Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 14:05   #2341
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

jak ktoś się martwi czy brzuch się po porodzie do prowadzi do stanu sprzed porodu to patrzcie co znalazłam na 1 st. matal nie zabij przed i po Edziku na samym dole klask i:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3334
Stary 2013-07-19, 14:06   #2342
Figulina987
Zadomowienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

zara zara już tworzę

A ja się do K. pewnie nie kwalifikuję, bo za krótko z Wami piszę i nie przeczytam
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:06   #2343
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, my za całość daliśmy 949 zł, a tu ponad 100 zł taniej
Ale z drugiej strony nie widzę innych do wyboru, a nazwy naszego nie pamiętam.
a szara czy jakaś taka ciemniejsza, nie pikowana, kosztuje jeszcze 150 zł taniej, poprostu inne pokrycie;D spoko popytam sie dzieki

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:07   #2344
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wczoraj położna na SR mówiła żeby spakować
Wspominała, że zdarzają się takie sytuacje, że mama bierze dla siebie 1 duży do kąpieli, po prysznicu rozwiesza na łóżku do wysuszenia a po godzince - kiedy położne proszą o ręczniczek dla maleństwa do kąpieli - babki podają ten, którym same przed chwilą podcierały się pod prysznicem Także to akurat nie za bardzo
Niewykluczone, że w Twoim szpitalu mają jakieś tam dla noworodków, ale ja bym wolała wziąć
Dzięki ma wszelki wpadek chyba wezmę. Choć ni ma reguły, tak jak np. Mtall nie potrzebowała
Stary 2013-07-19, 14:08   #2345
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
jak ktoś się martwi czy brzuch się po porodzie do prowadzi do stanu sprzed porodu to patrzcie co znalazłam na 1 st. matal nie zabij przed i po Edziku na samym dole klask i:

kosmos nie? ja to nawet przed ciaza takiego nie mialam

Aleksander
Stary 2013-07-19, 14:08   #2346
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Z nudów zrobiłam fotki Lilkowych ciuszkow.A co tam wrzuce Wam
Od razu mowie ze nie jestm mistrzynią układania...Moze nie wygląda to schludnie ale grunt ze czyste i wyprasowane

Porządek robi wrażenie !!!

policzanko- mogłabyś mniej więcej napisać ile jakich ubranek masz z jakiego rozmiaru? Ja dopiero zaczynam cokolwiek kupować i poza 4 bodziakami, 2 parami śpioszków i pajaców nic nie mam

matall- ale pięknie i smacznie wygląda

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:11   #2347
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

A no... tylko to mnie pociesza... Nie wiem czemu, ale ilekroć myślę o wyglądzie po ciąży, to właśnie to zdjęcie Matal mi się przypomina
Kupię sobie bieżnię, a co się będę szczypać... Tylko gdzie ja ją postawię...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 14:14   #2348
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jutro wizyta mam stresa a w dodatku sama idę

Kaśka, chyba po tym, co tu się ostatnio dzieje wszystkie mają ściśnięty brzuch przed wizytą, ale nie bój żaby na zapas
za wizytą, a Miki pewni już z 2 kg waży i grzecznie poczeka na P.

Co do KTG - ja nie wiem od którego tyg się robi, więc nie pomogę, ale myślę, że Tobie tez już lekarz zaleci.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość

No i chciałam się podzielić z Wami ważną rzeczą...

Otóż 14.09.2013 wychodzę za mąż!

to cudownie, że tak Wam się ułożyło i dużo szczęścia Wam życzę!
Stary 2013-07-19, 14:16   #2349
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Boziu, to wg Waszych kryteriów to my tu dziadujemy, a nie żyjemy
wiesz to że teraz mam dobrze, nie znaczy, że miałam tak całe życie. U nas patrząc na innych też kolorowo nie jest, fakt nie mamy zadnego kredytu, TŻ tylko pracuje, mieszkanie wynajmujemy. A
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
no bo troche tak jest
w porównaniu z innymi krajami gdzie caly czas mamy prace i za minimalna krajowa przezyjesz spokojnie z palcem w d**ie, a tu musisz caly czas oszczedzac, choc i tak uwazam ze 2 tys nadal zarabiaja nieliczni i nie jest to jakas tragedia, ale w porównaniu juz wychodzimy biednie, a tak jak powiedziala maharet nie na tym zycie polega by ciagle kalukowac..
dziękuję.
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wiecie, że ten buc dalej śpi????? no tak, jak się popiło z kolegami do 2 w nocy
super, Ty ledwo co szpitala uniknęłaś, a on pije ?
Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
dziękuję wszystkim Wam za gratulacje
muszę sobie dziś na szybkości zmajstrować zaproszenia, bo jutro idziemy na family party, to od razu będzie można wręczyć.

