|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Jee a ja sie nie pichwalilam. Od tygodnia czuje kopniaczki. delikatniejsze niż w pierwszej ciazy, jeszcze takie nje regularne. A dzisiaj z rana takie mocniejsze troszke
Zbieram sie z rodzinka na zakupy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Witam się weekendowo
Dzisiaj mnie obudziło przyjemne kilanko ale tż nie dziecia ![]() Uwielbiam to! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje jakieś leniwe bo dopiero jak zacznę się ruszać a najlepiej jak coś zjem to daje znać.Oby zostało po porodzie ![]() Azealia Cena jest zachęcająca w sklepie widziałam taki zestaw za ok 140 zł. Wózek fajny ale cena powala ![]() Ten drugi super taki w moim guście. Ten co mi się podoba też ma przednie koła piankowe ale na żywo go jeszcze nie widziałam. Z drugiej strony te takie na wielkich pompowanych kołach mi się nie podobają ,widziałam na żywo i jakoś dziwnie niektóre wyglądają. Takie wielkie karoce ![]() Doczekasz się kochana Gratki za tygodnie i miesiące
|
|||
|
|
|
#1084 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Aby to bardziej wyjaśnić: Chrzest to nie pokropienie wodą, a proces włączenia człowieka do Ludu Bożego. Proces składa się z kilku części: Wyznania wiary przez rodziców i/lub rodziców chrzestnych, namaszczenia olejem krzyżma świętego, pokropienia wodą, zapalenia świecy. Aby chrzest był ważny- muszą wystąpić te 4 elementy. W sytuacji zagrożenia życia można rozbić to na dwie części- najpierw woda, potem reszta przez kapłana. TRELE Obowiązujący Kodeks Prawa Kanonicznego jest ten sam dla całego Kościoła, ustanowiony przez papieża JP2. Dlatego w UK możesz straszyc tym samym, co ja. Skargą do kurii. Ba, w UK macie nawet lepiej- jako, ze Kościół Anglikański jest tam silny, możesz powiedzieć : "Spoko, ochrzczę w anglikańskim". I ja naprawdę nie rozumiem czym Wy się tak stresujecie. Kościół jak każda instytucja rządzi się swoim prawem. Obowiązuje ono każdego proboszcza na świecie. Jak nie będzie chciał ochrzcić: luz, idziecie do innego kościoła, a na swego proboszcza piszecie skargę. Prawo to prawo. Jak ksiądz proboszcz jest ponad prawem- niech się tłumaczy biskupowi. A uwierzcie: wytłumaczyć się z tego będzie musiał. Edit: co do skargi: serio zażądajcie na piśmie, że Wam dziecka nie ochrzci. To potem ładnie jako załącznik do skargi wygląda
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-07-06 o 10:35 |
|
|
|
|
#1085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluję a ja Witam rano wczoraj pokłóciłam sie z mężem, ale dzisiaj zrobił mi śniadanko u Nas leje od wczoraj wieczora, aleza to nie jest parno, choć mi jest tak gorąco .. wrzucam zdjęcie buciczków dla Kacperka które kupiłam i mojej księżniczki czy macie jakiś sposób żeby nie czuc się tak cały czas zmęczonym i nie ziewac non stop? DOPADŁA MNIE INFEKCJA :/
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Dzień dobry dwupaczki i trójpaczki( gdzie ta Basiaaa sie podziewa
)Ja dziś wyjątkowo spałam do 10, nikt mnie rano nie budził i wyspana jestem Po południu jedziemy z mężem nad wodę i prawdopodobnie będziemy tam nocować, ciekawe czy będzie wygodnie![]() Widzę że mamy remis płciowy i dobrze
|
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Ten Oyster jest podobny to Navingtona Cadeta,tylko kolor stelaża w navingtonach jest czarny.
Podoba mi się ale go nie widziałam na żywo tylko gondolkę. |
|
|
|
#1088 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ptyał o pozycję( ale mojej koleżance, notabene ma dokładnie taki sam termin porodu jak ty i też w tym samym czasie straciła dzidziusia, i od razy zaszła w ciążę po poronieniu) ksiądz na spowiedzi zapytał się jej w jakiej pozycji lubi. Nie pamiętam jak ta spowiedź się zakończyła ale koleżanka była jeszcze młoda, tzn ledwo 20 miała. I ma uraz do księży
|
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
Witam się sobotnio,
U nas dziś coś słoneczka ani widu ani słychu ![]() Po południu jedziemy na grilla, mam nadzieję że nie będzie padać Miłego dnia Mamusie
|
|
|
|
#1090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję córy i imię Tola bardzo mi sie podoba
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta druga też kotka? Jedynie jakiś dotleniający spacer by się przydał.No ale Ty w pracy.Dzisiaj śpiący dzień chyba ciśnienie leci :ziewa: Beatka Dwudniaki ,Radłów czy Niwka?? O jaki spontaniczny namiotowy???? wypadzik Ale pogoda trochę do bani
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie by mnie poniosło, no co za ... |
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym razie Navingtona też oglądałam tylko ten... PIANKOWE KOŁA
|
|
#1097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście chłopaki na rybki jadą co ja mam z tymi rybami, dobrze że je tylko łowią i ich nie jedzą bo jeszcze patroszyć by mi kazali . Pogoda właśnie nieudana, właściwie to nie w namiocie spać będziemy tylko w aucie, mamy kombi i spokojnie kołuderka, spiwory i poduszki są. Wygodnie wbrew pozorom jest.---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- coż zrobić, księża wcale tacy mądrzy nie są ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-07-06 o 11:00 |
||
|
|
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z kolei inne modle navingtona maja pompowane koła, ale jak dla mnie wyglądają jak karoce.Gondola nawet do 10 miesiąca może być używana ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() Eh te tż rybaki
|
||
|
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z reguły jak dzieć zaczyna siadać to już kaplica, na leżąco wózkiem nie pojedzie..U mnie te duże 4 koła też odpadają, takie starodawne te wózki, nie podobają mi się. Ten oyster idealnie wpasowuje się w mój gust
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Dzien dobry dwupaki
Ja własnie otworzyłam oczy - musze wstac bo zaraz mi przyjada zakupy - jak super ze ktos to wymyslil I nie musze po nie jechac , stac w kolejce I takie tam .. Wogole to mi sie przypomnialo wczoraj w nocy ze w poniedzialek mam badania w szpitalu . Szkoda ze w pracy nie powiedzialam ze mnie nie bedzie I ciekawe czy mi ten cukier beda badac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Wogòle to możliwe ze dziecko w brzuszku rozpoznaje czy ja to dłoń? Lineczka- jak masz taka opcje to nie oplaca Ci sie bardziej od razu zamòwić na ebayu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Ale ja dzis bede w poblizu to Wejde I zapytam jakie sa I czy mozna ewentualnie wymienic . Wydaje mi sie ze bedzie sie dalo , o ile nie masz wyboru na starcie. Ja tez Qunny kupilam 3 kołowy a pozniej dokupiłam dwa koła do przodu I to za grosze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Trele
Będę dźwięczna ![]() Tyle że będę trochę ograniczona jak już faktycznie się na niego bym decydowała bo do PL będę zamawiać, a ja na zakupach takowych się znam jak świnia na gwiazdach
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam 18 tydzień i 1 dzień![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
ale chyba wybiore lovelę
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na allegro? Na ebayu ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1107 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witam weekendowo! pogoda cudna dziś, więc powoli organizuje wypad nad morze
![]() Cytat:
Gratuluję a propo tatuażu,póki co nic się nie dzieje, no i to też "bląd dorastania". żałuję bardzo i ogólnie tatuażu nigdy nie dam sobie zrobić Cytat:
i martwi mnie to. słyszałam że to normalne do 24 tygodni, później się to stabilizuje i można liczyć...dziękuję Cytat:
![]() kapcioszki najbardziej na te małe stópki ![]() no, waga "rozlala się" głównie na biodra, uda, cyc i brzuch-bardzo ladnie i równomiernie 20kg to nic, dzisiaj znajoma mi na FB napisała, że ona przytyła 30 kilo w całej ciąży, ale w 3 miesiące to straciła bo mały wszystko wyssał w trimiga, także nie martwie się specjalnie. ona też była chudzinka tak jak ja. poza tym, to nie jest warstwa tłuszczu, tylko więcej wody chyba (za szybko rosłam). w ciąży jak do tej pory ani jeden (tfu tfu, niech tak zostanie) się nie pojawił. profilaktycznie smaruje się naprawde czasami oliwą z oliwek, bo wiem, że skuteczność oliwki i drogich kremów to jest to samo, jak ma pęknąć to i tak pęknie i żadne cuda za kilka dziesiąt funtow czy kilka set zł nie pomogą. taka prawda :/Cytat:
![]() Cytat:
może już Cię kopnął, a o tym nie wiesz bo tak może być! ja czulam to znacznie wczesniej i pamiętam, że nie wiedziałam, że to dziecko. na początku ruchy to sporadycznie, dopiero po 3 tygodniach jak poczułam mocniej, to aż podskoczyłam radośnie krzycząć "aaaa thats the Bean!" a TŻ aż zamarł ![]() Cytat:
porodówka już za rogiem można rzec ![]() Cytat:
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Ryba ja chrzciłam synka jak miał 6 miesięcy, bo szybciej nie chciałam, bo musiałam dojść do siebie po porodzie, wpaść w ten rytm nowy związany z przyjściem maluszka na świat, a teraz to nie wiem, chyba chrzczę córkę jak będzie miała z 3 miesiące bo już mam ubranka i becik na chrzciny właśnie tak na 3 miesiące
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może i od dnia to zależy bo jakaś masakra, dwa dni upał niesamowity, a dzisiaj leje i zimno Agnieszka-l iczy sie od 18tygodnia, ale 18 tydzień to : 17t1d ( wtedy zaczynamy 18 tydzień) albo 18t1d (czyliskończony 18tydzień..) ja liczę sobie 25t3d jako 26tydzień, lekarz wpisuje mi dokładnie zawsze wiec w sumie moge liczyc jak chce a tak mi wygodniej
|
|
#1110 |
|
Rozeznanie
|
Witam, wstalismy zjedlismy toteż tyjemy
![]() Zdjecie z 21 tc Oj rosniemy rosniemy i Maksymek i mamusia w szerz :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

A ja nie ja się budzę cała mokra

no i później koniec spania
Moje jakieś leniwe
bo dopiero jak zacznę się ruszać a najlepiej jak coś zjem to daje znać.
gratuluję
)

Miłego dnia Mamusie
Czyli dla mnie Tośka. I chyba już tak zostanie bo mojemu podobają się całkiem inne imiona niż mi, to było jedyne na które się zgodziliśmy oby dwoje. 

Pewnie by mnie poniosło, no co za ...
KCIUKI DLA ANI
Będę dźwięczna 
Bo mam wrażenie, że gdzieś tam głęboko coś czasem się ruszy, ale to takie słabiutkie jest, takie inne od ostatnich dni
dodam od razu ze ja nie mialam niedowagi przed ciaza , I nie wazylam 60kg