|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
teso zgadzam się.
wiele koleżanek po ciężkich poradach mówiło mi że marzyły tylko o jedneym "o wyjęciu TEGO dziecka" |
|
|
|
#2252 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Dzielna kobita z Ciebie
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Konto usunięte
|
Aaaaa i nie napisałam Wam, że od rana strasznie szczypie mnie lewa pierś i właśnie zaczęła z niej lecieć siara
melduje więc że pierwsze opakowanie wkładek laktacyjnych zostało otwarte... Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-25 o 14:43 |
|
|
|
#2254 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Warto było powalczyć
|
||
|
|
|
#2255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie tu zalezy jaka dawke poda sie rodzącej . Ja przy 1-szym porodzie mialam zzo maxymalna dawke , nie czulam nic , bylam znieczulona od pasa w dół i nog takze nie czulam ![]() Przy drugim porodzie bede probowala bez , chociaz raczej mnie skieruja na cc .
WEWNĘTRZNIE : - olej lniany - olej z pestek dyni - reszta dojdzie ![]() ZEWNĘTRZNIE : - olej z pestek dyni - olej musztardowy z papryczka - szampon cebulowy ![]() - i tutaj też będzie więcej == ODZYSKAĆ WŁOSISKA== |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z Wami
Ghia gratulacje gratulacje rozpoczetych tygodni zycze szybkich porodow
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41486403]Aaaaa i nie napisałam Wam, że od rana strasznie szczypie mnie lewa pierś i właśnie zaczęła z niej lecieć siara
melduje więc że pierwsze opakowanie wkładek laktacyjnych zostało otwarte...[/QUOTE] fajnie masz ja pomimo tego, że wiem, że to nie ma powiązania, nie mam siary i obawiam się o pokarm, tudzież jego brak ![]() fajnie w sensie, że masz siarę, a nie że szczypie
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam
![]() Widzę, że toczy się rozmowa o znieczuleniu. Ja nie będę miała bo u mnie w szpitalu jest ono niedostępne. Choć i tak bym chyba nie chciała. Wiem, że poród to będzie sporo bólu, ale nie wyobrażam sobie rodzić na komende. Byłam dziś na badaniu krwi, jutro wyniki i wizyta. Kupiłam sobie w Pepco 3 staniki bezszwowe bo normalnie takie usztywniane mnie gniotą ( i to nie dlatego, że są za małe). I tak sobie myśle, że z nich też łatwo da się wyciągnąć cyca więc chyba się wstrzymam z zakupem staników specjalnie do karmenia. I kupiłam pojemniczek na mydło i szczoteczkę do zębów i w najbliższym czasie będę pakować torbę do szpitala bo TZ już mi nie daje spokoju ![]() I nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale super dziś pogoda jest |
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Blackbejbe
niestety, takie sytuacje się zdarzają, reakcja organizmu może być różna.
|
#2261 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
he henie marwta się babo, poprzednio nic mnie nie bolało ani nie miałam siary a pokarm po porodzie do razu był |
|
|
|
|
#2262 |
|
Rozeznanie
|
Ojjj tak , nie zycze nikomu Skurcze byly bardzo mocne a rozwarcie miedzy 1-2 cm
WEWNĘTRZNIE : - olej lniany - olej z pestek dyni - reszta dojdzie ![]() ZEWNĘTRZNIE : - olej z pestek dyni - olej musztardowy z papryczka - szampon cebulowy ![]() - i tutaj też będzie więcej == ODZYSKAĆ WŁOSISKA== |
|
|
|
#2263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ghia, gratulacje
|
||||
|
|
|
#2264 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Słoneczko nie świeci a i tak duszno okropnie. I zaczynam mieć dość tej ciąży, opuchniecia nóg jestem w stanie zniesć, ale te moje ręce... tak to bolały tylko rano po wstaniu, a teraz cały dzień Ide dalej nadrabiać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
słodki jest[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41480300] ciekawe też jest to, że mój mąż chce skorzystać z urlopu ojcowskiego po urodzeniu się Leośka, ale wniosek musi złożyć tydzień przed urodzeniem... i co? mamy się bawić we wróżkę??? [/QUOTE] Wniosek należy złożyc znajpóźniej na 7 dni przed rozpoczeciem urlopu ojcowskiego. Urlop mozna wykorzystac aż dziecko nie przekroczy roku. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2265 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No taka bida dzisiaj ze mnie ze tylko wskoczyć pod koldre i spacCytat:
za pokarm A propo pokarmu En do butelek na początek masz smoczki z nr 1? Bo ja nie zwróciłam uwagi i mam wszystkie 6 rozmiar 2 czyli od +1miesiaca. Zastanawiam sie ile dokupić tych jedynek bo w sumie tylko na jeden miesiac
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41486691]
nie marwta się babo, poprzednio nic mnie nie bolało ani nie miałam siary a pokarm po porodzie do razu był i tego się trzymajmy
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
Dzieeeń dobry
