|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..T
Ważę dziś tyle, ile przed ciążą
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Tż zadzwonił, że będzie za godzinę, a mnie już ssie
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
właśnie przyszła karuzelka
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
teso, masz stanowczo za dobrze
|
#4205 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41654012]Wiecie co robię siedzę sobie na tarasie, trzymam nogi w misce z zimną wodą, mam przed sobą miskę czereśni a na kolanach mruczy mi sierściuch Czad!!!! [/QUOTE] Takiej to dobrze Tż wrócił, tak szybko wiecie jak na mnie ostatnio woła? Bańka Wstańka ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
kopnijcie mnie w tylek.. bo znalazlam buty ktore mi sie podobaja a ostatnio jak chcialam je kupic to był uWAGA- jeden bo drugiego ktoś ukradł ... ale 3 buty w jednym miesiacu to przesada chyba
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
sammi: to bardzo miło takie słowa słyszeć
)lachryma: nie wiem, chyba bez....ale nie wiem. w praniu wyjdzie stokrotka: super, ze karuzelka dojechała ![]() Perse: za Twoją wage!!! brawa
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kracz!
Zrobilam w nazwie literówkę: Procto-GLyvenol. Muszę się zdrzemnąć. Poszłam do sklepu po wodę dla męża i ledwo doszłam do domu tak mi się spać chciało.
|
#4209 | |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41654012]Wiecie co robię
siedzę sobie na tarasie, trzymam nogi w misce z zimną wodą, mam przed sobą miskę czereśni a na kolanach mruczy mi sierściuch Czad!!!! [/QUOTE] Aaaaaa.... zabierz mnie do siebie Normalnie mam ochotę od razu po porodzie lecieć do rodziców na mazury i siedzieć tam z dzidzią do końca lata Cytat:
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi to moj ostatnio stwierdził
"mogłabys juz urodzic bo masz brzuch jak z tad do saaaannfrannnnciiisskoooo o" hahahahah |
|
|
|
#4211 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry !!!
Tymuś śpi od 2 godzinek więc zdążyłam już ugotować obiadek, uprasować wczorajsze pranie Tymusiowe i troszkę ponadrabiałam zaległości na wątku. U nas wszystko dobrze, a może prawie wszystko bo ja caly czas mam te bóle głowy i źle widzę na oczy. Laktacja się unormowala i mleka starcza dla Tymusia, a piersi już się tak nie przepełniają jak wcześniej, że twardniały jak kamienie. Brodawki nadal strasznie bolą przy karmieniu, szczególnie na początku karmienia, smaruje trochę ziajką lanomaścią, ale to zbyt wiele nie daje, trzeba czekać aż się przyzwyczają do małego ssaczka ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41639461] Super ze tak fajnie sobie radzisz i masz oparcie w mężu A jak się czujesz, masz jeszcze bóle głowy i zawroty czy minęły?[/QUOTE] niestety nadal mam okropne bóle głowy i dodatkowo źle widzę na oczy. Wczoraj też pojawił się problem z delikatnym sączeniem krwi z rany na brzuchu, dziś mamy wizytę u doktora na zdjęcie szwów i zobaczymy co na to zaradzi. Cytat:
Cytat:
Oszczędziło mi to niepotrzebnego stresu i leżenia w szpitalu niepotrzebnie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem czy zdążę nadrobić do końca bo Tymuś zaczyna się budzić, jeszcze troszkę poczytam i może później odpiszę ![]()
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Ta dziewczyna co poleciala na CC - dziewczynka 1510 g, wlasnie ja przewoza do szpitalika dzieciego, bo tu niestety nie m takiej opieki do wczesniakow, ale nie jest podpieta pod aparature do oddechu - sama oddycha. Lekarze, powiedzieli, ze jak na ten tydzien i ta wage, to dziecko jest mega rozwiniete i silne. Sama mamusia juz oki, dochodzi do siebie, ojciec byl ma zaraz jechac do malej.
A ja odpoczywam, nie biore tego do siebie. Wiadomo poryczalam sie, bo to jednak walka o malenstwo i kazda matka to rozumie. Teraz odpoczywamy. Sorki ze tak o sobie, ale jakos ciezko mi tu nadrabiac, w wolnej chwili nadrobie.
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuś fajnie ze u Was ok.Szkoda ze sie zle czujesz .. ale z kazdym dniem bedzie lepiej
Mam takie samo zdanie o szczepionkach chyba jak ty.. niektorych nie stac na te 6w1 itp a dziecią nic nie jest..ja sie zastanawiam z zwiazku z plaga komarów czy sa jakies specyfiki dla niemowlaków ( opocz moskitiery) zeby kupić? Czy kupujecie wkoncu jakies filtry dla dzieci? I czy moge zakupić wklad do kontaktu na noc przeciwko komarą? nie jest to szkodliwe dla dzieci? Ide palaszować obiad
|
|
|
|
#4214 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ancymonek - wylazłeś wreszcie
Cytat:
![]() Cytat:
JA TEŻ ![]() pocieszę Cię, że ja Twojego męża "ścigłam" przed ciążą - dramat, dramat, dramat... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a waga ok - moja na 50 centylu miała w 31/32 chyba ok 1700g |
||||||
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Zaliczyłam godzinną drzemkę, robię właśnie paluszki rybne i fryty, do tego ogórek.
Za gorąco na siedzenie w kuchni...
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby tak ale ja odebrałam to jako przytyk dla dzisiejszych kobiet w ciąży z założeniem "ale chyba Pani takich ciasnych rzeczy nie ubiera" no ale miło, że jej się moja sukienka podobała ![]() Perse za wagę, jest nadzieja !
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięuje kochana ale zrobiłam rozeznanie i mój brat ma konto ![]() oj będzie sporo tego co potrzebuje więc nawet nie miałąbym serca tak Cię wykorzystywać malaczarnakejt- u mnie była dzisiaj ryba frytki i surówka z kapusty, robimy wymiane teraz Ty kochana do kuchni a ja się drzemnę ![]() eveewe - 3mam kciuki żeby z malutką i mamą wszystko było dobrze ![]() Ewusia709- mam nadzieję ze wszsystkie dolegliwosci szybko przejdą i będziesz spokojnie mogła zajmować się maleństwem stokrotka- pochwal się karuzelą ![]() Persephone_- zazdroszczę tak szybkiego powrotu do wagi ![]() En - chyba zaginęła w górze ciszków do prasowania , albo zebrała siły i stwierdziła że nas zaskoczy i wyprasuje już wszystko ![]() uciekam się drzemnąć , żeby potem mieć siły na nadrabianie Was
Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2013-07-05 o 17:09 |
|
|
|
|
#4218 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z czym dobrym robisz? Cytat:
Cytat:
ale i tak mam mniejszy brzuch jak w pierwszej ciąży
|
|||
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia: życzę aby zawroty głowy minęły oraz poprawiło się widzenie!
dotkaa: jednak żadnych filtrów nie kupuję. Potem może kupię...
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
TESO, do wymiany to nieee, wydaje mi sie, ze po prostu zabrudzone oponki...
A czemu by nie wlozyl? ![]() Tweed, ja rodzilam bez gatek, koszula po pachy, bo KTG przypiete, salowa mnie litosciwie okryla przescieradelkiem w zyrafki, a polozna badala co kilka(nascie) minut, wiec o majtach nawet nie pomyslalam, a zanim KTG sie skonczylo, Lili juz byla u mnie na brzuszku, wiec wiesz ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- MELA, skwiczalam sie z Malgosi tekstu jak durna jakas, do tej pory kwiczę na samą mysl, jak Ci dziecko dosunelo ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Nakupilam roznosci, mini pieluszki u r_p77, adidaski Umbro i Lacoste dla Lali, baterie LR14 i LR20 do bujaczka i karuzeli, mam ZERO na koncie teraz
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się chyba zdrzemnę, bo głowa boli mnie niemiłosiernie.
|
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
juz dzis pisalam ze wg kodeksu czarownic nie mogę powiedzieć kto
Cytat:
dobrze ze sama oddycha, skoro ta kobieta lezala juz 4 tyg w szpitalu to na pewno dostala sterydy na rozwoj pluc iwonka juz nic nie mówię, ale wierzę w Ciebie |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Elaine gratulacje dla męża za zdany egzamin
![]() Perse za wagę ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Konto usunięte
|
Noooo całkiem fajnie
Oprócz tego przed chwilą nasypałam nawóz na trawnik, a teraz go podlewam bo coś deszczu ni ma Cytat:
Śmiało zapowiedź się rodzicom, będziesz z maluchem chodzić sobie po lasach i moczyć nogi w jeziorze, a dla niego to na pewno zdrowsza opcja niż w wa-wie U nas niestety lasów niet, jeziora też brak... Ale trochę trawki się znajdzie i koguty pieją z rana Perse -dzięki za info odnośnie szczepionki i brawa za wagę!!! |
|
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wpadłam na chwilę pogratulować kolejnym mamusiom- Kallisto i Cynamonowej Ciekawe która z nas następna?
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41654960]U nas niestety lasów niet, jeziora też brak... Ale trochę trawki się znajdzie i koguty pieją z rana
Teso, z jakiej części / okolicy Wro jesteś? |
|
|
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41654055]Ważę dziś tyle, ile przed ciążą [/QUOTE] a ile miałaś na plusie? właśnie? Bo ja to ciągle mam w kontakcie i nie wiem, widziałam takie wkłady w auchan ale dopiero dla dzieci powyżej 1 roku życia.... |
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
leze i kwicze
Zaraz nowy wątek,widzialyscie ? ![]()
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41654960]Noooo całkiem fajnie
Oprócz tego przed chwilą nasypałam nawóz na trawnik, a teraz go podlewam bo coś deszczu ni ma u mnie tylko trochę pokropiło. a jeśli chodzi o trawę, to mój mąż ma na niej punkcie lekkiego bzika, musi być pięknie zielona i gęsta, MUSI
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
w jakiej pojemnosci kupowalyscie octenisept i ile placilyscie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

hahhahah

12.06.2010
Mam takie samo zdanie o szczepionkach chyba jak ty.. niektorych nie stac na te 6w1 itp a dziecią nic nie jest..