Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 15:20   #2281
surka
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki!!!! Wózek znaleziony, zamówiony, będzie na dniach
Super
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:22   #2282
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mnie w niedzielę spotkała sytuacja takiego chamskiego zachowania.
OMG, co za matka... jak to mój Tż mawia, rodzice kiedyś zaczynają zbierać żniwo wychowywania własnych dzieci

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Kiedyś już kupiłam Lilce taki leżaczek (ten niebieski), ale jednak stwoerdziłam, że nie jest odpowiedni dla mojej księżniczki i dzisija przyszedł mi taki Nowy powystawowy (bez pałąka z zabawkami) za 50 zł z wysyłką
Leżaczek Bright Starts? b. ładny i funkcjonalny

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Wyglada na to,ze powinnam dluzej zazywac Fenoterol,ja bedzie ok to do konca tyg.mam wyjsc...oby bo cholercia l4 mi sie w pt konczy a tez u mojego gina w pt mam wizyte..

Dziekuje za Wasze wsparcie dziewczynki!!!!@
Madi a L4 nie martw się, tak jak któraś z dziewczyn napisała, wystawią Ci w szpitalu na miesiąc, ja tak miałam

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Obiecany opisik
Super opis jestem w ciągłym szoku, że zaliczyłas taki intensywny dzień, a na koniec na porodówkę szacun a mała przesliczna i jakie ma błękitne oczka

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No i wstawiam Wam kącik Tomaszka, póki co skromnie bo ochraniacz muszę dopiero kupić, no ale lepsze to niż nic, nie?
Śliczny kącik wszystko pięknie się komponuje

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Ghia urodziła Antosia o 8.50 - nasz kolejny mężczyzna mierzy 55cm i waży 3200gZ tego co mówiła Roxi Ghia póki co czuje się dobrze, a maluszek dostał 10pkt
Ghia GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! KOLEJNY MAŁY DŻENTELMEN JEST Z NAMI wracaj szybciutko do formy i do nas

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
nadrabianie część 1

sammi24 – wspominałaś ze po braniu żelaza masz jeszcze gorsze wyniki , u mnie hemoglobina jest niska ale lekarz żelaza ni przepisał dlatego ja sama się lecze i pije herbaty z pokrzyw, jem duzo sałaty i rzodkiewki no i położna azała jak najwięcej mięsa
Wiesz co, u mnie jest problem z przyswajaniem żelaza, zwłaszcza tabletkowego, z diety też nie ma cudów ale jest troszkę lepiej. Bo we krwi mam zapas żelaza jak dla pół wojska, jak to gin określiła, ale nie chce mi się wbudowywać w erytrocyty chociaż jak niżej czytam, Elaine pisała, że hemoglobina w ciąży ok 10 jest ok, ja najniżej miałam 10,7, dzoan z kolei ma 11,6 i gin powiedział, że jest ok ale żeby brała żelazo (chyba dobrze doczytalam). Ja aktualnie mam 11,4 (norma wg mojego labu zaczyna się od 12 ale nawet moja gin mówiła, że jest to uśrednienie wyników dla kobiet i mężczyzn więc trochę poniżej nawet bez ciąży nie zwiastuje zaraz np anemii). Ale tak czy siak ginka zajmuje się tą morfologią, mimo że wynik nienajgorszy i to tak o... a Ty jakie masz wyniki morfo?

