|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() No widziala mnie tylko corka jak jadlam a z tym jedzeniem to troche sobie pluje w brode. Moja restrykcyjna dieta wynikala z mega paniki I strachu przed placzem. A podejrzewam, ze wcale go dzieki niej nie bylo mniej Tatus sie sam nie zamotal, mial asystentke ale w sumie mi wiele razy.pomagal wiec pewnie sam tez by dal rade, choc raczej by nie dociagnal za dobrze. mi zawsze wypomina,ze chce dziecko zmiazdzyc ![]() Dziewczyny jak ja mam dosyc mew Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
czasem Sofia zasnie sama,ale nie daj Boze, wypadnie jej za wczesnie smoczek I jest ryk. Albo przez odruch moro zarzuci sobie reke do tylu (spi wciaz na boczku, na plecach.jej duzo trudniej zasnac). Wiec tez zdarza mi.sie stac I wkladac.smoczka I ukladac raczki razem. I tak kilka razy musze do niej wracac. Wiec Sofcia zasypia wciaz z asysta...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3182 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
i tez coraz mniej ulewa bez sensu ja rozbudzać (bo przy odbijaniu najważniejsze sa lampy, w nocy latarnia za oknem, każdy cien itd.) moja mala sowa! ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Dziękujemy za gratulacje i miłe słowa
![]() Cytat:
A zastanawiałam się jeszcze nad jakimś zielonym jasnym, ale zielone są/będą dodatki w łazience ![]() Łazienka też już skończona, ale nie zdążyłam zrobić w tym dniu fotki, bo akurat zaczęli wnosić meble Może jutro zrobię to też wrzucę ![]() Cytat:
![]() Na dniach spróbuję go nagrać jak gada z zabawkami z leżaczka, ale co się zbliżam z kom to zaczyna tak jakby pozować albo się patrzy i koniec gadania ![]() Mój mąż i teść to guru, praktycznie wszystko sami zrobili ![]() Wszystkiego najlepszego Wojtusiu ![]() Nam mata ma przyjść w pon Ciekawe czy W. się zainteresuje ![]() W końcu zamówiłam z Tiny Love. Cytat:
![]() za 6 tygCytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli z biura podróży to jakaś grecka wyspa; jak organizować wszystko samemu łącznie z samolotem to może Hiszpania, a jak autem to Chorwacja... A jak wyjdzie ![]() ![]() ![]() ![]() A ja chciałam dzisiaj odpowiedzieć z mobilnego wizażu i
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-07-20 o 23:56 |
||||
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
niefajnie
wracaj szybko
|
|
|
|
#3185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
ewentualnie lepsza chyba butla z mm niż woda/herbatkaCytat:
![]() a jaki masz otulacz ?? Cytat:
![]() Fioletowy pokój to póki co nasza sypialnia i tutaj też jest łóżeczko i będzie kącik dla W.; a jak podrośnie to będzie jego (i może rodzeństwa) pokój, a my się wyniesiemy do niebiesko-brązowego
|
||||
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM
otulacz z motherhood, żałuję, że tak późno kupiłam bo zaraz będzie za mały :/ |
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spacerówka - myslalam o murze 4 plus, ale tz stwierdził, ze zapłacimy za firme, a ten wozek nic w sobie nie ma. śpiworek nam się średnio podoba, a jednak licze na snieg i zime stulecia coraz bardziej skłaniam się do tako...i chyba napisze do producenta i dopytam czy nie mogę kupic bez gondoli :P ewentualnie kupimy komplet - będzie "na zas" hehe. a co do gondoli - mowilam, ze one sa na moment, bo dzieciaki szybko robia się dluuugie i nie chcą grzecznie "dzidziusiowo" lezec Nelka w gondoli nie spedzila ani jednego dnia...bo oba pożyczone wozki okazaly się spacerówkami (jeden ma gondole-wkladke, ale taka ortalionowa i w lecie to byłoby chore wlozyc do srodka dziecko). także temat wozka u nas dalej nierozwiązany i jak tak dalej pojdzie to moje dziecie zacznie biegac dzisiaj ogladalismy na str. tako captive, perso i z tych nowych modeli alive, city move i jakas jego odmiane sportravel laret ma okropna torbe ![]() gdybym miała wybrać wozek, który podoba mi się tylko wizualnie wzielabym quinny moodd - sliczny! ale to taki wozek do lansu w centrum handlowym
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zastanawiałam nad tym otulaczem, ale w końcu do tej pory nie kupiłam Póki co W. mieści się w jeszcze jeden rożek to w niego zawijam na wieczór do spania
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
slysze stekanie to wracam, trafiam po ciemku do buzi i znow wychodzę. czasem takich podejść jest kilkanaście, az w końcu zasnie czasem już sobie pod nosem brzydko powiem jak znow musze do niej wrocic, a w glowie mam wizje smoczka i super glue ale jestem dumna z młodej, ze tak dobrze sobie sama radzi. u Was tez tak będzie |
|
|
|
|
#3190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy warto samą wielką spacerówkę kupować, zależy gdzie spacerujecie też.. ciężka sprawa :P i wydaje mi się, że tylko komplet można kupić... Bartek na szczęście lubi jeździć w wózku choć czasem go to nudzi i woli oglądać świat ![]() Cytat:
a ten otulaczek fajny, cienki, nie przegrzewa ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Jenny którą matę wybraliście?? kurczę czekam aż Bartek się zbudzi na jedzenie a on nic pewnie jak zasnę to on wstanie z krzykiem wczoraj też tak czekałam i w końcu się położyłam ale obudził się zanim zasnęłam i później co równe 3 godziny się budził na jedzonko, w szoku byłam ![]() oho! stęka! lecę, dobranoc Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-07-21 o 00:24 |
|||
|
|
|
#3191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
W. jeszcze śpi (ciekawe jak długo
) to spróbuję nadrobić co nieco od ostatniego razu ![]() Stodal 3x 0.5 ml Calcium bananowe 2x 0.5 ml Cebion 2x 5 kropelek Nasivin 3x 1 kropelka + psikać nosek 2 dawkami co 2-3h. Psikam tym => http://allegro.pl/frida-spray-do-nos...364477272.html W końcu zamówiłam 2 => http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...382015082.htmlZobaczymy czy spodoba się W. ![]() Cytat:
dla dzielnego W. i dla tatusia za prezent ![]() Cytat:
![]() Ja nadzorowałam przeprowadzkę, a moja mama w tym czasie pilnowała W. - przyjechał jak już wszystko było gotowe Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- z Tiny Love => http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...382015082.html Ostatnio spodobały mi się zabawki tej firmy i będzie kolejna po książeczce ( http://allegro.pl/tiny-love-ochrania...349409735.html ) do kolekcji. Teraz poluję jeszcze na karuzelkę , ale używkę.---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
tylko ciekawe czy chociaż z miesiąc by jeszcze posłużył Ile Bartuś ma cm ? Mieści się jeszcze czy na styk ? W. ma jakieś 60-61 cm.
|
||||
|
|
|
#3192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U rączek paznokcie rosną szybko i często obcinamy, a u nóżek nie pamiętam kiedy obcinaliśmy... Chyba same się łamią ![]() ![]() Uroczy ![]() Gdzie dorwałaś taki śmieszny smoczek ?? Cytat:
|
||||
|
|
|
#3193 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Urocza ![]() Cytat:
A dziewczynki śliczne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
za 3 miesiące i umiejętności ![]()
|
|||||
|
|
|
#3194 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:killer:Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla LiliCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na dziś (niedzielę) póki co nie ma pomysłu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-07-21 o 01:16 |
|||||||||||
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow!
![]() Cytat:
![]() --- Nadrobione |
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Justi, masz racje z tym otulaniem, ale nie.potrafie jej dobrze w kocyk zawinac a inwestowac w otulacz juz jest zdecydowanie za pozno... No trudno. Z nastepnym dzieckiem bede juz wiedziec, ze warto sie w otulacz zaopatrzyc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy niedzielnie, pogoda piękna i zaraz jedziemy nad jezioro
![]() muszę pochwalić Nikosia - od 4 dni śpi w nocy po 7-8 godzin ![]() miłej niedzieli! |
|
|
|
#3198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam karuzelę Tiny love i uważam, że to był super zakup, którą chcesz? Wy mieliście misie z FP? Nie spodobała się W.? Bartosz ma jakieś 60cm, mieści się i troszkę luzu jeszcze ma, śpi głównie w podkurczonymi nóżkami więc daje radę no i raz go tylko w to włożyłam i zapięłam pod paszkami, żeby był przykryty i nie rozkopał się nóżkami Cytat:
=== hej! Bartek wczoraj w końcu się nie obudził jak stękał, dopiero o 1:30, później o 4:00 i o 6:00, do 7:00 zamiast spać gadał i się śmiał ale pospaliśmy w końcu jeszcze do 9:00 ![]() Martwi mnie jedna sprawa, mam wrażenie, że on mało siusia Jak położyłam go o 20:00 tak do tej 1:30 miał suchutką pieluszkę dopiero o 4:00 miał nasiusiane Chyba muszę się zacząć baczniej temu przyglądać i może zapisywać... mam jeszcze zrobić badanie moczu, to jak wyjdą ketony to się dowiem czy przypadkiem nie jest odwodniony
|
||
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
młoda ma pajaca i kołderkę letnią na nogi.Diabli teraz to już nie kupuj wózka 2w1 , ile jeszcze 3miesiące gondoli? To się nie opłaca, lepsza spacerówka, zwłaszcza, że Nelcia przyzwyczajona do spacerówek leżących. Ja się zastanawiam, że jak moja będzie jeszcze bardziej ciekawa świata to chyba dam nadstawkę spacerówki bo tam na brzuszku czy pleckach więcej widać. No, ale może jeszcze się uda ze 2-3 miesiące.
|
|
#3200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
:p Cytat:
na allegro ![]() Cytat:
Ja mam karuzelje tinylove 3w1 mozna ja zawieszac w foteliku , wozku i w lozeczku
|
|
#3201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
mieszxza sie wam dziieci w rozki?? Moj juz z miesiac nie spi w nimm bo nogi do kolan wylazily i wtedy jego posciela go wiazalam Cytat:
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
bo już na styk się mieścił
|
|
|
|
|
#3203 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zakochałam się w tym wóżku od pierwszego wejrzenia z wzajemnością ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
W. kolejną nockę pięknie przespał Normalnie od przeprowadzki mam w domu inne dziecko - bardziej rozgadane i uśmiechnięte + dłużej śpi
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja robie experyment co drukie karmie sab daje i co drugie delicol zobacZymy co bedzie ;( trzymaj sie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ok
Cytat:
Tak, mamy FP z misiami. Średnio jest nią zainteresowany i szukam czegoś innego. Spodobały mi się z Tiny Love. Ostatnio o 4 zł przegrałam aukcję z karuzelą klasyczną No tak allegro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Skończę ją porządkować, zrobię foty i potem wrzucę
|
||||
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma dodatkowa klamre do wozka i rzepa , przekonalo mnie to ze 30 min leca melodie a zazwyczaj pare minut tylko i jest przelacNik ze kreci sie bez melodii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

zazdroszczę jak diabli!!! za 2 tyg. przylatuje bratowa z CA i do niej tez nie omieszkałam się usmiechnac. w dolaramie woreczki do mrozenia pokarmu, pieluszki dla małych plywakow i inne cuda za 1$
opychalas się nimi jak nikt nie widział?
a jaka corka zadowolona! w Polsce na ulicy zrobilby furore

Może jutro zrobię to też wrzucę 

wracaj szybko

Póki co W. mieści się w jeszcze jeden rożek to w niego zawijam na wieczór do spania
zalamalam sie jak zobaczyłam paragon..

Na dziś (niedzielę) póki co nie ma pomysłu