poza tym moje pięty są w dramatycznym stanie. macie jakieś domowe przepisy lub magiczne coś ratujące pięty?
gratulacje. Ja przed ślubem robiłam pedikiur w salonie.
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no coz, tak jak myslalam, zle przeczucia sie sprawdzily mam skierowanie do szpitala, dzisiaj musze sie polozyc. niestety przez te twardnienia brzucha rozwarcie zrobilo sie jeszcze wieksze, jak zewnetrzne mialo 0,5 tak teraz ma 2, no i niestety zrobilo sie wewnetrzne na 1 a bylo 0 szyjka bez zmian 1,5. lipa jak ch*uj. dobrze ze moja matka ma wolne cale wakacje, mloda miala jutro juz wrocic i dupa, przyjada tylko zeby mnie zobaczyla bo juz bardzo teskni, chociaz zastanawiam sie czy jest to dobry pomysl tz zesral sie w gacie jak wrocilam do domu i powiedzialam ze mamy dzis nieplanowana wycieczke do polic i ze musze sie polozyc. dobrze mu tak poszedl wlasnie zalatwiac mi neta zebym miala kontakt ze swiatem doktorek powiedzial ze w poniedzialek ma dyzur i zobaczymy, jak mi to wycisza to mnie pusci na lekach do domu. maja mnie przebadac, kroplowe podlaczyc, ktg robic wiec standardzik. kuzwa musze torbe spakowac mloda ma juz 2090 g wiec jak cos to ok, ale powiedzial ze jeszcze z miesiac przydaloby sie ja potrzymac w brzuchu wyszlam od niego, zadzwonilam do matki i sie rozryczalam jak glupia, zeszly ze mnie wszystkie emocje, wczorajsze i dzisiejsze i od razu mi lepiej, no ale bebenek sie spina

dziewczynki ktore juz lezaly w szpitalu, co wpakowac do torby? bo ja juz nie pamietam co ja pakowalam jak w pierwszej ciazy w szpitalu wyladowalam

ale w tym wszystkim jest jeden pozytyw.... mam wykret od slubu
Biedaku. Wracaj szybko w dwupaku.

Dziewczyny co do finansów, temat rzeka. Maasz dużo, zawsze chcesz więcej. Ja dopiero od 8 lat mogę poprosić mamę o kase na bluzkę czy coś. Poprawiło nam się jak pojechała za granice. Wtedy też już sama pracowałam w sezonie. Przywoziłam 2 tys euro i miałam na cały rok dla siebie.
I powiem szczerze długo dziadowaliśmy.

Co do powrotu do kraju ? Mam wrócić i mieszkać u teściowej ? Szkoda moich nerwów. Ja z małym dzieckiem i minimalnym doświadczeniem pracy szybko nie dostanę. Więc pytam po co ??

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:16   #2350
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wiecie, że ten buc dalej śpi????? no tak, jak się popiło z kolegami do 2 w nocy

Ladan, jemu się ewidentnie należy
Gdzie on się znowu pijaczy zamiast zająć się remontem albo chociaż pobyć z Tobą??!!

Ty masz jakąś anielską cierpliwość - ja bym zabiła
Stary 2013-07-19, 14:18   #2351
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Spoko, nie zabiję, sama wrzuciłam
Podpięłam tą listę, bo sporo osób pytało, a przypadkiem tam i fotki są

Cytat:
a szara czy jakaś taka ciemniejsza, nie pikowana, kosztuje jeszcze 150 zł taniej, poprostu inne pokrycie;D spoko popytam sie dzieki
Ale ja mówię, że 949 zł daliśmy bez narzuty
Z narzutą coś ponad 1200 zł wyszło.

Dziewczyny, nie zawstydzajcie mnie
To tylko kwestia ćwiczeń i diety

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 14:18   #2352
rusałka_1
Zakorzenienie

Posprzątane:j upi:
Mam nadzieję że mąż się ucieszy, bo ostatnio to on w soboty z mopem zasuwał

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam po usg. Emilka nadal pozostaje dziewczynką, waży już 1500g rośnie jak na drożdżach. Mam śliczne zdjęcie twarzyczki, ale w 2d.

Bardzo ładny brzuszek i ja (tak mi się wydaje) widzę twarzyczkę

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A oto i moje rozmiary.31 tygodni równe.
Piękny brzuszek

Cytat:
Z nudów zrobiłam fotki Lilkowych ciuszkow.A co tam wrzuce Wam
Od razu mowie ze nie jestm mistrzynią układania...Moze nie wygląda to schludnie ale grunt ze czyste i wyprasowane
wow policzanko jak dużo, kolorowo i pięknie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Powiem tak, Szkoła jest przyzwoita Ja sporo wiedzy miałam z rożnych warsztatów i książek, ale mimo wszystko uważam, ze było warto - kompetentni prowadzący, tematy jak najbardziej potrzebne - pewnie dałoby się więcej i dłużej, ale po co Sporo Ci wcześniej napisałam i teraz w sumie pozostaje mi tylko podtrzymać opinię - spokojnie mogę szkołę polecić
A nie możecie dołączyć do istniejących grup? Pochodzić na część zajęć z jedną a na część z inna? Ponieważ każdy temat jest de facto oddzielny i z innym prowadzacym, nie ma konieczności zachowania ciągłości kursu

Z kolei z doświadczeń warsztatowych - a tutaj był kontakt tylko z położnymi, bardzo dobre wrażenie - i fajnie i mądrze mówiły - zrobiły obie szkoły z ul. Wałbrzyskiej 26 (i ta prowadzona przez Panią Jadwigę Wolną i ta przez jej koleżankę Jolantę Frankowską-Szkutnik ), ale są na drugim końcu miasta.
Świetne wrażenie zrobiła też na mnie położna ze szkoły na Zakrzowskiej 29 - to, Twój "koniec miasta", więc warto by się chyba też tam podpytać o program i czas trwania
Dziękuję Ci bardzo jeszcze raz za opinię
Jak się będę z nimi kontaktować w sprawie kursu, to podpytam o możliwość kontynuacji z inną grupą
Te na Wałbrzyskiej to wiem że dobre, ale nie damy rady tam 18 dojeżdżać, a do tej trzeciej zadzwonię, dzięki

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
3 h nieobecności i tyle stron naskrobałyście!

Ja już po wizycie. Kubuś zostaje chłopcem TŻ odczuł ulgę
Ogólnie wszystko ok, ciśnienie, szyjka w normie, młody waży 1450g w 30t tylko ja się nabawiłam jakiegoś świństwa na basenie i muszę się troszkę podleczyć... Aha i przede mną regularne KTG co 2 tyg. Nawet położna się zdziwiła, że lekarz zleca tak wcześnie, ale to pewnie ze względu na moją chorobę.

Cytat:
Napisane przez danielka88 Pokaż wiadomość
cześć przyszłe mamusie

u mnie 32 tydzień - mam termin na wrzesień
Mam córeczkę, w 29 tyg ważyła 1400g.
mi przybyło 9kg.
w 5 i 6 miesiącu musiałam leżeć bo miałam twardnienie dość często, brałam leki, no i rozwarcie na opuszkę mam.
i tak sobie Was podczytuję.
Wczoraj miałam stracha bo zaczęłam czuć bóle jak menstruacyjne i to trwało właściwie cały dzień - do tego kłucie w lewym boku pod brzuchem. Ale na szczęście dziś już jest ok i czuję malutką jak się rusza a to znaczy że wszystko dobrze.
Swoją drogą to jest Ona bardzo ruchliwa czasem chce mi brzuch rozerwać . Ale niech sobie ćwiczy tymi malutkimi kuloskami
pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy czekające niecierpliwie na dzidziusie
witaj

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

Dzis od rana ciagle mam jakies badania...przed chwila mialam usg, wszystko wyglada ok szyjka zamknieta ale troche skrocona, maly w porzadku...ale lekarka powiedziala ze sugerowalaby na wszelki wypadek te zastrzyki na rozwoj pluc...ale ma jeszcze gadac z innymi lekarzami...mamo czego ja w tej ciazy nie mialam....