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
same dobre wiadomosci, piękna waga maluszka, a te terminy to niby ma sie brac z OM lub z ok 12 t.c wtedy są najbardziej bliskie temu odpowiedniemu
No własnie u mnie z OM wychodzą bzdury, dlatego że ja miałam strasznie długie cykle (36-37 dni), a teraz wyliczony termin zgadza się z tym z USG z 13 tc, właśnie tak jak piszesz

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Margos dobrze ze mi przypomnialas o tym sluchu. Tak sie martwilam cala ciaze czy mala bedzie slyszec ale wszystko jest dobrze i sluch wyszedl w normie Jestem przeszczesliwa. I widze nawet ze reaguje na halas wiec wszystko ok
I jeszcze sie pochwale ze mam juz pokarm w piersiach Mala zajada az jej sie uszy trzesa hehe a pozniej usmiecha sie przez sen. Jakie to slodkie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Malinka brawa dla Was

Znowu mi poucinało cytowania

dotkaa gratuluję 5 rocznicy, świętujcie dzisiaj intensywnie

Niunia bardzo ładny kącik dla maluszka

Teso no ja uważam, że masz rację, bo już też się nasłuchałam opowieści o tym jak dziewczyny po -nastu czy -dziesięciu h porodu sn błagają wręcz o cc. Więc na pewno w takim przypadku pojawiają się też prośby o zzo. Ja narazie nic nie zakładam, zobaczymy, jak będę na siłach to spróbuję bez zzo ale nie wykluczam, że jednak może poproszę o nie w którymś momencie

Margoś ale słodziaczek ten Twój synuś

Perse
jak ja kocham czytać, że ze wzruszenia rodzice ronią łzy...sama wtedy się rozczulam.. Mam nadzieję, że nogi dadzą Ci niedługo spokój. A laktacja, choć boleśnie, wreszcie ruszyła

Eveewe no własnie moja koleżanka też chwaliła sobie gaz rozweselający, nawet chyba zaczerpnęła go za dużo, lekarz kazał jej przestać wdychać, a jej tak się podobało, że porobiła jeszcze kilka porządnych wdechów

Ciekawe co u Cynamonków

I więcej nie pamiętam, co komu miałam napisać
Może za tygodnie i kciuki za wizyty
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:23   #2283
d0tkaaa
Zakorzenienie

Oliath to ja pytalam o dziewczybki

ona,zlozylam ja wczoraj i jest super niby zgrabna ale.duzo ma miejsca i mozna powiesc mnostwo rzeczy,ma tez takie uchwyty na wieszaki ...jest wysoka i na dolkach co nie trzeba brdzir.nosic(mozna je zablokowac) i dla nas dobra bo mozna ja wlozyc do kabiny prysznicowej jak jest brzydka pogoda co by sie suszylo he.ja polecam i to jeszcze za taka cene to juz wogole

ja nie chce znieczulenia bo bardziej sie boje tego wklowania igly niz damego porodu ale moze mi sie odwidziec wszystko wyjdzie w praniu narazie chce bez,a pozniej sie zobaczy.ale bede probowac bez.

robie obiados

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:24   #2284
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Oooo już wiem, co będę jadła dziś na kolację - zupę wiśniową
a jak to sie robi?
Stary 2013-06-25, 15:27   #2285
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Leżaczek Bright Starts? b. ładny i funkcjonalny
Stary 2013-06-25, 15:29   #2286
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
wiecie co za mną chodzi od kilku dni??...
zastanawiam się nad rozpoczęciem pisania bloga wraz z narodzinami Mateuszka ale nie wiem czy starczy mi sił chęci i pomysłów... ile z was pisze blogi???
ja czytam namiętnie kilka i sama nabrałam ochoty...taż na pamiątkę dla małego...i dla siebie...
myśle, że to bardzo fajna pamiatka, ja swojego prowdze od 2006r. Nie siedze i nie pisze w dzien w dzien, tylko jak sie zdazy jakas fajna sytuacja. Czasami to nawet nie zaglądam tam przez kilka miesięcy

Cytat:
Hejka

Wpadam zameldować się po wizycie, w przychodni byłam o 8.15, do lekarza weszłam o 10.44, siedziałam prawie godzinę, po zaliczeniu apteki i zakupów lodówkowych dotarłam do domu o 12.45

Z wizyty:

- szyjka trzyma, mały jest nisko ale nie porażająco jak to określiła lekarka
- za trzy tygodnie mam KTG,
- dostałam przedostatnie zwolnienie lekarskie,
- co do morfologii - żelazo z tabletek słabo mi się przyswaja więc mam zaleconą dietę wybitnie zielono-buraczaną
- ginka pochwaliła wagę maluszka (wg ostatniego USG w 32 tc 2052 g). Zaczęła coś tam sobie rozpisywać i powiedziała, że szacowana waga do porodu wyjdzie +/- 3500g
- przez trzy tygodnie biorę jeszcze luteinę i koniec, nawet dała mi pół opakowania, żebym nie dokupowała całego,
- spasmolinę (na twardnienie brzucha) mam przyjmować już tylko raz dziennie ale do końca będę zażywać - powiedziała, że nie wstrzymuje samej akcji porodowej, a wytłumi mi kłucia z przepowiadaczy i fałszywych alarmów (hm ),
- zrobiła przegląd bo moich tygodniach i wg OM wychodzi mi ciąża niecałe 2 tyg wyższa (czyli 36), a wg USG mam jednak mniej cały czas (34, a wszystko przez moje długie cykle) i tak oto, z mamy lipcowej stałam się początkowo-sierpniową ostatecznie muszę do En naskrobać o zmianę.

Po badaniu na fotelu strasznie brzuch mi twardniał w drodze powrotnej więc odpoczywam sobie. W między czasie robię zupę buraczkową i będę nadrabiać. Rzuciło mi się w oczy, że Oliath wrzuciła opis porodu więc pęęęędzęęęę czytać

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Tez chyba pójdę w stronę delikatnych kolorów. TZ stwierdził ze intensywne kolory i wzory bedą rozpraszac Majeczkę i będzie jej cieżko zasnąć. Kupimy jej za to kolorowa mate edu
tylko dzieci bardziej uwage zwracaja na przedmioty wyrazne niz takie pastelowe, ktore sa notabene bardzo ładne dla nas watpie, żeby zywe kolory rozpraszały małe dziecko, wrecz bedzie ono bardziej zainteresowane.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

A ja właśnie wróciłam do domu- skurcze się rozjechały więc stwierdzili, że nie ma sensu mnie trzymać. Tzn nadal są, jak najbardziej ale nie już co 5-6 minut ale co 10 według ktg z samego rana chociaż ja powoli znowu zaczynam czuć ich regularność ale w tym momencie Panicz Adaś może mnie cmoknąć co najwyżej w jajnik bo teraz czas na schabowego z mizerią a tatuś musi popracować bo zbyt często z mamusią do szpitala jeździ ostatnio
3 wypis ze szpitala pt. "Przedwczesny poród" Za każdym razem wiedziałam, że nie urodzę ale w szpitalu się upierali, że teraz to już na pewno to "TO" (chociaż przyznam, że w głębi serca miałam delikatną nadzieję z racji "Do trzech razy sztuka")
Alez masz sie z tym swoim synusiem

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:30   #2287
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

o matko nie pamiętam kiedy jadłąm zupę owocową) może kiedyś poproszę teściową to zrobi... mąż nie jada na słodko (ani naleśników, ani pierogów, więc teściowa robi special for me:P).. Mama pewnie też by zrobiła (żeby nie było).

kejt: brawo za wózek

Ona: daj linka do bloga

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:30   #2288
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Z wizyty:

