosept sobie zaaplikuje no i po wczoraj dostałam coś na upławy.. cos jeszcze tu zaniżone, ale najpierw muszę doczytać porządnie czy to krzepliwość poniżej normy czy wątróbka okopana przez Igora.
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
Madi super że wyniki moczu tak ładnie się poprawiły
|
|
|
|
#605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za dobre badania![]() I z nowym ciekawym podpisem ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
To zgłosze sie do Niuni z zapytaniem
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41164945]hej laski... wzięłam się do pracy ale idzie mi baaardzo pooowoooli .. ;( czy któraś kupowała ten materac? http://allegro.pl/materac-lateks-60x...294485965.html ? jesli tak, to jak wygląda na żywca? pokrowiec rzeczywiście się ściąga? ta warstwa lateksu to jakaś porządna czy lipa? zmieniam koncepcje i chce inny materacyk dla małego... a kupiony już kokos-gryka zawiozę do rodziców [/QUOTE] Ja go wczoraj dałam do zakladek, tez mnie zainteresowal i cenę ma przyzwoitą. Chętnie poczytam opinie Oo czyli jednak nie znalazłas nic ciekawego jeszcze? Dużo ciemnych jest lozeczek Doczytalam wlasnie ze teraz juz nie mozesz mieć refundowanej, masakra tyle kasy na leki
|
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oli masz luteinę dowcipną na zbyciu? Ja mam wizytę w przyszłym tyg, a chyba za dwa dni skończy mi się ostatnie opakowanie. Czy mogę się o nią uśmiechnąć? Oczywiście zapłacę!
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#609 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam kapuśniaczek na balkonie, jest cudnie
Pranie juz wyschlo, wstawilam teraz białe i moze jakaś kawke teraz bym wypila...tylko cos mi sie słodkiego chce a nie moge Jutro wizyta u diabetologa
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
adres Twoj zdaje sie mam na mailu, jesli jutro wysle priorytetem to bedzie ok? Mam jedno calutkie nietkniete opakowanie i jedno prawie nietkniete podjezykowej, tez 50 mg jakby co ![]() EDIT: kurcze, albo moze lepiej dzis Ci wyslac, zeby przed weekendem na 100% bylo... ale tak leeeeeje
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-05 o 12:44 |
||
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
A co do luteiny to moja była lekarka kazała mi tą doustną stosować dowcipnie i tak robiłam przez ileś cykli
|
|
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
Mogłaby już kasa z ZUSu wpłynąć
Straszną mam ochotę na zakupy, a tu kasiory brakuje Pomarudziłam...
|
#613 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka laski! próbuje nadrobić
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z reguły mnie tak kłuje jak mi nogi wierzgają gdzieś pod żebrami- ryje tam na dole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja z okolic KatowicCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Pościel do wózka - nie kupuję, mam śpiworki, prześcieradełka, kocyki i basta.
JAKIERKA, Jesteś wegetarianką, używałaś kiedyś agaru zamiast żelatyny? |
|
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mam newsa... aż się pobeczałam ![]() ![]() Dzwoniła mama i mówi, że mój brat znowu będzie ojcem... to długa historia, ale do normalnych to on niestety nie należy, mają już synka 3 letniego, a tu kolejne dziecko w drodze. Tak mi potwornie szkoda tego maleństwa, że aż mi serce ściska ![]()
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
w Rydułtowach, tylko nei mów ze Ty tez ?
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, właśnie spojrzałam na moją kalkulacje zakupową w excelu i stwierdzam, że nie pozostało mi wiele do kupienia. brakuje mi jedynie kremu z filtrem, płynu do kąpieli i staników do karmienia. reszta albo kupiona albo czekam za przesyłką. a tak fajnie się kupowało
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-06-05 o 12:56 |
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed
|
|
|
|
#622 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moj mial tak samo i tez sie troche martwiłam, ale widze, ze wiekszosc dziewczyn tez tak ma Cytat:
Cytat:
dla taty, a Ty zdrowiej Cytat:
Cytat:
![]() Witam nowe mamusie i te zaginione rowniez ![]() I za rozpoczete nowe tygodnieJako tako Was przeleciałam. Mnie sie dzis szykuje wyjscie a z drugiej strony sie troche obawiam. Mały siedzi nisko i mnie łupie w szyjke. Mam nadzieje, ze ta podroz w niczym nie zaszkodzi
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-06-05 o 13:01 |
|||||||
|
|
|
#623 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdrówka!Cytat:
za tydzień[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41161478]A u mnie leje jak z cebra od wczoraj :/ Ile jeszcze tego deszczu spadnie..... Cały maj do kitu, już pamiętam majówkę całą spędzoną w domu, czerwiec - i to samo.. W sobotę znajomi mają ślub, szkoda mi ich, jeśli będzie taka pogoda :/ Zresztą mnie to też zmienia plany, bo nie mam co ładnego ubrać do kościoła na taką paskudną pogodę :/ Chciałam iść w spódnicy, ale chyba nie da rady - legginsy i tunika do kościoła chyba nie bardzo, co??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] myślę, że taki strój może być Cytat:
Cytat:
Cytat:
za noc i tygodnie!Cytat:
ja miałam pobierany we wtorek i w pn wynik. Miałam z obu dziur ![]() Cytat:
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#625 | |
|
Zadomowienie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
Z tego co wiem stosuje sie dokladnie tak samo jak zelatyne. A comasz w planach przyzadzic? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#626 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41161478]A u mnie leje jak z cebra od wczoraj :/ Ile jeszcze tego deszczu spadnie..... Cały maj do kitu, już pamiętam majówkę całą spędzoną w domu, czerwiec - i to samo.. W sobotę znajomi mają ślub, szkoda mi ich, jeśli będzie taka pogoda :/ Zresztą mnie to też zmienia plany, bo nie mam co ładnego ubrać do kościoła na taką paskudną pogodę :/ Chciałam iść w spódnicy, ale chyba nie da rady - legginsy i tunika do kościoła chyba nie bardzo, co??? [/QUOTE]ja bym spokojnie zakładała leginsy i do tego jakąś ładną tunikę Cytat:
![]() Cytat:
zakładaj suwaczek Cytat:
Cytat:
![]() ponoć ruchy koliste biodrami w pozycji kolankowo-łokciowej sprzyjają dobremu ułożeniu dziecka, tak nam na ćw w SR mówią i często tak robimy Cytat:
same dobre wiadomościCytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#628 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie ten ZUS wkurza jak nie wiem
jestem już bez kasy, kolejne l4 mi się kończy a kasy jak nie było tak nie ma
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Zmobilizowałam się. Mimo tej brzydkiej, deszczowej pogody, ruszam w miasto
|
|
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
reszte przeleciałam na telefonie wczoraj
![]() Madi- z psem ogólnie jest leczenie na ślepo ciągle..teraz niby angina, a bez narkozy nie da sie jej zajrzeć w migdałki już ogólnie jestem załamana jej stanemwłaśnie pochłonęłam snickersa znalazłam dziś na Tablicy lampkę do kącika małej, jak ją dziś odbiorę i tż zawiesi to może jutro pochwalę się kącikiem w sumie mamy już prawie wszystko a coś czuje, że mały osioł posiedzi długo z bóli brzucha to mam jedynie taki na dole, jakby mięsień mnie bolał z przeciążenia ![]() co do sexu to my w ciąży chyba łącznie z 4-5 razy- bo mi się nie chce a tż jakoś tez nie nacika ![]() i nie pamiętam co jeszcze miałam pisać aaa wiem! która ma fotelik MC Cabriofix? bo mam pytanko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

zażywałąm 3 razy dziennie urosept piłam zurawinkę i jadłam i poskutkowało
Zgodził się, ale tylko jeśli Michaś akurat będzie spał, ale jak powiedziałam, że raz dziennie mi nie wystarczy i musi mi ją dostarczyć minimum trzykrotnie w ciągu dnia, to zwątpił. On uważa, że Michaś "go" zobaczy. 

i mówi często, że jakbyśmy mogli to on by synkowi pokazał jak to sie robi, żeby się od małego uczył

Straszną mam ochotę na zakupy, a tu kasiory brakuje

z reguły mnie tak kłuje jak mi nogi wierzgają gdzieś pod żebrami- ryje tam na dole 

.
Od jutra zacznę się brać za to mierzenie i liczenie. Boję się tego przedwczesnego wywoływania ewentualnego, wolałabym na spokojnie w terminie lub trochę po urodzić, ale może tak będzie,może nie będzie wskazań do wywoływania, a to co teraz to przejściowe i chwilowe, trzeba być dobrej myśli