Ghia - ogromne gratulacje ![]() Przekazuję wieści od Madi- jest od wczoraj w szpitalu po tych nocnych bólach z niedzieli na poniedziałek. Znowu włączyli jej Fenoterol, Biedna ciążko znosi ten lek Z lepszych wieści- zrobili jej usg i Wituś waży już orientacyjnie 2900g za nich A ja właśnie wróciłam do domu- skurcze się rozjechały więc stwierdzili, że nie ma sensu mnie trzymać. Tzn nadal są, jak najbardziej ale nie już co 5-6 minut ale co 10 według ktg z samego rana chociaż ja powoli znowu zaczynam czuć ich regularność ale w tym momencie Panicz Adaś może mnie cmoknąć co najwyżej w jajnik bo teraz czas na schabowego z mizerią a tatuś musi popracować bo zbyt często z mamusią do szpitala jeździ ostatnio ![]() 3 wypis ze szpitala pt. "Przedwczesny poród" Za każdym razem wiedziałam, że nie urodzę ale w szpitalu się upierali, że teraz to już na pewno to "TO" (chociaż przyznam, że w głębi serca miałam delikatną nadzieję z racji "Do trzech razy sztuka"
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
swoją droga masz przeboje
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
I ogromne, oficjalne podziękowania dla Naszej Pani Prezes En- za smsy i przekazywanie informacji od Was
Jak tak dalej pójdzie i Młody będzie znowu jeszcze kolejne 3 razy "wychodził" to będę musiała doładować Ci konto w telefonie ![]() |
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41486201]
no ja też próg bólu mam bardzo wysoki, znieczulenia u dentysty nigdy nie biorę nawet zasypiam na fotelu, depilacja laserowa była dla mnie przyjemnością, ale Zzo przy bólach krzyżowych wezmę z uśmiechem na ustach ![]() i napiszę coś jeszcze, co może nie zostanie przez niektórych mile przyjęte ale po wieeeeelu godzinach skurczy i bóli krzyżowych ma się naprawdę gdzieś czy coś ma wpływ czy nie ma wpływu na dziecko... jest się tak wykończonym i obolałym że zależy tylko na jednym - żeby podali coś przeciwbólowego lub żeby to już się skończyło [/QUOTE]nie będę się kłócić bo jestem pewna że masz rację. Moje obecne chcenie moze miec niewiele wspólnego z tym co będzie się działo na porodówce.. Cytat:
a ja już naprawdę myślałam że tym razem to wrócicie razem ze szpitala. Świetne Twoje poczucie humoru, bosko się czyta![]() dokładnie, czasami tak bywa. Nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć. Jak ktoś się mnie pyta jak i co bym chciała, to mówię, ale kończe, że i tak wszystko się w praniu okaże:P
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
misiaczka dziecko takie male nie widzi i tak kolorow.
jest wstanie widziec tylko czarny, biale, pozniej czerwony. takze nie ma znaczenie jakie kolory wybierzesz, niemowlak i tak ich nei zobaczy. bezowych, rozowych, kremowych nie bedzie widziec na poczatku |
|
|
|
#2273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile Ty już zaliczyłaś podejść do porodu... już byś trójkę urodziła madi- trzymaj się tam!
|
|
#2276 | |||
|
Zakorzenienie
|
swietny opis
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2277 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Posprzątałam dom, ugotowałam obiad, wysuszyłam włosy i padam
![]() Cytat:
za 9 miesiąc ![]() No i super, że z siuśkami jednak ok Cytat:
A TŻ to się pewnie cieszył z nagłego przypływu czułości Cytat:
A Lilo jest cudnaaaaa Cytat:
![]() A hemo masz ok, dla ciężarnych jest od 10,5 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochany starszy braciszek ![]() Cytat:
Cytat:
To ja się przyznam, że mi strasznie smakują ogórki gruntowe .... z ziemią |
||||||||
|
|
|
#2278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiania część 1, bo na więcej nie mam czasu.
Ja już po badaniach, po zakupach w smyku, obkupiłam Fi. A dopiero jestem przed praniem ciuszków i liczeniem czego ile mam :P Ale nie mogłam się opanować ![]() Dziękuję za kciuki!!!! Wózek znaleziony, zamówiony, będzie na dniach Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lecę jeść zupę truskawkową ![]() A później jedziemy do moich rodziców, zostawiamy auto u mechanika, bo sprowadził część i będę pewnie późnym wieczorem. Postaram się Was nadrobić w tel.
|
|||
|
|
|
#2279 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jeździmy do porodu bo mnie się wydaje, że to JUŻ. Zawsze z tych kontroli szpitalnych mnie kierują do rodzenia. Może jak sama poczuje, że to właśnie ten moment to Adaś wyjdzie - kto wie ![]() Cytat:
Idę na obiad- za chwilę będę Was nadrabiać i zobaczę co tam pisałyście podczas mojego porodu
|
||||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo już wiem, co będę jadła dziś na kolację - zupę wiśniową
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

:

gora 65
. Badanie na skurczu – niespodzianka, mamy już 6 cm
!! W miedzyczasie ślubny się odnalazł, już pogodzeni w obliczu sytuacji pożegnaliśmy się czule i obiecalam dzwonic natychmiast , gdy urodze
o takim porodzie marzylam i choc nie powiem, żeby ogolnie to bulka z maslem była – nie mogłabym zyczyc sobie lepszego i szczęśliwszego rozwiązania!
Dzielna kobita z Ciebie

No taka bida dzisiaj ze mnie ze tylko wskoczyć pod koldre i spac
za nich