- co do morfologii - żelazo z tabletek słabo mi się przyswaja więc mam zaleconą dietę wybitnie zielono-buraczaną
- ginka pochwaliła wagę maluszka (wg ostatniego USG w 32 tc 2052 g). Zaczęła coś tam sobie rozpisywać i powiedziała, że szacowana waga do porodu wyjdzie +/- 3500g
- przez trzy tygodnie biorę jeszcze luteinę i koniec, nawet dała mi pół opakowania, żebym nie dokupowała całego,
- spasmolinę (na twardnienie brzucha) mam przyjmować już tylko raz dziennie ale do końca będę zażywać - powiedziała, że nie wstrzymuje samej akcji porodowej, a wytłumi mi kłucia z przepowiadaczy i fałszywych alarmów (hm ),
- zrobiła przegląd bo moich tygodniach i wg OM wychodzi mi ciąża niecałe 2 tyg wyższa (czyli 36), a wg USG mam jednak mniej cały czas (34, a wszystko przez moje długie cykle) i tak oto, z mamy lipcowej stałam się początkowo-sierpniową ostatecznie muszę do En naskrobać o zmianę.
Wszystko super tylko szkoda, że w tygodniach jesteś cofnięta, ja bym się wkurzyła

Ale ogólnie
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Envl: podkład pod prześcieradło... u nas już drugi tydzień materacyk w prześcieradle czeka..
Może i ja swój rozpakuję ...
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
a jak to sie robi?
Ja gotuję zawsze na kompocie wiśniowym-wlewam takowy do garnka (razem z wiśniami), dosładzam-doprowadzam do gotowania, a następnie zagęszczam mąką i dodaję troszkę śmietany. Osobno gotuje się makaron i z nim się wcina

Można też ugotować z kiślem:
Zupa wiśniowa z makaronem - SKŁADNIKI:
100-150 g makaronu świderek
słoik kompotu wiśniowego z owocami (np. Kwidzyn, 930 ml)
duży kisiel wiśniowy bez cukru (np. Delecta)
3-4 czubate łyżki cukru
Zupa wiśniowa z makaronem - PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Kompot wlać do garnka, dodać 3-4 czubate łyżki cukru i zagotować. Cały kisiel rozpuścić w 100 ml zimnej wody i dodać do gotującego się kompotu. Zdjąć z ognia i mieszać, aż zupa zgęstnieje. Na talerzu włożyć makaron (ilość wg upodobań), zalać ciepłą lub zimną zupą.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-25 o 15:31
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:31   #2289
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam
Widzę, że toczy się rozmowa o znieczuleniu. Ja nie będę miała bo u mnie w szpitalu jest ono niedostępne. Choć i tak bym chyba nie chciała. Wiem, że poród to będzie sporo bólu, ale nie wyobrażam sobie rodzić na komende.

Byłam dziś na badaniu krwi, jutro wyniki i wizyta.
Kupiłam sobie w Pepco 3 staniki bezszwowe bo normalnie takie usztywniane mnie gniotą ( i to nie dlatego, że są za małe). I tak sobie myśle, że z nich też łatwo da się wyciągnąć cyca więc chyba się wstrzymam z zakupem staników specjalnie do karmenia.
I kupiłam pojemniczek na mydło i szczoteczkę do zębów i w najbliższym czasie będę pakować torbę do szpitala bo TZ już mi nie daje spokoju

I nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale super dziś pogoda jest 14 stopni i wiaterek
jesli chodzi o znieczulenie to nawet jak bym chciala to bym nie dostala bo osobom po cesarce nie daja . Nawet jak by dawali to i tak bym nie brala . Jeden raz skorcze przezylam to i to przezyje

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:32   #2290
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Nadrabiania część 1, bo na więcej nie mam czasu.
Ja już po badaniach, po zakupach w smyku, obkupiłam Fi. A dopiero jestem przed praniem ciuszków i liczeniem czego ile mam :P
Ale nie mogłam się opanować

W moim guście

co jest ciekawego na promocji??? może bym koleżankę wysłała...
Stary 2013-06-25, 15:32   #2291
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Oliath to ja pytalam o dziewczybki

ona,zlozylam ja wczoraj i jest super niby zgrabna ale.duzo ma miejsca i mozna powiesc mnostwo rzeczy,ma tez takie uchwyty na wieszaki ...jest wysoka i na dolkach co nie trzeba brdzir.nosic(mozna je zablokowac) i dla nas dobra bo mozna ja wlozyc do kabiny prysznicowej jak jest brzydka pogoda co by sie suszylo he.ja polecam i to jeszcze za taka cene to juz wogole
to w takim razie bede musiała wyciagnac Tż na małe zakupy

Franuś
Stary 2013-06-25, 15:32   #2292
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam info od Roxi (jest poza zasięgiem i nie miała jak sama was poinformować, a każda z nas przecież czeka )

Ghia urodziła Antosia o 8.50 - nasz kolejny mężczyzna mierzy 55cm i waży 3200gZ tego co mówiła Roxi Ghia póki co czuje się dobrze, a maluszek dostał 10pkt
Antoś witamy na świecie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Swietny pomysl, pisz

Nie wyprobowany, u nas zimno i leje, ale z pierwszym sloneczkiem idziemy sie pobujac po dzielni

Nie zacytowalo mi, ktoras z Was dziewczynki pytala, jak moje starszaki zareagowaly na Lilo po raz pierwszy po tej stronie mocy ...
Lala calowala jej stopki, uszka, oczka, glaskala, jest zachwycona i zakochana, o ile za mna nie plakala gdy zostawalam w szpitalu, o tyle rozbeczala sie krokodylimi lzami gdy przyszlo jej na koniec wizyty rozstac sie z Lili i pojsc do domu
Teraz chce we wszystkim mi asystowac, nosic Lilę i karmic, tylko do kupek nie ma wiekszego przekonania
Iza wzruszona i rozwalona tym, jaka Lil jest malenka i bezbronna.
Ogolnie mamy milosci i szczescia az w nadmiarze teraz dokola !
Zakochana jestem w twojej córci

A ja dziś rano na pobraniu krwi byłam znów 4 probówki wzięła... grrr...
Do tego cały dzień zimno i leje...

Dziewczyny czym wy będziecie przykrywać dzieciaczki w łóżeczku bo coś mi się wydaje że kołderka będzie za ciepła... i chyba muszę kupić coś cieńszego

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:32   #2293
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ona wlasnie poprosze adres bloga

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:36   #2294
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czym wy będziecie przykrywać dzieciaczki w łóżeczku bo coś mi się wydaje że kołderka będzie za ciepła... i chyba muszę kupić coś cieńszego
kocyk, tetra w zależnoiści od temp.
Stary 2013-06-25, 15:37   #2295
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41486201]
no ja też próg bólu mam bardzo wysoki, znieczulenia u dentysty nigdy nie biorę nawet zasypiam na fotelu, depilacja laserowa była dla mnie przyjemnością, ale Zzo przy bólach krzyżowych wezmę z uśmiechem na ustach

i napiszę coś jeszcze, co może nie zostanie przez niektórych mile przyjęte ale po wieeeeelu godzinach skurczy i bóli krzyżowych ma się naprawdę gdzieś czy coś ma wpływ czy nie ma wpływu na dziecko... jest się tak wykończonym i obolałym że zależy tylko na jednym - żeby podali coś przeciwbólowego lub żeby to już się skończyło [/QUOTE]

Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Nie wyobrazam sobie porodu bez zzo. No chyba ze taki ekspresowy jak u Margosi Wiadomo ze to indywidualna decyzja, ale dla mnie jest to nie humanitarne namawiac kogos zeby zrezygnowal tylko dlatego ze samemu ma sie wiecej pracy. Dziewczyna rodzaca obok mnie blagala o zzo ale bylo juz za pozno na podanie jak sie zdecydowala...

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:38   #2296
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

Ja gotuję zawsze na kompocie wiśniowym-wlewam takowy do garnka (razem z wiśniami), dosładzam-doprowadzam do gotowania, a następnie zagęszczam mąką i dodaję troszkę śmietany. Osobno gotuje się makaron i z nim się wcina

3-4 czubate łyżki cukru
Makaron ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Kompot wlać do garnka, dodać 3-4 czubate łyżki cukru i zagotować. Cały kisiel rozpuścić w 100 ml zimnej wody i dodać do gotującego się kompotu. Zdjąć z ognia i mieszać, aż zupa zgęstnieje. Na talerzu włożyć makaron (ilość wg upodobań), zalać ciepłą lub zimną zupą.
mmmmm chyba wiem co bedzie dzis na kolacje
Stary 2013-06-25, 15:38   #2297
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja juz mam dosyc! krece sutki, wczoraj seksik znow z tz i nic!! dlaczego na mnie nic nie dziala? mycie okien, podlog .... tak jak gin mowil, szyjka trzyma i kit

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:40   #2298
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

kocyk, tetra, rożek

Wybaczcie dziewczyny, bloog jest prywatny ale może kiedyś... kto wie

Franuś
Stary 2013-06-25, 15:41   #2299
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Kathe no ale przeciez jeszcze nie masz terminu, takze spokojnie!

Stary 2013-06-25, 15:42   #2300
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się w 36 tc czyli w 9 miesiacu
dzwoniłam do ginki z tymi wynikami moczu i kolor zielony i szczawiany są od leków więc wszystko jest dobrze a tz się ze mnie śmiał wczoraj, że pewnie zielony kolor mam bo mnie kosmita zapłodnił i w brzuchu mam aliena
odebrałam wyniki na paciora i nie mam
klask i:
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Byłam w labku i ZUSie - od razu przekazuję informacje pewne - Wniosek należy złożyć w ciągu 14 od urodzenia dziecka i pisze się go samemu. Tzn. zwracam się z prośbą o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 6 tygodni oraz urlopu rodzicielskiego w wymiarze 26 tygodni. (Bo 20 przysługuje z automatu). I potem oświadczenie, że ojciec nie będzie z tego korzystał.
dzięki za cenne info

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Poprosze o kciuki.Po 17 wizytuje.Zeby ginek powiedział ze sie cosik zaczyna dziac

Cytat:
Hejka
Z wizyty:

Po badaniu na fotelu strasznie brzuch mi twardniał w drodze powrotnej więc odpoczywam sobie. W między czasie robię zupę buraczkową i będę nadrabiać. Rzuciło mi się w oczy, że Oliath wrzuciła opis porodu więc pęęęędzęęęę czytać

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Margos dobrze ze mi przypomnialas o tym sluchu. Tak sie martwilam cala ciaze czy mala bedzie slyszec ale wszystko jest dobrze i sluch wyszedl w normie Jestem przeszczesliwa. I widze nawet ze reaguje na halas wiec wszystko ok
I jeszcze sie pochwale ze mam juz pokarm w piersiach Mala zajada az jej sie uszy trzesa hehe a pozniej usmiecha sie przez sen. Jakie to slodkie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Nie no muszę iśc w końcu umyć tą głowę juz od rana się zbieram. Nienawidzę myc głowy, a muszę bo dziś wizyta u ginki

Cytat:
Dzieeeń dobry
A ja właśnie wróciłam do domu- skurcze się rozjechały więc stwierdzili, że nie ma sensu mnie trzymać. Tzn nadal są, jak najbardziej ale nie już co 5-6 minut ale co 10 według ktg z samego rana chociaż ja powoli znowu zaczynam czuć ich regularność ale w tym momencie Panicz Adaś może mnie cmoknąć co najwyżej w jajnik bo teraz czas na schabowego z mizerią a tatuś musi popracować bo zbyt często z mamusią do szpitala jeździ ostatnio
3 wypis ze szpitala pt. "Przedwczesny poród" Za każdym razem wiedziałam, że nie urodzę ale w szpitalu się upierali, że teraz to już na pewno to "TO" (chociaż przyznam, że w głębi serca miałam delikatną nadzieję z racji "Do trzech razy sztuka")
no Adaś zdecydowanie jeszcze nie chce opuszczać brzuszka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:42   #2301
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja juz mam dosyc! krece sutki, wczoraj seksik znow z tz i nic!! dlaczego na mnie nic nie dziala? mycie okien, podlog .... tak jak gin mowil, szyjka trzyma i kit
to moze z kims innym
Na kazdego przyjdzie pora

Franuś
Stary 2013-06-25, 15:43   #2302
fiazo
Zakorzenienie

nadrobiłam wszystko i uciekam z kompa bo burza się rozkręca

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:46   #2303
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
o matko nie pamiętam kiedy jadłąm zupę owocową)
ja jadłam ostatnio w zerówce, wiśniową

muszę się pochwalić niespodzianką dla męża- właśnie złożyłam zamówienie w chocolissimo na czekoladowy telegram dla męża przyjdzie do niego kurierem do pracy, jutro albo pojutrze. tak bez okazji, za to, że jest taki kochany dla mnie. ale się cieszę, jednak dawanie jest lepsze niż branie
Stary 2013-06-25, 15:47   #2304
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe słowa odnośnie Twojego pytania- prześcieradełko mam w kolorze takim ecru jasnym jak część łóżeczka, pościeli nie kupuję póki co bo uważam za zbędną przy takim malenstwie i lecie, a ochraniacz kupię też na pewno jakiś jasny, zeby nie przytlumił tego wszystkiego
Pięknie będzie!!
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
tez tak mam

ide przeprowadzać operacje- depilacja, bo dzis wizyta u gina
No to kciukasy
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
to moze z kims innym
Na kazdego przyjdzie pora

Mój mi dziś zapowiedział, że od 1 lipca ruszamy z wypędzaniem Młodego

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja jadłam ostatnio w zerówce, wiśniową

muszę się pochwalić niespodzianką dla męża- właśnie złożyłam zamówienie w chocolissimo na czekoladowy telegram dla męża przyjdzie do niego kurierem do pracy, jutro albo pojutrze. tak bez okazji, za to, że jest taki kochany dla mnie. ale się cieszę, jednak dawanie jest lepsze niż branie

Daj znać, czy się ucieszy
Mój by się ucieszył z telegramu z browarów jedynie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:47   #2305
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Neni
ja tez od 1 lipca działam aby coś ruszyło hahaha

Stary 2013-06-25, 15:49   #2306
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
najwidoczniej dzidzia jeszcze nie jest gotowa.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Daj znać, czy się ucieszy
Mój by się ucieszył z telegramu z browarów jedynie

a niech spróbuje się nie ucieszyć
Stary 2013-06-25, 15:50   #2307
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Kocyk, tetra.

Cytat:
Ano widzisz, prawda jest taka że jak dzidzia będzie gotowa to dopiero wtedy wyjdzie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:51   #2308
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

No to kciukasy

misja wykonana łatwo nie było
Stary 2013-06-25, 15:52   #2309
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Hej

Słoneczko nie świeci a i tak duszno okropnie. I zaczynam mieć dość tej ciąży, opuchniecia nóg jestem w stanie zniesć, ale te moje ręce... tak to bolały tylko rano po wstaniu, a teraz cały dzień ciężko cokolwiek zrobić, bo palce przy zginaniu bolą, czuje ból w żyłach, dretwieją.... nooo mam dość.
Biedna najgorsze jest to, że o ile stopy zamoczysz w wodzie to mozesz je tam sobie trzymać, o tyle dłoni już nie da rady tak unieruchomić, żeby się nie nudzić.
Ja ostatnio zauważyłam, że mnie podejrzanie kostki w palcach zaczynają pobolewać...

Cytat:
Dzieeeń dobry

Przekazuję wieści od Madi- jest od wczoraj w szpitalu po tych nocnych bólach z niedzieli na poniedziałek. Znowu włączyli jej Fenoterol, Biedna ciążko znosi ten lek
Z lepszych wieści- zrobili jej usg i Wituś waży już orientacyjnie 2900g ale dalej nie wiedzą skąd wzięły się te bóle u Madi.

Cynamonowa, przepraszam, ale ten Twój Adaś to niezdecydowany jak baba
Z tego wszystkiego dobre to, że chociaż posiedzi dłużej (chociażby te kilka dni).

Madi znowu tego dziada F. Ci włączyli trzymaj się dzielnie...

Cytat:
Nadrabiania część 1, bo na więcej nie mam czasu.
Ja już po badaniach, po zakupach w smyku, obkupiłam Fi. A dopiero jestem przed praniem ciuszków i liczeniem czego ile mam :P
Ale nie mogłam się opanować

za zakupy

jakierka masz b. pokaźną garderobę dla Edzia nie przejmuj się, że masz tyle na początek, tak jak Margoś pisała, mały będzie ulewać, obsikiwać się (czasem mamę przy okazji ) więc na pewno wszystko pójdzie w ruch

Gusia jesli będzie b. ciepło to będę przykrywać małego pieluszką, ew. cieńszym bawełnianym kocykiem

A jeszcze megaopowieść zasłyszana dzisiaj w przychodni . Siedziałyśmy sobie tam takie brzuchatki, żartowałyśmy i jakoś zeszło na temat becikowego. I jedna z dziewczyn opowiedziała nam, że w zeszłym tygodniu, czekając na wizytę była świadkiem, jak inna ciężarna w 33 tygodniu ciąży próbowała wymusić na lekarzu, a potem pielęgniarkach, żeby jej wypisano zaświadczenie o uczęszczaniu na wizyty od 10 tc. A okazało się, że w tym 33 tc BYŁA W OGÓLE PO RAZ PIERWSZY NA WIZYCIE U LEKARZA W TEJ CIĄŻY :brzyda l: ponoć cała akcja toczyła się na korytarzu, lekarz i pielęgniarka tłumaczyli jej, że nie mogą, że może gdyby chodziła np. chociażby od 20 tc, a tamta dalej swoje. Cała poczekalnia zaklęta jak w kinie, ponoć tylko coli i popcornu brakowało ostatecznie oczywiście nie dostała tego zaświadczenia. Ja osobiście byłam w szoku, jak ona się po 1. nie wstydziła przyjść z taką prośbą, w dodatku z postawą roszczeniową, a po 2. jak ona wytrzymała do 8 mca bez wizyty u lekarza kosmos

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2013-06-25 o 15:54
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:52   #2310
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
oczywiście wybierzesz się na spotkanie?
oczywiście, że PLANUJĘ się wybrać, tylko jakbym musiała uciekać na tą okoliczność ze szpitala, to mam trochę daleko (jakieś 30km...)

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A propo pokarmu En do butelek na początek masz smoczki z nr 1? Bo ja nie zwróciłam uwagi i mam wszystkie 6 rozmiar 2 czyli od +1miesiaca. Zastanawiam sie ile dokupić tych jedynek bo w sumie tylko na jeden miesiac
masz 6 smoczków? i do tego 6 butelek? O mamo!
uważam, że to dużo, ja dla Norberta początkowo miałam 2 butelki - 1 herbatkowa i 1 ew. do mleka. jak musieliśmy przejść na MM, to miałam dwie do mleka + 2 smoczki w aktualnym rozmiarze + później dodatkowy smok do kaszki (wieloprzepływowy)

Cytat:
schabowy rozłożył mnie na łopatki Ty to masz życie... jeden poród, a ile doświadczenia zdobędziesz

Cytat:
Noo... dlatego Adaś za brak współpracy porodowej będzie biegał w różowych geterkach w jelonki Bambi

Cytat:

3-4 czubate łyżki cukru
wrzuć oba przepisy do klubu - na pewno skorzystam jak zdobędę kompot moje dziecko będzie wniebowzięte

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości