|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
|
|
|
|
|
#2282 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
OMG, co za matka...
![]() Cytat:
Cytat:
Super opis jestem w ciągłym szoku, że zaliczyłas taki intensywny dzień, a na koniec na porodówkę szacun a mała przesliczna i jakie ma błękitne oczka Cytat:
Cytat:
Cytat:
chociaż jak niżej czytam, Elaine pisała, że hemoglobina w ciąży ok 10 jest ok, ja najniżej miałam 10,7, dzoan z kolei ma 11,6 i gin powiedział, że jest ok ale żeby brała żelazo (chyba dobrze doczytalam ). Ja aktualnie mam 11,4 (norma wg mojego labu zaczyna się od 12 ale nawet moja gin mówiła, że jest to uśrednienie wyników dla kobiet i mężczyzn więc trochę poniżej nawet bez ciąży nie zwiastuje zaraz np anemii). Ale tak czy siak ginka zajmuje się tą morfologią, mimo że wynik nienajgorszy i to tak o... a Ty jakie masz wyniki morfo?Cytat:
Cytat:
![]() Znowu mi poucinało cytowania ![]() dotkaa gratuluję 5 rocznicy, świętujcie dzisiaj intensywnie ![]() Niunia bardzo ładny kącik dla maluszka Teso no ja uważam, że masz rację, bo już też się nasłuchałam opowieści o tym jak dziewczyny po -nastu czy -dziesięciu h porodu sn błagają wręcz o cc. Więc na pewno w takim przypadku pojawiają się też prośby o zzo. Ja narazie nic nie zakładam, zobaczymy, jak będę na siłach to spróbuję bez zzo ale nie wykluczam, że jednak może poproszę o nie w którymś momencie ![]() Margoś ale słodziaczek ten Twój synuś Perse jak ja kocham czytać, że ze wzruszenia rodzice ronią łzy...sama wtedy się rozczulam.. Mam nadzieję, że nogi dadzą Ci niedługo spokój. A laktacja, choć boleśnie, wreszcie ruszyła Eveewe no własnie moja koleżanka też chwaliła sobie gaz rozweselający, nawet chyba zaczerpnęła go za dużo, lekarz kazał jej przestać wdychać, a jej tak się podobało, że porobiła jeszcze kilka porządnych wdechów ![]() Ciekawe co u Cynamonków ![]() I więcej nie pamiętam, co komu miałam napisać ![]() Może za tygodnie i kciuki za wizyty
|
|||||||
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath to ja pytalam o dziewczybki
![]() ona,zlozylam ja wczoraj i jest super niby zgrabna ale.duzo ma miejsca i mozna powiesc mnostwo rzeczy,ma tez takie uchwyty na wieszaki ...jest wysoka i na dolkach co nie trzeba brdzir.nosic(mozna je zablokowac) i dla nas dobra bo mozna ja wlozyc do kabiny prysznicowej jak jest brzydka pogoda co by sie suszylo he.ja polecam i to jeszcze za taka cene to juz wogole![]() ja nie chce znieczulenia bo bardziej sie boje tego wklowania igly niz damego porodu ale moze mi sie odwidziec wszystko wyjdzie w praniu narazie chce bez,a pozniej sie zobaczy.ale bede probowac bez.robie obiados |
|
|
|
#2284 |
|
Rozeznanie
|
a jak to sie robi?
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie siedze i nie pisze w dzien w dzien, tylko jak sie zdazy jakas fajna sytuacja. Czasami to nawet nie zaglądam tam przez kilka miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
o matko nie pamiętam kiedy jadłąm zupę owocową
) może kiedyś poproszę teściową to zrobi... mąż nie jada na słodko (ani naleśników, ani pierogów, więc teściowa robi special for me:P).. Mama pewnie też by zrobiła (żeby nie było).kejt: brawo za wózek ![]() Ona: daj linka do bloga
|
#2288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie ![]() Cytat:
Ja gotuję zawsze na kompocie wiśniowym-wlewam takowy do garnka (razem z wiśniami), dosładzam-doprowadzam do gotowania, a następnie zagęszczam mąką i dodaję troszkę śmietany. Osobno gotuje się makaron i z nim się wcina Można też ugotować z kiślem: Zupa wiśniowa z makaronem - SKŁADNIKI: 100-150 g makaronu świderek słoik kompotu wiśniowego z owocami (np. Kwidzyn, 930 ml) duży kisiel wiśniowy bez cukru (np. Delecta) 3-4 czubate łyżki cukru Zupa wiśniowa z makaronem - PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Kompot wlać do garnka, dodać 3-4 czubate łyżki cukru i zagotować. Cały kisiel rozpuścić w 100 ml zimnej wody i dodać do gotującego się kompotu. Zdjąć z ognia i mieszać, aż zupa zgęstnieje. Na talerzu włożyć makaron (ilość wg upodobań), zalać ciepłą lub zimną zupą. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-25 o 15:31 |
||
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja dziś rano na pobraniu krwi byłam znów 4 probówki wzięła... grrr... ![]() Do tego cały dzień zimno i leje... Dziewczyny czym wy będziecie przykrywać dzieciaczki w łóżeczku bo coś mi się wydaje że kołderka będzie za ciepła... i chyba muszę kupić coś cieńszego
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
ona wlasnie poprosze adres bloga
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
kocyk, tetra w zależnoiści od temp.
|
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41486201]