Dobrze Wam radze zeby juz teraz robic ostatnie zakupy, prania, pakowanie toreb bo nie wiadomo co sie moze zdarzyc...ja zwlekalam bo przeprowadzka itd i teraz zaluje bo nie wiadomo kiedy mnie wypuszcza....ale jak tylko to zrobia to lece na zakupy....
no to trzymam kciuki dalej! żeby wypuścili Was do domu

Cytat:
Proszę, częstujcie oczy
mniam
konkretna porcja u Ciebie! ja tez musze nastepnym razem zrobić z podwójnej bo po mojej nie ma już ani śladu

Cytat:
a nie wiem do jakiej chciałaś się wybrać. Ja planowałam do "Sage - femme" na ul. Boya - Żeleńskiego (więc od Psiego Pola stosunkowo nie daleko), ale jak potwierdziłam, że na100% będę miał cc to sobie podarowałam. Wiem, że na pewno kurs zaczął się początkiem lipca a kolejny w sierpniu (40h po 2sptkania tygodniowo)
dziękuje yo jest właśnie szkoła do której się wybierałam ale są problemy z utworzeniem grupy

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:18   #2353
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie. Kubuś zostaje chłopcem TŻ odczuł ulgę
Ogólnie wszystko ok, ciśnienie, szyjka w normie, młody waży 1450g w 30t tylko ja się nabawiłam jakiegoś świństwa na basenie i muszę się troszkę podleczyć... Aha i przede mną regularne KTG co 2 tyg. Nawet położna się zdziwiła, że lekarz zleca tak wcześnie, ale to pewnie ze względu na moją chorobę.

Następna wizyta 20.08 o godz. 15.15
Jeśli mogę prosić o dopisanie

Cytat:
Szczerze to bardzo dlugo..Ja wsadziłam do kazdej szuflady po pare mydeł zeby choc troche to zneutralizowac.Na chwile obecna czuc mniej,no ale czuc...
A może spróbuj lawendy?
Albo waciki nasączone olejkiem do środka, albo przemyj wodą z dodatkiem olejku - u mnie super zadzialałao na śmierdzącą komodę, a bielizna po dwóch latach nadal mi leciutko pachnie
Powinno zneutralizować zapach, a jeśli olejku trochę zostanie w drewnie, to nic złego się nie stanie - olejek lawendowy (naturalny oczywiście) maluchowi krzywdy nie zrobi
Koszt olejku 5-8 zł w każdej aptece

Cytat:
Proszę, częstujcie oczy

U mnie będzie dzisiaj pleśniak wg. przepisu teściowej... to znaczy będzie jak się wreszcie ruszę do roboty

Cytat:
a nie wiem do jakiej chciałaś się wybrać. Ja planowałam do "Sage - femme" na ul. Boya - Żeleńskiego (więc od Psiego Pola stosunkowo nie daleko), ale jak potwierdziłam, że na100% będę miał cc to sobie podarowałam. Wiem, że na pewno kurs zaczął się początkiem lipca a kolejny w sierpniu (40h po 2sptkania tygodniowo)
Malutka erreata - to nie jet pełnych 40 godzin, bo część zajęć - ćwiczenia, są podzielone na grupy, więc de facto jest się tylko godzinę
Właśnie o tej szkole pisałam rusałce, bo właśnie ją kończyliśmy

A tak z ciekawości, dlaczego przy cc zrezygnowałaś ze szkoły?

I ponawiam pytanie gdzie będziesz się "cięła" bo jest spora szansa, że też będę musiała coś zdecydować

Cytat:

Jupi!!Przyszly moje literki na scianeAle jestem happy.Po samzeniu plackow od razu je nakleje
Czekamy na focie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:20   #2354
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Robię drożdżowe
Tak mnie naszło

No Dziewczyny, co Wy macie z tym drożdżowym. Raz, drugi, trzeci - wytrzymałam, ale teraz to już muszę sama zrobić, choć ostatnio jak poł rok temu próbowałam to mi zakalec wyszedł

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Hej!
U mnie dzis na suwaczku 35t0d czyli jutro wchodze w 36 tydzienMoja mama bedąc w 35 tyg rodzila moja siostreOby moja Lilka sie nie spieszyła.

Stary 2013-07-19, 14:21   #2355
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No Dziewczyny, co Wy macie z tym drożdżowym. Raz, drugi, trzeci - wytrzymałam, ale teraz to już muszę sama zrobić, choć ostatnio jak poł rok temu próbowałam to mi zakalec wyszedł
Ja robiłam z tego przepisu:
http://ciastodrozdzowe.pl/
już dwa razy i pyszne wychodzi, tylko nie wolno mikserem wyrabiać, trzeba 15 minut się poświęcić i ręcznie wyrobić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 14:22   #2356
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, nie zabiję, sama wrzuciłam
Podpięłam tą listę, bo sporo osób pytało, a przypadkiem tam i fotki są

Ale ja mówię, że 949 zł daliśmy bez narzuty
Z narzutą coś ponad 1200 zł wyszło.

Dziewczyny, nie zawstydzajcie mnie
To tylko kwestia ćwiczeń i diety
aaaa to musisz miec super materac

TYLKO? matal to jest bardzo duzo

Aleksander
Stary 2013-07-19, 14:26   #2357
misia332
Zakorzenienie

a co do poznania drugiej strony, o czym pisała angel.
Ja mojego TŻ znam od 10 lat, ale tylko jako kumpla z pracy w sezonie na wakacje. On był cały czas sam i tyle wiem, nie wiem co robił w wolnym czasie, czy oglądał strony porno, czy np się masturbował, czy seks był mu potrzebny.... OK, przeginam. Ale zawsze mnie to ciekawiło.

jestem jego żoną od 2 tygodni, a dziewczyną... hmmm w październiku dopiero minie rok... czy mi to przeszkadza ? Nie. nassze życie jest bardzo ciekawe dzięki temu. Poznajemy się każdego dnia i każdego dnia odkrywamy coś nowego.

Wiadomo fajnie znać kogoś długo i wtedy postanowić czy chce sie z nim być całe życie, ale czasem życie pisze nam inne scenariusze.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

ej wy tu 30 tc, 34, 32.... A ja wczoraj zaczęłam 27 dopiero.

Stary 2013-07-19, 14:28   #2358
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Ja robiłam z tego przepisu , tylko przeskalowalam ilości na moją blachę 32x21 i wyszło super
Ah, "wyrabiałam" mikserem, bo jestem leń

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:28   #2359
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa to musisz miec super materac

TYLKO? matal to jest bardzo duzo
No fajne są

No... wiele dziewczyn ma lepsze bez niczego
Mój zawsze wymagał pracy, bo inaczej oponka na oponce

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 14:30   #2360
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
tu się zgadzam mi kasa strasznie idzie i nie wiem na co
2k niby dużo i niedużo, zrobisz opłaty, jakieś tam wydatki, jeszcze jak ktoś ma kredyt i po kasie, a gdzie na życie...
ja nie jestem jakoś specjalnie rozrzutna, ale np jedzenie kupuję "lepsze" i na to idzie z 1,5-2k bo kupisz mięso jakieś, owoce, słodycze i kasa płynie

Cytat:
Ja nie miałam, kąpali i wycierali własnymi Dostawałam Edzika wykąpanego, naoliwionego do mydelniczki i tylko go ubierałam

Ale średnią zawyżają dyrektorzy w korporacjach, co mają po 30-40 tysięcy

Eh, temat finansów jest bardzo drażliwy... Jak patrzę na ludzi, którzy ze mną pracują: ok. 60 0sób na piętrze, w tym: 5 dyrektorów (za☠☠☠.. pensja + oczywiście samochód do dyspozycji 24h/dobę i karta paliwowa + za☠☠☠... premie), z 9 kierowników (tu podobnie..) + tworzenie dodatkowych stanowisk managerskich o bliżej nie określonych funkcjach ale podobnych dodatkach i pensjach to mnie szlag trafia, bo moje zarobki przy tym (mimo, że nie powinnam narzekać) - to pikuś... średnia wśród tych ludzi to chyba z 20-30 tys. PLN i tak pewnie jak piszecie zawyżana jest średnia krajowa. I nie zapominajcie, że te ok. 3800 to brutto, więc na rękę jakieś 2.600 ...

A o do domowego budżetu, to my z TŻ też ogrom kasy wydajemy na żarcie A jak dochodzi do tego chemia, to już w ogóle pieniądze rozchodzą się na lew i prawo, rachunki coraz wyższe, ceny też, do tego kredyt a z paca coraz gorzej

A szanowny Pan Prezydent rozgłasza wsze i wobec jak to on nie chce pomóc rodzinom wielodzietnym obniżając podatki... Tylko kurr.. mać najpierw trzeba mieć prace, żeby mieć tą rodzinę i żeby mieć z czego sobie te podatki odliczać. Czy to ja mam jakieś wygórowane oczekiwania???
Stary 2013-07-19, 14:31   #2361
misia332
Zakorzenienie

Wiedziałam !!!

Wykąpałam sie po sprzątaniu, ubrałam czyste ciuchy bez stanika, bo się położylam. Patrzę a tu wielka plama na cycku mokra !!!

Stary 2013-07-19, 14:35   #2362
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Porządek robi wrażenie !!!

policzanko- mogłabyś mniej więcej napisać ile jakich ubranek masz z jakiego rozmiaru? Ja dopiero zaczynam cokolwiek kupować i poza 4 bodziakami, 2 parami śpioszków i pajaców nic nie mam

matall- ale pięknie i smacznie wygląda

Jasne.Po obiadku podlicze i Ci napisze

Rusałko-dziekuje

vea-dziekuje za rade

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-07-19 o 14:36
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:40   #2363
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
a co do poznania drugiej strony, o czym pisała angel.
Ja mojego TŻ znam od 10 lat, ale tylko jako kumpla z pracy w sezonie na wakacje. On był cały czas sam i tyle wiem, nie wiem co robił w wolnym czasie, czy oglądał strony porno, czy np się masturbował, czy seks był mu potrzebny.... OK, przeginam. Ale zawsze mnie to ciekawiło.

jestem jego żoną od 2 tygodni, a dziewczyną... hmmm w październiku dopiero minie rok... czy mi to przeszkadza ? Nie. nassze życie jest bardzo ciekawe dzięki temu. Poznajemy się każdego dnia i każdego dnia odkrywamy coś nowego.

Wiadomo fajnie znać kogoś długo i wtedy postanowić czy chce sie z nim być całe życie, ale czasem życie pisze nam inne scenariusze.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

ej wy tu 30 tc, 34, 32.... A ja wczoraj zaczęłam 27 dopiero.
wg mnie tak jest fajnie my z tż jesteśmy razem 7,5 roku i obydwoje teraz zgodnie stwierdzamy że ten związek był przechodzony że najlepiej by było gdybyśmy sobie wpadli po pół roku znajomości (a były takie obawy ) teraz by już to wszystko zupełnie inaczej wyglądało - patrząc z perspektywy czasu dużo lepiej
oczywiście nie narzekam bo jest dobrze chociaż pierwsze pół roku po ślubie to był hardcore i prawie się pozabijaliśmy
więc ja tam nie jestem fanką długich znajomości jak ktoś wie czy chce być razem to wie to po pół roku czy roku... i nie ma sensu tego ciągnąć albo się tworzy coś razem konkretnego albo każde w swoją stronę

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:40   #2364
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wiedziałam !!!

Wykąpałam sie po sprzątaniu, ubrałam czyste ciuchy bez stanika, bo się położylam. Patrzę a tu wielka plama na cycku mokra !!!
A ja tak nie mam Mimo, iż TŻ mi ciągle miętosi... aż strach pomyśleć, co to będzie jak się mała urodzi... nie wiem, które z nich wygra bój o piersi

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:41   #2365
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Edward mnie wykończy... Jest dziś tak niegrzeczny, ze mam go po dziurki w nosie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To widzę taki dzień "starszaków"

A to ciasto to weźźź. Dziś od rana mam takie parcie na słodkie, że nie ogarniam. A w torbie glukozka sobie czeka

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:41   #2366
katee86
Raczkowanie

Cytat:
Asiek84
katee86
t_89

Proszone o odebranie zaproszeń
Dziękować, dziękować
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:43   #2367
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne.Po obiadku podlicze i Ci napisze

Rusałko-dziekuje

vea-dziekuje za rade
boje się tego czytać, bo wpadne w panike, że mam za malo, ale z ubranek do 68 już nic nie kupuje i koniec kropka

co do wydatkow to u pana r_p77 wydałam 120 pln, w aptece 200, łózeczko 350, i jeszcze u rodzyneczki ze 150 zostawie haha i napewno jeszcze o czymś zapomniała,.. a termometr dla małego, gruby kocyk, karuzela... i dalej myśle nad pościelą....

i tak się zastanawiam dalej nad ilością tych tematów podkłady poporodowe, podpaski itd oszaleć idzie

Mąż jeszcze konta nie sprawdzał pewnie haha i na pizze zaprasza bo obiadu dziś brak więc do zobaczyska sesese
Stary 2013-07-19, 14:44   #2368
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
wg mnie tak jest fajnie my z tż jesteśmy razem 7,5 roku i obydwoje teraz zgodnie stwierdzamy że ten związek był przechodzony że najlepiej by było gdybyśmy sobie wpadli po pół roku znajomości (a były takie obawy ) teraz by już to wszystko zupełnie inaczej wyglądało - patrząc z perspektywy czasu dużo lepiej
oczywiście nie narzekam bo jest dobrze chociaż pierwsze pół roku po ślubie to był hardcore i prawie się pozabijaliśmy
więc ja tam nie jestem fanką długich znajomości jak ktoś wie czy chce być razem to wie to po pół roku czy roku... i nie ma sensu tego ciągnąć albo się tworzy coś razem konkretnego albo każde w swoją stronę
my jesteśmy razem od 16.10. Wcześniej już coś tam iskrzyło, ale tak na serio to od października. A w listopadzie zaczęliśmy się starać o młode, w grudniu sie zareczyliśmy i wyznaczyliśmy date ślubu. W lutym się okazało, że młode w drodze. Wszystko sie poukładało.

A ja mogę powiedzieć, że mojego Męża kocham każdego dnia coraz bardziej.

Stary 2013-07-19, 14:46   #2369
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

A tak z ciekawości, dlaczego przy cc zrezygnowałaś ze szkoły?

I ponawiam pytanie gdzie będziesz się "cięła" bo jest spora szansa, że też będę musiała coś zdecydować

Vea, wiele osób mi mówiło, że się za wile na szkole nie nauczyło, więc zwątpiłam... Moja przyjaciółka ma roczną córeczkę, więc powiedzmy że ja już od roku ćwiczę i obserwuję co i jak i uznałam, że to zbędny wydatek.

A co do szpitala - emigruję do Lubina. Głownie dlatego, że tam pracuje lekarz, który mnie wcześniej operował i w razie jakichkolwiek komplikacji przy cc będę miała w nim wsparcie.
Gdybym nie była "po przejściach" - wybrałabym Trzebnicę (szpital jest po prosu boski, jeśli chodzi o opiekę i pomoc położnych, jednak nie ma zaplecza neonatologicznego, jakby się z maluszkiem coś działo i wtedy na szybko wiozą do Wrocławia), a jeszcze jako wyjście awaryjne traktuję Kamieńskiego (tu nam kilka dziewczyn, które tam rodziły, bądź miały cc i są zadowolone, tylko ten szpital za wszystko sobie życzy dodatkową kasę i to nie małą i słyszałam, że we wrześniu ma być zamknięty więc trzeba to monitorować). Ostateczna ostateczność to kliniki (ale te na Curie Skłodowskiej czy jakość tak - na Borowską raczej się nie odważę jechać)

I szczerze - co rozmawiałam z lekarzami na temat wyboru miejsca porodu każdy ma jedno zdanie: we Wro jest sówka, poród za porodem i położne po prostu nie mają czasu. Poza Wro jest zupełnie inna atmosfera.

Pozostawiam do przemyśleń i napisz co Ty uważasz
Stary 2013-07-19, 14:46   #2370
kaska87
Zakorzenienie

Brydzia też zależy ile ma się lat jak się poznaje tą połówkę bo ja miałam niecałe 17 lat a małż 20 więc od razu było wiadomo, że po roku czy dwóch to my się nie chajtniemy, mimo, że wiedzieliśmy, że kiedyś ten ślub nastąpi i nie uważam, że nasz związek był przechodzony, ślub braliśmy po 7,5 roku bycia razem, ale po drodze były zaręczyny, czas narzeczeństwa, wspólne mieszkanie także nudy nie było

Misia mój jeździł na rowerze miał tam jakąś dziewczynę, ale to takie chodzenie było, ona go poderwała a on nie wiedział jak się jej pozbyć ale to trwało może 2 miesiące

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości