|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
dziekuje za rady, kochane jestescie
juz przeslalam siostrze wszytsko zeby sobiue poczytala i sprobowala w ten sposobbokeh, mala spi przeslodko
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
Aga dobrze, ze ktos z gory nad wami czuwal i jic sie nie stalo. pstryczku i e_vel gratuluje rocznic Brawa dla Polci za pol roczku i wisienko ja rowniez czekam na pelne relacje z weselicha nina gratuluje tytulu ![]() Dziewczyny mialam dzisiaj takie spiecie z moja przyszla bratowa, ze glowa mi peka z tego wszystkiego, to jest zla dziewczyna i wiele osob na okolo widzi jak traktuje mojego brata, niestety z uwagi na niego i moich rodzicow musze utrzymywac z nia poprawne stosunki, a nie mam na to najmniejszej ochoty Lece spac. |
|
|
|
#2073 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam za mile komentarze w k.
Cytat:
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego i co zapomnial czy teraz swietujecie ? ![]() yhy to moj i tak nadrobil swoja niska wage urodzeniowa, tylko teraz mnie ten maly przyrost martwi ![]() wszystkiego najlepszego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cala, Julia jest niesamowita z tym wyginaniem sie w foteliku ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- wlasnie mialam pisac, ze calej pozazdroscilas ale doczytalam podpis
|
|
#2075 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
siłaczka mała
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a pogrubione Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawijko spokojnej podróży życzę! Nadrobiłam to teraz z czystym sumieniem mogę iść spać U nas dziś taka czika była że masakra a jutro ponoć jeszcze większa ma być. A w sobotę jedziemy do mojego chrześniaka na roczek. Na działce robią grillowo na godzinę 12. Jak będzie taka czika to ja nie wiem jak my to przeżyjemy Przecież Igi nie wysiedzi przy stoliku pod parasolem, trzeba będzie z nim chodzić a jak będzie ponad 30 stopni w cieniu to w słońcu to my się ugotujemy ![]() Napiszę jeszcze tylko że Igorek ma już drugiego ząbka. Wylazł kilka dni po tym pierwszym więc będą dwie prawie równe jedyneczki. Już sobie wyobrażam jak on będzie śmiesznie wyglądał jak trochę więcej wyrosną No i obawiam się o moje suty
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Ok kolacja zjedzona i synus mi sie nie obudzil wiec zle nie jest .... Ostatnie 3 noce mozna powiedziec ze sie wyspalam - obylo sie bez darcia... ciekawe jak bedzie dzis
![]() marze o tym zeby bylo juz dobrze... moje dziecie tez strasznie marudne i cala raczke do buzi wiecznie pcha - kiedy te zeby wreszcie wyjda ![]() jutro mamy wizyte u ortopedy - mam nadzieje ze juz ostatnia i ze bedzie wszystko ok
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
blogerko widze, ze juz podziekowalas za rady odnosnie kp, ale jeszcze dorzuce swoje trzy grosze. Po pierwsze niech sie siostra rozluzni, lekkie cwiczenia rozciagajace, masaz szyi, placow, rak oraz prawidlowa postawa.
U mnie podzialalo, moze i siostra skorzysta. Przystawianie co 3h przez cala dobe. Kazda piers po 10min. Po karmieniu odciaganie z kazdej po 5min. Pamietam, ze trzeba bylo napisac nazwisko, kiedy i ile. Kiedy pierwszy raz odciagalam byly doslownie 3krople, od kolejnego odciagania juz ruszylo. Pilnowac, zeby pozycja do przystawiania i dziecko ssalo poprawnie. Pomocny jest tez masaz sutkow. W dodatku pic duzo; woda wystarczy. Na laktacje tez pomogl rooibos. Powodzenia zycz siostrze i wspieraj ja. Amen. |
|
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
o co chodzi z ta CHICA? moze mi ktos wytlumaczy :p
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja osłoniłam z innego powodu, bo jak rączkę czy nóżkę wsadził to zawsze jakoś wyjął bez problemu. No ale jak kilka razy się przywalił głową w szczebelki jak się rzucał w łóżeczku że aż się poryczał to zasłoniłam.
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje !!!
Nawet nie próbuję nadrabiać zaległości. Jestem na bieżąco od powrotu z obrony ![]() A jakby mi ktoś streścił o czym plotkowałyście to byłabym wdzięczna
|
|
|
|
#2082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
#2083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będą w przyszłym tygodniu dopiero. --------------------- To teraz relacja z imprezy. Więc oprócz tego, że tż się pomylił przy przysiędze, a ja za wcześnie zaczęłam pić wino , to wszystko się naprawdę udało. Już samo to, że przez caaały tydzień lało i było zimno, a w sobotę ok 22 st. i kropiło tylko jak wchodziliśmy do kościoła, a potem słońce.Stresu to prawie w ogóle nie czułam, chyba tylko przy wyjściu z domu, bo wcześniej mama dała mi jakąś tabletkę na nerwy i zadziałała.![]() W ogóle, to suknię miałam jeszcze we wtorek zwężaną (7 cm), w piątek było ok, a w sobotę była już luźna. Zespół był naprawdę świetny, grali przeróżne kawałki, wokaliści mieli super głosy. A jeszcze w niedzielę (bo w sobotę był w pracy ) doszedł do nich gościu grający na gitarze elektrycznej, też z za☠☠☠istym głosem. Aha, na pierwszy taniec mieliśmy piosenkę Weekend - Za miłość mą.![]() Sesję mieliśmy na placu zabaw (w parku byłoby już za ciemno), przy drodze i przy samochodzie. Wesele było chyba do 5.30. I naprawdę, chyba co trzecia osoba mówiła, że na tak fajnym weselu jeszcze nie była. ![]() Poprawiny to już wiadomo. Miały być do 1., a przeciągnęły się do 4.30. Oczywiście, najlepiej bawiliśmy się z moją stałą ekipą.![]() A jak przywieźliśmy Polę w poniedziałek do domu, to marudna, śpiąca. Więc nakarmiłam, ale nie zasnęła. To dałam do łóżeczka i chciałam włączyć karuzelkę. Ale nie miałam po co - uwierzcie, to wyglądało tak, jakby się witała ze swoim łóżkiem. Na ochraniaczu ma miśki, i tak się do nich śmiała, gadała, dotykała rączkami, normalnie ją nosiło. I potem jak gdzieś szłam i wracałam, to się do mnie tak słodko uśmiechała.![]() Zdjęcia będą, jak fotografki dostarczą. ![]() ---------------------- Zaczęło się mojej Połce robić odparzenie, ale kupiliśmy linomag, wietrzymy pupencję i coś pomaga. A dzisiaj jadła na deserek śliwkę i zrobiła od godz. 14. sześć kup. W tym jedną na łóżko, a drugą w wózku (na ceratkę).
|
|
|
|
|
#2085 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pogrubione dwa: jak kasownik Blogerko- czikę wymysliły slązaczki- mega mega mega upał ![]() ![]() Nina, to już do meduzki musisz uderzyc bo ona niezawodna w streszczeniach jest |
|||
|
|
|
#2086 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nadrobiłam to teraz z czystym sumieniem mogę iść spać U nas dziś taka czika była że masakra a jutro ponoć jeszcze większa ma być. A w sobotę jedziemy do mojego chrześniaka na roczek. Na działce robią grillowo na godzinę 12. Jak będzie taka czika to ja nie wiem jak my to przeżyjemy Przecież Igi nie wysiedzi przy stoliku pod parasolem, trzeba będzie z nim chodzić a jak będzie ponad 30 stopni w cieniu to w słońcu to my się ugotujemy ![]() Napiszę jeszcze tylko że Igorek ma już drugiego ząbka. Wylazł kilka dni po tym pierwszym więc będą dwie prawie równe jedyneczki. Już sobie wyobrażam jak on będzie śmiesznie wyglądał jak trochę więcej wyrosną No i obawiam się o moje suty [/QUOTE] za drugi ząbek Cytat:
Ślązary twierdzą, że Chica to to samo co gorąco
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
Blogerko to jeszcze ja dorzuce cos od siebie
tak jak dziewczyny pisza niech dziala z laktatorem, ja polecam cos elektrycznego, sama mam medela mini electric, jak juz bedzie mogla mala do piersi dostawiac, to musi zwracac uwage czy mala faktycznie ssie, czy drzemie, jesli zasypia to pobidzac. Ale przede wszystkim, siostra musi wiedziec, ze karmienie jest w glowie, jak sie nie rozluzni (latwo powiedziec) to bedzie jej ciezko. Dlatego masarze o ktorych wspomniala meneq to bardzo dobry pomysl. I ja bardzo jednak polecam kontakt z poradnia laktacyjna, one powinny byc w kazdym duzym miescie, polozne tam znaja sie na rzeczy, skoryguja to jak dostawiac, sprawdza czy u dziecka nie ma jakis wad, ktore moga utrudnic ssanie.do poradni mozna sie udac z kilkudniowym dzieckiem, naprawde polecam, albo mozna wezwac jakas polazna laktacyjna z certyfikatem do siebie tez slyszalam. Teraz juz na prawde lece spac. |
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
Illusion a mi się zaczyna wydawać że jednak palą, tylko to tak sprytnie zrobili że się człowiek sugeruje tym wąchaniem kopyt
Zresztą Ilkas pisała że jak odsłuchała uważnie na yt to usłyszała palą. Poza tym Grześ też mówi że palą a on nie ma jeszcze głupich skojarzeń więc raczej mówi to co słyszy... Dziecko prawdę powie
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wina- aleś wyrywna super, ze sie udało ![]() mam nadzieje, ze Poli sie szybko to odparzenie wygoi |
|
|
|
|
#2090 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) od położnej laktacyjnej .Ale zawzięłam się, próbowałam dostawiać (ale mleka faktycznie nie było w ogóle) więc odciągałam laktatorem 7-5-3 (7 min jedna pierś 7 druga, 5 jedna 5 druga 3 jedna 3 druga). To co odciągnęłam to dawałam Małemu. Jak wróciłam do domu to okazało się, że mam taki nawał pokarmu, że ze mnie się cieknie, wtedy próby dostawiania nie działały, bo Mały nie umiał ssać. W końcu daliśmy radę, tzn przystawiałam go cały czas, jak tylko kwęknął to była pierś, dużo piłam, dobrze jadłam i przede wszystkim niech się siostra rozluźni i nie przejmuje się taką głupią pipą. Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
za ząbka blogerko chica to upał
|
|||
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moze temat już był, ale nie pamiętam- co powiecie na temat kaszki Sinlac dla skazowców? Bo poszukałam sobie teraz i sa przerózniste opinie: od wychwalania pod niebiosa do mieszania z błotem.... któras z Was podaje?
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas na ślubie (jest taki moment, że młodzi klękają) tż klęknął a ja stoję ![]() czekamy na zdjęcia
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Bloggerko: co do kp to dziewczyny wszystko napisały - jak najczęstsze przystawianie, a jeśli się nie da bo mała pod lampami to odciąganie 7-5-3, co 3 godziny, nawet w nocy i nawet jeśli nic nie leci. Jeszcze przyjdzie nawał
![]() A potem przystawianie Małej jak najczęstsze, samo ciumkanie też pobudza laktację, no i uczenie Małej ssania. Nic mnie tak nie wnerwia jak komentarze pożal się Boże specjalistek od karmienia, które oceniają zdolność do kp poprzez rozmiar biustu!;/ ![]() Niech siostra tego nie słucha!Nina: gratulacje Wielkie! Wisienko: super, że wesele udane! Nawijko : uu to ostro pojechaliście z Tż. Kurdę, nie pamiętam co komu jeszcze miałam.. Bokeh: jak usypiasz Hanię na noc? |
|
|
|
#2095 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Pozjadało mi część cytatów!
Cytat:
Ludzie to niewdzięczni są, a jeszcze człowiek się musi przez nich wstydzić. Co do tych gości to szkoda gadzać, po co przychodzili? Super ![]() Ale wygibasy! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze że Michałek tego nie słyszał bo pięknie jadł od początku. Rada ode mnie - nie spinać się, podejść do karmienia jak do naturalnej czynności. Ja po cesarce w drugiej dobie miałam wrzeszczące głodne dziecko. Michał przez całą dobę dostawał mm, ale po powrocie do domu już tylko pierś, raz musiałam troszkę mm dać. Ale laktacja się fajnie rozkręciła. Dziewczyny dobrze piszą, dużo wody, jak mała w inkubatorze to laktator, ale lepiej nie podawać z butelki bo zaburzy technikę ssania. Michał był przez położne karmiony strzykawką. Trzymam kciuki, da radę!Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję zębalka ![]() Dobrej nocy, jutro idę do spowiedzi
|
|||||||
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Zawiodę Was-nie dam rady streścić
Która chętna na przejęcie stanowiska? Nie wiem co ze mną, ostatnio nie ogarniam się z czytaniem forum-oby to mineło ![]() Wiem wszystko co u Was ale odniosę się jutro bo już padam na pyszczek. Dobrej nocy! |
|
|
|
#2097 |
|
Konto usunięte
|
Poczytałam, nie mam siły na cytowanie, bo usnęłam z Agatką
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnijcie jakie mamy szczescie? Stoimy na dworcu, pociag opozniony o 80min!!! Bosko nie? Na szczescie Kuba spi w nosidelku. Komary zaraz mi go zjedza.....
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
O rany!
Przytulam
|
|
|
|
#2100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem na bieżąco kolorowych snów...
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

juz przeslalam siostrze wszytsko zeby sobiue poczytala i sprobowala w ten sposob

weszłam z wózkiem na pasy, samochody z obu stron w miarę daleko, ale jechał buc tak szybko , dobrze że na środku pasów się popatrzyłam w prawo bo by w nas wjechał !!!! Stanęłam na środku a ten w ostatniej chwili mnie zauważył i z piskiem hamował

i zadziałała.
) doszedł do nich gościu grający na gitarze elektrycznej, też z za☠☠☠istym głosem.
Proszę oddać mi moje cudowne, umiejące sie sobą zająć dziecko, a zabrać tego jęczącego diabełka