no ja też próg bólu mam bardzo wysoki, znieczulenia u dentysty nigdy nie biorę nawet zasypiam na fotelu, depilacja laserowa była dla mnie przyjemnością, ale Zzo przy bólach krzyżowych wezmę z uśmiechem na ustach ![]() i napiszę coś jeszcze, co może nie zostanie przez niektórych mile przyjęte ale po wieeeeelu godzinach skurczy i bóli krzyżowych ma się naprawdę gdzieś czy coś ma wpływ czy nie ma wpływu na dziecko... jest się tak wykończonym i obolałym że zależy tylko na jednym - żeby podali coś przeciwbólowego lub żeby to już się skończyło [/QUOTE]Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Nie wyobrazam sobie porodu bez zzo. No chyba ze taki ekspresowy jak u Margosi Wiadomo ze to indywidualna decyzja, ale dla mnie jest to nie humanitarne namawiac kogos zeby zrezygnowal tylko dlatego ze samemu ma sie wiecej pracy. Dziewczyna rodzaca obok mnie blagala o zzo ale bylo juz za pozno na podanie jak sie zdecydowala...
|
#2296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz mam dosyc! krece sutki, wczoraj seksik znow z tz i nic!! dlaczego na mnie nic nie dziala? mycie okien, podlog ....
tak jak gin mowil, szyjka trzyma i kit
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybaczcie dziewczyny, bloog jest prywatny ale może kiedyś... kto wie
|
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe no ale przeciez jeszcze nie masz terminu, takze spokojnie!
|
|
|
|
#2300 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kazdego przyjdzie pora
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
ja jadłam ostatnio w zerówce, wiśniową
![]() muszę się pochwalić niespodzianką dla męża- właśnie złożyłam zamówienie w chocolissimo na czekoladowy telegram dla męża przyjdzie do niego kurierem do pracy, jutro albo pojutrze. tak bez okazji, za to, że jest taki kochany dla mnie. ale się cieszę, jednak dawanie jest lepsze niż branie
|
#2304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój mi dziś zapowiedział, że od 1 lipca ruszamy z wypędzaniem Młodego ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() Daj znać, czy się ucieszy ![]() Mój by się ucieszył z telegramu z browarów jedynie |
|||
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Neni
ja tez od 1 lipca działam aby coś ruszyło hahaha |
|
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
a niech spróbuje się nie ucieszyć
|
|
#2307 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2309 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio zauważyłam, że mnie podejrzanie kostki w palcach zaczynają pobolewać... Cytat:
![]() Z tego wszystkiego dobre to, że chociaż posiedzi dłużej (chociażby te kilka dni ). Madi znowu tego dziada F. Ci włączyli Cytat:
za zakupyjakierka masz b. pokaźną garderobę dla Edzia ) więc na pewno wszystko pójdzie w ruch Gusia jesli będzie b. ciepło to będę przykrywać małego pieluszką, ew. cieńszym bawełnianym kocykiem A jeszcze megaopowieść zasłyszana dzisiaj w przychodni . Siedziałyśmy sobie tam takie brzuchatki, żartowałyśmy i jakoś zeszło na temat becikowego. I jedna z dziewczyn opowiedziała nam, że w zeszłym tygodniu, czekając na wizytę była świadkiem, jak inna ciężarna w 33 tygodniu ciąży próbowała wymusić na lekarzu, a potem pielęgniarkach, żeby jej wypisano zaświadczenie o uczęszczaniu na wizyty od 10 tc. A okazało się, że w tym 33 tc BYŁA W OGÓLE PO RAZ PIERWSZY NA WIZYCIE U LEKARZA W TEJ CIĄŻY ![]() :brzyda l: ponoć cała akcja toczyła się na korytarzu, lekarz i pielęgniarka tłumaczyli jej, że nie mogą, że może gdyby chodziła np. chociażby od 20 tc, a tamta dalej swoje. Cała poczekalnia zaklęta jak w kinie, ponoć tylko coli i popcornu brakowało ostatecznie oczywiście nie dostała tego zaświadczenia. Ja osobiście byłam w szoku, jak ona się po 1. nie wstydziła przyjść z taką prośbą, w dodatku z postawą roszczeniową, a po 2. jak ona wytrzymała do 8 mca bez wizyty u lekarza kosmos
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-06-25 o 15:54 |
|||
|
|
|
#2310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, że PLANUJĘ się wybrać, tylko jakbym musiała uciekać na tą okoliczność ze szpitala, to mam trochę daleko (jakieś 30km...)
![]() Cytat:
uważam, że to dużo, ja dla Norberta początkowo miałam 2 butelki - 1 herbatkowa i 1 ew. do mleka. jak musieliśmy przejść na MM, to miałam dwie do mleka + 2 smoczki w aktualnym rozmiarze + później dodatkowy smok do kaszki (wieloprzepływowy) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moje dziecko będzie wniebowzięte
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

jestem w ciągłym szoku, że zaliczyłas taki intensywny dzień, a na koniec na porodówkę
szacun 
). Ja aktualnie mam 11,4 (norma wg mojego labu zaczyna się od 12 ale nawet moja gin mówiła, że jest to uśrednienie wyników dla kobiet i mężczyzn więc trochę poniżej nawet bez ciąży nie zwiastuje zaraz np anemii). Ale tak czy siak ginka zajmuje się tą morfologią, mimo że wynik nienajgorszy 

),

tak jak gin mowil, szyjka trzyma i kit
klask i: