Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 11:25   #601
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
a byłam wczoraj i nie widziałam.
za to kupiłam 3 carmexy do ust- wszystkie na poród
Też mam Carmex na poród
Polecam ten w sztyfcie - jestem do niego uzależniona
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-lip-balm.html
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:25   #602
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Bry,

ja rano już byłam u położnej, fajna babinka.
Odebrałam wyniki moczu i leukocyty baaaardzo spadły tak, ze super z 20-25 wpw do 2-4 wpw zażywałąm 3 razy dziennie urosept piłam zurawinkę i jadłam i poskutkowało

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:31   #603
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Oliath: odpisałam) na 12 stronie

Oliath: poszłam jakos na początku do gina w Luxmedzie, powiedziałam, ze prowadzi mnie inny lekarz, ale chciałabym badania robić tutaj, skoro płacę abonament - wystawił mi karte ciąży Luxmedu i większość badań (oprócz glukozy, przeciwciał, WR, HBS, HIV, tych obciążających) mogę robić podchodząc do rejestracji podając kartę i mówiąc że chce morfologię czy badanie moczu czy co tam zleci mi prywatnie gin. Mam to zapisane na karteczce i tylko podaję. Na te obciążające muszę mieć skierowanie od ichniejszego lekarza, ostatnio na glukozę wystawiał mi internista. Na krzepnięcie i wątrobowe - umówiłam gina i poprosiłam od razu o skierowanie na te badania

malinki dzisiaj zamawiam

czarownica: no niby nie brzmi że dużo zostało, ale doskonale Cie rozumiem, bo wszystkiego sama nie zrobisz, TZ w pracy więc czasu mało na ogarnięcie tego, no i sił po pracy brakuje.

Roza: witamy)

sammi: nie kupuję pościeli do wózka, kocyk, śpiworek będzie w użyciu

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

widzę że mam już wyniki na krzepliwość, wątrobę, mocz i krew.. jakąs infekcja widzę znowu bo i bakterie i leukocyty... czyli urosept sobie zaaplikuje no i po wczoraj dostałam coś na upławy..

cos jeszcze tu zaniżone, ale najpierw muszę doczytać porządnie czy to krzepliwość poniżej normy czy wątróbka okopana przez Igora.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:32   #604
malinka0525
Zadomowienie

Madi super że wyniki moczu tak ładnie się poprawiły

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:34   #605
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
No ja powiedziałam mężowi, żeby się przełamał, bo trzeba mi jego spermy gdzieś ok 37-38 tc. Zgodził się, ale tylko jeśli Michaś akurat będzie spał, ale jak powiedziałam, że raz dziennie mi nie wystarczy i musi mi ją dostarczyć minimum trzykrotnie w ciągu dnia, to zwątpił. On uważa, że Michaś "go" zobaczy.

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość

Tak wiem, że odpowiedź na pytanie co na obiad obowiązkowe więc... u mnie dziś będą pierogi ruskie z cebulą, boczkiem i śmietaną Szybko i prosto.
Mam taki sam obiadek
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Moj Tż nie ma takich faz, zresztą juz pomału chodzi po ścianach, bo on chce seksu (a nie możemy) a nie substytutów które mu w zamian oferuję i mówi często, że jakbyśmy mogli to on by synkowi pokazał jak to sie robi, żeby się od małego uczył

siostrzeniec mi odebrał wyniki badań - mocz ok, tokso nie ma, hemoglobina 12

za dobre badania
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
I z nowym ciekawym podpisem
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Tymuś pięknie rośnie i w ciągu ostatnich 2 tygodni przytył prawie 500g. Wczoraj ważył ok 2250 gram, choć gin powiedział,że może mieć już nawet 2,5kg tylko usg wylicza z błędem. Tymuś ma już dość dużą główkę (średnica 9,54cm). Wszystkie parametry, wody płodowe, łożysko, szyjka ok. Gin sprawdzął wszystko dokładnie i skomentowął tylko że wszystko jest pięknie i że nie ma do czego się przyczepić.
Ale rośnie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:36   #606
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Niunia wklejala chyba 4 bardzo porzadne i na oko Twoj typ

:
To zgłosze sie do Niuni z zapytaniem

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41164945]hej laski... wzięłam się do pracy ale idzie mi baaardzo pooowoooli .. ;(

czy któraś kupowała ten materac?

http://allegro.pl/materac-lateks-60x...294485965.html ?
jesli tak, to jak wygląda na żywca? pokrowiec rzeczywiście się ściąga? ta warstwa lateksu to jakaś porządna czy lipa?
zmieniam koncepcje i chce inny materacyk dla małego... a kupiony już kokos-gryka zawiozę do rodziców
[/QUOTE]
Ja go wczoraj dałam do zakladek, tez mnie zainteresowal i cenę ma przyzwoitą. Chętnie poczytam opinie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
podpisuję się pod prośbą
Oo czyli jednak nie znalazłas nic ciekawego jeszcze? Dużo ciemnych jest lozeczek

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Normalnie refundowana dowcipna kosztuje ok 3zł, tylko na 100% jest taka cena zabójcza
Doczytalam wlasnie ze teraz juz nie mozesz mieć refundowanej, masakra tyle kasy na leki

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:37   #607
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ja też tyle płaciłam na początku, ale od pewnego tygodnia ciąży nie może być zapisywana ze zniżką - mi ostatnio pani za 2 opakowania krzyknęła ponad 50zł.
Wiem, ale mam kochanego pana gina!

Cytat:
Mela nie wiedzialam. Strasznie Ci wspolczuje, ciezko sie musi mieszkac w nielubianym domu . Ja swoj strasznie kocham, choc mam jak Ty - sciany z niespodziankami, przecieki sie zdarzaja, podlogi skrzypia, wilgoc bywa, ze wychodzi - kamienica z przelomu XIX/XX wieku - ale jest od A do Z tak, jak chcialam, remont byl po moim projekcie, potem drugi tez po moim - kuchnia, lazienka i kibelek - caly wystroj po mojemu... na szczescie maz nie oponuje jakos bardzo i raczej my dzielimy gusta niz gusta dziela nas .
Tak czasem bywa, mój mąż teraz mniej, ale na początku był strasznie pod pantoflem mamy, a ja chyba ślepa byłam.

Oli masz luteinę dowcipną na zbyciu? Ja mam wizytę w przyszłym tyg, a chyba za dwa dni skończy mi się ostatnie opakowanie. Czy mogę się o nią uśmiechnąć? Oczywiście zapłacę!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 11:39   #608
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie - pewnie już padło wcześniej - ale czy kupujecie pościel do wózka czy będziecie się asekurowały np śpiworkiem, kocykami???
Tak, ja mam podklad oraz 2 przescieradelka (bawelna na cieple dni i frota na chlodniejsze), do przykrycia kocyki lub flanelka w zaleznosci od pogody.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-05, 11:41   #609
misiaczka555
Wtajemniczenie

Zjadłam kapuśniaczek na balkonie, jest cudnie
Pranie juz wyschlo, wstawilam teraz białe i moze jakaś kawke teraz bym wypila...tylko cos mi sie słodkiego chce a nie moge

Jutro wizyta u diabetologa

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:42   #610
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Oliath: odpisałam) na 12 stronie

Oliath: poszłam jakos na początku do gina w Luxmedzie, powiedziałam, ze prowadzi mnie inny lekarz, ale chciałabym badania robić tutaj, skoro płacę abonament - wystawił mi karte ciąży Luxmedu i większość badań (oprócz glukozy, przeciwciał, WR, HBS, HIV, tych obciążających) mogę robić podchodząc do rejestracji podając kartę i mówiąc że chce morfologię czy badanie moczu czy co tam zleci mi prywatnie gin. Mam to zapisane na karteczce i tylko podaję. Na te obciążające muszę mieć skierowanie od ichniejszego lekarza, ostatnio na glukozę wystawiał mi internista. Na krzepnięcie i wątrobowe - umówiłam gina i poprosiłam od razu o skierowanie na te badania

malinki dzisiaj zamawiam
DZIĘKOWAĆ!!!
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oli masz luteinę dowcipną na zbyciu? Ja mam wizytę w przyszłym tyg, a chyba za dwa dni skończy mi się ostatnie opakowanie. Czy mogę się o nią uśmiechnąć? Oczywiście zapłacę!
A tam placic adres Twoj zdaje sie mam na mailu, jesli jutro wysle priorytetem to bedzie ok? Mam jedno calutkie nietkniete opakowanie i jedno prawie nietkniete podjezykowej, tez 50 mg jakby co

EDIT: kurcze, albo moze lepiej dzis Ci wyslac, zeby przed weekendem na 100% bylo... ale tak leeeeeje
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-06-05 o 11:44
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:42   #611
surka
Zakorzenienie

A co do luteiny to moja była lekarka kazała mi tą doustną stosować dowcipnie i tak robiłam przez ileś cykli
surka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 11:43   #612
magdalennne
Wtajemniczenie

Mogłaby już kasa z ZUSu wpłynąć Straszną mam ochotę na zakupy, a tu kasiory brakuje
Pomarudziłam...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:43   #613
karolajn1987
Wtajemniczenie

hejka laski! próbuje nadrobić
Cytat:
Witam się z Pimpikiem w 30tc

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Najpierw informacja dnia!!!!!
Wrzuciłam do prania torbę do szpitala
Dziękuję za uwagę
A teraz idę nadrabiać
ej nie szalej!
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Już wiem dlaczego mnie tak kłuje tam na dole!!!! Mała jak się rusza to mi tam głową wali boleśnie. Może chce już wyjść
ja też to zauważyłam z reguły mnie tak kłuje jak mi nogi wierzgają gdzieś pod żebrami- ryje tam na dole

Cytat:
Moja w 2/3 spakowana stała w szafie, ale mąż mi ją wyjął ostatnio i postawił przy drzwiach. W dodatku w nerwach, że ona to już dawno w pogotowiu powinna stać, a nie gdzieś w szafie. On to czasem panikuje bardziej niż ja.
moja sobie grzecznie stoi koło łóżeczka
Cytat:
I proszę też o kciuki dla mnie oby ginka dziś mi oznajmiła że coś zaczyna się dziać

Cytat:
Któraś z Was jest może ze Śląska?
ja z okolic Katowic
Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie - pewnie już padło wcześniej - ale czy kupujecie pościel do wózka czy będziecie się asekurowały np śpiworkiem, kocykami???
kocyk

Cytat:
Napisane przez Roza1414 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamy
Ja również mam termin na lipiec, konkretnie 3.
Jestem z Krakowa i zastanawiam się nad wyborem szpitala.
Czy możecie któryś polecić? Znacie jakieś opinie na temat Ujastka?
witaj
Cytat:
Co dziś na obiad? U mnie makaron penne z sosem grzybowym i mięsem mielonym, bo nie chce mi się siedzieć dziś za długo przy garach.
nie mam właśnie pojęcia
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
kooocur rozbawił mnie Twój podpis, bo moje panieńskie nazwisko to Dobosz

dzień dobry!
Sniło mi się dzis, że pierwsza w wątku urodziła Domcia
A później, że wstałam w nocy siku, a tam mnóstwo krwi i smród taki okresowy... Pojechałam do szpitala, jechałam na 23 piętro, później wracałam na 11- stojąc NA windzie, a nie W windzie. Lekarz powiedział, że wszystko ok, wyjął mi Filipa z brzucha, żebym zobaczyła, że jest dobrze, przytuliłam go.. Miał tyyyyle włosów, ale palce nie do końca rozwinięte i lekarz wsadził mi go z powrotem do brzucha
Stary 2013-06-05, 11:49   #614
czarownica1
Zakorzenienie

Pościel do wózka - nie kupuję, mam śpiworki, prześcieradełka, kocyki i basta.

JAKIERKA, Jesteś wegetarianką, używałaś kiedyś agaru zamiast żelatyny?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:50   #615
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
To dziwne bo ja na pewno miałam przepisywaną po 22 tc i nadal miałam refundowaną
Może i jest tak jak pisałam, zależy od umowy podpisanej z nfz
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Też mam Carmex na poród
Polecam ten w sztyfcie - jestem do niego uzależniona
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-lip-balm.html
Tez kocham carmexy, mam ten różowy, super nawilża i bosko wygląda

Ale mam newsa... aż się pobeczałam
Dzwoniła mama i mówi, że mój brat znowu będzie ojcem... to długa historia, ale do normalnych to on niestety nie należy, mają już synka 3 letniego, a tu kolejne dziecko w drodze. Tak mi potwornie szkoda tego maleństwa, że aż mi serce ściska
Stary 2013-06-05, 11:51   #616
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja mieszkam pomiędzy a gdzie rodzisz?
w Rydułtowach, tylko nei mów ze Ty tez ?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:52   #617
lachryma
Zakorzenienie

kurcze, właśnie spojrzałam na moją kalkulacje zakupową w excelu i stwierdzam, że nie pozostało mi wiele do kupienia. brakuje mi jedynie kremu z filtrem, płynu do kąpieli i staników do karmienia. reszta albo kupiona albo czekam za przesyłką. a tak fajnie się kupowało

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-06-05 o 11:56
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:53   #618
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Mogłaby już kasa z ZUSu wpłynąć Straszną mam ochotę na zakupy, a tu kasiory brakuje
Pomarudziłam...
oj mogłaby... podobno dziś mieli wykonać przelew za kwiecień

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:53   #619
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

z Opolszczyzny, ale blisko Raciborza na śląsku.

Nie kupuję.

A dokładniej? Ja mieszkałam jakiś czas przed ślubem w Raciborzu. Uczyłam się też tam w liceum.
no ja mieszkam 11km od Raciborza w kierunku Rybnika. I tez uczyłam sie w racku w ekonomiku, kurczaczki moze sie spotkamy jak juz urodizmy?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:55   #620
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniła mama i mówi, że mój brat znowu będzie ojcem... to długa historia, ale do normalnych to on niestety nie należy, mają już synka 3 letniego, a tu kolejne dziecko w drodze. Tak mi potwornie szkoda tego maleństwa, że aż mi serce ściska
oj to faktycznie musi być trudna sytuacja, skoro nie cieszysz się z takiej informacji
Stary 2013-06-05, 11:57   #621
czarownica1
Zakorzenienie

Tweed
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:59   #622
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Wrocilam od dupologa. Na szczescie nie hemo i nie moje dolegliwosci z przeszlosci (choc te sa ale zle tfuuu nie jest). Zrobil mi sie krwiak ale nie hemo i pekl i znowu krwiak ale mi go usunal. Czyli maly zabieg mialam. Lekow zadnych bo nie wolno ale mam robic oklady z kory. Zadnych nasiadowek teraz nie wolno zeby nie rozgrzewac dolu w ciazy i miednicy.
Za jakies dwa dni powinno sie wszystko uspokoic.
Czyli wielkie scidki i moc buziakow za kciuki!!!

Mam pietra po tym jak mi gin powiedzial ze maly nisko i moge rodzic wczesniej. Teraz to bede w stresie kazdego dnia. No i ten burdrl w chalupie
ufff, dobrze, ze to nic az tak powaznego

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a ja już po wizycie, wszystko dobrze, jeszcze nie rodzę, szyjka zamknięta 3,5 cm więc oki. Mały waży 1779 g więc za duży nie jest ale w normie, Tp przesunął się na 04,08. Ginka mówi, że najwięcej do porodu będzie ważył 3000-3200 ale będzie długi (po tatusiu) bo kość udową ma długą.

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
O matko, toz to juz nowa czesc a jak tak daleko w tyle. Jeszcze nie nadrobilam starej czesci, a tu juz 12 stron nowej

Wstawiam fotki dzisiejszych zakupow (bodziaki, kocyk, skarpeteczki, recznik i tetrowki). No i lece was nadrabiac
piekne zakupy, bardzo fajnie wyglada ten kocyk

Cytat:
Wpadam jak przeciąg z pytaniem:
moj mial tak samo i tez sie troche martwiłam, ale widze, ze wiekszosc dziewczyn tez tak ma

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wy dziewczyny tak o tym seksie, ze w ciazy bylo tyle i tyle, ze tyle nie robicie - powiedzcie mi - lekarz wam zabronil?????? bo u nas jak tylko jest ochota to jest i jakos dziwnie mi sie to czyta.
u nas na pocztku co nieco bylo, potem przyszly bole brzucha, niskie libido, potem pessar. I jak na złosc teraz mam ogromne checi i nie mozemy ze wzgledu na ten krazek.

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Cześć Brzuchatki
Witam się w nowym wątku.
Zaniedbuje was ostatnio strasznie ale od prawie tygodnia mam tatę w szpitalu Pękły mu wrzody na żołądku i groziło to nawet zapaleniem otrzewnej
Ja sama też łażę jak inwalidka ból w dole kręgosłupa taki że prawie nie mogę chodzić, lekarz mówi że to może być ucisk na nerw kulszowy. Jeszcze trochę rzeczy nam brakuje dla małego a ja nawet do sklepu nie mogę za bardzo iść bo na tą prawą nogę przez to utykam.
dla taty, a Ty zdrowiej

Cytat:
nie kupuje. Na pocztek kocyk, potem bedzie w kombinezonie do tego grubszy koc, albo spiworek

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A co do luteiny to moja była lekarka kazała mi tą doustną stosować dowcipnie i tak robiłam przez ileś cykli
a ja lubie ta doustna, i u mnie to jakis groszowe sprawy z ta luteina, nie wiem ile place bo jej sama nie kupuje

Witam nowe mamusie i te zaginione rowniez

I za rozpoczete nowe tygodnie

Jako tako Was przeleciałam.
Mnie sie dzis szykuje wyjscie normalnie wychodze, to co z tego, ze do dentysty i cała droga w samochodzie. Ciesze sie jak głupia a z drugiej strony sie troche obawiam. Mały siedzi nisko i mnie łupie w szyjke. Mam nadzieje, ze ta podroz w niczym nie zaszkodzi

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-06-05 o 12:01
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:00   #623
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry !!!

Witam się w nowym wąteczku Zostawić Was na jeden dzień i już tyle się dzieje Zdaję szybko raport
zdrówka!
Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Cześć Brzuchatki
Witam się w nowym wątku.
Zaniedbuje was ostatnio strasznie ale od prawie tygodnia mam tatę w szpitalu Pękły mu wrzody na żołądku i groziło to nawet zapaleniem otrzewnej
Ja sama też łażę jak inwalidka ból w dole kręgosłupa taki że prawie nie mogę chodzić, lekarz mówi że to może być ucisk na nerw kulszowy. Jeszcze trochę rzeczy nam brakuje dla małego a ja nawet do sklepu nie mogę za bardzo iść bo na tą prawą nogę przez to utykam.

Całuję was wszystkie i każdą z osobna. Podczytuję i staram się być na bieżąco
zdrowia dla taty!

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam sie w Nowym watku i 32tygodniu czyli 8 miesiacu.
za tydzień
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41161478]A u mnie leje jak z cebra od wczoraj :/ Ile jeszcze tego deszczu spadnie..... Cały maj do kitu, już pamiętam majówkę całą spędzoną w domu, czerwiec - i to samo.. W sobotę znajomi mają ślub, szkoda mi ich, jeśli będzie taka pogoda :/ Zresztą mnie to też zmienia plany, bo nie mam co ładnego ubrać do kościoła na taką paskudną pogodę :/ Chciałam iść w spódnicy, ale chyba nie da rady - legginsy i tunika do kościoła chyba nie bardzo, co???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
myślę, że taki strój może być
Cytat:
Witajcie Dziewczyny!

Podczytuje Was regularnie od 1,5 miesiąca ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać. Wątek znam od początku bo w pierwszych kilku częściach troszkę się udzielałam, potem ze względu na pracę i brak czasu już nie, ale teraz jestem na l4 więc czas jest. Przyjmiecie zbłąkaną owieczkę?
Skoro ja Was znam a Wy mnie nie to może kilka słów o mnie. Mam 27lat. To będzie nasze pierwsze dziecko. Termin porodu mam na 8.08. No i ma być synek- prawdopodobnie Mikołaj
witaj znów
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziękuje za wsparcie i dobre słowo dziewczyny Od jutra zacznę się brać za to mierzenie i liczenie. Boję się tego przedwczesnego wywoływania ewentualnego, wolałabym na spokojnie w terminie lub trochę po urodzić, ale może tak będzie,może nie będzie wskazań do wywoływania, a to co teraz to przejściowe i chwilowe, trzeba być dobrej myśli
będzie dobrze

Cytat:
Bosz, dziewczyny, JAKĄ MIALAM WSPANIALĄ NOC!!!
ŻADNYCH SKURCZY ŁYDEK
ŻADNEGO SIKANIA
SPAŁAM DO BUDZIKA JAK DZIDZIA

Aaaa, i witam sie w 36 tc wg USG Dziewiaty miesiac??!!
za noc i tygodnie!
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witam Was
Wczoraj się powściekałam, że mały spał do 7:20 (wszystko przez za późne jak na niego pójście spać - 21) i nie mogliśmy się wyrobić do przedszkola, a potem już wszystko miałam jakieś opóźnione... Wczoraj poszedł spać normalnie - o 19. Wszedł dziś rano do pokoju i mówi do mnie "przyszedłem dziś wcześniej, żebyśmy zdążyli na czas, ale jak chcesz, to jeszcze sobie chwilkę poleż" Patrzę na telefon, a tu 6:05 (6:10 nastawiłam budzik )
kochany
Cytat:
PYTANIE: ile czeka sie na wynik GBS?
ja miałam pobierany we wtorek i w pn wynik. Miałam z obu dziur

Cytat:
Przesyłam filmik z Fi w roli głównej jak ok. północy układamy się do snu :P
Ok. 25 sek. się zaczyna
http://youtu.be/M9Ykf9mrPt4
mały wariat
Stary 2013-06-05, 12:00   #624
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Aż dziwna reakcja, że człowiek si nie cieszy z takiej wiadomości Ale sama wiesz lepiej
Stary 2013-06-05, 12:00   #625
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Pościel do wózka - nie kupuję, mam śpiworki, prześcieradełka, kocyki i basta.

JAKIERKA, Jesteś wegetarianką, używałaś kiedyś agaru zamiast żelatyny?
Nie, jeszcze nie probowalam agaru, choc wiele razy bylam blisko Z tego co wiem stosuje sie dokladnie tak samo jak zelatyne. A comasz w planach przyzadzic?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-05, 12:01   #626
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam sie w Nowym watku i 32tygodniu czyli 8 miesiacu Zdalam sobie dzis sprawe ze zostalo mi 8 tygodni do rozwiazania albo i mniej a ja jestem nie ogarnieta ciuszki nie poprane,lozeczko nie zlozone, wozka nie ma, nosidelka tez nie, torba do szpitala nie spakowana. Wczoraj przyszly pieniadze na pierwsze potrzeby dziecka to moze kupie wozek niedlugo ale Co z reszta? Musze sie chyba zabrac do roboty Bo nie zdaze.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41161478]A u mnie leje jak z cebra od wczoraj :/ Ile jeszcze tego deszczu spadnie..... Cały maj do kitu, już pamiętam majówkę całą spędzoną w domu, czerwiec - i to samo.. W sobotę znajomi mają ślub, szkoda mi ich, jeśli będzie taka pogoda :/ Zresztą mnie to też zmienia plany, bo nie mam co ładnego ubrać do kościoła na taką paskudną pogodę :/ Chciałam iść w spódnicy, ale chyba nie da rady - legginsy i tunika do kościoła chyba nie bardzo, co??? [/QUOTE]ja bym spokojnie zakładała leginsy i do tego jakąś ładną tunikę

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Moja rozmowa wczoraj z Wojtkiem:

Ja: Gdzie masz ciapy?
W: Pod stołem.
Ja: A co tam robią (w domyśle dlaczego nie na nogach)
W: Bawią się w berka [COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam się w33 tygodniu!

Cytat:
Witajcie Dziewczyny!

Podczytuje Was regularnie od 1,5 miesiąca ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać. Wątek znam od początku bo w pierwszych kilku częściach troszkę się udzielałam, potem ze względu na pracę i brak czasu już nie, ale teraz jestem na l4 więc czas jest. Przyjmiecie zbłąkaną owieczkę?
Skoro ja Was znam a Wy mnie nie to może kilka słów o mnie. Mam 27lat. To będzie nasze pierwsze dziecko. Termin porodu mam na 8.08. No i ma być synek- prawdopodobnie Mikołaj
witam
zakładaj suwaczek

Cytat:
Firmy wózka nie podam bo nie znam ale jest czerwony- może dla chłopaka nienajlepszy kolor ale w tym wypadku oszczędność była dla nas ważniejsza. Łóżeczko jest proste i białe z tego co wiem kupione kiedyś w Ikei. Materac kupiliśmy lateks-gryka.
czerwony bardzo uniwersalny

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Miałam, miałam...ale bez USG(ide w piątek).

Wszystko ładnie pozamykane, ale dzieć leży w POPRZEK....

No stres mnie już zjada bo się naczytałam jakie są przyczyny takiego leżenia

No i jak nic się nie zmieni to cc

ponoć ruchy koliste biodrami w pozycji kolankowo-łokciowej sprzyjają dobremu ułożeniu dziecka, tak nam na ćw w SR mówią i często tak robimy

Cytat:
Dzień dobry !!!

Witam się w nowym wąteczku Zostawić Was na jeden dzień i już tyle się dzieje Zdaję szybko raport

Witamy się z Tymoteuszkiem w 37 tc

Wczoraj byliśmy znów na wycieczce w Częstochowie w naszym mieszkanku i na wizycie u gina.

Tymuś pięknie rośnie i w ciągu ostatnich 2 tygodni przytył prawie 500g. Wczoraj ważył ok 2250 gram, choć gin powiedział,że może mieć już nawet 2,5kg tylko usg wylicza z błędem. Tymuś ma już dość dużą główkę (średnica 9,54cm). Wszystkie parametry, wody płodowe, łożysko, szyjka ok. Gin sprawdzął wszystko dokładnie i skomentowął tylko że wszystko jest pięknie i że nie ma do czego się przyczepić.
Jeśli chodzi o termin CC to nie ma jeszcze dokładnej daty ponieważ wcześniej gin mówił że skieruje mnie do szpitala 38tc+1dzień, a wczoraj znów mówił o 39tc+1dzień i że skoro wszystko jest dobrze to nie trzeba zbyt wcześnie i pochopnie Tymusia wyciągać i że jak mnie skieruje zbyt wczesnie to będę musiała jeszcze w szpitalu poleżeć na patologii i czekać na CC, a tak to będę sobie spokojnie w domu czekać. Więc wychodzi, że będą to ostatnie dni czerwca.

Następną wizytę mamy 14 czerwca gin powiedział, że po tych wszystkich przejściach to musi mieć na mnie cały czas oko.

Odwiedziliśmy wczoraj również naszą działkę w rod i czereśnie już dojrzewają, nawet kilka udało się zjeść prosto z drzewa
W pt przenosimy się już na stałe do naszego mieszkanka i również wybierzemy się na działkę bo czereśnie powinny za te kilka dni dojrzeć do końca, może zbierzemy pierwsze plony

Wczoraj odebraliśmy też pojazd Tymusia, więc wózeczek już stoi poskładany i cieszy moje oczy A dziś ma przyjść kurierem ta hustawka 3w1 którą ostatnio zamówiłam.

Na tym kończę elaborat dla tych co miały cierpliwośc dotrwac do konca
same dobre wiadomości

Cytat:
Witam się z Pimpikiem w 30tc

Jeszcze 8 tygodni, jeszcze 8 tygodni

Zaraz wezmę się za nadrabianie, tylko przygotuję śniadanko do tej ciężkiej pracy

Ja od rana już na nogach jestem, bo nie zauważyłam, że skończyła mi się luteina więc wczoraj wieczorem niestety nie wzięłam, dzisiaj pierwsze co, to wystartowałam to apteki
Najgorsze jest to, że nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że opakowanie kosztuje 23zł (pomyliło mi się z żelazem), a że miałam już tylko odpis recepty, a na niej 3 opakowania, to myślałam, że akurat 100zł wystarczy. Bo miałam skoczyć po płyn do prania do Rossmana i do Biedronki po jakieś pierdoły do jedzenie. Jak mi aptekarka powiedziała, że 86zł do zapłaty, to zbladłam No nic, to raczej będą ostatnie opakowania, jak te się skończą, będę już w 36tc, więc myślę, że będzie można odstawić. Aż sobie z tych emocji puszkę coli kupiłam

Dobra idę szybko po to śniadanie

Cytat:
I za wszystkie nowo rozpoczęte tygodnie
Kciukasy za wizyty
I proszę też o kciuki dla mnie oby ginka dziś mi oznajmiła że coś zaczyna się dziać

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:01   #627
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
w Rydułtowach, tylko nei mów ze Ty tez ?
Nie, ja będę rodzić w Wodzisławiu, bo tam mam bliżej
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:01   #628
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
oj mogłaby... podobno dziś mieli wykonać przelew za kwiecień
mnie ten ZUS wkurza jak nie wiem jestem już bez kasy, kolejne l4 mi się kończy a kasy jak nie było tak nie ma
Stary 2013-06-05, 12:04   #629
surka
Zakorzenienie

Zmobilizowałam się. Mimo tej brzydkiej, deszczowej pogody, ruszam w miasto
Stary 2013-06-05, 12:07   #630
karolajn1987
Wtajemniczenie

reszte przeleciałam na telefonie wczoraj
Madi- z psem ogólnie jest leczenie na ślepo ciągle..teraz niby angina, a bez narkozy nie da sie jej zajrzeć w migdałki wiec sterydy, które brała ponad 2 tygodnie zamienili na antybiotyk i czekam czy coś się poprawi. Nie wiem czy to jest kwestia spartolonego zabiegu czy co już ogólnie jestem załamana jej stanem

właśnie pochłonęłam snickersa a tatuś przywiózł mi 2 kg cudnych truskawek
znalazłam dziś na Tablicy lampkę do kącika małej, jak ją dziś odbiorę i tż zawiesi to może jutro pochwalę się kącikiem w sumie mamy już prawie wszystko a coś czuje, że mały osioł posiedzi długo z bóli brzucha to mam jedynie taki na dole, jakby mięsień mnie bolał z przeciążenia

co do sexu to my w ciąży chyba łącznie z 4-5 razy- bo mi się nie chce a tż jakoś tez nie nacika

i nie pamiętam co jeszcze miałam pisać

aaa wiem! która ma fotelik MC Cabriofix? bo mam pytanko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości